flaska smågris

Hur att mata en gris på en flaska


Lite smågrisar instinktivt vill moderns bröstvårta. De är särskilt försiktig med andra matkällor, och ibland inte kommer att ta att flaskuppfödning utan strid. Vid matning en gris med en flaska, ha tålamod och ihållande så småningom kommer det att komma runt. Det finns en mängd olika livsmedel som du kan inkludera i flaskan för att ersätta modersmjölken. Vid framställning av en flaska, vara noga med att inte förbereda det för långt i förväg. Vissa livsmedelsprodukter kommer att förstöra efter 10 till 12 timmar.

Instruktioner

1 Fyll en mänsklig nappflaska med get eller sår mjölkersättning. Antingen mat finns på de flesta foder butiker. Om du bara har komjölk, blanda 600 ml helmjölk med en äggula, 1/4 tsk. citronsyra, och 1/2 tsk. fiskleverolja. Vid tre dagar gammal, tillsätt tillräckligt bebis ris spannmål till vätskan för att göra en tunn pasta. Pastan måste vara tillräckligt tunn för att komma ut ur nippeln. Ofta 1-2 tsk. flingor är tillräckligt för att tjockna mjölken.

2 Placera en spene över flaskan. Om du använder en nappflaska bröstvårtan, använd en kniv att bredda nippelns hål.

3 Värm flaskan till rumstemperatur. Det kommer att ta 20 till 30 sekunder för att värma kall mjölk till rumstemperatur i en mikrovågsugn.

4 Håll griskulting genom att linda en arm runt hans midjan och tvinga flaskan bröstvårtan i munnen. Han kan bekämpa det först. Bara fortsätta att försöka att få mjölk på hans mun, och han kommer att börja förstå att det är en näringskälla.

5 Mata smågris två till tre matskedar av mjölk var tre till fyra timmar för den första levnadsveckan. Efter den första veckan, fylla en 8 oz. flaska med mjölk och spannmål, och minska flask matning till tre till fyra gånger. Målet under den andra veckan är att avvänja smågris, så även hälla mjölk i en skål och låt Nasse till varvet mjölk från skålen. När han är självmatande, stoppa flaskmatning.

Hur man matar med flaska en baby gris


I fallet med en föräldralös baby gris som behöver speciell vård, kan det bli nödvändigt att utfodra djuret sin mjölk med hjälp av en nappflaska. Den enda scenario där du ska behöva personligen flaska mata en griskulting är en där hans mor har dött eller är på något sätt arbetsoförmögen och inte erbjuda näring direkt. Var noga med att mata din smågris regelbundet och korrekt för att säkerställa den lilla djuret överlever sina första dagar i livet utan sin mor.

Instruktioner

1 Håll smågris varm och säker i alla lägen under matning och all annan verksamhet. Pigs denna unga har inte tillräckligt avvanda från sina mödrar. De är ännu inte i stånd att generera kroppsvärmen för sig själva, så att de är beroende av en extern kraft. Hantera smågris noggrant och försiktigt, lugnande honom med värme, med en stadig yttertemperatur av ca 90 grader Fahrenheit. Nasse är sannolikt att känna sig mycket rädd och tappade bort från sin naturliga mor. Hantera mjölkflaska försiktigt. Använd getmjölk i flaskan, och mata ca 1/2 ounce i taget, eller två till tre matskedar.

2 Mata bebisen gris gång var tredje eller fjärde timme, så länge han är villig och i stånd att ta de frekventa matning. Eftersom smågris magar kräver väldigt lite mjölk att nå kapaciteten bör matning ske ofta under början av grisens utveckling för att säkerställa att han får rätt näring. Dessa små varelser bara ta i lite mjölk i taget, så det är viktigt att hålla sig till ett regelbundet schema.

3 Öka mängden getmjölk du mata smågris mycket gradvis varje dag, i enlighet med barnet grisens förmåga att hantera näring utan övergödning och få diarré. Efter några dagar av flaskmatning, byta flaskan ut för ett grunt kastrull eller bricka fylld med mjölk. Placera försiktigt smågris näsa i mjölken för varje utfodring träna honom att föda sig själv. Avvänja din smågris av sin mjölk på cirka 28 dagar gammal, eller 13 pounds i vikt.

Hur kan man få en gris på mjölk


Du kan behöva mata en baby Nasse själv om det är föräldralösa eller om dess syskon hindra den från livnär sig på moderns bröstvårtor. Suggor har ofta stora kullar med åtminstone ett runt som har problem med matning. Vissa smågrisar vägrar utfodring av människor i första; Det kommer sannolikt att ta flera försök. Först försöka mata den från en panna, sedan en nappflaska och sedan en pipett om två första inte fungerar. Innan mata den, ge den rehydrering vätskor som rekommenderas av din veterinär för att hålla den hydratiserade.

Instruktioner

1 Mata ett barn Nasse en sugga mjölk ersättning. Ge det 1 ml per oz. kroppsvikt för varje utfodring rekommenderar Laurie J. Gage, DVM, i "Hand-Uppfödning vilda och tama däggdjur."

2 Mata en nyfödd griskulting en gång varannan timme. Som det växer gradvis förlänga denna tidsperiod. Sikta på en matning var fjärde timme när det är två eller tre veckor gamla. När Nasse är 10 till 14 dagar gammal, gör det möjligt att sova hela natten för sex till åtta timmar utan utfodring.

3 Häll rätt mängd sugga mjölk ersättning i ett grunt, steril utfodring pan. vägleda försiktigt Nasses nos i skålen. Det kan ta flera försök innan smågris börjar mata.

4 Använd en steril nappflaska om Nasse vägrar att foder från en kastrull. Häll mjölken ersättning i flaskan, skruva på bröstvårtan och försiktigt styra in den i smågris mun. Vissa smågrisar kan också vägra att mata från en flaska.

5 Rita sugga mjölk ersättning till en pipett om smågris vägrar pannan och flaskan. Placera pipetten i djurets mun för att mata den. Om du måste mata piglet på detta sätt, fortsätta att försöka mata den från flaskan varje dag. När det accepterar flaskmatning, uppmuntra Nasse att mata från en kastrull på egen hand. Potbellied svin i synnerhet vägra pan utfodring i flera veckor.

Hur fungerar en gris reproducera?

tidslinje

En kvinnlig gris, en så kallad sugga kan bli gravid när det är 8 månader gammal, och oftast förblir fertila tills de är 18 månader gamla. Hangrisar, eller galtar, blir sexuellt aktiva när de är åtta till tio månader gammal. Under deras produktiva månader suggor in i en fas som kallas estrus, eller "värme" var 21 dagar när de inte är gravid, sänder signaler till vildsvin att de är redo och kapabla att para sig. När suggan blir gravid, varar dräktighetstiden 115 dagar.

Metoder för Conception

Grisuppfödare väljer i allmänhet att ha sina suggor insemineras. Detta gör det möjligt för jordbrukare att föda upp flera suggor i den tid det skulle ta för en galt och sugga para naturligt. En normal avel session tar vanligtvis 15 minuter, med galten att kunna para sig med upp till 3 suggor per dag. Via insemination emellertid ett galt s sperma kan användas för att inseminera upp till 50 suggor. Under artificiell insemination, kommer en galt para sig med en falsk sugga att jordbrukaren skapar. Bonden kommer att placera suggans penis i en burk eller flaska för att samla in sperman.

Plats

Eftersom smågrisar har svårare att överleva i extrem värme eller kyla, har de flesta moderna svinuppfödare får sina grisar till grisa - föda - inomhus. Födelsetalen innehåller vanligtvis en låda som kan kontrolleras ofta, se till att smågrisar vårdas på rätt sätt av sin mamma. De flesta grisar som Farrow inomhus producerar ca 10 smågrisar per liter. De kan återge två gånger om året.

Hur att steka en gris kubansk-stil


"La Caja Kina" (spanska för "Chinese Box") är den väsentliga matlagning enhet som används för stekning en hel gris kubansk stil. Den kinesiska box uppfanns i Miami - inte Kina - av en far och son som heter Guerra. Den liknar en fyrkantig skottkärra och består av flera stora delar inklusive trälåda, en stor fettmetallbricka, två metall rostning nät, ett kol behållare, ett nät grill och ett metallock.

Instruktioner

1 Hitta en slaktare som kommer att klä och förbereda en hel hog för en grillat. Beställa; se till att slaktare split öppna hog platt. Plocka upp grisen när den är klar.

2 Marinera grisen genom att injicera mojo med en marinad spruta. Använd en till två uns av marinad för varje pund av kött.

3 Placera den delade gris mellan de två metallgrillgaller, då bandet eller haka grisen och gallren tillsammans. Inte punktera eller skära gris hud på denna punkt.

4 Placera droppskålen på undersidan av lådans inre. Placera gris, skinnsidan uppåt och metall grillning galler ovanpå droppskålen inuti lådan.

5 Placera kol asklådan över grisen. Placera platta kol rutnät över asklådan. Tillsätt ca 10 pounds av träkol till nätet. Tänd den första omgången av kol.

6 Tillsätt ungefär ytterligare 10 pund parti kol varje timme; du kommer förmodligen att använda cirka tre satser av kol för hela processen.

7 Ta av locket och kol containrar från Caja Kina rutan med ugn vantar efter tre timmars rostning. Nå inne och vända grisen och grillning galler över så grisen är revben uppåt. Sätt på locket och kol tillbaka på toppen av det rostning gris.

8 Låt grisen koka i ytterligare en timme. Det skadar inte att hålla kontroll på sina framsteg var 15 minuter.

Tips

  • Innan man beslutar att köpa en kinesisk låda, guesstimate det maximala antalet människor som du någonsin förväntar dig att bjuda in till en house party. Detta nummer kommer att avgöra hur mycket kött som du skulle behöva för att rymma, och modellen storleken på den kinesiska rutan som man vill. Det finns en 70-pound maximal modell och en 100-pound maximal modell, prissatt respektive på ca $ 320 och $ 330. En mindre modell under $ 300 kommer bara rymma två fläsk axlar.
  • Mojo är en traditionell vitlök-och-citrusbaserade kubanska marinad. Du kan köpa en flaska på nätet eller i snabbköpet (om du är turen att leva i en stadsdel med en betydande kubansk-amerikanska samhället), eller så kan du följa ett recept och göra ditt eget.
  • Använd endast självantändande träkol för den första omgången av kol.

Hur snabbt en gris Run?


Grisar är bytesdjur, och ett av de sätt som de fly från rovdjur är med deras hastighet. Alla sorter av gris - vilda och tama - är förvånansvärt snabbt. De kan springa dig på bara några sekunder. Många amerikanska mässor terar boskaps utställningar har smord gris fånga tävlingar. Omöjligheten att få tag på en sådan hal varelse gav även upphov till sådana uttryck som "slicker än en smord gris."

fördelar

Grisar är sprinters och kan nå sin topphastighet på bara några steg. De flesta av deras rovdjur är sprinters, också. Tyvärr för gris, hundar och människor ridhästar kan så småningom köra ner en utmattad vildsvin eller tamsvin. Vildsvin så småningom jagas till utrotning på många ställen.

typer

Tamgrisar genomsnitt en toppfart på cirka 11 miles per timme. En vildsvin, vilket inte som fett-lastad som en inhemsk gris, kan nå hastigheter upp till 15 miles per timme.

Varning

Grisar inte brukar köra i en rak linje. De sicksack ofta för att undkomma fiender. Om du jagar en kör gris, stoppa och spara din styrka. Vänta grisen att trötta ut.

överväganden

Gris hastigheten är mycket svårt att klocka eftersom grisar vanligtvis inte kommer att köras i en rak linje. Även grisar kan tränas att köra en kort lopp Naturligtvis kommer de flesta grisar inte samarbeta i kör en bana för att deras hastigheter för att klockas.

Teorier / Spekulationer

Pig racing blir en stor attraktion på många utomhusevenemang. Loppet är några smågrisar, som kör en runda, smal väg och ofta försöker hoppa hinder, även om de oftast bara slå dem. Smord gris fånga faller i onåd med allmänheten på grund av skador på grisar och människor. Dessa raser är förbjudna i flera stater.

Gropen

Det första steget är att bygga en grop, om du vill spjut och snurra en gris på en gris spett. Detta är precis som en grill grop. Det kommer att hålla kol och skapa mer värme för att laga din gris. Det bör grävas cirka två fot i marken och kan vara fodrade med grus och smuts. När dug, bara med kol och sedan börja planera din gris spett.

Pig Rotisserie Design

När du planerar en gris spett, måste du först överväga storleken på gris du ska laga mat. Grillspettets måste vara tillräckligt lång för att rymma grisen. Spett arm måste också vara tillräckligt tjock för att bära upp vikten av grisen utan att böja. Starka metallstavar är det bästa valet. Du kan använda stål eller järnrör för spett.

Rotisserie Hängslen

Nästa steg är att bygga armarna att stödja spettet. Dessa armar behöver ha fogar till vilken stavarna kan fästas. De bör nedsänkt i marken och som stöds av hängslen när det är möjligt. Vissa spett armar är gjorda av järnrör. Ändarna är böjda till öglor, och spettet skjuts genom dem. Stavarna är sedan drivs flera fot i marken. Dessa är mycket effektiva och motstå förkolning och bränning. Trä armar är inte lika effektiva eftersom de kan fatta eld.

Spinning spett

Om du vill ha en helt kokta gris, måste du aktivera den när den är matlagning på kol. Det bästa sättet att göra detta är att rigga grillspettet till en automatiserad vev och remskiva. Remskivan måste anslutas till änden av spettet, sedan via en kedjedrivning, ansluten till en långsamtgående motor. Om du vill ha en enklare lösning, svetsa stänger över båda ändarna av spettet i en vinkelrät sätt. Sedan, med hjälp av en värmedyna, kan du och någon annan vända grisen hand genom att trycka på stängerna.

Hur man gör en flaska för en kalv hemma


Precis som omvårdnad en mänsklig baby, flaska mata en bebis kalv kan vara en utmaning när kalven är inte på humör att äta, har förlorat sin mor eller distraherad. Genom att lära sig att förbereda en näringsrik flaska som stimulerar kalvens aptit och ger den med de näringsämnen den behöver för att växa, liksom sätta kalven i bästa möjliga position för att ta emot flaskan, kommer du träna vaden att flaskan-flöde väl .

Instruktioner

1 Förbered två liter mjölkersättning genom att blanda det i enlighet med tillverkarens instruktioner (förhållandet mellan torr mjölkersättning pulver för att värma vatten kan variera från märke till märke). Häll den blandade lösningen i en kalv nappflaska.

2 Skaka flaskan kraftigt i 1-2 minuter eller tills det torra pulvret löses fullständigt. Skruva nippeln ringen på toppen av flaskan.

3 Ställ kalven i en liten penna. Stänka mjölkersättning från flaskan på kalven näsa och vänta på att kalven kan slicka bort det.

4 Placera flaskan i vaden mun tre eller fyra gånger, vänta några minuter varje gång för calv att börja suga på flaskan. Prova detta för 15 minuter; Om kalven inte sjuksköterska, försök igen samma kväll. Fortsätta att införa kalven till flaskan för ett par dagar tills det blir vana att flaskmatning.

Tips

  • För din första matning, blanda bara en liter mjölkersättning så att flaskan är bara hälften fylld.
  • Plan för att mata kalv 2 liter mjölkersättning två gånger om dagen för totalt 4 liter. Erbjuder 2 liter på morgonen och två på kvällen.

Hur Trim en tjocka magar gris fötter


Fötterna av potten-bellied svin slutar i hovar, och dessa hovar växer för grisens hela liv. Om du har en pot-bellied gris som är relativt stillasittande eller inte bära ner hovarna snabbt, måste du trimma sina fötter på en regelbunden basis för att se till att han kan gå ordentligt.

Instruktioner

1 Få gris vana vid att ha fötterna hanteras. Påbörja denna process tidigt genom att klappa din gris fötter och håller dem i handen när han är liten. Vissa grisar tycker inte om att ha sina fötter rörd, så gå långsamt och se till att du ge ditt husdjur en positiv upplevelse med att ha fötterna hanteras.

2 Placera gris på ryggen. Gnugga en pot-bellied gris mage är ett bra sätt att få henne att rulla över.

3 Använd en penna för att markera hur långt du vill trimma tillbaka din gris hovar. Räkna ut var mjuk dyna av foten börjar bakom hoven, och se till att du inte markerar en punkt som kommer att beröra dynan i sin fot. På svin med vita hovar, kan du se den mörka linje där den mjuka dynan börjar.

4 Skär tillbaka din gris hovar med hjälp av diagonala skuren mini-tång. Dessa tänger är ofta tillgängliga på byggvaruhus, och de kommer att ge dig mer kontroll över processen. Du kan också använda häst avbitartång, men de är oftast för stor för en liten gris. Om gris hovar visar tecken på stress eller sprickbildning, använd en fil för att avsluta jobbet.

5 Belöna din pot-bellied gris med godsaker när du är klar trimma sina hovar. Några bra behandlar inkluderar druvor, små bitar av spannmål och mycket små mängder av ost.

6 Du kan lysa en ficklampa genom en pot-bellied gris hovar för att se var den mjuka dynan börjar, om grisen är blek nog.

Hur man startar en nyfödd get på en flaska


Höja getter, vare sig som husdjur, för mjölk eller kött, innebär att ta hand om dem i både sin ungdom och vuxenlivet. Nyfödda getter, men vanligtvis vårdas av mor, kan behöva vara flaska utfodras beroende på situationen. När en mamma get inte kan eller vill inte ta hand om en nyfödd, kan du behöva flaska foder get från den tid det föds. Att veta hur man får en baby get började på en flaska kommer att bidra till den unge får de näringsämnen och näring som krävs för att växa frisk och stark.

Instruktioner

1 Förvara alla leveranser tillsammans i ett område nära där baby getter lever. Detta är viktigt eftersom nyfödda kräver konstant utfodring och du inte vill att behöva söka för leveranser när det är dags för utfodring.

2 Tvätta ur flaskan eller plast soda behållare du kommer att använda för att mata barnet get. Se till att använda endast ett milt diskmedel och skölj behållarna väl. Tvätta bröstvårtor och torr. Fäst nippel till flaskan. Du kan behöva använda tejp för att fästa bröstvårtan om du använder en hemmagjord flaska.

3 Samla råmjölk från moder get omedelbart efter födelseprocess är klar. om mamman get dör under förlossningen, använd ersättnings råmjölk från jordbruk eller foder butiker. Blanda ersättnings råmjölk enligt tillverkarens angivna instruktionerna. Placera i flaskan och börja mata barnet get inom den första halvtimmen efter att födas. Vet att det nyfödda get kräver råmjölk eller ersättnings varannan timme dygnet runt och geten bör konsumera minst tre fulla uns under varje utfodring.

4 Lägg nyfödda get över knät när du sitter på en stol. Har geten slänga bakbenen över knät och placera armen under bröstet av geten. Stödja bockens huvud och rikta bröstvårtan in get mun. Vet att du kan behöva göra flera försök att få geten att haka på. Prata i en lugnande och lugn röst. Se till att du börjar flaskuppfödning i ett lugnt område så att inte skrämma nyfödda.

Tips

  • Om en nyfödd get inte kommer att haka på en flaska på en gång, prova att placera lite ljus majssirap på fingret. Låt get att slicka fingret och sedan byta nippel för fingret. Denna metod kommer att lura geten i att suga ur flaskan.
  • Satsa på en nyfödd husdjurs flaska och nippel uppsättning finns på gården leverans butiker om det är möjligt att säkerställa bröstvårtan passar ordentligt, vilket förhindrar läckage.
  • Ta inte en nyfödd get bort från modern till flaska foder om mamman är livskraftig och kan ge det nyfödda barnet med naturlig råmjölk. Vet att frånvaron av råmjölk till get system inom de första timmarna i livet skulle kunna sätta bocken riskerar att bli sjuk eller till och med dö tidigt.