gabapentin djur

Gabapentin är ett receptbelagt läkemedel som ursprungligen utvecklades för att behandla epilepsi hos människor, men i dag, är det används för att lindra smärta hos människor, hundar, katter och en mängd andra djur. Läs vidare för att ta reda på vad Gabapentin betyda för din hund.

Behandling

Gabapentin används främst hundar och katter för kronisk smärta orsakad av neuropatiska sjukdomar. Emellertid har det också rekommenderas för att hantera artrit smärta och smärta orsakad av malignitet.

Hur det fungerar

Oral Gabapentin, den vanligaste formen av läkemedlet, absorberas av tolvfingertarmen och delvis metaboliseras i levern. Om din hund har lever- eller njurproblem, kan Gabapentin inte vara den bästa drogen valet.

mild Sedation

Även om de är anses mindre biverkningar, de vanligaste biverkningarna av gabapentin är milda sedering, ökad dåsighet eller slöhet i vissa hundar.

ataxi

I vissa fall, kan ataxi uppstå efter användning av Gabapentin. Ataxi är en neurologisk symptom där musklerna inte längre samarbeta korrekt.

Uttag

Du ska inte sluta använda Gabapentin abrupt. Abrupt utsättning av läkemedlet kan orsaka kramper eller extrem uppgång smärta hos hundar.

Effekter på försöksdjur

Även om det har funnits någon koppling hos hundar orsakade Gabapentin missfall hos försöksdjur, och bör endast användas av gravida eller ammande djur när det är absolut nödvändigt.

Varning

Ge inte din hund den mänskliga formen av Gabapentin för smärta. Den mänskliga formen av Gabapentin innehåller xylitol och kan vara giftigt för hundar.

Rådjur är en mager, rött kött rekommenderas för dem som söker friska kött eller på en fettsnål kost. Vad lite fett det finns bör trimmas bort på grund av dess obehagliga smak. Rådjur brist på rika fett kan orsaka att bli tufft under tillagningen. Mörning vilt är nyckeln till dess framställning. Rådjur har en mild smak som kan kombineras med någon marinad eller gnider du skulle använda med nötkött eller fläsk.

Instruktioner

1 Skär hjortkött i bitar ungefär lika stor som dina två händer. Låg enkla skikt av kött i botten av stora metall eller glas bakning rätter. Metal skadar inte kött, men glas kommer att förhindra metallisk smak från överföring till hjortkött.

2 Använd en till kött för att mjuka upp vilt. Välj från en klubba med små spikar på hammarhuvudet, eller en tenderizer med blad som hålls i en plastram. Pund kött jämnt och stadigt med klubban eller skjuta bladen i köttet så punkte köra över hjortkött jämnt.

3 Åldras hjortkött. Ställa köttet i en frys eller ett kylskåp med temperaturer mellan 30 och 40 grader Fahrenheit. Låt det sitta i 24 timmar. Köttets saft kommer att bosätta sig i köttet och hjälpa den mjukna. Häll äppelcidervinäger över köttet för att påskynda processen.

4 Marinera din vilt. Rådjur bör alltid kokas med en annan fett, så gnugga ister eller matolja över varje bit av vilt. Matolja är att föredra för den hälsomedvetna. Tillsätt kryddor och flytande smakämnen som mesquite till antingen fett för marinaden. Timjan, vitlök och lök soppa mix passar bra ihop med vilt.

Djur att höja på hobby Farms


Hobby odlar mat och föda upp djur på en liten gård, vanligtvis mellan fem och 30 tunnland. Gården anses vara en hobby gård om det inte tjäna mycket av en vinst och drivs främst som en hobby, i stället för för att få inkomst. Vanligtvis försäljning av livsmedel eller djur, om någon, är om tillräckligt för att kompensera kostnaderna för utrustning och drift.

Får

Får inte mycket svårt att ta hand om, så de är idealiska för hobby jordbrukare som bara har en gräsbevuxen område och vill hålla får för sin ull och kött. Lamm slakt bör slaktas när de är fem till sex månader gammal. Köttet av vuxna får kallas fårkött och är hårdare än lamm.

Get

De flesta getter kräver endast cirka 15 kvadratfot utrymme inomhus och 200 kvadratfot utomhus, så att de fungerar bra på små hobbylantgårdar. Eftersom de är sociala, bör jordbrukare har åtminstone två getter vid varje given tidpunkt. Mjölkgetter kan producera cirka 90 liter mjölk per månad och kött getter ge 25 till 40 pounds av kött vardera.

Llamas och Alpacas

Hobby bönder höja typiskt lamadjur och alpacas för sina fibrer, som är nästan lika värdefulla som ull och kashmir. Llamas kan också fungera som väktare djur, vakar över mindre djur på hobby gård.

Nötkreatur

Nötkreatur producerar mjölk och kött i stora mängder och vanligtvis lämna fritidsbönder med överskott att sälja. En typisk mjölkko producerar ca sex gallon mjölk per dag. Nötkreatur slakt kan äta gräs på mark som inte är tillräckligt för att odla grödor och är vanligtvis slaktas efter deras andra sommaren.

hästar

Hästar inte producera mat, men många hobby bönder höja dem eller deras släktingar, åsnor och mulor, för kamratskap och att hjälpa till med en del arbete på gården. Hobby bönder ibland komma in avel och sälja miniatyr hästar, ridhästar eller show hästar.

grisar

Svin producerar mycket kött på mycket litet land, vilket gör dem till en idealisk mat djur på hobby gårdar. Jordbrukarna köper normalt 50 pund matar grisar och odlar dem till 250 pounds i ungefär fyra månader, vid vilken tidpunkt de slakta dem för deras kött.

Fjäderfän

Kyckling, ankor, kalkoner och gäss är alla upp på hobbylantgårdar. Deras högljudda beteenden hålla saker intressant, och de producerar ägg, kött och ner. Ankor och gäss kan oftast forage för sin egen mat, men kycklingar och kalkoner behöver extra foder.

Hur man gör Ground Rådjur


Rådjur är ett populärt spel kött som kommer från rådjur. Även om en av de enklaste metoderna för att dela köttet är genom att skära den till biffar, kan de återstående bitarna av vilt malas upp och användas för hamburgare, köttbullar, köttfärslimpa och korv. Rådjur är magrare än de flesta andra typer av kött, och tillsats av små mängder av fläsk eller nötkött fett kan bidra till att höja fuktighet och kvaliteten på mark vilt.

Instruktioner

1 Skär hjortkött (och fläsk eller nötkött fett, om du använder den) i tunna strimlor eller små kuber med hjälp av kniven. Sätt i kubik kött i plastfryspåsar, tätning och plats i frysen i flera minuter tills företaget. Slipning delvis frysta vilt kommer att förhindra att köttet blir degig och smulig.

2 Ställ upp sliputrustning och placera stor skål där det kommer att fånga det malda köttet. Om du använder en köttkvarn (eller en slip fäste för en köksmaskinen), börja med en halv tum bladstorlek.

3 Sätt i delvis frysta köttstycken i tratten av kvarnen, och slå på den om det är en elektrisk modell, eller vrida veven om det inte är. Växla mellan slipning av kött och mala fläsk eller nötkött fett (om du använder någon) tills allt köttet har malts. Om du föredrar en mindre grind, gör det igen med hjälp av en åttondels tum bladet i kvarnen.

4 Placera köttstycken (och fett bitar, om du använder dem) i skålen av maskinen om du använder en matberedare snarare än en kvarn. Sätt på locket och puls på och av flera gånger tills köttet når önskad konsistens. Pulsfunktionen är att föredra framför en kontinuerlig drift, eftersom det håller köttet från att alltför bearbetas.

5 Forma marken vilt i hamburgare eller köttbullar, stoppa den i korvskinn eller helt enkelt placera tillbaka den i plastpåsar och frysa tills den ska användas.

Tips

  • För varje pund av hjortkött, upp till en fjärdedel av ett pund av fläsk eller nötkött fett kan tillsättas, beroende på personliga preferenser eller kostkrav.
  • Om korrekt emballerat, kan botten hjort förvaras i frysen under så lång tid som åtta månader.

Om GPS för lokalisering av djur


Global Positioning System teknik kan spåra och lokalisera en vilda och tama djur försedda med en spårningsenhet. GPS-halsband och taggar kan hjälpa till att lokalisera försvunna husdjur, spåra djurpopulationer och stöd vetenskaplig forskning.

Fakta

En GPS-mottagare använder satellitteknik för att triangulera positionen och höjden av mottagarens läge på jordens yta. Genom att kommunicera med två eller flera satelliter, kan systemet mäta det exakta läget och färdriktningen för GPS-enheten. En övervakningsanordning kan hitta den sända läget för GPS-mottagaren.

Betydelse

GPS-spårning erbjuder en möjlig lösning för djurägare som fruktar att förlora sina husdjur. En radiomottagare GPS-halsband kan spåra en hund när den strövar utanför koppel i en park eller skogsområde, medan en cellulär GPS-halsband kan spåra en hund som har rymt eller tagits. Forskare övervaka vilda djurpopulationer med GPS-taggar är knutna till ett representativt urval av migrations besättningar.

typer

GPS djur spårning kräver tre komponenter: GPS-mottagaren själv, ett överföringssystem sända denna information och en monitor för att visa sändningen. Dessa sändningssystem skiljer sig; vissa använder olika former av radio och har en begränsad arbetsområdet, medan andra använder mobiltelefon teknik och kan användas överallt inom mobilnätsignal.

Geografi

Ett stort antal GPS-satelliter tillåter en GPS-mottagare för att göra en triangulering beräkning från var som helst på jorden. I praktiken, GPS kräver line-of-sight förbindelser med tillgängliga satelliter. Inomhus platser, raviner eller raviner, blad omslag, och andra hinder kan minska GPS noggrannhet. Sändare avståndet till övervakningssystemet begränsar också GPS trackers.

missuppfattningar

Det är inte möjligt att implantera en GPS-mottagare i ett djur (eller människa). GPS trackers, som sen 2009, lokalisera ett djur via en extern enhet, såsom en krage eller tagg.De afrikanska gräsmarker är belägna i halvtorra stäpperna i norra och centrala Afrika, och fuktigare gräsmarker, eller veldts, i östra Afrika och Madagaskar. Dessa områden är blåsiga hav av gräs med mycket få träd och buskar. Gräsmark är hem för många djur som sträcker sig från reptiler till stora däggdjur. Medan stäpperna är varma och torra, de veldts är också varmt men får mer nederbörd.

reptiler

Många typer av reptiler njuta av varmt väder, vegetation och överflöd av smågnagare i de afrikanska gräsmarker, och de har blivit väl anpassad till villkoren. Varaner, sköldpaddor, pyton, och kobror är några av de många reptiler som bor i dessa gräsmarker. Leoparden sköldpadda är en annan reptil som lever gräsmarker, tillsammans med många andra typer av sköldpaddor. Krokodiler kan ofta hittas i floder och olika pooler av vattnen runt gräsmark, kalasar på små däggdjur och fåglar som kommer att dricka från vattnet.

Fåglar

De afrikanska gräsmarker är hem till några av de mest färgstarka och exotiska fåglar i världen. Vissa arter är mycket liten, medan andra står högre än den genomsnittlige mannen. De fåglar som lever gräsmarker omfattar gamar, röd-billed oxpeckers och strutsar. Öppen himmel och överflöd av buggar och andra livsmedel gör gräsmarker en idealisk hem för dessa djur. Oxpeckers är bruna Mockingbird stora fåglar som har röda ögon med röda och gula räkningar. De finns ofta på bekostnad av stora däggdjur, fest på många buggar där. Gamar frodas på resterna av dödar som görs av geparder och lejon på de öppna gräsmarker.

Små och medelstora däggdjur

Lejon, geparder, hyenor och meerkats är bland de små och medelstora djur som finns i gräsmarker i Afrika. Dessa djur är snabb och trivs i denna miljö. Den öppna gräsmark är idealisk för sina jaktmetoder. Till skillnad från de flesta av de stora växtätande däggdjur, dessa mindre däggdjur är köttätare. Några av djuren är ofta tillräckligt små för att gömma sig i det höga gräset vid jakt. Deras starka snabba ben hjälpa dem att köra och fånga byten som inte har några träd eller buskar för att gömma sig i.

stora däggdjur

Den afrikanska gräsmark är hem för många stora däggdjur, inklusive elefant, buffel, giraff och zebra. Med mycket få träd och buskar för att gömma sig i, dessa djur är beroende av deras storlek och styrka för att skydda dem från rovdjur. Många av de stora däggdjur kan inte köra mycket snabbt för att undkomma rovdjur så de förlitar sig också på deras familjegrupper att förbli vaksamma. Den giraff, zebra, afrikansk elefant och andra stora däggdjur äter gräs och växter och behöver inte hastigheten för att fånga sin mat.

Hur man inte att se djur som produkter


Vi har alla våra egna speciella smak i husdjur; några av oss som dem större, andra gillar dem mindre. Några av oss är "hund människor" och andra är "katt människor." Sedan finns de av oss som föredrar kaniner till hundar eller kattdjur. Sedan bland oss ​​"hundfolk" några av oss som purebreds; andra av oss som gamla goda "mutts" och några av oss gynnar endast en eller två raser. Men den nedersta raden - men kanske en fin linje - är att alla djur kan göra underbara, kärleksfulla husdjur - ". Produkter" och vi måste skaka tanken att husdjur är

Detta drabbade verkligen hem för mig när jag såg ett par kvinnor går in i en djuraffär och ta bilder av en valp som de var intresserade av. Har de faktiskt behöver bilder av denna valp att veta om hon skulle göra ett bra husdjur? Eller var det för att se om hon skulle matcha draperier, kanske? Sedan började jag undrar om när de väljer sina vänner, de behöver för att klara ett utseende test och?

Här är hur man får passerade idén att husdjur är produkter.

Instruktioner

1 Begränsa ditt val av husdjur baseras på faktorer såsom din livsrum, livsstil och djurets temperament och behov.

2 inte har en viss färg i åtanke för ditt husdjur eller kräva ett husdjur med vissa "markeringar." En solbränna Chihuahua skulle göra lika kärleksfull sällskapsdjur som en choklad Chihuahua. En "platt-nosed" mops är inte bättre än en vanlig, traditionell mops (jag trodde att de alla hade platta näsor, i alla fall).

3 Tänk på att "papper" betyder i princip ingenting. AKC sålt denna bluff för att sälja papper; det är hur de gör sina pengar. Tyvärr, de också sälja papper till oansvariga "bakgård" uppfödare och valp fabriker - och om du vet hur dessa typer av "uppfödare" höja sina hundar - papper bokstavligen betyda knäböj. Dessutom, varför skulle du behöver papper för en familjemedlem - vilken är egentligen vad ett husdjur bör vara - en levande familjemedlem som älskar villkorslöst, känner smärta och rädsla och vet innebörden av lojalitet.

4 inte leta efter en hund eller katt helt enkelt eftersom det är en sällsynt ras. Det finns en anledning Labrador retriever och boxare är populära; de är söta, älskvärda hundar som gör stora husdjur. Det är inte som ett par skor eller en outfit som du vill sticka ut. Och tänka på det, som verkligen kommer att bli imponerad att du har en sällsynt hundras, egentligen? Av samma skäl, inte köpa ett husdjur bara för att det är dyrt. Det är en väldigt dum anledning, och igen, som kommer det att imponera?

5 inte få ett husdjur bara för att visa honom eller bära runt henne i väskan. Det är inte ett tillräckligt bra skäl att få ett husdjur; det betyder bara att du se ditt husdjur som en produkt eller "arm godis." Om du vill arm godis, köpa en ny handväska, och om du vill ha något att visa upp, vad sägs om en skinande ny bil? Allt kan passa detta ändamål-något livlöst, är det.

6 Försök att inte ha fastnat på uppfattningen att man måste ha en renrasig hund eller att det måste vara en valp eller kattunge. Tänk på att det finns massor av underbara, kärleksfulla mutts sitter i skyddsrum förskyllan sin egen som skulle uppskatta en andra chans i livet. Och att valp eller kattunge så småningom kommer att växa upp, och sedan vad? Ska du bli av med katten eftersom hon är inte som "söt" längre eller eftersom hunden fick "för stor?"

Tips

  • "Kläder inte gör mannen" -och inte heller husdjur-om det gör honom eller henne en mer kärleksfull, ansvarsfull och medkännande människa.
  • Om det är en sällsynt hundras som du har ditt hjärta inställt på, överväga en mutt. Det finns så många unika och intressanta blandraser som ser ut som sällsynta raser - och viktigast av allt, måste räddas!
  • Överväga att anta innan shopping.
  • En särskild ras eller typ av sällskapsdjur inte öka ditt värde som människa; om något, gör det du slags ytlig person.
  • Om du köper ett husdjur från en uppfödare, alltid se till att besöka uppfödaren personligen att se hur deras avels husdjur leva. Aldrig köpa från en djuraffär, bort från Internet eller från en "uppfödare" sight unseen.
  • aldrig köpa ett husdjur från en djuraffär (om det inte är en butik som har räddat husdjur för adoption). Butiker som säljer husdjur behandla dem som produkter. De får deras "lager" från valp och kattunge fabriker, där husdjur är uppfödda i en omänsklig, fabriksliknande miljö för att kontinuerligt leverera dessa butiker. Ansvariga uppfödare skulle aldrig sälja till djuraffärer.
  • beskära aldrig din hunds svans eller öron eller declaw din katt. Förändrar deras utseende är i grunden stympning. Dessutom, som säger en hund ser bättre med mindre öron eller en kärna i stället för en söt, waggy svans? Och en katt behöver sina klor. De föddes det sätt som de är födda av en anledning.

Hem rättsmedel för att ta bort döda djur dofter från huden


Många skadliga lukter kan klamra sig fast vid huden. Lök och vitlök är notoriskt illaluktande ingredienser som är svåra att avlägsna. Andra lukter, inklusive de döda eller döende djur, kan vara ännu mer potent. Flera huskurer har emellertid visat sig effektiv i att befria huden på oönskade lukter utan starka kemikalier eller biverkningar.

sura livsmedel

Många människor använder citroner för att ta bort dålig lukt från kök avyttring eller soptunnor, men de kan också ta bort lukt från huden. Citronsyran hjälper upplösa lukt medan doften av själva frukten parfymer huden. Andra citrusfrukter, såsom apelsiner, lime och grapefrukt, arbetar också, liksom tomater. Bara häll några av fruktens saft i en skål och blöta huden i det under några minuter. Skölj med vatten och torka.

Rostfritt stål

Gnugga huden med rostfritt stål ger en interaktion mellan stålet och svavelhaltiga molekyler som skapar dålig lukt. Interaktionen avlägsnar molekylerna från huden, lyfta lukt från huden. Gnugga stålet under rinnande vatten hjälper interaktionen. Gnugga inte en kniv i rostfritt stål. Detta är farligt och kan orsaka oavsiktliga skador.

naturliga Exfolianter

Salt, bakpulver och kaffesump alla naturligt exfoliera huden. De tar bort det översta lagret av huden, eller epidermis, på så sätt avlägsna eventuella lukter som klamrade sig fast vid hudens celler. Bara gnugga det drabbade området med exfoliant i flera minuter och skölj med vatten. Inte över exfoliate, eftersom det kan skada huden.

Toalettartiklar och tvättmedel

Använd flytande diskmedel tvål eller rengöringsmedel som är fri från starka kemikalier. Castille tvål fungerar också bra. Applicera tvål eller rengöringsmedel direkt på huden och gnida med varmt vatten för att skapa skum. Tvätta huden och skölj.

En lista över utrotningshotade djur i Mexiko


Mexiko är ett exotiskt land med ett stort antal olika områden, allt från tjocka djungler till hundratals miles av kusten. Dessa områden har många olika arter av djur. Med mänsklig utveckling, föroreningar och klimatförändringar, många av dessa djur har fått sina matkällor avskurna och deras livsmiljöer förstörs. Detta har ställt ett antal djur på listan över utrotningshotade arter.

Vaquita

Känd som en av de minsta valar i havet, är vaquita en liten tumlare som väger från trettio till fyrtio pounds. Grå färg, med en rand som löper från trynet till sina simfötter, lever de precis utanför stränderna i laguner och grunda vatten i Mexiko Mexikanska California, icke-selektivt livnär sig på fisk, bläckfisk och vattenväxter. Nedgången i befolkningen i vaquita beror främst på det kommersiella fisket, där näten fastna dem och döda dem i stort antal. Dessa djur kan endast sporadiskt hittas i havet runt Baja halvön.

Macawscharlakansrött

En vacker och minnesvärd papegoja är Macawscharlakansrött hittades i djungeln i Mexiko, Centralamerika, och även så långt söderut som Brasilien. Men de är otroligt sällsynta eftersom de har jagats, fångad och dödad i stora mängder för deras fjädrar. Dessa fåglar stoltsera ljusa, vackra färger, med berättelser som kan vara upp till två fot lång på vissa vuxna. De är intelligenta och med förmåga att härma mänskliga röster, lärande ord och tal mönster. Dessa fåglar kan leva upp till 60 år. Det finns lagar som skyddar Macawscharlakansrött arter i Mexiko.

Omiltemi Kanin

Den Omiltemi Rabbit är en liten bomulls kanin bara finns på högre höjder i Mexiko, åtminstone en mil över havet. Mycket lite är känt om dem som de är oerhört sällsynt och såg sällan. De har förmågan att kamouflera sig i undervegetationen bättre än de flesta djur deras storlek, och de kan förbli helt orörlig i upp till 15 minuter, förvirrande sina rovdjur. Skogs tros ha lett till en extrem nedgång i befolkningen, men lite är känt.

Hur man tar bort vårtor från djur


Vårtor visas som små, blomkål-formade utväxter. Äldre djur uppvisar ofta en enda vårta. Yngre djur är mer utsatta för att få mer än en vårta på en gång. Vårtor är en smittsam sjukdom som är mycket smittsam bland djur. Djur som har omogna immunsystem är mest mottagliga. Även om de flesta vårtframkallande virus kan infektera alla djur, vissa arter såsom hundar, hästar och nötkreatur är mer drabbade.

Instruktioner

1 Placera tejp på vårtan, se till att det förblir säkert i en vecka.

2 Ta bort tejp och dra vårtan.

3 fil eller trimma vårtan med en nagelfil eller nagelfil. En pimpsten kan också användas.

4 Tillämpa tejp och upprepa processen flera dagar senare om vårtan inte har tagits bort helt och hållet.

5 Om huden blir röd och svullet, lämna vårtområdet avslöjats så att det kan torka ut. Efter det återgår till sin vanliga färg, fortsätta processen för att ta bort vårtan helt.