dvärgklogroda sjukdom

Red Water sjukdom hos nötkreatur


Röd vatten sjukdom kan lämna boskap dött innan du ens inser att de är smittade. Detta snabbverkande och oftast livshotande tillstånd är vanligast i vissa regioner och betesförhållanden, av vilka en del kan ändras genom bättre ranching metoder och andra som kan fästas med vaksamma hand om din boskap.

Symptom

Döden är ofta det första och enda symtomet på rött vatten sjukdom. De flesta djur dör inom 12 timmar efter insjukna. Symptom före döden inkluderar snabb andning, hög feber, svaghet, anemi, brist på energi och en mörkröd, skummande urin, vilket ger upphov till sjukdomen namn. Om du råkar fånga symptom på sjukdomen snabbt nog, kan du prova antibiotika och antitoxin. Behandlingar är vanligtvis inte lyckas på grund av sjukdomens snabba natur.

Orsak

Bakterien Clostridium hemolyticum orsaka röd vatten sjukdom. Bakterierna anger boskapen lever, där de gör så småningom sin väg in de röda blodkropparna. De nötkreatur röda blodkroppar brast sedan, dödligt skicka hemoglobin och fler bakterier i blodet. Bakterierna inte alltid leda till sjukdom, men bara göra det när de har möjlighet att framgångsrikt attackera ett område i lever de hos nötkreatur som är särskilt låg i syre. Förutsättningarna är idealiska i nötkreatur med levermask (en parasit) eller lever skadas av bölder, biopsier eller liknande förhållanden.

Riskfaktorer

Röd vatten sjukdom är vanlig i basisk jord, alkaliskt vatten med ett pH på 8, och våt, sanka betesmarker med dålig dränering. Kalifornien är hem till de första rapporterna om rött vatten sjukdom - i 1916 - och är fortfarande en hot spot för det, liksom andra västerländska stater. Varmare månader under våren, sommaren eller tidig höst är den mest riskabla tiden på året för rött vatten sjukdom, även om det kan infektera boskap året runt. Nötkreatur som är äldre än ett år är mest utsatta. Yngre kalvar har en nivå av immunitet mot sjukdomen, även om de också kan bli infekterade.

Förebyggande

Vaccination är nyckeln till att förhindra boskap rött vatten sjukdom. Vacciner bygga upp boskapen immunitet mot rött vatten sjukdom och bör vara en del av din boskap årliga underhållsregim. Plan på tätare vaccinationer, var tre eller sex månader, i högriskområden. Omedelbart ta bort alla döda djur som infekterats med röd vatten efter döden för att förhindra ytterligare spridning av sjukdomen. Förbättra villkoren fält dränering kommer också att bidra till att förebygga sjukdomen, som viljan att förebygga levermask angrepp.

överväganden

Ett antal andra förhållanden ge upphov till samma typ av symptom som rött vatten sjukdom. Har en obduktion görs på boskap du misstänker dött av rött vatten sjukdom att ta reda på om dina andra nötkreatur har hög risk. Förhållanden som likna röd vatten sjukdom inkluderar stjälkbakterios, leptospiros, Anaplasmos, mjältbrand och förgiftning av koppar och örnbräken ormbunke.

Tecken på sjukdom hos gravida katter


Katter har vanligen problemfria graviditeter, men det är möjligt för komplikationer uppstå. Om du vårdar en gravid katt, kan vara medveten om varningssignaler hjälpa dig rädda moderns liv och förhindra skador på sin kull. Tecken på sjukdom hos gravida katter bör identifieras och behandlas omedelbart.

vaginal blödning

Till skillnad från hundar, behöver katter inte har vaginal blödning när de är i värme eller när de bär en kull. Vaginal blödning är ett tecken på att kattungarna kan födas för tidigt, och en katt som visar tecken på blödning bör tas till veterinären. En obehaglig lukt från kattens slidan kan också vara ett tecken på sjukdom under graviditeten. Men när kattungarna har levererats, är en brunaktig flytningar som kvarstår under en vecka normalt.

Ryckningar / Kramper

Även sällsynta, kan ryckningar och kramper i en gravid katt peka mot förgiftning, vilket är ett tillstånd som är resultatet av låg kalcium i honkatter. Det kan också åtföljas av flämtande, stelhet och svaghet. Det är vanligast bland katter som levererar sin första kull.

Vägran av mat

Under graviditeten bör mamma katt har en frisk aptit. Om du katt slutar att äta för mer än en dag, bör en veterinär kontaktas. Rätt kost under kattens graviditeten är viktigt för hälsan hos kattungarna.

Feber

Om mamma katt är varm vid beröring eller om det verkar vara trött och slö, kan hon ha feber. En katts temperatur sitter normalt mellan 100,5 och 102,5 grader Fahrenheit. En katt med alltför varma öron kan ha feber, men en termometer kalibrerad för en katt kommer att låta dig veta säkert. Feber kan också vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

parasiter

Katter kan ha loppor eller maskar, medan de är gravida, men under graviditeten, bör dessa problem inte behandlas. Mediciner för maskar eller loppor kan skada kattungarna, så rådgöra med en veterinär om vad som kan göras för att lindra symptomen, tills katten kan korrekt läkemedel efter det föder.

Equine Cushings sjukdom är en hormonell rubbning som ofta förknippas med hypofysen. Det kommer att producera höga nivåer av kortisol eller proactin; stresshormoner. Medan de flesta naturläkemedel är oprövad, det finns mer bevis från ägare häst kommer till ljus för att förkunna fördelarna med växtbaserade behandlingar. Cushings sjukdom är obotlig, men hantera symtomen kan leda till en lång produktivt liv för din häst.

Naturläkemedel

Välj ett tillägg som rekommenderas av din veterinär. Diskutera din hästs nivå av Cushings sjukdom, som växtbaserade behandlingar inte är effektiva i senare skeden. Om det upptäcks tidigt, kan naturläkemedel vara en effektiv behandling källa.
Kysk bär eller Vitex angus castus är oftast ges till hästens med Cushings sjukdom. Denna naturliga terapi kommer att reglera funktionen hos hypofysen och etablerar ett friskt endokrina systemet.
En ökad nivå av proactin är associerad med Cushings sjukdom. Detta är direkt inblandad i onormal funktion av hypofysen. Virex mormonise är effektivt vid behandling av detta tillstånd också. Virex blockerar produktionen av proactin från hypofysceller.
Undvik naturläkemedel såsom ökad glukosamin. Hästägare erbjuda detta tillägg regelbundet till sina hästar men använder måste sluta i början av Cushings sjukdom. En häst intag glukosamin kan uppvisa utsättningssymtom, till exempel en minskning i aktivitet, men kommer att återhämta sig. Glukosamin leder till insulinresistens hos hästar med diagnosen Cushings sjukdom. Minska nivån av kolhydrater från dieten är också effektiv vid behandling av Cushings sjukdom.

Administrering

Kysk bär finns i pulverform eller i hela bär. Dessa kan köpas från en lokal hel livsmedel butik eller köpt på olika webbplatser. Var noga med att forska i leverantören av kosttillskott för att säkerställa att de är från en känd källa.
Ge kysk berry tillägg dagligen, med hjälp av en matsked varje dag. Hela bär kan malas i en kaffekvarn och administrerades oralt. Om du använder pulverform av kysk bär, ge lite mindre än en matsked dagligen, eftersom det är mer koncentrerad än den ursprungliga bär.

pågående Care

Ytterligare behandling av Cushings sjukdom innebär rutinmässig vård av hästen. Regelbundna beslag om hårväxt är ett problem symptom är nödvändiga. Detta kommer att hindra hästen från överhettning. För hästar som lider av fång, är ökad fotvård viktigt för att bibehålla hälsan hos hästen. Avmaskning ofta är avgörande för den framtida hälsan hos en Cushings häst, samt att minska stressnivån avsevärt. Stress ökar produktionen av stressrelaterade hormoner i hypofysen, vilket ökar Cushings symptom.

Polycystiskt sjukdom hos katter


Polycystisk njursjukdom, eller PKD, är en ärftlig sjukdom som resulterar i uppkomsten av vätskefyllda cystor på ena eller båda njurarna hos en katt. Dessa cystor är närvarande vid födseln och växa som katten åldrar. Eftersom dessa cystor växa, kan de skada njurvävnad och hindra normal funktion. Om den lämnas obehandlad, kommer cystor slutligen orsaka njursvikt i katten som organen kommer inte längre att kunna fungera på rätt sätt för att hålla kroppen frisk.

Riskfaktorer

PKD är en ärftlig, genetisk sjukdom som drabbar främst perser rasen katter, även om brittiska korthår, Himalayans och andra exotiska raser har dokumenterats som har tillstånd. Katter kan ärva PKD-genen från en eller båda föräldrarna. En heterozygot katt har en PKD-genen, medan en homozygot katt har två. Heterozygota katter kan passera genen på 50 till 75 procent av sin avkomma, medan 100 procent av avkomman från homozygota katter får det.

symptom

Symptom av PKD kanske inte är uppenbara i flera år, beroende på antalet av cystor och deras storlek. Enligt Pet Education hemsida, tecken uppträder i allmänhet mellan 3 och 10 års ålder, och de flesta katter börjar visa symptom på 7 år gammal. Vanliga symptom på PKD inkluderar viktminskning, kräkningar och depression. Förstorade njurar är också vanliga. Och katten kan också uppvisa en ökning av törst och urinering.

Diagnos

PKD kan bekräftas med hjälp av en kombination av metoder, inklusive ultraljud, fysisk undersökning och genetisk testning. Pet Education hemsida rapporterar att kattungar så unga som 10 månader gammal kan diagnostiseras med PKD genom att utföra ett ultraljud för att leta efter cystor på njurarna. Din veterinär kan också ha möjlighet att känna förstorade eller missbildade njurar genom palpation. En bomullstopp som tas från insidan av kattens kinden kan testas för PKD genen för obestridlig diagnos.

Behandling

PKD är progressiv och irreversibel. Cystor kan inte avlägsnas kirurgiskt på grund av att deras antal och ringa storlek. Behandling slutligen medför att göra med den eventuella fel på njurarna på grund av sjukdomen. Vätskor kan ges genom IV eller subkutant för att förhindra uttorkning och din katts kost kan ändras för att ge livsmedel högre i kalium och lägre fosfor. Mediciner kan förskrivas för att kontrollera kräkningar och högt blodtryck och bromsa utvecklingen av njursvikt.

Förebyggande / Lösning

Eftersom PKD är en genetisk sjukdom, det enda sättet att förhindra uppkomsten av det är att inte föda upp katter som bär genen. Kattuppfödare av de mottagliga raser bör vara noga med att föda upp endast de katter som är fast beslutna att vara PKD negativa genom ultraljud undersökning av djurets njurar. PKD positiva katter bör kastrerade och kastrerade att stoppa den genetiska spår av sjukdomen.

Hypoadrenokorticism, eller Addisons sjukdom, är sällsynt hos katter men allvarliga eller livshotande om de inte behandlas, enligt Cat Health Guide "binjurarna i Cats." Orsaken till denna brist i adrenokortikala hormoner inte alltid känd. Autoimmun sjukdom eller cancertumörer kan förstöra binjuren. Plötslig utsättning av steroid läkemedel kan orsaka sekundär Addisons sjukdom. Dessa hormoner styr ämnesomsättningen. Eftersom symptomen är vaga, är det svårt att diagnostisera utan hjälp av en veterinär.

Symptom kan komma och gå

Efter flera dagar av vaga sjukdom, kan din katt verkar återhämta sig. Denna cykel kan upprepas i flera månader innan sjukdomen blir allvarlig nog för att röra dig. Enligt Vetinfo, "7 tidiga tecken på Cat Sjukdom," om din katt ändrar beteende eller vanor, kan det vara dags att se veterinären.

Letargi

Det är ovanligt att en frisk katt att vara slö eller svag. Addisons sjukdom orsakar ibland muskelsvaghet och muskelförtvining. Din katt kan inte längre kunna hoppa på sin favorit abborre och i stället kan tillbringa större delen av dagen sover.

Aptit och viktminskning

Brist på aptit och viktförlust indikerar ett allvarligt problem med en katt. Men många andra förhållanden ge samma symptom. Du kommer första misstänkta mage eller tarm problem, snarare än Addisons sjukdom.

Kräkningar, diarré och uttorkning

Kräkningar och diarré kan tyda på flera villkor, inklusive eventuell förgiftning. Kräkningar, en katt, kan helt enkelt indikera en hårboll och kan vara normal. När dessa symtom kvarstår eller förvärras nog för att orsaka uttorkning, måste du söka medicinsk hjälp. Uttorkning orsakar ofta ökade avfallsprodukter i blodet, orsakar din veterinär att misstänka njursjukdom.

Kollaps

Din katt kan plötsligt gå in i chock eller kollaps. Denna Addisonkris kräver omedelbar medicinsk hjälp. Om katten svarar på vanliga chockbehandling av IV vätskor och natrium, indikerar detta möjligt Addisons sjukdom.

blod~~POS=TRUNC

Laboratorietester kan visa låg natrium och höga kaliumnivåer, härma njursvikt. Din katt kommer också att ha mycket låga kortisolnivåer, även när det ges ACTH. I själva verket är detta hur din veterinär slutligen kommer att identifiera Addisons sjukdom.

Vitala tecken

Låg kroppstemperatur är inte vanligt att en katt och innebär ett allvarligt tillstånd. Ökad kalium orsakar ibland en oregelbunden hjärtrytm. Även i Addisons sjukdom, kan hjärtat vara mindre än normalt.

Insulinresistens

Enligt David Brurette i "Feline Adrenal Disease" hyperglykemi är en vanlig labb abnormitet och kontroll av diabetes resulterar ibland i normalisera Addisons sjukdom, även utan ytterligare behandling. Om din katt dricker mycket vatten och urinerar stora mängder, få veterinär hjälp omedelbart.

Vestibulär sjukdom hos katter


Katter är kända för sin exceptionella grace, balans i höga platser och enkel rörelser som gör det verkar som om de glider från en plats till en annan. Däremot kan vestibulära sjukdomen lämna katter klumpig, rädd för att klättra och med besvärliga rörelser. Många djurägare misstag symptomen på vestibulär sjukdom stroke i sina kattdjur.

vestibulära systemet

Vestibulära systemet, som börjar i hjärnan och springer in i innerörat, håller huvudet och kroppen i rätt riktning och kroppen balanserad. Två typer av sjukdomar påverkar vestibulära systemet hos katter: perifer vestibulär sjukdom och central vestibulär sjukdom.

symptom

Din katt kan verka yr om den lider av en störning i det vestibulära systemet. Andra symtom är att falla, bristande samordning, huvud luta till en eller annan sida, cirklande, rullande, snubblar eller promenader som om katten är full.

Perifer Vestibulär Disease

De flesta sjukdomar i vestibulära systemet faller i denna kategori. Orsaken är ofta okänd. Young till medelålders katter i nordöstra USA påverkas ofta i slutet av sommaren och början av hösten. I sydöstra USA, är perifer vestibulär sjukdom ibland förknippas med katter äter blå-tailed ödlor.

Centrala Vestibulär Disease

Central vestibulär sjukdom ingår ofta symtom inte ses i perifera vestibulära sjukdomar, inklusive depression, chef tremor försvagades käken, och överdriven svindlande eller stöte. En hjärntumör är ofta orsaken.

Diagnos

Vestibulär sjukdom kan slå plötsligt. Veterinären kommer att börja med att göra en fysisk undersökning, och kommer att utesluta andra tillstånd som uppvisar liknande symtom som en innerörat infektion, skallskada, eller polyper och cancer i mellanörat. Veterinären kommer att göra en neurologisk undersökning och en undersökning av kattens hörselgången. Läkaren kan sedan beställa en komplett blod, biokemiska analyser och ytterligare diagnostiska tester såsom en spinal tap, MRI eller röntgen.

Behandling

Om din katt får diagnosen perifera vestibulära sjukdom, är lite behandling ges vanligen eftersom villkoret gradvis förbättras på egen hand inom några veckor. Emellertid kan katten ha en permanent huvud lutning som en varaktig tillstånd av sjukdomen. Om din katt har central vestibulär sjukdom, måste den underliggande orsaken till tillståndet bestämmas och behandlas. Ofta är central vestibulär sjukdom förödande för ett husdjur, och det kan aldrig återhämta sig. Med båda typerna av sjukdomen, åksjuka medicin ordineras ofta för att minska illamående så husdjur kan äta.

Vård i hemmet

Håll din katt inne om det återhämtar sig från vestibulär sjukdom. Katten bör också hållas borta från trappor och andra höga områden där det gillar att klättra till dess balans återgår till det normala.

Forskare från University of Pennsylvania finner att djurägare med allvarliga hälsotillstånd har en högre andel överlevnad än de som inte äger husdjur. I en liknande studie utförd av Patricia Anderson, docent i antropologi vid universitetet i Chicago, parakiter ägare tror att fågeln ägande förbättrar deras liv. Eftersom dessa fåglar lever bara fem till åtta år, är det viktigt att ägarna hålla sina husdjur friska.

Knemidokoptes Kvalster

Knemidokoptes kvalster är ofta de skyldiga av flagnande hud. När de infekterar din undulat, utvecklar det en vit skorpa runt dess Cere, ben, ventiler, ögonlock eller andra hudområden. Enligt Dr Margaret Wissman, en fågel specialist kan Knemidokoptes kvalster orsaka skador, skrubbsår, eller ännu värre, orsaka fågelns näbb att deformeras. Parakiter behandlas med ett oralt läkemedel ivermektin.

Psittacine Beak and Feather Disease

Psittacine näbb och Feather Disease (PBFD) är en virusinfektion som förstör en fågel immunförsvar och skadar näbb och fjäder celler. Enligt Dr Holly Nash, en veterinär från Läkare Foster & Smith, Inc, är detta mycket smittsam sjukdom som sprids genom spillning och fjäder damm som förorenar buren, mat och vatten. Om smittade medan fågeln är ung, kommer en undulat visar tecken på depression och viktminskning. Fjädrar kan lossna och går lätt sönder. Samtidigt tecken i äldre fåglar inkluderar naken hud på grund av förlust av fjädrar och deformerade och missfärgade fjädrar. Näbben kan bli bruten eller oregelbundet formade. En grön nyans, samt slem, kan också vara närvarande i deras spillning.

Papegojsjuka

Psittakos, eller papegoja feber, är en avian sjukdom orsakad av Chlamydophila psittaci, en bakterie som kan överföras till människor. Tidiga tecken hos fåglar är rött, rinnande ögon, aptitlöshet, snuva och diarré. Enligt veterinär & Aquatic Services Department för Läkare Foster och Smith, krävs en särskild behandling och administreras av en fågel veterinär. Även fullständig återhämtning är möjlig, kan fågeln fortfarande förvärva sjukdomen i framtiden eftersom det inte kan bli immun.

Fetma

En fet parakiter är inte ett hälsosamt undulat. Obese parakeets är benägna att ha lipom, eller feta tumörer, som vanligtvis utvecklas i buken. Om parakiter kost inte ändras, kan fetma orsaka allvarliga och livshotande sjukdomar, såsom levercirros och hepatit lipidosis. Parakiter utfodrats med enbart frön är benägna till fetma. Enligt Dr Wissman, tillsättning av pelletar kan fullkornsbröd och färsk frukt i din undulat kost förhindra detta närings störning inträffar.

struma

Sköldkörtel dysplasi, eller struma, är en sjukdom som jod-bristande parakiter lider av. Som ett resultat, den undulat upplever svårigheter att andas. Fågeln kommer också finna det svårt att svälja när man äter. Enligt Dr Wissman, en dålig diet, såsom en bestående av endast frön, kan öka ditt husdjur chans att förvärva denna sjukdom.

Vilka är symtomen av Feline AIDS sjukdom?


American Association of Feline utövare uppger att en i 12 katter kan vara positivt för kattimmunbristvirus, som orsakar felin AIDS sjukdom. Kattimmunbristvirus sker i tre steg; akut, latent och final. De akuta och slutskedet av katt aids har varierande symtom, men det finns praktiskt taget inga symptom under den latenta fasen, som kan pågå i åratal.

Förstorade lymfkörtlar

Under de akuta stadierna av katt aids, viruset flyttar in i kroppens lymfkörtlar. Viruset börjar föröka sig i vita blodkroppar som kallas T-lymfocyter. Eftersom det sprider sig genom lymfkörtlarna, kan det orsaka noderna blir svullna och utvidgas. Denna utvidgning är ofta tillfälliga och kan förbises om noderna inte kraftigt förstorad.

Feber

Din katt kan få feber under de akuta och slutskedet av katt aids. Den genomsnittliga kroppstemperaturen hos en katt är 100,4 till 102,5 grader Fahrenheit. Det kan vara svårt att avgöra om din katt kör en feber om du övervaka kroppstemperaturen med en rektal termometer. Det finns några yttre tecken på att din katt kan vara igång en feber, men inklusive en aptitlöshet, brist på energi och frossa.

Aptitlöshet / Viktminskning

Under slutskedet av katt aids, kanske du märker att din katt visar mindre intresse för mat. Aptitlöshet kan komma smygande, med din katt äter mindre vid måltider, eller det kan komma på snabbt, med din katt plötsligt vägrar att äta någon mat. Din veterinär kan rekommendera att placera din katt på en speciell diet som innehåller koncentrerade halter av näringsämnen med en mycket välsmakande smak. Plötslig viktminskning sammanfaller vanligen med aptitlöshet, eftersom din katt konsumerar lite eller ingen näring för att behålla vikten.

Letargi / Svaghet

När din katt kommer in i slutskedet av katt aids, det förmodligen kommer att börja visa tecken på slöhet och extrem svaghet. Tecken på letargi är brist på aktivitet, sömnighet och tröghet. Eftersom viruset förstör immunsystemet, kan svaghet utveckla och din katt kan ha en svår tid att gå eller använda badrummet.

Thyroid sjukdom hos katter


Vila runt luftstrupen i en kattens hals är sköldkörteln. Denna två lober Körteln producerar sköldkörtelhormon, som är en kombination av tyroxin (T4) och trijodtyronin (T3). Sköldkörtelhormon är ansvarig för att styra kroppens ämnesomsättning. T3 och T4 produktion regleras av en körtel som är belägen på baksidan av hjärnan som kallas hypofysen. Om sköldkörteln producerar felaktiga mängder av sköldkörtelhormon, kan funktionerna hos hela kroppen kastas utanför balansräkningen.

typer

Hypertyreoidism uppstår när alltför mycket sköldkörtelhormon produceras och enligt PetEducation.com, är den vanligaste hormonella sjukdom som drabbar husdjur katter. Hypotyreos är produktionen av för lite sköldkörtelhormon och förekommer mycket sällan hos katter. Äldre djur kan ibland utveckla sjukdomen, men det är mer allmänt förvärvas på grund av kirurgi för hypertyreos.

Orsak och förekomst

En av de vanligaste orsakerna till utvecklingen av hypertyreos, enligt PetEducation.com, är tillväxten av onormala celler i sköldkörteln. De flesta är godartade, och endast en eller två procent efter ett hot som cancer. Det finns ingen ålder, kön eller föder fördomar för att utveckla hypertyreos, och de flesta fall visas efter 8 år Hypotyreos sker oftast som en bieffekt av hypertyreos behandling, kirurgi utförs ofta för att stoppa överproduktionen av sköldkörtelhormon och orsakar körteln att inte producera tillräckligt som följd.

symptom

Symtom på hypertyreos kan inkludera viktminskning, ökad aktivitet och diarré. Hypotyreos symtom kan visas som exakta motsatser som hypertyreos och kan inkludera viktökning, slöhet och förstoppning. Antingen tillstånd kan uppvisa symtom som dålig päls utseende och aptitlöshet.

Diagnos

Din katts symptom kommer att beaktas som din veterinär utför en fysisk undersökning. Han kanske kan känna kattens sköldkörteln på grund av dess större eller oregelbunden storlek. Blodprov utföras för att kontrollera din katts T3 och T4 nivåer, eftersom högre nivåer indikerar hypertyreos och lägre nivåer pekar på hypotyreos.

Behandling

Behandla hypertyreos innebär daglig medicinering, kirurgi eller ett förfarande med hjälp av radioaktivt jod. Mediciner hjälper för att blockera produktionen av sköldkörtelhormonet och används för resten av kattens liv. Kirurgi utförs för att ta bort utväxter eller skadade sköldkörteln lober. Radioaktivt jod används för att stoppa tillväxten av onormala celler genom injektion. Syntetiska hormoner såsom levotyroxin och methimazole administreras till dessa katter som lider av hypotyreos att efterlikna naturligt förekommande hormon.

Den utrotningshotade tasmanska djävulen kan möta utrotas inom en snar framtid om den snabba spridningen av tasmanska djävulen sjukdom, eller djävulen ansiktstumörsjukdom, fortsätter. Tasmanian devil iakttagelser har minskat med 70 procent sedan de första fallen av DFTD dök upp i nordöstra Tasmanien 1996.

Fakta

I december 2008, har DFTD drabbade djävlar i 64 platser i över 60 procent av Tasmanien. Nära 83 procent av de vuxna fångade i någon plats visar tecken på sjukdomen. Från och med februari 2009 friska populationer fortsätter att existera i den västra tredjedelen av Tasmanien, även om sjukdomen sprider sig i den riktningen.

Betydelse

Den mycket smittsam DFTD sprids från en djävul till en annan genom bitande. Tasmanian devils saknar genetisk mångfald, vilket deras immunsystem att acceptera cancercellerna i stället för att avvisa dem. Denna sjukdom drabbar främst vuxna, men kan också hittas i unga djävlar.

symptom

Små klumpar och lesioner i eller runt munnen indikera närvaron av DFTD. Dessa växer i stora tumörer huvudsakligen täcker ansiktet och halsen. Som sjukdomen fortskrider, cancer utvecklas i flera områden i kroppen, vilket leder till döden inom några månader från den ursprungliga starten. Devils med mun tumörer som hindrar dem från utfodring dör av svält.

bevarandeåtgärder

Institutionen för primära industrier och vatten i Tasmanien grundade Rädda Tasmanian Devil Program 2003. Åtgärder som vidtagits för att skydda Tasmanian devils omfatta övervakning både sjuka och friska populationer, studera sjukdomen i ett försök att identifiera orsaken och stoppa spridningen av sjukdomen genom att förhindra djävlar från att flytta till platser där inga fall av DFTD har rapporterats.

försäkring Population

Försäkrings Befolkning, som startats av Rädda Tasmanian Devil Program 2005, består av djävlar tagna från områden utan förekomst av DFTD. Att upprätthålla den genetiska mångfalden under de närmaste 10 till 20 år krävs minst 500 avels djävlar. Från och med februari 2009 har 145 djävlar som är fria från sjukdomen flyttats till fastlandet Australien för att säkerställa den fortsatta artens överlevnad.