göra egen natto

Natto är en traditionell japansk mat gjord av sojabönor. Jästa sojabönor har en mycket distinkt smak och ett högre näringsvärde än ojäst soja. Fermentationen lämnar bönor med en klibbig konsistens och mycket intensiv smak. Natto är ofta äts med ris, senap eller pickles att dämpa smaken. Skålen är också exceptionellt hög halt av protein. Förbereda natto hemma för din familj kommer inte bara att vara en intressant smakupplevelse, men är också ett bra sätt att få lite kultur till ditt köksbord.

Instruktioner

1 Tvätta sojabönor väl, och blöta dem i en skål med rent vatten. Ta bönorna när bubblorna börjar ansamlas på vattenytan. Detta sker vanligtvis i cirka 12 timmar.

2 Ångkoka sojabönor i en medelstor kruka tills de är mjuka nog att enkelt mosa mellan fingrarna.

3 Dränera sojabönor av allt överflödigt vatten kvar efter ångande.

4 Koka sex teskedar vatten. Tillsätt kokande vatten till sojabönorna tillsammans med natto bakterier, brunt socker och salt. Rör om bönorna väl tills blandningen är jämnt fördelad.

5 Placera bönor i en gryta. Täck skålen med aluminiumfolie och peta flera små hål i aluminium.

6 Sätta skål innehållande sojabönorna in i ugnen. På sträckbänken under den, placera två cirkel kastruller halv full av vatten.

7 Sätt ugnen ljus på eller placera en liten ljus i ugnen. Ljuset inte bör vara större än 60 watt. Detta initierar jäsningsprocessen.

8 Hålla temperaturen i ugnen vid ungefär 100 grader. Slå inte på ugnen. Tillåta den lilla ljus för att ge värme för sojabönorna.

9 Lämna bönorna vid 100 grader i 20 timmar.

10 Stäng av lampan och låta sojabönor svalna. Du kan ta bort dem ur ugnen omedelbart eller lämna dem där för en extra 24 timmar. Ju längre sojabönorna jäsa, desto starkare smak av din natto kommer att bli.

11 Placera behållaren på sojabönor i kylskåp i upp till en vecka. Detta kommer att ge natto dess karakteristiska trådiga konsistens.

Tips

 • Du kan experimentera med den mängd vatten, socker och salt som du lägger till dina sojabönor för att skapa din egen unika smak av natto.
 • I stället för kokt vatten, kan du välja att lägga till några av varmvatten du dräneras från sojabönor efter att de var ångas. Detta kommer att resultera i snabbare jäsning.
 • En svag lukt av ammoniak är normalt vid framställning av natto, men en stark ammoniaklukt kan tyda på att skålen har förorenats med skadliga bakterier.

Hur man bygger en egen katt Spela Tower


Inomhus katter älskar att klättra och spela lika mycket som utekatter. Men när ditt hus är full av fina möbler, dyra samlarobjekt eller annat du hellre vill inte ha förstört, kan en lekfull katt orsaka massor av skador. Det är därför det är viktigt att ge din katt med vissa möbler av sin egen. Du kan köpa katt torn i butikerna, men det kan bli dyrt. Lyckligtvis kan du lika enkelt och billigt bygga din egen katt torn av något så enkelt som en trappstege.

Instruktioner

1 Öppna stegen och stå upp som om du skulle använda den.

2 Mät utrymme från högra frambenet till höger bakben av stegen och anteckna denna mätning. Upprepa detta på den vänstra sidan av stegen.

3 Klipp ut eller har din träregel skuren i två bitar som matchar längder du har spelat in.

4 Nail ena änden av en träregel på baksidan högra benet av stegen, och spika den andra änden till den främre högra ben. Upprepa på vänster sida av stegen. Detta skapar ett stag för att hålla stegen öppen hela tiden, och när du är klar med stegen ska se ut det skidåkning.

5 Placera kartong konkretiserats mellan benen på stegen, och spika den i träregel hängslen för att säkra den. Detta gör en tunnel för katterna att spela inuti.

6 Wrap varje exponerad yta av stegen med sisal rep, innefattande stegen, ben, hängslen och tunneln. Säkra ändarna av repet till stegen genom tacking med en spik. Linda repet tätt på varje yta, som katterna kommer att klättra och repa rep och kan riva loss om den inte lindas tätt nog.

7 Testa det nya tornet för säkerhet, att se till att hängslen och tunnel är fästa på strukturen och att repet är tätt lindade på strukturen. När allt ser ut, kan du låta din katt att spela på tornet.

Tips

 • Du kan spika en annan del av kartong konkret form på den första att lägga till en andra tunnel till ditt torn.
 • Strö lite kattmynta på tornet uppmuntrar din katt att spela och ha kul med sin nya leksak.

Hur designa din egen Kepa eller skjorta


Personliga hattar och skjortor för företag, kan sociala klubbar och skolor vara en stor gåva idé eller enhetlig bit. Dessa skjortor och hattar kan se mer professionell om du väljer att ha din logotyp, gruppnamn eller slogan broderas på kläder istället för att bara screentryckt. Flera webbplatser kan du designa din egen hatt eller skjorta.

Instruktioner

Utforma en broderad hatt eller skjorta

1 Utforma logotyp eller bild som du vill broderas på hatten eller skjorta. Detta kan vara företagets logotyp eller en symbol som representerar en grupp. Vissa anpassade broderi webbplatser kan du välja från en utvald grupp av konst som de har på filen om du inte har en egen design.

2 Skapa en elektronisk fil av logotyp eller bild som du vill broderas på skjortan. Du kan göra detta genom att antingen dra designen för hand och skanna en kopia av bilden med en skanner eller utforma den med grafisk design mjukvara. Bilden blir tydligare om du använder grafisk design mjukvara. Spara filen som en bildfil och har den lätt tillgänglig på din dator.

3 Gå till en webbplats som erbjuder skjorta och hatt broderi. Det finns flera webbplatser som gör detta, såsom corporatecasuals.com, zazzle.com, bluecotton.com, embroideredshirts.com, eller en webbplats som du hittar efter söker "anpassade broderade skjortor" i en sökmotor.

4 Välj vad du vill ska broderas. De flesta webbplatser erbjuder hattar i olika färger och stilar och T-shirts, pikétröjor och Oxford skjortor i olika färger. Välj antal av skjortor du behöver och den storlek du behöver.

5 navigera på webbplatsen tills du ser ett alternativ som gör det möjligt att brodera din egen design. Det kommer att bli ett alternativ listade att ladda upp din egen bildfil. Välj detta alternativ och bifoga bildfilen du tidigare gjort med din logotyp.

6 Lägga till ord i din design, såsom ett företagsnamn eller slogan. Du kanske också vill lägga till namn eller personens namn som du gör skjortan eller hatten för.

Tips

 • Se till att allt är korrekt stavat innan beställningen
 • Beställa en mindre order för första gången att se till att du gillar hur logotypen ser ut

Hur du gör din egen I Love T-shirts


Att uttrycka din kärlek till en person, plats eller sak är lätt. Designa din egen "I Love" T-shirt med text och ord för att visa människor där ditt hjärta hör hemma. Gör dina egna T-tröja för fester, evenemang eller bara som vardagsbruk. Var kreativ med din design och använda färger som uppvisar din personliga känsla för stil.

Instruktioner

1 Hitta en högkvalitativ digital bild som du vill placera på din T-shirt. Vänd bilden i ett fotoredigeringsprogram, till exempel Adobe Photoshop. Spegelbilder behövs så att bilden kommer att se rätt när den är på skjortan. Skriv ut bilden på ett ark transferpapper.

2 Tvätta och torka T-shirt för att krympa den till sin slutliga storlek. Lösa eventuella rynkor. Låg skjortan på en hård plan yta, såsom en strykbräda.

3 Placera transferpapper med bildsidan nedåt på T-shirt där du vill att bilden ska visas. Applicera en uppvärmd järn till baksidan av papperet jämnt och stadigt enligt pappers tillverkarens anvisningar. Ta bort papperet.

4 Lägg T-shirt sidan upp på en hård och plan yta. Sätt en stor bit av plast eller kartong inne i T-shirt för att täcka så mycket yta som möjligt så att färgen inte kommer att sippra igenom till baksidan av skjortan.

5 Ordna stenciler på skjortan på den plats där du vill orden "jag älskar", och eventuell ytterligare text, ska placeras. Använd självhäftande schabloner eller tyg spray lim för att hålla stenciler på plats. Använd textilfärg och en pensel för att fylla i stenciler.

6 Ta bort schablonerna. Låt färgen på T-shirt för att torka i 24 timmar.

Tips

 • Vit T-shirts fungerar bäst för fotografier. Färgerna från foto visas mer levande.
 • Läs instruktionerna för transferpapper. Varje varumärkets riktningar är något annorlunda.
 • Du kan behöva tillämpa järnet på papperet igen, innan det svalnar, för att ställa in bilden.
 • Handtvätt T-shirt eller vända den ut och in och tvätta det på en liten cykel i varmt vatten. Använd mild cykel för att torka.

Hur du gör din egen vilda jäst surdeg


Gör din egen vilda jäst starter kan användas i stället för kommersiell jäst när du gör surdegsbröd. Varje surdegsbröd starter är unik till där det gjordes eftersom det samlar naturliga bakterier från den omgivande luften.

Instruktioner

1 Sätta mjöl och socker i behållaren och rör om med en sked.

2 Lägg 1/2 kopp osötad ananas till behållaren och blanda med en sked. Blanda i cirka fem minuter.

3 Sätt på locket på behållaren och låt det sitta i 24 timmar. Starter bör dubbla eller kanske till och med tredubblas i storlek.

4 Använd omedelbart eller placeras i kylskåpet.

Tips

 • Om du lägger start i kylskåpet, se till att låta den sitta och komma till rumstemperatur innan du använder den för att göra surdegsbröd, för att återaktivera jästen.

Hur du gör din egen Camo-färgad skjorta


Oavsett om du är på väg till en paintball turnering eller orienterings expedition, kamouflage skjortor är en värdefull tillgång för din utomhus garderob. Kamouflage tröjor består i allmänhet av brunt, mörkgröna och grå färger för att hjälpa dig att smälta in din omgivning och inte verkar smutsiga när du blir täckt i smuts, gräs och löv. Du kan köpa kamouflage-färgat material och göra din egen skjorta hemma med några grundläggande sömnad material.

Instruktioner

1 Besök tyg återförsäljare och köpa en långärmad skjorta mönster och kamouflage tyg du vill använda för din skjorta.

2 Lägg tyget på en plan yta framför dig och placera mönstret ovanpå tyget. Du bör ha en separat mönsterdel för framsidan, baksidan, höger ärm och vänster ärm av skjortan. Stift mönstret på tyget med sömnad stift.

3 Skär runt mönstret försiktigt med sömnad sax. Ta bort sömnad stift från tyget och placera mönstret på ena sidan. Placera de två ärm bitar åt sidan.

4 Placera en bit av skjortan kropp ovanpå den andra. Matcha sidsömmarna, halsen och botten av skjortan. Nåla sidsömmarna tillsammans med sömnad stift.

5 Vik över tyget avsatts för halsen och fästa den på plats hela vägen runt med sömnad stift.

6 Vik tyget avsatts för fållen och nåla den på plats hela vägen runt med sömnad stift.

7 Sy längs sidsömmarna med din symaskin. Sy runt halsen och fållen med symaskinen.

8 Lägg din tröja på en plan yta framför dig. Placera skjortärmarna i den tilldelade utrymme på varje sida av skjortan och stift dem på plats med sömnad stift. Stift varje hylsa tillsammans med sömnad stift för att skapa underarmen sömmen.

9 Sy varje hylsa på skjortan med din symaskin. Sy underarmen sömmen varje ärm med symaskinen.

10 Vik över tyget avsatts för fållen på varje ärm och stift den på plats med sömnad stift.

11 Sy fållen på varje ärm med symaskinen.

12 Förvandla din skjorta höger sida ut och prova på.

Hur du gör din egen grisfoder


Även om du kan köpa påsar med färdigblandad gris mat på de flesta gård leverans butiker, kanske du vill göra din egen gris mat mix. Många tror att du kan mata grisar något, till exempel dina matrester och allt annat du kan få tag på. Även om det är sant att grisar äter nästan vad som helst, bör de utfodras en balanserad kost precis som alla andra djur. Detta gäller särskilt om du höjer dina grisar kommersiellt som du vill att de ska vara så frisk som möjligt.

Instruktioner

1 Mata smågrisar, eller svin som håller på att avvanda bort av modersmjölken, en speciell blandning av livsmedel tills de är ca 10 till 12 veckor gamla. Skapa en foderblandning som är sammansatt av cirka 76 procent majs eller vete, 12 procent skummjölkspulver, 6 procent sojamjöl, 6 procent kalcium och proteintillskott, och 0,2 procent salt.

2 Börja utfodra din grisar en odlare kost när de är ungefär 12 veckor gamla. Skapa en foderblandning som är 79 procent sorghum, 10 procent sojamjöl, 7 procent kalcium och proteintillskott, 4 procent solros eller jordnötsmjöl, och 0,25 procent salt.

3 Mata din uppfödare grisar en annan mix än resten av dina grisar. Gör en foderblandning som är 80 procent sorghum, 10 procent solrosmjöl, 10 procent kalcium och proteintillskott, och 0,25 procent salt.

Hur du gör din egen Yoghurt (någon typ av mjölk)


Gör din egen yoghurt med bara om någon typ av mjölk - ko, get, ris eller sojamjölk. Processen fungerar även som ett kök experiment med barn. Yoghurt är bra inte bara för direkt konsumtion, men också som ett substitut för fett eller kärnmjölk i bakning eller för hud och hår mask recept. Du behöver inte en yoghurt-maker, men köksbutiker bära dem om du vill klippa en viss tid.

Instruktioner

1 Samla dina leveranser och ingredienser. För den frystorkade starter, bege dig till en hälsokostaffär. Om du planerar att använda ett par matskedar naturell yoghurt, köpa ett märke med levande kulturer och utan gelatin, fyllmedel eller tillsatser. Ställ ut den friska vanlig yoghurt för att få den till rumstemperatur.

2 Sakta värma mjölken till cirka 180 grader. Rör det ofta med träslev att se till att det inte koka. Om du inte har en termometer, värm tills en hud bildas på ytan och små bubblor.

3 Ta bort kastrullen från värmen och låt det svalna till ca 112 till 115 grader. Det bör fortfarande kännas varm vid beröring. När du gör din egen yoghurt många gånger, kommer du att utveckla en "känsla" för 112 grader.

4 Rör i 3 msk. av rumstemperatur naturell yoghurt eller ett paket starter.

5 Täck mjölk, och ställ in den i en genomgående varm plats (t.ex. ovanpå ett kylskåp, varmvattenberedare, eller på en värmedyna inställd på medium och insvept i en handduk) så yoghurt jäser på 108 till 112 grader.

6 Kontrollera yoghurt efter fyra timmar för att se om det är syrlig och fast nog för dig. Det kan ta upp till åtta timmar för att få rätt tang och konsistens.

7 Försiktigt rör den färdiga yoghurt, och häll det i steriliserade behållare. Täck med lock, och placerades i kylskåp. Låt yoghurt in i kylskåpet i 12 timmar innan du äter den. Yoghurten bör hålla i en vecka.

Tips

 • När du gör din egen yoghurt gång, kan du fortsätta att använda din egen yoghurt för att starta nästa omgång.
 • Om du vill göra din egen yoghurt med en tjockare konsistens, tillsätt 1/4 till 1/2 kopp fettfri mjölkpulver samtidigt som du lägger till startmotorn.
 • Författare frånsäger sig ansvar och erbjuder artikeln för utbildningsändamål only.Parents ansvarar för all verksamhet som omfattar deras children.Author artiklar är registrerade hos det nationella Copyright Office och skyddas med Copyscape

Hur du gör din egen katt Fountain


Cat fontäner används ofta för katter med längre hår, såsom pers. Långhåriga katter får ofta sina rockar dränkt när man dricker ur en traditionell vattenskål och en katt fontän tillåter långhåriga katter att dricka och håller sig torra. Kommersiella katt fontäner finns på din lokala djuraffären, men dessa är oftast dyra och svåra att rengöra. Lyckligtvis med några leveranser, kan du göra din egen katt fontän för mindre, och det är lätt att ta isär och ren.

Instruktioner

1 Montera en standard akvarium filter enligt förpackningens anvisningar. Uppgiftslämnaren du väljer bör utformas så att det filtrerade vattnet trycks ut ur toppen, vilket orsakar en vattenfall effekt. Du kan använda ett filter för en två till en 10 gallon akvarium. Filtret du väljer bör ha en intern pump och köra tyst.

2 Skölj glaspärlor under rinnande vatten för att avlägsna allt skräp eller damm. Dränera bort vattnet. Här hittar du glaspärlor på din lokala hantverk butik. Du vill pärlor som är stora och smidig, liknande dem som används i blomsterarrangemang.

3 Placera rena glaspärlor i en stor, glas fisk skål. Mängden pärlor som du behöver beror på storleken på din fisk skål. Pärlorna bidra till att hålla större partiklar ur din katts fontän, och hålla upp filtret så att det sitter på rätt höjd i skålen. Fisken skål ska vara en trevlig och medelstora skål; den exakta storleken är upp till dig, men 2- till 5-liters skålar tenderar att fungera bäst. Här hittar du glas fisk skålar på din lokala djuraffären.

4 Placera filtret i fisk skål så att toppen av filtret --- där vattnet undgår --- är ännu till, eller strax över, läppen av skålen. Vattenfallet ska vara vänd inåt, så att vattnet som strömmar ut ur filtret går tillbaka i skålen. Placera botten av filtret på glaspärlorna. Om du hittar filtret sitter på hög eller låg, justera antalet kulor i skålen därefter. Om filtret har sugkoppar på det, använd dem för att fästa den på sidan av fiskskålen. Du kan också använda en stor pärm klämma för att fästa filtret vid behov.

5 Häll vatten i skålen. Det är bäst att använda filtrerat vatten. Fyll inte skålen mer än halvvägs.

6 Placera fisken skål / vatten fontän på en plan, stabil yta, innan du ansluter ditt filter. Av säkerhetsskäl, anslut den till ett överspänningsskydd.

7 Fyll på skål, efter behov.

Tips

 • Vid rengöring din katt fontän, koppla ur filtret och ta bort den. Kassera vattnet i skålen och skölj glaspärlorna under varmt rinnande vatten. Rengör insidan av skålen med diskmedel och vatten. Sätt ihop fontän och slå på den igen. Du bör rengöra din fontän en gång i veckan.

Orange blomma vatten är en ingrediens för många Medelhavet och Mellanöstern rätter och används också av bagare för kakor och scones. Medan de flesta recept inte kräver mer än en matsked av aromen, kan dess starka citrus och blommig smak verkligen liva mat. Orange blomma vatten säljs i gourmet och speciallivsmedelsaffärer för mellan $ 2 och $ 8. Men låt inte prislappen leder dig att tro att det är svårt att göra. Medan orange blomma vatten brukar destilleras, kan du skapa din egen genom att blanda destillerat vatten och färskt orange blommor.

Instruktioner

Distilling Orange Blossoms

1 Du måste först samla blommor. Traditionella apelsinblom vatten extraheras från eteriska oljor som finns i Sevilla orange blommor. Men om du råkar bli välsignade med någon typ apelsinträd i din trädgård eller bor nära en dunge, anser dig lycklig. Om du bor i ett kallt klimat, kommer att få blomman vara svårare. Bege dig till din lokala plantskola och prata med någon som kan peka dig i rätt riktning. Av säkerhetsskäl, endast använda blommor som är fria från bekämpningsmedel och andra kemikalier.

2 Skölj orange blommor i kallt vatten för att avlägsna alla spår av smuts. Släng blommor och blad som har tuggats genom eller är ruttna eller torka. Lägg dem i solen eller på en pappershandduk för att torka i en timme eller så.

3 Plocka kronblad utanför blommar och mala dem med hjälp av en mortel och mortelstöt. Om du inte har en mortel, kan du improviserar med ett trubbigt verktyg och en skål. Poängen är att krossa kronbladen till en pasta. Detta kommer att hjälpa att tillåta de eteriska oljorna att släppa ut i vattnet.

4 Fyll en glasburk med destillerat vatten och tillsätt kronbladen. Mängden vatten du kommer att använda beror på hur många blommor är tillgängliga för dig. En bra tumregel är att använda halv kopp vatten för varje tiotal blommor. När du är osäker, använder mindre vatten. Om den orange blomma vatten hamnar är för stark, kan du alltid lägga till destillerat vatten senare. Låt burken sitta i solen i ungefär en månad.

5 Sila blom vatten i en skål med hjälp av en ostduk. Du kan sedan överföra vätskan till en mindre steriliserad behållare med hjälp av en tratt. Tydliga burkar eller tomma flaskor av vanilj och mandel extrakt fungerar bra. Om du lagrar den orange blomma vatten i skåpet det ska pågå i ett år. Vid förvaring i kylskåp, kommer den eteriska oljan vara användbara i upp till tre år.