grisar omkrets

Rinit är en infektionssjukdom som drabbar en gris näsa, orsakar inflammation och atrofi. Sjukdomen orsakas ofta av bakterier och andra luftburna irriterande och är mycket smittsam bland grisar.

symptom

Kronisk nysning är en av de första tecknen på rinit hos svin. Andra tecken kan vara rinnande ögon, flytningar från näsan, näsblod eller en förkortning eller vridning av överkäken.

Diagnos

Rinit kan diagnostiseras med nasala svabbar i näsan och undersökning av nos för betydande förlust av turbinata vävnad (vävnad i konstruktioner i näsan).

Behandling

Långverkande antibiotika mediciner som amoxicillin är en effektiv form av behandling hos svin om sjukdomen upptäcks tidigt nog.

Spridning av sjukdomar

Många grisar bär de bakterier som orsakar rinit men inte uppvisar symptom. De kan passera sjukdomen vidare till andra svin via nos-mot-nos kontakt eller förtäring av små droppar från näsan.

Förebyggande / Lösning

bör vaccineras svin som en smittad gris kan komma i kontakt mot rinit, och infekterade svin bör hållas i karantän i upp till sex veckor.

Rutiner för öka grisar


Pig jordbruk fungerar som ett medel för att producera kött för att mata din familj och sälja för ytterligare intäkter. Du måste följa avel och utfodring förfaranden från födseln till slakteri för att höja friska djur och kött som lämpar sig för konsumtion. Efter korrekta förfaranden minskar också dödsfall och spridning av sjukdomar på svingård. Friska grisar växa snabbare, vilket innebär att de är redo för tabellen familj eller marknaden på kort tid.

Vet Pig Raser

Grisar är indelade i två huvudkategorier - moderns och kropps raser. Maternal raser inkluderar grisar som är bra återgivning, har friska kullar och producerar en stor mängd mjölk för att föda sina kullar. "Guide till att höja friska grisar", utgiven av University of Wisconsin - Extension, säger Yorkshire, Landrace, Chester Vitt och Tamworth grisar göra bra moderns uppfödare. Carcass raser består av grisar som producerar kvalitetskött till försäljning och konsumtion. Leta efter raser som är ömma, hållbara och har muskler, såsom Hampshire, Duroc, Berkshire, Polen Kina och fläckig svin.

Bygg en Shelter

Grisar behöver en ren skydd som är stor nog att rymma den uppskattade storleken på din gård. Frigående grisar som betar på gräs, rötter och växter behöver en stark låda, antingen gjorda av tråd eller elstängsel. "Hur kan man få friska grisar," som publicerades i Moder Jord News Magazine, säger två trängade elektriska stängsel bör ha en 6- till 8-tums botten kabel och en andra linje 8 inches ovanför. En trävägg håller också dina grisar på gården. Gräva ett dike och fylla den med stenar, stockar eller betong förhindrar svin från att gräva ut. Grisar behöver också en inomhus vattentät skydd med mjuk sängkläder och en betonggolv.

Utfodring och sanitet

Grisar som äter vegetabiliska dieter och träning utomhus är mindre fet och mer muskulös än grisar som äter en kolhydratrik kost av majs och spannmål, säger "Landsbygd & litet lager Journal." Vegetarisk kost, men inte ge grisar en välbalanserad kost, så överväga att skapa skrymmande måltider som innehåller frukt och grönsaker, mjölk, kött klipp, ruttna ägg och växter. Grisar har starka matsmältningssystem, så häll allt i en ren tråg samtidigt. Hälso grisar behöver minst tre liter vatten om dagen. För att hålla grisar friska, rent vatten och mat dalar för att förhindra gnagare och insektsangrepp.

förebyggande av sjukdomar

Svin, särskilt de unga, är sjukdomen liggande och behöver regelbunden läkarvård för att frodas. De blir infekterade med rundmaskar, så kontrollera deras avfall regelbundet för parasiter som orsakar diarré och påverkar deras inre organ, inklusive hjärta, lungor och tarmar. "Raising friska grisar", utgiven av Iowa State University Iowa Pork industricentrum, säger att man bör avmaska ​​grisar minst en gång i månaden, genom att tillsätta läkemedel till antingen deras mat eller vatten. Ta grisar till veterinären regelbundet och be om information om förebyggande av sjukdomar. Veterinärer hjälper också när det finns ett utbrott. Isolera sjuka grisar från friska för att förhindra förorening.

Hur att mata 8 veckor gamla grisar


I fem till sex månader, växer en gris från nyfödd storlek till cirka 240 pounds. Vid 8-veckors ålder, är grisen nyligen avvänjas och i ett växande skede. Innan avvänjning, unga grisen ammade suggan upp till 24 gånger per dag och konsumerade 30 procent protein diet. Vid 8 veckor, väger grisen ca 40 pounds. Vid avvänjningen, grisens dietförändringar till en torrfoder diet. Kosten består av ett proteintillskott, en energi foder, vitaminer och mineraler.

Instruktioner

1 Köp en kommersiellt beredd gris starter foder. Vid åtta veckor, grisar kräver en diet med 18 procent protein. Proteiner består av aminosyror och en gris kost måste leverera tio essentiella aminosyror.

2 Välj en start ranson som är tilltalande, ekonomisk och lättsmält för unga grisen. Sojamjöl ger vanligen proteinet i svinstart ransoner. Torkad skummjölk och vassle är högkvalitativa proteinkällor men är dyrare än sojamjöl. I vissa områden, jordnötsmjöl, fiskmjöl och blodmjöl ger protein i kosten.

3 Köp en gris starter diet med tillräckliga energinivåer. Majs är en mycket vanlig gris starter ingrediens. Men vete och korn tillhandahålla lämpliga energinivåer.

4 Mata ett kommersiellt foder med tillräckliga nivåer av vitaminer och mineraler. Unga grisar kräva många vitaminer och mineraler i kosten. En komplett foder ger nödvändiga näringsämnen.

5 Köp en kommersiellt beredd protein, vitaminer och mineraler svinfoder. Blanda foder med en energi foder såsom majs eller vete. Detta alternativ kan vara billigare än att köpa en komplett foder om spannmål är lätt tillgängliga.

6 Ge en själv matare för åtta veckor gamla grisar. En själv feeder håller fodret ren och torr. Grisarna får full feed. Om en själv mataren inte är tillgänglig, mata unga grisar åtminstone två gånger om dagen. Ge tillräckligt matar utrymme för alla de unga grisar att äta på en gång.

7 Köp marken, pelleteras eller smulad foder. Bearbetat foder är lättare för unga grisen att smälta. I den här åldern, grisarna äter tre till fyra pounds av foder per dag och få cirka 1,5 pounds per dag.

8 Worm unga grisen ungefär en vecka efter avvänjning, eller med 8 veckors ålder. Ett angrepp av inre parasiter, såsom runda maskar minskar viktökning.

9 ger ett rent, färskt vatten hela tiden. En nippel waterer håller vattnet rent. Om en hink eller tråg används, byt vatten och rengör behållaren regelbundet.

Hur gör grisar och kor Få Bandmask?


Det finns flera arter av bandmaskar som kan infektera människor såväl som grisar och kor. I själva verket är reproduktionen av den parasitiska bandmask beroende av en human-gris eller människa-ko livscykel. Att förstå denna livscykel visar att grisar och kor får bandmaskar från människor.

Tapeworm Arter

Det finns flera arter av bandmask som är av intresse. Svinbandmask, eller fläsk bandmask, drabbar människor och grisar. Taenia saginata, eller nötkött bandmask, påverkar både människor och kor.

Livscykel

Livscykler både gris och ko bandmask är i huvudsak densamma. I varje fall är den ko eller gris mellanvärd.

vuxna bandmaskar

Dessa vuxna bandmaskar lever och växer i människor. Människor som äter dåligt tillagat smittad gris eller nötkött utveckla vuxna binnikemask.

binnikemask ägg

De binnikemask ägg förs i mänsklig avföring. Grisar och kor får bandmask endast genom att äta binnikemask ägg som skickas från människor.

Gris- och nötkött bandmaskar i USA

I USA är det ovanligt att stöta på dessa typer av bandmaskar. Rent vatten system och sanitära föreskrifter har till största delen förhindrat denna sjukdom i USA

Grisar som Wild


Grisar som är wild inkluderar eurasiska vildsvin, vilda svin och en kombination av de två första typerna. Den eurasiska vilda hog importerades från Europa genom vilda rancher och övergått till jakt. Vildsvin var ursprungligen tamdjur som rymt från gårdar eller släpptes. Eurasiska vildsvin rymlingar och vilda svin Korsning att producera kombinations hog. Kombinationen är också till som förvildade svin.

Beskrivning

Vildsvin är oftast mindre, smalare och mer muskulös än tamsvin. Galtar väger i storleksordningen 130 pounds och suggor väger ca 110 pounds. Feral galtar har större huvuden och betar än suggor och båda könen har långa nosar, små, mestadels spetsade öron, långt grovt hår och raka svansar med brushy spets. Några vilda svin växa en hårman på ryggen och halsen som höjer när djuren blir arg. Detta är anledningen till uttrycket "razorback." Svinen har en akut luktsinne som gör det möjligt för dem att hitta mat.

Vad de äter

Hogs är allätare, vilket innebär att de äter både växter är djur. Vildsvin är också opportunistiska ätare dra nytta av mat när den visas. Årstider, dock bestämma de flesta av deras kost. Under våren de äter gräs, ogräs, rötter och rotknölar. Deras sommaren och hösten kost består huvudsakligen av vilda druvor, plommon, kaktusfikon, mesquite bönor, ekollon och Persimoner. Andra livsmedel under året inkluderar svamp, Carion, fåglar, ägg, sniglar, insekter, daggmaskar och larver. Vildsvin raid jordbrukarnas fält för jordnötter, majs, milo, havre, vete, sojabönor, grönsaker och meloner.

Fortplantning

Vildsvin är mycket produktiv i reproduktion. De har två kullar per år med varje kull innehållande fyra till tio smågrisar. Normal hane till kvinnliga förhållanden i dessa kullar är 00:59. En sugga gestationperioden är cirka 115 dagar och kullstorlek varierar med livsmiljö skick och tillgängliga livsmedelsförsörjning. Suggor har varit kända för att äta sina ungar när livsmiljö är dålig och maten är knappa. Honor kan föröka sig vid sex månaders ålder, men åtta till tio månader är normalt.

biverkningar

Förutom att förstöra grödor, vilda svin konkurrerar direkt med boskap och vilda djur för mat. De förstör djurliv livsmiljö och skada boskap utfodring och vattning anläggningar. Vildsvin lever på rådjur, lamm, kid getter och konsumera ägg av markhäckande fåglar, såsom vaktel och kalkon. De destabilisera våtmarker, fjädrar, bäckar och dammar genom rota och fegt. Hogs förstöra trädplantor och skada äldre träd. De förstör även gräsmattor och golfbanor i stadsområden genom hejar på larver och andra underjordiska insekter.

kontroller

Vildsvin kan vara inhägnade av områden, men det är dyrt. Höghållfast, finmaskiga är rostsäkra tråd krävs och för att vara effektiv, och botten av staketet måste grävas ned i marken. Snaror är effektiva när den är inställd på stängselövergångar eller längs hog spår. En snara är en flexibel ledarkabel slinga med en glidande låsanordning och en tung vridbar. Antingen buren eller Corral fällor fungerar när den är placerad på rätt ställen och agnade korrekt. Den mest effektiva kontrollen skjuter där det är tillåtet.

Hur gör grisar Digest Cellulosa?


Grisar är inte kända för att vara noga eaters, och kommer gärna grunt och stöna sig igenom allt från ett ruttet äpple till människokött. Ironiskt nog, cellulosa, som är den centrala ingrediensen i den traditionella livsmedlet av andra husdjur såsom hästar, får och kor, kan inte vara lätt att smältas av grisar för att de saknar de nödvändiga enzymer för att bryta ned det. De flesta boskap kallas idisslare eftersom de har komplexa system matsmältnings och fyra magar. Grisar, liksom människor, är enkelmagade djur, och har bara en mage.

Vad är Cellulosa?

Cellulosa anses vara jordens vanligaste organiska föreningen och är den viktigaste strukturella beståndsdelen av växter. Det är ofta associerad med gräs och hö, men kan också hittas i korsblommiga grönsaker som kål, brysselkål och till och med potatis. Även om monogastriska djur kan absorbera de vitaminer, proteiner, mineraler och komplexa kolhydrater som finns i grönsaker som innehåller cellulosa, de näringsämnen som finns i cellulosa är oåtkomliga för deras matsmältningsprocessen och rensas direkt från kroppen.

The Pig matsmältningssystem

De flesta jordbruks grisar utfodras spannmål. Grisar tugga sin mat, så det är redan brutit ned innan den kommer in deras matsmältningssystem. Vid ankomsten i magen, syror och enzymer omvandla vad som äts i en pastaliknande material. Den halv-digere foder överförs därefter till tunntarmen, där flera enzymer komplett rötningsprocessen. Majoriteten av näringsämnen tas upp från grisens tarmen, vilket är liknande till det av en människa. I ena änden av magen, grisar har en liten säck som kallas en fundus som ger skydd för ett litet antal mikroorganismer, som bryter ner en liten bit av fiber i grisens diet och gör det möjligt att brytas ned. Idisslande djur kan smälta mycket mer fibrer än svin eller fjäderfä, eftersom de stöder en större mikrobiell population.

Grisar som äter Cellulosa

Även cellulosa kan ses som ett billigt alternativ till den växande bekostnad av svinfoder kan svinen inte smälta det väl, och på lång sikt är det skadligt för deras hälsa. Grisar äter nästan vad som helst, men att växa till sin fulla potential de behöver en koncentrerad säd kost och lämpliga proteintillskott. Cellulosa är koncentrerad fiber, och även om det kan göra det möjligt för andra livsmedel som passerar genom grisens mag-tarmkanalen på ett snabbt och effektivt sätt, kommer det inte att tillfredsställa hog hunger eller behov.

Framtiden

Tvivelaktiga forskning har ägt rum på Taiwan Institute of Animal Science and Technology att genetiskt modifiera en gris för framtiden som kan smälta cellulosa. Gener från mikrober och kor in i svinembryon att skapa en speciell ras av gris som kan få sin näring från gräs. Även om dessa grisar har beskrivits som "miljövänlig" och "kostnadseffektiv", de är föremål för många kontroverser.

Delar av sadeln - Uppläggningar och omkrets


Engelska alla ändamål, dressyr och hoppning sadlar använda ett system bestående av tackor och en omkrets för att hålla sadeln fast ordentligt till hästen. Omkrets och tackor bör hålla sadeln från att glida från sida till sida på hästen och från front-to-back. Billets och gjordar traditionellt gjorda av läder, men kan vara gjorda av syntetmaterial också.

sadel Billets

Alla engelska sadlar använder billets, inklusive hoppning sadlar och dressyrsadlar. Det finns tre tackor på vardera sidan av sadeln, som ligger under sadeln fliken. De är en grupp av korta, breda remmar som hänger ner och är vanligtvis ca 3/4-tums bred och 8 till 10 inches lång. Varje billet har hål i centrum med jämna mellanrum, 3/4 till 1 tum isär. Gjorden spännen är fästa på valsämnena och drog snug för att hålla sadeln från att röra sig på hästen.

billet Selection

Det finns tre tackor på varje sida av en typisk engelsk sadel, men endast två spännen på omkrets. Beslutet om vilka två av de tre tackor att använda beror på hästens konformation och hur just sadeln sitter på hästryggen och manken. Användning av framåt två valsämnena kommer att hålla omkrets, och därmed sadeln, mer framåt än om de bakre två valsämnena används tillsammans.

Omkrets

En omkrets spännen till de sadel tackor på en sida, drivs under hästens bröst nära armbågar, och fäst vid valsämnena på den motsatta sidan av sadeln. Använd en ordentlig montering, ren omkrets för att säkerställa att hästen är bekväm och sår inte utvecklas under det. Gjordar varierar mycket i längd, stil och funktion. För en genomsnittlig, fullvuxen häst kommer omkrets storlek behövs på en typisk hoppning eller allrengöringsmedel sadel variera någonstans mellan 46 inches och 56 inches i längd.

Typer av Gjordar

Engelsk-sadel gjordama varierar i stil och material, men har samma grundfunktion. Profilerade gjordar är utformade för att ge ytterligare komfort för djuret i rörelse. Gjordar kan vara fleece eller filtklädd där de låg mot hästens hud för skydd mot friktion. De flesta moderna gjordar har elastiska insatser i ena änden för att säkerställa omkrets förblir tätt men inte nypa hästens hud, medan andra kommer att ha elastiska insatser i båda ändarna eller hela omkrets.

Roliga fakta om tjocka magar grisar och Kungliga Dandies


Grisar är populära husdjur. Enligt personer som äger dem, de är smarta, ren och roligt. Pot-bellied grisar är en favorit på grund av deras livsstil anpassningsförmåga och hundliknande beteende. Kungliga Dandies är en ras av pot-bellied gris. De flesta djurgrisaktivister välfärds inte rekommenderar Royal Dandies, eller något kommersiellt annonseras extra-small grisar, eftersom deras alltför ringa storleken manipuleras genom ihållande svält tekniker.

Var redo

Bostäder tjocka magar grisar är inte samma sak som andra husdjur, och specifika preparat måste göras. Gris-bevis ditt hus, gör samma saker du skulle göra om baby-proofing ditt hus. Bli av med giftiga växter, säkra skåp, hålla kemikalier och rengöringsmedel utom räckhåll, dölja plastpåsar och ta bort alla småsaker din gris kan kväva på. Vassa föremål, såsom knivar, saxar, glödlampor, brevöppnare och allt med en framkant bör placeras utom räckhåll. Hundpsykologer föreslår att få på händer och knän för att visa ditt hem som ditt nya husdjur gris kommer. Dessutom kommer grisar göra något för att komma till mat. De kommer att slå över skräp, komma in i skåp eller bända upp kylskåpet. Alla matkällor bör säkras.

Origins

Pot-bellied grisar infördes först som ett djur som kan visas i zoologiska trädgårdar, men var enklare och mer ekonomiskt att behålla. Den vietnamesiska pot-bellied gris, som infördes på 1980-talet, var inte avsett som ett hushåll husdjur, men dessa små grisar var så populär, öppnade pot-bellied djurhandeln upp omkring dem.

Keith Connell, en kanadensisk zoo regissör, ​​var ansvarig för att införa den ursprungliga avels miniatyr vietnames potten-bellied svin, och Keith Leavitt förde dem till Texas. Avkomman från dessa svin representerar Lea och Connell linjer, och är till stor del ansvarig för potten-bellied svin tillgängliga sällskapsdjur i USA idag.

Intelligens och utbildning

Grisar är intelligenta och känslomässiga. Enligt Melissa Susko, verkställande direktör för gris rädda anläggningen, grisar, en fristad, är grisar placeras fjärde på listan över kognitiva intelligens (människor, primater, delfiner och grisar.) De visar känslor genom varierande stämningar och tydliga personlighetsdrag.

Hus bryta en pot-bellied gris är lätt, eftersom de är instinktivt rena djur. Pot-bellied grisar föredrar att befria sig på samma plats, så strategisk placering av en låda slutför sin utbildning. När de har använt det en gång, kommer de att återvända till samma plats. Utanför förbehåller ett hörn av gården som badrummet. Var noga med att hålla den ren eller din gris kommer att flytta till ett annat område.

Sean O'Cluimhan, författare av "Pot Belly Secrets", rapporterar att potten-bellied svin kan tränas att sitta, niga, stanna, spela piano, hämta och skaka huvudet för ja eller nej. Han undervisar grisar agility kurser och meddelar att intelligens grisar dikterar deras behov av mental stimulans.

Hälsa och renlighet

Många likställa grisar med smuts och smuts. Pet potten-bellied gris ägare vittnar om att grisar är medfött rena djur. Grisar är hygien medvetna och vill bada regelbundet. En pool bör tillhandahållas för detta ändamål, men också på grund av din tjocka magar gris kommer att njuta plaskar i låret hög vatten.

Ren hö och filtar göra för bra sängar. The Pigs-4-Ever hemsida rekommenderar att få filtar från en sparsamhet butik eftersom sällskapsdjur pot-bellied grisar gillar att strimla dem och rot bland dem för att bygga bo. De kommer att hålla sina sängkläder området rent, men hö bör bytas varje vecka.

Det är viktigt att hitta en veterinär som specialiserat sig på potten-bellied svin. Grisar är allmänt friska, men är känsliga för vissa hälsofrågor. Störst anledning till oro för en gris hälsa är dess benägenhet att fånga lunginflammation. Den vanligaste orsaken till lunginflammation hos svin är väderrelaterade, men det kan också vara väckt den av stress. Pot-bellied grisar kan dö snabbt från bronkit eller lunginflammation på grund av sin ringa lung storlek. Symtom som en rinnande näsa, väsande andning och hosta bör åtgärdas omedelbart.

Hur man tar hand om Smågrisar


Även suggor föder smågrisar, många av dem är inte så bra föräldrar. För smågrisarna att överleva utan mänsklig inblandning, måste mamman ge mjölk. Det är inte ovanligt att suggor att föda och sedan helt överge sina barn, även om barnen fortfarande inte kan försörja sig själva. Smågrisar är extremt sköra och måste tas om hand med samma brådska som en mänsklig nyfödd. Trots deras smutsiga rykte, smågrisar kräver en säker och sanitär miljö att frodas.

Instruktioner

1 Håll smågrisar i ett säkert område med ingen chans att andra djur få i eller barnen få ut. Smågrisarna behöver en ständig tillförsel av frisk luft, så se till att området har tillräcklig ventilation.

2 Placera en värmedyna under smågrisar eller en värmelampa på en säker plats ovanför dem. Se till att värmelampa är tillräckligt nära för att göra sitt jobb, men inte så nära att bränna dem.

3 Mata smågrisar först med en pipett. Om de är tillräckligt stor för att acceptera nippeln, mata dem med en flaska. Fyll pipetten eller flaska med sugga mjölk ersättning. Getmjölk är ofta ersättas eftersom det är lättare att hitta. Lägga risgröt spannmål håller smågris full längre och minskar antalet gånger du behöver för att mata dem dagligen.

4 Håll ett järntillskott till hands. Alla smågrisar föds med låg järnhalt och behöver järntillskott eftersom de inte dricker modersmjölken.

5 Fäst de betar för att minska skador när smågris slåss. Klippning Nasse svans är också vanligt. Genom att klippa de smågrisar svansar, hjälpa dig att förhindra biter på svansen och infektioner från de resulterande såren.

Hur får jag rätt storlek omkrets för min engelska Saddle?


Att hitta en omkrets för att passa en engelsk sadel kan vara svårt om du inte vet vilken storlek att få för din häst. Mäta din häst eller ponny är en måttligt lätt uppgift som vem som helst kan göra. Det är mycket viktigt att den omkrets på rätt passa till sadeln och häst, som en dåligt anpassad omkrets kan orsaka ömhet till hästen. Dessutom, om en omkrets inte passar rätt, ryttarens säkerhet kan äventyras eftersom sadeln kan glida in i ett farligt läge.

Placera sadel på Back

Starta genom att placera den engelska sadel på hästens rygg utan omkrets.

Fäst String till en Billet

Placera en ände av en sträng på den andra eller tredje hålet av ett valsämne på en sida av sadeln. Sadel billets är remmar enligt den sadel flik som ansluter omkrets till sadeln. Det hjälper att ha en annan person hålla strängen mot ämnet. Flytta till den andra sidan av hästen.

Pull String Under Häst

Noggrant nå under hästen och ta strängen försiktigt dra upp där omkrets skulle ligga. Sting ska vila bekvämt mot hästen utan luckor eller glapp. Dra strängen till samma billet hål som placerades på den andra sidan. Med hjälp av markören, markera strängen på det hålet. Om du föredrar att inte använda en markör, nypa och hålla strängen på det hålet.

mäta String

Ta strängen bort från hästen. Med måttbandet, mäta längden på strängen från slutet till märket, eller där det kläms. Notera detta nummer, eftersom det är längden på omkrets du vill. De flesta gjordar mäts i inches. När får en ny omkrets, uppmärksamma det material som spännen fästa. Många gjordar har resår på ena eller båda ändarna. Detta kan göra belasta lättare, men kom ihåg att tiden det elastiska kan tänja och förlänga omkrets.