frysa korvbröd

Hur man frysa korvbröd


Om du någonsin har haft korvbröd kvar från en grill, du vet hur irriterande det kan vara när de går dåligt efter några dagar. Om du handlar för försäljning eller i bulk, kanske du inte kan använda en 24-pack av bullar före utgångsdatum. Om du frysa dina korvbröd på rätt sätt kan du skilja dem och tina dem vid behov.

Instruktioner

1 Separera korvbröd i delar av två eller tre för enkel uppackning och upptining.

2 Linda brödet i plastpåsar. Det är bäst att använda mer än en påse för att hjälpa bullarna behålla sin fukt. Placera inslagna korvbröd i återförslutningsbara påsar.

3 Placera inslagna bullar i frysen. Placera dem där de inte kommer att få squished tills de är ordentligt frysta.

Tips

  • Frysa bröd medan den är vid sin färskaste. Om du fryser brödet när du köper den, snarare än just före utgångsdatum, smakar det bättre när tinas.

Tips om hur du sparar korvbröd


Det är en av de anomalier i matinköp - korvbröd komma 10 till ett paket, men korvbröd kommer i paket om åtta eller 12. Oundvikligen finns korvbröd kvar. I stället för att kasta bort dem, spara dem för senare användning.

frysa dem

Det bästa sättet att spara korvbröd på lång sikt är att frysa dem. Oavsett om du har köpt mer än du behöver eftersom de var på försäljning eller inte har för avsikt att använda dem för en stund, placera dem i frysen garanterar att de är redo när du är. Korvbröd kan pågå i upp till ett år i frysen.

kyla dem

Om du har överblivna korvbröd eller har ett paket eller två du inte tänker använda för en vecka eller mer, placera dem i kylskåpet. Ett paket med korvbröd kvar på disken eller i skafferiet kan gå dåligt i mindre än en vecka, särskilt om vädret är varmt och fuktigt. I kylskåp, förhindrar den svalare, torrare luft mögel från att växa under en längre tidsperiod.

återuppliva Them

Korvbröd som inte har gjutna men har fått en lite föråldrade kan återupplivas. Värm ugnen till 300 grader Fahrenheit. Strö lite vatten på bullarna eller gnugga dem med en isbit. Placera bullarna på en cookie plåt och sätta dem i ugnen i fem minuter. Dra korvbröd ut och låt dem svalna. Bullarna ska vara som ny.

Hur man frysa nötkött


När frysning nötkött, är det viktigt att notera vilken stil av kött det är, det vill säga mark eller hela snitt. De flesta nötkött kan frysas i förpackningen som den köptes i, men det är bara för kort sikt (mindre än en vecka) frysförvaring. Längre än så och du riskerar att så kallade "frysbränna" som gör köttet segt och obehagliga. I fallet med långtidslagring bör vissa åtgärder vidtas.

Instruktioner

1 Ta bort nötkött från sin originalförpackning och dränera överflödig fukt bort. Wrap nötkött helt i ett enda ark av plastfolie så hårt som possible.Then wrap igen löst i folie eller frys papper, om du har den tillgänglig.

2 Placera en eller flera förpackningar av plast-inslaget nötkött i en stor frys tillbaka, sedan försegla nästan hela vägen. Använda halmen att suga ut eventuell luft som finns kvar i påsen, sedan försegla påsen. Exponering för luft är en stor bidragsgivare till frysbränna.

3 Kyla i kylskåp i minst fyra timmar, sedan flytta till frysen. Nedkylning köttet först motverkar bildandet av kondens och iskristaller.

Hur man frysa Dips med cream cheese


Om du har gjort för mycket av en cream cheese-baserade dopp för ett parti, kan du frysa det att njuta senare. Även om kvaliteten på den frusna dip inte kan vara så hög som när det var färskt, kan du säkerhetssystem lagra det för ett par månader. Ju högre fetthalt i dip, desto bättre kommer det att frysa. En helfet färskost dip är mindre benägna att separera och smulas sönder efter att frysas.

Instruktioner

1 Blanda lite tung grädde i cream cheese dip om det inte redan innehåller den för att hjälpa dip behålla sin mjuk konsistens.

2 Överför cream cheese dip till en plastfrys säker förvaring behållare med lufttätt lock. Lämna 1/2 tums huvudet utrymme för att möjliggöra expansion. Tryck på locket på behållaren ordentligt för att skapa en säker tätning.

3 Skriv datum lagring på en bit frys tejp, och hålla fast den på behållaren som ska användas som en referens.

4 Lagra dopp i en frys inställd vid 0 grader F i upp till två veckor.

Hur man frysa sauterade champinjoner


Om du har ett överflöd av färsk svamp från din trädgård eller en Farmers Market, eller om du kokta mer än du behöver vid middagen, frysa dem att njuta senare. Fräs svamp före frysning dem så att du kan enkelt tina och använda dem i en mängd olika rätter, såsom omeletter, grytor och soppor. Fräs färska champinjoner i lite olivolja och smör för den bästa smaken.

Instruktioner

1 Cool sautérade svamp innan förpackning dem. Låt svampen att komma till rumstemperatur, eller placera kastrull med sautérade svamp i en diskho fylld med is vatten för att kyla dem snabbt.

2 Överför svampen till en frys-säker plast förvaringsbehållare. Förpacka en stor mängd sautérade svamp i flera små behållare. Lämna en halv tum i varje behållare för att möjliggöra för en möjlig expansion.

3 Torka vätskor bort från behållarens kant med en pappershandduk. Tryck på lufttätt lock på behållaren ordentligt.

4 Märk behållaren med en bit av frystejp med datum lagring.

5 Förvara svamp i en frys inställd på 0 grader Fahrenheit för upp till nio månader.

Vilka livsmedel kan frysas och hur länge?


En hel del livsmedel kan frysas från frukt och grönsaker till kött och spannmål. Förenta staternas Department of Agriculture (USDA) ger råd om säkra frys- och livsmedelssäkerhet tekniker. Även om bara om någon mat kan frysas, är kvaliteten på maten när den tinar en annan historia. Frysa livsmedel som inte kommer att förlora smak eller kvalitet efter att det har tinats. Alla livsmedel ska förvaras fryst vid en temperatur av 0 grader Fahrenheit.

frukt

Om du fryser frukt med socker eller en sockerersättning, kan det hjälpa frukten upprätthålla högsta kvalitet smak och färg. Ibland vänder frukt mosig när den tinas, kan du förhindra detta genom att frysa frukten snabbt. Fryst frukt kan lagras i åtta till tolv månader. Frukter som frystes med socker eller sirap kommer att upprätthålla en hög kvalitet längre än osötad frukter.

Grönsaker

National Center for Home bevaringsprocesser rekommenderar blanche grönsaker före frysning eftersom det bidrar till att upprätthålla smak, konsistens och färg. Blanche inte helt koka grönsaker, så de kommer fortfarande smakar gott när tinas. Var noga med att kyla dina grönsaker snabbt efter blanche och tömma dem väl så att de upprätthåller den bästa kvaliteten medan fryst. Grönsaker har en lång hållbarhet som varar 12 till 18 månader när frysta.

kött

Fläsk, såsom bacon, skinka eller korv kan frysas för en till två månader medan fläskkotletter eller stekar kan frysas för fyra till tolv månader. Okokt fjäderfä delar (bröst, ben, vingar, etc.) kan frysas under nio månader och okokt hela fjäderfä kan hållas under 12 månader. Kokta fjäderfä har endast en frusen hållbarhetstid på tre till fyra månader. Köttfärs, kokt eller okokt säkert kan frysas i tre månader medan okokt stekar eller biffar kan frysas fyra till tolv månader. Vilt, såsom rådjur, kanin eller älg kan frysas råa åtta till 12 månader.

korn

Bröd kan frysas under tre månader i taget. Frysning bröd kan vara ett bra alternativ om du hittar ett bra pris på bröd, rullar eller muffins som du kan köpa i bulk och frysa tills du behöver dem senare. Se till brödet är sval före frysning, så att kondensation inte kommer att påverka kvaliteten på maten.

Diverse

Andra livsmedel som kan frysas inkluderar soppor och stuvningar (som har en två till tre månaders lagringstid), grytor (två till tre månader) och frysta middagar (tre till fyra månader). Dessert artiklar är också lätt frysas. Se till någon dessert är sval innan frysa så kondens inte kommer att göra maten fuktig. Kakor, tårtor, cheesecakes och andra desserter kan frysas för två till tre månader före användning. Glass och sorbet har en två månaders lagringstid.

Hur man frysa Meat Loaf i enskilda skivor


En köttfärslimpa skålen är beredd genom att bilda mark kött som nötkött, fläsk, lamm eller fågel i en limpa och sedan bakning. Örter, kryddor och små bitar av lök tillsätts ofta till köttet för att ge smak och konsistens. Det kan ta lång tid att förbereda och laga en köttfärslimpa, så frysa en för användning senare är en smart idé. Du kan frysa köttfärslimpa i skivor och använder endast den mängd som behövs för varje måltid.

Instruktioner

1 Lägga ut en längd av aluminiumfolie tillräckligt länge för att linda runt hela köttfärslimpa.

2 Ta bort köttfärslimpa från dess bakplåt när den har svalnat och ställ den på aluminiumfolie.

3 Skär köttfärslimpa i enskilda portionerade skivor.

4 Placera ett ark av vax papper mellan varje skiva för att hålla dem från att frysa ihop.

5 Linda köttfärslimpa i stanniol. Detta kommer att hålla ytan av köttet blir frys brända.

6 Placera insvept köttfärslimpa till en stor fryspåse och stäng den övre.

7 Skriv datumet på plastpåse med en permanent markör för senare användning.

Tips

  • Meatloaf kommer att stanna bra för 3 månader när frysta.

Kokta fläskkotletter, revben, filén och andra nedskärningar kan frysas om du vill lagra köttet för senare. Detta är fördelaktigt när man har för mycket fläsk att äta och inte vill att det ska förstöra.

Förpackning

Freeze kokt fläsk i en lufttät behållare som skyddar köttet från frysbränna. Ett alternativ är en hård plast eller glas matlagringsbehållare. Ett annat sätt att frysa kokt fläsk är att placera den i en lufttät frys grade förvaring av livsmedel väska.

Tidsram

Frysas kokt fläsk inom 2 timmar när det var kokta. Fryst kokt fläsk bör ätas inom cirka tre eller fyra månader. Även om köttet är säkert att äta utöver denna tidsram, kan dess kvalitet minskar.

upptining

Tina frysta kokt fläsk i kylskåp, mikrovågsugn eller kallt vattenbad. Värma fläsk tinas utanför kylskåpet till 160 grader Fahrenheit innan du äter den för att döda eventuella bakterier som kan ha utvecklats på köttet. Kylskåp-tinade fläsk är säkert att äta kall när den används i livsmedel som smörgåsar.

Hur man frysa choklad ganache


Choklad ganache, i sin enklaste form, är inget annat än en blandning av choklad och grädde. Om du vill lägga till extra smak, kan du inkludera en mängd andra ingredienser, såsom apelsinskal, krossade hallon, vaniljextrakt eller citronsaft. Du kan använda ganache för glas eller som fyllning i bakverk eller tryffel. Om du inte kan använda din ganache inom några dagar, förvara den i frysen för att bevara dess kvalitet för framtida projekt.

Instruktioner

1 Täck ganache tätt med plastfolie. Se till att det inte finns några mellanrum som skulle möjliggöra luft eller fukt att komma i kontakt med ganache, eftersom detta kan leda till missfärgning eller en förändring i textur. Om du fryser relativt fast ganache, kan du helt enkelt packa in den i plastfolie. Om du fryser mjukare ganache, kan du behöva lägga den i en frys-säker behållare och lägger ett ark av plastfolie över ganache.

2 Placera ganache i frysen. Du kan hålla ganache frysas i upp till cirka nio månader.

3 Tina frysta ganache genom uppackning det och placera den i en metallskål. Sätta skålen in i toppen på en kastrull som innehåller ungefär en tum med sjudande vatten. Rör om ganache regelbundet eftersom det börjar smälta.

Hur man frysa Chokladmousse


Chokladmousse är en rikare version av chokladpudding. Förbereda denna maträtt i förväg och frysa det kommer att spara tid före servering. Din mousse förblir ätbara för upp till två månader i frysen. Använd denna teknik för alla choklad mousse recept utom de som använder slagen äggvita som jäsnings.

Instruktioner

1 Förbered chokladmousse enligt ditt recept, med hjälp av endast vispad grädde, gelatin, marshmallows eller en lagad stabilisator. Undvik recept med okokt äggvitor, som kan orsaka matförgiftning.

2 Häll mousse i en lufttät behållare. Lämna en tum av utrymme för expansion eftersom moussen fryser.

3 Förslut och anbringa en etikett på framsidan.

4 Skriv innehåll och utgångsdatum, två månader från det aktuella datumet, på etiketten.

5 Frys chokladmousse i upp till två månader.

6 Tina moussen i kylskåp tills du kan sked den ut ur behållaren.