Gallblåsan hanhundar

Gallblåsan symptom i en Canine


Gallblåsan problem eller sjukdom i hundar kan få allvarliga konsekvenser, inklusive eventuella död hund. Hundar kan uppvisa flera symptom om de har gallblåsan problem. Om du märker dessa symtom, bör du ta din hund i en veterinär för att få det undersökt så snart som möjligt för att reparera skadan innan det är för sent.

Matsmältningssystemet

Gallblåsan sjukdom hos hundar kan orsaka flera problem med en hunds matsmältningssystem. Frekventa kräkningar, buksmärtor, svullnad och obehag kan vara tecken på gallblåsan problem. Området runt hundens mage kan börja svälla om sjukdomen fortskrider bortom de inledande skedena. Hundens avföring kan också se blek och mjukare än normalt.

Utseende

Gallblåsan problem eller sjukdomar kan också orsaka problem i en hunds utseende. Om en hund gallblåsan inte fungerar som den ska, eller om det är sjukt, hundens päls kan bli matt. Pälsen kan också börja tunn eller förlora fläckar av päls. En hund blir också fördomsfull, vilket ger ögonen en gulnat och glasartad utseende. Kontrollera om gulnade tandkött för att avgöra om en hund har gulsot. Hundens hud kan också ha en gulnad färgton i svåra fall av gulsot.

Aktivitet

En hund med gallblåsan sjukdom eller andra problem kan också ha reducerade nivåer av aktivitet. Hunden kan ha extrem letargi och vara ovilliga att delta i aktiviteter av något slag, såsom promenader eller resor utanför att urinera. Några tecken på minskad verksamhet i en annars aktiv hund bör vara en anledning till oro, särskilt om hunden uppvisar andra tecken på gallblåsan problem.

Aptit

De flesta hundar med gallblåsan problem visar tecken på en minskad aptit. Hunden får äta mycket mindre än normalt, eller kan sluta äta helt och hållet. Om en hund slutar äta, är det viktigt att ta hunden för att se en veterinär direkt för att undvika ytterligare komplikationer i samband med gallblåsan problem. Vissa hundar kan också förlora intresset för att dricka samt äta.

Gallblåsa symptom för hundar


Den gallblåsan är en liten orgel som underlättar matsmältningen. Det är mycket nära till levern och dess funktion är att dränera galla att levern producerar och lagra den. Gallblåsan koncentrerar gallan, och frigör den via gallgången till tunntarmen där det hjälper till att bryta ner fett. Orgeln kan bli infekterade, blockerade, inflammerad eller brustit. Gallblåsa symptom för hundar varierar.

kräkningar

Kräkningar är en tidig indikation på en blockerad, inflammerad eller infekterad gallblåsa. Eftersom gallblåsan funktion hämmas, inte matsmältningssystemet inte fungerar korrekt och detta orsakar hunden att kräkas. Om din hund kräks ofta efter att ha ätit, kontakta din veterinär omedelbart. Kräkas som innehåller osmält mat kan tyda gallblåsa sjukdom.

Regelbunden urination

Enligt veterinären Mike Richards, kan gallblåsa problem har en dominoeffekt på andra delar av matsmältningssystemet, såsom levern. Symptom i samband med minskad leverfunktion innefattar täta urinträngningar och överdriven vattenintag. Dessa symtom är ganska allmänt och kan peka på ett antal andra problem, men om du identifiera dem tillsammans frekventa kräkningar och ömhet runt buken, kan det vara ett tecken på gallblåsa problem.

Aptitlöshet

Eventuella hälsoproblem som orsakar matsmältningsbesvär normalt resulterar i en minskad eller obefintlig aptit. En förlust av intresse i livsmedel är en ganska allmän symptom som orsakas av en mängd olika hälsoproblem. Om din hund visar tecken på buksmärtor och kräks kan det vara ett tecken på en gallblåsa infektion.

Gulsot

Gulsot är relativt lätt att upptäcka hos människor på grund av missfärgning av huden, normalt presenteras som gulfärgning. Hos hundar, är det svårare att upptäcka eftersom missfärgning är under pälsen. Undersök ögonen för gulfärgning av de vita delarna och undersöka tandköttet som gulsot manifesteras i mjukvävnad.

Feber

Om din hund är sjuk, är det alltid en bra idé att ta dess temperatur. Det mest exakta sättet att göra det är med en rektal termometer. Din hund normala rektal temperatur bör vara mellan 100,5 och 102,5 grader Fahrenheit. Allt över denna temperatur är som en feber.

abdominal Obehag

Vid en inflammerad eller brustit gallblåsan, är akut buksmärta normalt. Om din hund är ovilliga att ligga på magen eller yelps när du trycker på buken, kan det vara ett tecken på gallblåsa problem. Alltid rådfråga din veterinär.

Gallblåsa kirurgi i en hund


Hundar och människor har många hälsofrågor gemensamt. Liksom människor, hundar får problem med sina gallblåsa som kräver avlägsnande av organ.

Gallblåsa

En hunds gallblåsa butiker galla, släppa den när hunden äter för att hjälpa den smälta sin mat. Gallblåsan kan utveckla stenar eller bli inflammerad.

Betydelse

Cocker spaniels, pudlar och Shetland sheepdog löper en ökad risk att utveckla allvarliga gallblåsa problem, enligt "The Complete frisk hund Handbook."

Kirurgi

Under gallblåsa kirurgi på en hund, en veterinär tar bort hela gallblåsan. Detta förhindrar återkommande problem och eliminerar risken för pankreatit i framtiden.

Eftervård

Efter att ha genomgått gallblåsa kirurgi, bör en hund begränsas samtidigt som det återhämtar att undvika risken för bristning stygn. Veterinären kan ordinera antibiotika för att minska risken för infektion.

överväganden

För hundar på en hög risk för gallblåsa problem, kan en årlig blodtest hjälpa en veterinär avgöra när kirurgi är nödvändig.

Vad är en homeopatisk Cat urinblåsan sten behandling?


Kattdjur lider vanligen från att få stenar i sin urinvägarna. Veterinärer kommer att hänvisa till det tillstånd som felin urolitiasis, kattdjur urologisk syndrom, eller helt enkelt som en urinvägarna infectio, som också är den terminologi som används för att beskriva den mänskliga varianten av detta medicinska problem. Lyckligtvis för våra kattdjur, milda homeopatiska medier är väl lämpade för att behandla sjukdomen. Homeopatisk veterinär Randy Kidd säger i sin bok "Dr Kidd guide till växtbaserade Cat Care" att "denna sjukdom svarar på örter bättre än något annat jag hade försökt tidigare."

Identifiering

Sjukdomen orsakas av en invasion av slem som innehåller små stenar i urinblåsan och urinröret. Slem ämne införs i kattdjur genom virus- och bakterieinfektioner och förorenade livsmedel eller vattentäkter. Visade symptom på kattdjur lider av detta tillstånd inkluderar: ansträngda försök att producera urin, okontrollerad urinering utanför lådan, blodig urin, smärta som uttrycks muntligt när man kissar, små mängder urin som produceras och täta resor till lådan.

mål

Homeopatisk behandling för tillståndet fokuserar starkt på att åstadkomma en fullständig läkning genom behandling och förebyggande medicin. Uppföljning är nödvändigt för att skydda djuret från återfall och återfall av sjukdomen, eftersom denna sjukdom har en tendens att bli kronisk. Behandlingen du väljer bör ta itu med förekomsten av infektion genom administrering av antibakteriella örter. Örter för att stärka immunförsvaret bör också ingå att motverka de destruktiva organismerna i urinblåsan och urinröret och för att påskynda återhämtningen. Ett annat viktigt fokus är att öka flödet av urin. Spolnings åtgärder gör det möjligt att avlägsna bakterier och ännu mindre stenar som är fångade i tarmkanalen. Det slutliga målet är att lugna irriterad urinblåsa och urinrör. Konstant irritation kan utvecklas till en kedja av spasmer som kommer från urinrörets väggar som orsakar urin till poolen och oundvikligen ger en idealisk miljö för bildandet av stenar och bakterieinfektion.

örter

Kidd föreslår användningen av maskros, Oregon druva, nässlor och tranbär. Maskros är känd som ett diuretikum ört, vilket innebär att det kommer att öka produktionen av urin. Det bör endast användas om din katt är för närvarande kunna eliminera urin; annars kommer det att orsaka intern centralisering som kommer att göra problemet värre. Maskros används också för dess helande bidrag till gallblåsan och levern och ger kalium; medan de flesta diuretika tömma kroppen av denna viktiga näringsämne. Fördelarna med att använda Oregon druva tillskrivs dess höga koncentrationer av berberine. Berberine är en potent antimikrobiell och örten används för att behandla infektioner. De nässlor s används för att ge ytterligare lättnad för kattdjur som upplever smärta med urinering, och tranbär används för att surgöra urinen som motverkar tillväxten av bakterier.

Förberedelse

Oregon druva och maskros måste ges till din katt i form av en tinktur. Tinkturer görs genom att kombinera färska örter och vegetabiliskt glycerin i en ren glasburk, helt täcker det växtbaserade innehåll med vätskan, och tätt stänga burken med lufttätt lock. Burken måste då sitta oöppnad för sex till åtta veckor som lagras i en mörk plats. Ibland burken ska skakas. Efter önskad tid har passerat innehållet i burken är ansträngda i flaskor eller dropp. Om din katt för närvarande lider av detta tillstånd, är det rekommenderat att du köper dina tinkturer från en hälsokostbutik. Men för förebyggande åtgärder, kan det vara lämpligt att göra några hemma. Vid hornen görs till en te, och tranbär tillsätts livsmedel i pulverform som är allmänt tillgänglig i kapslar på de flesta livsmedelsbutiker.

Administrering

Kidd rekommenderar dosering av två droppar av varje växtbaserade tinktur fem till sex gånger om dagen. Efter det att symtomen har lösts han rekommenderar en förebyggande dos av sex droppar av maskros tinktur dagligen. Vid hornen te och tranbär pulver bör strös på din katts mat, ½ msk. dagligen.

Gallblåsesjukdom hos hundar


Gallblåsan är i hundens mage, fäst vid sin lever. Dess syfte är att lagra galla, som används för att smälta maten. En sjukdom i gallblåsan uppträder oftast hos medelålders och äldre hundar och ses ofta hos hundar som också har en leversjukdom.

I många fall, husdjur med sjukdomar i gallblåsan blir sjuka innan de diagnostiseras. Men om de kan återhämta sig från sjukdom --- ofta kräver kirurgiskt avlägsnande av gallblåsan --- de kan oftast ha en god livskvalitet och en normal livslängd.

symptom

Symtom på gallblåsan sjukdom hos hundar kräkningar, gulsot, anorexi, feber och magbesvär. De mest troliga platserna på din hund som du kommer att kunna se gulsot är i den vita delen av ögonen och på i hans tandkött.

I vissa fall kan djur gå in i chock. Symtom på chock inkluderar ytlig andning, låg kroppstemperatur, blek tandkött och en snabb, svag puls. Du kan också se en massa i hundens övre högra delen av buken om gallblåsan är inflammerad.

kategorier

Sjukdomar i gallblåsan är indelade i tre kategorier. Dessa är obstruktiv sjukdom, nonobstructive sjukdom och bristning i gallblåsan. Obstruktiv sjukdom uppstår när en onormal bukspottkörteln komprimerar gallgångarna som leder från levern till gallblåsan. Gallblåsan stenar kan också orsaka obstruktiv sjukdom. Nonobstructive sjukdomen uppträder vanligen som ett resultat av en bakteriell infektion.

Om gallblåsan spricker, är det oftast orsakas av en olyckshändelse, såsom att träffas av en bil eller med obstruktiv eller nonobstructive sjukdom.

Diagnos

Din veterinär kommer att utesluta andra möjliga orsaker till din hunds symptom, inklusive pankreatit, gastroenterit, lever abscess och blodförgiftning. Läkaren kommer sannolikt att använda flera diagnosverktyg inklusive blod arbete och en urinanalys. Röntgen och ultraljud kan användas för att visa din hunds mage och titta på gallblåsan.

Behandling

Med obstruktiv sjukdom, måste den inflammation i pancreases minskas för att möjliggöra normal gallflödet. Om stenar är orsaken till hindret, kan en medicin kan användas för att lösa dem, eller de kan avlägsnas kirurgiskt.

Eftersom nonobstructive sjukdom är oftast orsakas av en bakteriell infektion, kan antibiotika brukar bota sjukdomen.

Om gallblåsan bryts, skall veterinären operera och reparera skadan. Det är viktigt bristning detekteras tidigt för att undvika gallan läcker in i buken.

Kirurgi

Det finns två typer av operationer som kan användas om din hund lider av sjukdomar i gallblåsan. Den första kallas kolecystektomi och innebär fullständigt avlägsnande av gallblåsan. Den andra kallas en cholecystoduodenostomy och handlar om att skapa en by-pass för galla så att den inte längre har att strömma genom gallgången. Denna typ av operation görs om gallgången är förträngd, om det finns en tumör i gallgången eller om pankreatit har orsakat gallgången att svälla stänga.

Prognos

Eftersom hunden är vanligtvis så illa vid den tidpunkt då veterinären utför kirurgi, det finns en betydande risk för död. Ungefär hälften av hundar överlever inte de första dagarna efter ingreppet. Om de överlever under den inledande återhämtningstiden, är behandlingen oftast en framgång.

Gallblåsa Stones hos hundar


Gallsten hos hundar är gjorda av kalcium och andra sekret som bildas i gallblåsan. Denna sjukdom kallas gallsten. Den gallblåsan är en ballong-formad struktur hittades nära levern. Gallsten kan vara närvarande utan att orsaka hälsoproblem, men gallsten som flyttar från gallblåsan in i gallgången, en serie av kanaler från levern till gallblåsan till tarmen, kan blockera det normala flödet av galla.

Identifiering

Vissa hundar har gallsten utan uppenbara symtom. Om det finns blockering av gallgångarna eller infektion relaterad till gallsten, emellertid kan en hund lider av buksmärta, feber, kräkningar, och i avancerade fall, gulsot. Aptitlöshet kan också förekomma i en hund som lider av gallsten. För att diagnostisera gallsten, kommer en veterinär leta efter leversjukdom, pankreatit och inflammation eller uttänjning av gallgången eller gallblåsan. En omfattande blod kommer att leta efter bakterieinfektion, gallgången obstruktion eller andra bakomliggande tillstånd. Röntgen är i allmänhet inte användbara i att analysera gallblåsan sjukdom, men ett ultraljud kan hjälpa en veterinär hitta interna avvikelser.

typer

Gallblåsan sjukdom är uppdelat i tre typer: hinder, icke-obstruktiv sjukdomar och brister i gallblåsan eller gallgångarna. Gallblåsan ligger mellan lober hos en hund lever. Galla gjorts i levern rinner genom kanaler i gallblåsan. Galla lagras och koncentreras i gallblåsan. Bile hjälper en hunds kroppen smälta fett när den släpps ut i tunntarmen genom gallan kanalen. Gallsten hos hundar skiljer sig från gallsten hos människor, främst på grund av galla hos hundar har en mycket låg kolesterol mättnad, mycket till skillnad från human galla. Hos hundar, gallsten har lågt kolesterol och kalcium sammansättning.

orsaker

Gallsten hos hundar kan orsakas av låg proteinintag. De kan också orsakas av genetisk predisposition. Gallsten bildar ibland på grund av infektion, en tumör eller spridande av celler. Om en hund gallblåsa fungerar dåligt, kan det avbryta normal galla flöde, eller gallan kan övermättad med kalcium eller kolesterol, vilket resulterar i gallsten.

Förebyggande / Lösning

En väl balanserad kost, med friska förhållanden av fett och protein, är den bästa förebyggande av hund gallsten.

Kirurgi i allmänhet inte rekommenderas för gallsten hos hundar. Allvarliga symptom, som feber, infektion och buksmärtor, motivera behandling av en veterinär. Om en hund är inte i omedelbar hälsofara, är ett alternativ medicinskt upplösa gallsten. Detta görs i en veterinär sjukhus eller en klinik med ett intravenöst dropp. Gulsot, leverenzym obalans och relaterade medicinska frågor kommer att behandlas på samma gång. Din veterinär kan ordinera antibiotika om infektion föreligger. När en hund uppvisar kritiska symtom, kommer din veterinär att beställa ett ultraljud, kanske följt av undersökande kirurgi. Gallblåsan stenar hos hundar kan bli ett kroniskt problem. Nya stenar bildar ofta även om kirurgi bort befintliga gallsten.

Hundar som upplever gallsten kan föreskrivas en pågående begränsad fetthalt, proteinrik diet. Speciellt framtagen hundmat är ofta tillgängliga via en veterinär. Receptdieter kan vara kostsamt hundmat recept som en ägare kan göra är ofta ett utmärkt alternativ. Receptbelagda läkemedel Ursodiol (en naturligt förekommande gallsyra) ibland indicerat för behandling av gallsten som innehåller kolesterol.

expert Insight

Gallsten skiljer sig från stenar i urinblåsan och njurstenar. Orsakerna till och behandlingarna av tre är olika. Poodles, miniatyr Schnauzers och Shetland fårhundar verkar vara genetiskt predisponerade för gallsten.

Mariatistel för fåglar


Tistel är en tistel i familjen Silybum Adans .; Det är inbyggt i regioner i Europa, Nordafrika och Mellanöstern. Det används som ett naturläkemedel, särskilt för leverproblem, och kan vara effektiva vid behandling av fåglar i fångenskap.

Leversjukdom hos Captive Birds

Fångenskap papegojor (psittacines) vanligtvis utveckla leversjukdomen, särskilt leverförfettning (fettlever). Fetma hos en fågel ökar sina chanser att utveckla denna sjukdom.

Mariamistel Fördelar

Det finns många anekdotiska konton från fågelägare som märker att deras fåglar hälsa har förbättrats dramatiskt med införandet av mariatistel i sin kost. Milk Thistle används också för att hjälpa till att förhindra återfall av leversjukdom.

Använder & doser av Tistel

Fröna, roten och resten av mjölken tistel anläggningen kan alla användas vid behandling av leversjukdomar, men fröna är särskilt användbart för fåglarna när de kommer lätt äta dem. Behandla fettlever också innebär diet förändring och viktminskning i det drabbade fågeln. Föreslagna doser för silymarin intervallet från 50 till 250 mg / dag (100 till 150 mg / kg var 8 till 12 timmar hos fåglar) beroende på renhet och styrka av mariatistel produkten. Andra källor tyder 10 frön per 100 g kroppsvikt.

Hur det fungerar

Den aktiva komponenten i mjölk tistel tros vara silymarin, en flavonoid som finns i fröna. Silymarin stabiliserar de yttre levercellmembran genom att förändra deras struktur och därigenom förhindra inträngning av levertoxiner in i det inre av cellen.

Kombinera med traditionell vård

Även om studier visar att silymarin har vissa terapeutiska effekter, kliniska utövare slutsatsen att denna lösning är bäst utöver traditionella stödjande vård i behandlingar av levern och gallblåsan sjukdom hos människor och sällskapsdjur.

Gallsten är sällan sett i katter, men när diagnosen är de oftast återfinns i hankatter. De finns vanligen när en veterinär undersöker en katt letar efter en annan sjukdom som orsakar katt sjukdom. Gallsten, även känd som cholelihiasis blocket, flödet av galla från tunntarmen genom gallgången.

symptom

Katter med gallsten kanske inte visar några tecken på sjukdom. Andra kan ha en minskad aptit, kräkningar, diarré, verkar fördomsfull verkar uttorkad, och kan ha mörkt gulorange urin och lera-färgad avföring.

orsaker

Vad orsakar eller varför kroppen skapar gallsten är inte helt klarlagd, men den gemensamma tanken är att det finns en ansamling av kalcium, järn, och kolesterol i gallblåsan, vilket skapar gallsten. Allmänhet, gallsten är ett resultat av inflammation eller en smittsam sjukdom av levern.

diagnosen

En buken ultraljud kan visa en förtjockad gallblåsan vägg eller varierande grad av galla sludging inom gallgången. Undersökande kirurgi kan utföras för att lokalisera den underliggande orsaken till katt sjukdom. I många fall, gallsten är en sekundär sjukdom eller indikator på att något annat är fel.

Behandling

Behandlingen bör ges för den bakomliggande orsaken. Oftast ett antibiotikum föreskrivs att rensa upp bakterierna invaderar kroppen. Ursodepxycholic syra, 10 till 15 milligram inom en 24 timmars period, kan användas för att hjälpa till att lösa upp gallstenar. Som hos människor, kan operation bli nödvändigt att avlägsna gallstenar.

Slutsats

Det bästa tillvägagångssättet för att hitta den bakomliggande orsaken till gallsten är att kontakta din veterinär. En serie på kort eller lång sikt-behandlingar kan vara nödvändiga för att bota din katt.

Dåliga biverkningar av kristalliserad ingefära


Ingefära är en av naturens underverk. Det kan lindra illamående, lindra allergiska symptom och stoppa åksjuka. Gravida kvinnor och chemotherapypatienter använda den för att hjälpa till med sina besvär. Och kockar svär vid dess skarp smak som ger smak till en mängd olika recept. Men även de säkraste växter kan medföra risker om överutnyttjas, och det inkluderar kristalliserad ingefära.

Gallblåsa

Ingefära ökar galla flöde, så det är riskabelt för människor med gallsten eller någon annan gallblåsa sjukdom. Gallblåsan kirurgi är ett av de vanligaste verksamheten i Nordamerika, och det uppskattas att mer än 90 procent av amerikanerna har gallsten.

blod~~POS=TRUNC

Ingefära kan förhindra blodplättar från vidhäftning, möjligen på grund av hämning av enzymet COX-1. Patienter som är på väg att genomgå en operation eller lider av en levra brukar uppmanas att sluta använda ingefära. De tar blodförtunnande medel bör diskutera deras ingefära intag med sin läkare.

torkad ingefära

Torkad ingefära, som det i kristalliserad form, kanske inte är lika effektiv som den färska örten. De som vill använda ingefära för sina medicinska egenskaper bör överväga att använda färsk ingefära.

Det brännande känsla

Ingefära kan orsaka mild halsbränna, diarré och irritation i munnen. Detta är särskilt akut i människor som tar höga doser, så att folk som äter kristalliserad ingefära som en efter middagen söt behov av att titta på deras intag.

Anatomi Broiler Birds


Anatomi slakt fåglar är komplex. Fåglar har många anatomiska funktioner som skiljer sig från däggdjur. Exempelvis fåglar besitter en speciell körtel ovanför ögat, som har kanaler för att dränera till näsan och fåglar har inte en urinblåsan. Broiler fåglar såsom kycklingar och kalkoner har avian anatomiska funktioner. Deras muskler är gråvit och anbud för att äta och höna reproduktiva systemet producerar ägg som människor kan äta.

extern anatomi

Broiler fåglar såsom kycklingar är täckta med fjädrar över större delen av sin hud. Dessa fjädrar är anordnade i fjäderkanalen. Huden på en kalkon eller kyckling är tunn och halvtransparent; vener, kan muskler och fett ses under huden i dessa fåglar. Hud på fåglarnas ansikte och fötter är förtjockad och kan vara vitt eller gult. Kammar och slör är sannolikt att vara klarröd i kommersiella värphöns medan avelshöns kan ha rödaktig gul hud i dessa områden.

inre anatomi

Muskler är de första organ som kommer att visa när man undersöker en broilerfågel interna anatomi. Bröst muskler är gråvit och benmusklerna är en mörkare grå-vit färg. Hjärtat är en triangelformad organ mot huvudet av fågeln. Det är grå-vit till färgen med ett band av matfett vid basen och en tydlig säck som omger den. En kyckling hjärta har fyra kammare och blodvolymen hos en vuxen fågel står för cirka 6 procent av sin kroppsvikt. Blodceller av fåglar är mycket olika från de hos däggdjur, men lite är känt om dessa celler. Hjärtat är omgiven av loberna av fågelns levern, som är den största inre organet. Bifogat till levern är ett säckliknande organ som kallas avian gallblåsan. Lungorna vidhäftas tätt till revbenen och avian lungor är rosa-röd eller orange-röd till färgen.

Matsmältningssystemet

På fågelns höger sida är muskelmage och magsäcken. Mjälten kan ses i mellan dessa två organ och är ungefär en tum lång på vuxna fåglar. Magen är grå och krävan är mörkbrun. Tunntarmen består av en tolvfingertarmen som omger bukspottkörteln, jejunum och höftbenet. Två säckliknande strukturer som kallas cecae bifogas. Tjocktarmen kallas kloaken.

reproduktions~~POS=TRUNC

Kycklingar utvecklas i vänster äggstock och äggledare innan de når mognad. Medan äggstocken har tusentals ägg, bara ett fåtal av dem mogna i hårsäckarna och sedan ägglossning. Ägget förs ner äggledaren där ägget bildas och sedan lagd. Ägget blir äggulan. Ägg i allmänhet som på morgonen, och ett ägg läggs varje dag. Manliga broilerfåglar har en enkel reproduktiva systemet utan sädesblåsor och prostata och en liten fallos.