ersättning för vitt vin i mat

Hur till Alternativ Brandy för vitt vin i Risotto


Risotto är en långsam-kokt italiensk risrätt gjort genom att gradvis tillsätta vitt vin och lager i en kastrull med arborio ris. Du kan ersätta vitt vin för konjak under skapandet av denna maträtt med tillfredsställande resultat. Brandy har en distinkt smak och är en värmande vätska, vilket gör det till en perfekt ersättning för vitt vin i en risotto förbereddes under vintern. Du kan ersätta vitt vin för konjak i en risotto tillagas med säsongens vinter smaker såsom svamp och squash.

Instruktioner

1 Byt ut vitt vin med en lika stor mängd av något slag av konjak du föredrar.

2 Tillsätt konjak till riset efter att den har börjat yngel. Lägg det bit för bit under ständig omrörning och lägga till mer konjak när riset har absorberat allt.

3 Använd brandy i stället för vitt vin i någon risotto recept som kräver vitt vin.

Hur man byter vitt vin i matlagning


Vitt vin används i ett antal recept, särskilt i fransk matlagning. Om du inte dricker alkohol, men det är möjligt att njuta av samma recept med hjälp av en enkel substitution. Vitt vin är helt enkelt består av fermenterad vit druvsaft, som är vitvinsvinäger, så en kombination av dessa två ingredienser är en vanlig ersättning för vitt vin. Det viktigaste måttet på en kvalitet substitution i matlagning är smaken, så vara redo att experimentera när du går längs.

Instruktioner

1 Kombinera lika stora mängder vit druvsaft med vitvinsvinäger.

2 Smaka blandningen som du kombinerar ingredienserna. Vinet substitut bör inte vara för söt, eller smaka som ren vinäger.

3 Tillsätt vinäger / saft mix till receptet i samma mängder som du vill lägga till normal vitt vin.

4 Smaka receptet som kockar. Lägg till en skvätt vinäger om det är överdriven sötma eller ett stänk av druvsaft om det finns överskott syrlighet.

Tips

  • Om du inte vill använda ättika eller receptet kräver mer än 1/4 kopp vitt vin, använda en kombination av lika delar vit druvjuice, grönsaksbuljong, mussla saft och kycklingbuljong. Prova en pressad citronsaft för extra smak.

Matlagning Ersättare för Burgundy vin


Lägga vin till en maträtt ger en djup, fyllig smak som vatten eller kycklingbuljong inte kan ge. Burgundy vin, som ursprungligen producerades i Bourgogne i Frankrike, är en typ av vin som vanligen används i maträtter. Vinet produceras i vissa delar av USA med en kombination av druvor. Du kan laga mat med andra alternativ om du inte har Burgundy vin till hands eller om du föredrar att inte använda alkohol i din matlagning.

Rödvinsvinäger

Rödvinsvinäger har en smak som liknar Bourgogne vin och liknar vinet i fråga om färg. När du först jämföra de två, kanske du märker att ättika är ljusare i färgen och har en bitter eller sur smak. När vinäger kockar ner i skålen, ger det vin smak och surheten kockar ut. Vid användning av rödvinsvinäger som ett substitut för rak vin, följ summan som anges på receptet. Använd till exempel en kopp rödvinsvinäger om receptet kräver en kopp Burgundy eller rött vin.

fruktjuice

Fruktjuicer är en lämplig ersättning för Burgundy vin. Använd en mörkfärgad fruktjuice såsom tranbär eller röda druvsaft. Tranbär eller andra icke-grapefruktjuice ger maten en lätt fruktig eftersmak när socker minskar down.You kanske vill experimentera med receptet för att bestämma mängden av fruktjuice behövs. Du kan även späda saften med lika delar vatten för att reducera fruktig smak.

andra vätskor

Medan Bourgogne vin ger skålen en viss smak, nästan någon vätska är lämplig som ett substitut. Du kan också lägga till vatten, tomatjuice eller grönsaksbuljong till ett recept, enligt Gourmet Sleuth. Om du har vin i handen, men saknar rätt mängd för receptet, använd vad du har och kompensera för resten med en liten mängd av någon annan vätska. Clam buljong, hönsbuljong eller nötkött lager kan ge receptet en helt ny smak.

överväganden

Varje gång du byter kokvätskan krävs med en annan vätska, du ändra den övergripande smak och arom av receptet. Om du har gjort skålen innan du använder Bourgogne vin, inte förvänta sig ett byte för att ge den samma smak. Med hjälp av buljong eller lager till exempel, ger skålen en heartier smak än vin. Med hjälp av vatten eller annan intetsägande vätska orsakar de naturliga smaker av ingredienserna för att lysa igenom.

Ersättning Mat för en omvårdnad valp


I en perfekt värld, kommer nyfödda valpar bara äta modersmjölken under de första veckorna i livet. Men i vissa fall, är mamma inte runt eller hon inte producerar tillräckligt med mjölk för hela sin kull. Så du måste gå in och mata sina spädbarn. Innan du försöker att mata valpar ersättnings mat, prata med din veterinär för att få särskilda instruktioner för just din situation.

Vad att mata

Regelbunden komjölk är hård på en hunds mag-tarmkanalen och dina valpar kommer att avveckla med diarré om du mata den till dem. Du måste mata din omvårdnad valpar en specialiserad hund mjölkersättning. Denna kommersiella produkt är tillverkad för att efterlikna en ammande hunds mjölk, ge dina pint-size hårbollar alla de näringsämnen de behöver. Eftersom de inte kan försörja sig själva ännu, måste du låta ungarna dia från en spruta eller flaska.

Hur ofta

Infant valpar, som nyfödda, äter ofta. Under en valp första levnadsveckan, måste han äta ungefär var två timmar. Så om du har flera valpar att ta hand om, behöver du en extra uppsättning händer att hjälpa till att få varje pooch matas vid denna frekvens. Följande vecka, kan du sakta börja öka varaktigheten mellan matningarna till varje tre till fyra timmar tills valparna är tre till fyra veckor gamla.

Att få tillräckligt att äta

Du vet när dina valpar är hungriga - de kommer att gnälla högt. Följ tillverkarens instruktioner om hundens mjölkersättning formel för hur mycket foder. Deras magar blir fast när de är fulla och om du mata dem för mycket, börjar mjölken kommer ut ur näsan. Övervaka varje liten bunt vikt att se till att han blir rätt mängd kalorier. Nyfödda valpar bör dubbla eller tredubbla i vikt under de första vård veckor få 10 till 15 procent av sin födselvikt, rapporterar ASPCA. Om de fortsätter att bulk upp, du vet att de äter tillräckligt.

avvänjning

Vanligtvis kan du börja avvänjning valpar av mjölk vid tre till fyra veckors ålder, enligt ASPCA. Gör en urvattnad välling blandning genom blötläggning valp kibble i varmt vatten eller mjölkersättning. Det bör ha konsistensen av lös havregryn. Sätt formeln i grunda pannor och låta valparna äta så mycket de kan hantera ca 20 minuter eller så. Du ser dem stå i det och eventuellt slicka bort varandra när de lär sig att äta själv. Sätt välling ut var flera timmar. Med några dagar, gradvis minimera mängden vätska du lägger till kibble. När de är 7 till 8 veckor gamla, de ska kunna äta torrfoder utan att behöva det fuktade i förväg.

Du behöver inte vara rik för att njuta av ett gott vin. Para ihop vin med rätt mat kan göra det smakar så mycket bättre. Att välja ett vitt vin för din måltid kan vara en smaksak, men det finns flera saker att tänka på när du väljer vin.

Instruktioner

1 Ignorera de gamla reglerna om hur vitt vin måste paras ihop med vitt kött och rött vin måste paras ihop med rött kött. Även om detta tenderar att arbeta för det mesta, bör du inte rabatt din egen smak när du väljer ditt vin.

2 Ta reda på om sås eller köttet har starkare smak. Vanligtvis du väljer vin baserat på vad kött du äter, men om såsen har mer smak än kött, ska du ta hänsyn till det. Välj ett vin som inte kommer att helt övermanna maten. Vinet ska berömma maten, men inte förstöra smak och vice versa.

3 Njut av kyckling eller fisk och skaldjur såsom räkor, hummer eller forell med antingen en Chardonnay eller Riesling. Chardonnays går också bra med kalvkött och med vita, krämiga såser som Alfredo. Håll dig borta från para Chardonnays med kryddig mat och Riesling inte går bra med söta livsmedel.

4 Äta asiatisk mat, curry eller ett livsmedel med en massa ingefära i det med ett vitt vin som Gewurztraminer. Gewurztraminer kommer också att komplettera fläsk, schweizerost eller foie gras men undvika att para detta vin med lättare mat.

5 Välj en Pinot Grigio för kalkon, räkor eller kalvkött. Pinot Grigio också par väl med krämiga såser, men inte med kryddig eller tomat baserade livsmedel.

Tips

  • Experimentera tills du hittar ett vin som passar din egen smak. Vad smakar bäst att du kanske inte smakar bäst till andra, så det är viktigt att prova olika kombinationer.

Substitut för vitt vin i matlagning


Många recept kräver användning av vitt vin som en ingrediens. Om receptet du lagar mat kräver vitt vin, men du inte har någon till hands, det finns andra saker som du kan använda som ett substitut. Du kan ersätta alla de olika organen i vitt vin som kommer att komplettera måltiden du lagar mat, som fullständigt, ljus eller medium.

juicer

Vit druvsaft, äppeljuice och cider kan användas som en allmän ersättning för de flesta typer av vita viner. Använd samma mätningar som ett substitut. Du kan också använda en lika hög grad av äppeljuice plus 1 msk. av vaniljextrakt för att ersätta fylliga vita viner.

nonalcoholic vin

Nonalcoholic vin är en annan ersättning om du inte har tillgång till vitt vin. Du kan använda samma mätningar för att ersätta. Om du väljer att använda alkoholfria vinet, tillsätt 1 msk. av vinäger. Detta kommer att minska sötma.

Buljong

Om receptet som du använder efterlyser ett torrt vitt vin, såsom Chardonnay eller Chablis, grönsaker och hönsbuljong kan användas i dess ställe. Du kan också använda kyckling ädelmetaller, beredda att anvisningarna på förpackningen. Du kan använda samma mätningar vid användning av någon av dessa substitut.

andra Liquors

Vissa recept kräver en tung vitt vin, såsom Riesling eller pinot grigio. Att ersätta dessa viner, kan du använda andra vätskor, såsom sherry eller konjak. Du kan ersätta lika mätningar av dessa vätskorna också.

Hur man använder vitt vin som ett substitut i matlagning


Kanske du föredrar smak vitt vin tillför din kreationer, eller kanske du inte råkar ha exakt vad receptet stater, så du bestämmer dig för att ersätta. Oavsett anledningen till att du nå för en flaska vitt vin, kommer du vill se till att du använder rätt mängd när man använder den som en stand-in för en annan ingrediens. Med lite kunskap, kan du lägga till vitt vin till ditt recept med tillförsikt.

Instruktioner

1 Titta på receptet för att avgöra vad flytande beståndsdelen du kan eliminera och ersätta med vitt vin. Exempel på ingredienser kan du använda vitt vin som en ersättning för bland annat vit druvsaft, mussla juice och alkoholfri vin, grönsaksbuljong eller kycklingbuljong.

2 Läsa och notera mängden av den flytande beståndsdelen angivna i receptet för att bestämma substitutionen beloppet. Häll en lika hög grad av vitt vin för flytande beståndsdelen som du vill utelämna i en doseringssked eller en kopp.

3 Häll vinet i med övriga ingredienser - enligt anvisningarna i receptet - och följ resten av receptet som anges för att slutföra sås eller fat.

Tips

  • Du kan använda torrt vitt vin som en ersättning för följande vätskor: vatten, ginger ale, vitvinsvinäger, konserverad svamp vätska, hönsbuljong, vit druvsaft, ädelmetaller eller utspädd äppelcidervinäger.
  • Exempel på torra vita viner inkluderar Chardonnay, Chablis och Pinot Grigio.

En ersättning för Teriyaki


En av charm teriyakisås är att det talar om några av de resultat du kan förvänta dig när du använder den. Namnet teriyaki härstammar från japanska ord för "glasyr" och "halstra" och livsmedel tillagas i teriyaki har en söt, salt, glänsande beläggning som gör att de ser och smaka gott. Suppleant ingredienser kan du fånga andan i detta smakrik sås och skapa din egen glasyr-halstra effekt.

Teriyaki Substitutioner

Classic teriyakisås är tillverkad av soja, mirin, sake och socker. Dess smak profil innehåller sälta, sötma, köttet relaterade smak kallas umami och en syrlig subtil kryddighet här kallade zing. Även om det finns ingen enskild ingrediens som står i för teriyakisås, en mängd olika ersättningar låter dig göra teriyaki från ingredienser du har på handen, skräddare teriyaki till en specifik kött eller fågel, eller ersätta ingredienser du inte vill använda.

Sälta

Den distinkta sälta fermenterad soja, enligt en smak som umami, är grundläggande för teriyakisås, så om du inte har någon form av soja, skulle du vara klokt att utveckla en annan typ av smak blandning, som en kryddig-söt Västindien eller vinäger-baserade Southern blandning. Lyckligtvis kan någon typ av sojasås ligga till grund för en teriyaki. Använd mörka, regelbunden, tamari eller reducerad natrium sojasås för teriyaki är salthaltigt, jordnära bas. Eftersom teriyaki är både salt och sött, kan du laga ned citrus / soja ponzu sås att intensifiera smaker. Minska en kopp ponzu till 1/2 en kopp under måttlig hög värme för en sweet- och soja smaksatt bas. Alternativt marinera kött som ska grillas i ponzu, sedan använda mer av det i en fruktig grill glasyr, för teriyakilike resultat.

Sötma

Även vitt socker från sockerrör används i många japanska rätter, kan sötma teriyakisås bäst beskrivas som mörk. Ursprungligen en blandning av lika delar soja och mirin, en söt japansk risvin, teriyaki sötma har en fruktig komponent. Brunt socker, en blandning av vitt socker och melass och honung alla fördjupa sötma teriyaki. I avsaknad av mirin, eller dessutom, vissa kockar blanda socker med skull. Proportionerna är ungefär en del av mirin och 1/2 del varje farinsocker och skull till en del av sojasås. Förutom sötningsmedel såsen, alkohol förbättra karamellise av köttytor under grillning, som producerar en mörkbrun yta. Om du föredrar att göra teriyaki utan alkohol, kan du blanda risvin ättika eller cider vinäger med soja och socker. Ananassaft, sötad citrusjuicer, som fryst saft koncentrat och smält äpple gelé kan också ge fruktig sötma kännetecknande för teriyaki.

Fart

Mindre vetenskapligt stöd än umami, beskriver zing de ofta komplicerade syrlig-kryddiga smaker som trotsar konventionell smak klassificering. Som större tillverkare Kikkoman påpekar Hawaiian amerikaner förtjänar beröm för att lägga aromatiska smaker som grön lök och ingefära till klassiska japanska teriyaki. Lägg zing till din teriyaki med riven lök, riven färsk ingefära, några röd paprika flingor och asiatiska kryddor som stjärnanis. En snabb ersättning är anis-baserade kinesiska fem kryddor, som också innehåller fänkål, ingefära, kryddnejlika och kanel. Lägg krossad vitlök, om du vill.

Glans och Konsistens

Vad skiljer teriyakisås och hjälper den att producera en glansig yta på kött är dess sirapsliknande tjocklek. För att uppnå klassisk teriyaki konsekvens kommer du behöver för att laga ingredienser över måttlig hög värme tills du har minskat volymen med hälften. Din förtjockad sås kommer inte droppa bort under bakning eller grillning och socker det innehåller kommer att producera en glänsande karamelliserat brun päls på kött eller fågel. Om du är orolig för överdriven sälta eller sötma, hoppa över steg minskning och tjockna din teriyakisås med 1 eller 2 msk majsstärkelse, upplöst i 1/4 kopp vatten. Speciellt för ugnsbakade rätter, ger detta en glansig men lättare smak sås.

Hur höja ersättnings Beef Kvigor


Många ranchägare anser att det är mer ekonomiskt att köpa ersättnings kvigor än att höja dem. Det är dock möjligt att balansera kostnader och intäkter, för att optimera vinsten. Ranchägare som granskar avels register över sina befintliga besättningen kan välja överlägsna ersättnings kvigor från djur som har avvanda. Bonden måste mata dessa kvigor en hög kvalitet kost och genom att kombinera ljud gener med optimal matning, kan han se till att han kommer att ha högsta kvalitet djur som ersättning och att hans mogna flock blir allt mer värdefull.

Instruktioner

1 Undersök avels register över befintliga besättningen. Titta speciellt på resultatet av de olika stud tjurar. Avkomma av dessa djur är sannolikt att ha ärvt en liknande genetisk makeup och själva producera överlägsna kalvar. Välj bara de kvigor som far ut av den totala resultat tjurar som ersättnings kvigor.

2 Titta noga på mödrar varje kviga. Välj kvigor födda av kor som har identifierats som uppfylla ranch kriterier för lågkostnadsproduktion nötkött.

3 Välj kvigor som är födda under de första två månaderna av kalvning säsongen och ytterligare välja den tyngsta av dessa djur, eftersom de kommer att vara den optimala vikt krävs från ersättningskvigor i puberteten. Dessa kvigor typiskt av de mest fertila kor, som var den första att bli gravid under häckningssäsongen.

4 Överför avvanda kalvar till betesmarker baljväxter, rajgräs och råg.

5 Gödsla dessa betesmarker optimalt för att säkerställa hög kvalitet grödor för växande kvigor att livnära sig på.

6 Supply varma, torra lador där kvigorna kan sova och ta skydd under dåligt väder.

7 Håll kvigor i grupper eftersom de är sociala djur och kan bli stressade om de inte får kontakt med andra. Låt kvigor till foder i betesmarker där de också utsätts för riklig solljus.

8 Slå ihop ersättningskvigor i den mogna besättningen vid en ålder av 15 månader. Detta tillvägagångssätt gör att du kan höja ersättningskvigor för mindre än det kostar att köpa dessa djur. På grund av de noggranna urvalskriterierna, är den genetiska makeup av dessa ersättningskvigor överlägsen och de kommer att lägga betydande värde till den befintliga besättningen.

Den typ av vitt vin


Michael Broadbent, en brittisk vin kritiker, sa en gång "dricka gott vin med god mat i gott sällskap är en av livets mest civiliserade nöjen." När ihopkopplad med rätt måltiden kommer vin föra ut subtila inslag av smak, förbättra middagsupplevelse. Det är en vanlig missuppfattning att vitt vin skall serveras med delikata rätter. Vissa vita viner är tillräckligt robusta för att hävda sig mot tyngre måltider. Alternativen är oändliga mellan vin, mat kombinationer, ostar och desserter.

Chardonnay

Den mest populära av alla vita viner, chardonnay, utvecklas över hela världen. Olika regioner ge våra olika kvaliteter i det färdiga vinet. Yngre flaskor Chardonnay har en högre syra och bör paras med tomatbaserade rätter. En mer mogen flaska skulle komplettera fylligare arbetsföra krämbaserade rätter som ägg Benedictus. En kompletterande mellanmål för alla chardonnay skulle vara en mjuk ost som en mild Munster, eller en rik pate.

Gewürztraminer

Denna kryddiga tyska vin erbjuder en subtil fruktig smak toppat med inslag av kryddnejlika och blommiga noter. Det är en mångsidig vin som kan paras ihop med lätta rätter som sushi, bakad kalkon eller pasta. Gewürztraminer kompletterar hårda vita ostar som nötaktig smaksatt Jarlsberg.

Pinot Blanc

Fruktig doft av citrus och äpplen är kantad med blomtoner ger en mycket lätt doft som kopplar fint med en mjuk ost som Brie. Ofta en torr, mycket sura, pinot blanc par väl med salt mat för att balansera ut syrahalten. Den kompletterar skaldjur som krabba kakor och ostron.

Pinot Grigio

En platta med milda cheddar skivor och ett glas pinot grigio får någon samling iväg till en bra start. Detta somrig citrus vin är ljus och smakrika utan att overbearing. Det kan avnjutas på egen hand eller paras ihop med en ljus fjäderfä maträtt såsom citron kyckling och ris.

riesling

När konsumeras innan full mognad, presenterar den tyskbaserade Riesling en fruktig blommig doftande vin som kan hålla sin egen mot de starkare smaker av asiatiska köket. För en ljusare rättvis prova med en hård vit ost som rökt Gouda.

Sauvignon Blanc

Mjuk vit ost som färsk mozzarella tar ut citrusy tropiska noterar i detta anspråkslös vin. Sauvignon blanc kompletterar olika ljus skaldjur och fjäderfä rätter som öring almandine eller kyckling fettuccine Alfredo.

Semillon

Denna subtila vin är lite på den sötare sidan, provsmakning av fikon eller päron. Det kan erbjudas med lätta skaldjursrätter eller en lätt efterrätt. Getost såsom Texas ost getmjölk, sätter pricken på en väl avrundad dag.