få bort ludd från fleece

Hur man tar bort ludd från Fleece


Fleece är ett underbart tyg som kan hålla dig varm hela vintern. Det enda problemet med materialet är att det drar till ludd och hår från husdjur. Ludd och djurhår fastnar på fleece och kommer inte att lossna utan coaxing. Det finns några saker du kan göra hemma för att se till att din fleece ser bra utan några bollar av lint hängande.

Instruktioner

1 Kör luddfri kläder duk över fläckar av din fleece som innehåller ludd. Ludd kommer att dras till duken. Dessa är gjorda för att ta bort ludd från datorskärmar, men fungerar lika bra på att ta bort ludd från fleece.

2 Placera fleece i torktumlaren med en hårtork blad i tjugo minuter. Torkarket kommer att minska den statiska så att ludd hamnar i luddutrymmet i torktumlaren i stället för på din fleece.

3 Linda några packtejp runt fyra fingrar. Kontrollera den klibbiga sidan är vänd utåt. Tryck tejpen på ludd och dra upp. Det ludd fastnar på packtejp. Du kan behöva åter band fingrarna när den första omslaget är full av ludd om du har en hel del ludd på fleece.

4 Rulla en ludd rulle över lint på fleece. Gör detta hela fleece att ta alla ludd off.

5 Använd en pincett för att ta bort ludd bitar. Detta är ett bra alternativ om du inte har en stor mängd ludd. Om du har en stor mängd ludd du behöver en timme att ta bort allt ludd från fleece med pincett.

Tips

  • Wrap packtejp runt en roller istället för handen att göra en hemmagjord ludd rulle. Försök att tvätta kläder inifrån och ut. Detta kommer att minska den mängd ludd som fastnar på din fleece.
  • Lint kommer från dina handdukar. Försök att tvätta dem separat gång per vecka i stället för att lägga till dem till tvätt tillsammans med dina kläder.

Lint samlas på stickade kläder för ett antal olika skäl. Lint deponeras i torktumlaren, samlas in genom regelbundna slitage eller överföras från andra klädesplagg i garderoben. Även ludd i ofarliga för din hälsa, påverkar det hur plagget ser ut när du bär den. Ta bort ludd gör en nedgångna tröja eller sticka topp ser helt nya igen, särskilt om det har en mörk färg. Det finns ett par billiga sätt att snabbt ta bort ludd från stickade kläder.

Instruktioner

strumpbyxor Metod

1 Skär ner på ena benet av ett par gamla strumpbyxor.

2 Lägg plagget ned på en plan yta.

3 Sätt in handen i benet av strumpbyxor och dra upp tills din hand är fast i foten av benet, som om det är en vante.

4 Gnid strumpbyxor på handen mot din lint omfattas plagg i en riktning. Texturen av strumpbyxor och friktion plockar upp och tar bort ludd och andra saker som du inte skulle tänka att ha avlägsnat, såsom ilska, damm, och mer.

Duct Tape Metod

5 Rulla flera inches av tejp från rullen och skär bort det.

6 Vik tejp runt den bredaste delen av handflatan, klibbiga sidan uppåt, sticker de två ändarna.

7 Lägg plagget på en plan yta och klappa den med silvertejp. Det fungerar bäst om du använder korta, snabba klappar och dra upp när du släpper bandet från plagget.

Hur man tar bort ludd från kläder


Lint händer. Oftast samlas på mörka, porösa kläder, men luddiga fibrösa saker kan infinna sig i någon älskade tyg. Oavsett om din lint problem i form av små lint piller på dina strumpor eller skärande stratus invasioner alla upp och ner din tröja, kan du få ut det. Följande är mer eller mindre ett flödesschema över lint borttagning tekniker, från de flesta gemensamma för de flesta desperat.

Instruktioner

1 Försök en lint roller. De kostar några tior på ett apotek. I huvudsak en ludd rulle är bara en rulle klibbigt papper på ett fat fäst vid ett handtag. Lägg din luddspangled banner på en plan yta och håll den ena änden av den stadigt när du rullar luddrullen mot tyget. Upprepa, avrivning delar av papperet när det blir ludd mättad, tills den är klar. Lint rullen inte fungerar? Detta är inte ovanligt. Flytta till steg två.

2 Försök silvertejp. Om du inte hålla några rullar av tejp runt ditt hem och kontor, ta en cue från de miljontals hantverkare, hemmafruar och MacGyvers i världen som känner de verkliga krafter silvertejp. En manifestation av silvertejp användbarhet är dess förmåga att avlägsna ludd från kläder. Linda en längd av det runt fingrarna, klibbiga sidan ut och ungefär badda din ludd lastat linneskjorta. Upprepa ersätta bandet efter behov, tills dina kläder formligen lyser. Andra klibbiga saker som kan göra detta trick: cellofan eller förpackning tejp, maskeringstejp, och klibbiga-stödda förpackningsetikett kuvert som de kan få gratis från Fed-Ex.

3 Få in där och skrubba kläder med en 3M grön skursvamp, något fuktig. Lint problemet fortfarande inte går bort? Vi kör av alternativ, men frukta inte.

4 Använd en gammal enda blad rakkniv används för rakning hår från huden. Detta fungerar för att ta bort ludd från kläder om du är försiktig. Det finns också produkter där ute kallade elektriska luddborttagningsmedel som är precis som en rakhyvel, men batteridriven och verkligen formidabel. Köra rakhyveln eller elektriska luddborttagnings upp och ner i tyget.

5 Tänk tröja Sten (se Resurser nedan). Det är som en pimpsten men för att ta bort ludd från tröjor och andra kläder. Försök att om de tidigare stegen lämnar dig ledsen.

6 Lägg till en kopp ättika i tvätt med dina linty kläder. Detta kommer att lossa banden mellan ludd och tyget.

7 Kontakta en kemtvätten om allt annat misslyckas.

Tips

  • Omvandla din hårborste till en luddborttagningsverktyg. Köp en remsa av kardborreband (generiskt namn: hook-and-loop fästanordningen). Säkert limma kroken sida på baksidan av hårborsten. Täcka den med sling sida tills den ska användas.
  • Lint rollers, tejp, cellofan eller förpackning tejp, förpackning etiketter och andra klibbiga medel för utrotning lint kommer att lämna en omärklig klibbiga rester på kläderna. Detta kan locka mer ludd senare. Så, så snart som möjligt efter att ha använt en av dessa objekt att de-lint ett klädesplagg, kasta kläder i tvätten med lite diskmedel och några matskedar ättika. Detta kommer att minimera risken för en lint uppror.

Velour kläder ser ut och känns lyxiga; den blandar utseendet av sammet med bekvämligheten av ditt favorit par svettningar. Det tvättas i maskin och lätt att ta hand om, men det har en tendens att locka ludd. Lyckligtvis är det lätt att ta bort ludd från velour kläder. Ta bort så mycket ludd som möjligt innan gungade plagget i tvättmaskinen, så ge det en snabb touch-up efter plagget är torr. Här finns ett par sätt att få ludd från din velour kläder.

Instruktioner

1 Gå över velour plagg med en ludd pensel, med hjälp av snabba, hårda slag. Vinkla borsten så att dina slag går mot borsten tupplur, höja fibrerna. Fibrerna på borsten kommer att fånga ludd och dra bort det.

2 Rulla en lint rullen över dina kläder. Lint rollers har lager av klibbiga blad som kommer att ta bort ludd från kläderna utan att lämna några rester. När den klibbiga blad har samlat för mycket ludd, damm eller djurhår för att vara effektiva, helt enkelt dra bort det och kassera den. Det kommer att finnas ett annat blad under den.

3 Använd en fuktig tvättlapp att torka ludd av velour kläder i en nypa. Var försiktig dock --- en tvättlapp kan ibland lämna sin egen ludd bakom. Använd inte en röd handduk på en vit jacka, eller en vit tvättlapp på en svart kör kostym.

4 Maskeringstejp gör en stor improviserad lint rullen. Riv en längd av tejp och linda den bakåt kring sin spole, tejpa en kant av bandet över den andra. Rulla spolen över dina kläder för att avlägsna ludd utan att skada fibrerna.

5. Undvik lint bollar genom att sätta dina kläder i torktumlaren i 5 minuter innan du tvättar dem. Ett par minuter i torktumlaren kommer att bli av de flesta av håret, damm och lösa fibrer som förvandlas till ludd när blöt och skakas i en tvättmaskin.

Hur man tar bort ludd från Wool


Ull lockar lätt ludd, och ta bort det kan vara en utmaning. Ta hand om ull kan vara svårt eftersom tyget skadas lätt. Det finns några sätt att ta bort ludd från ull säkert, med hjälp av prisvärda objekt som kan hittas på apotek. Använd statisk vakt för att förhindra återkommande anfall med ludd.

Instruktioner

En borsta försiktigt ullen med en sammets ludd borste.

2 Använd en elektrisk lint remover. En elektrisk lint remover är som en miniatyr vakuum som försiktigt suger ludd från kläderna. Häng din ull material på en galge eller handdukshängare och dammsuga material som du skulle en matta.

3 Mist vatten över hela ullplagget med en sprayflaska. skrubba försiktigt problemområden med en tvättlapp. Använd en tvättlapp med grova material som inte kommer att orsaka mer ludd. Vattnet kommer att lyfta ludd och gör att du kan borsta bort det med mild skrubbning.

4 Använd tejp för att ta bort ludd. Silvertejp är oftast det enklaste sättet att ta bort ludd från ull, men det bör vara en sista utväg. Ibland kan tejp något skada ull orsakar materialet frizz. Wrap tejp upp och ned runt handflatan, så att den klibbiga sidan är borta från din handflata. Försiktigt klappa ner ludd kontinuerligt tills det lyfter från ull. Wrap nytt band runt handflata tills du har tagit bort alla ludd.

5 Spray statisk vakt på ull material.

Tips

  • Undvik att använda klibbig-rulle lint penslar, vilket kan orsaka ullen till frizz.

Hur man tar bort ludd från ull rockar


Irriterande lint ackumulering på kläderna kan enkelt tas bort med lite ansträngning. Det finns flera användbara verktyg som tar bort ludd från kommersiellt tillverkade borstar till mer hemlagad lösningar. En kombination av båda typerna kan vara din bästa alternativet. För överdriven ludd bort, men det är klokt att ta din jacka till en kemtvätt och har det professionellt rengjorda.

Instruktioner

1 Ta yllekappa och lägg det på en plan arbetsyta. Sprid armarna från kroppen på pälsen.

2 Ta luddborsten och lokalisera den lilla pilen anger riktningen för att sikta dina penseldrag. Borsta bort ludd på pälsen - börjar med kroppen. Var noga med att endast borsten i den riktning som anges, annars ludd kommer att sprida sig tvärs över tyget. Ta bort eventuella ackumulerade ludd från penseln när du arbetar.

3 Upprepa steg 2 tvärs över pälsen på varje arm, underarmar, och längs axlarna och kragen.

4 Om det finns ytterligare spår av ludd fortfarande närvarande, använd en rulle tejp eller maskeringstejp; eller ett band lint vals. Om du använder cellofan eller maskeringstejp: dra en lång bit tejp cirka 6 "eller så i längd Linda non-stick sidan i ett sammanhängande stycke till slinga runt handen fast bandet av bandet genom att överlappa ändarna (... Om du använder ett band ludd rulle, fortsätt till steg 5.)

5 Pat områdena pälsen med bandet. Som ludd ansamlas på bandet, dra för att exponera en ren klibbig del av bandet för att peka mot pälsen. Använd så många tejpbitar som behövs för att avlägsna överskottet ludd.

Hur man tar bort tuggummi från Fleece


Uppgiften att ta bort tuggummi från kläder är en källa till frustration för familjer med barn. Lyckligtvis vissa beprövade metoder bör kunna ha tandköttet utanför fleece på nolltid. Alla metoder använda vanliga hushåll ingredienser och i allmänhet tar bara några minuter att arbeta.

Instruktioner

1 Frys den. Placera fleece i frysen i ett par timmar eller tills gummit härdar. Använd en smörkniv till Skrapa och knäcka den frusna tuggummi från fleece. För att spara tid, gnugga det drabbade området av fleece med en isbit innan skrapning. Frysningen Metoden lämpar sig även för större tyger som gardiner och mattor.

2 Lös tandköttet med vinäger. Hetta upp vinäger lite för att påskynda processen. Applicera vinäger och använda en smörkniv för att skrapa några envisa tuggummin. När tandköttet tas bort, tvätta ullen som vanligt för att avlägsna vinäger lukten.

3 attackera den med citronsaft. Använd antingen färskpressad citron eller färdigförpackade citronsaft för att suga det drabbade området av fleece. Citronsyra i citronsaft kan lossna och delvis lösa tandköttet. Använd en smörkniv för att skrapa svåra bitar bort. Tvätta som vanligt att ta bort citronsaft.

4 Lossa den med WD-40. Spreja på fleece och skrapa med en smörkniv för att ta bort tandköttet. Tvätta fleece som vanligt.

Hårborstar samla ludd, produktuppbyggnad och löst hår som kombineras för att skapa irriterande hinder mellan ditt hår och borsten på borsten. Detta kan fixas med lite hårborste underhåll. Försök att ta bort lösa hårstrån som fastnar i borsten dagligen, och går alla ut att ordentligt rengöra din hårborste en gång i veckan. Ludd och andra uppbyggnad kommer att vara ett problem i det förflutna, och håret kommer att vara friskare.

Instruktioner

1 Använd fingrarna för att dra ut några uppenbara hår bollar från borsten i hårborsten. Kasta håret bort.

2 Ta en kam och försiktigt skrapa alla återstående ludd och oönskat hår upp och bort från basen av hårborsten. Se till att inte skada borsten eller över skrapa några envisa områden.

3 Eliminera eventuell framtida lint uppbyggnaden genom att rengöra någon produkt som har samlats på borsten. Doppa en gammal tandborste i varmt vatten och lite schampo och skura borsten från topp till botten. När borsten har alla rengjorts, skölj schampo från penseln och ställ den upp och ned för att torka över natten.

Tips

  • blöt aldrig hårborste i vatten eller någon annan lösning, eftersom detta kan orsaka skador på basen och borsten.

Hur man tar bort Katthår Från Fleece


Fleece är en mjuk och typ av fuzzy typ av material. Det används ofta för att göra filtar, men används också för att göra kläder. Om du har en fleece dräkt på, eller omfattas av en fleecefilt, kan du satsa din katt kommer att vilja komma och gosa med dig. När din katt blir upp, kommer du att bli kvar med en massa katthår och du kommer inte att kunna helt enkelt borsta katthår bort av fleece. Så kan du behöva tillgripa ta mer kraftfulla åtgärder för att frigöra sig eller täcke av det irriterande hår.

Instruktioner

1 Kör en ludd pensel över fleece att samla katthår. Om du vill kan du använda en lint roller. Bara rulla luddrullen över fleece tills luddvalsen är full av päls. Ta sedan bort det översta lagret och kasta bort den.

2 Linda maskeringstejp runt fyra fingrar. Tryck på fingrarna ner på ullen över katthår. Lyft upp händerna snabbt och titta på bandet. Katthår kommer att fastna för det. Fortsätt med detta, ersätta bandet när det är täckt, tills du har samlat alla hår.

3 Placera dammsugarmunstycke med borsten på dammsugaren. Vrid vakuum på och kör fastsättning över fleece. Borsten kommer fälla katthår och det kommer att sugas upp in i vakuum.

4 Köp en uppsättning av Sticky Sheets (se resurser). Lägg den klibbiga blad över fleece. Tryck dra ner och sedan upp. Bladen är stora och kan få katthår bort av hela området på en gång.

Tips

  • Försök att borsta din katts päls en gång per dag med en katt borste. Detta kommer att minska mängden päls som din katt sprider på fleece.
  • Du kan också linda maskeringstejp runt en roller och rulla den över fleece att samla katthår. Det är en typ av hemlagad ludd rulle.

Hur man tar bort Lint bollar från Fleece


Lint kan tas bort från släta, vävda plagg med en traditionell klibbig bakomliggande ludd rulle, men klibbiga-stödda rullar tar inte bort luddbollar från fleece, eftersom tyget fibrer fästa luddbollar till fleece. För att bli av luddbollar på fleece, använd en rakning verktyg som skär fäst fibrerna utan att skada fleece. Det är möjligt att lösgöra en lint boll i taget med hjälp av en sax, men det är tidskrävande, och stadiga händer krävs eftersom en glidning av saxen kommer att skada tyget.

Instruktioner

1 Bred ullen på bordet med ludd uppåt och jämna ut tyget med handen.

2 Slå på ludd rakapparaten med ena handen, och sprida den andra handen ut platt på fleece, med tummen utvidgas så långt som möjligt från ditt pekfinger. Tryck ner försiktigt på tyget för att hålla spänningen på tyget, och raka området av ullen mellan tummen och pekfingret.

3 Flytta handen över, placera det öppna området mellan tummen och pekfingret, så att du kan raka området precis bredvid det första du rakat, utan att lämna några luddbollar bakom.

4 Dumpa fånga korgen när det blir halvfullt, eftersom överfyllda ludd rakapparater inte utför liksom tomma rakapparater. Försök inte att avsluta projektet innan dumpning korgen, eftersom en stor fleece punkt kan fylla korgen flera gånger.

5 Pensla fleece med mjuk borste tyg borste, om rakapparaten missar några av de lint bollar första gången du rakar det. Borsta väven gör fibrerna stå upp, sedan raka tyget igen för att bli av med resten av lint bollar.

Tips

  • Lint rakapparater finns i antingen batteridrivna eller eldrivna stilar.