diarre av rimadyl hund

Antibiotika-inducerad diarré i en hund


Antibiotika är bland de mest förskrivna läkemedel för människor och djur. Men som i människor, kan antibiotika ha biverkningar för ditt husdjur, inklusive diarré.

Vad är antibiotika?

Antibiotika är en klass av läkemedel som används för att behandla en rad olika bakterieinfektioner, men fungerar inte mot virala eller svampinfektioner. Din veterinär kommer att avgöra om din hund behöver ett antibiotikum efter att fastställa orsaken till ett hälsoproblem.

Vad ett antibiotikum Does

Ordet "antibiotikum" är en kombination av prefixet "anti" betyder mot, och det grekiska ordet "biotikos," som betyder "hänför sig till livet." Det betyder bokstavligen "mot liv" och arbetar mot bakterier genom att blockera tillväxten av mikroorganismer.

Eventuella biverkningar

Antibiotika dödar dåliga mikroorganismer, men de dödar också goda, inklusive dem i din hunds tarm. När det händer, är det sund balans kastas bort och diarré kan förekomma.

Oron Diarré

Diarré kan orsaka andra hälsoproblem för hundar, främst uttorkning. Lindriga fall av diarré, inklusive de som orsakas av antibiotika, sannolikt kommer att sluta utan medicinsk behandling. Däremot kan allvarliga fall vara livshotande och kräver ett besök till veterinären.

Behandlingar för Diarré

Du kan frestas att ge din hund en människa over-the-counter läkemedel för att behandla sin diarré. En hund system är annorlunda än en människas, dock, och många läkemedel som är säkra för människor kan vara skadligt eller livshotande för ditt husdjur. Kontrollera alltid med din veterinär innan du påbörjar någon behandling program för din hund.Om du har husdjur, är det alltid bra att ha en veterinär som du kan vända sig när det finns ett problem. Om din hund har diarré, kan du behöva kontakta din veterinär för rådgivning. Om diarré är allvarlig eller kvarstår, och hunden verkar håglös eller visar andra symptom, kan du behöva ta hunden till veterinären för undersökning och provning.

Instruktioner

1 Analysera problem som orsakar diarré i din hund. En plötslig förändring av kosten, överätande, maskar, eller ett virus skulle kunna vara orsaken. Om du inte kan fastställa orsaken, ring din veterinär, eller ta ditt husdjur till din veterinär kontor för behandling. Om du vet att en förändring av kost eller överätande är orsaken, och diarré är något kontrollerbar, kan du försöka att hantera problemet på egen hand.

2 Sluta mata hunden under 24 timmar. Om din hund är yngre än sex veckor gamla, hålla tillbaka maten för högst 12 timmar. Håll vatten tillgängligt hela tiden för att undvika uttorkning. Om din hund är ihållande i att vilja mat, då kan du prova att ge honom en liten mängd keso. Efter 24 timmar kan du börja mata din hund en intetsägande kost med 1/4 kopp kokt ris och 1/4 kopp kyckling. Detta kommer att hjälpa hans matsmältningssystemet. Feed honom denna diet under två till tre dagar. Om diarré kvarstår, besöka veterinären.

3 Administrera någon medicin från veterinären. Om din hund har maskar, kommer din veterinär att förskriva en medicin som kommer att eliminera dem och kontrollera diarré. Det bör ges under en kort tidsperiod, och diarré kan stanna innan maskarna inte längre existerar, men fortsätta medicineringen under rekommenderad tid.

4 Fortsätt att kontrollera diarré. Om det fortsätter i mer än där dagar, kan ett virus vara orsaken. Det är viktigt att ha din hund testas för virus för att förhindra ytterligare problem. Om ett virus bestäms, kommer veterinären förskriva medicin för att hjälpa bli av med viruset och kontrollera diarré.

Tips

  • Om det finns blod i diarré, ta ett prov och ta den till veterinären som skall testas. Din hund kan ha ett virus eller helt enkelt understrykas.

Hur man behandlar mild diarré i din hund


Ofta en hund kommer att drabbas diarré som inte nödvändigtvis kommer att behöva en dyr veterinärbesök för att bota. Naturligtvis en viktig sak är att se till att diarré är inte allvarliga. Förändringar i kost, tillgång till diferent livsmedel, din hund att komma in skräp, etc., kan orsaka symptom på mild diarré. Dessa instanser är den typ av händelse som kan behandlas med denna metod. Förslagen här är tänkta som råd för behandling av mild diarré. Du kan prova dessa enkla steg först och sedan om det fortsätter eller blir svårare tveka inte att ta din hund till en veterinär.

Instruktioner

1 Ge din hund en dos av Pepto Bismol eller Kaopectate som kan jämföras med en vuxen människa om din hund är över 60 pounds i vikt. En hund som är medelstor eller liten bör få en dos avsedd för ett barn under 12 år kan du ge honom en dos var sjätte timme.

2 "Snabb" hunden för en full 24 timmar. Hundens tarmar behöver denna period att "vila" och förutsatt att din hund lider endast en mild form av diarré detta bör inte skada honom på något sätt.

3 När din hund har avstått från mat i 24 timmar, ge honom en måltid av halva sin ordinarie ranson av torrfoder plus den andra halvan av kokt ris blandat med en eller två teskedar yoghurt. (Mer yoghurt om hunden är en stor hundras)

Tips

  • Undvika diarré i din hund genom att successivt byta honom till en ny hundmat. Blanda ihop hälften och "gamla" mat halv "nya" mat om du byter hans diet, eftersom detta kan vara en viktig orsak till diarré.
  • Ta din hund till en veterinär om det finns blodig diarré eller svår diarré och alltid stoppa hans regelbunden utfodring schema tills han ses av en veterinär.
  • Se till att din hund har massor av färskt vatten tillgängligt hela tiden.
  • Om din hund har svår diarré ta honom omedelbart till en veterinär. Stegen som rekommenderas i denna artikel är för lindriga fall.
  • Håll dina sopor i en sluten behållare och hålla snacks och mat på platser där din hund inte kan komma in dem. Många fall av diarré orsakas av din hund intag saker som helt enkelt inte avsedd för hundar, såsom Oreo kakor, rå potatis, etc. Du skulle bli förvånad över vad hundar gillar att komma in!
  • ALDRIG mata din hund "folk" livsmedel utom som en mycket liten behandling, (som en matsked eller så) blandas med hans torrfoder. Hundens tarmar är inte avsedda att inta samma typ av mat som vi äter.

Felsökning Rinnande diarré i en hund


Din hunds hälsa är mycket viktigt för dig, och rinnande diarré i din hund kan vara en orsak till oro. Det finns flera orsaker till rinnande diarré som sträcker sig från din hund förbrukar något de ska inte behöva en kronisk sjukdom. Om din hund upplever kronisk diarré, är det viktigt att du ser en veterinär omedelbart. Men om din hund plötsligt upplever rinnande diarré, finns det några åtgärder för felsökning du kan vidta för att försöka stoppa diarré.

Instruktioner

1 Minska mängden mat du ger vanligtvis din hund med hälften. Vänta en dag och följa din hunds tarmrörelserna. Minska livsmedels är ett bra första steg för att försöka bota eller stoppa din hunds rinnande diarré.

2 Ta vissa yoghurt i din hunds kost vid varje måltid. Du kan inkludera 1-3 msk. av yoghurt med varje måltid. Yoghurt är känd för att lugna en hundens mage, trots att den inte ger några verkliga nyttiga bakterier.

3 Mata din hund en hemlagad mat i stället för kommersiell hundmat. Se till att maten är intetsägande och helt unseasoned. En hemlagad mat bör innehålla 1/3 kött, som vanlig kyckling eller köttfärs, och 2/3 ris eller annan intetsägande spannmål. Korn som ris tenderar att binda en hund avfall.

4 Försök att använda en kommersiell lösning om de tidigare stegen misslyckades stoppa din hunds rinnande diarré. Produkter som Gastriplex har varit kända för att hjälpa till att stoppa diarré.

5 Bestäm alla faktorer som kan orsaka hunden överdriven stress. Om en hund har nyligen bytt miljöer eller upplevt en traumatiserande händelse som en hund slagsmål, kan rinnande diarré vara resultatet. Gör vad du kan för att ta bort dessa stressfaktorer från hundens liv.

Tips

  • undanhålla aldrig vatten från din hund eftersom en av de största komplikationer av diarré är uttorkning.

Hur man ska lösa diarré i en hund


När hundens mage upprörd, kan det resultera i diarré. Detta är inte bara irriterande för sin mag-tarmkanalen, men det kan också leda till uttorkning och andra hälsofrågor, om inte löst snabbt. Generellt kan man råda bot på denna sjukdom genom att ändra din hunds diet att inkludera intetsägande livsmedel. Livsmedel fria från tillsatta smakämnen och kryddor kommer att lugna din hunds mage. Dessutom kan du lägga till en fiberrik mat med måtta för att öka bulk i avföringen. Din hund ska må bättre efter att du har utfodrats honom en enkel diet för ett par dagar.

Instruktioner

1 Stoppa mata ditt husdjur sin vanliga mat och ersätta den med en intetsägande kost av kött och ris. Hans nuvarande mat kan vara alltför rika för hans svaga mage och kan bidra till diarré.

2 Koka köttfärs tills det inte längre rosa. Töm och låt svalna. Fritera inte eller koka köttet med hjälp av tillsätts olja eller kryddor. Kokning hjälper till att avlägsna fett. Det är viktigt att undvika att utfodra din hund livsmedel som innehåller mycket fett när magen är upprörd.

3 Cook riset enligt förpackningens anvisningar. Inte lägga kryddor eller andra ingredienser. Låt svalna.

4 Blanda köttet med ris och plats i hundens skål. Det kan vara varmt men inte för varmt.

5 Lägg till ¼ kopp konserverad pumpa till nötkött och ris blandning. Pumpa är hög i fiber, och kommer att bidra till att binda din hunds avföring. Det är viktigt att pumpa är den enda ingrediens som förtecknas på burken. Tillsats av socker eller andra fyllmedel kan förvärra diarré.

6 Mata detta till din hund för varje måltid under 24 timmar. Under den tiden, titta på din hund för förbättringar i hans eliminering vanor.

7 När du är säker på din hund avföring har normaliserats, återgår till att mata honom hans vanliga diet.

Tips

  • Du kan ersätta kokt kycklingbröst för kokt köttfärs, eftersom det är låg fetthalt. Du kan också ersätta kokt sötpotatis för pumpa. Du kan lägga till vanlig yoghurt till denna blandning i små mängder (1 msk) för att öka de "goda" tarmbakterier och hjälpa återvändande balans din hunds mag-tarmkanalen.
  • Övervaka din hund för andra symptom, såsom kräkningar, slöhet eller blodig avföring, vilket kan tyda på en allvarligare hälsoproblem. Om din hund har lös avföring för mer än två dagar, kontakta din veterinär.

Dos av Imodium för diarré i en hund


Diarré hos hundar kan ha många orsaker, inklusive stress, kostförändringar, parasiter, kronisk sjukdom och förgiftning. En mild släng av diarré kan ofta behandlas med läkemedel, såsom Imodium. Diarré kan vara ett tecken på något allvarligt, såsom ett hinder eller parasitangrepp, så kontakta din veterinär om det kvarstår eller förvärras.

Imodium

Imodium är ett varumärke av drogen loperamid, som behandlar inflammatorisk tarmsjukdom och diarré. Det finns over-the-counter i kapsel, caplet och flytande form och administreras oralt. Även om det inte är FDA-godkända för veterinärt bruk, kan den användas till hundar; bör dock användningen godkännas av en veterinär.

Dosering

Enligt den PetEducation.com är den rekommenderade canine doseringen för Imodium 0,05 till 0,1 mg per pund kroppsvikt, och bör ges på ungefär åtta timmar. Denna dos bör vara nödvändigt för bara en eller två dagar, Om din hund diarré blir värre eller varar längre än denna tid, konsultera din veterinär.

Bieffekter

Imodium kan orsaka din hund att vara förstoppad eller uppsvälld. Mer allvarliga tillstånd som kan ses men är sällsynta inkluderar pankreatit och problem med det centrala nervsystemet.

Överdos

Det är möjligt för din hund att överdosera Imodium, så det är viktigt att bara administrera beloppet din veterinär rekommenderar för din hund. Om din hund väger mindre än 20 pounds, bör du använda flytande form av Imodium i syfte att ge en mer exakt dosering. Om de ges en överdos, kan din hund uppleva depression, stimulering av nervsystemet, förstoppning, andningsproblem eller en minskad hjärtfrekvens.

Försiktighetsåtgärder

Använd inte Imodium hos hundar som ammar eller är gravid. Om din hund har några andra villkor, såsom hypotyreos, njursjukdom eller andningsproblem, eller om din hund är äldre, bör du kontrollera med din veterinär för att se till att det är säkert att använda denna produkt. Det ska inte ges till hundar på monoaminoxidas hämmare eller hundar som tar mediciner som hämmar det centrala nervsystemet (t.ex. antihistaminer eller antiepileptiska läkemedel). Om din hund diarré orsakas av ett toxin, är det viktigt att se till att din hund system rensas av toxinet innan Imodium. Detta läkemedel bör inte användas utan övervakning av veterinär.

Naturliga botemedel för diarré i en hund


När mat färdas alltför snabbt genom din hunds mag-tarmkanalen, kan resultatet bli diarré. Du hundens kropp göra sig av med irriterande, dålig mat, osmältbar material och bakterier. Akut diarré är en obekväm men effektiv läkningsprocessen men det kan beröva din hund av viktiga näringsämnen och orsaka uttorkning. Om din hunds symptom pågå i mer än vecka, överväga ett naturligt förhållningssätt till att kontrollera symptomen.

Fastande

En 24-timmars fasta tillåter mag-tarmkanalen för att vila. Under den snabba, bekämpa uttorkning genom att erbjuda saltfria buljonger, ris eller korn vatten. För att göra dessa vatten, tillsätt 1 liter kokande vatten till en kopp rå säd. Brant, stam och cool.
Efter den snabba, mata en mild diet för 2 eller 3 dagar. Blanda 2 delar kokt vitt ris med en del kokt, marken kyckling eller nötkött. Mata en kvantitet som är lika med halva din hunds dagliga ransoner, indelade i fyra till sex portioner. Färsk selleri eller morotsjuice kan läggas till för extra vätska och näring.

Herbal Behandlingar

Slippery alm, ett träd hemma i Nordamerika, innehåller ett ämne som kallas algblomningen. När det blandas med vatten, blir algblomningen en tjock och hal substans som rockar halsen, magen och tarmarna. Det är den här egenskapen gör hala alm en diarré botemedel.
Slippery elm pulver är gjord av den inre barken av trädet och finns i hälsokostbutiker. För att göra en hal alm diarré behandling för din hund, häll en kopp kokande vatten över 1 tsk. av hala alm pulver. Rör om och branta för 2 till 3 minuter.
Doseringen beror på hundens storlek. För små hundar, administrera en tsk. 3 till 4 gånger per dag. För medelstora hundar, använder 1 tsk. och för stora hundar, 2 till 4 msk.
Groblad, en vanlig vägren ogräs, innehåller också mucilago. Bladen kan torkas och göras till en te. Groblad är också starkt sammandragande och används som en extern grötomslag för bistick och sår.

probiotika

Probiotika är "goda bakterier" som lever i hundens mag-tarmkanalen. Dessa mikroorganismer förbättra matsmältningen, öka upptaget av näringsämnen från mat, och kan skydda mot e. Coli och salmonella. När du köper probiotika för din hund, leta efter produkter som innehåller levande kulturer av Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei och bifido bakterie.

Diarré Efter en hund födde


Diarré är att ha avföring oftare än normalt och antingen lös eller mer vattnig avföring. Diarré efter att hon fött valpar kan vara antingen normal eller ett tecken på ett problem, beroende på svårighetsgrad och hur länge det varar.

Graviditet

När valparna blir större, mer tryck på de inre organen kan också orsaka lös avföring. Enligt VetInfo.com är inte onormalt mild diarré hos dräktiga tikar.

valpning

Stressen av valpningen kan orsaka tik att utveckla mild diarré. Äta mer än ett par moderkakor kan också orsaka diarré, enligt Pet Education. Så länge det inte finns något blod i avföringen och diarré stannar en dag eller två, kan detta vara normalt.

mat Förändring

Tiken äter mer mat medan gravida och ammande. Om dietförändring är för snabbt eller maten är mycket skiljer sig från hundens vanlig mat, kan det skapa intestinal obalans och orsakar lös avföring eller diarré. Fråga din veterinär för medicinering säkert för en ammande tik.

parasiter

Tarmparasiter eller maskar kan orsaka tik att ha diarré efter valpning. Ta ett avföringsprov till veterinären för testning.

Andra

Tiken kan ha en sjukdom, virus eller bakteriell infektion som orsakar diarré. Om diarré är svår, blodig eller fortsätter mer än två dagar, ta den till veterinär omedelbart för att undvika risk för tik och valpar.

Din hund kan inte säga om han känner sig sjuk, så ett sällskapsdjur ägare måste du titta på honom för fysiska symptom som signalerar att något är fel. Om han haltar, till exempel, han kanske skadas eller artros. Om din hund kräks och har diarré, möjliga orsaker till hans symtom flera allvarliga tillstånd.

Fakta

Medan kräkningar är ett vanligt hälsoproblem hos hundar, är diarré inte. När en hund både kräks och har diarré, har han en hälsofråga som måste lösas direkt. Om kräkning och diarré fortsätter för länge, kan en hund bli uttorkad och svag. En hund som kräks och har diarré kan ha en infektion, en blockering i tarmen eller en sjukdom.

parasiter

Kräkningar och diarré i en hund kan vara symtom på infektion av en tarmparasiten. Unga hundar i synnerhet kommer att kräkas och få diarré när de är infekterade med spolmask. Dessa maskar kan ofta ses i en infekterad hund kräkas och avföring. Giardia är en mikroskopisk parasit som orsakar också en smittad hund att kräkas och få diarré. En veterinär kan diagnostisera infektion av båda dessa parasiter och föreskriva en behandling för din hund.

blockering

En blockering i tarmen kan orsaka en hund att kräkas och få diarré. Om en hund sväljer ett ben, en pinne eller en hundleksak gjord av garn, kan föremålet passera genom magen, men i slutändan lämnas in i tarmarna. Om detta händer din hund kommer att uppleva kräkningar och diarré. Om föremålet lyckas passera genom tarmen det kan fortfarande skada vävnaden av tarmkanalen, som även kan utlösa diarré och ibland kräkningar.

Sjukdom

Pankreatit kan utlösas av en stor fet måltid, diabetes och vissa läkemedel. Hittade oftast hos äldre, oftast överviktiga hundar, får den både kräkningar och diarré. Valpsjuka, parvovirus och coronavirus också orsaka hundar att kräkas och få diarré. Dessa sjukdomar uppträder vanligtvis hos hundar som inte har ordentligt vaccinerade.

Andra

Andra orsaker till kräkningar och diarré i en hund innefattar bakteriella infektioner såsom campylobactor och salmonella. En svampinfektion såsom histoplasmos kan göra din hund sjuk i båda ändar, vilket kan födoämnesallergier. Cancer i tarmkanalen kan orsaka tillväxt av en enda stor tumör eller flera små, och båda typerna kan göra din hund kräkas och har diarré, liksom cancer i vissa organ.

Diarré är ett vanligt tillstånd som många hundar kommer att drabbas av någon gång under sin livstid. Ofta är diarré ett resultat av något hunden åt. De flesta fall av diarré är ofarliga och med rätt mat och behandling, kommer att försvinna på egen hand utan medicinsk vård.

intetsägande Foods

När din hund har diarré, bör en intetsägande kost kokt kyckling och ris matas tills diarrén är borta. Rika livsmedel som innehåller mycket fett och salt kan göra diarré värre.

Pumpa

Pumpa är en fiber-rik frukt som kan hjälpa fast upp avföring. Att behandla diarré, ge din hund en msk. konserverad pumpa två gånger dagligen.

yoghurt

Vanlig yoghurt som innehåller levande probiotiska kulturer är till nytta för matsmältningen. En liten mängd dagligen kan förebygga och behandla diarré hos hundar.

Vatten

Uttorkning är en vanlig biverkning av diarré, så se till att ha gott om rent vatten tillgängligt. Uttorkning är ett allvarligt tillstånd och kan göra diarré värre.

human Medicinering

Ge aldrig din hund mänskliga läkemedel, såsom Pepto Bismol, utan att konsultera en veterinär. Vissa mänskliga läkemedel för att behandla diarré är giftigt för hundar.

veterinärvård

Om diarré varar mer än 3 dagar eller din hund verkar slö, uppsvälld eller du märker blodig avföring, är sjukvård absolut nödvändigt.