ersätta panko

Vad kan jag ersätta Panko?


Panko, ett krispigt breadcrumb, har sitt ursprung i Japan. Panko flingor är större och grövre än de flesta kommersiellt tillgängliga standard ströbröd. Panko ger stekt mat en luftig beläggning som förblir krispiga eftersom flingorna inte absorberar mycket fett. Vissa substitutioner simulera panko beläggning.

typer

Panko kommer vanligt och erfaren. Den typ av panko ditt recept efterlyser avgör vad du kan använda som ett byte.

Utbyten för Plain Panko

Plain panko innehåller endast salt. Ersätta grovt krossade salta kex eller Melba toast att imitera panko är krispigt konsistens.

Utbyten för erfarna Panko

Kryddat panko finns i flera varianter. De två mest allmänt tillgängliga är italienska, och vitlök och ört. Att ersätta italienska panko, lägga till italienska kryddor, såsom torkad rosmarin, basilika och oregano, att grovt krossade salta kex. För vitlök och ört panko, tillsätt vitlök pulver till grovt krossade smör kex.

Vad kan du ersätta ägg i Chicken-Fried Chicken?


Huruvida att göra din stekt kyckling börjar med ett ägg-mjölk tvätt är en fråga om het debatt bland kockar. Många recept kräver att slå ett ägg i mjölk för att hjälpa mjöl eller ströbröd ansluta sig till köttet. Men om du eller någon i din familj är allergiska mot ägg, är argumentet avvecklas. Lyckligtvis, ägg inte nödvändigt att göra krispigt och anbud stekt kyckling.

Egg Substitute

Vissa ägg substitut innehåller inga ägg alls, medan andra är tillverkade av äggvita som är förtjockad och tonade så att blandningen liknar vispade ägg. Om du lämnar äggen ur din stekt kyckling på grund av allergier, läsa etiketten att se till att det märke du har valt är helt utan ägg. Om du undviker ägg på grund av kalorier och kolesterol, är ett ägg substitut ett bra val eftersom de är låga i kalorier och innehåller inget fett eller kolesterol. Om du vill använda ett ägg substitut i en stekt kyckling recept, slå ca 1/4 kopp ägg substitut i en grund skål fylld till hälften med mjölk för att ersätta ett ägg. Oroa dig inte om exakta mätningar eftersom när du gör stekt kyckling proportionerna inte behöver vara exakt.

kärnmjölk

Tillbaka i dag, kärnmjölk var vätskan kvar efter Grädden kärnades till smör. Kärnmjölk i mejerisektionen idag är troligen något jäst komjölk. Jäsning ger inte bara kärn en syrlig och något syrlig smak, det tjocknar konsistensen. Kärn är tjockare än grädde, men inte alls fast vägen gräddfil är. Tjockleken på kärn rockar kyckling och stannar där som ger dina brödsmulor eller mjöl något att klamra sig fast vid. Bland många södra kockar det är tradition att suga kyckling i kärnmjölk över natten innan beläggning och stekning eftersom mjölksyra i kärnmjölk hjälper möra köttet. Du kan också använda en grund skål fylld till hälften med kärnmjölk i stället för mjölk-och-äggsmeten vid beläggning hönan.

yoghurt

Yoghurt fungerar väldigt likt kärnmjölk eftersom det är krämig och tjock nog att belägga kyckling, vilket ger brödsmulor eller mjöl en tyngre struktur för att hålla fast vid. Grekisk yoghurt är tjockare än andra typer, men det kan också vara för syrlig för din smak. Använd vanligt, unflavored yoghurt ensam att fukta kycklingen innan du bröd den, eller vispa några i vanlig mjölk att tjockna det något. Experimentera med vad som fungerar för dig.

Smält smör

Smält smör används oftast i ugnsbakad kyckling, men det kan också användas för att hjälpa panering fastnar på kyckling som du har för avsikt att steka. Nyckeln till att använda smör för stekt kyckling är att få god kvalitet smör. Irländska smör har en lägre vattenhalt än amerikanska smör, så om du hittar det, ännu bättre. Smält smöret och låt det svalna vid beröring. Hålla den varm på brännarens lägsta inställningen så att den inte svalna tillräckligt för att stelna. Coat dina kycklingbitarna i smält smör och sedan rulla dem i panering. Panko brödsmulor och krossade potatischips fungerar bra med smält smör, men lägga till lite mjöl till dem att hjälpa till att hålla dem samman. Låt kycklingen beläggningen torka lite innan stekning bitarna och det kommer att fästa bättre i den heta oljan.

Vad kan du använda för att ersätta muffin omslag?


Nästan varje mamma har varit redo att göra muffins för sin familj eller för en skola händelse och sedan till sin bestörtning, meddelanden hon är ur kopp liners. Cupcake liners gör det lätt att transportera muffins samt ge små händer något att hålla fast medan de äter sin behandling. Välj mellan att använda ingenting alls att ett fåtal utvalda objekt som du kan använda för att ersätta cupcake omslag.

Olja

Om bakning muffins för familjen, finns det ingen anledning att ha muffin wrappers. Helt enkelt smörja muffin tenn med förkortning eller olja. Alternativt kan du använda en matlagning spray. Generöst strö mjöl över muffinsplåt, vända den upp och ned och försiktigt skaka ut överflödigt mjöl. När muffins kokas, vrid pannan över och muffins kommer lätt att falla ut, redo för dig att frost och dekorera.

Papper

Skär 4-tums cirklar av vaxat papper, bakplåtspapper eller väloljad tungt brunt papper, till exempel från en lunch väska. Placera cirklarna i muffin tenn och tryck sedan ett glas eller kan inne i tenn för att bilda papperet. Häll smeten i och grädda som vanligt. Alla papper som används måste vara ett livsmedel säker produkt och gjorde för ugnen. Ett annat alternativ är att använda aluminiumfolie. Bagare använder ofta pergamentpapper, eftersom den inte bränna eller bränna. Skär bakplåtspapper i en fyrkant och vik en triangulär bakgrund som lång dekorativ kant för ryggen på muffins.

Glasstrutar

Fyll oljad cupcake tenn med smet, placera en flatbottnad glasstrut upp och ner i smeten och grädda som vanligt. Lyft försiktigt muffins ut ur pannan genom att ta tag på glasstrut. Frost och lägga strössel för en glasstrut tårta. De är ofta en hit med yngre barn.

Fancy Inplastare

Baka muffins utan ett foder i en smord muffin pan. När de är cool, tillsätt snygga omslag. Var kreativ när du gör omslag. Det papper som används behöver inte vara ugn säker, eftersom det bara tjänar till att hålla cupcake. Använd doilies, omslagspapper eller konstverk som skapas av små. Använd papper som matchar temat för en födelsedagsfest. Spets runt pappers tårta doilies gör snygga omslag för möhippor och bröllop.

Kan man använda smält smör för att ersätta majsolja i bakning?


Majs är en av de mest odlade grödor i USA, och majsolja är i motsvarande grad billig och lättillgänglig. Som i kombination med dess neutrala smak, gör oljan ett vanligt val för både matlagning och bakning. Men om du baka en allvarligt majs allergisk diner, eller helt enkelt vill lämna ut dina bakverk en rikare smak, du kan oftast ersätta smält smör för oljan.

En snabb jämförelse

Bagare är ofta förvånad över att majsolja, som i likhet med andra oljor, uppfattas som "ljus", i själva verket innehåller fler kalorier än en jämförbar andel av smör. Det beror på smör är bara omkring 80 procent fett, med den andra 20 procent som representerar en blandning av vatten, proteiner och andra näringsämnen. Det betyder smör förbättrar näringsvärdet i dina bakverk samt deras smak, men det finns en prislapp: Endast cirka 12 procent av fettet i majsolja är mättad, men mättade fetter står för en jättestor 60 procent av smöret fett . Det är också mycket kolesterol, så trots sina förtjänster, bör smör användas med måtta.

substitutionen

En kopp majsolja är en enkel sak, som enbart består av fetter. En kopp smält smör är bara fyra femtedelar fett och resten - cirka en halv fluid ounces - som huvudsakligen består av vatten. Om du använder smält smör som en rak en-till-en ersättning för olja, kommer det ofta att resultera i en något seg konsistens. Det beror på fett mjuka inkråmet av dina bakade varor, och du lägger mindre fett. Den extra fukt spelar också en del, att hjälpa mjöl formuläret fler och starkare kedjor av gluten. Du kan lösa båda problemen genom att öka smör något, för att ge mer fett, och sedan minska andra vätskor i receptet av en jämförbar mängd.

Jazzing upp en mix

Du kan också använda smält smör i stället för olja som kallas i boxed mixar för kakor, brownies och liknande bakverk. Box blandar typiskt innehåller ett antal emulgeringsmedel och andra ingredienser för att hålla sin smet slät och konsistens mjuk, så liten skillnad i fukt- och fettnivåerna inte blir lika uppenbart. Ändå beroende på den enskilda mix, kan det vara nödvändigt att göra små justeringar. Minska de andra vätskor genom en matsked eller två, eller lägga till en extra matsked eller två av mjöl, vanligtvis kommer att föra blandningen tillbaka till sin vana konsistens.

Specialty Butters

Inte alla smör överensstämmer med de vanliga procenttal, så det är viktigt att ägna stor uppmärksamhet när du väljer en att baka med. Några märken, brukar beskrivas som "europeisk stil" är högre i fetthalt. De tenderar också att ha en starkare smak, som kan vara en fördel i vissa fall, men en brist i fint smaksatt kakor. Vispat smör har luft slagen i det att öka sin volym, så du kan behöva använda dubbelt så mycket eller mer. Smält den första, sedan mäta det. "Light" smör sprider innehåller ofta ytterligare vatten eller olja. Smält smöret och mäta bara fett, lämnar vattniga delen i den ursprungliga cup.

Hur man ersätta strösocker


En av glädjen i matlagning är förmågan att ersätta ingredienser. Att veta vilka ingredienser kan användas i stället för som och de kvantiteter som behövs för en lyckad byte är avgörande för resultatet av din maträtt. Granulerat socker, även hänvisad till som vanligt socker, kan vara substituerade med en mängd olika ingredienser. Mängden av substituerade ingredienser som används är vanligtvis ett till ett, men det kan variera på grund av att substitutionen kan påverka resultatet av din maträtt, speciellt vid bakning. Du kan behöva ersätta strösocker om du vill minska sötma din maträtt eller om du helt enkelt har tagit slut och inte kan få till affären för att köpa mer.

Instruktioner

Utbyten för General matlagning

1 Suppleant 1 kopp turbinado, datum eller ljusbrun socker för en kopp strösocker. Substitut 1 kopp sucanat för en kopp strösocker också.

2 Substitut 3/4 kopp honung för en kopp strösocker och minska vätskor i receptet med 1/4 kopp. Lägg 1/4 tsk. bakpulver att neutralisera honung syra. Minska ugnstemperaturen med 25 grader.

3 Substitut 2/3 kopp granulerad fruktos för en kopp strösocker.

4 Ersätta med konstgjorda sötningsmedel genom att ersätta en kopp strösocker med 8 tsk. Söta 'N Låg. Använd 7 1/4 tsk. Lika för recept för en kopp strösocker.

Utbyten för bakning

5 Suppleant 1 3/4 kopp strösocker för en kopp strösocker.

6 Substitut 3/4 kopp lönnsirap för en kopp strösocker och minska vätskor i receptet med 3 msk. Substitut 3/4 kopp kornmalt sirap för en kopp strösocker, sedan minska vätskan i receptet med 1/4 kopp.

7 Substitut 1 1/2 cups majssirap eller en / 3/4 koppar ris sirap för en kopp strösocker och minska vätskan i receptet av 1/4 kopp.

8 Ersätt 1 1/3 kopp melass och 1 tsk. bakpulver för en kopp strösocker

och reducera vätskan i receptet av 1/3 kopp och sänka ugnstemperaturen med 25 grader.

Tips

  • Några av de ersättningar, såsom melass och honung, kan ändra färg, konsistens och textur av din maträtt.

Kan du ersätta förkortning av vegetabilisk olja?


I ersätta en ingrediens för en annan, är det viktigt att notera hur den nya ingrediensen kommer att förändra smak och konsistens av ett recept. Metod för matlagning är också en faktor för att bestämma vilka ingredienser kan stå i för andra.

Matlagning

I matlagning, kan förkortning ersätta vegetabilisk olja i en 1-till-1-förhållande. Matfett är bättre som ett substitut för vegetabilisk olja än smör för stekning, som matfett har en mycket hög rökpunkt. Smör tenderar att bränna alltför snabbt.

Bakning

I bakning, kan förkortning inte ersätta vegetabilisk olja i ett recept. Detta beror på att förkortning anses vara en fast fett och vegetabiliska oljan är en flytande fett, utbyta ett för den andra kommer att negativt påverka smaken och texturen av din bakade bra. När man gör substitutioner för bakning, är det bäst att ersätta ett fast fett för en annan eller en flytande fett för en annan.

andra Substitutioner

En bättre ersättning för vegetabilisk olja i bakning är mosad frukt, som katrinplommon, aprikoser eller beredd äppelmos. Det är också möjligt att ersätta en typ av olja för en annan; vegetabilisk olja kan ersättas med andra oljor, såsom raps, safflorolja och solrosolja.

Hur man ersätta Herring Roe


Rom är en term som används både för ägg och spermier (eller mjölke) av vissa fisk och kräftdjur. Roe varierar i storlek och konsistens. Kvinna rom ses ibland som en massa små ägg, ibland som individuella ägg. Kaviar är mest värdefull av rom, som består av små stör ägg. Laxen har större, orange ägg, nästan storleken av baby ärter. Man rom är mer som ett slags pasta. Sill rom finns både som manliga rom, en mjuk men fast massa, ofta serveras på toast och kvinnliga rom, små kaviar liknande ägg, ibland bevaras i salt.

Instruktioner

Välj en alternativ Roe

1 Hur man ersätta Herring Roe

Den kvinnliga rom av laxen består av stora, orange ägg.

Köp mjuk kaviar om du vill ha en ersättning för den manliga sill rom eller mjölke. Torskrom är likaledes mjukt och pastaliknande. Det finns året runt som en burk produkt. Det delar den distinkta konsistens av manliga sill rom, och är inte helt olikt i smaken. Det smakar skumt, som man skulle förvänta sig, och mycket lätt salt. Torskrom, som sill rom, är perfekt serveras på varma, rostat bröd och garnerad med kapris bär. Japanska kockar ibland fritera den i en tempura Smet.

2 Kolla kalendern för tillgängligheten av shad roe. En strikt säsongsprodukt, är shad roe ägget sac av den kvinnliga shad, som ibland kallas "river sill." Shad leker på våren, och rommen är endast tillgänglig för ett par veckor. Säckarna är djupt orange färg och har en rikare smak än sill eller torsk rom. Förutom att tjäna shad roe sprids på toast, är det vanligt att saute hela sac mycket försiktigt med färska örter, och det är ofta serveras i en gräddsås. Det är dyrare än sill eller torsk rom.

3 Hur man ersätta Herring Roe

De som inte bryr sig om kostnaden kan föredra kaviar till kvinnliga sill rom.

Köp billig stenbitsrom att ersätta kvinnliga sill rom. Om du vill att texturen av små ägg, som dyker i munnen, stenbitsrom eller laxrom är lätt tillgängliga alternativ, stenbitsrom är mindre och grainier. Naturligtvis gör kaviar ett bra substitut för, men till mycket höga kostnader.

4 Höja smakintensitet till en högre nivå genom att välja ett härdat roe som den italienska bottarga, även känd i spanska matlagning som botarga. Ibland tillgänglig i delikatessaffärer, är detta en kraftigt smaksatt roe, vanligtvis från tonfisk, som torkas och därefter salt-härdas. Detta resulterar en fast-till-hårt sac som skall skivas med en vass kniv. Bottarga är mycket salt och fisken smaken är mycket koncentrerad. Liksom sill rom, kan den serveras på toast, särskilt toast gnuggade med tomat och olivolja. Det kan också rakat över sallad eller pizza. Det är dyrt, men eftersom det är så intensiv, krävs endast mycket små mängder i någon maträtt.

Kan jag använda pizzasås att ersätta spaghettisås?


Även livsmedels tillverkare erbjuder krukor med pizzasås tillsammans rader av spaghetti sås, faktiskt finns det ingen större skillnad mellan de två. Båda är tomatbaserade såser kryddat främst med basilika och oregano. Det kan finnas små skillnader som varierar från märke och recept, men dessa skillnader är små jämfört med likheterna mellan de två produkterna. Pizzasås kan lätt ersätta spagetti sås och vice versa.

sätta textur

Pizzasås är något tunnare än spagetti sås eftersom det är tänkt att vara lätt spridas för att täcka ytan av degen. När ersätta pizzasås för pastasås, kanske du vill lägga till extra struktur för att kompensera. Prova sauterade lök, paprika eller svamp, eller kokt köttfärs eller korv. Även om dessa tillägg kommer att öka pizzasås för spaghetti, de är inte nödvändig, särskilt om du hittar en tunn sås mer tilltalande än en tjock en.

justering Flavor

Till skillnad från spagetti sås, som kan vara smaksatt med allt från rostad vitlök till flera ostar tenderar pizzasås att ha en relativt neutral smak, kompletterar pålägg snarare än att stå på egen hand. Pizzasås krydda är sannolikt att tippa mot oregano, medan spaghetti sås krydda bygger oftast mer på smak av basilika. Smaker är tillräckligt lika som du kan använda pizzasås på spagetti utan att justera smaken. Om du väljer att justera pizzasås krydda när man använder den på spaghetti, lägga till ytterligare basilika, eller rostad vitlök eller ost.

hemmagjorda såser

En hemmagjord pizza sås kan vara antingen tillräckligt tjock för att lägga textur eller tunn nog att sprida lätt, beroende på dina önskemål och även på de ingredienser du har till förfogande. Som skorrade pizza och spagetti såser, är det osannolikt att skilja sig mycket från varandra hemmagjorda såser. De kan användas omväxlande, eller så kan du ge smak eller textur till nötkött upp en pizzasås för spaghetti.

Orsaker till Ersätta

Det är lämpligt att ersätta pizzasås för pastasås om du har någon annan tomatsås tillgängliga. Substitutions kommer inte väsentligt ändra din måltid, och det kan rädda dig från att öppna en ny burk av sås när du redan har ett öppnat. I vilken grad du anpassa pizzasås för spagetti bör bero på situationen och den tid du har till förfogande. Om du har bråttom och bara vill ha en snabb måltid, använd pizzasås som är. Om du inte rusade och har starka känslor om hur du vill att din sås smak, tar sig tid att lägga till extra smak och konsistens.

Hur att ersätta en 8x8x2 Pan för en 8-tums rund tårta


Medan baka en rund kaka är en ganska enkel procedur, om du inte har rätt storlek bakplåt att receptet eller förpackning kräver, det kan vara förvirrande att veta vilka kastruller kan ersättas och om du behöver ändra något under gräddningen så kakan bakar för rätt tid och behåller sin naturliga fuktighet.

Instruktioner

1 Värm ugnen till önskad temperatur, att följa anvisningarna i en kokbok eller på kakan paketet om du använder en mix.

2 Blanda samman ingredienserna i en bunke och rör igenom med en träslev eller spatel.

3 Häll smeten i en 8-by-8-by-2 kvadrat kakform.

4 Grädda kakan för 25 procent längre än vanligt på grund av djupet förändringen i pannan. Till exempel om de riktningar säga att baka kakan under 40 minuter, tillsätt 10 minuter till den totala gräddningstiden.

5 Ta ut kakan pannan från ugnen med en tung grytvante. Låt den vila i 15 minuter. Om du vill att frost kakan, låt den svalna till rumstemperatur före applicering av muleskiktet.

Tips

  • Om du använder en glas bakplåt, sänka temperaturen 25 grader ytterligare.
  • Alltid tillämpas glasyr när kakan är cool. Applicera en ljus, jämnt lager glasyr först och sätta kakan i kylskåp för att svalna i två timmar. Detta kallas muleskiktet, och kommer att bidra till att göra kakan lättare att frost jämnt senare och hålla kaksmulor visas på utsidan av kakan när det är gjort.
  • En djupare pan kräver en längre tillagningstid, medan en kortare pan kräver en kortare matlagning.
  • Du kan bestämma ett kokkärl djup genom att placera en linjal rakt upp i botten. Luta inte linjalen i vinkel, även om kokkärlet är vinklad på sidorna.
  • Mät alltid insidan av pannan för att bestämma dess djup. Mätning utsidan av pannan eller kanterna kommer att resultera i en felaktig mätning.

Kan du ersätta japanska söta Rice för Arborio?


Arborio och japanska söt ris ser ganska lika, med en tjock korn och en ljust gul ogenomskinlighet. Båda klassas som kortkornigt ris, vilket tyder på att de har en ökad tendens att klibba ihop utan att bli grötig. Om din lokala livsmedelsbutik är av Arborio, kan du fortfarande göra en krämig risotto med japanska söt ris, den mest populära Arborio-baserade skålen.

Arborio vs. japanska Söt Rice

Medan japanska söt ris och Arborio likna och har liknande egenskaper, anses de två olika typer av ris. Arborio odlas i Italien och har en brun färg med en singulär vit prick i varje korn. Det absorberar en stor del av smak som kockar och är normalt sjuda i en smaksatt vätska, såsom en buljong. Både Arborio och japanska söt ris är en del av japonica sort. Med ursprung i Japan, är söt ris används i första hand för sushi eller andra rätter som kräver en klibbigt ris. Riset är mer jämnt vit i utseende än Arborio.

stärkelse~~POS=TRUNC

Avstå från att skölja japanska söt ris, precis som du skulle hålla från att skölja Arborio. Stärkelsen omger varje korn av japanska söt ris ger samma krämig konsistens och konsekvens som Arborio. Denna stärkelsehalten är det som skapar den distinkta krämighet i recept, men kan enkelt tas bort genom att köra vatten. Båda ris varieities genomgå mindre fräsning än vanliga långkornigt vitt ris, så att de kan hålla en högre andel naturlig stärkelse, som också ser till att de absorberar en större mängd vätska än längre korniga sorter.

användningar

Arborio används främst i risotto, den italienska krämig klassiska bestående av ris, buljong och grädde eller smör, som vanligtvis används som en bas för huvudrätter eller som en sida maträtt. Japansk söt ris kan vara substituerad i en ett-till-ett-förhållande för Arborio i risotto. Till exempel, om en kopp Arborio kallas för, använd en kopp söt ris istället. Japanska söt ris kan också användas i stället för Arborio i andra krämiga risrätter, såsom söt risgrynsgröt.

överväganden

När ersätta, vara medveten om att den japanska söt ris kommer att resultera i en något annorlunda, klibbigare konsistens än den krämiga Arborio. Om att ersätta den japanska söta ris för Arborio, prova att lägga en asiatisk smak till en vanlig maträtt. Använd en miso baserad buljong för en risotto i stället för standard kyckling eller grönsaksbuljong. Försök att ersätta japanska söt ris för andra, längre korniga rissorter, skölja riset innan sjud att erhålla en liknande fluffig konsistens när det tillagas.