göra deg i bakmaskin

Kan du förbereda Munk deg med hjälp av en bröd maskin?


Färska, hemlagad munkar är en tilltalande behandling, men blandningen och stigande process kan vara långtråkig. Genom att använda specifika cykler på bröd maskin, men du kan ta del av det arbete ur förbereda degen. Inte alla typer av munkar är lämpliga för bröd maskin beredning, dock. Du måste undersöka ingredienserna i receptet för att säkerställa en rik, söt resultat.

Munk Typer

Bröd maskiner är konstruerade för att ta del av arbetet av att yeasted degar som den i bröd och rullar. Som gör dem lämpliga för användning med upphöjda munkar. Du kan inte använda ditt bröd maskin för att göra tårta munkar som förlitar sig på bakpulver och soda för lätthet; eller crullers, som använder en smörig croissant-typ munk. Håll dig till konventionella tekniker för dessa typer av munkar.

fördelar

Ett bröd maskin kan du enkelt blanda donut deg med mindre oreda än konventionellt preparat. Det gör det också möjligt att hoppa över det mödosamma arbetet med att knåda degen. Enligt Napoleon Gourmet Grills kan du även låta degen jäsa inuti bröd maskin. Denna enhet sparar betydande sanering tid och gör att du kan lämna köket tills degen är klar för stekning eller bakning.

nackdelar

Du kan inte använda ditt bröd maskin för varje del av donut fattandet. Vissa recept kan kräva att du tar bort degen och låt den stiga på mjölat disk, vilket gör det mindre lämpligt att förbereda dina munkar. Vissa bröd maskiner är svåra att rengöra. Enligt Red Star Jäst, kan din bröd maskin också kräver ingredienser för att vara vid en viss temperatur före blandning. Den extra förberedelser som krävs för dessa ingredienser kan göra att mäta och blanda för bröd maskin svårare.

Avslutning

Bakmaskin inte innehålla funktioner för stekning eller bakning munkar. För att avsluta din munk recept, ta bort degen från bröd maskin och rulla ut till ca ½ tum tjock. Skär munkar med hjälp av en kex, kaka eller munk cutter, sedan överföra dem till en bricka eller platta i ett enda skikt. Låt dem fortsätta att öka i enlighet med ditt recept. Stek degen i olja vid en temperatur av 350 grader Fahrenheit, eller baka munkar enligt anvisningarna i ditt recept.

Instruktioner för Palson 30620 Bakmaskin


Borta är de dagar av arm skärande knådning, lång provtryck och bakning för att producera dagliga bröd. Moderna bakmaskiner tar ansträngning av denna gång traditionella daglig uppgift, gör hemma bröd roligt, innovativa och pengar att spara. Den Bakepro bakmaskinen av Palson kan du skapa utsökta traditionella limpor, sött bröd, deg och även sylt. Glädja familjen med nybakat bröd. Det kan vara en omedelbar favorit.

Instruktioner

allmän preparation

1 Öppna batterifacket på undersidan av maskinen. Sätt i två AAA-batterier, se till att de rätt polaritet. Sätt tillbaka batteriluckan.

2 Ställ in klockan. Tryck på "paus" -knappen och vänta på siffror som anger timmar att blinka. Tryck på knappen "tid" upprepade gånger tills du väljer rätt timme. Vänta fem sekunder för den inställning som ska sparas. Tryck på "paus" knappen igen för att ställa in minuterna på samma sätt. När du har ställt in rätt tid, tryck på "paus" knappen igen för att spara inställningen och starta klockan.

3 Tvätta brödformen och knådning paddlar noggrant. Skölj dem väl och torka.

4 Placera pannan på plats genom att trycka ned ordentligt. Placera bladen på stavarna och förvandla dem till höger, vilket garanterar en tät passning.

Standard Vit Loaf

5 Häll 3/4 kopp vatten i brödet pan. Tillsätt 2 tbls. mjölkpulver, 2 tbls. solrosolja, 1 tbls. socker och 1 tsk. salt.

6 Sätt 2 koppar mjöl i pannan. Strö 1 tsk. jäst på blandningen.

7 Stäng locket på maskinen. Anslut bakmaskinen till en strömkälla.

8 Tryck på "menu" knappen tills "1" visas på displayen. Detta är den grundläggande bröd programmet. Tryck på "färg" för att välja önskad färg på skorpan från antingen ljus, medium eller mörk. Tryck på "storlek" för att välja 800g. Slutligen starta programmet genom att trycka på knappen "start".

9 Lyssna efter maskinen att ljuda 10 pip i slutet av programmet för att indikera bakning är klar. Försiktigt bort bröd från pannan och låt det svalna på en tråd bricka.

Söt, frukt bröd

10 Häll 3/4 kopp vatten i brödet pan. Tillsätt 2 tbls. mjölkpulver, 2 tbls. solrosolja, 5 tbls. socker och 1 tsk. salt.

11 Sätt 2 koppar mjöl i pannan. Strö 1 tsk. jäst på blandningen. Lägg 1/2 tsk. muskot och 1/4 kopp torkad, blandad frukt.

12 Stäng locket på maskinen. Anslut bakmaskinen till en strömkälla.

13 Tryck på "menu" knappen tills "5" visas på displayen. Detta är den sött bröd programmet. Tryck på "färg" för att välja önskad färg på skorpan från antingen ljus, medium eller mörk. Tryck på "storlek" för att välja 800g. Slutligen starta programmet genom att trycka på knappen "start".

14 Lyssna efter maskinen att ljuda 10 pip i slutet av programmet för att indikera bakning har slutförts. Försiktigt bort bröd från pannan och låt svalna på en tråd bricka.

Deg

15 Häll 1 och 1/4 dl vatten i brödet pan. Tillsätt 1 tbls. mjölkpulver, 2 tbls. smält smör, 2 tbls. socker och en och halv tsk. salt.

16 Sätt 3 och 1/4 koppar mjöl i pannan. Strö en och 1/2 tsk. jäst på blandningen.

17 Stäng locket på maskinen. Anslut bakmaskinen till en strömkälla.

18 Tryck på "menu" knappen tills "6" visas på displayen. Detta är degen programmet. Tryck på "storlek" för att välja 1000g. Slutligen starta programmet genom att trycka på knappen "start".

19 Lyssna efter maskinen att ljuda 10 pip i slutet av programmet för att indikera degen förberedelse är klar. Ta degen ur pannan och lätt knåda på mjölat arbetsyta. Forma degen till rullar och placera på en bakplåt. Låt dem stå i 25 minuter för att stiga. Baka valsarna i en förvärmd ugn vid 190 grader F under 20 minuter.

Sylt

20 Riv skalet från 2 apelsiner och placera den i brödformen. Pressa saften från 3 apelsiner och också placera detta i pannan.

21 Tillsätt 1 dl socker med pektin och 1 tbls. vatten.

22 Stäng locket på maskinen och anslut den till en strömkälla.

23 Tryck på "menu" knappen tills "7" visas på displayen. Detta är sylt programmet. Starta programmet genom att trycka på "start" -knappen.

24 Lyssna efter maskinen att ljuda 10 pip i slutet av programmet för att indikera sylten har tillagats. Häll försiktigt sylten i rena, förvärmda burkar och låt svalna.

Hur avslutas Bröd Machine deg i ugnen


Brödmaskin används för att göra bröd, början till slut. Du lägger bara ingredienserna till apparaten, och maskinen tar hand om resten av processen inom några timmar. Maskinen blandar och knådar degen, gör det möjligt att stiga och sedan bakar det. Bakmaskin är också ett utmärkt sätt att göra deg som kan tillagas i en ugn. Deg tillverkad av ett bröd maskin kan frysas för att användas vid en senare tidpunkt, eller extra kryddor kan tillsättas före den placeras i ugnen.

Instruktioner

1 Välj ett bröd recept eller färdigförpackade bröd maskin mix. Du kan använda ett recept från en bröd maskin receptbok, som redan har justerats för apparaten. Eller använd en vanlig recept bröd, och ändra ingredienser för användning med ett bröd maskin. För en 1 1/2-lb. limpa bröd, minska jäst uppgår till 1 tsk. och använda 3 koppar bröd mjöl. Minska de andra ingredienserna, med samma proportioner som mjöl. Till exempel, om din mjöl minskade med 1/4, minska de övriga ingredienserna med 1/4 samt.

2 Placera ingredienserna från ditt recept i bröd maskin. Vätskor, såsom vatten och mjölk, ska gå på botten av bröd maskin pan. Tillsätt smör, ägg, olja och andra flytande ingredienser till pannan. Sedan lägga till honung, socker och salt, följt av några torra kryddor receptet använder. Avsluta genom att tillsätta bröd mjöl, sedan jästen på toppen av de andra ingredienserna.

3 Ställ din bröd maskin till degen eller manuell cykel. Om det inte har en deg cykel, stoppa brödet maskinen innan den går till bakningscykeln.

4 Ta degen ur brödet maskinen när degen cykeln är klar. Placera degen på mjölat arbetsyta. Punch degen ner med händerna, samtidigt lägga mjöl på ytan av degen om det fastnar på huden.

5 Knåda degen genom att vika ytterkanterna in mot mitten. Tryck ner degen och vik igen. Vrid degen i 90 graders vinkel mot kroppen, och upprepa veckningsprocessen. Knåda degen tills den är slät.

6 Forma ditt bröd i brödet pan du kommer att använda för bakning. Placera en fuktig handduk över brödet pan, och sätta den i en varm plats. Låt degen jäsa tills den har fördubblats i storlek, cirka en timme. Baka bröd degen i ugnen enligt receptet instruktioner.

Tips

 • Vätskor bör inte komma i kontakt med jästen tills brödet maskinen börjar att blanda degen.

Bakmaskin Tips


En bakmaskin är en köksmaskin som används för att baka bröd. Bakmaskiner har vanligtvis olika cykler för olika typer av deg, och en timer för framtida starttider. En bakmaskin använder standard bakingredienser och blandningar, knådar och bakar degen inom några timmar efter start. Vissa modeller har en "snabb baka" alternativet, som skär gräddningstiden till mindre än en timme.

maskin~~POS=TRUNC Tips

Eftersom bakmaskiner har känsliga mikrochips, alltid använda ett överspänningsskydd för att skydda mot en spänningsändring. Som med alla kök apparaten, när den inte används, koppla bakmaskinen. Spara kvittot och garantiinformation, och förvara bruksanvisningen på en lättillgänglig plats för framtida referens. manualer bakmaskin har typiskt tidsbesparande tips och recept för bröd, samt andra användningsområden för maskinen.

Tips för ingredienser

Standardingredienser för bröd inkluderar mjöl, salt, socker, olja och jäst. Använd alltid bröd mjöl i bakmaskiner om inte annat anges av tillverkaren. Bröd mjöl ger också lättare och fluffigare bröd på grund av de högre protein och gluten procentsatser. Om du lägger till ingredienser med en hög andel av natrium, minska mängden salt i standardreceptet. Fruktjuice och frukttillsatser ökar typiskt sockerhalten, vilket gör bröd sötare. Att skära sötman, minska mängden socker som används i receptet. Vid användning av ägg, alltid använda rumstemperatur ägg. Använd aldrig en fördröjning timer på ett bröd maskin om receptet kräver ägg, mejeriprodukter eller andra färskvaror.

Mjöl och jäst Tips

Mjöl och jäst är avgörande för brödframställningsprocessen och måste hanteras korrekt. De flesta mjöl kan lagras i en lufttät behållare i upp till ett år. Mjöl bör förvaras på en sval och torr plats och aldrig i närheten av värme eller solljus. Fullkornsmjöl innehåller olja, vilket kräver kylning, och det varar i upp till ett år i en lufttät behållare. Mjöl bör användas vid rumstemperatur. Jäst bör förvaras i kylskåp tills den användes. Använd alltid före datumet på förpackningen för att se till att jästen är fortfarande aktiv. Jäst bör alltid läggas sist. Var noga med att sätta upp jästen i en fördjupning i de torra ingredienserna för att förhindra aktivering av våta ingredienser.

bakning Tips

Som med alla bakning recept, alltid mäta ingredienser exakt. Vid mätning torra ingredienserna, skopa ingredienserna vid sked i mätkoppen och nivå med en platt kniv. Detta säkerställer ingredienserna inte packas. Vid mätning våta ingredienserna kontrollmäts i ögonhöjd för exakthet. Låt alltid brödet svalna innan skivning för att förhindra rivning. Vissa höjder och extrema miljöer kan behöva ingrediens förändra vid bakning.

Hur man blandar Pasta i en bakmaskin


Hand blanda och knåda pastadeg kan vara en ansträngande och kladdigt affär; dock med en bakmaskin, kan du lämna allt det tunga arbetet på maskinen. Kommersiella bakmaskiner är byggda för att knåda även de tuffaste mjöl och spannmål innan baka bröd och pasta degen är en relativt lätt deg för maskinen att blanda. De flesta bakmaskiner har även en pastadeg inställning. Du kan låta bakmaskinen blanda degen medan du gör pastasås.

Instruktioner

1 Lägg ingredienserna för din pastadeg i bakmaskinen.

2 Ställ bakmaskinen till pastadegen inställningen och tryck på start.

3 När bakmaskinen är klar, ta bort pastadegen. Svep in degen i plastfolie och låt den vila i 30 minuter. Kavla ut degen och skär den.

Hur man rengör Härdat degen från en bakmaskin


Bakad på degen blir svårare och svårare att ta bort från brödmaskin när den lämnas på mellan användningarna. Splattered bitar av deg kan få bakat på ytan av brödformen, paddel och locket på det inre av en bakmaskin och gör det svårt för kokta limpor som skall avlägsnas. Brända på härdade bitar av bröddeg kan inte tas bort från en brödmaskin med en enkel fukt trasa torka.

Instruktioner

1 Koppla ur och ta isär Bakmaskin enligt tillverkarens instruktioner.

2 Blötlägg löstagbara bröd maker komponenter som har härdade degen på deras ytor i en diskho full med varmt tvålvatten under minst 20 minuter.

3 Använda din bild för att skrapa bort små bitar av hårda degen från utsidan av maskinen och undersidan av locket.

4 Töm diskbänken och använda ett milt svamp för att torka bort eventuellt kvarvarande fast-på mjöl från brödtillverkare delar.

5 Skölj bakform och andra delar noggrant under rinnande varmt vatten och torka dem med en ren kökshandduk.

6 Torka utsidan av bröd maskin och undersidan av locket med fuktig kökshandduk som du använde för att torka av komponenterna.

7 Sätt ihop Bakmaskin enligt tillverkarens anvisningar.

Tips

 • Torka av insidan av bakmaskinen med en ren fuktig trasa efter varje användning medan delarna är fortfarande varm. Detta kommer att förhindra uppbyggnad av brända-på degbitar.

Ingenting smakar bättre än nybakat bröd direkt från ugnen. Med en bakmaskin, kan du slänga i ingredienserna och göra något annat tills salta limpa är klar för provtagning.

Instruktioner

1 Se till att du har tillräckligt med lagringsutrymme för en bakmaskin.

2 Välj kapaciteten hos bakmaskinen baserat på mängden bröd din familj äter. De flesta producera 1-, 1 1 / 2- eller 2-lb. limpor.

3 Välj en bakmaskin med en fördröjning timer om du vill ha bröd redo för middag eller färsk frukost.

4 Om du bara vill göra deg (som för pizza eller kanel rullar), väljer en bakmaskin som gör degen men inte laga det.

5 Välj en bakmaskin som signalerar att du kan lägga ingredienser under brödframställningsprocessen. Detta är en bra funktion om du vill lägga till frukt eller nötter.

6 Välj en bakmaskin med en "hålla sig varm" funktionen om du inte är sannolikt att vara runt när brödet är klar.

7 Kontrollera om andra specialfunktioner, såsom skorpa kontroll, franskt bröd eller fullkornsbröd cykler eller cykler för frukt eller nötter bröd.

8 Studera garanti- och servicealternativ.

Tips

 • Oavsett hur mycket bröd din familj förbrukar nu, när du har varmt bröd som kommer ut ur en bakmaskin, kommer deras konsumtion att öka avsevärt. Ta hänsyn till detta när man väljer storlek limpa din bakmaskin kommer att producera.
 • Vissa bakmaskiner göra runda limpor, vissa gör avlånga limpor i en hink stil behållare och vissa gör horisontella limpor. Om du har en preferens, fortsätta leta tills du hittar vad du vill.
 • Flera företag har nu brödmixer gjorda speciellt för bakmaskiner. De finns på livsmedelsbutiker.
 • Bröd som sitter i bakmaskinen för en avsevärd tid efter det är genom bakning ibland blir mjuk eller fuktig, så att inte sätta för mycket lager i "hålla sig varm" -funktionen.

Hur man gör hembakat bröd med en bakmaskin


En bakmaskin producerar hembakat bröd med minimalt arbete för dig, men en limpa från ett bröd maskin kan inte riktigt mäta sig med en helt hemlagad limpa. Du kan göra en limpa bröd för hand i ungefär samma tid det tar din bröd maskin för att köra, även om handgjorda bröd kommer att kräva mer hands-on tid från dig. Den mest grundläggande hembakat bröd innehåller endast fyra ingredienser, men du kan lägga till och ersättnings ingredienser för att skapa en mängd olika bröd recept från en grundrecept.

Instruktioner

1 Åtgärd 3 koppar mjöl, till saltet och jästen i skålen och rör om att kombinera.

2 Testa vattentemperaturen mot insidan av handleden; det ska kännas väldigt varmt, men inte obehagligt varm. Tillsätt vatten till de torra ingredienserna och rör om tills blandningen bildar en klibbig deg.

3 Tillsätt resten av mjölet 1/4 kopp i taget under omrörning efter varje tillsats, tills degen drar sig undan från sidorna av skålen och bildar en relativt jämn klump.

4 Strö mjöl över en ren bänk eller stor skärbräda. Dumpa ut degen på mjölat bakbord. Tryck ner och framåt i degen med hälarna på händerna, vrid degen ett kvarts varv, vik den på mitten och tryck med hälarna på händerna igen. Fortsätt att knåda i cirka åtta till tio minuter tills degen är smidig och elastisk. Testa genom att riva bort en liten bit av degen och sträcker ut så långt som möjligt; om degen blir genomskinligt innan det tårar, är du klar knådning.

5 Spray en stor ren skål med nonstick spray. Placera degen i skålen och vrid det att belägga alla sidor med nonstick spray. Täck skålen en ren kökshandduk eller plastfolie och ställ in den i en varm plats att stiga.

6 Låt degen jäsa i ca 1 till 1 1/2 timme, tills den nästan fördubblas i storlek. Testa degen genom att peta ett finger i det; om inbuktningen förblir degen klar stiger.

7 Punch degen ner. Forma den till en fet oval lite mindre i längd och bredd än ditt bröd pan. Spraya bröd pan med nonstick spray och placera den formade degen i pannan. Alternativt, forma en fritt formulerad limpa och placera den på en plåt besprutas med nonstick spray. Vissa form inkluderar en runda boule, en lång baguette eller ens en platt bröd. Skär en serie diagonala slitsar i en boule eller baguette.

8 Täck brödet med en ren kökshandduk eller plastfolie och låt den jäsa i 45 minuter till en timme, tills det dubbelt så stort. Värm ugnen till 400 grader F i 15 till 20 minuter innan degen görs ökar.

9 Baka bröd för 40 till 45 minuter tills toppen är gyllenbrun och brödet låter ihåligt när du trycker på den. Minska tillagningstiden till cirka 30 minuter för en baguette eller 20 minuter för en platt bröd. Vänd brödet ut på en tråd rack svalna.

Tips

 • Lägg 1-2 msk. socker eller honung för en något sött bröd.
 • Tillsätt 2 msk. olja eller smält smör och minska vattnet med samma belopp för rikare bröd med en längre hållbarhet.
 • Ersätta upp till halv mjölet med fullkornsvetemjöl, upp till 30 procent med medium rågmjöl, upp till 20 procent med bovetemjöl, eller använda en kombination. Använd åtminstone halv bröd eller allrengöringsmedel mjöl oavsett vad andra mjöl du lägger till.
 • Blanda i 1-2 msk. färska eller torkade örter, 2 msk. hackad vitlök eller 1/2 kopp hackade nötter för extra smak.

Bakmaskiner är för blandning och baka bröd, men de kan användas för så mycket mer. Inte bara en tidsbesparande enhet, de hjälper också kockar undvika att få sina händer klibbig i degen. Så skruva upp din bakmaskinen och göra hemlagad bröd och andra läckerheter. Läs vidare för att lära sig att göra det bästa av en bakmaskin.

Instruktioner

1 Använd din bakmaskinen för att blanda och knåda degen för kanel rullar, bagels, franskt bröd, croissanter, middag rullar, munkar och pizza skorpa. Vissa bakmaskiner har en "Only deg" inställning, men om din inte, tänk bara på att stoppa maskinen efter degen knådas.

2 Ta ut degen och forma den till vad recept du använder, låt den jäsa som kallas för i receptet, sedan baka eller fritera.

3 Blanda kakdeg i bakmaskinen, sked den på cookie blad och baka kakor i ugnen.

4 Gör färsk sylt i bakmaskinen om den har en jam inställning.

5 Steam lite ris eller göra rispilaf i bakmaskinen efter riktningar som medföljer bakmaskinen, men inte tvätta riset i bakform eller du förstöra non-stick beläggning.

6 Förbereda köttfärslimpa i vissa premium bakmaskiner, däribland Zojirushi, enligt tillverkarens instruktioner.

7 Baka kakor, bananbröd, morot och äppelkaka genom att ta bort paddla, blanda alla ingredienser i en bunke, sedan baka i en bakmaskin, första foder pannan med bakplåtspapper. Använd "Bake-Only" -funktionen och lägg till ytterligare 5 minuter till timern.

Tips

 • Torka av insidan av bakmaskinen pan med en fuktig trasa och inte doppa den i vatten, eftersom detta kan göra pannan oanvändbar.
 • Låt bakade brödet svalna under en kort tid innan du öppnar locket och vara försiktig när du gör, eftersom het ånga fortfarande kan frigöras. Använd en grytvante att hantera het panna.
 • Ta av locket försiktigt, när de används för att göra sylt eller ris, eftersom het ånga kommer att släppas.

Regal Ware s Regal Kitchen Pro bakmaskinen är en elektronisk apparat som gör brödet åt dig automatiskt när du sätter i ingredienserna. Företaget inte längre säljer eller tjänster sina bakmaskiner, men om du har en, kan du programmera den att göra färsk, varma bröd när du vill. Det blandar ingredienserna i deg som det sedan knådar, gör det möjligt att stiga och sedan värms upp för att laga mat inne i kammaren. Om du vill ha färskt bröd när du vaknar på morgonen, kan du ställa in fördröjningstiden på natten. Bakmaskinen startas automatiskt baka medan du sover.

Instruktioner

1 Placera bakmaskinen på en köksbänk eller annan stabil yta och anslut strömkabeln till ett eluttag.

2 Tryck på "Clock" -knappen. Du kommer att se "00:00" blinkar på displayen, och sedan kolon slutar blinka. Tryck på "HR" knappen för att ställa in rätt timme och tryck på "MIN" för att ställa in minuter. Se till att "AM" eller "PM" visas korrekt.

3 Häll ingredienser i brödet pan enligt ditt recept, se till att inte låta jäst röra vätskan. Tryck på "Välj" -knappen upprepade gånger för att programmera en av tre inställningar:. "Basic Normal bröd", "Whole Wheat Normal Bröd" eller "franska bröd"

4 Tryck på "Timer" -knappen. Den sista timerinställning du programmerat visas i displayen om bakmaskinen har förblivit inkopplad sedan senaste gången du använde det. Tryck på "HR" och "MIN" för att ställa in den tid då du vill att baka vara färdiga, till exempel "07:00" Detta kommer att programmera bakmaskinen att börja baka i tid för att få bröd redo vid den tidpunkten. Den längsta möjliga tidsfördröjningen är 12 timmar och 59 minuter. Beroende på vilken typ av bröd du gör, kan det ta ungefär tre och en halv till fyra timmar för att göra bröd från början till slut.

5 Tryck på "Set" för att starta tidsfördröjningen. Displayen visar hur mycket tid som återstår tills bakning är klar och "Timer" LED-ljus på kontrollpanelen lyser upp. Medan bakmaskinen är att blanda och knåda kommer "Timer" LED-ljus gå ut och "In Progress" LED tänds. När brödet är klar bakning, kommer "Complete" LED-ljus tändas och bakmaskinen gör ett ljud.

Tips

 • Använd inte självutlösaren för recept som innehåller färsk mjölk, ägg eller andra ingredienser som kan förstöra.