håravfall hos kalv

Håravfall hos katter, andra djur och människor kallas alopeci. När din katt tappar håret, kan det vara smärtsamt, men håravfall hos katter är vanligt. Eftersom det finns så många anledningar en katt kan förlora hår, en veterinär ofta måste diagnostisera problemet.

loppor

En vanlig orsak till håravfall hos katter är loppallergi, en hudreaktion mot loppbett. Andra symtom är klåda, rodnad, små knölar, knaprig områden och hot spots, eller små områden av inflammation.

andra Allergier

Katter kan tappa hår på grund av olika allergier. De kan vara allergisk mot mat eller inhalation som dammkvalster, mögel eller pollen. Katter kan också vara allergisk mot miljö ämnen såsom matt deodorizers och material som ull eller gummi.

Revorm

Katter kan bli infekterade med ringorm, som orsakas av olika typer av svamp. Symptom förutom håravfall är fjällig och knaprig områden, samt klåda.

Skabb

Katter är benägna att olika typer av skabb, som orsakas av kvalster. Håravfall kan resultera, tillsammans med rodnad, scaliness och klåda.

hypertyreoidism

En annan anledning katter tappar hår är hypertyreos, eller en överaktiv sköldkörtel. Detta tillstånd kan orsaka hudskador, hår som lätt drar ut, och seborré, eller mjäll.

Överdriven driven~~POS=HEADCOMP Grooming

Psykogen dermatit är en annan vanlig orsak till håravfall hos katter. Detta innebär överdrivet putsande tills kattens hår faller ut i området han håller slickar. Katter ibland göra detta på grund av förändringar i sin omgivning, tristess eller stress. Det kan vara svårt att bestämma någon särskild orsak till detta beteende.

Tidigt håravfall hos kvinnor är oftast genetisk. Men som kvinnor ålder och ange postmenopausala år, håravfall blir allt vanligare. Lyckligtvis flera effektiva hår-ersättning och tillväxtstimulerande alternativ finns tillgängliga. botemedel håravfall varierar från läkemedel och kirurgi till transplantationer.

Håravfall

Dagens kvinna har säkert fler alternativ för henne att dölja problemet än gjorde sin mors generation. Hårförlängningar har blivit en populär och relativt billigt val för många kvinnor som är missnöjda med den minskning av deras lås. Enkla genetik är den vanligaste orsaken till håravfall hos både män och kvinnor. De få återstående fallen är ofta ett resultat av sjukdom eller diet eller stressrelaterade. Vissa läkemedel som förskrivs för att sänka högt blodtryck eller hjärtproblem eller depression ha biverkningar som kan omfatta håravfall.

minoxidil

Endast ett läkemedel som kan främja hårväxt är tillgängliga för kvinnor. Minoxidil går under varumärket Rogaine och är tillgängligt utan ett recept. Minoxidil skall tillämpas två gånger om dagen för att torka håret och hårbotten under en period av minst fyra månader. Minoxidil är inte lika effektivt i äldre personer som har svår skallighet. I syfte att upprätthålla eller öka hårtillväxten, måste användningen av minoxidil vara pågående. Det är normalt att känna sig trött under de första behandlingsveckorna, medan din kropp blir vana vid att sänka blodtrycket som Monoxidil orsakar.

Hair Restoration

Flera hårersättningsbehandlingar förfaranden för att vända permanent håravfall finns. De inkluderar mikro-ympning och hårbotten minskning. Micro-ympning är en öppenvården förfarande där kirurgen avlägsnar en skivformad del av håret bärande hårbotten från baksidan av huvudet. Den avlägsnade hårbotten är skuren i flera små segment med varierande mängder hår i varje transplantat för att uppnå en märkbar men diskret förtjockning av hår. Scalp-minskning kirurgi utförs på hjässan. Kirurgen avlägsnar en del av den kala hårbotten som dras samman och sys. Processen minskar omfattningen av den kala området som ska täckas med hår transplantat. Alla typer av hårtransplantation kommer att lämna en tunn ärr vid suturering sit. Hår-transplantationskirurgi kan användas för att dölja ärrbildning.

Den typ av håravfall samt patientens förutsättningar och önskemål bestämma vilken hårersättningsbehandlingar förfaranden är mest lämpliga. Det finns många olika faktorer att tänka på när bestämma det bästa sättet för hårersättning att fullfölja. Det är bäst att rådgöra med din hudläkare eller kirurg för att diskutera det mest hållbara alternativet för din specifika situation.

Är din katt ser lite mindre furry sistone? Håravfall hos kattdjur kan uppstå av flera olika anledningar. Håravfall kan orsakas av hudallergier, parasiter såsom loppor, löss eller kvalster, hormonell obalans, näringsbrist samt stress och ångest. Följ stegen nedan för att behandla håravfall i din katt.

Instruktioner

Undersök kattens hud

1 Håll din katt i knät och köra handen över hans päls och hud. Känner du några sårskorpor? Är huden torr och flagnande? Är din katt kliar hela tiden? Om så är fallet, kan han ha en loppallergi.

2 Om loppor före start genom att ge honom ett bad med en loppa schampo. Se till att skölja noga med varmt vatten och handdukstorka.

3 Köp en loppa kam om du inte redan har ett. Kamma igenom ditt husdjur päls en gång eller två gånger i veckan för att hålla honom loppa gratis.

4 Köp en borste som gjorts speciellt för katter och borsta ditt husdjur varje vecka. Borstning kommer att ta bort lösa hår och torr hud. Borsta kan också stimulera blodflödet därigenom medhjälp hårväxt.

Inventera din katts kost

5 Förstå att håravfall kan bero på en brist på rätt kost. Ställa viktiga frågor. Vilken typ av mat du mata ditt husdjur? Är det en billig off varumärke? Har du mata din katt en stadig diet av torrfoder?

6 vet att de flesta kommersiella sällskapsdjur livsmedelsberedningar innehåller en hel del av biprodukter som inte ger rätt kost. Din katt behöver en kost rik på fiber. Växla till ekologisk kattmat.

7 Växla mellan torrfoder och konserverad eller fuktig för att säkerställa att din katt vän får en balanserad kost.

8 Ge din katt ett vitamintillskott för att säkerställa att han får de vitaminer och mineraler som han behöver för korrekt hälsa.

9 Tänk på att Öljäst med vitlök är mycket fördelaktigt att hålla kattens hud och päls frisk. Ge din katt ett tillskott av Öljäst och vitlök för att förbättra sin rock. Omega-3 är viktigt att frisk hud och hår i ditt husdjur. Omega-3-fettsyror kan hittas i oljor av viss fisk som lax, tonfisk och sardiner. De flesta tillskott av Öljäst och vitlök innehåller även omega-3, se till att din katt har de bästa näringsämnen tillgängliga för god hud och päls.

Tips

  • Om håravfall förvärras eller åtföljs av andra symtom såsom viktminskning eller feber kontakta din veterinär. Håravfall kan vara ett symptom på en underliggande hälsotillstånd som kräver ordentlig medicinsk behandling.

Hur man ska behandla håravfall hos hundar


Precis som människor, kan hundar drabbas av håravfall. Mange, allergier, ålder, ringorm och toxicitet alla kan orsaka håravfall hos hundar. Behandlingen för din hunds håravfall oftast beror på orsaken.

Instruktioner

1 Ta din hund till veterinären för att upptäcka varför han håller på att förlora hår. Du kommer inte att kunna behandla din hund tills du vet orsaken till hans håravfall.

2 Använd en loppa förebyggande på din hund. Håravfall hos hundar är ofta eftersom de är allergiska mot loppor som biter dem. En loppa förebyggande hjälper till att hålla loppor från din hund, så att håret har en chans att växa tillbaka.

3 Sätt din hund på en hälsosam diet. En annan orsak till håravfall hos hundar är födoämnesallergier. Överväga att göra din egen hundmat, så att du kan eliminera de livsmedel som han är allergisk mot. Medan tidskrävande, kan hemlagad hundmat utan några tillsatser stoppa din hunds håravfall.

4 Sätt en anti-svamp kräm på din hunds kal fläck eller gallring päls. Om din hund har klia sina öron, tår och fötter, kan han ha ringorm. Veterinärer ordinera normalt en anti-svamp kräm för behandling av ringorm.

5 Ge din hund antibiotika ordinerats av din veterinär. Ibland mange, som orsakas av huden kvalster, är orsaken till din hunds håravfall. Antibiotika kommer att behandla skabb.

Tips

  • Försök aldrig att själv diagnostisera din hunds håravfall, eftersom du kan behandla fel sak.

Papillons är fjärilar i hundvärlden. Sina långa, mjuka pälsar är en sak av skönhet. Det kan vara mycket smärtsamt att se din vän förlora sin vackra päls. Här är några vanliga orsaker till håravfall och hur du kan bidra till att förebygga dem.

Hälsa

Hygienkrav som sköldkörtel problem, allergier, eksem, torr hud, eller felaktig kost kan leda till håravfall. Se din veterinär för att utesluta någon av dessa frågor.

borsta

Överborstning eller grovt grooming pälsen kan orsaka onödigt håravfall hos Papillons. Försiktigt, mild grooming, särskilt runt den bräckliga päls av öronen, kommer att bidra till att undvika detta.

Badning

Over-bad ditt husdjur kan få håret att torka ut och spricka av. Det kan också orsaka kliande, torr hud. Försök att bada ditt husdjur en gång i månaden, och använda en hög kvalitet schampo samt en lanolin fritt balsam. Var noga med att skölja schampo helt utanför hundens hud.

Miljö

Om du håller ditt husdjur i en mycket varm miljö och / eller han tillbringar mycket tid utomhus, kan detta leda till håravfall eller en kortare, mindre tät päls.

öron Fringe

Växande öron fransar är svårare i rött och vitt Papillons än i de tan och mörka sorter, och när frans raster, kan det aldrig växa ut igen. Om din hund har rätt genetik att växa öron fransar, hålla honom väl kammat och undvika alltför mycket aktivitet eller spela tid med andra hundar för att maximera längden på denna päls.

Medan manligt håravfall och ärftlig håravfall (androgen alopeci) är förhållanden som inte kan förebyggas, finns det ofta andra faktorer än dessa villkor som kan bidra till håravfall hos män. Om dessa andra faktorer, såsom stress, vitaminbrist och vissa mediciner, är orsaken till håravfall, det finns flera lösningar som kan arbeta för att förhindra ytterligare håravfall och i vissa fall till och med vända håravfall.

Instruktioner

1 Avbryt onödiga mediciner som kan orsaka håravfall. Dessa läkemedel inkluderar vitamintillskott hög i vitamin A och förkylningsläkemedel som innehåller amfetamin såsom dextroamfetamin. Medan det finns andra läkemedel som orsakar håravfall hos män, dessa är oftast medicinskt nödvändiga och bör inte avbrytas eller ändras utan att först rådfråga en läkare. Se varning nedan för mer information om läkemedel som orsakar håravfall.

2 Minska din dagliga stress. Stress är en ledande orsak till håravfall hos män och enkla avstressande aktiviteter, såsom motion, kan bidra till att förhindra ytterligare håravfall.

3 Ät minst två till tre portioner av friska protein varje dag. Det har visat sig att proteinbrist från dålig kost eller diet kan vara en orsak till håravfall hos män. Genom att äta mer protein som ägg, ost, kyckling och kött, kan du stoppa håravfall och även omvänd håravfall redan lidit.

4 Stoppa över behandling och över styling håret. Icke-medicinsk håravfall kan orsakas av föning med alltför hög värme, användning av kemiska färgbehandlingar med färgämne och blekmedel och överanvändning av kemiska bekämpningsmedel. Genom att avbryta eller skära ned på vissa av dessa styling processer, kan du förhindra och vända håravfall.

Tips

  • Det finns många mediciner som kan orsaka håravfall hos män. Dessa är särskilt fallet med läkemedel i samband med cancerbehandling, bipolär sjukdom och blodförtunnande. Även om du kan avbryta mediciner som inte kommer att få allvarliga medicinska konsekvenser, såsom vitamintillskott hög i vitamin A och kalla läkemedel som innehåller amfetamin, aldrig avbryta medicineringen som är medicinskt nödvändigt att behandla en sjukdom du står inför. Om du tror att din medicin som orsakar ditt håravfall, prata med din läkare om problemet, som kommer att kunna bedöma medicinering och kanske även ändra din medicinering till en som inte orsakar håravfall.

Orsaker till håravfall hos Shih Tzus


En Shih Tzu, liksom alla andra renrasiga djur, har rasspecifika tendenser till vissa störningar och sjukdomar. Om din shih tzu tappar hår, kan det bero på felaktig grooming eller normal utsöndring av valppäls, vilket sker cirka 8 månaders ålder. Det kan också indikera en sköldkörtelsjukdom, loppor, eller helt enkelt torr hud. Förhindra förhållanden som kan orsaka håravfall kan vara mycket mindre stressande än att försöka lösa det håravfall problem. Att känna tecken på hypertyreos kan hjälpa en shih tzu ägare vet när det är viktigt att se en veterinär.

Identifiering

Om din shih tzu tappar hår, gör en mental anteckning om andra symptom och möjliga villkor innan spendera pengar på en veterinär besök. Omkring 8 månaders ålder, kan du förvänta dig shih tzu att förlora hår som han kastar sin valppäls och växer mogna vuxna hår. Slutligen kan oberäkneliga grooming vanor orsaka håravfall, för.

överväganden

Hypertyreos hos Shih Tzus kan identifieras genom letargi, plötslig viktökning, muskelförlust, inaktivitet och förlust av hår. Med sköldkörteln relaterade håravfall faller hundens hår i plåster eller bitar när han står upp, vilket är ovanligt. Medicinering kan behandla hypertyreos hos Shih Tzus och de flesta hundar återhämta sig helt.

Förebyggande / Lösning

Använda hårda schampo och misslyckas med att skölja en shih tzu noggrant är förmodligen de två största orsakerna till håravfall hos friska vuxna. Uppfödare rekommenderar baby schampo appliceras på den fuktiga ytterrock. Skurning schampo på valp hårbotten rekommenderas inte; deras naturliga oljor måste förbli intakt för att bibehålla hälsan hos deras hårbotten och förhindra torr, kliande hud och efterföljande håravfall.

grooming

Shih tzu uppfödare rekommenderar att borsta hunden dagligen för att förhindra trassel och mattor. Matt hår kan fälla irriterande vid hårbotten och få håret att brytas av. Daglig grooming kan också ägarna att lösa loppor tidigare. Fånga loppor innan de har en chans att angripa hela djuret är det bästa sättet att minska oddsen att ditt djur kommer att drabbas smärta, irritation och håravfall från loppor.

Varning

Om shih tzu håravfall åtföljs av andra tecken på hypertyreos, som letargi (slöhet) och viktökning, eller kan inte tillskrivas grooming missöden, torr hud eller loppor, besöka din veterinär. Hyperthyroidism är vanligt i Shih Tzus och kan behandlas. Om det inte behandlas, kan din hund dör.

Enligt VeterninaryPartner.com kan håravfall förekommer i hamstrar för en mängd olika skäl. Även känd som håravfall, kan håravfall komma från sjukdom eller andra tillstånd.

Gnuggning

Konsekvent gnidning av kroppen mot den sida av buren eller mot matare är en vanlig orsak till håravfall hos hamstrar.

Diet

Håravfall kan också komma från kosten skäl. Om din hamster har proteinbrist, är håravfall ett vanligt symptom.

kvalster

En av de vanligaste orsakerna till håravfall hos hamstrar är ett angrepp av Demodex kvalster. Dessa kvalster lever i hamster hårsäckar, oftast på ryggen och bakre änden.

Skabb

Medan Demodex kvalster kan orsaka håravfall, de bär också mange, en sjukdom som orsakar håravfall.

Sjukdom

Andra orsaker till håravfall hos hamstrar inkluderar sköldkörtelproblem, njursjukdom och adrenal tumörer.

Vad är orsakerna till håravfall hos nötkreatur?


Nötkreatur levande normalt i elementen, utsätts för alla typer av insekter, parasiter och miljöpåfrestningar. Och även om de är oftast hardy natur, nötkreatur är fortfarande känsliga för valfritt antal infektioner och sjukdomar, av vilka några orsaka håravfall. I de flesta fall av håravfall hos nötkreatur, hittar du en mängd kränka parasiter som lever i lyx från huden och blod dina kor. Det finns dock några andra orsaker att överväga.

zink~~POS=TRUNC brist~~POS=HEADCOMP

Mest av zink i en kons kropp innehålls i hennes hud, hår och ull. Om hon är bristfällig i zink, kommer hon att utveckla parakeratos, vilket leder till hudskador och håravfall.

jodbrist

Kalvar med en jodbrist kan lida av hårlöshet, tillsammans med en sträv päls, blindhet, en förstorad sköldkörtel och hämmad tillväxt.

fotosensibilisering

Fotosensibilisering är ett tillstånd som gör att huden "överreagera" till solljus på grund av närvaron av störande element, typiskt phylloerythrin, produceras av boskapen. Boskapen går vidare till början på de drabbade områdena, vilket hudskador och håravfall.

Revorm

Ringorm är en smittsam hudsjukdom som sprids genom spor bärande svampar. Den angriper hårskaften och huden av boskapen, vilket orsakar hudskador, sårskorpor och håravfall.

kvalster

En kvalster angrepp hos nötkreatur kallas skabb, och kan variera från mycket smittsam rävskabb till en lättare behandlad formulär som demodex eller chorioptic mange. Om den inte behandlas, kan någon form av skabb orsaka håravfall, förtjockning av huden och immunförsvaret svaghet.

löss

Bitande och sugande löss kan angripa boskap och orsaka svår klåda och irritation. Om löss inte behandlas, kan boskapen uppleva förlust av hår och aptit.

Håravfall är ett känsligt ämne för både män och kvinnor. Skallighet är i allmänhet förknippas med män, men American Association of Dermatology hävdar att mer än 30 miljoner kvinnor i USA lider av håravfall. Det finns många bakomliggande orsaker till håravfall för både män och kvinnor. Men fram till nyligen den gemensamma uppfattningen var att manliga skallighet var densamma som kvinnlig skallighet, men det är inte så. Kvinnliga mönster skallighet är en paraply termer som omfattar ett antal faktorer som bidrar till håravfall hos kvinnor. En av de vanligaste är ett överskott av testosteron i systemet, men detta är inte den enda orsaken till kvinnlig skallighet. Andra bidragande faktorer är polycystiskt ovariesyndrom, en gemensam hormon obalans hos kvinnor samt förlossning, Crash diet, känslomässiga sammanbrott eller stress, kirurgi och näringsbrist. Holistisk hälsa tar hela kroppen strategi för hälsa och behandling av håravfall hos kvinnor från en helhetssyn omfattar användningen av örter, vitaminer och mat för att ta itu med de underliggande orsakerna till skallighet mönster.

Holistic Health och hår

När kvinnor upplever att deras hår är gallring överdrivet, är den helhetslösning för att ta reda på orsaken till håravfall och förstå hår i allmänhet. Det kan finnas flera orsaker till håravfall hos kvinnor, inklusive dålig kost, stress, hormonförändringar och genetik. Håravfall är i allmänhet ett symptom på något större underliggande problem.

Varje axel eller hårstrå har sin egen individuella livslängd, som omfattar tre faser: anagen, katagen och telogen. Under anagen, groddar hårsäcken en axel hår som fortsätter att växa under två till fem år. Katagen är ett vilostadium där håret slutar växa i längd men inte faller ut heller. Detta vilande stadium varar bara några dagar före den sista cykeln börjar, när hårstrået faller ut och hårsäcken producerar en annan axel. Håravfall börjar bli ett problem när nya hårstrån sluta ersätta de som faller ut.

örter

Örter utför ofta multifunktioner som kan ge resultat som är till nytta för både håravfall och det allmänna tillståndet orsakar håravfall. Dong quai, såg solfjäderspalm och silverax är utmärkta växtbaserade kosttillskott som kan hittas på de flesta hälsokostbutiker. Dessa örter är bra för håravfall som härrör från överskott testosteron eftersom de innehåller växtbaserade östrogen. Stress och känslomässigt kaos orsaka håravfall också. Ta en vitamin B tillägg hjälper kroppen att klara samt uppmuntra hårväxt. Vitamin B och essentiella fettsyror är både fördelaktig vid behandling av undernäring.

Diet

Crash diet, undernäring och överskott mättade fetter kan också orsaka håravfall. Förutom vitamin B och essentiella fettsyror finns många andra kostrelaterade sätt att behandla skallighet. Soja, den viktigaste ingrediensen i tofu och många andra populära livsmedel, har växt baserad östrogen liknar silverax. Dieter som är höga i havet grönsaker jod-rika kommer att sparka igång sköldkörtelfunktion, som kan bromsa under klimakteriet, ge kvinnor två klimakteriet orsakerna till håravfall. Att äta en kost rik på fisk, nötter, frukt som avokado och gröna bladgrönsaker som spenat kommer att behandla undernäring och låta kroppen att absorbera mer vitamin B. kalcium, järn och kisel är också viktigt för friskt hår produktion.

Aromatheraphy

Förutom att äta rätt och utnyttja växtbaserade behandlingar, finns det ett antal aromterapi alternativ för att hjälpa till att lindra stress och stimulera hårväxt. Utövare använder lavendel, jojoba, cederträ, citron och kamomill oljor för att massera hårbotten. Dessa metoder syftar till att påverka hårbotten för optimal tillväxt och samtidigt minska stress genom lugnande dofter.

Vård

Hår växer med en långsam hastighet. Så när man försöker att ta itu med håravfall, är det viktigt att notera att det inte kan botas över natten. Det kan ta 8 månader till ett år att ta igen förlusten av överflödigt hår. Så samtidigt som genomgår ett naturläkemedel eller vitamin regimen, är det viktigt att ta hand om resterande håret samtidigt skapa hälsosamma levnadsvanor. Ett viktigt steg för skonsam hårvård är att undvika hårda schampo, balsam och stylingprodukter. Ett antal rengöringsprodukter använder Kastilien, en mild rengörings gjord av olivolja, samt införliva närande växter såsom jojoba, kamomill, lavendel och ringblomma. Söka stylingprodukter som har linfrö eller guargummi och undvika allt med alkohol.