hår i armhålorna

Hur man gör armhålorna Smooth


Om du är en simmare, kanske du vill ta bort ditt kroppshår, inklusive hår under armarna, för att minska friktionen i vattnet. Du kanske också vill ta bort hår under armarna för kosmetiska eller hygieniska skäl. Det finns flera sätt att ta bort oönskat hår under armarna, inklusive rakning, vaxning eller använda en hårborttagningshårborttagningskräm. Dessa tekniker kommer att ta bort oönskat hår under armarna och hålla armarna huden ren och mjuk.

Instruktioner

Rakning

1 Ta en varm dusch och avlägsna alla spår av din deodorant och andra små skräp från kläder. Det varma vattnet hjälper mjuka grova hår under armarna, så att smidigare och lättare rakning.

2 Lödder dina armhålor med en generös mängd tvål eller raklödder.

3 Lyft armen upp så högt som möjligt och börja rakning. Noggrant raka uppåt, nedåt och åt sidorna eftersom armen hår växer i många riktningar.

4 Skölj bladet under rinnande vatten för att rensa alla hårstrån från bladet under rakar. Fortsätt rakning den andra armhålan.

Vaxning

5 Tvätta armhålorna för att rengöra den och ta bort eventuella deodorant.

6 Applicera en liten mängd av baby pulver till båda armhålorna. Doppa en spatel i vax produkten och applicera ett tunt lager av vax till din armhåla i riktning mot hårväxten (vanligen nedåt).

7 Placera en vaxremsan över håret på armarna och tryck i en nedåtgående rörelse i riktning mot hårväxten.

8 Dra vaxremsan snabbt i motsatt riktning, vistas nära huden. Sedan gäller tryck med handen för att lugna.

Hårborttagningshårborttagningscreme

9 Tvätta armhålorna för att rengöra den bli av med någon deodorant.

10 Applicera hårborttagningshårborttagningskräm till armhålorna framför en spegel. Vänta tills krämen att förvandlas till en geléliknande substans och bryta ner armhålan hår. Läs instruktionerna på förpackningen för att ta reda på hur lång tid att lämna krämen på dina underarmar.

11 Torka av hårborttagningshårborttagningskräm av med en fuktig varm handduk. Scrub i nedåtgående slag för att bryta och rensa bort fler armhåla hår. Dusch efter tvättning bort armhålan hår.

Hur man kan bli av rakkniv gupp Under armhålorna


Obekväma och fula rakkniv gupp är ett vanligt problem om du använder en rakhyvel för att raka dina armhålor. Detta tillstånd uppstår rakning felaktigt. Razor stötar eller hudirritation är en hudirritation som händer när några snabba dragningar av rakhyveln gå lite för djupt och av misstag ta bort det översta lagret av huden. För att lindra symtomen och stoppa det från att hända igen, lära sig att vara försiktig med huden på dina armhålor medan rakning.

Instruktioner

1 Applicera hydrokortison. Använd en aktuell kräm som innehåller 1 procent hydrokortison för att minska rodnad och irritation i armhålan. Använd endast det för ett par dagar i taget, eller riskerar att göra huden vant sig vid behandlingen, vilket innebär rodnad och ömhet när du slutar appying.

2 Applicera bensoylperoxid. Använd en aktuell grädde som innehåller antingen 2,5 eller 5 procent bensoylperoxid för att minska uppkomsten av rakkniv gupp och bidra till att förhindra att de upprepas.

3 Applicera en anti-inflammatorisk sprej till armhålorna för att minska symptomen av rakning såsom klåda, rodnad och ömhet. Applicera upp till två gånger per dag.

4 Applicera en fuktgivande lotion efter rakning för att förhindra rakhyvelsutslag. Detta kommer att bidra till att minska förekomsten av torr, kliande hud när du rakar.

5 Raka bara efter en dusch eller bad, när huden är mjuk och återfuktad. Rakning över torr hud, speciellt en oregelbunden yta som under armhålorna, är mer sannolikt att orsaka irritation och rakhyvelsutslag. När rakning använda en ny, ren blad, inte en tråkig en.

6 Rakning hår nedåt, i den riktning som den växer. Rakning mot riktning mot tillväxt orsakar irritation i hårsäckarna, vilket kan ge kliande rakkniv gupp.

Botemedel för Black Armhålorna


Mörk underarm hud (acanthosis nigricans) eller ojämn pigmentering i armhålan området kan vara särskilt pinsamt när du bär ärmlösa kläder. Flera hälsa och livsstilsfaktorer anges som möjliga orsaker till svarta armhålorna. Fastställa orsaken bakom dina mörka underarmar för att behandla och bota detta tillstånd.

Mörka armhålor kan bero på livsstilsfaktorer som felaktig rengöring, kraftiga svettningar eller bär åtsittande kläder. Enligt MayoClinic.com, kan hyperpigmentering i armhålorna resultera från en mängd olika sjukdomar, inklusive typ 2-diabetes och fetma, mediciner, hormonell obalans, endokrina störningar eller tumörer.

livsstil

Tvätta din kropp regelbundet bära löst sittande kläder gjorda av naturliga fibrer, och undvika syntetmaterial. Håll dig borta från starkt doftande deodoranter, hårda tvålar, alkoholbaserade dofter och kosmetiska produkter som innehåller starka kemikalier, som förmörkar armhålorna. Applicera en anti-svamp pulver eller talk istället. Använd en peeling svamp eller tvål om döda celluppbyggnad orsakar mörkfärgning av armhålorna.

Vaxning

Konstant rakning och användning av hårborttagning krämer kan orsaka underarm mörkare. Överväga vaxning i stället för rakning, som vaxning drar håret från rötterna och gör armhålor se slät och ren. Alternativt, raka i duschen med hjälp av rakgel eller kräm för en smidigare rakning i stället för en hårborttagningskräm.

Medicinsk vård

Receptbelagda krämer och lotion som innehåller modifierade vitamin A, inklusive produkter som töm-A och orala läkemedel såsom isotretinoin, kan användas för att lätta de drabbade områdena. Dessutom kan fiskolja kompletterar också konsumeras. Laser dermabrasion behandling bidrar till att minska hud förtjockning inom den mörka armhålorna.

Naturläkemedel

Prova olika huskurer för att lätta mörka armhålor naturligt. Gnid citronskivor eller vitamin E på dina underarmar för att lätta dem. Massage bakpulver på dina armhålor efter en dusch för att mjuka upp området och exfoliera döda hudceller. Förbered en pasta som innehåller en tsk. av limejuice, en nypa gurkmeja pulver och 1 tsk. av gurka juice. Applicera pastan till armhålorna och lämna den på i 20 minuter dagligen för att lätta och mjuka armhålorna.

Hur man bli av med mörka hud under armhålorna


Mörk hud under armhålorna kan vara ett pinsamt kosmetiskt problem som hotar din självkänsla och håller dig bär långärmade tröjor även i mitten av sommaren. Mer än bara en kosmetisk fråga, men mörk hud under armhålorna kan faktiskt signalera många hälsoproblem som kan ha en inverkan på din fysiska välbefinnande om de inte behandlas. Fördelen med detta är att behandla orsakerna till mörk hud - kliniskt kallas acanthosis nigricans - under armhålorna bidrar till att eliminera de mörka fläckar och samtidigt förbättra din allmänna hälsa.

Instruktioner

1 Använd en luffa eller en grov sjö svamp att skrubba dina armhålor, peeling den mörka huden. Exfoliering tar bort det översta lagret av huden, vilket kan hjälpa att bli av med mörk hud att avslöja ljusare hud under. Du ska bara exfoliera gillar det här två eller tre gånger per vecka.

2 Köp en hud blekning grädde och tillämpa den två gånger per dag. Den första applikationen bör vara efter att du har exfolierad huden i duschen och torkade. Den andra applikationen bör vara ca 12 timmar senare eller så nära 12 timmar senare som möjligt. Krämer med töm A eller alfa-Hydroxies kan också bidra till att minska uppkomsten av mörk hud i armhålorna.

3 Boka tid för att se din husläkare om den mörka huden under armhålorna. Acanthosis negricans orsakas ofta av insulinresistens och kan vara ett tecken på diabetes eller polycystiskt ovariesyndrom. Se din läkare kan hjälpa dig att fastställa orsaken till den mörka huden under armhålorna, så att du kan få rätt behandling för att eliminera den.

4 Gå ner i vikt genom att ändra din kost och träning. Acanthosis negricans i armhålor är vanligare hos överviktiga och feta individer. Gå ner i vikt kan bidra till att vända utvecklingen av den mörka huden under armhålorna eller ens bli av med det helt och hållet.

5 Reglera din insulin och socker, om det behövs. Att hålla ditt blodsocker och mängden insulin i kroppen i rätt balans är en viktig faktor för att minska mörka huden under armhålorna. Motion hjälper till att reglera blodsockret och ofta rekommenderas för diabetiker.

Hur man håller från att få Sweat Marks Under armhålorna


Många individer måste ta itu med det frustrerande upplevelse av att ha svettfläckar under armhålorna av sina skjortor. Ofta gula underarm fläckar, som är extremt svårt att ta bort, kommer att bildas på vita skjortor. Men det finns sätt att förhindra dessa svettfläckar uppstår i första hand.

Instruktioner

1 Ändra deodorant du använder. Om du använder en vanlig deodorant, prova att byta till en antiperspirant som hjälper bekämpa svettning, istället för att bara lukten.

.

2 Granska de aktiva ingredienserna i din deodorant. Vissa deodoranter och antiperspiranter har aluminiumbaserade föreningar som faktiskt kan orsaka mer svettning under armarna området och göra problemet värre.

3 Undvik att köpa eller bära tröjor som är tätt under armarna. Ju närmare och mer begränsa kläder är den svettiga område, desto större är chansen att du kommer att utveckla en fläck. Om du har en T-shirt som är tät i armhålorna, prova lätt stretching det innan bära.

4 Vänta på din antiperspirant eller deodorant torka helt under armarna före dressing. Detta gör att din deodorant till fullo sjunka in i huden och förhindrar deodorant fläckar bildas på din tröja.

5 Köp en nattlig behandling om du har svåra armhålan fläckar. Dessa behandlingar som skall tillämpas innan sängen, har nästan receptbelagda styrka formler. Den nattliga behandling, i kombination med en stark dagtid antiperspirant hjälper även de starkaste tröjor från färgning sina kläder.

6 Ta bort eventuella armhålan fläckar från kläder. Detta kommer inte bara att hjälpa dina kläder från undergång, men kommer att förhindra större, mer envisa fläckar från att utvecklas. Innan du tvättar din skjorta tillämpa rengöringsmedel direkt under armarna. Gnugga tvättmedel i väl och tvätta. Om du fortfarande kan se fläcken när skjortan kommer ut ur tvättmaskinen, inte lägga den i torktumlaren. Värmen kommer att ställa fläcken, så låt den lufttorka och behandla igen.

Armsvett fläckar är mest märkbara på vita kläder. Fläckarna visas gult på ljusare kläder och svetten missfärgas armhålan områden mörkare kläder. Svettfläckar visas på kläderna på grund av antingen svett själv eller antiperspirant du använder. I stället för att enkelt ta bort svettfläckar från kläder, räkna ut vad som orsakar dem för att förhindra fläckar uppstår.

Instruktioner

1 Ändra din antiperspirant till ett annat märke. Ibland är vissa kemikalier kan reagera med din kropp och kläder, som kan orsaka armarna fläckar.

2 Tvätta armhålorna två gånger om dagen med en antibakteriell tvål för att ta bort bakterier i svett. Vissa människor har mer bakterier än andra, och detta kan orsaka missfärgning av dina kläder.

3 Välj en fast antiperspirant i stället för en roll-on eller gel typ. Den höga vattenhalten kan överföra till din skjorta och fläcka den.

4 Applicera antiperspirant i ett jämnt lager. Ta din tid att sätta det på att se till att du täcker hela din underarm. Inte tillämpa antiperspirant på ett område kan orsaka svett att överföra till dina kläder.

5 Sätt antiperspirant på innan du sätter på kläderna. Låt antiperspirant torka helt innan du sätter på kläderna. Våt antiperspirant kan överföra till dina kläder och färga dem.

6 Rådgör med din läkare eller hudläkare om problemet kvarstår. Du kan ha en underliggande sjukdom eller du kanske behöver en starkare antiperspirant för att kontrollera svettning.

Tips

  • Skölj kläderna i kallt vatten innan du tvättar den för att ta bort svett eller antiperspirant fläckar.
  • Undvik att torka kläder med fläckar eftersom värmen från torktumlaren kan orsaka svettfläckar att bli permanent.

Om du vill ha smidig underarm hud och du är inte i vaxning eller laser hårborttagning, aldrig rädd - med rätt rakhyvel, produkter och rakning teknik kommer dina armhålor vara smidig och vacker. Oavsett om du vill stoltsera en sundress eller en aftonklänning, felfri gropar är viktigt. Förhindra rakkniv gupp och inåtväxta hårstrån är inte omöjligt om du tar en extra stund i duschen. Nyckeln till att göra dina armhålor se slät och vacker behandlar din hud väl.

Instruktioner

1 Lödder ett bad sittpuff med mild tvål och skrubba dina armhålor försiktigt i en cirkulär rörelse. Gör detta varje dag för att hålla huden exfolierad och smidig, och för att förhindra inåtväxande hårstrån.

2 Skölj tvål från armhålorna för att tvätta bort döda hudceller. Lödder dem igen med samma mild tvål.

3 Håll armen över huvudet så att din hud är spänd. Raka dina armhålor med ett nytt blad på en multi-blad rakkniv. Använd en med en återfuktande gel remsa för extra mjukhet. Raka långsamt och försiktigt, nedåt till en början, sedan uppåt.

4 Skölj dina armhålor och klappa dem torra med en mjuk handduk. Gnugga inte, eftersom det kan orsaka irritation.

5 Vänta tills dina armhålor är torr innan en oparfymerad, allergivänliga deodorant. Använd en klar gel för att förhindra fula deodorant märken som vita pinnar kan lämna bakom.

Tips

  • Hårborttagningsprodukter krämer hålla håret borta längre än rakning, men de kan orsaka irritation, och vissa tycker lukten obehagligt. Om du vill använda en hårborttagningskräm i stället för rakning, testa den på en liten bit hud första se till att du inte har en reaktion.

Hur man håller armhålorna Lukta trevligt under dagen


Medan armhålorna är en vanlig källa till kroppslukt, inte svett inte orsakar lukten. Lukten kommer från bakterier som livnär sig på den oljiga svett under armarna, rapporterar Health911.com. Om du har kroppslukt efter en tung träning eller före en viktig anställningsintervju, kan det vara förödmjukande. Men du kan hålla dina armhålor luktade trevligt hela dagen med ett antal åtgärder.

Instruktioner

1 Bada varje dag. Tvätta armhålorna med varmt vatten och tvål och vatten kommer att minska bakterier, vilket minskar lukt. Om du är överdrivet svettas, kan du behöva ta mer än ett bad en dag.

2 Bär löst sittande kläder under dagen. Naturliga fibrer begränsar inte din hud och de absorberar svett. Välj fibrer såsom silke, ull och bomull för att minska underarm lukt.

3 Raka ditt hår under armarna regelbundet eftersom det kan bidra till lukt genom att hålla svett från att avdunsta från armhålorna. Rakning under armarna kan hålla kroppen lukt under kontroll.

4 Lär spänningsminskande tekniker, såsom meditation eller yoga, för att kontrollera svettning och armarna lukt utlöses av stress. Enligt MayoClinic.com kan stressiga situationer utlösa överdriven svettning hos vissa personer.

5 Eliminera vissa livsmedel från din diet. Livsmedel med starka lukter, såsom lök en vitlök och koffeinhaltiga drycker kan bidra till underarm lukt.

6 Applicera deodorant för att minska kroppslukt. Deodorant hindrar lukt genom att göra ytan av huden surare. Eftersom bakterierna inte är attraherad av surt hud, kommer din kropp lukt försvinner tills deodorant avtar.

7 Använd en antiperspirant med deodorant, om du svettas igenom kläderna. Antiperspiranter innehåller aluminium, som tillfälligt täpper svett körtel. Om du använder antiperspirant, kommer du inte att återanvända deodorant så ofta, och det kommer att minska antalet svett fläckar på kläderna.

Hur man kan stoppa överdriven svettning i armhålorna


Även om svettning är en normal och friskt tillstånd, kan producera för mycket svett bli ett problem. Svettning är kroppens sätt att kyla av, men för mycket svett under armhålorna leder till obehag, färgade kläder och obehaglig kroppslukt. Överdriven svettning, eller hyperhidros, inte orsakas av den vanliga svett triggers såsom motion, höga temperaturer eller ångest. Det sker spontant och ibland hela tiden. Lyckligtvis finns det gott om behandlingsalternativ för överdriven svettning i armhålorna.

Instruktioner

1 Använd en stark antiperspirant. Notera att detta inte är detsamma som deodorant, vilket inte hindrar svettning. Du kanske kan få ett recept från din läkare för en tung antiperspirant som inte finns över disk. Den bör innehålla minst 10 procent aluminiumklorid hexahydrat. Denna ingrediens bidrar till att täppa till svettkanalerna och förhindra svettning när de appliceras på underarmarna.

2 Ta oral medicin. Läkemedel som kallas antikolinergika kan hjälpa till att förhindra stimulering av svettkörtlarna. Dock kan dessa läkemedel gav biverkningar såsom muntorrhet, yrsel och urinvägsproblem.

3 genomgå jontofores. Rådgör med din läkare om detta förfarande. I denna procedur du dränka dina armhålor i vatten eller en elektrolytlösning. En svag elektrisk ström som passerar över ytan av huden i 20 minuter, en gång om dagen, temporärt stoppar svettkörtlarna från att fungera. Proceduren upprepas dagligen under flera veckor, sedan en gång i veckan när den träder i kraft.

4 Ta Botox injektioner, med din läkares godkännande. Botox kan vara mycket effektiva mot överdriven svettning underarm. Små doser sprutas in i armarna kommer tillfälligt blockera de nerver som stimulerar svettkörtlarna. Eventuella biverkningar av denna behandling inkluderar smärta vid injektionsstället och influensaliknande symtom.

Missfärgad hud kan inte vara en hälsorisk, men det kan vara pinsamt. Oron någon märker mörka armhålor kan sänka din självkänsla och hindrar dig från att använda vissa kläder. Enligt Skin Treatment Association, hyperpigmenterad eller mörkare än normal hud betyder helt enkelt att du har ett överflöd av melanin, som är det pigment som bestämmer din hudfärg. Det finns både recept och over-the-counter produkter som kan hjälpa.

Instruktioner

1 Gnid några aloe vera-gel under armarna. Detta är en mycket effektiv behandling för hudproblem.

2 Applicera bakpulver till armhålorna. Se till att båda armhålorna omfattas.

3 Skiva en bit citron. Gnugga citron på båda armhålorna. Citron kommer att bidra till både rengöra och lätta armhålorna.

4 Wax dina armhålor regelbundet. Detta avlägsnar inte bara oönskat hår utan även död hud, som kan orsaka missfärgningar.

5 Strö vissa anti-svamp pulver under armarna. Användas i stället för deodorant.