f?ruppf?dare

Vilka är rovdjuren av en röd känguru?


Den röda känguru är en pungdjur som är bosatt i Australien. Det finns en riklig population av dem i det landet. Endast hanen har rödaktig päls; den kvinnliga röda känguru är grå. Röda kängurur, som lever tillsammans i grupper som kallas mobs, kan hoppa nästan 30 fot framåt och når en topp hastighet av 35 km / h.

Byte

Den röda känguru har ingen byte eftersom det är en växtätare, äter gräs och annan växtlighet exklusivt. Den röda känguru, i själva verket kan överleva väl under långa perioder när vatten inte är tillgänglig eftersom det kan extrahera fukt som den behöver från vegetationen den äter. Röda kängurur tenderar att leva i de torra grässlättområden i Australien snarare än våtare gräsmarker, att hitta mat som de behöver i magrare slätt miljöer. Röda kängurur är generellt natt matare.

Dingo

Dingo är stora rovdjur i den röda känguru, liksom andra vilda djur i Australien, såsom den grå känguru. Dingo är vilda, hundliknande varelser. Forskningsstudier har visat att röda känguru populationer frodas i kontrollerade, inhägnade områden som dingoes inte kan komma åt, och deras befolkningstätheten tenderar att vara mycket lägre utanför inhägnade områden. Dingo jagar också småvilt, såsom kaniner och ödlor. De jagar både ensam och i flock.

Man

Röda kängurur inte jagas som spel av människor. Men människor är ett rovdjur av djuret, eftersom den röda känguru sökande efter mat inkräktar ofta på människor designs för mark. I synnerhet röd känguru ibland sköt när de betar på mark av fåruppfödare, äter gräs och annan vegetation som fåruppfödare avsikt för sina får, eller skada andra jordbrukares grödor. jordbrukare får använda stängsel för att hålla ut dingo, som är rovdjur för sina får, men de röda kängurur undantags hoppa förmåga innebär att de kan hoppa över de flesta jordbrukarnas stängsel.

Tasmanian Devils, Eagles och rävar

Den nästan utdöda tasmanska djävulen är en lång tid rovdjur av den röda känguru, men dess nuvarande bristen gör sitt intresse för djur lite mer än en fotnot. Den tasmanska djävulen, som är känd för sin aggressiva, fientligt beteende, blev mottagliga för en form av ansikts cancer som dödade tusentals av djuret under 1990-talet. Eagles och rävar inte lever på vuxna röda kängurur, men ibland äter unga, växande röda kängurur, som kallas Joeys.

Hudförändringar i Sheep


Det finns många sjukdomar, parasiter och förhållanden som kan orsaka skador på huden av får och andra små idisslare. Många är till stor del förebyggas genom korrekt och snabb klippning, borttagning av delar av ull mättad av avföring, separering av smittade djur och användning av insekticider och vaccinationer. Flitig djurhållning, tidig diagnos och förebyggande åtgärder kommer att eliminera eller minska många vanliga får hudförändring förhållanden.

yttre parasiter

Yttre parasiter lever på eller i fårskinn, inklusive den mjuka vävnaden i näsan. De livnär sig på och lägga ägg i köttet av det drabbade djuret. Sådana parasiter inkluderar flugor, löss, kvalster och fästingar. Även om vissa fåruppfödare använder bekämpningsmedel för att styra externa parasiter, organiska kontroller är säkrare för både djur och miljö. Sådana organiska kontroller inkluderar att hålla inkommande får bort från flocken för några veckor initialt för att säkerställa att djuret inte har parasiter, mata dem med hög kvalitet flöden, minskar byggas stress och använda tvål, vegetabiliska oljor, kiselgur och flytande enzymer för att behandla infekterade djur.

fårskabb

Fårskabb är en allvarlig hudsjukdom som orsakas av kvalster Psoroptes ovis. Detta tillstånd sprider sig snabbt och kan döda hela fårhjordar. De första symptomen är röda sår och förlust av ull klumpar och framsteg i skorv liknande lesioner, i synnerhet på axlarna av det infekterade djuret. Dunking får i insekts brukade vara vanligt, men inte längre på grund av stress för djuren, miljöhänsyn och kostnader. Förekomsten av fårskabb har därför ökat sedan 1990-talet.

Chorioptic Mange

Chorioptic mange orsakas av kvalster Chorioptes bovis. Det är vanligt under vintermånaderna, när fåren i trånga utrymmen och kvalster har en chans att sprida sig från ett får till nästa. Symptom inkluderar håravfall och hud förtjockning på baksidan och bakbenen hos djuret. Avancerade stadier inkluderar skador på pungen.

ansikts~~POS=TRUNC Eksem

Facial eksem är vanligt i fårpopulationer, särskilt under vintermånaderna. Detta hudåkomma påverkar slutligen levern och kan allvarligt minska får produktivitet och välbefinnande, så småningom leder till döden om den inte behandlas. Symtomen omfattar rastlöshet, svullnad och rodnad i öronen, ögon och näsa, undvikande av solsken och täta gnidning av de drabbade områdena. Förebyggande inkluderar zinktillskott, betesmark besprutning med en fungicid och flitig bete.

Elstängsel är ett populärt inneslutningssystem för husdjur eftersom de kan uppföras snabbt med mycket mindre ansträngning än traditionella trä post eller ram staket och täcka mycket mark för mycket mindre pengar. De är mer populär än taggtråd, också, eftersom de är säkrare och inte rippa eller mejseln. Elstängsel är mycket mer populärt med fåruppfödare än taggtråd, särskilt eftersom elstängsel inte kommer att fånga på ull och skada fleece. Ett elstängsel kan sättas upp snabbt av en person vid behov och inte kräver någon särskild skicklighet.

Instruktioner

1 pund t-tjänster i marken på inte större än 10-meters intervall längs hela omkretsen av betesmark. Placera t-post pounder över toppen av t-post och hålla i handtagen på varje sida för att driva spetsiga änden av t-post i marken.

2 Fäst fem t-isolatorer till varje t-post genom att snäppa på t-post (inga verktyg krävs). Isolator kommer att hålla tråden på t-post samtidigt som den varma tråden från att ansluta till metall stolpe och kortslutning. Det bör finnas en t-isolatorn för varje sträng av tråd du vill ha. Du kan lägga till ytterligare trådar för ökad säkerhet, men bör inte använda mindre än fem för att hålla fåren i hagen området. Bottensträngen bör inte vara mer än 6 inches från marken, och varje efterföljande sträng bör inte vara mer än 8 inches isär.

3 Wrap tråd genom öglan av t-isolatorn för att förankra det på den första polen och sedan köra den över hela omkretsen av fältet fastnar i något lämplig nivå t-isolatorn vid varje t-post. Det är inte nödvändigt att förankra det på varje inlägg kroken kommer att hålla tråden på plats. Det är nödvändigt att hålla en jämn, även spänning på kabeln så att den inte hänger. Detta kan lätt göras för hand.

4 Skär änden av tråden med hjälp av avbitare vid den slutliga t-post lämnar ett utrymme mellan den första t-post och sista stolpen för en post. Linda tråden genom öglan av t-stödisolatorn på den slutliga pol för att förankra den.

5 Upprepa ovanstående process för alla fem (eller mer om så önskas) t-isolatorer.

6 Skär fem stycken av tråd med hjälp av avbitare för att passa den öppna delen lämnar en tum i varje ände av snittet för att linda in kontakterna.

7 Wrap ena sidan av varje post kabeln till t-post kontakt för att förankra den på sidan av posten. Anslut inte denna kabel till stängslet strängarna!

8 Linda den fria änden av varje post "gate" vajersträngen genom ett dörrhandtag kontakt.

9 Använd en bit tråd för att skapa en slinga och linda den runt öppningsänden t-posten posten. Ansluter öglorna på stängsel strängarna. Genom att ansluta tråddörr slingorna till stängslet posten sätt kommer att elektrifieras när "gate" är stängd. Genom att inte ansluta sidan av ingången till stängslet strängarna (i steg 7) när dörrhandtag frigörs från öglorna inträdestrådarna kommer inte att elektrifieras så att du kan passera utan att zapped men inneslutningen staket förblir elektrifierad.

10 Installera staket laddare beroende på vilken typ av strömkälla som används. Eldrivna laddare måste vara placerad nära en strömkälla. Soldrivna laddare kan monteras till en trä efter sjunkit nära stängseltråden och behöver utsättas för himlen för åtkomst solens makt. Klipp en bit ståltråd och anslut den till marken på laddningsenheten och kör den andra änden av tråden ner till en metall spik körde ner i marken för att jorda din laddare. Kör en annan tråd från den elektriska anslutningen på elstängsel laddaren till den första t-post av inneslutnings staket.

11 Använda avbitare skär en sträng av tråd för att passa din staket från botten till toppen och linda den runt var och en av trådarna i början av ditt första t-post. Haka fast änden av kabeln som kommer från laddaren till denna tråd.

12 Följ anvisningarna på din stängselledningen testare att kontrollera alla ledningar för elektrisk ström. Se till att alla kablar har en tillräcklig laddning. Om ingen ström går genom dina linjer så att ingen gräs, ogräs, eller annat skräp ansluter med botten tråd av staketet för att jorda den ut.

Tips

  • Försök inte att elektrifiera någon tråd inte gjorda för elstängsel, inklusive taggtråd. Undervisa någon som kommer att hantera de får hur man använder dörrkontakter och hur man stänga av strömmen på laddningsenheten vid behov. Inte öppna porten, trycker elledningarna, eller stå nära ett elstängsel i ett åskväder. Använd inte mer än en staket laddare på någon del av stängslet. Användning av mer än en staket laddare kommer att öka pulssignaler och placera dem alltför nära varandra och kan orsaka allvarliga skador på människor eller djur som kommer i kontakt med den.

Hur man köper en Llama


Llamas är oftast inte det första djur som du tänker på när det gäller ett husdjur, men om du har en stor gård för bete och en rymlig lada för en bostad, lamadjur gör kärleksfulla husdjur, vänner och vårdnadshavare. I själva verket, lamadjur är naturligtvis skyddande, vilket är varför vissa fåruppfödare få dem att skydda sina flockar. De gör ett högt larm ljud, jaga enskilda rovdjur bort och till och med döda dem för att skydda sina hem. De spottade även på oönskade inkräktare. Stora lamor blir allt vanligare i hela världen, inte bara i Sydamerika. Ta reda på hur man köper en.

Instruktioner

1 forska. Det finns massor av webbplatser och böcker tillgängliga om lamadjur. Söka information specifikt om vård och utfodring, rätt typ av klimat, och boning storlekskraven. Be nuvarande ägarna att ge dig insikter i upp-och nedgångar i lamor som husdjur.

2 Ta reda på om någon av dina grannar säljer lamadjur. Fåruppfödare säljer ofta lamadjur eller kan sätta dig i kontakt med en leverantör. Eller kolla din lokala handelskammaren för alla lamadjur försäljningsställen.

3 Se lamor personligen. Plocka ut en du gillar och tillbringa lite tid med det att se om du är kompatibla. Prata med lamadjur snyggt och gnid försiktigt mellan öronen - om det ska låta dig. Du kan berätta om lamadjur känner sig bekväm med dig om det verkar vänlig mot dig, kanske gör en mjuk brummande ljud. Du kan berätta om det inte gillar dig om det gör starkare ljud, ger dig en dålig utseende eller ens spottar på dig.

4 Se till lamadjur är frisk. Kontrollera sin päls för fästingar och löss och kontrollera ögonen för infektion. Om ögonen är röda och dränering, kan lamadjur har en infektion. Llamas är immuna mot några vanliga sjukdomar och tillstånd, men fortfarande behöver vård och vissa veterinärtjänster. Llamas kan behöva veterinär vård för en sjukdom som kallas enterotoxinemi, eller "överätande sjukdom" typer C och D, oftast infektera de unga. Llamas kan också kontrakt tuberkulos, paratuberkulos, mjältbrand, malignt ödem och stelkramp. En ansedd säljaren ger friska lamadjur och namnet på en närliggande veterinär.

5 Förbered en plats för att hålla lamadjur på natten. Eftersom lamor är från den hårda bergs i Anderna, används de för att extrema väderförhållanden, men du bör ändå hitta en plats som är fri från drag. Ett skjul eller barn som ger lamadjur utrymme att gå och stå en bit är nödvändigt, och herrelösa eller hö för sängkläder. Llamas behöver normalt gräs eller fält att beta och, eftersom de är stora djur, tillräckligt med utrymme att ströva omkring. Att mata dem själv, behöver du bromegrass, alfalfa eller majs. För en riktig kost, se en stor djur veterinär eller en bonde som håller lamadjur.

6 Få godkännande för bostäder en lama från grannar och stadens tjänstemän. Beroende på området, kan du behöva tillstånd att äga en lama. Dessutom är en lama ett stort djur, så se till att du har tillräckligt med utrymme för att låta den ströva lite.

Hur man använder elektriska får Shears


Elektriska får saxar är ett värdefullt verktyg för både ull produktion och får vård för dem som vet hur man använder dem. Men elektriska får saxar, även känd som Clippers, är svårt att lära sig hur man använder, och risken för skador på får och Shearer kan vara betydande. Men ibland, ägare har få alternativ, eftersom det finns så få professionella får shearers fortfarande arbetar i dag.

Instruktioner

1 Kontrollera att de elektriska saxar du planerar att använda är godkända av tillverkaren för användning på får och kommer inte överhettas i ansiktet av en sådan tung användning. Köp minst tre ersättningsblad för substitution när en används blir tråkig. Erhålla den specifika märke av blad olja som rekommenderas av tillverkaren. Var noga med att använda rätt olja för jobbet som andra oljor kan färga fåra fleece eller inte ge ordentlig smörjning för den intensiva värmen och hastigheten på dina elektriska saxar.

2 Ställ in din kapningsområdet på en plats som ger säker och effektiv tillgång till en strömkälla. Se till att alla temporära nätkablar är säkert fastsatt på platser där de inte kommer att snubbla eller skadas av får kliva eller tuggar på dem. Överväga tillfälligt säkra kabel för elektriska saxar genom en serie av stora öglor längs en post, vägg eller tak för att få strömkällan från overhead som de kommersiella shearers göra för maximal säkerhet och enkel klippning.

3 Studera bruksanvisningen för att kontrollera att du har korrekt fastsatt dina skärblad och vakter till kroppen av de elektriska saxar. Gör några övnings nedskärningar på en gammal päls om du inte är bekant med de elektriska saxar du kommer att använda för att få en känsla av hur de hanterar och djupet och bredden på snittet. Ägna stor uppmärksamhet åt hur du håller de elektriska saxar för att minimera trötthet i handleden och handen medan du fortfarande håller kapskivan på ett korrekt och säkert vinkel.

4 Kom ihåg att olja bladen med jämna mellanrum under användning, vanligtvis efter varje par får klippt för nybörjare eller vad tidsintervall rekommenderas av tillverkaren. Applicera oljan direkt till skärytor för att hjälpa bladen glider korrekt och ger en jämn klippning. Följ tillverkarens instruktioner och rengör saxen om de blir igensatta med smuts eller damm för att hålla dem fungerar optimalt. Rengör alltid dem noggrant efter en klippning session och innan de lagras under långa perioder.

5 Skär ullen med de elektriska saxar ungefär 1/2 tum ovanför huden, var noga med att inte trycka ner på huden och nick eller klippa fåren. Ta ullen i långa, kontinuerliga linjer och inte täcker samma område flera gånger, vilket ger andra nedskärningar (korta bitar av ull som missade den första stroke), vilket minskar värdet och nyttan av ullen för spinnare och vävare. Staka ut en mental bild av en serie parallella linjer du planerar att göra innan faktiskt börjar skjuvning att snabbt och effektivt ta bort ullen från fåren. Använd mindre elektriska trimmare för att jämna upp din nedskärningar om utseendet på din klippt får är en prioritet, till exempel när visar konkurrenskraftigt, men inte lägga till dessa korta bitar till din huvudsakliga fleece.

Tips

  • Många fåruppfödare föredrar att göra allt rutinmässig vård vid klippning tid. Medan fåren begränsas för klippning kan trimma hovar, vaccination, ge hälso examen och reparera eller byta ut öronmärken.
  • Rekrytera adekvat hjälp. Du kommer att behöva assistenter att vägleda fåren till och från skjuvningen golvet, för att hjälpa till att hålla dem i läge och för att avlägsna fleece och bearbeta den.
  • Endast erfarna klipper bör försöka använda elektriska får saxar. De är mycket vassa och skada djuret eller oerfarna Shearer är tyvärr vanligt.
  • Aldrig skära i riktning mot den fria handen eller händerna på andra. Elektriska saxar kan orsaka allvarliga skärsår om de kommer i kontakt med huden.
  • Var försiktig att du inte anstränga ryggen. Få människor är vana vid att arbetade böjd över en samarbetsvillig 120 pund får.
  • Tyvärr, som skärsår på fåren klippt gör ibland hända. Coat eventuella sår med en av de olika kommersiella produkter som är avsedda för detta ändamål för att stänga skadan och förhindra förorening av bakterier eller insekter.

Klippning ett får är som att få en klippning. Vissa fåruppfödare klippa sina egna får, medan andra anställa professionella klipper att göra det åt dem. Får är klippt en gång om året, och erfarna får shearers är snabb och effektiv. En bra får Shearer får jobbet gjort utan skada fåren eller själv.

Instruktioner

1 Håll får i ett rent område eller en penna i väntan på att skäras att hålla ullen ren.

2 Hitta en ren matta för fåren att stå på samtidigt som klippt. Shear får bort från sin penna eller sovplats.

3 bli av med någon avföring eller annat skräp som kan förekomma i pälsen innan klippning.

4 Shear får i varmt väder för att ta fram oljorna i pälsen. Detta kommer att hjälpa till att hålla bladen smorda för att producera ett mer jämnt lager.

5 Klipp nära kroppen av fåren.

6 Håll pälsen i ett stycke som du klippa och inte gå tillbaka och klippa en andra gång.

7 överväga att köpa en klippning plattform som gör det möjligt för fåren att stå med huvudet säkra samtidigt som klippt. Detta får också fåren upp från marken, vilket gör det lättare för Shearer.

Tips

  • Inte klippa fåren för sent på säsongen som vissa naturliga utsöndring kommer att ske och minska den totala vikten av ullen. Detta minskar värdet av ullen på marknaden.
  • Store ull i en ren och torr plats innan på marknaden. Knyt fleece med pappersgarn så att den mest värdefulla delen av ullen är mot utsidan.

Tecken på Worms i isländsk Får


Isländska fåren är medelstora Slidhornsdjur och bland de äldsta arter av får i världen. De producerar utmärkt ull och mjölk, vilket gör dem till ett populärt val för fåruppfödare. Liksom de flesta däggdjur, får är känsliga för maskar. De flesta parasitinfektioner orsakar tarmproblem och är inte livshotande, såvida den inte behandlas. Att behandla maskar i sina får, måste ägare vet vilka symtom för att leta efter.

Anemi

Barberaren stolpen mask är en parasit vanlig får. Den livnär sig på fåren blod, som kan orsaka anemi. Symtom på anemi hos får omfatta bleka slemhinnor, särskilt runt ögonen. En frisk får ögon är röda eller rosa. Isländska får allt större utsträckning drabbas av en stam av barberare pol mask som är resistent mot traditionella avmaskning behandlingar, så det är viktigt att konsultera din veterinär vid första tecken på infektion. På andra sätt är emellertid isländska får drabbas av samma parasiter och på samma sätt, som andra får.

ull skick

Varje förändring i kvalitet eller tillståndet hos en fårull är anledning till oro, särskilt om det har skett några andra miljöförändringar. Maskar kan orsaka ull att bli grov och spröd eller fint och gles. Kontakta din veterinär och be en avföringsprov för att kontrollera maskar om din fårull har förändrats. Till skillnad från vissa andra får, isländska får är dubbelbelagda, vilket innebär att de har en lång outercoat och en fluffig underull. Ägare kan missa förändringar i ullen först, så regelbundet kontrollera din fårmjölk underull för eventuella ändringar.

Letargi

Maskar hämmar ett får möjlighet att få näring från maten. Följaktligen kan isländska får som får gott att äta vara utomordentligt undernärda om de har en parasitangrepp. Svaghet och letargi är symptom på maskar och ett får som visar dessa symptom måste kontrolleras av en veterinär. Isländska fåren är mycket social och är också mycket uppmärksamma föräldrar. En tacka som inte riktigt tenderar att hennes lamm är sannolikt sjuk.

Viktminskning

Maskar kan förstöra ett får aptit, vilket resulterar i snabb viktminskning. Omvänt kan ett får som förbrukar en normal mängd mat plötsligt börja förlora vikt eftersom maskarna tar alla näringsvärdet från maten. Övervaka din isländska får vikt som en del av din månatliga vård regim och kontakta din veterinär om din får börjar gå ner i vikt.

tarmproblem

Många maskar påverkar ett får mag-tarmkanalen, störa normal matsmältning. Frekventa matsmältningsproblem visar nästan alltid en mask angrepp. Om får har diarré i mer än en dag eller två, kan det ha maskar. Ökad tarmtömning och en förändring i avföring färg eller konsistens är också orsaker till oro.

Hur tjäna pengar med får


Den Census of Agriculture rapporterade mer än 84.000 får gårdar i USA, baserat på 2007 års siffror. Den amerikanska Sheep Industry Association rapporterar att 64 procent av får- är kommersiella företag. Den västra regionen, särskilt Kalifornien och Texas, skryta mest får --- nästan 1,5 miljoner år 2011. Och eftersom fåren kan inte tjäna pengar, måste människor som brukar dem lära sig att driva en lönsam verksamhet.

Instruktioner

1 Forskning marknaden och distributionskedjan. Enligt Sheep 101 är inte tillräckligt lamm, ull, eller fårost produceras i USA för att möta den inhemska efterfrågan. Dessutom är köttproduktion nu överträffar ullproduktionen i USA får industrin. Ta reda på vad dina handlare, potentiella konsumenter, uppfödare, förpackare och återförsäljare söker i dina produkter. Fungerar inte i ett vakuum, men skräddarsy dina animaliska produkter till kraven från marknaden. I denna situation, kommer att uppfylla kundernas behov leda till framgång. Gå efter marknaden som är bäst anpassade med dina produktionsmetoder. Eftersom fåruppfödning svarar för endast en procent av boskap, anpassa produktionen till denna nisch.

2 Beräkna start- och driftskostnader. Väsentliga poster uppgår till cirka $ 16.900. Dessa inkluderar inhägnader och pennor och utrustning, bevattningssystem, betesmark, stängsel och djur: 50 tackor och två baggar. Denna siffra inkluderar inte kostnaden för att köpa mark (1 acre per fem tackor), ett hus eller ett får lada. Rörelsekostnaderna inkluderar utfodring, klippning, gödsel, halm strö, gödsel kassera, veterinärbehandlingar och underhålla byggnader. För en ull gård, beräknade driftskostnaderna överstiger $ 8000 per år och vinsten uppgår till endast $ 1600.

3 Välj de bästa egenskaperna för din besättning. Välj noga stud baggar och avelstackor för ett rimligt pris och genuppsättning som gynnar de egenskaper du söker: mjölkproducerande förmåga, kött avkastning, motståndskraft mot sjukdomar och parasiter, effektiv tillväxt, livslängd, sannolikheten för producerande tvillingar eller förmåga att föda under många säsonger.

4 Bestäm storleken på din besättning. Majoriteten av fårjordbruk är storskalig, så för att vara lönsam, måste små flockar vara produktiv och kunna finna sin väg till fördelaktiga marknader. Minst 500 tackor är nödvändiga för att göra en vinst.

5 Hitta utlopp för dina får produkter. Mest intäkter relaterade till fåruppfödning kommer från att sälja lamm i åldrarna 2 till 14 månader. Dessutom kan fåruppfödare mejeri sälja sina produkter för att tjäna pengar från lamm, ull, ost eller mjölk. Vissa får kan hyras ut för bete på andras mark för att kontrollera grästillväxt. Framkant av vetenskap, har bio-farmaceutiska produkter och mänskliga gener in i får så att de producerar läkemedel och humana mjölkproteiner. Direkt marknadsföring kan vara mer lönsamt för får produkter samt höja får som ger specialitet fleece för konsthantverk marknaden.

Tips

  • Fåruppfödning kan vara mest önskvärda som en bisyssla till andra, mer lönsamma former av jordbruk.

Vilken typ av stängsel behövs för Sheep?


Korrekt stängsel får ger bättre djurkontroll. Får vistelse i de områden som du anger, vilket möjliggör förbättrad parasitkontroll och bättre bete rotation. Samt, kan dieten kontrolleras genom att begränsa det område där fåren kan mata. Stängsel får förhindrar också predation av vargar och prärievargar. Alla vanliga typer av får stängsel användning tråd, som kan vara elektrisk och icke-elektriska.

Vävd

Vävda stängsel har sammanvävda metalltråd. Avståndet mellan vävda staket grillar för får kommer i 2-av-6-tums, 6-by-6-tum och 6-by-12-tum. 2-av-6-tums avstånd vävd tråd anses idealisk, eftersom fåren inte kan fälla sina hovar eller huvudet i mellanrummet. En 6-by-12-tums avstånd gör får att hålla sina huvuden genom panelerna utan att åka fast. En 6-av-6-tums avstånd kan vara farlig för får eftersom deras huvuden kan fastna.

Taggtråds Stängsel

Taggtrådsstängsel är ett billigt val för får stängsel men kräver mer arbete för att installera. Taggtrådsstängsel har metallpinnar var 6 tum som avskräcker får från att gå igenom stängslet. För får, bör taggtråd monteras så lågt som 2 inches från marken med 8-tums mellanrum mellan varje rad av ledningar.

Höghållfasthetstråd

Till skillnad från taggtråd, inte slät höghållfast tråd inte har några hullingar. Får avskräcks från att gå igenom stängslet av 250 pund. av spänning applicerad på varje vajersträngen. När det används till penna får, slät höghållfast tråd förhindrar skador på djuren och samtidigt ha en längre livslängd än taggtråd. Denna typ av stängsel kräver färre staketstolpar och är billigare än vävda och taggtråd.

Elektrisk

Elektriska får stängsel använder ett elskåp som skickar en ström genom stålstängseltrådarna. Den elektriska stötar skickas genom stängslet kommer att avskräcka får från att fly sin inhägnad. Med elektrisk får fäktning, trådar fäster stängselstolpar med hjälp av de plastclips. Elektriska vävda tråd stängsel har en lägre diameter (tjocklek) än vanlig vävda tråd. Eftersom vanlig elektrisk tråd kan knäppa på grund av sin låga draghållfasthet, många fåruppfödare föredrar att elektrifiera några delar av slät höghållfast tråd att avskräcka får vidröra stängslet.

Temporär

För amatörer höja ett eller två får, kan en sofistikerad staket installationen vara overkill. Poly-Wire är en polyuretan rep som kommer med små trådändar inbäddade i mitten. Poly-tråd är mindre hållbara än tyngre kvaliteter av elektrisk tråd, som kräver sex till nio laddade rader innehålla får. Ultraviolett ljus försämrar polyuretan, vilket kommer att skada integriteten av stängslet inom två till tre år.

Vilka är de uppgifter som en Sheepdog?


Fåruppfödare använder ofta hundar för att hjälpa dem att hantera sina hjordar, och raser har utvecklats speciellt för detta ändamål. En sheepdog kan ha många uppgifter, inklusive vallning, hålla och skydda fåren. För att vara framgångsrik måste en vallhund lära sig att svara korrekt på en rad olika kommandon. En sheepdog också kan föras in i fåraherde tävlingar kallas fårtävlingar.

bevakning Boskap

Herdar som ursprungligen användes hundar att vakta sin boskap, inklusive flockar av får och getter. Dessa hundar var ofta stora, härdiga raser som kan försvara fåren från rovdjur, såsom vargar och björnar. Att fullgöra sina uppgifter, de hundraser som utvecklats för uppgiften var modiga, självständiga tänkare med naturligt skyddande instinkter; fårhundar behövde också kunna arbeta utan att besvära fåren. Vallhundar används fortfarande för att vakta boskap i USA. Shepherd hundar inkluderar den stora Pyrenéerna, Komondor, Karst vallhund och Maremma Sheepdog raser.

vallning

En sheepdog hjordar sin herres boskap för att fårinsamlingen eller flytta dem från ett område till ett annat. För att uppfylla denna skyldighet, skall en vallhund vara snabb och smidig att springa fåren och valla flocken. En sheepdog måste också vara mycket lydig och lyhörd, eftersom de måste lyssna på och svara på instruktioner när man arbetar med fåren. Vallhundar inkluderar Australian Shepherd, bearded collie, Border Collie, Old English Sheepdog och schäfer raser.

håller Sheep

Hundar kan användas för att hantera en flock genom att hålla fåren på plats vid behov - en åtgärd som kan tillämpas på ett enstaka får eller hela flocken. Bonden kan beordra sheepdog att styra fåren när han klippning dem eller ge medicinsk behandling till flocken. En sheepdog kan också användas för att separera flocken i olika grupper. Vallhundar används för att hålla får.

fårtävlingar

Fårhundar kan föras in i prövningar där de arbetar tillsammans med sina herrar att fösa en fårflock i ett avgränsat område inom en angiven tidsperiod. En panel av domare tjog försöken; hunden som hjordar fåren på kortast möjliga tid, med minsta fel, heter vinnaren. Border Collie är en av de mest populära hundraser ingått dessa tävlingar; rasen är uppskattad för sin höga intelligens, hårt arbetande karaktär och intensiva fokus, enligt den amerikanska Kennelklubben.