fläckig hundfästing

Tecken på Tick Fever hos hundar


Tick ​​fever, eller tracker hund sjukdom, är den vanligaste namnet för erhlichiosis. Den bruna hundfästing (Rhipicephalus sanguineus) bär bakterierna som svarar för fästingfeber. Människor kan få tick feber på samma sätt hundar gör, från en brun hund fästingbett. Människor kan inte fånga fästingfeber från en smittad hund.

tidiga symtom

En hund kommer att ha en temperatur under den första fasen av fästingfeber, även kallad det akuta skedet. Han kommer att ha svårt att andas, märk svullna lymfkörtlar, en förlust av energi och en brist på aptit. Han kan uppvisa blödningar problem såsom plötsliga näsblod eller blod i avföringen. En hund med med fästingfeber kan också bli samordnade.

subkliniska Symptom

En hund som utvecklar kronisk form av fästingfeber kommer in i denna fas av sjukdomen, men kommer inte att uppvisa ytterligare symtom. Din veterinär kommer att behöva ta ett blodprov för att avgöra om hunden fortfarande är infekterad. Blod arbete kommer att visa eventuella kvarvarande bakterier i hundens blodomlopp. En hund kan botas under den akuta fasen.

kroniska symptom

De tecken på kronisk tick fever liknar de tidiga symptomen men mycket mer allvarliga. I stället för en liten näsblod, kommer hunden Blödning från näsan eller ögonen. Njurar eller tarmarna kan blödning också. Hunden kommer inte bara saknar energi, men kommer inte vill flytta. Hunden kommer ofta att vara lama kan ha svullna ben och kommer att ha märkbara samordningsproblem.

Tidsram

Enligt veterinären James W. sätt kan den akuta fasen ske från åtta till 20 dagar efter det att fästingen har bitit hunden. Under klinisk fas kan pågå så lite som två veckor, men kan pågå i åratal om hunden utvecklar kronisk tick feber. Hunden kan dö inom några dagar när kroniska symptom börjar. Veterinärbehandling, vilket kan innefatta blodtransfusioner, skall ske omedelbart.

Förebyggande

Förhindra fästingar från att bita din hund att undvika fästingfeber. Loppor och fästingmedel som t.ex. kragar, mediciner och spot-on behandling kan användas för att stöta bort och döda vuxna fästingar. Veterinärer rekommenderar att du kontrollerar en hund efter utelek tid, särskilt i skogen eller högt gräs, för att vara säker på att fästingar inte på pälsen eller kroppen.

Om Rocky Mountain Spotted Fever hos hundar


Rocky Mountain spotted feber (RMSF) är en livshotande sjukdom som överförs till hundar genom infekterade fästingar. Det kan ta upp till två veckor till dess symptom uppträder. Antibiotika såsom tetracyklin används för att behandla sjukdomen. Korrekt fästing kontroll med en insekticid som permetrin är det bästa sättet att förhindra fästingar från att sprida sjukdomen till din hund, speciellt under fästingsäsong och i områden där fästingar är mest utbrett.

orsaker

En organism som kallas Rickettsia rickettsii, en parasit i familjen Rickettsiaceae orsakar Rocky Mountain spotted feber. RMSF upptäcktes först hos hundar på 1970-talet. Hårdföra fästingar såsom den amerikanska hundfästing (Dermacentor variabilis) i östra Obundna staterna och trä fästingen (dermacentor andersoni) i västra USA är bärare av R. rickettsii organismen. Fästingar förvärva denna organism när de livnär sig på blod av små däggdjur som rävar och fladdermöss.

Överföring

Fästingar har oftast för att fästas till värddjuret i två till fem timmar för att överföra sjukdomen. Fästingens saliv sänder sjukdomen under utfodring. Sjukdomen överförs snabbare senare under säsongen än tidigare under säsongen, när R. rickettsii organismerna är långsammare för att aktivera. I subklinisk skede av infektionen, inte hundar inte visar några yttre symptom. Hundar som behandlats i subklinisk scenen har en bättre chans att en snabb återhämtning. När symtomen visar, kallas det akuta skedet.

symptom

Även bärs av många andra däggdjur, hundar och människor är de enda däggdjur som uppvisar symptom på sjukdomen. Feber, aptitlöshet, diarré, kräkningar, svullna öron, ledsvullnad och sår i slemhinnorna är vanliga. Neurologiska symtom såsom dvala, yrsel och kramper är också ganska vanligt i det akuta stadiet av sjukdomen, och kan vara ganska svår. De flesta hundar kommer också att utveckla retinal blödning. Vissa kan utveckla njursvikt, onormal hjärtrytm och lunginflammation. Plötslig död är också möjlig.

Behandling

Om den lämnas obehandlad kan RMSF leda till döden. Snabb diagnos och behandling är absolut nödvändigt för en fullständig recovery.Tetracycline givet tre gånger dagligen eller doxycyklin två gånger dagligen används för att behandla RMSF. Valpar mindre än sex månader gamla och dräktiga tikar kan ges kloramfenikol tre gånger om dagen för att förhindra att tänder som färgas av tetracyklin. I alla utom de mest allvarliga fallen, kommer hundarna svarar på den medicinering inom en eller två dagar.

överväganden

De flesta hundar som diagnostiserats med Rocky Mountain spotted feber är under tre år gamla. Renrasiga hundar är mer benägna att insjukna än blandad ras hundar. Schäfer rasen, på grund av sin redan sänkt immunitet mot andra rickettsior organismer, har en särskilt större chans för att drabbas av akut RMSF. Hundar som framgångsrikt har återhämtat sig från RMSF har visat immunitet mot sjukdomen.

Förebyggande

Rocky Mountain spotted fever ses oftast i slättområden, ostkusten och Mellanvästern i USA. Det är oftast överförs mellan april och september, när fästingar är mest aktiva. Styra fästingar på din hund är det huvudsakliga sättet att förhindra RMSF. Kryssa sprayer, schampon och spot-on som innehåller permetrin har visat sig fungera bra i att hålla fästingar borta. Eftersom RMSF kan överföras till människor från fästingar på sina hundar, är det viktigt att inte krossa fästingar eller ta bort dem med bara händerna, eftersom sjukdomen kan överföras till människor genom kontakt med en infekterad fästing innanmäte.

Om du har problem med fläckiga, oren hud, prova att använda en naturlig rensning botemedel. Även om det kan finnas ett överflöd av hudvårdsprodukter på marknaden, finns det några naturliga huskurer som är lika effektiva. De naturliga ingredienserna i hemmagjorda lösningar är bra för din hud, men de är också säkra för miljön och kostnadseffektiv.

Instruktioner

1 Häll två lika delar mandelolja extrakt i en 16-ounce flaska.

2 Lägg sju lika delar extrakt av kamfer till flaskan.

3 Tillsätt en del av sandelträ pulver till flaskan.

4 Häll 30 lika delar rosenvatten in i flaskan.

5 Placera locket på flaskan och skaka flaskan för att blanda alla ingredienser. Skaka i omkring 20 till 30 sekunder.

6 Använd en bomullstuss att gnida denna blandning på nyligen rengjord hud minst en gång om dagen. Denna blandning kan förvaras vid rumstemperatur.

Tips

  • En balanserad kost som innehåller mycket vatten kommer också att hjälpa till med fläckiga hud.
  • Sov inte i smink. Sova i smink kan täppa till porerna och orsaka hudirritation och finnar.

Även om inte alla skorpioner innehåller dödligt gift, beroende på vilken typ av skorpion och storleken på din hund, kan en skorpion sting få allvarliga, även dödliga effekter. I delar av landet där skorpioner är vanliga, vara medvetna om symptom för att förhindra ett allvarligt problem. Om du misstänker att en skorpion sting, ta din hund till en veterinär omedelbart. Ju tidigare din hund behandlas, desto bättre sin chans till överlevnad.

typer

Det finns cirka 1200 kända arter av skorpioner. De flesta föredrar varmare klimat och är nattaktiva matare av insekter och spindlar. Den farligaste amerikanska skorpion är Arizona bark scorpion, en ljusbrun scorpion som växer inte längre än 7 cm och är känd för att orsaka människor dör. Det är dock viktigt att notera att alla skorpioner är farliga till viss del och är ganska vanligt i södra USA.

effekter

Scorpions sting med sina svansar, som innehåller olika typer av gift beroende på art. Stings kan känna så mild som ett bi sting eller mycket värre. Oavsett hur mild sting, alla skorpioner har gift som innehåller matsmältningsenzymer som orsakar intensiv smärta i lokala områden. Mer giftiga skorpioner har också neurotoxin, som är ett gift som påverkar nervsystemet.

symptom

Hundar stucken av en skorpion är svåra att diagnostisera eftersom symptomen härma bekämpningsmedelsförgiftning. Stinger är ofta fortfarande på plats, så letar efter ett svullet område där Stinger kan vara. Symtomen omfattar dreglande, riva liknar gråt, olämplig urinering och avföring, beteendeavvikelser, vidgade pupiller, muskelryckningar, andningssvårigheter och kollaps. I allvarliga fall, kan din hund ha kramper som liknar epilepsi. Dödsfall resultatet av högt blodtryck, andnings kollaps eller hjärtrytmen avvikelser.

Behandling

Det finns ingen hemtjänst för Scorpion-sting behandling som de flesta motgift inte rekommenderas för användning hos hundar. Noggrann borttagning av stinger och behandling av det smärtande området kan hjälpa, men en resa till veterinären rekommenderas. De flesta hundar svarar bra på stödjande behandling, som vanligtvis består av intravenösa vätskor och smärtlindring. Medicinsk behandling är oftast bara krävs om sting orsakar muskel darrningar eller kramper, i vilket fall metokarbamol, diazepam eller fenobarbital kan användas.

Förebyggande

Även skorpioner finns i huset, om du bor i eller besöker ett område där skorpioner är utbredda, hålla din hund inne utan tillsyn. På vandringar, hålla din hund koppel eller lära den att gå ett par fötter från dig när koppel. Lär en pålitlig "lämna det" eller återkalla kommando och använda den varje gång du ser din hund inspektera något som du misstänker kan vara en insekt. Om din hund tycker om att jaga buggar eller reptiler, tåg "lämna det" med ofarliga insekter i din trädgård för att minska rovdjursinstinkt.

Hur man blir en sökning Hundförare


Sök och räddning (SAR) är ett känslomässigt och fysiskt ansträngande volontärverksamhet. Sök hundförare ge upp sin tid, pengar och resurser för att hjälpa tjäna sitt samhälle och land. De tillbringar timmar utbilda sina hundar, både på och utanför planen. Sök och räddning är dock mycket givande.

Instruktioner

1 Se till att du är vältränad nog att vara en SAR hundförare. Du måste kunna tåla långa timmar på fältet i alla typer av väder och klimatförhållanden körsituationer tillräckligt redskap för att stödja dig, din hund och saknade personer.

2 Hitta din lokala SAR-enhet. Titta på en webbplats som 911 Site och kontrollera med din lokala sheriffen avdelning. Din veterinär kanske vet hur man kontaktar den lokala SAR enheten också.

3 uppfyller kraven för att gå med i laget. Detta innebär ofta att slutföra en säkerhetsprövning, fysisk och provanställning. Prövotiden varar vanligtvis allt från sex veckor till ett år. Den används för att bestämma ert engagemang för laget och strikt träningsschema. Även om skyddstillsyn, måste du fylla i alla andra krav och delta åtminstone hälften av alla lag träningspass. Du måste visa dig kunskaper på området, och bevisa att du är fysiskt kunna möta kraven från SAR arbete. Det handlar ofta om en fullständig fysisk undersökning av en läkare och laborationer. Din särskild enhet kommer att variera om riktlinjer säkerhetsprövning och information ska tas emot från dem.

4 Ta alla nödvändiga klasser. De flesta sjöräddningsenheter kräver klasser i första hjälpen, hjärt-lungräddning (HLR) och doft teori. Andra kräver omfattande klasser i navigering, K-9 trauma och övre nivå SAR certifieringar. De flesta SAR klasser värd volontärer eller medlemmar av den lokala räddningsteam. Resor kan vara eller inte vara inblandade. Enheten kommer sannolikt delta i lektioner tillsammans och reser tillsammans. Några grundläggande certifieringar och klasser kan fyllas i på en dag. Andra, såsom någon National Association for Search and Rescue (Nasar) certifieringar, ta upp till sex veckor att slutföra. Många klasser kräver att du bevisa dina färdigheter för att få certifieringen. Vissa, såsom övre nivå Nasar kurser kräver en formell granskning och fältprov.

5 Uttryck din önskan att arbeta som medlem i hundspann, när du har blivit en fullvärdig medlem i teamet. Du kan bli tvungen att träna under en avancerad hanterare för ett tag. Din hund måste ha alla vaccinationer aktuell och vara väl socialiserade med människor, djur och föremål. Före träning är inte obligatoriskt för de flesta enheter, även om din hund kommer att ha att lydnad utbildas innan formell SAR utbildning börjar.

Om din hund tillbringar tid med att spela och utforska utomhus, det finns en möjlighet att han kunde få stucken av ett bi. Ett bi sting kan orsaka smärta och svullnad på en hund, så behandling första hjälpen måste ges så snart som möjligt. Det är viktigt att vara lugn så att din hund kommer att vara lugn också. Med några grundläggande första hjälpen som du redan har hemma, kan du minska smärta och svullnad från bee sting.

Ta bort Stinger

Det första du behöver göra för din hund efter en bee sting är att se till Stinger är fortfarande inte lämnats in under huden. Ju längre en stinger stannar i huden, desto mer inflammation det kommer att orsaka. Håll hunden lugn med en lugnande röst, och lokalisera stinger. Om gadden fortfarande sticker ut från huden, försiktigt bort den med en pincett. Om detta inte fungerar, skrapa ytan av huden med ett kreditkort eller något liknande tills den fångar kanten av stinger och drar ut den.

lindra klåda

Efter avlägsnande av stinger, bör du använda en blandning av bakpulver och vatten till BISTING att lindra klåda. Hunden kommer att försöka repa eller bita på ett bi sting om det kliar, vilket kommer att göra svullnad värre. Placera några matskedar bakpulver i en liten kopp eller skål och tillsätt bara tillräckligt med vatten för att göra en tjock pasta. Om du inte har bakpulver, tillämpa ammoniak eller calamin lotion till det drabbade området med en bomullstuss.

applicera Ice

Applicera en kylklamp till biet sting för att minska svullnad. Frysklampar fungera bra, men om du inte har en kan du helt enkelt sätta några isbitar i en plastpåse och vira en handduk runt påsen. Håll is på det drabbade området i fem minuter, och sedan ta bort det i fem minuter för att undvika att bränna huden. Om din hund inte kommer att sitta stilla i fem minuter medan du använder kylklamp, prova att ge din hund vatten eller behandlar för att locka honom att stanna på ett ställe. Uppmuntra din hund att koppla av i sin favorit sängkläder tills svullnaden avtar, särskilt om BISTING är på tassen.

Ring din veterinär

Om svullnad från bee sting inte avta efter de tidigare nämnda behandlingarna, ge din hund en antihistamin om du har en. Bara ge din hund mediciner som specifikt ges till dig av din veterinär. Ring din veterinär eller ta din hund till närmaste akut djursjukhuset omedelbart om du observerar några förändringar i beteende, andas eller matvanor. Dessa symtom kan vara tecken på en allvarlig allergisk reaktion, och kräver omedelbar läkarvård. Fråga din veterinär för antihistaminer för att hålla i en första hjälpen-kit i fall din hund får en annan bee sting i framtiden.

Med varmare väder kommer bin - och med bin - tyvärr kan komma bistick. Husdjur är inte någon mer immuna mot bistick än människor. I själva verket, eftersom de har en förkärlek för att snäppa på insekter, har de ännu mer av en chans att bli stucken. Skulle denna obehaglig upplevelse drabba ditt husdjur - här är de bästa sätten att behandla en sting.

Instruktioner

1 Om du ser biets stinger, skrapa bort det med ett kreditkort eller annat trubbigt föremål såsom en Popsicle pinne. Dra inte Stinger med fingrarna eller pincett, eftersom det skulle kunna frigöra ytterligare gift i ditt husdjur kropp.

2 Ge ditt husdjur 1 mg. av Benadryl per pund din hunds kroppsvikt efter kontroll med ditt husdjur veterinär att se till att det är OK. Detta kommer att bidra till att minska svullnad, inflammation och klåda.

3 Applicera en kall eller kylklamp till området för att minska svullnad. En påse frysta grönsaker kommer att fungera!

4 Övervaka ditt husdjur för de kommande timmarna. Om du märker någon större svullnad som sträcker sig utanför sting webbplats eller ditt husdjur känns svag eller har svårt att andas, ta honom till en veterinär omedelbart.

Tips

  • En EpiPen, en anordning som sprutar adrenalin kan köpa lite tid för ett husdjur med allvarliga allergiska reaktioner mot bistick tills du kommer till veterinären. Kontrollera med din veterinär om att hålla en EpiPen till hands om ditt husdjur är benägen att allergiska reaktioner.
  • Ovanstående steg är för omedelbar behandling av bistick. Det finns en mängd olika naturliga och naturläkemedel för att lugna området och främja läkning. Kontrollera med din veterinär eller en herbalist / homeopat för förslag.
  • Följ stegen ovan för bålgeting och getingstick med undantag för steg 1 (bålgeting och geting stingers inte inträngt, även tenderar att vara mer smärtsamt än bistick).
  • Om ett antal bin svärma ditt husdjur, alltid söka omedelbar veterinärvård.
  • En svullen mule kan ofta indikera ett bi sting. Svullnad i ansiktet och nacken kan orsaka ditt husdjur luftvägarna att stänga och avskurna andning.

Eftersom vissa människor är mycket allergisk mot bin sticker medan andra inte, så är det med hundar. I svåra fall kan en sting vara livshotande. I mildare sådana, kan det helt enkelt vara smärtsamt. Som djurägare, är ditt jobb trefaldig: att bedöma situationen och söka akut medicinsk hjälp om så behövs; att behandla mildare svider själv; och för att planera hur man kan undvika och hantera eventuella svider i framtiden.

bedöma Symptom

Din första uppgift, när du vet att din hund har blivit stucken, är att bedöma om eller inte ditt husdjur är att ha en allergisk reaktion mot udden, och i så fall hur allvarlig reaktionen är. Svåra allergiska reaktioner, som med människor, kan hindra andning och svälja, och orsaka en förlust av medvetandet och svimning. Hundar som är mycket allergisk mot bistick kan visa astmaliknande symptom. De kan börja skälla okontrollerat, och sedan plötsligt gå tyst. Området runt bee sting kan också svälla upp fruktansvärt.

Få akut medicinsk hjälp

Om din hund visar några bee sting allergiska symptom, då du står inför en medicinsk nödsituation och behöver ringa för professionell hjälp. Få en veterinär på telefonen, om möjligt, eftersom han eller hon kanske kan föreslå några saker du kan göra för att hjälpa situationen när djuret transporteras till närmaste veterinär eller djur brådskande vård klinik.

Behandling för Mildare reaktioner

Om din hund har blivit stucken av ett bi, men att inte ha en allvarlig allergisk reaktion, kan du försöka behandla det själv. Kontrollera sting området för att se om du kan hitta Stinger. Borsta en nagel över huden runt bettet, och om Stinger finns kvar, kommer du att känna det. Ta bort Stinger utan att bryta öppna giftet säcken. Applicera is på bettet för att lindra någon svullnad. Sedan bilda en pasta av bakpulver eller till kött och täcka bit med det. Pastan motverkar syran från giftet, stoppa den från att sprida sig och hjälpa till att lindra en del av smärtan.

Planering för framtiden

Människor som är kraftigt allergisk mot bistick bär ofta en Epi-penna med dem. Denna enhet är en autoinjektor som administrerar adrenalin snabbt i ett ben. Det är inte en ersättning för medicinsk behandling, men det kan rädda ett liv medan akutsjukvård erhålls. Om du vet att ditt husdjur är allvarligt allergisk mot bistick, överväga att hålla en å i en nödsituation. I allmänhet är bistick hos hundar som behandlats med adrenalin, steroider och / eller antihistaminer.

Miljö

Bin älskar blommor. Därför, om din hund är allergisk mot bin, gör vad du kan hålla ditt husdjur ur blomsterträdgårdar. Likaså bin som till häckar i träd och under takfoten av hus. Titta noga runt din egendom, och om du ser ett bo börjar bildas är det i allas intresse att den tas bort så fort som möjligt. Vissa typer av getingar och bålgetingar, vars stick kan vara lika giftiga, som häckar i marken. Kontrollera dina skäl noggrant för bon och få dem förstöras om du hittar någon.

Produkter för Fläckig Skin


Många människor står inför problemet med ojämn, ojämn hud. Inom skönhetsindustrin, är hydrokinon används ofta i huden kväll och ljusare produkter, men mer naturliga alternativ kan användas som vitamin C, björn bär extrakt och mörkläggningsjästextrakt.

Clinique Ännu bättre mörka fläcken Corrector

Clinique allergi testad och doft-fri linje av produkter omfattar deras mörka fläcken Corrector. Enligt deras kliniska prövningar användare se en märkbar 53% förbättring av hudfärg. Denna produkt är hydrokinon fritt. Resultaten kan ses i så lite som fyra veckor, och det är lämpligt för alla etniska grupper. Från och med augusti 2010 ett uns av denna produkt säljer för $ 49,50.

HumiNature Lighte Regim

HumiNature s trestegs huden ljusare kit innehåller ett rengöringsmedel, en dagtid grädde och en nattkräm. Den rengöringsmedel innehåller alphahydroxy fruktsyror för att hjälpa ljusare hud och tar bort döda hudceller genom peeling och viktig del för att uppnå en jämn hudton. Den dagkräm innehåller solskyddsfaktor, och nattkräm innehåller dubbelt så mycket aktiva ingredienser för att arbeta på din hud under natten. Från och med augusti 2010, är ​​detta kit kostar $ 39,99.

Neutrogena synbart Även Moisturizer

Denna produkt jämnar hudton och skyddar mot UV-strålar, som kan orsaka framtida hudskador. Den innehåller soja, SPF 30 solskyddsmedel, och C-vitamin, en naturlig hud vitmedel. Den hävdar att minska uppkomsten av mörka fläckar inom fyra veckor, och minskar också rynkor utseende inom åtta veckor. Det är också rekommenderas för känslig hud. Från och med augusti 2010 säljs denna produkt för $ 13,99.

Auras huden vitare Gel

AusRas innehåller Kojic syra, en kemikalie som är känd för att hämma melanin produktionen. Den kemiska Alfa-arbutin, en kemikalie som stannar melanin produktionen, bidrar också till sin belysning makt. AusRas innehåller även vitamin C, alfa-glykolsyra (AHA) och vitamin E, såsom antioxidanter, för att förhindra framtida missfärgning och tecken på åldrande. Från och med augusti 2010 AusRas huden vitare Gel säljs för $ 36,98.

Kakaosmör

Kakaosmör är rent vegetabiliskt fett som erhålls från kakaobönor, och har använts i århundraden som en dermatologisk botemedel för torra och / eller ojämna hudproblem, såsom fläckar och bristningar. Vissa har ett problem med sin kraftfulla kakao lukt, därför är det också i en raffinerad luktfri formulär. Men eftersom raffineringskakaosmör minskar sin styrka, är det bäst appliceras på huden i sin råa form.

Tri-Luma Cream

De med allvarligt fläckig hud i ansiktet, även känd som melasma, kan överväga att be sin läkare eller hudläkare om Tri-Luma. Denna kräm är endast tillgänglig genom perscription, och innehåller hydrokinon, tretinoin och fluocinolonacetonid. Behandling med Tri-Luma fortsätter under 8 veckor, och eftersom det gör huden sol känsliga, bör användas med sol undvikande åtgärder som solskydd.

Symtom på en gul jacka Sting i Cats


Som varmare väder strategier, djurägare som låter sina katter utanför måste vara medveten om var deras djur hela tiden. Vidta förebyggande åtgärder samtidigt som din katt att leka utomhus krävs för att undvika obehagliga missöden såsom gula jacka svider. Reaktioner på gula jacka svider varierar från katt till katt. Många katter upplever minimala biverkningar medan andra katter vara nära döden.

Svullnad

Svullnad är en vanlig biverkning av gula jacka svider. När kroppen injiceras med giftet, svullnad eller inflammation uppstår på grund av ökat blodflöde till det drabbade området. Svullnad är ofta det första tecknet på en gul jacka sting. Kontrollera alltid området kring det drabbade området för att säkerställa att svullnaden är inte händer i resten av kroppen. Rodnad är också förknippat med svullnad.

Ömhet

Efter att stucken av en gul jacka, kommer det drabbade området på din katt vara öm. Katten kan oroa området genom att ständigt slicka eller repa på det i ett försök att lindra obehag. För svider som inträffar i närheten av lederna eller på tassen, kanske du märker att katten haltar när hon går.

Andfåddhet och svaghet

Katter som är allergiska mot gula jacka svider kommer att uppvisa mer allvarliga symptom. Precis som människor som är allergiska mot bee och getingstick, katter som lider av en allergisk reaktion mot svider ofta andfåddhet och verkar svag. Dessa är symtom på anafylaktisk chock och din katt måste föras till sjukhus omedelbart.

Förvirring, Kollapsa och död

I svåra fall kan katter verkar förvirrad långt efter sting. Håll utkik efter ovanligt beteende. Några tecken som inte är typiska för en gul jacka sting måste kontrolleras omedelbart. Kollapsar, kräkningar och diarré är två tecken på att din katt reagerar dåligt till sting och måste tas till sjukhuset. Svåra symtom som går obehandlade ofta leda till döden. Håll ett öga på din katt i flera dagar efter sting inträffar.