ge parakiter nötter

Hur man håller en parakiter Varm


Parakiter, liksom de flesta sällskapsfåglar, måste hållas varm på vintern för att undvika allvarliga hälsorisker. Fåglar göra stor sällskapsdjur och ta upp mindre utrymme än mer vanliga husdjur som katter och hundar. Parakiter kan leva mellan 10 och 14 år om de förvaras på rätt sätt i en temperaturkontrollerad miljö. Filtar, värmelampor och uppvärmda pinnar kan allt stöd i att tillhandahålla en säker miljö för en undulat att leva i.

Instruktioner

1 Håll huset varmt. Under vintern kan temperaturen utanför hemmet sjunka dramatiskt så det är viktigt att hålla din undulat inuti och varm för att säkerställa dess överlevnad. Hålla huset temperaturen vid en temperatur på minst 70 grader. Du kan använda ditt hem termostat för att justera inomhustemperaturen.

2 Placera en filt över undulat bur för att låsa i värme.

3 Installera en värmelampa nära undulat bur. Se till att lampan inte över värma undulat. Placera lampan tillräckligt nära för att det ger värme, men inte så nära att det skadar fågeln. En bra avstånd för att börja placera lampans värme är 12 inches från kanten av buren. Om du ser att din undulat är obekvämt, flytta lampan längre tillbaka.

4 Köp och installera en termo abborre. En termo abborre kommer att värma din parakiter fötter som i sin tur kommer att värma fågeln. Din undulat kan stå på termo-abborre helst den önskar att värma sig själv.

Hemlagad parakiter Leksaker


Parakiter är intelligenta och aktiva fåglar som kräver leksaker för att säkerställa att de förblir mentalt stimuleras. Lyckligtvis kan du bygga dina egna leksaker som kommer att hålla ditt husdjur upptagen i timmar. Genom att utnyttja en liten kreativitet, kan du skapa en nästan oändlig variation av parakiter leksaker, med endast en blygsam investering i tid och pengar.

Grundläggande koncept

Du vill ge din undulat med leksaker som han kan manipulera i en mängd olika sätt, men som inte utgör en säkerhetsrisk. Du kan göra en mängd olika mobil som leksaker genom att fästa intressanta artiklar till strängar. Häng strängarna så att de dingla på olika ställen runt om i buren. Alternativt kan du göra en mängd olika stegliknande leksaker genom att kombinera två längder av sträng med stegpinnar gjorda av tungspatel, pinnar eller små träpinnar. Överväga att fästa speglar och glänsande föremål för olika delar av stegen för ytterligare överklagande.

Säkert och roligt Material

Många vanliga objekt kan repurposed och användas som parakiter leksaker. Till exempel, pokermarker, trä spolar och nyckelringar är ofta populära med husdjur. Använda olika typer av sladdar för att fästa dessa objekt tillsammans. Fåglar se färger bra, så försök att använda material i en mängd olika färger. Olika metallklämmor gör stora tillägg till parakiter leksaker och tillåter dig att ansluta dem till olika delar av buren lätt. Undvik metallföremål som innehåller bly eller zink, vilket kan leda till att undulat att bli sjuk. Naturliga material, såsom manzanita grenar och sandblästrad vinranka kan införlivas i hemlagad leksaker också. Du kan minska dessa objekt till önskad storlek med en liten handsåg.

individuella Överväganden

Parakiter är individer som uppvisar olika tendenser och preferenser. Inte vara bestört om din undulat inte utnyttja din första erbjudanden, eftersom det kan ta några försök att skapa något han gillar. Vissa parakiter kanske föredrar att manipulera små leksaker, medan andra föredrar leksaker som ger klättring möjligheter. Ta del av objekten din undulat gillar, såsom färg, material och design. Dessa typer av observationer kommer att hjälpa dig att göra bättre leksaker i framtiden.

Säkerheten först

Undvik att använda målade objekt, färg eller lim om du inte kan kontrollera att de är ogiftiga. Inte ge ditt husdjur med något litet nog att han kan svälja. Dessutom, avstå från att använda poster såsom skumplast som kan gå sönder, vilket ger bitar som din undulat kunde äta. Vissa objekt, till exempel små metall klockor, kan ha tunna öppningar som kan snärja din parakiter fötter, vilket skulle kunna leda till betydande skador.

Hur man bygger en Play Perch för parakiter


Parakiter är en populär typ av sällskapsfåglar som inte är särskilt svårt att bry sig. De gör ett bra första fågel, kräver lek och interaktion för att upprätthålla god hälsa. En dåligt omhändertagna undulat kan förvärva destruktiva tendenser. Ett enkelt sätt för att säkerställa att din undulat är frisk och har massor av aktiviteter är att ge den spela pinnar. Det finns många sätt att skapa en abborre, både inom och utanför ett hölje. Ett av de enklaste sätten att göra en abborre är att använda en naturlig gren.

Instruktioner

1 Hitta en naturlig gren i en lämplig storlek för dina ändamål. Kontrollera i förväg för att säkerställa att trädet inte har sprutats med bekämpningsmedel och att träet inte är giftiga för din fågel. Apple trä är ett exempel på en säker trä.

2 Rengör gren med vatten och lite blekmedel. Använd en skurdyna för att säkerställa att filialen har rengöras noga, men lämna lite bark för undulat att tugga. Skydda dina händer från blekmedel genom att bära handskar. Skölj gren med vanligt vatten. Om så önskas, baka filial i ugnen under en kort tid för att säkerställa att det inte finns några insekter i grenen.

3 Markera mitten av brädan. Styrelsen storlek som du behöver kommer att variera beroende på hur stor en abborre du gör; större pinnar behöver en större styrelse att balansera grenen.

4 Håll grenen till ditt märke, sedan använda kraften skruvmejsel för att sätta en skruv genom styrelsen och i grenen från botten av brädet. Detta steg kan vara lättare om du har någon att hålla grenen stadig för dig.

5 Testa din abborre genom vicka den. Det ska kännas stadig och stabil nog för att ta vikten på din fågel. Om den inte gör det, kan du behöva dra åt skruven, använd en större skruv, använd en andra skruv, eller få en större bas för abborre.

6 Lägg till några fågel leksaker till grenen. Parakiter njuta dinglande leksaker och gungor. Många fågelägare som att göra sina egna fågel leksaker, och hitta material som är lämpliga för din fågel är inte svårt.

Tips

  • Naturlig gren pinnar är bra för att utöva din parakiter fötter, men är svåra att rengöra. Du kan behöva byta grenen regelbundet eller överväga plastband om du hittar rengöring för att vara alltför svårt.
  • Alltid vara försiktig när du använder blekmedel.

Ta reda på om en Undulat (parakiter) är man eller kvinna


Oavsett om du försöker att föda dina parakiter, eller bara för att komma upp med ett passande namn, är det lämpligt att veta om din befjädrade husdjur är en manlig eller en kvinnlig. Mogna parakiter har några distinkta fysiska egenskaper som skiljer pojkarna från flickorna. Yngre parakiter är lite svårare att identifiera kön med hjälp av fysiska skillnader, men att uppmärksamma vissa specifika beteendemönster kan hjälpa till i dessa fall.

Instruktioner

1 Identifiera din undulat är vaxhud, vilket är den köttiga delen ovanför näbben. Den cere av en mogen manlig undulat är i allmänhet klarblå eller violett och smidig, medan vaxhud av en mogen kvinna parakiter är oftast brun och något fjällande.

2 Notera färgen på parakiter fötter och ben. Liksom cere, benen på mogna manliga parakiter tenderar att vara blå, medan benen av mogna kvinnliga parakeets är ofta brun.

3 Följ storlek och färg på dina parakiter. Friska manliga parakiter är större och mer färgglada än kvinnliga parakiter.

4 Lyssna sång skillnader mellan dina parakiter. Kvinnliga parakiter sjunga mindre och har inte lika varierade en låt som män.

Vilken typ av Nest Har en parakiter behöver?


När de flesta människor i USA tänker på sällskapsfåglar, de tänker på undulat. Men det är faktiskt inte det korrekta namnet för fågeln som är så mycket populär i hemmen. Vad vi kallar parakiter är faktiskt "undulater." Namnet härrör från en Aborginal ord (fåglarna är ursprungligen från Australien). Idag är parakeets även hänvisad till som undulater, och de två termerna används ofta omväxlande. När man förbereder att ta hem en undulat, kanske du har frågor om rätt bon och burar.

holken

En parakiter verkligen behöver ett bo endast för avel. I det vilda och i fångenskap, kommer en undulat sova på en gren i ett träd eller en abborre i en bur. Om du tillhandahåller ett bo för avel, kommer du vill köpa eller bygga en holk, som är en låda med ett ledat topp fäst på utsidan av en undulat bur. Holken bör omfatta tall spån och en trä insats med en konkav cirkel längst ner.

Bur

En undulat bur bör vara minst 1 1/2 fot lång, 1 1/3 fot bred och 1 1/3 fot djupa, enligt The Budgie och parakiter Place. Parakiter är mycket aktiva, lekfulla fåglar; var och en kommer att behöva en god mängd utrymme. Avståndet mellan stolpar i buren bör inte vara större än 1/2 tum. Om öppningarna är något bredare, skulle undulat huvud eller kropp fastnar mellan spjälorna.

Sittpinnar pinnar~~POS=HEADCOMP

Sittpinnar i en undulat bur är viktiga eftersom fågeln kommer att tillbringa en bra tid på dem. Sittpinnar bör vara gjorda av trä eller annat naturmaterial. Många burar kommer med plastpinnar, men du bör byta ut dem. Försök att ha sittpinnar som är olika bredder och material, om möjligt, att utöva din parakiter fötter. Du bör också placera pinnar på olika höjder i buren så att din undulat kan hoppa från abborre till abborre, simulera motion och naturlig parakiter beteende.

annan utrustning

Din undulat bur bör ha en kopp för utsäde och en kopp för vatten. Du kommer att vilja ge din fågel med leksaker för att hålla den intresserade och ockuperat. Gungor, bollar och klockor är några av de bästa leksaker för parakiter, enligt The Budgie och parakiter Place. Buren bör också innehålla en cuttlebone och mineralblock. Båda dessa objekt är tillgängliga på sällskapsdjur leverans butiker och kommer att ge din undulat med behövs mineraler.

Hur du tränar din Parakeet ska hanteras


Parakiter är naturligtvis lite flighty, men de kan lära sig tricks och härma ljud. Du kan träna din undulat ska hanteras med hjälp av en grundläggande behärskning såsom "Step up." Training tar några minuter varje dag och beror på konsekvent positiv förstärkning för att bli framgångsrik. Använda gamla pinnar din undulat är bekant med kommer att minska fågelns ångest och bidra till framgångsrik utbildning.

Instruktioner

1 Tala med lugn röst, öppna buren och sätta några behandla frön i matskål. Detta låter fågeln vet att du är behandla givaren.

2 långsamt in abborre inne i buren. Om fågel fladdrar, sluta.

3 Ta några dagar, eller så länge som krävs för att få fågeln bekant med dig med hjälp av abborre.

4 Håll abborre ovanför parakiter fötter och be undulat att öka med kommandot "Step up" eller "upp" när fågeln kan du placera abborre nära den utan fladdrande.

5 Erbjud fågeln en behandling och verbalt beröm när den följer kommandot.

6 Öva "Step up" kommandot tills det blir andra natur för fågeln att lyda när du ger kommandot. Det kan ta en vecka eller så innan fågeln är bekväm med denna verksamhet.

7 Ge kommandot för fågeln att kliva upp på fingret eller handen från abborre och erbjuda en behandling när den följer kommandot.

8 Fortsätt att erbjuda godsaker när fågeln väljer att umgås och bo med dig i stället för att flyga iväg. Detta förstärker budskapet att tillbringa tid med dig är en givande upplevelse.

9 Införa nya kommandon samtidigt som de fortsätter att träna inlärda kommandon för bästa beteende resultat.

Tips

  • tränar alltid i ett tyst rum som är väl belyst och fri från potentiella fågel faror.
  • Var konsekvent med kommandon för att säkerställa framgång.
  • Erkänner inte dåligt uppförande på något sätt.
  • Avsluta med en positiv kommentar när din fågel visar tecken på tristess, sömnighet eller ointresse för att maximera träningstiden.
  • ger alltid små godsaker som positiv förstärkning för bästa resultat.
  • Fåglar använder sina näbbar för att öka; flytta eller tvära bort när fågeln steg upp kan få den att vara tveksamma till att lyda.
  • Inte skrika, slå eller straffa din fågel när det inte lyder; detta kommer att skada förtroendet som krävs för att hand träna en fågel.

Varför inte mina parakiter få i deras holk?


Avels parakiter, även känd som undulater, erbjuder ett billigt men potentiellt lönsamma hobby. Att ha rätt utrustning och använda rätt teknik kan försäkra att din kvinnliga går glatt i hennes holk. Att välja rätt par är det första övervägandet. Yngre fåglar är att föredra eftersom de inte redan kan ha haft en dålig upplevelse som skulle försvåra deras parning. Inte mate syskon, eftersom detta kan öka risken för att fortsätta maskerade sjukdomar.

Möjliga orsaker för att undvika Nest

Överväga villkoren i inkapslingsarean, eftersom detta kan vara ett skäl för den kvinnliga undulat att undvika rutan. Se till att buren är i ett svalt (inte kallt) rum och aldrig för nära en värmekälla, eftersom detta kan skada äggen gång kläckts. Värmen och torrhet i lådan kan förhindra honan kommer in i rutan alls. Kvinnliga fåglar är särskilt känsliga under häckningsperioden och får inte störas av höga ljud eller alltför mycket aktivitet.

Att välja bra föräldrar

Välj fåglar som inte har några uppenbara brister såsom Crippled fötter eller dålig fjäderdräkt. Paret du väljer, om de är kompatibla, skulle börja att binda ganska snabbt. Detta uppvisas av ömsesidigt grooming, sitter sida vid sida och kvittrar till varandra. Det är bäst att vänta tills fåglarna helt mognat, ungefär 1 år gammal, innan avel. Innan avel din par, förbereda häckningsområde.

Holk värt att komma hem till

Välj en holk som är gjord speciellt för en undulat. Holken ingångshålet ska vara 1 1/2 inches i diameter. En liten öppning kan förhindra en fågel från att våga i. Bifoga ditt holk utanför buren så att din inre utrymme hålls öppen för aktivitet. Du kan göra detta själv genom att skära en del av tråd barer att tillåta öppningen att möta in i buren. Fäst lådan med trådkrokar.

Gör Bed Talande

Den köpta box kommer i allmänhet med en pinne placerad på utsidan av ingångshålet. Om din inte bara borra ett hål direkt under dörren och montera abborre i det. Häcknings "bed" bör inte placeras direkt framför ingången men åt sidan för att undvika undertryckande av de unga när de kläcks. Djuraffärer säljer sängkläder för kapsling, och det är bäst att använda detta i motsats till halm, furu eller ceder sängkläder.

Vad är en Lineolated parakiter?


Lineolated parakiter (Bolborhynchus lineola) är pigg sällskapsfåglar som kommer från Mexiko, Centralamerika och Sydamerika - tror Costa Rica, Peru, Colombia och Panama, till exempel. Dessa pissa papegojor har flera andra vanliga handtag, inklusive katarinaparakit och Catherine undulat. Som husdjur, de är särskilt utbredd i hela Europa.

Fysiskt utseende

Dessa levande varelser, på fullt mognad tenderar att uppnå längder på drygt 6 inches, och de brukar väga mellan 1,5 och 1,8 uns. Ute i naturen, Lineolated parakiter har i allmänhet övervägande gröna fjädrar, även om de har även djupa gröna och svarta element på sina vingar och ryggar. Lineolated parakiter i hem som husdjur, men förekommer i många olika färger, från vitt till blått. De har djupa bruna ögon, djupa gröna svansar och ljusgrå eller svagt brunrosa fötter.

livsmiljö

I naturen är Lineolated parakiter oftast ses i fuktiga moln skogar och bergsområden - särskilt de chock full av bambu. I fångenskap de oftast klarar väl med fåglar som är deras samma fysiska storlek eller tinier. För att trivas behöver de olika delarna i deras livsrum, inklusive läder tuggleksaker, rep, sittpinnar, gungor och pussel. Eftersom de är ivrig klättrare, måste deras burar hus lämpliga klättring fläckar. Att få tillräcklig fysisk kondition, Lineolated parakiter behöver mellan tre och fyra timmar utanför sina burar dagligen - alltid med övervakning.

Temperament

För sällskapsdjur fågel internationella standarder, Lineolated parakiter är ganska tyst. Inom små sociala enheter ungefär tre birdies mindre, de i allmänhet förbli tyst, avger lugnande kvitter ljud som de vill. Ju fler medlemmar av deras art som är i deras företag, dock bullrigare de brukar uppträda. När de äter, de ger ofta bort nasala skramlande ljud. Lineolated parakiter är oftast tillgiven, mild och avslappnad fåglar. Eftersom de tenderar att vara sällskaplig, de ser ofta fram emot ett nära och täta kontakter med människorna i deras liv.

Mat

I naturen, Lineolated parakiter matar tungt på bugg larver, bambu frön, knoppar och frukt. Som fångenskap husdjur, de i allmänhet väl på utsädesblandningar med element såsom canary frön. För en frisk grunden till sin kost, kan dock näringsfyllda pellets formler gå långt också. Riklig färska frukter och grönsaker gör också ett positivt tillskott till den företagsinterna Lineolated undulat diet, huruvida sallad, mangold, äpplen eller bananer. När du planerar din Lineolated parakiter kost, tala med en fågel veterinär för grundlighet och förslag. Avstå från allt mata din fågel något om du inte är helt säker på sin fågel säkerhet.

Hälsa

Jämfört med många andra typer av fåglar, Lineolated parakiter tenderar att ha kortare förväntad livslängd. Med rätt uppmärksamhet och omsorg, de lever ofta under högst 15 år eller så. Var noga med att ta din undulat för ett möte med en fågel veterinär minst en gång per år. Om du har några frågor av sjukdom, ta honom omedelbart.

Vilken typ av frukt kan jag Feed en parakiter?


Parakiter är små krok faktureras medlemmarna i papegojan familjen. Alla krok faktureras papegojor behöver frukt i sin kost för att bibehålla optimal hälsa. Frukt ger fågeln vitaminerna C och A och kalium. Pet parakiter behöver regelbundna matning av färsk frukt för att likna dieten skulle äta i naturen.

Ljuv

Söta frukter såsom äpplen, päron, bananer, vindruvor, meloner, och bär samtliga kan matas till parakiter. De måste tvättas noggrant och hackad i bitar små nog för fågeln att hålla i sin fot. Ta bort huden på konventionellt odlade produkter för att eliminera rester av bekämpningsmedel. Ekologiska produkter är alltid att föredra eftersom även små mängder av bekämpningsmedelsrester kan lägga upp och skapa en potentiell risk för liten fågel hälsa.

Icke-sweet

Ärt skida, squash, bönor, paprika och majs, alla tekniskt frukter, är en närings komplement till alla undulat kost. Undvik alltför vattnig grönsaker liknande frukter såsom tomater och gurkor. De kan potentiellt orsaka överflödig vätska i parakiter spillning.

torkades

Torkade icke-söt frukt kan läggas till fågelns diet frikostigt tillsammans med alla andra lämpliga grönsaker. Dock bör torkad söt frukt begränsas till en eller två små bitar per dag på grund av dess koncentration hög sockerhalt. Använd torkad söt frukt för godsaker och inte som en del av fågelns vanliga kost.

Mängd

Rotera flera frukter, grönsaker, gröna och groddar så undulat får ett brett spektrum av näringsämnen. Ett frö enbart diet kommer inte att ge fågeln it-behov och kan förkorta dess livslängd dramatiskt. Femtio procent av en undulat kost bör bestå av frön eller pellets. Den återstående hälften ska bestå av färskvaror. Söt frukt bör göra upp mer än 20 procent av fågelns diet.

Säkerhet

Servera frukten i en annan än fågeln säd maträtt maträtt. Ta bort eventuella produkter i slutet av varje dag för att undvika risken för fågeln som äter skadliga bakterier. Tvätta alla maträtter i varmt vatten mellan matning.

Äger du tvättar parakiter?


Bad är en positiv grooming rutin för parakiter, eftersom det hjälper till att lindra torr hud, skär ner på ilska produktion och sätter din fågel på bättre humör. Det finns flera metoder för att bada din undulat, liksom saker att tänka på innan du ger ditt undulat ett bad, såsom frekvens och bad metoder för att undvika.

parakiter Inställningar

Parakiter har sina egna preferenser för tvätt. Vissa fåglar älskar att plaska runt i en skål med vatten, medan andra kommer att dölja vid åsynen av er att föra något annat än deras vatten eller utfodring skålen. De fåglar som inte gillar att ta bad vanligtvis putsar sig eller skaver mot våta grönsaker i sin bur för att hålla ren. Med lite tur kan de värms upp till bad. Om du har andra parakiter att bada, spraya dem lätt med en vattenflaska eller låta dem plaska omkring i en kopp grunt vatten. Din fågel kan bli svartsjuk och kan kräva att han också sprutas eller har tid att plaska runt. Om inte, mycket spreja honom här och där när du badar dina andra fåglar. Han kan så småningom värma upp till det.

Tillhandahåller flera alternativ

Din parakiter bör ha flera bad alternativ står till buds. Lämna en grund skål med vatten inne i sin bur, så att han kan rulla runt i den. Om du inte vill ha vatten överallt, placera en handduk utanför sin bur och lägg skålen ovanpå den. Eller, fylla upp en vatten mister och spreja honom med det. Om han har det, kommer han visa genom att sprida sina vingar eller vifta på svansen att välkomna mer vatten. Vissa parakiter plaska runt i ett handfat. För att förhindra halk-och skador, lägga en matta i sink att täcka avloppet och ge viss dragkraft. Fyll diskhon högst två inches och övervaka honom medan han badar. Djuraffärer säljer även produkter speciellt för fåglar som vill ta bad. Till exempel, vissa butiker säljer faktiska fungerande badkar för fåglar som kommer med en spegel, eller duschar med lite sittpinnar för större fåglar.

Frekvens

Bada din fågel minst två till tre gånger per vecka. Du kan bada din undulat oftare om han njuta av sin. Som helst på dagen är bra att bada din undulat, men undvika bad honom precis innan sängen. Om han inte torkar hela vägen, kommer han att gå till sängs kyla, vilket är mycket obehagligt. Om du måste tvätta honom innan hans läggdags, se till att han är helt torr.

Metoder för att undvika

Undvik att föra din undulat i duschen med dig, speciellt om du tar ett bad. Din parakiter kan falla i vattnet eller besprutas med duschen och få för mycket vatten i lungorna. Tvätta inte parakiter med schampo eller andra kemiska produkter som innehåller, såvida av din veterinär. Låt din undulat torka sig själv eller hjälpa genom att badda honom med en handduk. Använd inte en hårtork för att hjälpa honom torka, eftersom du kan oavsiktligt bränna honom.