hårboll kvävning

Hur man tar bort en Hårboll Från kattens hals


Hårbollar, även känd som "trichobezoars," är en normal men olycklig bieffekt av katt grooming processen. När katter äter den lösa hår avlägsnas under grooming, ibland bygger upp i magen snarare än att passera genom mag-tarmkanalen framgångsrikt i form av avföring. Om din katt är kvävning på en hårboll, ta bort blockeringen från halsen är den omedelbara första prioritet, följde snart efter med ett antal behandlingar som syftar till att säkerställa en säker, snabb och fullständig passage av hindret genom mag-spåret.

Instruktioner

1 Håll katten med ena handen och använd den andra handen för att försiktigt och långsamt gnugga kattens hals. Detta kommer att hjälpa rubba den hairball och antingen skicka tillbaka den ner till magen eller ut munnen. Förberedas för hårboll att avsluta som kräkas.

2 Applicera en liten klick vaselin på din katts tass om din katt har svalt hårboll. Din katt kommer instinktivt slicka vaselin bort, där det kommer att leda till magen och belägga hårboll, vilket gör det lättare för din katt att helt enkelt uträtta sina behov på hårboll. Vaselin är inte absorberas av tarmen, vilket gör det säkert för din katts matsmältningssystemet.

3 Öka fiberinnehållet i din katts diet för att passera hårboll genom mag-tarmkanalen. Välj en högre fiber mat som tydligt betecknas som formuleras för hårboll lossnar och avföring.

Alternativt kan du använda en matsked av konserverad pumpa två gånger om dagen, blandas med mat, eller växa en liten planter av fiberrik kattgräs nära din katts utfodring skålen.

4 Kamma din katts päls åtminstone varannan dag för att avlägsna överskott lös päls. Använd en fintandad loppa kam för korthåriga katter, och ett brett tandad kam längre håriga katter. Avyttra någon borttagna päls omedelbart för att förhindra din katt från att äta och svälja vad du har kammat bort av ditt husdjur.

Tips

  • Mata din katt en speciellt framtagen kattmat som innehåller vaselin om den vägrar att slicka bort ren vaselin.
  • Om din katt är hosta och hacka, och inte utvisa en hårboll efter behandling, kan detta beteende vara ett tecken på katt astma. Kontrollera med en veterinär för att diskutera symptom och besluta om en handlingsplan.
  • Tecken på allvarlig hårboll impac i magen eller tarmarna kräkningar av osmält mat, förstoppning, diarré och svullnad i buken. Om din katt uppvisar något av dessa symptom, boka tid med din veterinär så fort som möjligt.

Hårboll Smärta i katter


Det är inte trevligt att kliva in i resterna av en hårboll din katt hackat upp. Katter hosta upp hårbollar som en naturlig reaktion på osmält hår ansamlingar. Vara uppmärksam på eventuella tecken på smärta din katt har när man hostar upp hårbollar.

Buksmärtor

Blinka eller ömhet i buken resultaten området från blockeringar hårbollar kan orsaka. I det här fallet, hitta en respekterad veterinär att behandla din katt smärta.

hosta

Oförmågan att utvisa en hårboll kan resultera i smärtsam hosta, kvävning eller upprepad munkavle. Din katt kan arch ryggen med hosta spasmer som kan kräva ingrepp med en hårbollsmedel eller en resa till veterinären.

Förstoppning

Tarm blockeringar kan orsaka djuret att förlora förmågan att passera avföring, vilket leder till smärtsamma resor till lådan.

läten

Katter kan gnälla, tjut eller moan medan hosta upp hårbollar och försöker passera avföring. Var medveten om att detta tyder på extrema obehag för din katt och kräver behandling omedelbart.

Förebyggande / Lösning

Daglig tandborstning, tillräckligt med vatten och regelbunden användning av hårbollar-lättnad produkter bidra till att förhindra smärta i samband med passage av en hårboll.

Naturläkemedel för en katt Hårboll


Hårbollar händer när din katt brudgummar sig och sväljer en del av shedded hår. Att håret in i mag-tarmkanalen och din katt måste antingen tröska håret (den klassiska hårboll) eller passera hår i sin avföring. Hårboll problem kan skapa mer allvarliga medicinska problem, inklusive livshotande tarmobstruktion. Den goda nyheten är att hårbollar lätt behandlas och förebyggas naturligt.

grooming

Regelbundet grooming din katt inte bara gör honom ser bra ut, förhindrar hårbollar också. Var noga med att borsta långhåriga katter dagligen, och borsta korthåriga katter minst varje vecka. Borsta din katt på en regelbunden basis stöd i avlägsnande av shedded hår. Om du tar bort hår för din katt det kommer att minska mängden hår din katt kan inta, vilket i sin tur kommer att underlätta förebyggande av hårbollar. Kom ihåg att hårbollar kan vara en indikation på att du inte grooming din katt tillräckligt ofta, så plocka upp att borsta och starta en trimning rutin idag.

Diet

Din katts kost kan också spela en roll i hårbollar behandling och prevention. Vissa torra kattmat formuleras speciellt för att förhindra hårbollar. Dessa livsmedel kan köpas i butik eller från din veterinär. Eller prova att lägga en tsk. kli eller 1/8 tsk. psyllium utsäde eller unflavored fiberpulver till din katts mat varje dag. Fiber hjälper flytta håret genom mag-tarmkanalen och får dessa hårbollar ut innan de kan orsaka problem. Ett annat sätt att lägga fiber till din katts kost är att lägga till 1 tsk. vanligt konserverad pumpa (inte pumpa paj fyllning) till kattens våt mat varje dag.

laxermedel

Laxermedel fungerar på samma sätt som fiber gör, flyttar hårbollar ur kroppen innan de kan bli en problematisk. De flesta kattdjur laxermedel också lägga en del av smörjning i håret så att det förs lättare. Var noga med att endast använda katt laxermedel för din katt, som laxermedel formulerade för människor kan vara mycket skadligt för en katt. Din veterinär kan ge dig en bra laxermedel att använda, men om du hellre vill göra din egen, prova att ge din katt en klick smör eller en liten mängd mjölk att dricka. Katter är laktosintoleranta, så mejeriet i smör eller mjölk kommer att göra dem passera hårboll. Eller prova att ge din katt en tesked av mineralolja som ett laxermedel för att passera hårboll.

Hur man gör ett spår för vävning


Hår väver, även känd som hårförlängningar, kan fästas till hårbotten i en mängd olika sätt. Att skapa ett hår väva spår tillåter förlängningar sys in din naturliga hår. Inget lim, värme eller flätor krävs vid bildar en väv spår, vilket gör det naturligt utseende och säkert alternativ. Hår-väva spår vanligen knutna till naturliga hår via vävning sladd och lås stygn. När de kombineras, håret väva spår är mycket säker och kan pågå upp till två till tre månader.

Instruktioner

En del av området av hår där du vill se en väv spår. Separera strängarna av hår till endera sidan av delen med användning av en råtta-tail kam.

2 Dra en linje av din naturliga hår från båda sidor av delen. De drog hår bör vara omkring 1/8 tum tjock. Klipp tillbaka håret på varje sida av delen med undantag för den drog hår.

3 Packa en 2-fot-lång bit av vävning sladd från spolen. Skär vävning sladden från spolen med en sax.

4 Sätt den ena änden av vävning sladden genom ögat av vävning nål. Dra vävning sladden igenom tills de två ändarna möts och är även i längd. Knyt två ändarna av vävning sladden tillsammans.

5 Vrid drog hårstrån från rot till topp. Dra tvinnade hårstrån över del. Fortsätt att hålla ändarna för att förhindra trådarna från upptvinning.

6 Ta tag i gängade vävning nål mellan tummen och pekfingret. Sätt spetsen på nålen under den första tvinnade hårstrå vid rötterna. Dra nålen tills vävning sladd knut berör tvinnade hårstrå.

7 Bilda en kedjesöm på varje tvinnade hårstrå. Sätt vävning nålen under den tvinnade hårstrå och sedan under tråden. Dra varje stygn ordentligt för att skapa en säker väva spår.

8 Skapa ett lås stygn runt varje tvinnade hårstrå. Sy nära hårbotten för en naturtrogen väva. Fortsätt tills alla de tvinnade trådarna har sytts.

9 Lämna ytterligare 2 inches av vävning sladd fri och klipp bort överskottet. Knyt lösa bitar av vävning sladd i en stram knut. Klipp sladden nära knuten.

10 Upprepa väva spårningsmetoden tills alla önskade spår i hårbotten har slutförts. Var försiktig med att inte klippa din naturliga hår när du skapar varje väva spår.

Hår vävning används för att ändra utseendet tillfälligt lägga håret till den naturliga manen. Vävningen sker på flera sätt, från sys limmas och även klippt tillägg till den naturliga hår. Den malaysiska vävning metoden använder sömnad för att fästa håret. Det finns flera skäl för konsumenterna att välja en malaysisk väv jämfört med andra metoder.

Vad det är

Den malaysiska väven är inte bara en insydd i vävteknik. Det är en metod som angriper håret för att resultera i en platt utseende. Traditionella vävar använda majs rad flätor som bas, med inslags förlängning hår sys i flätan. Detta orsakar en ås att visas när alla hår jämnas ner för styling, efter väven är klar. Den malaysiska teknik gör det möjligt för håret att ligga platt som naturliga hår och är därmed kallas en "platt väv."

andra fördelar

En malaysisk väv anses också icke-skadligt för naturliga hår till vilken den är fäst. Väven använder inte lim, vax eller flätor som används i andra vävningsmetoder, vilka är kända för att skada håret över tiden. Människor använder den malaysiska teknik för att lägga till bitar av färgat hår som höjdpunkter utan kemisk behandling av naturliga hår. Väven är en tillfällig väg att ändra hårfärg. Det fungerar även för personer som har hår som är för mjuk för att hålla en fläta som behövs för andra vävningsmetoder.

Utför Weave

Kallas en samverkande teknik börjar malaysiska väva genom bena håret från tempel till tempel i en rak linje runt huvudet. Börja på ena sidan av linjen, ungefär en tum från templet, att ge tillräckligt med hår för att dölja hårweften. Runda rör snäpps runt små knippen av hår och säkras. Detta görs längs delen. Därefter görs en väft av hår sytts in i håret som är säkrad av rören. Inslags sys i rören för att införliva det i den naturliga hår. Den naturliga hår kammat över väven när den är klar att dölja inslaget och sömnad.

Skötsel och underhåll

Människor som bär malaysiska vävar upprätthålla dem som normalt hår. Om du gör det gör det möjligt för håret att stanna upp för två och en halv månad. Bärare uppmanas att schampo och skick som vanligt, med en mjuk masserande rörelse över sys in inslaget av hår. Man måste vara försiktig för att undvika att störa insytt inslags nära hårbotten. Att hålla värmeprodukter till ett minimum - undvika dem på syntetisk väv hår - är en annan viktig vård tips.

Vävning caps används primärt för att skydda håret när bär en peruk eller applicering av en snabb väva. Snabb vävar är "snabb" i ansökan och kasta timmar utanför den tid det tar att tillämpa en traditionell väv. Normala väva ansökningstider kan variera mellan tre och sex timmar beroende på kompetensnivå. I den här artikeln kommer du att upptäcka några tekniker för att hjälpa dig när väva ett lock.

sömnadsteknik

Om du använder ett lock när du syr löshår håret kommer att skyddas mot brott. Det är viktigt att bestämma vilken stil du vill innan du börjar sy. Med en väv mössa, kan du uppnå halv väver, full-head väver, rak lugg, inga smällar, sida nedslag eller ingen nedslag.

1). Fläta: Du bör fläta naturliga hår med antingen bikupa eller rak rygg teknik. Bikupan fläta Tekniken består av fläta håret i en cirkulär riktning, medan den raka tillbaka teknik består av flätning vertikalt från framsidan av håret linjen på baksidan av håret linjen.

2). Full huvudet: För en fullständig huvud väv använder bikupa tekniken för sömnad (som är densamma som den bikupa teknik för flätning). Med användning av denna metod, börjar sy hårförlängningar med början från den högra sidan av den nedre halsen. Fortsätt att sy hårförlängningar i en cirkel tills du når toppen av huvudet. När hela huvudet är täckt, måste du klippa och stil framsidan av hårförlängningar.

Lim Application Technique

Limmet appliceringsteknik av en väv cap är mycket lik den hos sömnadsteknik men det kräver mindre tid. Istället för att använda tråd för att hålla dina hårförlängningar på plats, snabba vävar kräver lim. Hårförlängningar som är limmade att väva lock inte länge. Den genomsnittliga slitage Tiden ligger mellan tre och fyra veckor. Sy-i vävar kan pågå mellan två och tre månader. Som limmet börjar tunna, hårförlängningar förlorar sin förmåga att hålla fast och därefter glida ut. Följande steg visar hur lätt den snabba väva ansökan kan vara.

1). Skalning: Även flätning kan vara mer perfekt för att sy hårförlängningar, många kvinnor föredrar att skal sitt hår för att skydda mot lim. Beskjutning håret är en process för härdning den med gel, sylt, glasyr eller andra texturer. Håret är överbelastad med en härdare, som hjälper till att skapa ett skal eller lager av skydd. Skalning tar mindre tid än traditionell flätning och är effektiv för snabb väva ansökan.

2). Skydd: När håret har skalade, täck den med en plastfolie och en väv mössa. Detta ger ytterligare lager av skydd mot hår lim.

3). Lim och stil: Som sömnad, börjar limma i en cirkel sätt tills du når toppen av huvudet och hela huvudet är täckt. Vid denna tid, måste du klippa och stil framsidan av hårförlängningar.

Weave Cap

Detta avsnitt ger instruktioner om hur du skapar en anpassad peruk med hjälp av en väv mössa, skyltdocka, lim och plastfolie.

1). Placera plastfolie på hela huvudet av dockan för full täckning.
2). För extra skydd, täcker plastlocket med en väv mössa.
3). Lim, genom att använda tekniken från avsnitt 2, steg 3.
4). Klipp och styla håret som du önskar.
5). Ta väva locket från dockan och låt hårförlängningar torka.
Nu kan du ha din egen peruk.

Hur att ge din hund övning


Hålla din hund frisk kräver lite mer än mat, vatten, kärlek och massor av motion. Att vara i en konsekvent övning rutin bidrar till att hunden förblir ett aktivt och hälsosamt medlem i din familj i flera år.

Instruktioner

förberedelser

1 Skaffa en frisk från veterinär. För en normal övning regim, bestämma det allmänna hälsotillståndet i ligament, leder och andningsorganen. Veterinären bör också kontrollera din hunds vikt för att avgöra vilken nivå av aktivitet är rätt för honom.

2 Tänk på hundras liksom hundens storlek. Varje ras har sina egna optimala nivåer av aktivitet. Den träningsprogram du väljer bör återspegla (i tid och aktivitetsnivå) dessa olika nivåer.

3 Se till att hunden är välutbildade i grundläggande kommandon innan venturing ut för motion. Hälen kommandot är viktigt att hålla hunden vid din sida när hon går eller jogging. Sitta och stanna kommandon är också viktiga.

Övning för hundar

4 Värm upp för att börja varje övning rutin. Detta bidrar till att öka cirkulationen och löser din hunds ledband. En bra uppvärmning kan vara en 15-20 minuters promenad eller lätt joggingtur.

5 Ta hunden på en rask promenad eller jogga. Medan Tiderna varierar för ras och storlek, är en kraftfull halvtimme ofta tillräcklig. Håll ett öga på hunden för tecken på trötthet.

6 Ta ett dopp. Att få i vattnet med hunden och spela interaktiva spel såsom hämta behåller räntenivån och ger ett annat sätt för dig att knyta an till ditt husdjur.

7 Spela några spel. En hund kan få massor av motion genom att spela fetch med en favorit boll eller leksak. Flygande skiva spel kan också vara en rolig och effektiv träningsmetod.

8 Ta hunden ut att mingla. Ägare av väl socialiserade hundar kan finna det område hundpark idealisk plats för en dag av träning. Ta knutna rep och andra leksaker en hund kan njuta av att dela med andra hundar.

Tips och överväganden

9 Betala särskild uppmärksamhet åt tillståndet hos hunden om hon är utanför utövar på en varm dag. Risk för uttorkning och värme stroke ökar tillsammans med temperaturen. Varm trottoaren kan också orsaka obehag för en hundens tassar.

10 Håll hunden vilade och släckt. Erbjud hunden goda möjligheter att ta en paus under träningen. Har gott om sötvatten till hands.

11 Övervaka hundens beteende och aktivitetsnivå efter träning. En väl utnyttjade hund kommer att vara mindre hyper och mer benägna att spendera lite tid liggande. Han kan till och med njuta av en välförtjänt tupplur efter en lyckad regim.

Vävning System för att göra ditt eget hår


Det finns flera effektiva system tillgängliga för vävning hår. Vävt hår kan bindas, majs rott, partiellt majs rott eller trädknuten. I likhet med att lära sig att sticka eller virka, det tar praktiken att uppnå en äkta utseende väv. Om du väljer att väva ditt eget hår, utvärdera varje system för att se som bäst passar dina omedelbara och långsiktiga behov. Varje vävning systemet kan ha olika effekter beroende på hårstruktur, underhåll och tillämpning. När du gjort korrekt, kan vävar se naturligt och ljus, vilket ger kvinnor frisyr som de önskar.

Full-Head vävar

Att lära sig att fläta är nödvändigt vid tillämpning av en full-head väva. Din naturliga hår är flätat mot hårbotten i mini-horizontal rastaflätor. Antalet fläta rader ökar baserat på mängden av vävning hår du tänker fästa. Beroende på längden på håret, kan du behöva stoppa och sy de lösa ändarna nedanför botten av dina flätor på baksidan av halsen. Använd tunga vävning tråd som är en annan färg från din naturliga hårfärg. Till exempel, om ditt hår är mörkbrun, använder svart tråd. Sy väva håret på dina naturliga flätor. I en full-head väva, kommer ingen av din naturliga hår vara synlig. För att bäst bära denna look, klippa lugg för att täcka framsidan. Se till att flätor inte sitter för hårt eller det kan orsaka hår skador och brott.

Fram-Out vävar

Denna väv Systemet liknar full-head väva systemet eftersom det innebär cornrowing och sy väven spår på flätor. Men ger detta system en mer naturlig look genom att lämna den främre delen av kvinnans naturliga hår i stället för flätning och täcka den med väven. För bästa resultat, måste den främre delen matcha väven. Till exempel, om vävning hår är rakt, se till att din naturliga hår är också rakt genom att koppla, blås torkning eller med hjälp av ett strykjärn.

Tree Braid vävar

För träd fläta väver, är det bäst att använda hög kvalitet människohår. Syntetiskt hår tenderar att trassla och inte kan titulera med värme. Vid tillämpning av träd flätor, kan du cornrow flätor och använda en krok nål för att tillämpa löst hår på flätor som om du virka en tröja. Fäst lösa hårförlängningar (den typ som används till ruta fläta) till roten av individens cornrowed fläta, och haka i den naturliga hår med några drag. Håller på att lägga håret när du går längs flätor. Denna Väverisystemet kan användas för att tillämpa våta och vågiga eller raka och släta stilar.

bundna vävar

Många kvinnor väljer att använda bundna väver istället för flätad väver. Till att börja detta system först dela naturliga hår i små delar. Fäst väva spår till det naturliga håret med bindning lim lim. Applicera endast liten mängd lim på hårbotten. Dessutom, innan du fyller i hela väven, testa limmet på en liten del av håret. Dessa vävar varar mellan en till två månader. Borttagningen bör göras lika noggrant som programmet så att du inte skada din naturliga hår.

Hur man gör hår Vävning med lim för Black Women


Använda bundna lim att göra hår väva för svarta kvinnor är ett sätt att skapa en snabb nytt utseende som inte tar timmar på en skönhetssalong. Vävning när du använder bundna lim kan du placera längre inslag av hår på huvudet, och om du sätter väven på en peruk cap du inte kommer att orsaka skador på ditt riktiga hår. Dock är peruk cap inte nödvändigt eftersom du kan limma håret direkt till hårbotten. Denna metod kräver bara mer försiktig när du tar väften.

Instruktioner

En del av håret ca 2 inches upp från halsen. Lämna bottensektionen ner och använda hårnålar till stift resten av håret ur vägen. Om du vill skydda din hårbotten, tillämpa en peruk cap så botten av peruk cap är på samma del linje, ca 2 inches upp från halsen.

2 Mät bredden på din naturliga hårfäste med hjälp av en del i håret som du skapade i steg 1 som en guide. Mät från den högra sidan av huvudet till den vänstra sidan.

3 Skär en längd av hår från den hårförlängning inslag som är samma längd som den mätning som du bara tog i steg två.

4 Applicera bindning lim längs hela den övre kanten på insidan av hår förlängning väft du bara klippa. Den övre kanten kommer att vara på insidan av väften och gjord av ett tyg-liknande material som matchar färgen på håret.

5 Limma hårförlängning på hårbotten direkt på den del som skapats i steg 1.

6 Applicera bindning lim till de återstående hårförlängningar och fortsätta att placera dem i hårbotten eller peruk cap varje tum eller så tills peruk cap kan inte längre ses eller om du har täckt hela hårbotten med inslag.

Munhälsa är oerhört viktigt för din hunds hälsa. Precis som vi borsta dagligen för att hålla våra tänder och tandkött friska mellan tandläkarbesöken, vi måste göra detsamma för våra hundar att behålla sin totala välbefinnande. Medan en årlig professionell rengöring rekommenderas att en daglig rutin rengör tandsten från hundens tänder kan hindra din hund från att bli sjuka och från att behöva genomgå allvarliga tandvård under narkos.

Instruktioner

1 Pressa en liten mängd av hund tandkräm på fingret för att låta din hund att lukta och slicka pastan, som kommer att få honom van vid - och förhoppningsvis se fram emot - smaken.

2 Med en liten klick tandkräm på fingertoppen, lätt gnugga hundens tänder och tandkött för att få honom vana vid att ha munnen rörd. Upprepa detta steg varje dag tills din hund verkar bekväm.

3 Applicera en liten mängd tandkräm till tandborsten och försiktigt gnugga hundens framtänder och tandkött, duscha honom med lugn beröm. Upprepa denna introduktion till tandborsten tills din hund är bekväm med att ha den i munnen.

4 När din hund används för att både tandkräm och tandborste, börja borsta några tänder åt gången. Upprepa denna övning att bygga upp antalet tänder borstad per session.

5 Borsta hundens tänder dagligen.

Tips

  • Gör borsta en rutin; överväga att borsta hundens tänder på morgonen efter du klar borsta din egen. Mest hund tandkrämer är smaksatt att locka din hund. Prova ett par smaker att räkna ut vilken han gillar bäst.
  • Använd inte mänskliga tandkräm på din hund. Det är oätliga - den är utformad för att spotta ut - men hundar kommer att svälja tandkräm, som kan rubba magen.