från befruktning till födelse pudel

Vad är orsakerna till anfall i pudel?


Även om standarden pudel är i allmänhet en frisk hund ras med några genetiska problem, visar Canine ärftliga sjukdomar databas som Pudel ibland utveckla kramper. Anfall kan uppträda på grund av lever, hjärna eller metaboliska problem, eller de kan vara ett symptom på en sjukdom. Ibland anfall inträffar utan någon uppenbar anledning. Orsakerna och symptomen av beslag är inte unika för pudlar. Hundraser i allmänhet drabbas av samma typer av symptom beroende på den bakomliggande orsaken.

idiopatisk epilepsi

Många hundraser drabbas av idiopatisk epilepsi, enligt Canine ärvda sjukdomar Database, inklusive standard pudlar och andra pudel sorter. Idiopatisk epilepsi är ett tillstånd som resulterar i återkommande anfall utan en uppenbar bakomliggande orsak. Villkoret överförs från hund föräldrar till deras avkomma. Villkoret blir uppenbart när hunden är mellan 1 och 3 år. Symptomen varierar beroende på sjukdomens svårighetsgrad. Vissa hundar har milda anfall som är knappt märkbara, medan andra faller medvetslös och deras lemmar rycka okontrollerat. Dessa hundar dregla, kissa och bajsa ofrivilligt under anfall, som vanligtvis bara varar ett ögonblick eller två. Djuret är trött, hungrig eller ur gängorna efteråt. Epilepsi är inte botas. Symptomen styrs med en receptbelagd medicin som kallas fenobarbitol.

valpsjuka

Valpsjuka är en sjukdom som orsakas av ett virus. Det drabbar oftast valpar under 6 månaders ålder, men hundar i alla åldrar kan bli sjuk, enligt Pet utbildning. Symptomen på valpsjuka är en rinnande näsa, rinnande ögon, feber, diarré, kräkningar och kramper. Sjukdomen är mycket smittsam och ofta dödliga. Pet Utbildning hävdar att sjukdomen har en dödlighet på cirka 75 procent. De få hundar som återhämta sig från valpsjuka är kvar med tandemaljen skador, synproblem och permanenta nervsystemet frågor. Valpsjuka är lätt förhindras genom vaccinationer, men det finns ingen specifik behandling för sjukdomen efter det att djuret har smittats. Veterinären behandlar anfall med anti-beslag medicinering och administrerar intravenösa vätskor så att hunden inte blir uttorkad.

hjärn~~POS=TRUNC tumörer~~POS=HEADCOMP

Enligt North Carolina State University College of Veterinary Medicine, anfall som börjar när en hund är över fem år gammal är den vanligaste symtomet på en tumör på främre delen av hjärnan. Sådana tumörer kan påverka Pudlar och andra hundraser lika. En frontal hjärntumör orsakar hundar att stimulera eller gå i cirklar. Det minskar eller ökar aptiten beroende på hunden. Djuret kan glömma sin tidigare utbildning eller agera deprimerad. Webbplatsen visar att hundar med hjärntumörer bump ofta in i saker eftersom de förlorar synen eller kroppsmedvetenhet på ena sidan av kroppen. Hjärntumörer behandlas med kirurgi, kemoterapi och strålningsterapi. Behandlingarna är utformade för att förlänga hundens liv. Webbplatsen noterar att prognosen varierar beroende på plats och svårighetsgrad av tumören.Kaninungar är några av de sötaste djur på planeten. De är varma, fluffiga och gosig. För att komma till den punkten, men har en mamma kanin att ha sin första kull. I allmänhet, mor kaniner är mycket dåliga föräldrar till sin första kull. Om du försöker att göra processen enklare genom att tillhandahålla vissa bekvämligheter till mamman, då mamman kan ha en större chans att höja sin första kull.

Förberedelse

Det tar vanligtvis 28 till 31 dagar från befruktning till födelse i kanin kullar. Denna korta dräktighetstiden gör det svårt att förutsäga när barn kommer att födas. Om du är omedvetna om att kaninerna har parat, kan du få ett nytt parti av barn som en överraskning utan att känna till mor var även gravid. Mor kaniner typiskt dra päls från sina kroppar och försöka göra något slags boet. I en bur, kan du förse mor med en låda för att förlossningen hennes barn i.

Födelse

Kaniner ger typiskt födelse i mitt i natten. Modern går ut i en privat plats (om hon har förmågan att ströva), och föda i hemlighet. Mödrar i en bur kan föda i rutan, eller de kanske inte. Många första gången kanin mödrar verkar vara överraskas av arbetskraft, och gör det inte till boet i tid. Födelse är kort, och mamman äter vanligtvis efterbörden. Mödrar normalt inte äter sina barn, dock.

Övergivenhet

De flesta första gången mödrar kommer att överge sina barn. De verkar vara oförmögna att förstå konceptet att de måste ta hand om sina barn. Om mödrarna föda i en bur, kan de lämna de spädbarn på golvet i buren för att falla igenom eller dö. Andra mödrar kan begrava spädbarn inuti boet och vägra att mata dem. Om du har en erfaren mamma kanin birthing samtidigt som första gången mor, ibland den äldre mamma kommer att ta på sig ytterligare ansvar nya barn.

mor Care

Moder kanin, om hon fattar beslut att ta hand om barnen, kommer att mata dem en gång eller två gånger om dagen. Annat än att, kommer hon till stor del lämna barn ensamma åt sitt öde. Eftersom barnen är blinda och döva vid födseln, det finns inte mycket för dem att göra. Vissa människor tror att mamman gör detta för att skydda barn från henne. Mamman bör utfodras en stadig diet av kanin foder, vatten och några alfalfa. Se till att det inte finns några andra kaniner som finns i buren vid denna tidpunkt.

human Care

Om modern överger sina barn, finns det inte mycket som kan göras. Men många människor vill försöka rädda barnen. Det är möjligt att mata spädbarn en diet av formel, men deras överlevnadsgrad fortfarande kommer att vara låg. Du kan antingen använda SMA mjölkersättning eller en kanin formel säljs sällskapsdjur leverans butiker. Försök att mata kaniner varannan timme, men om de vägrar att dricka som ofta kan du minska antalet matningar.

Dräktighet kinesiska mops hundar


Dräktighets är tidsperioden från befruktning till födelse - graviditeten. Hos hundar, varar den genomsnittliga dräktigheten mellan 64 och 66 dagar. Det händer mycket inom modern dog under denna tid, eftersom fostren växa och utvecklas från celler till valpar i en kort två månader. Under dräktigheten, kan moderns hälsa allvarligt påverka utvecklingen av valparna. Dräktighetstiden är uppdelad i tre trimestern, cirka 21 dagar vardera.

Bestämma om en hund är gravid

Det är svårt att avgöra om en hund är gravid, fram till födseln är nära förestående. Ibland vänta och se, men väntar är inte det bästa alternativet, särskilt med mopsar. Anledningen är att mops är benägna att svåra förlossningar och ofta behöver cesareans; Därför kräver de veterinärvård under hela graviditeten. Ett ultraljud kan avslöja en graviditet så tidigt som den 15: e dagen efter ägglossning, men ett ultraljud är inte allmänt tillgänglig i den genomsnittliga kontoret. Palpation av buken kan ibland avslöja en graviditet, men endast under en kort period - med start från dag 20 till dag 32. En X-ray kan användas mest framgångsrikt i den sista trimestern, med början omkring den 43: e dagen.

första trimestern

Den första trimestern, upp till dag 21, är en nästan omöjlig tid att veta om din hund är gravid. Din mops kommer mycket sannolikt upplever inga förändringar som är märkbara för det eller för dig. Det kan börja fylla ut lite, men det kommer inte att vara tillräckligt för att indikera en bestämd graviditet. Ge din mops regelbunden motion och dess typiska ranson av mat. Nära slutet av den första trimestern, kan du märker mops mage expanderar mer och dess bröstvårtor förstora, och det kan tyckas lite mindre aktiv.

andra trimestern

Från dag 22 till cirka dag 43, kommer din mops fortsätter att fylla ut, men förmodligen kommer ändå inte att visa en bestämd gravid mage. Dess aptit kan öka. Följ din veterinär råd om hur mycket foder det. Mopsen kan fortsätta med måttlig motion och lek, men respektera sina önskemål om det saktar ner avsevärt. Det kan vara mer bekvämt för mops att ha två eller tre måltider i stället för en stor måltid varje dag.

tredje trimestern

Börjar runt dag 43 till dag 45, bör din veterinär kunna använda röntgen för att bekräfta graviditeten. Din mops behöver mycket mer mat under sista trimestern. Din mops kommer att sakta ner mycket mer under den här trimestern och kanske vill sova mer. Ge det integritet när besökare eller barn är runt. Under de senaste två veckorna, förbereda sin valplådan i det område du valde för att dräktig och höja sina valpar. Ge din mops fri tillgång, som gör det möjligt att sova i den. Placera den i ett lugnt område, fri från drag. Runt dag 50, känna valparna genom att placera händerna på hundens sidor.

Dräktighet av en pudel


Pudeln är en av de mest populära hundraser, enligt den amerikanska Kennelklubben. Även pudlar kan se annorlunda ut än andra raser, när det gäller dräktighet de följer samma mönster och varaktighet som någon annan hund. Den typiska Dräktighetstiden för pudlar är nio veckor, eller 63 dagar. Det är dock vanligt att valpar att födas mellan 58 och 68 dagar, så bli inte orolig om din pudel gestates i upp till fem dagar längre än normen.

Befruktning till två veckor

Under de första 26 till 35 dagar efter avel, är det omöjligt för dig eller din veterinär för att avgöra om din pudel är gravid. Valp embryon gå från två encelliga organismer till 64 encelliga embryon under den andra veckan av graviditeten. Vid slutet av den andra veckan, embryona in i livmodern. Din hund kan uppleva graviditetsillamående, men det är osannolikt att hon kommer att uppvisa några symptom.

Vecka tre till fyra

Embryona fäster vid livmodern i vecka tre, men flera större förändringar kommer i vecka fyra. Under denna vecka, fostren utveckla ögon, ryggmärg och ansikten. Valparna börjar också utveckla organ under denna tid. I vissa hundar fostersäcken kan ses på ett ultraljud så tidigt som tre veckor in i graviditeten. Ultraljud är mer tillförlitlig än en röntgen eller hjärtklappning avgöra om din hund är gravid. Hjärtslag kan vanligtvis ses på ett ultraljud efter tre veckor.

Vecka fem till sex

Foster börjar se ut hundar i vecka fem. De börjar växa tår, klor och ögonlock. I de flesta hundar, kommer du att märka några förändringar alls förrän den femte graviditetsveckan och även då kan det vara svårt att avgöra, beroende på pudel. Efter 35 dagar, kan din läkare känna hundens buk för tecken på graviditet men denna metod är inte 100 procent korrekt. Efter 45 dagar, dock kommer en X-ray berätta hur många valpar kan du förvänta dig från din pudel. Ett ultraljud kan avslöja kön valparna. Vissa pudlar kommer att uppleva en minskad aptit och en ökning i bröstvårtan storlek.

slut~~POS=TRUNC veckor

Under de sista veckorna, kommer valparna växa sig större tills de är redo att födas. Du kommer att märka både fysiska och beteendemässiga förändringar i din pudel under den senare delen av graviditeten. Mot slutet av graviditeten, kan din hund agera rastlös och irriterad. Hon kan strimla upp filtar och papper i ett försök att bygga ett bo. Hunden kommer också att börja gå upp i vikt; beloppet beror på antalet valpar dräktiga inne i henne. Ju större kullen, desto mer vikt din pudel kommer att sätta på.

Hur kom Pudel Cut Styles sitt ursprung?


Poodles har den mest utmärkande stil någon hund. Med sina rakade ben, tuftade huvud och pom-pom svans, är det lätt att känna igen. Tvärtemot vad många tror, ​​är dessa ståtliga hundar är mycket mer än en prydnad - de är ganska intelligent. I århundraden arbetat pudlar som retrievers. Enligt American Kennel Club, pudel var särskilt skicklig i vatten, medan miniatyr och toypudlar var expert tryffeljägare, en läcker svamp delikatess. Det är av denna tjänst som först Poodles mottog deras unika coiffure.

Jakthund

Jägare i Europa anställda pudlar att jaga och hämta fallit höns i vattnet. Deras snabbhet och smidighet i vattnet, i kombination med tjocka isolerande päls gjorde dem favoriter. American Kennel Club hävdar rasen har sitt ursprung i Tyskland, där de började sin karriär som Pudel eller Canis Familiaris Aquatius. För att underlätta simning fick pudlar genvägar. Kyliga förhållanden krävs isolering för vattenbundna hundar, så trim tillåtet för tjockare päls på huvudet och bröstet, skydda organ, och på lederna, som skyddar mot kyla.

pampered Hunter

På grund av effektiviteten av den nya snitt, var ett mönster som utvecklats för stilen. Detta nya klipp uppmärksammats, i synnerhet från sponsorer i Frankrike. Genom Ludvig XVI på sjuttonhundratalet, var toypudlar hålls som bortskämda husdjur.

Historia i Art

Susan Ewing, författare till "Poodles for Dummies" hävdar att den grekiska och romerska konstverk, inklusive mynt och grav konst från 30 AD avbildar pudel liknande hundar, men experterna är inte säker på om dessa hundar är relaterade till den moderna pudel. Konstverk från Holland, Italien, Frankrike, Spanien och Tyskland skildra den moderna pudel så långt tillbaka som det femtonde århundradet, inklusive verk av Albrecht Dürer och Goya. Några av dessa målningar visar arbets hundar idrotts frisyrer som liknar dem vi ser idag.

Dagens Trim

Kennel klubbar - som American Kennel Club, American Canine Association och europeiska klubbar - räkna upp specifika riktlinjer skurna för show pudlar. Pet groomers modellera stil med mycket mindre stränghet för hushållet husdjur.

Vilka är de bästa Supplies ha till valp Födda?


Om din hund är gravid, vilket gör att allt är redo för födelsen av valparna är viktigt. Att hålla valparna och deras mamma säker och hälsosam innebär att göra mer än många inser. Om din hund kommer att ha valpar hemma, hon behöver en låda eller annan behållare där till födelse dem, och det finns också flera andra saker som du bör ha till hands.

valplådan

När mamman hunden förbereder sig för att föda, kommer hon att behöva ett särskilt område där hon kan vila bekvämt och gå in arbetskraft. Den här rutan bör vara stor nog att rymma mamma och hennes framtida valpar, med väggar som är tillräckligt höga för att hålla valparna i och en särskild port för att låta mamma in och ut. För att hålla valparna varm och hålla mamma bekväm, linje lådan med filtar, fleece och andra mjuka material, liksom vissa absorberande foder kuddar. Du kan köpa förmonterade valp lådor eller bygga din egen.

glödlampa spruta

Glödlampa sprutor, som finns i modersmjölks vård gångar av varuhus, är användbara för att avlägsna slem från valparnas lungor. Att få slem ut är viktigt att hålla valpar från att drunkna eller bli sjuk.

digital termometer

Att se mamma temperatur förblir konstant är viktigt. Om hon blir för varmt eller för kallt, kan det vara skadligt för valparna. Du kan också behöva den digitala termometern att spela valp temperaturer och se till att valparna är friska.

rena handdukar

Handdukar tjänar flera syften under valp leverans. Använd handdukar för att rensa bort valpar om mamman har svårt. Du kan också använda handdukar för att försöka stimulera några valpar som kan vara slö och långsam att svara. Handdukar kommer också väl till pass när du försöker hjälpa valpar eliminera avfall.

Säkerhets sax och tandtråd

Mest tid mamman kan ta hand om navelsträngen av valparna, men bara i fall måste du ha rätt typ av sax till hands. Om saxen är för skarp, kan de orsaka för mycket blödning i sladden. Använd barns säkerhet sax eller specialutformade kirurgisk sax kallas peanger för att göra snittet. När klippa, är viktigt att knyta av den del av navelsträngen som ligger närmast valpen så att det så småningom faller av. Använd tandtråd eller tråd för detta.

Handskar

Handskar är viktigt att hålla inställningen steril. Nyfödda valpar, som nyfödda människor, är känsliga för infektioner, så du måste vara noga med att se till att de inte plocka upp några infektioner.

Valp matningsrör eller Preemie Flaskor och pulveriserad mjölkersättning

Ibland har en valp problem matning från modern av olika skäl. Om så är fallet, en valp matningsrör eller en preemie flaska är nödvändigt för att få näring till valp. Här hittar du mjölk ersättning för nyfödda valpar djuraffärer eller på nätet.

Smörjmedel

Ibland kan den momen hundens födelseprocess kanalen vara torr. Detta kan leda till valpar fastna. För att åtgärda detta är några smörjmedel rekommenderas. Detta bör göra förlossningen lite smidigare. KY Jelly fungerar bra för detta ändamål.

Poodles har tjockt hår som kräver nästan konstant grooming. Detta är ännu mer sant om du planerar att visa ditt husdjur pudel. En av de bästa sätten att hantera en pudel päls mellan resor till hundgroomer är att använda en rakkniv kam för att förtunna hair.A rakhyvel kam är en speciell kam som är speciellt utformad för att klippa pudel hår nära roten. Medan vissa kniv kammar är utformade med ett tveeggat rakblad i mitten av kam, vilken typ av rakhyvel kam du ska använda för hund grooming har tänder som är utformade för att skära hair.The fördel av rakhyveln kammen över Clippers är att effekten av rakkniv kam ser mer naturligt än hår som har tunnats med Clippers eller sax.

Instruktioner

En borsta pudel innan du börjar gallring håret med en rakkniv kam. Ge henne ett bad, tvätta håret och låta henne torka helt. Se till att din pudel är fri från döda hår och trassel innan du börjar tunna kappan.

2 Välj ett område av hår som du vill tunn. Om du aldrig har försökt att förtunna pudel hår själv innan, hitta en plats som inte kommer att märkas om du tar för mycket hår.

3 Kamma igenom den valda sektionen av hår med rakkniv kam. När du drar kammen från din pudel, kommer du att finna att det finns en stor mängd hår lindade runt kammen tänder. Detta hår har inte dragits från pudel hud; i stället har den skärande kanten på var och en av kammen tänder helt enkelt klippa håret intill huden.

4 Ta bort den nyligen drog håret från kammen tänder och kasta håret bort. På grund av den stora mängden hår som du kommer att ta bort från din pudel päls, hjälper det att sätta en papperskorg bredvid dig i ditt grooming område.

5 Upprepa processen tills du har tunnats varje avsnitt av din pudel päls. När du använder en rakkniv kam för att förtunna pudel päls, stannar ofta och ta några steg bort för att visa det allmänna utseendet på ditt arbete. Du kommer att kunna se hur väl den förtunnade delarna blandas med resten av håret.

Tips

  • Tänk på din pudel temperament innan du börjar använda rakhyvel kam. Även om rakhyvel kam faktiskt inte skada din hund, det finns en liten rycka på hundens hud att vissa känsliga hundar inte gillar. Om din hund är särskilt känslig, bör du sätta munkorg på honom först och se till att du hålla ditt ansikte ett säkert avstånd.

De flesta pudel hår lockar på egen hand till en viss grad. Vissa pudlar dock, såsom röd-, kräm och aprikosfärgade pudlar, har en mjukare eller lösare curl till deras päls. Om din pudel är under ett års ålder, kan dess fluffigt hår bero på puppyhood och kunde växa till fullständiga lockar på egen hand. Annars bör du prova ett alternativ efter den andra, genom uteslutningsmetoden, för att se om de hjälper din pudel hår växa i lockigt.

Instruktioner

1 Vänta tills valpen är en mogen vuxen hund innan oroande för mycket om sin päls. Valp rockar är vanligtvis glesare och fluffigare än vuxna pudel rockar.

2 Tvätta vuxen pudel, låt dess hår lufttorka utan att borsta ut. Detta kan hjälpa den för att bilda en tätare curl på egen hand.

3 Försök konditione din hunds hår efter tvätt och innan du låter det lufttorka.

4 Se till att din pudel har en tillräcklig, väl avrundad kost. Kontrollera med din veterinär för att se ditt husdjur har inga näringsbrist.

5 Håll din hunds päls väl kammat ut så att det inte utvecklas mattor eller trassel.Öron smärta i pudel kan orsakas av en mängd olika skäl, och en diagnos bör göras av en veterinär. När sekretessbelagda, kan många öronrelaterade sjukdomar hos hundar lätt behandlas. Ytterörat frågor är synlig och enkel att klassificera, medan innerörat problem kan vara mer komplicerat.

Öronvärk symptom

När pudel upplever ont i öronen, är det inte alltid självklart vad som händer med din hund. Öronvärk är förvirrande för en hund eftersom hundar har problem med smärta och kroppsföreningar. Symtom på en hund med ont i öronen kan vara allt från letargi överdriven huvudet skakar. Din hund får ständigt repa på öronen, ropa när de berörs eller han kan verka obehagligt och oroligt. En sjukdom som orsakar din hund öronvärk kan visa sig visuellt. Du kanske kan se rodnad, utsläpp och svullnad. En obehaglig lukt i samband med hundens öron är också ett tecken på din hund upplever ont i öronen.

möjligt Diagnos

Det finns tre vanliga orsaker till ont i öronen i en pudel. Det vanligaste är en inre öroninfektion. Hund öroninfektioner är resultatet av bakterie- eller svamptillväxt djupt inne i hundens öron. Öronskabb kommer också att orsaka din pudel ont i öronen. De kan ses från utsidan, men kommer också att gräva ned i hundens hörselgången. Fysiska hinder kan vara en annan orsak till hund ont i öronen. Hinder kan ibland ses, men kan bli djupa och utom synhåll.

behandlingar

En pudel öron bör vara ljusrosa och torrt utseende. Dog öroninfektioner behandlas med veterinärmedicinska antiseptiska och rengöringsmedel. Symtom såsom svullnad och klåda, är långvarig och din veterinär kan ordinera en kombinationsbehandling som innehåller örondroppar, antibiotika och en anti-inflammatorisk, att hjälpa till att snabba återhämtning.

Öronskabb kan betraktas som små svarta grunder angriper hundens öra och blockerar hörselgången. Öron myrar är lätt behandlas och din veterinär kommer att förskriva en anti-parasit medicinering. En djuprengöring kan vara nödvändigt, beroende på hur allvarlig angrepp. För en innerörat rengöring din hund måste bedövas.

En öron obstruktion kan tas bort manuellt hemma, men stor försiktighet bör iakttas för att inte orsaka ytterligare skador. Om du är osäker på hur hindret är inbäddad, eller hur djupt, bör en veterinär kontaktas. Även om det finns blödning, en dålig lukt eller tecken på skador, ta din hund till sin veterinär omedelbart. Din veterinär har specifika medicinska verktyg för att ta bort öron hinder och kan behandla eventuella skador eller infektion.

Preventions

En vecko örat rengöring, med en veterinär-godkänd öra rengöringslösning, kommer att minimera riskerna för öroninfektion. poodles har hårväxt inom öronen och en regelbunden pälsvård, med örat hårborttagning, kommer avvärja potentiella infektion. Efter bad eller simning, bör din hunds öron torkas med en ren handduk, bomullstuss eller bomullspinne.

Öronskabb förebyggande är svårare, men att hålla din hunds öron rena med en vecka inspektion kommer att förhindra en öronskabb angrepp. Öronkvalster plockas upp utanför och är mycket smittsam, som passerar från ett djur till ett annat. Utanför katter är ofta den skyldige för en öronskabb smitta.

Hinder i din pudlar öron kan förhindras genom att ta bort alla småsaker inifrån hans räckhåll. Små barn bör övervakas runt din hund hela tiden. Den vanligaste orsaken till öron hinder hos hundar innebära små barn. Se till att din pudel inte bada i vatten där det finns en hel del flytande skräp. Om din pudel gräver ofta, alltid kontrollera öronen efteråt.

Behandla Killer Whale Fakta


Orcas, mer känd som späckhuggare, tillhör delfin familjen snarare än whale familj. Späckhuggare är de största medlemmarna av delfiner familj i världen. Vuxna späckhuggare kan nå nästan 10 ton i vikt och 26 fot i längd. Medan späckhuggare inte anses hotade som av 2010, har vissa regionala populationer rasat under de senaste åren. Bevarandeåtgärder som är i SeaWorld försöker öka antalet späckhuggare barn som föds. Baby späckhuggare gå igenom en omfattande resa från befruktning till vuxen ålder.

Befruktning och Dräktighets

Späckhuggare mate allmänhet som helst under året. Kvinnliga valar, enligt Dolphins-world.com, blir könsmogna runt 15 års ålder, medan män mogna någon gång mellan 15 och 21. Honorna upplever polyestrous cykler, som liknar mänskliga ägglossningscykler, där befruktning kan bero på parning i rätt ögonblick . I vissa fall, späckhuggare hoppa reproduktion eftersom levnadsvillkoren aren & rsquoen; t prime. Detta kan bero på brist på mat, vatten föroreningar eller stress. Om levnadsvillkoren och cykling är både ideal sker befruktningen. Den kvinnliga späckhuggare gestates för cirka 17 månader, enligt SeaWorld.

Födelse

Eftersom valar para som helst under året, kan födda inträffa när som helst under året också. Men SeaWorld konstaterar att en del forskning tyder på att vissa regioner har toppfödelsemånaderna, såsom ett större antal barn späckhuggare att födas i nordöstra Stilla havet mellan oktober och mars. Späckhuggare mödrar föder levande ungar, känd som kalvar. Varje graviditet resulterar i en kalv född i vattnet. Kalvarna föds vanligen tail-först, även om vissa huvudet först leveranser har skett. Vid födseln, kalvar är cirka 8,5 fot lång och väger mellan 260 och 350 pund. Ryggfenan och svans VALSTJÄRT av en nyfödd kalv är flexibla i flera dagar. Området brukar ses som vitt på vuxna späckhuggare är en gulaktig färg vid födseln.

Barnomsorg

Killer whale kalvar sjuksköterska under minst ett år, med några kalvar omvårdnad i nästan två år. Den mjölk som produceras av mamman ger barnet en stor mängd fett för att hjälpa kalven snabbt utveckla tillräckligt späck för överlevande kalla vatten. När omvårdnad, simmar mamman nära ytan medan kalven diar från en spene när du simmar på sin sida. Denna matning sker i korta skurar av tid, från fem till tio sekunder, flera gånger i en timme. De korta vård sprutar händer hela dagen, varje dag. Trots att späckhuggare kalvar väl omhändertagna av sina mödrar, är hög dödlighet bland dem på grund av flera faktorer, däribland naturliga fiender. Dolphins-world.com konstaterar att endast en av två späckhuggare kalvar når över 1 års ålder.

Tillväxt och utveckling

När barnet späckhuggare växer, blir det mer som en vuxen val. Diskett ryggfenan och svans VALSTJÄRT hårdnar i sin rätta form. Den gulaktig nyans på deras hud bleknar och blir en vanlig vit. Medan kalvar bo nära till mödrar direkt efter födseln, äldre kalvar börja simma oberoende av modern. Späckhuggare mor lär kalven hur man jagar så att det kan vara oberoende när det är dags. Vid utgången av det första året av tillväxt, kan späckhuggare barn väger runt halv ton och når cirka 10,5 fot i längd.

lämnar Mom

Så småningom, kommer tiden för kalven att lämna sin mor & # 039; s skugga. Mödrar bryr vanligtvis kalvar för cirka två år. Vid denna tid, blir kalven ansvarar för sig själv. Vid det här laget, är kalven bekväm med att hitta sin egen mat och kommunicera inom kapseln. AZ Animals hemsida säger att späckhuggare kan leva upp till 60 år. I fångenskap, men valar leva till cirka 25 år gammal.