hjärtsvikt kramper hund

En hund kan skaka av flera skäl, bland annat epilepsi, hjärntumörer eller en infektion. Det kan vara skrämmande att bevittna, men det finns sätt att hantera den situation som kommer att hjälpa hunden komma ut ur det lättare och eventuellt förhindra kramper som kan uppstå i framtiden.

Instruktioner

1 Behåll lugnet. Det är skrämmande att titta på en hund har en konvulsion, men kom ihåg att de flesta hundar är omedvetna om vad som händer med dem, och det är vanligtvis inte smärtsamt för dem.

2 Inse att det inte är möjligt att stoppa konvulsion från att hända när den väl har startat. Istället fokuserar på att göra det lättare för hunden att komma ut ur konvulsioner; berätta för folk att förbli tyst, och hålla hunden ut ur ljuset genom att stänga av lampor, stänga gardiner eller skuggning hunden om det är utanför. Flytta inte hunden, om det inte är i riskzonen, där det är. Om det finns något i närheten som kan skada djuret, ta bort den från hundens närhet.

3 Gör en mental anteckning om vad som hände före, under och efter konvulsioner. Denna information kommer att vara till nytta för hundens veterinär.

4 Ring veterinären direkt; han kanske vill kontrollera hunden omedelbart och kan ge vägledning om vad man ska göra härnäst.

Tips

  • Det kan vara möjligt att förhindra framtida konvulsioner om hunden har en behandlingsbar bakomliggande sjukdom som orsakar dem. Veterinären kan förskriva läkemedel eller tillägg för hunden för att göra konvulsioner mindre frekvent eller mindre allvarliga.
  • Vid hantering av en convulsing hund, gör det försiktigt för att undvika att få ont. Hunden kan thrash våldsamt. Om hunden måste hållas nere av säkerhetsskäl, är det en bra idé att täcka honom med en filt först. Se upp för faror som kan påverka hunden, eftersom det kommer att vara omedveten om sin omgivning. Hundens veterinären kan konsulteras för de bästa sätten att hantera kramper hund.Njur-, eller njure, är misslyckande ledande dödsorsaken i äldre katter. Ungefär en av fem katter runt 15 år har någon form av njursjukdom. Villkoret fortskrider gradvis, men är alltid så småningom till döden. För vissa katter kan förbättrad kost och veterinärvård bromsa utvecklingen av sjukdomen, men andra överlever bara en kort tid efter att ha fått diagnosen. Vid en viss punkt, kommer de flesta ägare ansikte gör det svåra beslutet om att inte sätta sin äldre katt att sova.

Njursvikt hos katter

Njurarna filtrerar blod och ta bort gifter ur kroppen, liksom resten vatten och saltnivåer. Toxiner börja bygga upp i kroppen när njurarna inte längre kan ta bort avfall, så småningom leder till uremiskt förgiftning och död. Njursvikt brukar inte uppvisar symptom förrän det når avancerade stadier. Vanliga symtom är dålig aptit, viktminskning, uttorkning, slöhet, depression och ökad törst och urinproduktion. Ytterligare tecken kan inkludera dålig päls, kräkningar eller illaluktande andedräkt. Blod- och urinprover används för att initialt diagnostisera och övervaka sjukdomen. Behandlingen inkluderar matning av en låg fosfat, minskad protein diet, vätsketerapi, noggrann övervakning och ibland även dialys. Det finns inget botemedel mot denna sjukdom och så småningom kommer att vara dödlig.

Livskvalité

Behandling för njursvikt syftar till att minimera symptom och upprätthålla en hygglig livskvalitet så länge som möjligt. Många katter verkar fortfarande njuta av livet och klara sig bra, medan andra upplever betydande obehag. Varje katt är annorlunda och djurägare måste avgöra vad som anses vara en god livskvalitet för deras individuella katt. En god livskvalitet i allmänhet omfattar kattens önskan och förmåga att interagera med sin familj, och förmågan att vila bekvämt. Om behandlingar orsaka mer biverkningar eller obehag än nytta, eller om katten lider och veterinären kan inte längre kontrollera smärta eller obehag, är det dags att överväga dödshjälp.

Väger naturlig död Versus Eutanasi

Många djurägare vill tillåta sina husdjur att dö naturligt när det är möjligt. I vissa fall katter med njursvikt kan så småningom falla i koma och dö en mild död. Men hjärtsvikt, kramper, andningsproblem och brustna cystor är alla möjliga komplikationer i samband med njursvikt. Med dessa nya komplikationer naturlig död kan medföra onödig smärta och lidande. Diskutera alla aspekter av kattens tillstånd med veterinären för att hjälpa till att göra det mest lämpliga valet. Beroende på den individuella katt, kan veterinären rekommendera dödshjälp innan katten börjar uppleva lidande.

När ska Euthanize

Ingen enskild indikator finns för att signalera när det är rätt tid att avliva. När sjukdomen har utvecklats till en punkt där behandling inte längre är effektiv, blir det ett personligt val ofta med ledning av veterinär. Vanligtvis när katten inte längre önskar att interagera med sin omgivning, inte kommer att äta eller dricka, kan inte eliminera, är allvarligt inkontinent eller uppvisar smärta och ångest, det är dags att överväga dödshjälp. Eutanasi utförs av veterinär administrerad injektion, som syftar till att söva katten och fred stoppa dess hjärta. Djurägare kan välja om de vill vara närvarande eller inte för förfarandet.

Hund hosta och hjärtsvikt


Hjärtsvikt är ett vanligt hjärtproblem hos hundar. Enligt The Dog Health Guide, är en av 10 hundar som diagnostiserades med hjärtsvikt varje år. Hosta är en av de viktigaste tecknen på hjärtsvikt; Om du misstänker att din hund hosta är ett tecken på detta tillstånd, diskutera det med din veterinär så att du kan börja behandlingen direkt.

Hjärtsvikt

Hjärtsvikt orsakar försvagade hjärtat muskler och hindrar hjärtat från att upprätthålla en normal blodtryck eller tillräckligt pumpa blod. Många saker kan orsaka det, inklusive fosterskador, hjärtmask, oregelbunden hjärtrytm och hjärtklaffsdegeneration. Varje hund kan utveckla detta tillstånd, men det är vanligast i stora hundar och äldre, mindre hundar.

hosta

Hosta är en av de viktigaste symptomen på hund hjärtsvikt. Enligt en artikel publicerad på Brukshunds webbplats genom veterinär Celeste Clements, otillräckliga hjärtklaffar och hjärtat utvidgningen vanligen orsakas av hjärtsvikt orsakar ofta en produktiv hosta. Hunden kan hosta upp vattnig eller skummande vätska som följd. Motion kan göra hostan värre och orsaka andra andningsproblem. Ett förstorat hjärta kan också komprimera luftvägarna och resultera i en hosta.

andra symptom

Förutom att hosta och andnöd, kan en hund med kronisk hjärtsvikt visar andra tecken på detta tillstånd. Symtom är trötthet, svimning, viktminskning och svullen buk. Som tillstånd försämras, kan hunden ha problem med promenader eller stående, blir oförmögen att utöva, byxa överdrivet och bli slö. Dess tandkött ofta blir blå eller grå, kan dess hjärtslag bli oregelbunden och det kan få kramper.

Diagnos

Veterinärer kan använda röntgen och ultraljud för att upptäcka om hundens hjärta förstoras eller har vätska runt den. Veterinären kan också ge hunden en grundlig undersökning, lyssna på dess hjärta med ett stetoskop och använda ett EKG för att avgöra om hunden har hjärtsvikt.

Behandling

Inget botemedel finns för hjärtsvikt, men många behandlingsalternativ finns. Veterinären kan administrera diuretika för att avlägsna vätskor från runt hjärtat och lungorna, och hon kan dränera vätska med hjälp av en liten nål. En låg salthalt kost kan bidra till att förhindra vätskeretention. Mediciner kan blockera hormoner som har en negativ effekt på hjärtat. Diskutera dessa alternativ med din veterinär.

Diet för att hjälpa hund med kramper


Det kan finnas olika orsaker till kramper hos hundar, från hund epilepsi till näringsbrist. Oavsett orsaken, måste du ta din hund till veterinären om du upptäcker anfall, även små sådana. Efter det kan du använda kost för att bidra till att minska förekomsten av kramper.

Supplementär Canine Vitamin

Ge din hund en extra hund vitamin dagligen för att säkerställa att alla hans näringsämnen är uppfyllda. Köp tugg hund vitaminer från djuraffären eller från din veterinär kontor. Läs etiketten för att avgöra hur mycket att ge till din hund beroende på ålder och vikt. Placera tabletten i ett piller-kross och tillsätt krossade vitamin din hunds dagliga mat.

Undvik konstgjorda konserveringsmedel

Konstgjorda konserveringsmedel orsakar ofta problem för hundar med specialdiet behov. Ersätt billig, kommersiell varumärke hundmat med ekologisk hundmat. Läs etiketter för att bekräfta att maten inte innehåller konstgjorda konserveringsmedel. Detta är särskilt viktigt med konserver, som ofta lägger konserveringsmedel för att öka produkternas hållbarhet.

Undvika Artificiell Färgämnen

Vissa hundfoder har röd färg och gul färg för att göra maten ser mer aptitretande - som om en hund bryr sig vilken färg hans mat är. Dessa färgämnen ger inget näringsvärde. Om det finns röd mat avbildad på din hund-mat väska, dubbelkolla ingredienserna och undvika all mat med färgämnen.

hög protein

Ge din hund livsmedel som innehåller mycket protein. De livsmedelsmärkningen kommer som en lista av råprotein procent i formeln. Jämför procent mellan märken, och välj ett märke som har den högsta råprotein procentsats. Fråga din veterinär vilka märken av kommersiell mat rekommenderas för din hund, särskilt en med en historia av anfall.

Undvik sötsaker

Ge din hund näringsrika livsmedel som inte innehåller konstgjorda socker, bearbetade socker eller andra sötsaker i dem. Dessa livsmedel inte lägga till i hundens näringsämnen och kan vara svåra att smälta. Målet med en diet för hundar med kramper är att tillhandahålla livsmedel som är lättsmält och näringsrik. Hundfoder med socker och sötsaker är tomma kalorier som inte kommer att gynna din hund.

Biologiskt Lämpliga Raw Food Diet

Lär dig vad mat är noterade på biologiskt lämpliga rå mat (BARF) diet. Fråga din veterinär för en broschyr eller riktningar. Förbered diet enligt instruktionerna. Mata lämpliga portioner och proportioner baserade på hundens aktivitetsnivå, ålder och ras. Lägg hund kosttillskott, mineraler och vitaminer för att ge din hund den maximala mängd näring från BARF kost.

Mögel & Hund Kramper


Om din hund har en vana att plundra papperskorgen, kan han vara i fara att bli allvarligt sjuk från att äta möglig mat. Trash-räder är inte bara en irritation; det kan också vara en potentiellt dödlig vana.

mycotoxicosis

Mycotoxicosis avser förgiftning som resulterar från att äta mat förorenad med svampar. När mögliga livsmedel metaboliseras, de släpper ett toxin som kallas mykotoxiner, som orsakar skadliga effekter på både hundar och människor. Tecken, symtom och svårighetsgraden av förgiftning kommer att variera beroende på typ och mängd av mykotoxiner intas.

Typer av mykotoxiner

Aflatoxiner är framställt av Aspergillus svampar. De finns normalt i mögliga livsmedel, såsom ost, bröd och spannmål. Vomitoxins produceras av mögel som växer på spannmål som senare läggs till sällskapsdjur. Hos hundar är en vanlig orsak till mycotoxicosis penitrem A, som är vanligt förekommande i mögligt bröd, ost, nötter, liksom i papperskorgen. Detta är den specifika typen av mykotoxin som orsakar anfall hos hundar.

Symtom på mycotoxicosis

Symptomen på mycotoxicosis beror på vilken typ av mykotoxin som intogs.
Aflatoxiner orsaka leverdysfunktion, depression, svåra kräkningar och diarré, abdominal ömhet och blödning, och få till stånd en gulaktig nyans på huden som kallas gulsot eller gulsot. Vomitoxins orsakar en vägran att äta, liksom kräkningar, diarré och ömhet i buken. Penitrem A orsakar salivation och muskel darrningar eller kramper.

Diagnos och behandling

Om du misstänker att din hund har mycotoxicosis, måste du ta henne till en veterinär så snart som möjligt. Veterinären kommer att genomföra en fysisk undersökning, urinanalys och dra blod för en komplett blod. Syftet med dessa tester är att utesluta andra möjliga orsaker till kramper hos hundar. Veterinären kommer sannolikt att utföra en magpumpning, allmänt känd som "pumpa magen," att spola ut så mycket av giftet som möjligt, och administrera aktivt kol, som kommer att absorbera giftigt ämne.

Efter behandling, förväntar din hund att återhämta sig i en dag eller två, men vissa hundar kan ta några veckor för fullständig återhämtning.

Förebyggande

För att förhindra mycotoxicosis händer till din hund, aldrig mata honom mat som uppenbarligen har mögel, och inte ge honom något som har varit på köksbänken eller i kylskåpet under längre tidsperioder. En bra tumregel är: Om du är nervös om att äta det, inte mata den till din hund.

Ge inte din hund en möjlighet att utveckla en smak för papperskorgen. Täck soptunna med en hund säkert lock och ta ut soporna så snart facket är fullt. Ännu bättre, hålla soptunna utom synhåll i ett skåp för att förhindra frestelsen att eliminera mat.

Hund Kramper & aggression


Kramper hos hundar har ett antal orsaker, inklusive valpsjuka, borrelia och förgiftning. Enligt Roy Dvorak från Canine Epilepsi Resource Center, när aggression tillsätts som ett symptom, listan över orsaker förkortar. Anfall med aggression kan betyda ett allvarligt medicinskt problem; någon hund som visar dessa symtom bör se en veterinär så snart som möjligt.

typer

Kramper och aggressivitet hos hundar har ett antal orsaker, varav de flesta är relaterade till neurologiska problem. Dessa problem inkluderar hjärntumörer, epilepsi, beteende anfall och skallskada. Hjärntumörer och skallskada kan sätta press på den del av hjärnan som styr kramper och aggression. Beteende anfall som orsakar oprovocerat angrepp ses ofta i särskilda hundraser, såsom Springer Spaniel, Cocker Spaniel, Chesapeake Bay Retriever, bullterrier, Poodles och Golden Retrievers.

Identifiering

De viktigaste symptomen på epilepsi hos hundar är anfall. Hundar tenderar att bli aggressiva efter anfall när de är omedvetna om sina handlingar. Epilepsi orsakar ibland partiella anfall, som orsakar hunden att förbli klarsynt snarare än kramper, medan visar udda och ofta aggressivt beteende. Symtom på beteendesymtom inkluderar en stämning förändring före beslag, plötslig aggressivitet, salivering, vidgade pupiller och aggressiv hållning. Veterinärer diagnostisera hjärntumörer med datortomografi eller MRI.

överväganden

Enligt Dr Nicholas Dodman på PetPlace.com, hjärntumörer förekommer oftare hos äldre hundar. En plötslig förändring i personlighet är ett tecken på att hunden behöver en medicinsk kontroll. Varje gång en hund har huvudtrauma, bör det se en veterinär för att vara på den säkra sidan.

Förebyggande / Lösning

Enligt Epi Guardian Angels, kan medicinering hjälpa till att förebygga och hantera våldsamma, aggressiva anfall hos hundar. Fenobarbital är en anti-konvulsiv medicin som föreskrivs för epilepsi och andra krampframkallande störningar. Läkemedlet ges till hunden dagligen för att förhindra krampanfall och kan också ges för att stoppa ett anfall som redan har startat i en hund. Årliga hälsokontroller och noggrann övervakning kan hjälpa fånga krampframkallande störningar tidigt.

Varning

När en hund beslag och agerar aggressivt, kommer det ofta bita utan att inse vad det gör. Nicholas Dodman rekommenderar att en ägare tar hand vid hantering av en hund som är beslag och agerar aggressivt för att undvika en potentiellt farlig situation.

Avancerad hjärtsvikt i en hund


Hjärtsvikt hos hundar uppstår när hjärtats struktur har en abnormitet. Sjukdomen hindrar hjärtat från att pumpa de normala mängder av blod runt hundens kropp, vilket gör att hjärtat att överansträngning och misslyckas. Om det upptäcks tidigt, är sjukdomen ofta hanterbara, men när sjukdomen går oupptäckta symptomen kan bli avancerade.

Identifiering

Symptomen på hjärtsvikt i en hund hosta, andnöd, viktminskning och trötthet. När sjukdomen fortskrider, kan andra symtom såsom bluetongue, överdriven dreglande och kollaps vara närvarande. Sjukdomen brukar fångas av en veterinär under en årlig checkup innan den når ett framskridet stadium,

orsaker

Kongestiv hjärtsvikt har ett antal orsaker hos hundar. Dessa inkluderar fosterskador, hjärtmuskelsjukdom, hjärtmask, sjukdom i hjärtats foder, degeneration av hjärtklaffar och arytmi (oregelbunden hjärtrytm). Sjukdomen är vanligare hos äldre hundar, liksom små hundar.

Tidsram

Den tid en hund lever efter diagnosen hjärtsvikt beror på hur plötsligt sjukdomen kom. Hundar med plötslig debut hjärtsvikt leva kortare tid än de vars sjukdom utvecklas gradvis. Orsaken till kronisk hjärtsvikt påverkar också hundens livslängd. Hundar med kronisk hjärtsvikt bör kontrolleras av en veterinär var tre till sex månader.

Behandling

Behandling för hjärtsvikt hos hundar beror på dess orsak. Behandlingen kan innefatta ett diuretikum (vatten piller), syre, nitroglycerin pasta, ACE-hämmare (hormon blockerande läkemedel som förebygger salt retention), en speciell låg saltfattig kost eller kosttillskott.

Förebyggande / Lösning

Medan hjärtsvikt hos hundar inte alltid kan förhindras, kan det hanteras om det upptäcks tidigt. Att begränsa fysisk aktivitet kan förhindra att sjukdomen fortskrider alltför snabbt, vilket kan undvika extrem värme och fuktighet, och undvika godis som innehåller mycket natrium.

Ett beslag är en fråga där hjärnan har elfel, vilket konstigt och ofta skrämmande beteende i det drabbade djuret. Anfall kan bero på en stor mängd olika orsaker och din hund kan potentiellt lida av en av dessa vanliga orsaker till kramper.

Choklad

Det tar ungefär 20 mg / lb. av hundens vikt att börja orsakar kramper. Till exempel skulle en 10-pund hund behöver äta 200 mg av choklad för att orsaka problem såsom kräkningar, diarré, kramper eller dödsfall.

frostskyddsmedel

Det finns tre steg som uppstår när en hund intar frostskyddsmedel. Under den första etappen, kan hunden lider av depression, aptitlöshet eller kräkningar och kramper.

Limfärg

Valpsjuka är ett virus som orsakar en rad olika symptom hos drabbade hundar, inklusive utsläpp av ögon eller näsa, diarré, feber, kräkningar och kramper. Valpsjuka kan behandlas men inte alla hundar kommer att överleva.

Rabies

Rabies är ett välkänt virus som ofta är dödlig. Hundar som har infekterats med rabiesvirus kommer att gå igenom flera steg innan lider av kramper, följde snart efter med döden.

Epilepsi

Epilepsi är ett tillstånd där anfall är återkommande grund av ett okänt fel på hjärnan. Detta tillstånd kan bero på medfödda defekter, diabetes eller hypoglykemi, anemi, och hjärt-, lever- eller njursjukdomar.

Hund Kramper & Limping


Enligt veterinär Pet Care, anfall är en av de vanligaste villkor hos hundar. De kan vara milda episoder eller allvarligare händelser som kräver veterinär uppmärksamhet. Kramper kan producera en mängd olika reaktioner i en hund, inklusive förvirring, förlust av tarm och haltande. Om du märker dessa symtom i din hund, är det viktigt att titta på sitt beteende noga och meddela en veterinär om du känner dig orolig.

Identifiering

Kramper kan manifestera olika i hundar, och haltande kan vara ett tecken på en mild anfall. Effekterna kommer att bero på svårighetsgraden av beslag och hunden själv. Veterinär Pet Care förklarar att hund anfall delas in i tre faser. I pre-ictal fasen kommer hundens beteende förändras. Det kan börja gnälla eller skakning. Under ictal fas (beslag själv), kan en allvarlig episod orsakar hunden att skaka eller halta. Under efter ictal fas, kan hunden vara desorienterad och rastlös.

Betydelse

Anfall är vanligt förekommande hos hundar och om de är milda och en engångsföreteelse, inte kan vara en anledning till oro. Eftersom Dr. Debra Primovic anmärkningar, anfall är inte ett villkor i sig, men det symptom på en underliggande neurologisk sjukdom. Om beslag varar längre än 10 minuter, förekommer mer än en gång i 24 timmar eller upprepar innan ditt husdjur har återhämtat sig från den första anfall, är det viktigt att meddela din veterinär omedelbart.

orsaker

Kramper orsakas av okontrollerade neurologisk aktivitet i hjärnan, säger Dr Thomas Graves, DVM. Neuronema skicka signaler till delar av kroppen, vilket gör att musklerna rycka eller convulse. Detta kan endast ske i en del av hundens kropp, till exempel orsakar en ansiktsbehandling ryckning eller en halta. Dock kan det också orsaka medvetslöshet och kramper genom hela kroppen. Epilepsi är den främsta orsaken till anfall hos hundar, även om det är viktigt för din veterinär för att utesluta andra underliggande sjukdomar eller tillstånd.

Förebyggande / Lösning

Även om det är svårt att förutsäga ett anfall, kan du vidta åtgärder för att hålla din hund så bekväm som möjligt medan det händer. Flytta eventuella föremål eller möbler i sitt sätt att minska risken för skador. Timing beslag och märker din hunds beteende i pre- och post ictal faser kan ge värdefull information för din veterinär. Dr. Graves varnar för att hundar inte svälja sina tungor, så att du inte ska lägga händerna någonstans nära sin mun, annars riskerar du att bli biten.

överväganden

Haltande kan inträffa under en mild beslag, men det kan också resultera från en skada hunden upprätt medan kramper. Därför är det viktigt att se till att din hund är i en bekväm ställning genom att placera den på en matta, bort från alla föremål som kan vara skadliga. Om din hund har haft ett anfall, men fortfarande haltar efter återhämtning, kommer din veterinär att kunna kontrollera eventuella skador.

Hur att resa med en hund som har hjärtsvikt


Att vara förberedd när du reser med en hund som har hjärtsvikt kan göra skillnaden mellan en händelselös resa och en veterinär akutsjukhus. Det är alltid riskabelt att resa med ett sjukt djur, särskilt om villkoret är svår. Med hjärtsvikt, vanligtvis är det. Men om du får godkännande av din veterinär och ta de grundläggande försiktighetsåtgärder, kan du säkerställa bekvämligheten --- och säkerhet --- ditt husdjur.

Instruktioner

1 Packa alla mediciner som din hund tar, och vara säker på att få dem med dig. Ta telefonnumret din veterinär om du behöver för att nå henne.

2 Kör istället för att flyga, om det är möjligt. Fyra tassar Veterinary Hospital i San Marcos, Texas, säger att flyga kan vara för riskabelt för ett djur med hjärtproblem. Om din hund är stor, kommer den att behöva flyga utan tillsyn i bagageutrymmet. Om något händer med din hund, kommer det att gå obemärkt förbi. Dessutom kan klimatet i bagageavdelningen vara annorlunda än kabinen, och det kan kan utgöra en hälsorisk för din hund. Flygande kan vara för påfrestande för en nervös hund eller en hund som aldrig har flugit på grund av de olika rörelser och förnimmelser. på ett plan.

3 Bestäm om din hund skulle känna sig mer bekväm i eller ut ur en låda när bilen. Vissa hundar föredrar ramarna för en låda, särskilt om de används för att tillbringa tid i dem. Men om du aldrig har placerat din hund i en låda, är nu förmodligen inte tid att göra det. Om du är orolig för att din hund kommer att gå runt bilen och potentiellt krypa under pedalerna, överväga att använda en fasthållnings säkerhetsanordning, som finns på de flesta djuraffärer.

4 Stopp för frekventa potta raster. De flesta hundar som har hjärtsvikt tar medicin som får dem att urinera ofta. Det beror på att läkemedlet hjälper till att förhindra vätskor från att ansamlas i kroppen.

5 Skaffa telefonnummer för lokala veterinärer i närheten av din destination och på resvägen om din hund tar en vändning till det sämre. Var noga med att ha siffror och platser för veterinärkliniker akuta, så att om det uppstår problem i mitt i natten, vet du var du ska ta din hund.

Tips

  • Gör resan så fri från stress som möjligt. Ångest kan göra din hunds tillstånd förvärras.
  • Ta med din hund säng, leksaker och allt annat det gillar att hålla det lugn och glad.
  • borta.
  • Om din hund börjar hosta av lida andnöd, ta den till en veterinär omedelbart. Dessa kan tyda hundens tillstånd förvärras.