granatäpple maskin

Hur Juice ett granatäpple med en juice maskin


Granatäpplen plockas när de är mogna och redo att njuta. De är fulla av ljusa röda, riv-föll fröhyllet som innehåller en läcker juice. Vissa sorter kan hittas i augusti, medan kommersiell skördesäsongen löper från oktober till januari. När pressning granatäpplen med en elektrisk juicepress, vara noga med att separera och kassera alla av membranet som omger fröhyllet. Membranet smakar bittert och kan täppa och skada den elektriska juicer. Hand-pressning är en annan metod och kan lätt åstadkommas genom att skära granatäpple i halv och pressning på samma sätt som en citrusfrukt.

Instruktioner

1 Hur Juice ett granatäpple med en juice maskin

Alla fröhyllet bör tas bort från membranet före pressningen.

Håll granatäpple stadigt på en skärbräda och med hjälp av en vass kniv, skär kronan slut av granatäpple. Placera kniven spets på stammen av granatäpple. Betyg huden nedåt från stammen till kronan i kvartal. Stadigt bryta kvartalet sektionerna isär med händerna genom att följa biglinjerna.

2 Böj granatäpple huden tillbaka på varje avsnitt för att avslöja membranet. Kassera huden. Använd fingrarna för att försiktigt scoop Aril kluster i en skål med färskt vatten. Alla fröhyllet bör tas bort från membranet före pressningen. Använda kniven för att bidra till att ytterligare avlägsna fröhyllet från membranet. Ta bort eventuella membran som fortfarande är fäst från runt fröhyllet. Fortsätta för att avlägsna fröhyllet från varje sektion i skålen. Töm ut vattnet ur skålen med hjälp av ett durkslag.

3 Vrid pressning maskinen. Vissa juice maskiner levereras med en bär bifogad fil som innehåller frukt och hindrar det från att hoppa ut. Lägg fröhyllet till juicemaskin enligt din tillverkarens instruktioner.

4 Tryck ner maten pusher att extrahera saften från fröhyllet. Fröna kastas genom juicer är finmaskiga filterkorgen. Om juicer inte har ett finmaskigt filterkorg, sila extraherade juicen genom en cheesecloth fodrade sil eller sikt för att avlägsna eventuella frön eller märg som kan ha kommit genom juicer.

Fördelarna med granatäpple juice för hjärnan


De positiva effekterna av granatäpple har diskuterats och forskat, vilket bevisar att det förtjänar titeln super mat. Detta vitamin och antioxidanter rika livsmedel har använts som en cancer slåss, minne öka, neonatal hjärna skydda, Alzheimers sjukdom slåss hopkok. Den ellagsyra, även känd som antioxidant polphenol, är det välgörande ingrediens i granatäpplen som hjälper till med allt från kolesterol till klimakteriet. Om man tar detta i juice, koncentrat eller komplettera form de övergripande hälsofördelar är många och mycket fördelaktigt.

Infant Brain Protection

För tidig leverera eller prenatal problem kan sätta barnets hjärna i riskzonen för vissa typer av hjärnskador. Om det finns en brist på syre under denna tid på grund av underutvecklade lungor, dålig cirkulationssystemet fungerar, eller stress under leveransen, kan hjärnan inte får syre den behöver för att fungera korrekt. Detta tillstånd kallas hypoxi ischemi. En studie som utförts av Washington University School of Medicine visar att mödrar som drack pomegranatefruktsaft hjälpte barnet blir mer motståndskraftig mot dessa villkor och undvika de förödande biverkningar som uppstår när hjärnan berövas syre.

Alzheimers sjukdom

Alzheimers sjukdom har kopplats till en ansamling av plack i hjärnan som kallas beta-amyloid. En studie Loma Linda University utförs av Richard Hartman kopplade granatäpple med att sänka förekomsten Alzheimers symptom. National Institute of Aging säger att polyfenol antioxidanter som finns rikligt i granatäpple bidra till att sänka förekomsten av denna plack bygga upp, vilket förbättrar kognitiv funktion.

Minne

Fria radikaler i kroppen kan orsaka skador på närliggande celler på grund av sin instabila natur och tendens att haka på och förstöra friska celler runt dem. Polyfenol antioxidanter hjälper till att rensa kroppen från dessa fria radikaler som kan orsaka skada på hjärnceller. Genom att förhindra dessa skadliga effekter av fria radikaler, kan en förbättra minnet fungerar i hjärnan. Richard Hartman studie bekräftade också denna gynnsamma effekten av granatäpple.

Andra hälsofördelar

Det finns flera andra hälsofördelar som tillhandahålls av granatäpplen. En studie nio år på The Hollings Cancer Institute visar att ellagsyra i granatäpple hjälper till att bromsa eller upphöra med celldelningen som är förknippad med vissa typer av cancer. Flera andra studier har kommit fram till att människor som dricker granatäpplejuice har sänkt förekomster av hjärtsjukdomar och stroke, saktade brosk försämring i samband med artrit, hjälpte till med leverproblem, sänkte dåliga kolesterolvärden, sänkt blodtryck, kämpade plack, stöd i viktminskning, ökar energinivåer och även bidragit till att läka sår snabbare. Denna mat hjälper till med många obalanser och disharmoni i hela kroppen.

Granatäpple melass är något av en delikatess, dyka upp mer nyligen med den senaste tidens popularitet alla saker granatäpple. Det är USA Mellanöstern i tradition, men gör ett bra komplement till många olika rätter. Granatäpple melass är ganska lätt att göra och lägger till en distinkt smak till middagar och desserter lika.

Origins

Vad är Granatäpple Melass?


Den tjocka rödaktiga brun sås har varit en tradition i USA Mellanöstern matlagning i hundratals år. Kallas "mantel-ana" på persiska och "DIBS rubba" på arabiska, granatäpple melass koncentreras och tårta. I Iran är det som används i soppor och grytor, och i Armenien och Georgien såsen visas glaserade på shish-kebab. Som granatäpple är lokal till Mellanöstern regioner har de melass varit en stapelvara i matlagning i dessa länder under många år, medan i Amerika, vi fortfarande ser det som något unikt.

Göra Granatäpple Melass.

Vad är Granatäpple Melass?


Du kan köpa granatäpple melass på många marknader som säljer Mellanöstern livsmedel.

Denna delikatess är också lätt att göra. De enkla ingredienserna i granatäpple melass är: fyra koppar pomegranatefruktsaft, 1/2 dl socker och 1/4 kopp citronsaft.

I ett oskyddat kastrull, värm granatäpple juice, citronsaft och socker. Sockret löser, och på denna punkt, minska värmen så att saften kommer till en sjuda. Låt blandningen sjuda i ungefär en timme, och saften blir sirapsliknande. Blandningen kommer att minska till ungefär en kopp, och bör läggas i en burk och kyld.

Hur man tjäna det

Vad är Granatäpple Melass?


Du kan använda granatäpple melass i en mängd olika recept. Använd den för att glasyr nötkött eller fläsk, söta upp en fruktsallad, eller smak åt en soppa buljong. Du kan använda den i desserter, eftersom det gör ett bra komplement till muffin eller brownie recept. Om du vill dricka granatäpple melass, tillsätt lite till apelsinjuice, Seltzer eller din favoritdrink.

Hälsofördelar

Granatäpplen är att bli kända för sina många hälsofördelar. De är rika på antioxidanter, vilket innebär att de hjälper kolesterol från oxiderande, sänka risken för många typer av cancer och kolesterol problem. Dessutom, som aspirin, hjälper pomegranatefruktsaft förhindra blodproppar, genom att hålla blodplättar från igensättning.

Andra Granatäpple Delicacies

Vad är Granatäpple Melass?


Trött på dina granatäpple melass? Du kan också göra granatäpple gelé, granatäpple vinäger, granatäpple sås, och granatäpple sorbet.

Hur man gör Granatäpple puré


Även utsikterna för att äta ett granatäpple kan vara skrämmande för den oinvigde konsumenten, är frukten förvånansvärt lätt att öppna och äta. Inne i okänslighet frukt är en mängd saftiga, juvel röda frön om storleken på majskorn. Tillverkare extrahera saft och massa från frön för att göra färdiga granatäpple produkter, men du kan göra din egen hemgjorda version av pureeing fröna. Tillsätt granatäpple puré till såser, cocktails och desserter, eller använda den för att extrahera den söta saften från fröna.

Instruktioner

1 Skär av toppen av granatäpple med hjälp av en kniv. Du bör avskurna nog av toppen för att kunna se de röda kluster inuti frukten.

2 Använd kniv för att skära genom huden och dela frukten i klyftor, med hjälp av utsikten från toppen av frukten som en guide.

3 Sprid frukten öppet så att röda frön inuti exponeras. Använd fingrarna för att ta bort röda frön och placera dem i ett durkslag.

4 Skölj fröna lätt innan de placeras i en ren kastrull.

5 Lägg 1/4 dl vatten till potten och koka upp. Koka i 5 till 6 minuter eller tills fröna är mjuk och krossa lätt.

6 Placera de kokta fröna i en matberedare. Mos fröna tills blandningen har en slät konsistens. Använda kokvattnet för att förtunna puré, om det behövs.

Tips

 • Använd en spatel för att skrapa större stycken från sidorna av matberedaren period medan mosning.
 • Sila purén genom en fin, mask sil för att ta bort alla bitar som inte kommer att bryta upp, om det behövs.
 • Var försiktig när du skär granatäpple med kniv.

Marockanska lamm köttbullar med aprikos och granatäpple couscous är en unik, ovanligt rik maträtt som personifierar den intensiva smaker av medelhavsmat. Marockanska lamm köttbullar gör en utmärkt huvudrätt, särskilt när det föregås av kryddad pumpasoppa, en skarp, blandade gröna sallad med citrus vinägrett och en limpa varm franska bröd med mandarin smör. Servera med ett glas torrt vitt vin med bara en antydan av sötma att komplettera smaker av köttbullar och couscous.

Instruktioner

1 Ta 2 koppar vatten att koka i en medelstor kastrull och rör i couscous. Ta vattnet tillbaka till koka, locket och stäng av värmen. Låt couscousen stå tills vattnet absorberas fullständigt, ca 7-9 minuter.

2 Värm olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt lök och koka i 3-4 minuter eller tills genomskinlig. Lägg lamm köttbullar tillsammans med vitlök och koka i 6-7 minuter eller tills köttbullar är gyllenbrun och genomkokt.

3 Rör i tomaterna, halverade torkade aprikoser, granatäpple juice, tomatpuré, kanel och cayennepeppar. Krydda med havssalt och nymald svartpeppar efter smak och koka i 5-7 minuter, rör om regelbundet.

4 Sked couscousen på en stor serveringsfat eller portions tallrikar och toppa med köttbullar. Garnera med hackad färsk persilja och servera genast.

Granatäpple och melass alternativ


Granatäpple melass är en sirap som används i USA Mellanöstern matlagning gjord av granatäpple juice, socker och citron. Det är vanligen används vid framställning av kort revben, aubergine moussaka och muffins. Granatäpple melass kan hittas i Mellanöstern marknader, men är inte normalt finns i traditionella livsmedelsbutiker. Det finns många alternativ som kan skapas för att ersätta granatäpple melass i recepten.

Grenadin

För recept som kräver granatäpple melass, kan grenadin substitueras som ett alternativ. Grenadin kommer att tillhandahålla samma ljusa röda färg som granat delen av melass ger - och sockret i grenadin gör det söt som melass.

Tranbärsjuice Sirap

Att göra en sirap av tranbärsjuice och socker kommer att skapa en annan lämplig alternativ till granatäpple melass. Ungefär som grenadin kommer tranbär också ge en liknande klarröd färg. För att göra sirap, kombinera 4 koppar tranbärsjuice med 1/2 dl socker och värme utan lock tills blandningen reduceras till en till 1-1 / 4 koppar.

Katrinplommonjuice

Även katrinplommonjuice inte kommer att ge den ljusa röda färgen på granatäpple melass, kommer det att ge en mycket söt, men syrlig smak liknar melass. Om receptet du behöver alternativ för behov av melass att vara tjock, sedan minska beskära juice på spisen genom kokning tills vätskan har minskat med hälften.

Hur man extraherar granatäpple juice


University of California Los Angeles rankade pomegranatefruktsaft som "hälsosamma juice." Granatäpple juice är full av antioxidanter och näringsämnen. Saften tros vara bra för ditt hjärta, hjärna, tänder, lungor och ben. Pomegranate juice har också anti-canceregenskaper. Med alla dessa fördelar för hälsan, är granatäpple juice ett bra komplement till kosten. Färska är alltid bättre, så varför inte göra din egen pomegranatefruktsaft hemma?

Instruktioner

1 Sätt på ett förkläde för att skydda dina kläder från granatäpple juice. Granatäpple juice kan färga kläder och saft beslutsprocessen kan vara rörigt.

2 Täck din arbetsplats med plastkassar för att hindra granatäppelsaft från färgning dina diskar. Vissa motytor kan bli färgade när pomegranatefruktsaft berör dem.

3 Skär granatkvarts med hjälp av en kniv. En granatäpple gör 1/3 till 1/2 kopp juice.

4 Håll snittet granatäpple över ett stort glas eller plast skål och dra ut fröna med fingrarna, vilket gör att fröna att falla i skålen. Ett glas eller plastskål används, eftersom metall förändrar färgen på pomegranatefruktsaft. Ett annat sätt att ta bort fröna är att dränka de pomegranate bitar i en skål fylld med vatten. Vattnet släpper fröna. Då skålen med vatten och fröer hälls genom en plast sil för att avlägsna vattnet. Obs: Vatten metod avlägsnande frö enklare och snabbare, men en del av granatäpple juice förloras i vattnet.

5 Blanda granatäpplekärnor i en elektrisk mixer tills fröna bryts upp.

6 Lägga ut två bitar av ostduk, en direkt ovanpå den andra. Häll de blandade granatäpplekärnor på mitten av ostduk. Samla kanterna av ostduk tillsammans för att göra en påse. Håll ostduk över ett stort glas eller plast skål och pressa duken för att frigöra granatäppelsaft i skålen. De fröfibrer kommer att förbli i ostduk. Fortsätt att pressa tills ingen mer saft kommer ut ur ost trasa.

7 Blanda granatäpplejuice med äpple eller druvjuice, eller någon annan juice om så önskas. Ren pomegranatefruktsaft smakar bittert för vissa människor. Kombinera granatäpple juice med en annan juice kan göra saft mer tilltalande.

8 Lagra granatäpple juice som inte kommer att användas omedelbart i en glas- eller plastbehållare.

Tips

 • Färgen på pomegranatefruktsaft kommer att vara något annorlunda än köpta pomegranatefruktsaft. Färgen Skillnaden beror på det faktum att din juice är färsk och obearbetad.

Hur man gör Grandmas Granatäpple Jelly


'Tis säsongen för Granatäpplen. De som är lyckliga nog att ha ett träd kan använda dessa vackra små juveler i alla typer av recept. Att Granatäpple gelé är ett bra sätt att använda en riklig skörd falla granatäpple frukt.

Instruktioner

1 Hur man gör Grandmas Granatäpple Jelly

Harvest granatäpplen från trädet. Gör granatäpple gelé för att snabbt använda upp de frukter som har börjat spricka öppna. En sats av gelé använder ca 16 granatäpplen, beroende på storleken. Figur cirka 1/2 till en kopp rengjorda frön per frukt.

2 Sitta i skuggan utanför där juicer inte färgar omgivande objekt. Använd en hink för utkast och en skål för fröna. Få barnen att hjälpa till om de inte äter mer än de skal.

3 Hur man gör Grandmas Granatäpple Jelly

Betyg varje frukt i fjärdedelar med en vass kniv bara genom huden och bryta upp med händerna. Försiktigt gnugga fröna ut och ta bort innerfoder mellan sektionerna av frön. Skalet, gul hud och frukter kan färga händer och fingrar. Ju mörkare seedade frukt gör den bästa gelé, men också fläckar mer. Skydda kläder också.

4 Sätta fröna i en mixer eller matberedare och puls tills alla kärnorna bryts för att frigöra juicer. Layer ett durkslag med flera lager av ostduk och dränera juicer ut med lätt vridning och tryck. Sila mer än en gång med flera lager av cheesecloth att granatäpple gelé som är tydligare.

5 Hur man gör Grandmas Granatäpple Jelly

Om ingen mixer eller matberedare är tillgänglig, kan fröna också sjuda i en stor vattenkokare med tillräckligt med vatten för att stoppa bitande tills de är mjuka. Mosa med en potatis masher. Layer ett durkslag med cheesecloth och häll frön för att dränera och ta bort fröna. Vrid och tryck på trasa för att avlägsna alla juicer från frukten.

6 Hur man gör Grandmas Granatäpple Jelly


Pressa saften från två citroner och lägga till i granatäppelsaft. Åtgärder för att få 3 3/4 dl juice, tillsätt lite vatten om det behövs eller flaska pomegranatefruktsaft. Sätt i stora konservvattenkokare.

7 Hur man gör Grandmas Granatäpple Jelly


Tillsätt en låda med pulver pektin till den kalla juice och rör om tills upplöst. Koka upp som inte kan omröras ner. Lägg allt socker och fortsätt omrörning tills den återgår till ett rullande fullt koka.

8 Följ anvisningarna på pektin för lång tid att koka efter tillsats av socker. Om inte säker på hur lång tid att koka, kontrollera genom att se lätt gelning på skeden när den lyfts ur potten och kyla i luften.

9 Ta bort från värmen, skumma av skum och slev i rena steriliserade glasburkar. Täta med steriliserade konserv lock och i ett vattenbad canner. Gelé kan också tätas med paraffin med hjälp av steriliserade glasburkar om du har lärt sig hur man gör detta. Det kan vara svårt att använda vaxet metoden och gelé kommer inte lagra så lång.

Tips

 • Använd glasskålar och träslevar
 • Det behövs en stor vattenkokare som inte kommer att koka över. En emalj konservering vattenkokare är bäst.
 • Om det inte gel upp korrekt använda det för pannkaka sockerlag
 • Matlagning för länge blir det till gel godis.
 • Var försiktig med heta vätskor och burkar.
 • Efter vattenbad konserv instruktioner om du använder canner för tätning

Granatäpple juice kan användas för att göra en välsmakande säsongs vin som är bra för semester. Receptet är ganska lätt och kan vara ett projekt för en förstagångs vinmakare. Detta recept gör en gallon av granatäpple vin, och använder champagne jäst, vilket ger smaken lite extra gnistan. Tårta, tar utsökt vin runt ett år att jäsa och gör en stor jul behandla eller gåva.

Instruktioner

Hur man gör vin från granatäpple juice

1 Sterilisera alla dina utrustning med en vinäger scrub (1 kopp ättika per liter vatten) och en grundlig sköljning.

2 Sätta vattnet till en sjuda. Tillsätt sedan flagade korn. Sjuda i sex timmar.

3 Placera en sil över mynningen av damejeannen och häll korn vatten in i damejeannen så att flingorna förblir bakom.

4 Tillsätt granatäpple juice, socker och citronsyra till damejeanne. Rör om blandningen väl. Sätta toppen på damejeannen och låt blandningen svalna under åtta timmar.

5 Efter det att blandningen har svalnat, tillsätt näringsämne. Rör om väl. Låt det sitta i 24 timmar.

6 Strö i champagne jäst. Slutligen, för in utblåsningsröret i munnen på damejeannen och låta pomegranate vin åldras under 12 månader.

Hur man skär ett granatäpple utan att få Juice Allt


Granatäpplen är fyllda med saftiga och smakrika fröhyllet. Varje aril är en säck fylld med juice som omger en enda liten granatäpple utsäde. En mängd fröhyllet fylla svålen i kluster åtskilda av tunna membran. Demontering fröhyllet kan orsaka en enda röra, eftersom rubinröd saft fläckar allt den berör. Korrekt skärning och ta bort fröhyllet minimerar röran genom att hålla någon saft innehöll samtidigt ge en av de enklaste metoderna för att ta bort fröna från membranet och skalet av granatäpple.

Instruktioner

1 Fyll en stor skål med kallt vatten. Använd tillräckligt med vatten för att helt dränka granatäpple.

2 Ställ granatäpple på skärbräda. Skär av stjälken änden med en vass kniv.

3 Skär ner från skuren stjälk slut på blomma fruktens slut med knivspetsen, scoring genom svålen men inte skära i förslappad delen av granatäpple. Skär längs membranet som definierar varje segment av frukt, som är synlig runt bryt toppen.

4 Dränka granatäpple i skål med vatten med cut-off topp uppåt. Bryta isär granatäpple längs skårlinjerna. Håller det vattnet när man bryter sönder förhindrar saften från sprutar ut.

5 Separera fröna inifrån varje segment med fingertopparna. Håll segment nedsänkta i alla lägen.

6 Ösa vita membran från vattenytan, eftersom det flyter upp till toppen. Kasta membranet och skalet.

7 Häll frön och vatten genom ett nät sil. Lagra fröna i en sluten behållare i kylskåp i mer än en vecka.

Tips

 • Metall skålar kan orsaka fröna att missfärgas. Använd endast glas- eller plastskålar.