göra nektar till fjärilar

Hur konvertera nektar till Air Miles


Om du inte är bekant med den nektar poäng programmet och du bor i Storbritannien, är det dags att ha roligt. Nectar är som en frekvent flygare körsträcka program på steroider. Poäng kan upplupna via ett stort antal vanliga nödvändiga inköp såsom bensin, livsmedel eller kläder. Detta innebär att med lite ansträngning, kommer du kvalificerar dig för freebies. Ett sätt att nektar belöningar programdeltagare väljer att lösa in poäng är för flyg, vilket hjälper till att minimera kostnaden för en semester.

Instruktioner

1 Besök inlösen webbplats Nectar. Se avsnittet Resurser nedan för en länk.

2 Sök efter din resplan. Observera att "Fler flyg för detta flygbolag" kan dyka upp under resplanen - klicka här kommer att avslöja fler alternativ för flygtider och flygbolag.

3 Välj önskad resväg. Om du inte har tillräckligt med nektar poäng, kan du antingen vara mer flexibel med din resplan eller välja att betala för en del av biljettpriset. För att göra detta, klicka på "Inte tillräckligt med poäng" och granska alternativen.

4 Logga in med din 11-siffriga Nectar kortnummer och lösenord. Om du inte tidigare har aktiverat ditt kort på nätet, gör det nu, sedan logga in. Om du inte vill aktivera kortet, se avsnittet Tips nedan.

5 Slutföra dina alternativ och slutföra köpet. Poäng kan inte tillämpas mot pristillägg som avgifter, försäkringar eller avbokningar. Alla bokningar kommer att kräva en viss avgift, skatter gäller för alla inköp men omfattas inte av poäng. Ytterligare avgifter måste betalas vid bokning.

Tips

  • bokningar punkt inlösen kan också placeras via telefon genom att ringa 0870 4 100 100. Avgifter och inlösenvärden punkt skiljer sig inte från hemsidan. Har din 11-siffriga Nectar kortnummer till hands när du ringer, liksom ett kreditkort för att täcka avgifter.

Fjärilar är ett charmigt tillägg till någon trädgård. Ett bra sätt att dra fjärilar i din trädgård är med hemlagad nektar. Placera nektar i grunda behållare eller placera på färgglada svampar nära växter fjärilar flockas till. Skapa fjäril nektar är extremt lätt och kräver lite tid eller energi från dig.

Instruktioner

1 Ta vatten till kokning på spisen eller i mikrovågsugn.

2 Tillsätt en del socker till fyra delar kokande vatten.

3 Rör att upplösa socker.

4 Låt svalna helt innan du lägger utanför.

5 Placera fjäril nektar i en grund behållare eller häll över en färgglad svamp. Placera utanför nära färgglada växter för att locka fjärilar. Känn dig fri att avbryta svampen från en gren eller ett träd för att locka fjärilar.

6 Ändra lösningen en gång i veckan, vilket gör att du skrubba ut behållaren för att förhindra mögel och tillväxten av skadliga bakterier.

Tips

  • Se till att din trädgård är välkomna till fjärilar med fläckar av varma solen, skyddade områden och färgglada växter fjärilar lockas till, såsom fjäril Weed, Asters och dag liljor.
  • Fjärilar lockas också till öl och frukt. Överväga att använda inaktuella öl eller övermogen frukt i stället för socker vatten.
  • Fjärilen nektar lockar också bin, getingar och myror, så var försiktig om var du placerar den.
  • Refrigerate sockerlösning för upp till en vecka.

Hur ta hand om en Caterpillar i en burk tills det blir en fjäril


En rolig tidigt på våren och sommaren aktivitet för barn samlar larver i burkar och hålla dem som husdjur tills de förvandlas till fjärilar. Du kan också köpa fjäril kit online och beställa larver, kokonger och larver. De satser är lätta att följa instruktioner för att hålla din Caterpillar säker, skyddad och näring tills det pupates till en fjäril. Men om du har hittat larver utomhus och letar efter undervisning i sin vård, finns det några enkla steg att följa. Samla larver att titta på dem förvandlas till fjärilar är enkelt, roligt och lärorikt.

Instruktioner

1 Rengör en liten fisk tank eller en-gallon burk och låta det lufttorka. Placera en del nät eller screening över toppen av tanken eller burk och håll det snabbt med ett gummiband eller ett band. Använd inte en burk med en topp med hål stansade i det som den vassa metallen kan segmentera larv.

2 Placera gren med larv i burken. Tillsätt flera andra fastnar på burk också, så att din larv har platser att utforska och kan hitta en lämplig pinne som att förpuppas. Ta särskild notering av anläggningen som larv lever och utfodring.

3 Kom ihåg anläggningen du fick larv från så att du kan komma tillbaka för färska blad att mata larv, kommer detta att vara den enda anläggningen kommer det att äta. Det är viktigt att placera färska sticklingar i burken varje dag. Ta bort alla gamla eller överblivet blad. Hålla bladen färskt genom att placera dem i en blomsterhandlare rör.

4 Mist burken eller akvarium med vatten från en sprayflaska med några dagars mellanrum så att den kan dricka vattendropparna. Placera inte ett fat av vatten i burken eller din larv kan falla in och drunkna.

5 Övervaka ditt husdjur dagliga att se till att alla ätit bladen ersätts med färska nya och det finns tillräckligt med vatten. Kontrollera också att se till att andra buggar har inte fått i burken, kan spindlar äter larver. Se till att burken inte blir mögligt från den fuktiga miljön.

6 Avbryt mat och vatten när din larv bildar sin kokong. Bara titta på en fjäril att växa fram. Vanligtvis tar två till tre veckor. Ställ sedan in det gratis. Fjärilar vanligtvis inte kan leva mycket länge i fångenskap.

Tips

  • Se till att din burk har tillräckligt med utrymme för en fjärilar vingar att expandera när det luckor "eller det kommer inte att kunna flyga.
  • Om kokong faller från grenen, använda lite superlim för att sätta tillbaka det.

Hur man gör Strawberry nektar


Strawberry nektar är en ingrediens som används i många recept för fruktdrycker och cocktails. Vissa desserter kräver också det, såsom Strawberry Creme Cake. Strawberry nektar kan köpas i de flesta livsmedelsbutiker. Den levereras i 11,5 uns burkar som liknar en typisk soda kan, med en pop topp. Emellertid kan den köpta nektar innehåller artificiella färger och smaker, samt hög majssirap. för en mer hälsosam och fräscht alternativ, gör dina egna jordgubbar nektar.

Instruktioner

1 Skölj jordgubbarna under kallt rinnande vatten för att rengöra dem. Se till att du tar bort alla grus och främmande partiklar från både blad och bär.

2 Placera några jordgubbar i taget på skärbrädan. Ta bort de gröna toppar jordgubbarna genom skärning av ungefär den övre fjärdedels tum av varje bär. Kasta de gröna toppar.

3 Hacka jordgubbarna i fjärdedelar. Hacka största jordgubbar i åttondelar. Flytta hackade bitar i mixern och fortsätta hugga jordgubbar tills du har förberett dem alla.

4 Häll äppeljuice i mixern. Sätt på locket på mixern och vrid den till den lägsta hastigheten. Bearbeta jordgubbarna i några sekunder och sedan gradvis öka mixer hastighet till hög. Om nektar verkar tillräckligt tjock för att sila maskinen, tillsätt vatten.

5 Puré jordgubbsblandningen tills den har en slät, jämn konsistens. Om du föredrar en tunnare nektar, tillsätt mer vatten och mos blandningen igen. Tillsätt vatten mycket sparsamt, eftersom du inte vill att nektar att bli alltför urvattnat.

6 Häll nektar i en ren glasburk eller plastbalja och förvara den i kylskåp tills den används. Jordgubbs nektar kan säkert i kylskåp under tre dagar. För längre lagring, frysa den i upp till tre månader.

Olika arter av fjärilar


Det finns över 200.000 arter av fjärilar och malar över hela världen, varav endast 15 tusen är fjärilar, resten är nattfjärilar. Ekvatorialbältet har den mest mångsidiga fjärilsarter med Sydamerika har mest, cirka 6000 arter. Afrika och Asien har också cirka 6000 arter mellan dem, medan Europa har cirka 400 olika arter. Nordamerika har omkring 700 fjärilsarter, som kommer från sex olika familjer.

Pieridae: vita och Gula

Den Pierdae familjen vita (Pierdae) och sulphers (Coliadinae) hänvisar till fjärilar med övervägande vita och gula eller orange vingar och de är vanliga över hela USA. Det finns omkring 30 arter av vit fjäril som finns i USA, inklusive arter som kål vita vanliga i din trädgård trädgård. De flesta arter av Coliadinae är stora med en 2- eller 3-tums vingbredd, med undantag för den tyngdlös sulpher, med en 1-tums vingbredd. Det finns 10 släkten av gula fjärilsarter varav cirka hälften tillhör släktet Colias.

Lycaenidae

Tre typer av fjärilen tillhör familjen Lycaenidae, vilka är blåttfjärilar koppar fjärilar och hairstreaks. Det finns 50 arter av blå fjärilar som finns i USA, som delar många av de samma egenskaper, så att du kan ha vissa svårigheter att skilja enskilda arter. De 16 arter av koppar finns främst i västra stater och det är svårt att skilja dem från några blå fjärilsarter. Du kan skilja de Hairarter av en liten utskjutande hår vid botten av svansen. De är en liten fjäril som det finns ungefär ett dussin släkten och finns i en rad olika livsmiljöer i höga höjder och vid havsytan.

Praktfjärilar

Den främre benpar av alla Praktfjärilar är kortare än de andra benen, en särskiljande faktor i denna familj. Du kan känna igen många arter av sina apelsinfärgade vingar. Det finns nio undergrupper av brushfoots inklusive Admirals, leafwings och monarker. Andra brushfoot arter är bandad påfåglar, gemensam Buckeye, grönt och grått kommatecken, röda amiraler och målade dam. Brushfoot är en utbredd familj av fjärilsarter i Amerika och du kan se dem på många bostadsområden.

hesperiidae

Majoriteten av Hesperiidae är befälhavare av vilka det finns 5 underfamiljer och 90% av arterna är antingen spread-wing skeppare eller gräs skeppare identifierbara från sin vilande kanten position. Spreadwing skeppare hålla alltid vingar öppen när de vilar. Arter är vanligt Mellana, två-banded skeppare och duskywings (mer än 150 arter) med en vit kant vid basen av dess wings.You kan se vanliga spreadwing skeppare hela sydväst. Vanliga bevingade skeppare är lätt att hitta i de flesta stater och är vad du får som den "gemensamma fjäril."

Har Trumpet Vine Poison katter?


Blommande vinstockar kan vara vackra, doftande tillägg till din trädgård. De erbjuder skugga och färg, men deras långa rankor kan vara ganska frestande att Kitty. Om du tror att hon kommer lunch på dina blommor, växt med henne i åtanke. Trumpet vinstockar är en av flera säkra alternativ för henne.

Trumpetranka: Trumpet Vine

Trumpetranka, mer känd som trumpet vinstockar eller trumpet ranka, är ett vackert tillskott till de flesta utrymmen. En stor klättrare, det fungerar bra med dornar, spaljéer och staket. Dess vackra blommor och nektar locka fjärilar och kolibrier, så du kanske vill sätta en klocka på Kittys kragen för att varna dem borta från henne om du håller trumpet vinstockar i din trädgård.

Lämplig för Kitty, irriterande för dig

ASPCA listar inte denna blomma i sin giftig växt databas, dock Penn Veterinärmedicin konstaterar att det är osannolikt att djuren påverkas av trumpet vinstockar. I själva verket är det mer sannolikt att uppleva obehag från kontakt med det, eftersom det kan orsaka klåda. Det är tillfälligt och vanligtvis avtar inom några ögonblick.

Fler Pott Safe Vines

Även trumpet vinstockar är ganska och säker, det är också en av de växter som kan köra om din trädgård. Om du bor i ett varmare klimat, är förbunds jasmin lätt att växa och ger vackra blommor och en underbar doft. Madagaskar jasmin, krypande gloxinia och rosor är andra klättrare som inte kommer att skada Kitty. Var noga med att hålla sig borta från blåregn, kaprifol och clematis, eftersom de är giftiga för katter.

Äta fel Vegetation

Du kan växa vad du vill om Kitty kvar i huset. Men om hon måste gå ut, vara medveten om de tecken som tyder på att hon noshed på fel anläggningen. Även om du har tagit försiktighetsåtgärder, kan hon ha ägnat sig åt någon annans trädgård. Många växter irritera matsmältningssystemet, så det är vanligt att se rodnad, klåda eller svullnad i en kattens hud eller mun om hon ätit en giftig växt. Andra tecken är kräkningar eller diarré, svårighet att andas eller svälja, dreglar, överdriven alkoholkonsumtion eller urinera och oregelbunden hjärtrytm. Om Kitty kommer hem visar något av dessa symtom, få henne till veterinären.

De flesta insekter börja livet som ägg. Äggen kläcks och insekten utvecklas från en omogen form en vuxen. Eftersom insekter täcks i en hård exoskelett som inte sträcka, måste de växa i diskreta steg och rugga varje gång. De ur sina gamla skinn för att uppnå nästa steg i sin utveckling.

Insekter är de mest skiftande grupp av livet på jorden och det finns många variationer i insekts livscykler. De fyra grundläggande typer av insekt metamorfos är ametabolous, paurometabolous, hemimetabolous och holometabolous.

Ametabolous Insekter

Insekter såsom silverfish har ametabolous utveckling, den enklaste och mest primitiva typ av insekt livscykel. Dessa insekter lägger ägg och äggen kläcks till nymfer. Nymferna är helt enkelt mindre versioner av den vuxna formen. Med varje molt växer nymfen större, men det inte genomgå några större förändringar i sin kropp plan. Ametabolous insekter inte har vingar.

Paurometabolous Insekter

I paurometabolous utveckling, är den enda stora skillnaden mellan de nymfer och vuxna vingarna. Endast vuxna är bevingade. Paurometabolous insekter inkluderar bönsyrsor, stinkbugs och kackerlackor. När ett barn bönsyrsa luckor från ägget, det kommer ut ser precis som en liten version av den vuxna, men det kommer inte att kunna flyga tills den når sitt vuxna stadium.

Hemimetabolous Insekter

I hemimetabolous insekter såsom sländor, damselflies och dagsländor är de immatures kallas naiads. Najaderna lever under vattnet, andas med gälar och inte har vingar. Naiads kläcks från ägg och växa större med varje molt. Vid tidpunkten för den slutliga molt, de dyker upp ur vattnet, andas luft och har vingar. Du kommer vanligtvis att hitta de vuxna insekter som flyger runt i närheten av vatten, eftersom vattnet är där de växte upp.

holometabolous Insekter

Holometabolous utvecklingen kallas också "fullständig metamorfos." De holometabolous insekter är i särklass de mest skiftande och framgångsrik. De största grupperna av insekter är alla holometabolous. I denna typ av utveckling, är de unga kallas larver och verkar ormlika. Fullständig metamorfos involverar övergången från ägg till larv, till puppa och sedan till en vingförsedd vuxen. Under puppstadium, inte insekten inte foder eller flytta. Den kan omges av ett skyddande kokong, men på insidan, är det att bryta ner och återuppbygga dess kropp. När utvecklingen är klar kommer det sig ur puppan i den vuxna formen. Larver som utvecklas till fjärilar, larver som utvecklas till flugor och larver som utvecklas till skalbaggar är alla exempel på holometabolous insekter. Larven och vuxna har helt olika utseenden, kost och aktiviteter och ockupera olika ekologiska nischer.

parasitoider

Inom dessa fyra huvudtyper av insekts livscykler, hittar du oändliga variation och många högt specialiserade livscykler. Till exempel har många små getingar och flugor är parasitoider. Detta innebär att den vuxna formen är fritt levande. De flyger runt och ofta livnär sig på nektar och pollen. Men äggen läggs i en annan insekt. Larverna slutföra sin utveckling inom värden, livnär sig på värdens kropp inifrån. När de dyker upp som vuxna, är värd dödas.

Vad kan man göra i Orlando, FL


Orlando är det land av temaparken och hem av de mest kända musen i världen, men du inte är begränsad till nöjesaktiviteter när du besöker "staden vacker." Oavsett om du vill Disney, ett spännande äventyr, en avkopplande oas, en kulturell utfärd eller något däremellan, Orlando, Florida., Har något som riktar sig till den varje infall av kräsna resenärer.

Disney dominerar

Vad kan man göra i Orlando, FL

Det hela började med en mus.

Som en av de största turistmålen globalt, är Walt Disney World ett måste-besök plats. Med fyra huvudparker, två vattenparker, en nöjeskomplexet, golfbanor och otaliga hotell, kan du spendera veckor här och aldrig uttråkad. Förutom de vanliga park festligheter, det finns flera särskilda evenemang under hela året, inklusive mat och vin och blomma och trädgård festivaler på Epcot, och Mickeys Inte så skrämmande Halloween Party och Night of Joy på Magic Kingdom. Också sluta med att se Disney skapade staden Celebra där du hittar en charmig centrum med en kristall blå sjö front och många affärer och restauranger att utforska.

Där Cartoons och Super Heroes Möt

Spiderman, Popeye, Harry Potter, katten i hatten och många andra kommer samman för att bilda ett episkt äventyr upplevelse på Universal Studios och Islands of Adventure. Tillbringa dina dagar dueling skurkar och hjälpa X-Män rädda världen och dina nätter på en av de många natt attraktioner, som Hard Rock Live eller Red Coconut Club på City Walk. Det är en hotspot för lokalbefolkningen och turister där du kan släppa loss och vara ett barn igen.

Birdies, Bogeys och bunkrar Oh My

Om du älskar den del av bollen och känslan av en nyklippt grön under fötterna, är Orlando en ledande destination för dig. Yrkesverksamma, helgen golfare och alla däremellan kasta sina klubbar i bagageutrymmet och ge sig ut för paradiset i 18 hål. Kolla in Grand Cypress Golf Club designad av golf stora Jack Nicklaus eller nybyggda Shingle Creek Golf Club. Om du verkligen vill blåsa din budget och erfarenhet golf på allra högsta nivå, besöker Arnold Palmers Bay Hill Club & Lodge, vet bara du kan inte få en starttid om du inte är en medlem eller vistas på lodge. Med nästan 200 kurser att välja mellan i Orlando, finns det något för alla.

Allt väntande för dig Downtown

Orlando centrum kan vara liten, men det är en del av charmen. Inget behov av en bil här eftersom allt är inom gångavstånd. Titta på Orlando Magic ta på basket superstjärnor eller rocka loss på en konsert på Amway Arena. Bara ett kvarter bort hittar stöter Church Street Station, en uppsjö av restauranger, barer och nattklubbar, inklusive kylaggregat, stor mage och taket Latitudes, med tre våningar av dans och goda tider. Festen fortsätter på Wall Street där du hittar en avstängd gata kantad med barer och klubbar med levande band i slutet varje helg natt. För en mer avslappnad tid under dagen, är Lake Eola den perfekta platsen för en picknick, en jog eller en åktur i en svan båt, och det finns en Farmers Market varje söndag med leverantörer som säljer färskvaror, gourmetmat, hantverk och mycket mer.

Wild, Zany, och allt annat

Om du letar efter något lite annorlunda än de stora namn fantasi parker, levererar Orlando. Sea World toppar listan, där du kan se Shamu flyga genom luften och dra besökare som kommer för nära. Om du är i behov av en religiös ögonblick, gör Holy Land Experience Bibeln levande med levande religiöst tema visar. Och du kan inte komma till Orlando utan att spendera tid med det lokala djurlivet på Gatorland. Under varma dagar, vara en av de många flock till vattenparker som Wet 'n Wild, eller håller sig torra på Fun Spot där du kan starta själv över 250 ft. I luften på Sky och dalbana. International Drive, eller I-Drive, är hem för ett överflöd av attraktioner, som Wonder, den uppochnedvända byggnad full av interaktiva spel och aktiviteter. Stopp i Pointe Orlando utomhus köpcentrum för restauranger som Tommy Bahama. Följ de blinkande lamporna och du är säker på att hitta underhållning för alla.

Från Broadway till fjärilar

Kultur är aldrig långt borta med så många museer och teatrar att välja mellan. Orlando Science Center värd interaktiva aktiviteter som Dino Digs där du kan gräva egna fossil. Bob Carr Theater ger en konstant schema av de hetaste Broadway, och Orlando Shakespeare Theater är inte bara för Romeo och Julia. Det finns en uppsjö av barns lekar och moderna produktioner också. Harry P. Leu Gardens väcker dina sinnen när som helst på året med blommande rosor, fladdrande fjärilar och oräkneliga andra lokala floran sorter, och Orlando Museum of Art uppvisar allt från antika föremål till samtida stycken inklusive verk av Andy Warhol och Georgia O'Keeffe .

De tre skivor i Orlando

Avkoppling, Resorts och Retail spetsa en sann Orlando upplevelse. För shopping, turister flockas till en av de många utlopp gallerior. Om du letar efter ritzy med detaljhandel, för att bege dig till Mall at Millenia tömma plånboken på butiker som Jimmy Choo och Louis Vuitton. Efter en lång dag av utgifterna, är det dags att koppla av på en av de många orter och spa. Många hotell har stora på plats spa, inklusive Poseidon Spa på Grand Bohemian Hotel Downtown, eller verkligen betala och bege dig till Ritz Carlton för en cabana och spa-paket. Många av hotellen i området är sevärdheter själva med flera pooler och aktiviteter på plats och underhållning. JW Marriott har ett tropiskt badringar och massor av saker att göra för barnen.

Getingar ibland lockas till nektar i fågelholkar, men det är viktigt att avskräcka getingar från utfodring där eftersom de förorenar mataren och ibland till och med förhindra kolibrier från att använda den. Getingar är också en fara. De kan sticka människor som är utanför, och de kan även jaga och sting kolibrier. Det finns flera sätt att hålla getingar bort från din kolibri feeder, däribland att ändra mataren flytta mataren och förhindra getingar från att samlas på din fastighet på första plats.

tillfälliga Fixar

Det finns flera tillfälliga lösningar som kostar lite att inga pengar som du kanske vill prova först. Dessa lösningar kan vara särskilt värdefullt om vintern närmar sig, när getingar snart försvinner ändå. Prova att flytta mataren till en annan plats. Insekter kan bara anta källan till mat är borta och ge upp, men kolibrier kommer att leta efter nektar tills de hittar den.

Eftersom kolibrier är mer motståndskraftig än getingar, kan du också försöka ta mataren ner för ett par dagar. Återigen, kan getingar ge upp på din fastighet är en pålitlig källa till mat, men kolibrier kan komma tillbaka när du tar mataren tillbaka.

matare

Mer permanenta lösningar inkluderar att justera dina matare och nektar nivåer. En av anledningarna getingar och andra insekter dras till hummingbird matare är att vissa matare läcka små mängder nektar. Flaska-typ matare tillåter nektar att expandera när det är varmt ute, vilket ökar risken för läckage. Försök att byta till en Tank- eller fat-typ matare. De är droppsäker, så de är inte så troligt att locka till sig insekter. En del av dessa matare finns med en geting eller bi vakt, vilket förhindrar dessa insekter kommer in i mataren.

När du har en droppsäker matare, hålla nektar nivån inne låg. Detta förhindrar insekter från att nå det, men hummingbirds "långa tungor kommer fortfarande att kunna nå den. Kom också ihåg att ändra nektar med några dagars mellanrum; getingar tenderar att lockas till äldre nektar.

Förebyggande

För att förhindra getingar från att leva på eller runt fastigheten, hålla snäva lock på dina soptunnor och låt inte sällskapsdjur sitta. Låt inte stående vatten i din trädgård, särskilt i närheten av kolibri matare. Också vara säker på att alla närliggande byggnader är ordentligt tätade så att getingar inte kommer att uppmuntras att bo på din fastighet.

En fjäril kokong hantverk är ett underbart sätt att tillbringa en regnig dag inne med ditt barn. Inte bara låta ditt barn utforska sin kreativa sida, det också lär honom en sak eller två om naturen. Organiserade hantverk kan du också tillbringa kvalitetstid med ditt barn istället för att sitta ner henne framför TV: n. Du behöver inte vara en extra listig förälder att hjälpa ditt barn med denna kokong. I själva verket kan vem som helst som läser den här artikeln enkelt göra sina egna fjäril kokong alla barn älskar.

Instruktioner

1 Skär locket från din äggkartong och skär ned på kartongen på längden, ned två rader med sex platser. Sedan skär varje avsnitt i mitten så att du nu har fyra larver med tre pucklar. Du kan göra alla dessa på en gång eller spara extra för en annan regnig dag.

2 Har ditt barn färg hennes äggkartong med markörer eller färg. Låt henne kreativiteten flöda under detta steg. Mångfärgade larver är underbart, men så är larver som är bara grön eller brun. Låt ditt barn välja färg.

3 Lägg två små piprensare för antenn i ena änden. Du kan också sätta små googly ögonen på larv. Detta kommer att göra din fjäril kokong hantverk faktiskt ser ut som en larv.

4 Placera larv i en brun papperspåse och rulla öppningen stängd. Detta är den kokong. Förklara för ditt barn vad en kokong är och att larverna förvandlas till fjärilar inuti kokonger. Tejpa en bit snöre till påsen och fäst den i taket med en tumme please. Här kan det hänga för en dag eller mer.

5 Vänta tills ditt barn har lämnat, eller sover, och klipp ut två stora vingar från mjukpapper. Öppna sedan ditt barns väska och limma dem till sin larv att göra en fjäril. Sedan en dag eller två senare, berätta för dina barn att se om hans larv har förändrats alls. När han öppnar sin fjäril kokong farkosten det han kommer att bli förvånad.