frysa frukt yoghurt

Hur man frysa Goat yoghurt


Get yoghurt är rik på vitaminer och är ett utmärkt alternativ för personer som är laktosintoleranta, men alla yoghurt sorter kan vara svårt att frysa. Utan ordentlig förberedelse, frysning get yoghurt som det är kan leda till frysbrännskada eller en filmjölk, oaptitlig maträtt. Get yoghurt erbjuder en unik, syrlig smak, som kan göras till en fryst delikatess med en vanlig glassmaskinen.

Instruktioner

1 Linje ett durkslag med tre lager av kaffefilter och placera den över en skål som kan samla upp läckande vätska.

2 Sila get yoghurt i minst sex timmar, gärna över natten. Låt yoghurt anstränga genom durkslag i kylskåpet så att den inte kommer att förstöra.

3 Ta yoghurt från silen och plats i en ny skål. Lägga aromämnen och sötningsmedel, om så önskas, därefter i kylskåp i en timme.

4 Frysa get yoghurt i en glassmaskin. Alternativt kan du också sätta den ansträngda och smaksatt yoghurt i en frys säker behållare och förvara det; vid användning av denna metod, rör varje timme eller så för att bryta upp eventuella iskristaller tills det är konsekvensen du letar efter.

Tips

 • 32 uns av get yoghurt kommer att ge ungefär två koppar när ansträngd och fryses.
 • Överväg att lägga frukt eller honung till fryst get yoghurt för att skapa olika smaker.
 • Frys get yoghurt kommer att döda probiotiska mjölksyrabakterier, en bakterie som har visat sig ge gastrointestinala fördelar.

Hur man frysa Yoplait yoghurt


Yoplait yoghurt är ett hälsosamt mellanmål mat alternativ, och vissa sorter har även frukt blandas i. Enligt Yoplait företaget, är det möjligt att frysa Yoplait yoghurt, men frysprocessen strukturen på yoghurt väsentligt har förändrats och rekommenderas inte. Högre fetthalt yoghurt kan frysa och tina lättare än låg eller ingen fetthalt yoghurt. Frysning yoghurt är ett effektivt sätt att hålla stora mängder av yoghurt från att förstöra.

Instruktioner

1 Öppna en behållare med Yoplait yoghurt och rör om med en sked att kombinera separerade vassle och yoghurt.

2 Sked Yoplait yoghurt i små koppar, vilket lämnar en liten mängd rum tomt på toppen av koppen.

3 Ställ frystemperaturvredet på en medelhög nivå. Frysning yoghurt vid mycket låga temperaturer kan orsaka frysbränna.

4 Wrap upp små koppar fyllda med Yoplait yoghurt med plastfolie. Dubbelkolla omslag för täthet. Löst omslag kan orsaka frysbränna, som luft kan komma i kontakt med yoghurt.

5 Placera Yoplait yoghurt fyllda behållarna i frys under flera timmar för att frysa. Yoghurt kommer att hålla fryst för en till två månader.

Frukt och grönsaker måste vara tillräckligt förberedd innan frysning.

Instruktioner

1 Frysa frukt och grönsaker när de är på toppen av mognad.

2 Förbered och frysa direkt efter skörd eller förvara i kylskåp i upp till en dag.

3 Tvätta frukt och grönsaker före frysning.

4 Strö socker på frukt som serveras råa efter frysning och blanda försiktigt.

5 Blanda en enkel sirap av socker och vatten och häll över frukter som ska tillagas efter frysning.

6 Blanchera grönsaker före frysning om de kommer att användas i en vecka.

7 Förvaras i glas- eller plastbehållare, fryspåsar och / eller plastfolie.

8 Fyll glas eller plastbehållare 2/3 för att möjliggöra expansion.

9 Samtliga paket.

10 Store blancherad grönsaker i frysen i upp till nio månader.

11 Förvara frukt i frysen i upp till ett år.

Tips

 • Håll frystemperaturen inställd på 0 grader C.

Hur man frysa naturell yoghurt


Naturlig yoghurt är dyra och ömtåliga. Det är mindre kostsamt när de köps i de större storlekarna, men din familj kanske inte att kunna äta en kvart före utgångsdatum. Om du inte kan äta alla dina naturliga yoghurt, kan du spara den genom att frysa den. Ett annat skäl för att frysa naturlig yoghurt är att göra en frusen yoghurt dessert. Stonyfield Farms och Fage Yoghurt, två översta tillverkare av naturlig yoghurt, ger anvisningar för frysning naturlig yoghurt.

Instruktioner

1 Förbered din yoghurt. Om det är i små, oöppnade kartonger, linda hela kartongen ordentligt i plastfolie för att förhindra frysbränna, och sedan pop i frysen. Använd inom en månad eller två.

2 Överför yoghurt i mindre behållare med lufttäta lock om du fryser yoghurt från ett stort badkar. Frysa och tina efter behov.

3 Gör fryst yoghurt. Vispa äggvitor, grädde, vanilj och andra smakämnen du gillar i din yoghurt, lägga den i frysen. Ta bort och rör varje halvtimme eller så tills den är frusen. Förvara i 4-6 veckor. Eller använd en glass maker, enligt tillverkarens anvisningar för fryst yoghurt. Fage har flera recept för fryst yoghurt på sin webbplats.

Tips

 • När du är redo att äta din yoghurt (om du inte har gjort det till en frusen yoghurt dessert) låt den tina vid rumstemperatur, sedan rör det ett par gånger innan du äter.
 • Fryst yoghurt desserter har mindre fett än de flesta glass.
 • De nyttiga bakterier i yoghurt är fortfarande lönsamt när det tinar, antingen i köket eller i magtarmkanalen.
 • När yoghurt tinar, kommer det inte att ha samma konsistens som frisk, naturlig yoghurt.

Om du har köpt mer Fage yoghurt än du kan använda innan det löper ut, eller om du har hittat en försäljning på den krämiga, läcker grekisk yoghurt, frysa extra yoghurt för senare användning. Fage yogurt, tjockare och krämigare än vanlig yoghurt, är tillverkad av helt naturliga produkter, inklusive grädde, mjölk och bor aktiva kulturer. Som ett resultat, kan yoghurten frysas utan att påverka smak eller textur. De levande kulturer i Fage yogurt bli vilande medan yoghurt fryses, men de kommer att bli aktiv när yoghurt tinas.

Instruktioner

1 Placera en oöppnad behållare av Fage yoghurt direkt i frysen. Om behållaren har öppnats, överföra yoghurt till en frys behållare med ett tätt lock.

2 Sätt på locket ordentligt på behållaren. Placera Fage yoghurt i frysen. Yoghurten kommer att hålla i upp till tre månader i frysen.

3 Avlägsna Fage yoghurt från frysen när du är redo att äta den. Låt yoghurt tina i kylskåp. Rör om för att återföra yoghurt till sin ursprungliga konsistens.

Tips

 • För en särskild behandling, tillsätt hackad persikor, mango eller jordgubbar till Fage yoghurt före frysning. Om så önskas, tillsätt en liten mängd socker, honung eller socker substitut.
 • En mängd olika livsmedel kan läggas till tinas Fage yogurt. Prova färska blåbär, skivade bananer, äppelmos, kakaopulver, granola, kanel, russin eller applesauce.

Hur man frysa frukt för Smoothies


En hemmagjord smoothie är en näringsrik och kostnadseffektiv frukost eller mellanmål. Vissa är gjorda med yoghurt, andra är gjorda med juice eller proteinpulver. Den gemensamma nämnaren i alla smoothie är frukt. Göra ett är ännu lättare när frukten är klar för mixern. Vissa frukter fryser bättre än andra; jordgubbar, blåbär och persikor är särskilt kooperativ, medan bananer tenderar att missfärgas.

Instruktioner

1 Tvätta och torka frukten. Oavsett om du köper frukt på en bondens marknad, livsmedelsbutik eller fruktstånd eller plocka från din egen bakgård, måste den sköljas med kallt vatten och fick torka. Desto mindre vatten som finns kvar på den frukt när den går in i frysen, kommer den mindre is bildas på dess yta.

2 Förbered frukt som du vill ha det i din smoothie. Persikor måste skalas och skivas; ananas måste tärnade, klippt eller skuren i bitar; och körsbär bör urkärnade.

3 Sprid beredd frukt på bakplåten i ett enda lager och placera den i frysen. När frukten fryses, ta bort den från frysen och placera bitarna i plastfryspåsar eller plastbehållare för lagring. Återgå frukten till frysen för att användas efter behov.

Hur man frysa frukt


Frysning frukt är ett bekvämt sätt att förlänga bounty sommaren in på hösten och vintern. Du kan också använda den för att spara pengar eftersom du kan köpa stora mängder medan försäljning och bevara dem för senare. Frukterna kan användas för livsmedel inklusive smoothies, glasstoppings och pajer. Tekniker varierar beroende på hur du tänker använda frukten. Servera frukt som du inte är matlagning när det är fortfarande lite frusen för bästa resultat.

Instruktioner

1 Rengör och dränera frukten. Ta bort stjälkar, blad och gropar.

2 Separata små frukter såsom bär i iskuber och frysa dem i små serier.

3 För dessert frukt, packa dem i en sockerlag, lagra dem i en plastbehållare och frysa.

4 För sura frukter, strö socker eller artificiella sötningsmedel på frukten. Placera frukt i en fryspåse, förslut den och lägga den i frysen.

Tips

 • Om du har en mycket liten mängd av frukt och du vill frysa den, kan du använda ice cube fack i stället för cookie blad kantad med vaxat papper.
 • Försök att använda fryst frukt i pannkakor, muffins, kakor, tårtor, och även milkshakes. Njut av
 • Du kan även frysa grönsaker, försöka frysa paprika skuren i strimlor eller bitar, lök, morötter, eller ens potatis. Sedan är det bara slänga dem i dina måltider när du lagar mat. Det sparar tid.
 • När frysning frukt, placera frukt från varandra eftersom om du placerar dem alltför nära frukten fastnar ihop, bildar en stor bit av frukt och det kommer att bli svårt att dela in i Ziploc väskor.

Frysning är ett bra sätt att bevara frukt så att du kan njuta av det även när det är av säsongen. Frysning frukter i en sockerlag förhindrar en förlust av konsistens, färg och smak. Överväg att göra din sockerlag med agave nektar i stället för vitt socker. Agave nektar görs från den mexikanska agaveväxten, en släkting till lilja och amaryllis blommor som också används för att göra tequila. Agave nektar (även kallad agave sirap) är vegan, till skillnad från honung och vissa bearbetade socker.

Instruktioner

1 Tvätta frukt och skal, grop, kärna eller spindel som behövs. Skär frukten i skivor eller bitar.

2 Gör din sockerlag genom omrörning av agave nektar i hett vatten tills upplöst. För en lätt till medel sirap, använd en kopp agave nektar till fyra koppar vatten. (Se "Bevara mat: Frys frukt". I Referenser för mer detaljerade anvisningar om hur mycket socker att använda med olika frukter)

3 Låt sirapen svalna till rumstemperatur, tillsätt sedan den C-vitamin eller citronsaft.

4 Tillsätt frukt till din behållare, tillsätt sedan sirap tills frukten är bara täckt, lämnar utrymme för vätska att expandera. Ta bort överflödig luft från plastpåsar före tätning.

5 Skriv datum på varje behållare och förvara i frysen. De flesta frukter i sockerlag kommer att pågå åtta månader till ett år (citrusfrukter om halva den tiden).

Tips

 • C-vitamin kan erhållas genom att krossa flera barn vitamin C tabletter till ett fint pulver eller använda pulveriserad vitamin C som erhållits från hälsokostbutiker. Du kan ersätta citronsaft om nödvändigt, men det inte kommer att bevara frukten färg och smak samt C-vitamin gör.
 • Diabetiker och andra människor tittar deras mat är glykemiskt index bör vara försiktig när du använder agave nektar, som den procentuella av fruktos i sirapen (och därmed dess glykemiskt index) kan variera kraftigt. sockerersättningsmedel såsom aspartam kan användas för att söta fryst frukt, men det kommer inte att bevara fruktens kvalitet samt en sockersirap.

Hur man frysa yoghurt


Hoppa över fryst yoghurt butiker och göra ditt eget hemma. Hemlagad fryst yoghurt kostar mindre, smakar fräschare och ger dig mer kontroll över aromer än begränsade alternativ från en butik. Hemlagad fryst yoghurt har en ljus och luftig konsistens som liknar Glass men med den naturliga tang av yoghurt. Ett annat alternativ är att frysa vanlig yoghurt för långtidsförvaring. Detta kommer inte att påverka texturen, men smaken blir något mer tårta ju längre det förblir frysta, enligt University of Georgia kooperativa förlängning Service.

Instruktioner

Freeze Yoghurt för långtidsförvaring

1 Fyll plaståterförslutbara frysbehållare med yoghurt upp till en tum under toppen.

2 Täck behållarna och plats i frysen.

3 Förvara osötad yoghurt i frysen i upp till en månad. Smaksatt yoghurt kan förbli frysta i upp till fem månader.

4 Överför behållare av yoghurt till kylskåpet 12 till 24 timmar innan du tänker använda dem för att tina. Undvik upptining på bänkskivan.

5 Rör om tinade yoghurt innan du äter.

Gör hemmagjord Yoghurt Dessert

6 Kombinera 2 1/2 koppar osötad vanlig yoghurt med tillvalet tärnad färsk frukt och socker eller honung.

7 Refrigerate denna blandning under två timmar.

8 Häll fryst yoghurt bas i trumman på en glassfrys.

9 Frysa yoghurt enligt tillverkarens anvisningar för spottar glass.

10 Tjäna frusen yoghurt som en dessert eller förvara i frysen i slutna behållare frys i upp till en månad.

Hur man frysa och bevara Frukter och grönsaker


Bevara överskott trädgården eller köpt produkter gör det möjligt att njuta av den belöning senare när produkten inte är i säsong. Nästan alla grönsaker och de flesta frukter fryser väl, även om vissa förberedelser är nödvändig för att säkerställa att de behåller sin smak. Frysning orsakar några textur förändringar, särskilt med frukt. När tinats, frukten är bäst lämpad för användning i bakverk eller som ett tillägg till yoghurt eller såser. Grönsaker tenderar att stå upp bättre att frysning och kan tillagas direkt från frysen, utan behov för att tina dem först.

Instruktioner

frysning grönsaker

1 Skölj grönsakerna i kallt rinnande vatten. Trim som behövs för de särskilda grönsaker, såsom styckning broccoli eller trimma ändarna av bönor.

2 Fyll en stor gryta med en liter vatten och föra den till en koka. Ställ en stor skål fylld med isvatten nära spisen.

3 Placera ett pund av grönsaker i kokande vatten, en i taget. Återgå vattnet till en koka. Koka i två till fem minuter, blancheanbuds grönsaker för kortare tid än mer fibrösa grönsaker.

4 Lyft grönsaker från vattnet med en hålslev. Störta dem i isvatten för att omedelbart stoppa tillagningsprocessen.

5 Pat grönsakerna torka med en ren handduk. Sprid ut dem i ett enda lager på en bakplåt och placera dem i frysen i fyra timmar eller tills de är frysta fast.

6 Överför frysta grönsaker till en fryspåse eller behållare och försegla den stängd. Lagra i frys under upp till åtta till 12 månader.

frysning frukt

7 Fyll en skål med kallt vatten. Lägg askorbinsyrapulver till vattnet med en hastighet som rekommenderas på förpackningen. Askorbinsyra finns där hemma konserv produkter säljs.

8 Tvätta och skala frukten, om så är nödvändigt. Ta bort eventuella stjälkar eller gropar. Skär stora frukter i klyftor, om så önskas.

9 Plunge frukter som lätt brun, såsom persikor och äpplen, till en askorbinsyra blandning. Blötlägg i två till tre minuter dränera sedan fruktbitar och klappa dem torra med en ren handduk.

10 Värm 4 koppar vatten till en koka. Lös 2 koppar socker i vattnet. Ta bort från värmen och låt sirapen svalna.

11 Placera frukt i en frys-säker behållare. Häll sirapen över toppen av frukten tills den är helt nedsänkt. Placera locket på behållaren och frysa frukt direkt. Använd fryst frukt inom sex månader.

Tips

 • Små frukter, såsom bär, kan frysas utan sirap i plastpåsar.
 • Datum och etikett alla frysta varor. Använd de äldsta objekt först för att säkerställa bästa kvalitet.