giftiga ormar i kansas

Racer ormar är vanliga i USA, inklusive östra racer som finns öster om Klippiga bergen. De många olika arter av östra racer ormar ofta identifieras genom färg. Östra åkare kan hittas i Kansas, men den blå färgen variation som ger denna art dess namn är sällsynt i solrosolja tillstånd.

habitat

Racer ormar i Kansas föredrar öppna gräsmarker och prärien under våren och sommaren. De finns också på steniga och skogsklädda sluttningar under våren och hösten månader. Det är vanligt att racer ormar att sola sig i solen under dagen samtidigt som man lägger på klippor eller marken. Blå racer ormar kommer vanligtvis flytta runt ett område på cirka 25 tunnland, men de är inte territoriella och kommer inte att slåss andra förare.

Utseende

Mogna blå racer ormar är blanka med mjuka skalor. De är blå till nästan svart i färgen. De magar är normalt grädde eller gula och har inga mönster. Unga förare har vanligtvis ett mönster av prickar och fläckar på kroppen. När de mognar, unga ormar förlora dessa patchar och utveckla en enhetlig färgskala utan mönster. Den största racer som någonsin hittats i Kansas (från 2011) var 55 ½ inches lång.

Jakt

Blå racer ormar är aktiva under dagen. De kan klättra i träd, men tillbringar större delen av sin tid på marken. De får namnet på grund av hur snabbt de kan flytta, särskilt när jagar byte. Det kommer att ligga på stora insekter, möss, andra ormar, ödlor, fåglar, grodor och små däggdjur. De inte tygla sin mat. Blå åkare låg på bytet och tvinga den att vara stilla så att den kan sväljas hela.

Interaktion med människor

Alla racer ormar är nonvenomous. Däremot kan blå åkare bli aggressiva när de känner hörn eller plågade. De kommer ofta att försöka fly till buskar eller träd, men när hörn, kommer de aggressivt slå till människor. De vibrerar också svansen när de känner sig hotade, vilket skapar ett ljud som kan misstas för att av en skallerorm. Bettet inte är giftig, men kan vara smärtsamt.Alla djur som kan utgöra en fara för allmänheten eller sprida sjukdomar till husdjur eller husdjur kan vara förbjudet enligt lag. I vissa stater, krävs tillstånd för vissa giftiga arter eller inhemska vilda djur. I delstaten Arkansas, kan exotiska giftormar och inhemska giftormar hållas som husdjur.

Native Ormar

I många delar av Nordamerika, som har inhemska arter är mot lagen, oavsett om de är giftiga eller inte, eftersom dessa arter är ofta samlas in från naturen och denna åtgärd kan minska lokalbefolkningen. Giftormar som är hemma i delstaten Arkansas är södra Copperheads, västra cottonmouths, västra diamant-back skallerormar, timmer skallerormar, västra pigmy skallerormar och Texas korall ormar. Alla dessa ormar kan hållas i Arkansas som husdjur.

illegala Djur

I Arkansas, hålla alla arter av reptiler, även om giftig, är laglig. Djur som inte kan hållas som husdjur i Arkansas inkluderar endast stora rovdjur, som omfattar lejon, tigrar och björnar.

pappersarbete

Om en person i Arkansas vill hålla en giftorm som hör hemma i en annan stat, måste han bevisa att djuret köptes lagligt i detta tillstånd om bad. Det kan handla om att få pappersarbete och intäkter från säljaren eller en ackrediterad organisation som en djurpark eller akvarium.

Varning

Giftiga ormbett dödar omkring 21 personer årligen i USA, enligt University of Arkansas. Mer än 8.000 giftiga ormbett inträffar varje år i landet, vilket kan resultera i sjukhusvistelse, kallbrand, förlust av lemmar och andra hälsoproblem. Endast erfarna orm djurhållare ska hantera giftormar, och aldrig med bara händer. Speciella rör och krokar är tillgängliga för att arbeta med giftormar, såväl som akut anti-venin.

Ormar Indigenous till Kansas


Den inhemska orm arter av Kansas är varierande och många, varierar i storlek från några inches till flera fötter. Statens många olika naturtyper göra lämpliga bostäder för 38 olika orm typer, varav de flesta är ofarliga. Flera inhemska arter är giftiga, dock, och kan innebära en risk för människor.

Små Ursprungs ormar

Många av statens inhemska arter är små och växer ofta till mindre än 2 fot. Den minsta är platt-headed orm runt 9 inches som mest. Denna lilla art är smal, rödbrun till färgen och endast återfinns i den östra delen av staten. Flera arter närma sig en fot i längd, inklusive grov jord, mjuk jord, New Mexico blind, jord, slätter svart-headed, västra mask och röda buktade ormar. Ringen hals, natt, fodrade och bruna ormar alla växa något större och nådde nästan en halv fot i längd.

Medellånga Inhemska Ormar

Staten är hem för ett dussin orm arter som växer till en medelstor i längd, i genomsnitt mellan 2 och 4 fötter. Den gemensamma strumpeband är en sådan art. Som namnet antyder är det i hela staten i en mängd olika livsmiljöer och växer till nästan fyra fot i längd, liksom östra blanka och norra vatten ormar. The Plains strumpeband, västra band, Grahams kräftor och östra hognosed ormar alla växa ca 3 1/2 fot i längd. De återstående fem medelstora arter varierar på cirka 3 fot och inkluderar mjölk, grov grön lång nosed, västra hog-nosed och rutig strumpeband ormar.

Stora Inhemska Ormar

Ett stort antal av statens inhemska ormar växa till imponerande storlekar, ofta över 4 fot i längd. Den största infödda är Gopher ormen, som överstiger 7 fot. Den lever i hela staten och är ljusbrun färg med täta, fläckiga mörkare markeringar. Den näst största är den västra råtta orm, som ofta når över sex fot, följt av coachwhip på strax under 6 fot, i genomsnitt. De återstående stora arter varierar från 4 till 4 1/2 fot och inkluderar östra racer, prärie kung, spräcklig kung stora slätter råtta, vanlig bellied vatten och diamond vatten ormar.

Ursprungs dödliga ormar

Kansas har fem inhemska giftiga arter som kan vara potentiellt dödlig. Dödsfall från ormbett är sällsynta i staten med endast ett dokumenterat fall sedan 1950. cotton är en av de farligaste och har en potent gift. Den växer till cirka 3 fot i längd, och har en tydlig vit färg i sin mun. Bara något kortare än dess mindre potent släkting, är Copperhead annan inhemska arter som finns främst i östra Kansas. De största inhemska arter är virket skallerormen, som växer till över 5 fot. Prärien skallerorm ligger bara några inches kortare. De minsta giftiga arten är Massasauga skallerorm, som växer till mindre än 3 fot.

Black & Yellow ormar i South Carolina


Ormar sätta skräck i hjärtat av många, men de flesta av de 42 arter av ormar som finns i South Carolina är ofarliga, och bara bara sex arter är giftiga. Av dessa har endast korall orm särskiljande svart och gula markeringar längs kroppen. Av naturen, inte ormar inte söka upp människor eller bebodda områden och är oftast helt ofarliga och bara bita i självförsvar. Med utbyggnaden av städer och förorter i orm livsmiljö, många människor kommer i kontakt med ormar i sina dagliga liv. Savannah River och ekologi Laboratory råder människor att alltid hålla ett säkert avstånd från ormar, och aldrig försöka att hantera eller döda dem.

Östra Ribbon Snake

Östra band Ormar (Thamnophis sauritus) är långa, tunna ormar, som har en svart kropp och två tunna gula ränder på sidorna och en på baksidan. I genomsnitt är längden på ormen 16 till 28 inches. Magen av ormen är ljusgul till färgen. Östra band ormar är inte giftiga och att leva med sjöar, myrar och kärr salt. Vanligast kan hittas i Piemonte och kustslätten områden i staten. Två underarter i östra bandet ormen bebor också South Carolina, Thamnophis sauritus sauritus och Thamnophis sauritus sackenii.

Eastern Coral Snake

Östra korall ormar (Micrurus Fulvius) är giftiga ormar som jagar andra ormar och ödlor. De kan bli upp till 4 fot i längd och har distinkta svarta, gula och röda ringar. Ormen inte lätt att upptäcka, eftersom det tenderar att merparten av sin tid under jord. Detta har bidragit till att ormen att bli vanligare i förorterna, eftersom det endast vanligtvis kan upptäckas under våren och hösten. Östra korall ormar föredrar lövträd och tall och skrubba ek sand kullar som deras bostadsområden. Detta är den enda typ av östliga arter av orm som har två framtänder i munnen.

östra Kingsnake

Östra kung ormar (lampropeltis getula) har svarta kroppar och gula kedjelänk ränder längs ryggen och sidorna. De har en blank och smidig utseende. De anses stora ormar med längder på 36 till 48 inches och är inte giftig. Vanligen ormen är även hänvisad till som en kedja kung orm, på grund av mönstret längs dess kropp. Östra kung ormar bebor alla områden i South Carolina. De bor i många områden, såsom träsk, våtmarker, och även städer. De äter ödlor, fåglar och gnagare och tämja lätt. Det är inte ovanligt att hitta östra kung ormar som husdjur.

Ringneck Snake

Ringneck ormar (Diadophis punctatus) har mörka kroppar och en gul ring runt sin hals. Ormarna organ har också en gul undersida. Anses en liten ormar, kan deras kroppar växa upp till 25 inches i längd. Ringneck ormar föredrar skogsområden och är inte giftig. De föredrar också att gömma sig under stenar. För livsmedel, de jagar ödlor, amfibier och andra ormar. Denna typ av orm är mycket vanligt i Piemonte och kustslättområden. Ringneck ormar tillbringar större delen av sina liv under jord, men gör ytan, speciellt på natten.

Nonvenomous ormar i Tennessee


Samtidigt undersöka skogar, floder och berg i Tennessee kan du stöta på en orm. Lyckligtvis, endast fyra av Tennessee 32 inhemska orm arter är giftiga. Det finns olika sätt att identifiera huruvida en Tennessee orm är giftig. Det är olagligt i Tennessee för att döda, skada, hota, fånga eller inneha någon vild orm, giftig eller inte.

Identifiera icke-giftiga ormar

Alla Tennessee giftormar hör till näsgropsormens familjen. Näsgropsormar har en värmekännande grop på framsidan av huvudet, mellan ögonen. På grund av detta, icke-giftiga ormar har rundare ögon och deras huvuden sträcker sig mycket lite från deras halsar, vilket gör det svårt att veta var deras hals slut och kroppen börjar. En giftorm kommer att ha en mer definierad huvud som sträcker sig från dess kropp. Vissa arter av icke-giftiga ormar är smalare, längre och bättre klättrare än sina giftiga motsvarigheter. Icke-giftormar kan imitera beteendet hos giftiga ormar som en försvarsmekanism. Detta mimik innefattar vibrerande sin svans för att imitera en rattler, väsande, förträngning huvudet till en pil och utvidga sina käftar och med en S-liknande strejk hållning. Alla Tennessee giftiga ormar ger levande fött, så om du ser en orm vaktar ett näste av ägg kan du anta att det är inte giftig. Endast Tennessee icke-giftiga ormar har en rad av två överlappande skalor på sin undersida, som sträcker sig från deras utlopp för svansspetsen.

råttsnokar

Två sorter av råttsnokar bor i Tennessee: rött och grått. Dessa långa, smala ormar kan nå längder på 42 till 101 inches. Den röda råtta orm, även kallad röd majsorm, är randig, medan den grå rått ormens färg är fläckiga. De är boaormar som livnär sig på ägg, fåglar och möss.

Kungssnokar och mjölk ormar

Tre typer av kungssnokar bebor Tennessee: prärien kingsnake, svart fläckig kingsnake och scarlet kingsnake. Som namnet antyder, frekventerar prärien kingsnake öppna fält och prärier. Det varierar i färg, men är oftast någon nyans av brunt med svarta eller gröna fläckar. Den svarta fläckig kingsnake, även känd som salt och peppar kingsnake, har svarta och vita ränder. Scarlet kingsnake, en medlem av mjölk orm underart av kingsnake, är röd med svart-kantad gula band. Det är ofta misstas för korall ormen; dock, till skillnad från den giftiga korall orm, den röda Kingsnake på band inte omsluta sin kropp. Kungssnokar är konstriktorer, och i tillägg till gnagare, ödlor, ägg och fåglar, de livnär sig på andra ormar, inklusive giftormar.

vatten~~POS=TRUNC ormar

Många av Tennessee vatten ormar - som inkluderar bredbandiga vatten orm, den gemensamma vatten orm, Mississippi grönt vatten orm, norra nerodia rhombifer och koppar-bellied vatten orm - är misstas för Copperhead på grund av deras stout , tunga kroppar och förmåga att platta sina huvuden i en pil form. Deras vanliga mörk eller grå färg är vanligtvis så intensiv att deras mönster och markeringar inte visar. Som namnet antyder, de lever i vatten, inklusive Tennessee floder, träsk och bäckar.

andra ormar

Den strumpebandssnok är utbredda i hela Tennessee. En medelstor orm är strumpebandssnok typiskt ljusgrön, gul eller brun med svarta ränder som löper längs längden på sin kropp. Coachen piska är en otroligt snabb, smal och lång orm som ibland ses flyr in i ett träd eller en liten håla när som eftersträvas. Den norra grov grön orm är mycket smal och liten längd. Den har en klargrön färg.

Giftiga reptiler i Illinois


Om besöker och camping i Illinois, är det klokt att först bekanta dig med de giftiga reptiler som kan hittas i staten. Fyra giftiga ormar bor i Illinois: den Copperhead, timmer skallerorm, östra Massasauga skallerormen och cotton. Ta reda på vad de ser ut, liksom deras troliga livsmiljöer. Dessa ormar är inte aggressiva, dock. Om de får chansen, kommer de att dra sig tillbaka. Om du snubblar över en giftig orm medan vandring, bara lämna den ensam.

copper

En Copperhead har en total rostig-brun eller gulbrun färg med timglasformad markeringar längs dess ryggrad. Dess triangelformat huvud har en grop mellan sina ögon och näsborrar, vilket placerar den i näsgropsormens familjen, tillsammans med skallerormar. En Copperhead diet består av små gnagare och tillfällig insekt. Den lever i steniga, skogsområden och ofta kan hittas längs en kant av skogen. Den Copperhead befolkningen i Illinois har minskat under årtionden, på grund av förstörelse av livsmiljöer och interaktion med människor. De är fortfarande närvarande i den södra delen av staten längs Mississippifloden och i området Shawnee Hills.

timmer skallerorm

Virket skallerorm är en kraftig orm som kan ha färger från gulgröna till brunt. Dess rygg är randig kraftigt med en svart "v" form, det har en triangulär huvud och är en medlem av näsgropsormens familjen. På svansen på en skallerorm är löst fäst kåta segment att de kan "skallra", som ger ett ljud för att skrämma bort rovdjur. En rattler jagar smågnagare, främst i skogsområden. Det kan också hittas i områden av sönderdelade skogar, såsom ett område rensas för att bygga, på grund av ökningen i gnagarmodeller populationer där. Emellertid är virket skallerormen listad som hotad i Illinois, främst från förstörelse av livsmiljöer, motorfordons möten och onödigt dödande av människor. Det finns fortfarande en måttlig befolkningen i området Shawnee Hills.

Östra Massasauga Skallerorm

Den östra Massasauga skallerormen är en pygmé skallerorm - de minsta giftiga arter i Illinois. Det kan nå upp till 40 inches, men den genomsnittliga längden är endast ca 25 inches. Som med andra Näsgropsormar, den har en triangulär format huvud. Det är grå till ljusbrun färg och har mörkbruna rosettformad fläckar längs ryggen. De bruna fläckar har en distinkt mörk ring runt dem.

Den Massasauga rattler föredrar en fuktig miljö; det ofta kallas ett träsk rattleren. Den äter smågnagare och amfibier och ge sig in i torrare områden för att hitta mat om det behövs. Anses hotade hela Illinois, är ormen tros existera endast i små träskområden spridda över hela staten.

cotton

Den cotton eller vatten mockasin, varierar i färg från olivgrönt till svart. Ljusare färger är i allmänhet vanligare hos yngre ormar och uppträder med trasiga tvär band längs ryggen. Det är en mycket stor orm och kan nå över 40 inches i längd. Vattnet mockasin, delvis fått sitt namn eftersom det är en skicklig simmare och ofta lever i stöts, träsk och sjöar. När hotade, öppnar sin mun för att exponera den vita färgen inuti. Den äter fisk, amfibier och smågnagare. Habitat förändring - såsom dränering av stöts och träsk - har orsakat en befolkningsminskning. Det finns dock fortfarande en frisk befolkning i södra Illinois där livsmiljö förblir ostört.

Ormar finns i nästan alla delar av världen, och arter varierar beroende på vilken typ av plats. Precis som vatten mockasiner är vanligare i sydöstra USA på grund av träsk mark och vattendrag, ormar som finns i sydöstra Asien dras till regionens tropiska klimat och varierande fysiska landskapet. De sträcker sig från små till stora och nonthreatening extremt giftiga.

Indian Python

Denna stora ormen finns i Nepal, Sri Lanka, Indien och Bangladesh. Det kan nå upp till 20 fot i längd och, i sällsynta fall, upp till 30 fot. Denna art har förmågan att klättra i träd samt granska landskapet från under vatten. Den livnär sig på små däggdjur och i allmänhet dödar sitt byte genom att linda runt den och återhållande tills djuret kväver. Enligt ekologi Asien webbplats, detta ormens markeringar består av bruna fläckar med svarta kanter på ljusorange eller gulbrun hud. En V-formad märke på huvudet skiljer den från andra arter av Python.

Golden Tree Snake

Denna orm lever i en mängd olika miljöer, från skog till trädgårdar till jordbruksområden. Vad gör denna art unik är dess förmåga att driva sig själv genom luften, hoppa på intet ont anande offer, som omfattar möss och andra små ormar. Enligt Ecology Asien, är den gyllene träd orm svart med gröna markeringar. Det finns i Burma, Indokina, Thailand och vissa sydliga regioner i Kina.

Krait

Enligt Nature Malaysia är Krait en giftorm som finns i delar av Malaysia, Indonesien, Borneo och Thailand. I själva verket, vissa arter av krait besitter en nivå av gift som är lika med den för en kobra, en av de mest giftiga ormar i världen. Den Krait är nattlig och blinkar svansen i luften när den känner sig hotad. Kraits mestadels livnär sig på andra ormar och skinkar (en typ av liten ödla). De lever i regnskogar i Sydostasien samt kustområdena i regionen.

Vilka ormar är på DWA listan?


1976, Storbritannien passerade Dangerous Vilda djur lagen (DWAA) för att reglera hållandet av någon form av vilda djur av privatpersoner. Detta inkluderar några av de mer än 2.000 kända arter av giftormar. Lagen beskriver licenskrav för individer och listor vilka djur kan hållas av de individer när tillstånd utfärdas.

Erhålla en licens

Den DWAA har ett regelverk för medborgare som skiljer sig från de för djurparker, cirkusar och djuraffärer. Lagen kräver att alla privatpersoner som önskar att äga farliga vilda djur (DWA) att först få en licens. Djur på DWA listan inkluderar crocodilians som gators och krokodiler, flera arter av ödlor och ormar, många ryggradslösa djur (dvs, spindlar), däggdjur, pungdjur, primater, rovdjur (t.ex. vargar, stora katter) och många arter av fåglar. Privat, licensierade djurhållare är ansvariga för att ta hand om djuret, även om det kommer ut från sin inhägnad eller när den skeppas till en annan plats. Lagen omfattar inte bara välfärd DWAs men säkerhet och välbefinnande för allmänheten.

Colubridae / colubrid Familj

Colubridae är den största ormen familjen, innehållande ca två tredjedelar av alla kända orm arter från hela världen. Av dessa baktill fanged colubrids, de flesta är nonvenomous. Vissa har dock bära en gift som är farligt för människor. De har ingen bäckengördeln liksom boaormar och huvudet är täckt med platt skalor. DWA Listan innehåller Boomslang, moila majsorm, mangrove orm, röda halsade keelback och tigerorm från denna familj.

Elapidae Familj

Ormar i Elapidae familjen är front fanged, mycket giftiga och finns i tropiska och subtropiska områden i världen. De injicerar en neurotoxiska gift genom sina ihåliga fasta huggtänder som angriper luftvägarna och centrala nervsystemet hos sina offer. Dessa ormar har vanligen långa, tunna kroppar med mjuka skalor. De är effektiva jägare, med hjälp av ett bakhåll jakt stil att envenomate och fånga sitt byte. Elapidae ormar på DWA listan innefattar kobror, korall ormar, svart mamba och alla giftiga ormar från Australien (dvs död huggorm).

Viperidae / Viper

Ormar i Viperidae eller huggorm, familjen är front fanged och giftig. Deras fangs kan vikas tillbaka längs den övre delen av munnen, som vetter inåt när ormen mun är stängd. Viperidae ormar har tunga kroppar och använda bakhåll stil jakt efter byte. Vissa använder även värmekännande gropar för att underlätta jakt byten. Viperidae på DWA listan inkluderar sydstatssympatisör, vatten mockasiner, skallerormar, huggormar och puffhuggormar.

Drottning ormar (Regina septemvittata) är icke-giftiga ormar som finns i Nordamerika främst öster om Mississippifloden och så långt norrut som Ontario, Kanada. De kan identifieras genom de bleka ränder på deras mage. En drottning orm har sju ränder när den är ung, därför septemvittata. Om en hittas skadad, skall den ges till ett djur fristad.

Instruktioner

1 Mata drottning orm mjuka skalade kräftor, vattensalamandrar, elritsa, sniglar, räkor, grodyngel och grodor. Som ormar har inga tugga tänder, är något med en fast skal oätliga.

2 Håll sitt akvarium eller tank över 50 grader Fahrenheit. Liksom alla ormar, drottning ormar är kallblodiga och deras kroppstemperatur måste vara åtminstone denna höga att jaga.

3 Behåll en källa till rent vatten i sin inhägnad. Drottning ormar i naturen bor bredvid, och i ren, snabbt rinnande vatten.

4 Se till att det finns några stenar i tanken så det kan sola att anpassa sin kroppstemperatur upp.

5 Låt ormen att övervintra. Drottning ormar i naturen kommer att samlas i grupper i hål i flodbanker under den kalla årstiden.

6 Förbered för unga ormar om det finns en manlig och en kvinnlig. Kvinnliga drottning ormar är ovoviviparous, vilket innebär att ägg inkuberas inuti honan gör det verkar som om de föder levande ungar.

Vilken typ av ormar är i Florida?


Florida är hem för omkring 50 olika arter av ormar. Även om många människor är rädda för dessa benlösa reptiler, ormar spela en positiv roll i statens ekosystem, hjälper kontroll populationer av smågnagare, kaniner, insekter och andra djur. Lär dig mer om och identifiera Floridas ormar är det bästa sättet att leva i fred med dessa reptiler.

Mest vanliga

Svarta Racer är en av de vanligaste ormarna i Florida. Det är en nonvenomous orm som växer mellan 20 och 56 inches. Hittade under större delen av staten, Black Racer äter ödlor, insekter, grodor, små insekter och även andra ormar. Svarta Racers är jämnt svart med en vit fläck på undersidan av hakan. En annan orm med en riklig befolkning i Florida är den östra coachwhip ormen. Dessa bruna ormar är 50 till 72 inches lång och finns i tall och Palmetto flatwoods i hela staten, utom nycklarna. De är kända för sin snabba hastighet.

giftiga ormar

Endast sex arter av ormar i Florida är giftiga. Södra Copper fann i Panhandle från Apalachicola River västerut, är vanligt i träsk. Dess bett är inte ofta livshotande. Florida Cotton finns i hela staten, men inte ofta stött på. Om biten, omedelbart söka läkarvård. Också finns i hela staten, men mycket mer sällsynt är den östra diamantskallerorm. Om du ser en, hålla avstånd. Vanligare är Canebrake skallerorm, som finns i norra Florida. Andra arter av giftiga ormar som finns i Florida inkluderar färgstarka östra Coral orm och Dusky Pygmy skallerormen.

hotade Ormar

Den lilla Florida Brown orm, som når endast 10 inches, är en art i Florida orm som är hotade. huvudsakligen livnär sig på insekter och maskar, är Brown ormens befolkning minskar. Den Kortstjärtad ormen är en annan hotade arter. Också ganska liten, når upp till 20 inches, det finns bara i norra centrala Florida, väster om St Johns River. Man tror att ormen äter bara Florida Crowned ormen. På grund av utvecklingen, är dess livsmiljö förstörs.

Leva med ormar

Om du ser en orm i din trädgård, är det säkrast att göra lämna den ensam. Eftersom de flesta av Floridas ormar är nonvenomous, sannolikt utgör det inget hot mot dig eller din familj. De flesta ormar är inte aggressiva och de kommer att fly om de ser dig. De flesta ormar kommer inte att bita dig om du försöker att hantera dem eller döda dem. Om du måste ta bort en giftorm från din egendom, lägga en stor papperskorg ned på sidan och sopa ormen in med en lång kvast. När ormen är inne lyfter burken upprätt och placera locket på den. Släpp ormen någonstans ifrån andra människor.