doda de acne rut

Besvär akne kan packa en one-two punch, gåtorna huden med inflammerade röda finnar och sedan när de försvinner, lämnar bakom fula ärr att påminna dig om dem. Men du kan göra dessa acneärr försvinna också. Här är hur:

Instruktioner

Hur man gör Acneärr Disappear

1 uppmuntra din kropp att göra ny hud att ersätta den gamla ärrad hud. Gör detta genom peeling och bokstavligen sårskorpa bort gamla huden med en fin skrubba en gång i veckan, välter nyare mer levande hud.

2 Ta för vana att tillämpa en ljus, icke-fet fuktighetskräm för att hålla huden rade efter varje ansikte tvätt och för att underlätta hudens förmåga att komma över ett ärr genom att regenerera ny hud.

3 Applicera en hudtonande eller blekning grädde till ärr varje morgon och varje kväll. Detta kommer faktiskt inte vända dig hud blek, men det kommer gradvis lätta det område som den tillämpas. Over-the-counter produkter innehåller 2% av den aktiva substansen hydrokinon. Du bör se synliga resultat på ca 2 veckor.

4 skick din hud varje vecka med 100% kakaosmör. Bara gnugga hårt stick på ditt ansikte, och blanda med fingertopparna. Låt det sitta i ca 20 minuter innan du torkar bort, men inte tvätta bort det. Coca smör är bra för kvällen ut hudtonen över hela kroppen. Använd den på knä och armbåge, alltför.

Tips

  • Om du är ny till att använda en hudtonande produkt, välj en kräm-form snarare än en gel-formprodukten. Gelén fungerar mycket snabbare eftersom det tas upp snabbare, men dess resultat är också svårare att förutsäga.
  • Innan sängen, sandskädda grädde generöst på markeringarna och låt det sitta när du sover. Sig redo för dagen dock spridas på ett tunnare skikt, gnugga in den tills den försvinner.

Best Acne behandling


Framgångsrik akne vård innebär att man använder specifika produkter som är aktuella på rätt sätt och i en viss ordning. Det finns en hel del olika tvålar, rengöringsmedel, krämer och mjukgörande ute, men använder fel typ eller användning av produkten felaktigt kan förvärra akne och kan även leda till att huden för att utveckla nya hudutslag. Efter en enkel strategi kan se till att huden blir och förblir klar.

Sanering Korrekt

Rengöring av huden på rätt sätt är nödvändigt för att undvika skador på huden oavsiktligt. De flesta rengöringsmedel och tvålar som finns i affären formuleras för acne-benägen, åldrande eller fet hud typer. Även om det verkar logiskt att använda ett rengöringsmedel som är utformad för akne, kan denna typ av rengöringsmedel faktiskt torka ut huden för mycket, och skapar förutsättningar för medicinska krämer att orsaka för mycket irritation på huden. Använd en tvål eller ett rengöringsmedel som är utformad för känslig hud, vilket gör den till den mest skonsamma och ljus i ansiktet. Var noga med att inte alltför skrubba huden, och bara tvätta ansiktet lätt.

medicating Korrekt

Medicinering huden är en delikat affär, och med tanke på de många olika akne mediciner där ute, kan det vara svårt att veta vilka läkemedel kräm eller lotion att använda. Bensoylperoxid är allmänt accepterat som den mest effektiva akne behandling grädde tillgängliga. När det används på rätt sätt, kan bensoylperoxid klara upp huden helt, och behålla det så. Det är viktigt att bara använda den lägsta styrkan bensoylperoxid grädde tillgängliga, typiskt 2,5 procent, och att använda en större mängd av det, ungefär storleken på en fjärdedel. Undvik att gnugga grädden i huden - i stället glida fingrarna över ansiktet och låter grädden absorberar in i huden.

fuktgivande Korrekt

Eftersom bensoylperoxid kan torka och irritera huden när den används på egen hand, blir det nödvändigt att använda en lotion för att återfukta och återfukta huden. Med hjälp av en fuktkräm efter krämen läkemedel kommer att rensa huden samtidigt hålla den mjuk och smidig. Det är viktigt att använda en oljefri lotion eller fuktkräm som är formulerad för känslig hud. Detta kommer att säkerställa att lotionen inte kommer att täppa till porerna och irritera huden. Använd en dime -stora belopp och tillämpa den på samma sätt som grädden läkemedel. Undvika alltför massera lotion i ansiktet; helt enkelt glida fingrarna över huden för att lotion absorberar väl, och att sprida lotion jämnt.

Regimen för behandling av vuxna Acne


Behandla vuxna akne kan vara förvirrande. Det finns hundratals lotioner, krämer, toners, och tvålar tillgängliga och det kan vara svårt vilka som bäst kan behandla vuxna akne. Lyckligtvis har vuxna akne effektivt behandlats med hjälp av en strategi som kommer att rensa huden snabbt och förhindrar nya akne bildas.

Rengöringsmedel för känslig hud

Rengöringsmedel för känslig hud innehåller lite att inga starka kemikalier eller tillsatser, vilket gör dem idealiska för rengöring av ansiktet försiktigt. Rengöring av ansiktet försiktigt är viktigt eftersom att tvätta ansiktet skapar förutsättningar för tillämpning av krämer och lotion medicinska. Om ansiktet är irriterad av hårda tvålar innan tillämpar krämer, kan det bli för inflammerad, vilket resulterar i kemisk brännskada och djup irritation som kan ta dagar att återhämta sig från. En känslig hudrengöringsmedel kommer att försiktigt och lugnande rengöra ansiktet. Undvik att gnugga huden när rengöring, bara löddra upp händerna, tillämpa lödder i ansiktet, skölj sedan löddrar bort med varmt vatten. Tvätta ansiktet på detta sätt på morgonen och på kvällen.

Bensoylperoxid 2,5% Koncentration

Efter ansiktet är ren, är det redo att acceptera en bensoylperoxid grädde. Även om det finns många varierande styrka bensoylperoxid grädde i butiken, bara använda den lägsta styrkan grädde, inte högre än 2,5 procent i koncentration. Detta kommer att se till att krämen kommer att rensa huden effektivt utan irriterande, hetsa eller bränna huden i processen. Eftersom koncentrationen av krämen är lägre, är det möjligt att applicera en större mängd utan att skada huden, runt storleken på en nickel. Detta kan ytterligare eliminera hudutslag på kortare tid. Sprid krämen försiktigt runt huden tills det torkar. Huden kommer då att vara redo att återfuktas.

Fuktgivande med en oljefri lotion

När huden är tillräckligt medicated, är det nödvändigt att rehydrera huden. Detta bör göras genom att använda en oljefri fuktgivande lotion som är utformad för känslig hud. Oljefria lotion kommer inte att innehålla komedogent ämnen eller ämnen som skulle täppa till porerna och orsaka huden finnar. En oljefri lotion som också är gjord för känslig hud kommer att återfukta huden utan att orsaka onödig irritation eller inflammation. Använd en dime -stora belopp, massera lotion på ansiktet noggrant och försiktigt tills den är helt indränkt i. Se till att du använder lotion efter varje tillämpning av bensoylperoxid kräm för att se till att huden blir tydliga och acne-fri, samt och mjuk och smidig.

Acne är en problematisk förutsättning för många människor. Bortsett från dess utbredning, har det också skadliga effekter på huden, orsakar ärr och andra skador. Från acne krämer och serum till kirurgiska behandlingar, det finns många behandlingar att välja mellan. En typ av behandling är Cicatrix, som är speciellt avsedd att behandla olika ärr.

Vad är Cicatrix?

Cicatrix är en typ av produkt som lämpar sig för behandling av akne. Det hjälper att uppmuntra och påskynda ärr läkning och skyddar huden från andra möjliga skador. Cicatrix hjälper också i korrekt hud epitelisering. Detta är avgörande för återuppbyggnaden av huden. Det finns två aktiva ingredienser som finns i Cicatrix: Pinus sylvestris och Centella asiatica. Dessa två komponenter hjälper aktivera molekylär process i huden. Cicatrix mix av ingredienser hjälper också stimulera syntesen av två typer av kollagen: I och III. Dessa två kollagen former kontrollera kronisk inflammation i vävnaden hos ärret. Kollagen I och III är också ansvariga för epidermal homeostas. Båda fenomenen bidra till att påskynda läkningsprocessen.

När man använder

Cicatrix kan användas för akne eftersom det kan reparera skadad hud snabbt. Det kan också användas för att behandla ärr som hypertrofisk och keloid. Cicatrix är mycket effektiv vid behandling av akne ärr eftersom den effektivt reparerar huden efter några termiska, kemiska eller mekaniska skador. Det brinner akne märken och förhindrar huden från att bryta igen. För akne behandling är Cicatrix användes vid minst sex veckor.

Hur man använder

Cicatrix appliceras på samma sätt som någon kräm eller serum skulle tillämpas. Inledningsvis tillämpa en liten mängd Cicatrix medurs på de drabbade områdena eller båda kinderna. sedan ändra riktning till moturs. För att säkerställa att huden absorberar ordentligt Cicatrix, kombinera medurs och moturs rörelser. Applicera Cicatrix i en sicksack rörelse för att säkerställa att varje berörd området är täckt.

Relaterade studier

En studie från 2007 utförd av Dr Hana Zelenkova stödde effektiviteten att behandla akne med Cicatrix. Forskningen hade 29 deltagare, och bland dem Cicatrix visade sig vara 87 procent effektivare. Omkring 50 procent av deltagarna tyckte att produkten mycket effektiv, medan 37 procent tyckte att det var effektivt. Sammanlagt 10 procent hade ingen reaktion på produkten, medan 3 procent inte kunde tolerera Cicatrix ansökan. Zelenkova är ordförande för European Society of Aesthetic och Cosmetic Dermatology.

andra problem

Effektiviteten av krämen varierar från person till person. Till exempel, är en person som är mottagliga för en del komponenter medan andra är helt immuna. En undersökning från 2006 publicerades i Japaneses tidskriften Vis Dermatol, visade effektiviteten av en typ av Cicratrix i motsats till andra versioner. Laserstråle behandling med hypertrofisk Cicatrix eller atrofisk Cicatrix var effektiva i att förbättra hudton och knöl. Det var dock inte effektiv vid behandling av ristade lesioner. I studien konstateras att det behövs ytterligare forskning för att säkerställa fullständig hud behandling med Cicatrix.

Acne vulgaris är en förutsättning för huden som innebär ett komplext förhållande mellan hormoner, talg och keratin produktion. Dermatology Online tidning rapporterar att acne vulgaris påverkar åtminstone 85 procent av befolkningen någon gång i sitt liv. Mer allmänt känd som akne, är tillstånd som kännetecknas av pormaskar (komedoner), inflammerade finnar och papler (finnar) och white (slutna komedoner). Acne vulgaris drabbar oftast i ansiktet men kan dyka upp på öronen, halsen, bröstet och ryggen. Detta inträffar eftersom dessa områden innehåller mer talgkörtlar än andra delar av kroppen.

hormoner

Androgena hormoner utlösa kraftig tillväxt av talgkörtelaktiviteten. Detta kan leda till en ökad produktion av talg som leder till tilltäppta porer och resulterar i komedoner, papler och pustler som kännetecknar acne vulgaris. Nodulocystic akne har stora knölar minst 5 mm i diameter och är en mer svår akne formulär. Ökad talgproduktion kan orsakas av överproduktion av androgener, eller för mycket tillväxthormon, eller Dehydroepiandrosteron (DHEA) som finns i överflöd under tonåren.

Utveckling

Acne vulgaris börjar vanligtvis i puberteten när det finns en ökning av produktionen av androgena hormoner. Det finns också en länk till en ökning av kerotinocytes som kan bygga och kombinera med talg att skapa blockeringar som leder till komedoner och pustler. Personer med fet hy och stora porer är mer benägna att utveckla akne beror på kombinationen av talg och kerotinocytes täpper öppna porer.

typer

Komedoner är pluggar av talgkörtlar i huden som är icke-inflammatorisk. De visar upp i form av pormaskar (öppna comedeones) eller white (slutna komedoner). Komedoner avlägsnas genom extraktion av överskott av talg. Acne vulgaris anses mild om bara komedoner och papler är närvarande, och måttlig om pustler är uppenbara. En mer allvarlig form av akne kännetecknas av knölar som är över 5 mm i storlek och kallas nodulocystic akne.

orsaker

Acne vulgaris kan orsakas av genetisk predisposition, medfödda eller endokrina störningar och mediciner som innehåller steroider. Antiepileptika och jod kan också leda till akne utveckling. Vissa immunsystemet och binjure sjukdomar kan också leda till utveckling av acne vulgaris.

Ålder

Även acne vulgaris förekommer hos äldre individer, är det mer sannolikt att uppstå i tonåren på grund av den ökade androgen, DHEA och keratin produktion. Hos vuxna över 25 år akne förekommer i 5-12 procent av befolkningen. Hos personer över 45 års ålder, utseende acne vulgaris minskar till cirka 5 procent. Det inte finns någon variation beroende på ras i förekomsten av akne.

produkter

Det är möjligt att kosmetika och hårvårdsprodukter kan öka akne på grund av deras portilltäppande effekter. De kan också orsaka acne vulgaris genom att öka talg produktion genom tillsättning av olja i produkten, eller på grund av deras torkning åtgärder. Använda produkter som torka ut huden, inklusive alltför torkning akne mediciner, kan framkalla huden att producera mer talg och bidra till tillståndet av acne vulgaris.

behandlingar

Behandlingar för acne vulgaris inkluderar att ta bort komedoner och pustler genom extraktion. Detta bör göras professionellt eller steriliserade instrument för att undvika att trycka talg djupare in i huden. Använd en mild tvål för att rengöra, sedan använda en bensen peroxid eller salicylsyra Lösningen i över disk eller receptbelagda akne mediciner för att behandla fläckar orsakade av acne vulgaris. Mer svår akne kan innebära användning av receptbelagda retinoider, antibiotika eller steroider. Dessutom kan behandlingar såsom microdermabrasion eller glykol peeling vara till hjälp för att ta bort keratin uppbyggd som leder till acne vulgaris.

Torr och fjällig Acne


Ingenting är värre än hud som börjar flagna och torka ovanpå redan oren hud. Du är inte ensam i denna hud problem, dock. Många människor lider av torr och fjällig akne. Det finns olika skäl till varför din hud som beter sig underligt och hur du kan hjälpa läkningsprocessen.

Identifiering

Personer med torr hud kommer ofta har akne som ligger under hudens yta. Huden kan kännas ojämn, men bara ett fåtal eller inga Zits som visas på ytan av huden. Din hud kommer också kännas stram och torr med flingor i de torraste platserna.

I vissa fall kan du har använt starka akne produkter för att bota akne, lämnar huden torr och fjällig på toppen av dina fläckar.

Orsaker till torr och fjällig Acne

Torr och fjällig akne kan orsakas av din naturliga hudsjukdom (kom ihåg att de flesta människor har mer än en typ av hud på deras ansikte som sträcker sig från fet till normal till torr. Det kan också orsakas av hudvårdsprodukter du använder på ditt ansikte.

Förebyggande / Lösning

De slåss finnar måste fortfarande återfuktar. Det kan verka kontraproduktivt intuitivt, men det är viktigt att komma ihåg att välnärda hud är glad hud. Irriterad hud kommer att leda till fler finnar. Använd en lätt, oljefri fuktighetskräm. Oljefri bör vara ditt mantra när du väljer någon produkt som du lägger på ditt ansikte från rengöringsmedel till din foundation. Efter tvätta ansiktet, använd toner för att avlägsna eventuella sista resterna av smink eller smuts som du kanske har kvar på ditt ansikte.

Dessutom kan användning av en oljefri fuktkräm med retinoider vara fördelaktigt. Retinoider har visat sig minska olja och bakterier i ansiktet, som orsakar finnar.

överväganden

Många akne behandling produkter innehåller starka ingredienser. Om du märker en ökning av ojämn, torr hud efter att ha använt en ny produkt, särskilt en som innehåller salicylsyra eller bensoyl syra, minska frekvensen med vilken du använder den, eller sluta använda den tillsammans. Torr hud över akne kan vara ett tecken dina fläckar bleknar, men irriterad hud leder ofta till nya fläckar.

Söker professionell hjälp

Om din hud inte visar några tecken på förbättring, kan du överväga att besöka en hudläkare. Torr och fjällig akne kan verkligen vara frustrerande, och en receptbelagd behandling kan vara det bästa sättet att bota ditt ansikte.

Bästa Acne Skin Care Products


Acne är nästan en rituella för många av oss i våra tonåren. Om du har tur, kommer problemet att klara upp med den tid du är en ung vuxen, men några fortsätter att uppleva detta hudproblem väl in i våra 20s, 30s och utanför. Lyckligtvis finns det gott om produkter som kan förbättra och även permanent klara upp din akne.

Typer av akne produkter

Eftersom akne orsakas ofta av överskjutande olja, är det viktigt att hålla huden ren. Det finns en mängd olika rengöringsmedel på hudvård marknaden som rensa bort oljekälla, i synnerhet de som innehåller salicylsyra. Det är också viktigt att regelbundet skrubba huden för att avlägsna döda hudceller, som täppa till porerna och bidrar till akne. Undvika alltför hårda skurar, men som kan förvärra bryta outs.

Aktuella lösningar som riktar enskilda finnar kan hjälpa till att eliminera finnar som redan har dykt upp. Leta efter formler som innehåller bensoylperoxid. Också, glöm inte att återfukta huden. Det kan låta som strider mot logik, men huden kan gå in i oljeproduktionen-overdrive om det blir för torrt. Välj en fuktighetskräm som är icke-komedogent och oljefri.

Natural Acne Produkter

Oatmeal har länge varit tippad för sin förmåga att lugna huden och absorbera överflödig olja. Cook havregrynsgröt som vanligt med vatten och låt svalna. Applicera på ansiktet i några minuter och skölj sedan noggrant med varmt vatten.

Tea tree olja är en annan naturlig botemedel mot akne benägen hud, och har även en mycket behaglig doft, till skillnad från många kemiska akne produkter. Köp ren tea tree olja och tillsätt några droppar till din vanliga fuktighetskräm. Applicera på ansikte och hals innan läggdags.

Aloe vera är användbar i healing akne ärr. Det är ofta frestande att plocka på finnar, men du bör undvika det som det bara gör dem värre. Men om du har orsakat en öm, applicera aloe vera morgon och kväll för att hjälpa blekna ärr.

Apotek akne produkter

Om du är på en budget men vill effektiva akne produkter, besök ditt lokala apotek eller apotek för ett bra val. De bäst säljande varumärken Neutrogena, Clearasil, Clean & Clear och Biore. De båda göra riktade linjer för akne inklusive rengöringsmedel, masker, Scrubs, astringents, pore strips, läkemedel kuddar, lotioner och behandlingar plats.

Hudläkare rekommenderade apotek hudvårdsprodukter Syfte, vilket gör en mild rengörings och fuktkräm lämplig för acne-benägen hud, liksom Cetaphil. Båda varumärkena är bland de enklaste och mest prisvärda av apotek akne hudvård alternativ.

Department Store Acne Produkter

Du kan räkna med att spendera mer för akne hudvård linjer från varuhus eller butiker, såsom Sephora, Ulta, Macys eller Bloomingdales. De flesta större makeup företag gör linjer hudvård inklusive specialprodukter för akne. Clinique sticker ut som bästa valet för sin akne-fighting hudvårdsserie, som inkluderar en trestegsprogram: rengöra, exfoliera och återfukta.

På Sephora, märken som filosofi, Murad och Bliss göra mycket effektiva akne hudvårdsprodukter. Det är möjligt att besöka Sephora hemsida och läsa hundratals recensioner för varje produkt; en praktisk funktion för dem som vill lära sig av andras förstahandsupplevelser.

Receptbelagda Acne Produkter

Om ingen av ovanstående metoder är effektiva vid behandling av din akne, kan det vara dags att besöka en hudläkare, som kommer att ta en mer aggressiv strategi vid behandling av din akne genom receptbelagda mediciner och aktuella lösningar. Din hudläkare kan ordinera ett antibiotikum att behandla problemet från insidan. Orala preventivmedel har också visat sig vara en effektiv behandling i en del kvinnor.

Aktuella recept akne lösningar behandla bakterier som kan orsaka akne. De är oftast mycket starkare än över disk märken och kan ofta irriterande för huden. Retinoider används ofta för att behandla akne och kan lämna huden röd och fjällning. Exponering för solen bör undvikas samtidigt på dessa läkemedel. Var noga med att använda solskyddskräm.

En av de mest aggressiva akne behandlingar är Accutane, tagit över en flera månader. Patienten kommer att behöva lämna regelbundna blodprover för att kontrollera inre organ samt graviditet. Accutane används i extrema fall, men är mycket effektiv i att rensa upp akne, ofta permanent.

Dr Nicholas Perricone är en dermatologiska expert som har gjort sig ett namn genom att publicera tre böcker om fördelarna hud som kommer från att äta rätt. I sin bok, "The Acne recept", säger han skisserar en diet plan skräddarsydda för att förbättra tillståndet hos acne-benägen hud. Bortsett från diet plan rekommenderar Dr Perricone acne-krossa kosttillskott och antioxidant krämer för extra acne-kämpar makt.

Socker

Dr Perricone gör klart att raffinerat socker och höga glykemiskt kolhydrater är bäst undvikas om man vill ha tydliga, smidig hud. Dessa livsmedel, som inkluderar potatis, pasta och ris, tycks orsaka en stegring i blodglukosnivåer. Enligt Dr Perricone, denna stegring i blodsocker leder till ett inflammatoriskt svar, vilket leder till akne och andra hudproblem. Istället Dr Perricone föreslår få kolhydrater din kropp behöver från färska frukter och grönsaker. Färskvaror är ett bättre val eftersom det inte orsakar en plötslig ökning av blodsockret.

Protein

Korrekt proteinkällor är hörnstenen i Perricone Acne Diet. Dr Perricone hävdar att proteinet är vitalt för cellförnyelsen och hålla hormoner i rätt balans. Coldwater fisk är ett starkt rekommenderat proteinkälla på Perricone diet, särskilt vild lax. Andra alternativ som stöds av Perricone dieten inkluderar skinn kyckling, äggvita, kalkon och vassleprotein.

Fett

En av de saker du kommer att lära om Perricone dieten är att fett är inte fienden. Det finns en sådan sak som hälsosamt fett. Omättat fett och essentiella fettsyror är just det, mycket viktigt. Dessa fetter hålla huden frisk och fräsch. Fisk är en idealisk källa till fett eftersom det innehåller omega-3 fettsyror, som Dr Perricone säger är viktigt för attraktiv hud. Andra bra källor till fett innehåller nötter, frön, olivolja, linfrön och avokado.

Vatten

Nästan varje näringsexpert predikar fördelarna med vatten. Dr Perricone är inget undantag. Han rekommenderar att dricka 8 till 10 glas filtrerat vatten varje dag för att hålla celler hydrerad och fungera effektivt, vilket resulterar i friska, glödande hud.

Är glykolsyra eller salicylsyra Bättre för Acne?


Både glykol och salicylsyra är bra behandlingar för akne och är lätta att hitta i over-the-counter hudvårdsprodukter. Som en bevisar effektivare kommer sannolikt att bero på din personliga hudtyp.

glykol~~POS=TRUNC

En naturligt förekommande fruktsyra som härrör från sockerrör, är glykolsyra en alpha hydroxy syra som bryter ner de obligationer mellan döda hudceller som sitter runt på ytan. Denna process, som kallas peeling hjälper avslöja nya hudceller och därmed jämnare, fräschare hy.

Salicylsyra

En betahydroxisyra tränger salicylsyra hudens porer, bryta upp oljor och döda celler och unclogging porerna. Det är också en anti-inflammatorisk som hjälper tona ner rodnad eller inflammation från finnar.

Vilket är bättre för Acne?

Eftersom salicylsyra är mer löslig i olja, och glykolsyra är mer löslig i vatten, tenderar salicylsyra att bli en bättre ingrediens för att ta itu med oljor av acne-benägen hud. Leta efter denna ingrediens när du handlar för hudvårdsprodukter som behandlar akne.

syra Work

Trots deras små skillnader, salicylsyror och glykolsyra fungerar bra tillsammans vid behandling av oren hud, sårskorpa bort döda hudceller, och helt och hållet ger en fräsch, förnyad utseende.

överväganden

Om du har naturligt känslig hud, kanske du vill använda glykol och salicylsyra behandlingar sparsamt tills du vet hur du kan reagera, eftersom de kan vara alltför hård. Även om du har normal hud, gör användningen av dessa fruktsyror resultera i fräscha, nya känsliga lager av hud, så vara extra flitig i att bära solskyddsmedel.

Det finns några tips som kraftigt minskar och förhindra förekomsten av acne. Dessutom kommer dessa tips klara nuvarande akne snabbare. Acne orsakas av bakterier eller olja bygga upp samt irritation i huden på grund av felaktig hud utgjutelse. Att hålla din akne problemområden rena är det viktigaste att göra och är ett bra alternativ till akne medicin.

Rengöra

Rengöring ansiktet regelbundet kommer inte tillåta bakterier från att irritera huden. Detta kommer också att talg, hudens oljor och smuts kommer inte att bygga upp i dina porer i sin tur igensättning din hud. Dess bäst att använda en ansiktstvätt som inte har någon doft eller tillsatser. Dessa innehåll kan irritera huden och ibland orsaken till akne. En naturlig kräm rengöringsmedel är ett bättre alternativ till löddrande tvålar med rengöringsmedel som rengöringskräm kan vara mindre torkning på huden. Tvätta ansiktet två gånger om dagen för att säkerställa din hud förblir ren och desinficeras.

Avstå från ytliga Störningar

Inte störa din akne genom att spräcka eller plocka dina problemområden. Ojämn bristning av akne kan orsaka extrem ärrbildning. Bristning akne skapar ett öppet sår, vilket gör att bakterier att fritt komma in. Irritera huden på detta sätt kan leda till området för att bli smittad eller vara benägna att fler break outs. Acne läker oftast av sig själv. Det kan ta lite längre tid än om du skulle brista de enskilda fläckar, även om akne kommer att stanna borta längre och kommer inte att resultera fula markeringar om du lämnar den ensam.

Undvik Irriterande produkter

Många vardagliga produkter skapar ett lager över huden som kväver porerna. Dessa också bidra till att bygga upp och igensättning av porer som orsakar pormaskar och akne att utvecklas. De flesta kosmetiska eller hårprodukter innehåller oljeinnehåll som förvärra akne. Ju mindre produkt du använder, desto bättre din hud är. Detta kan inte alltid vara hanterbara, så när du väljer en produkt, leta efter vattenbaserade ingredienser.