chlamydia ovis

Felint Chlamydia Symtom


Feline chlamydiosis eller klamydia, är en bakteriell sjukdom som ger katter en luftvägsinfektion. Sjukdomen är mycket förebyggas genom vaccination och genom att regelbundet rengöra och desinficera en katt miljö. Katter med feline klamydia kan framgångsrikt behandlas genom medicinering och veterinärbehandling. Utan ordentlig behandling av sjukdomen har potential att bli kronisk eller dödlig. Om din katt uppvisar symptom på katt klamydia, söka veterinär behandling så snart som möjligt.

Ögon Discharge

Konjunktivit är svallningen av ögats bindhinna, varvid membranet lining ögonlocket och den vita delen som omger ögat. När detta sväller, ger ögat överdriven urladdning. Ögat kan bli röd. Denna urladdning är mycket vattniga, men allteftersom infektionen fortskrider, kan urladdningen bli tjock. Ögat infektion kan börja på ena ögat, sedan spridit sig till båda.

Feber

Kattens kropp börjar bekämpa infektioner så snart infektionen sätter in. När din katt kropp kämpar, kan en feber utvecklas. Feber är ett tecken på många kattdjur medicinska problem, men när den kombineras med en eller flera av de symptom som beskrivs i den här artikeln, kan vara ett tecken på katt klamydia.

nasal problem

Om din katt lider av katt klamydia, kan du märka en alltför vattnig utsläpp kommer från kattens näsa. Urladdningen kan eller inte kan åtföljas av överdriven nysningar. Återigen, detta är ett vanligt symptom på många sjukdomar i andningsorganen, men i kombination med några andra symptom som beskrivs i den här artikeln kan tyda kattdjur klamydia.

Letargi

Feline klamydia gör din katt känna sig trött som kroppen arbetar för att bekämpa infektionen och läka. Som ett resultat, kan din katt vara slö och tillbringar mycket av sin tid vila.

aptitförändringar

Minskad aptit i din katt, när de förekommer med andra symtom som anges i denna artikel, kan tyda på kattdjur klamydia i din katt. Din katt kan visa lite intresse för måltider eller kan förbruka mycket mindre mat än vanligt. Din katt kan även vägra att äta alls.

andningssvårigheter

Eftersom kattdjur klamydia är en luftvägsinfektion, kan du märka tecken på andningssvårigheter. Leta efter hosta eller väsande ljud när din katt andas. Om katten visar tecken på ansträngd andning, söka veterinärbehandling omedelbart.

Klamydia hos katter är också kallad katt pneumonit. Det påverkar i hög grad ögat och delar av de övre luftvägarna i kattdjur.

kattungar

Även om sjukdomen är mycket vanligt i hela kattdjur är klamydia oftast minskade med kattungar som sträcker sig från 5 till 12 veckor gamla. Om den inte behandlas på rätt sätt, kattungar är också benägna att återkommande fall av sjukdomen.

symptom

Tecken på villkoret börja i första hand med överdriven vattning av ett eller båda ögonen. Med tiden, om de inte behandlas på rätt sätt, börjar gul urladdning för att utveckla och ögonen kan börja bli svullen och röd.

Spridning

Eftersom organismerna i samband med klamydia är mycket svag, de inte överleva länge i en öppen miljö. Men direkt kontakt, ofta i stora grupper av katter, kan snabbt leda till organismerna att sprida sig.

Behandling

Vacciner för klamydia finns för katter, men vaccinet inte helt skydda en katt från associerade symtom. Salvor och p-piller som innehåller den kemiska tetracyklin, ofta föreskrivs av veterinärer, är andra populära alternativ för behandling.

relaterade tillstånd

Feline klamydia förknippas främst med orsakar konjunktivit eller rosa öga, hos katter. Andra associerade tillstånd inkluderar katt herpesvirus och felint mykoplasma.

Chlamydia symptom i Sheep


Klamydia är en bakteriell sjukdom som drabbar får, getter, nötkreatur och ibland människor. Familjen av bakterier kan orsaka olika former av infektioner hos får. De vanligaste symtomen är förknippade med klamydia är enzootisk abort, enligt Purdue University. Får ofta vaccineras för klamydia i början av häckningssäsongen.

Ögonproblem

Medan klamydia är mest förknippad med aborter, samma bakterier orsakar pinkeye hos får. Pinkeye, även kallad konjunktivit, ger symtom svullnad och rodnad runt ögat med urladdning. Pinkeye är mycket smittsam och behandlas vanligtvis med utvärtes antibiotika.

lunginflammation

Symtom på en lunginflammation orsakad av klamydia är feber, hosta och flytningar från ögon och näsa. Lunginflammation har en hög dödlighet om inte snabbt och korrekt behandlade. Antibiotika är att föredra kur.

Artrit

Artrit symptom inkluderar stelhet och svullna leder tillsammans med hälta. Artrit orsakad av klamydia är ofta åtföljs av pinkeye.

Abort

Aborter orsakade av klamydia bakterier uppträder vanligtvis sent i graviditeten. Sjukdomen kan spridas genom kontakt med smittade moderkaka, foster och vaginalutsöndringar. I vissa fall, enligt North Dakota State University hemsida, kan en abort "storm" förekommer i flocken, där en stor andel av flocken avbryts samtidigt.

födslar

Tillsammans med sena aborter, dödfödda eller svaga lamm som inte överlever de första timmarna i livet är möjliga med klamydia-infekterade får. Begränsa spridningen av sjukdomen genom att rengöra alla aborterade foster från ladan området och sterilisera pennor eller bås där abort kan ha inträffat.

Getter och Ögoninfektion


Getter kan utveckla infektioner i ögonen på grund av bakterier eller från defekter i strukturen hos ögat, såsom inverterade ögonlock eller rullas ut ögonlocken. Alla dessa villkor är behandlingsbara om den hanteras på rätt sätt och i rätt tid. Men med alla fall, konsultera din veterinär före administrering någon medicin till din get.

Mycoplasma konjunktivit

Mycoplasma konjunktivit, som brukar kallas pinkeye, är en mycket smittsam sjukdom hos membranen i ögonlocken. Ett stort antal mikroorganismer orsakar pinkeye; Men det vanligaste är Chlamydia psittaci ovis och mykoplasma konjunktiva. Det utförs vanligtvis från direkt överföring från en get till en annan eller genom flugor, särskilt under varma, blåsigt och dammiga väder. Tecken på pinkeye inkluderar vanligen rinnande ögon med överdriven tårflöde, molnigt hornhinnor, och ljuskänslighet. Sår på ögat utvecklas i svåra fall.

Behandling för Pinkeye

Pinkeye behandlas med topiska antibiotika, såsom tylosin, som appliceras direkt till ögat eller som ges som en injektion under huden. När pinkeye orsakas av Chlamydia psittaci är en subkonjunktival injektion av penicillin ges också.

inverterad Ögonlocket

Denna infektion uppstår när ögonlocket rullar inåt och exponerar hornhinnan för att irriterande. Symtom på inverterad ögonlock inkluderar ljuskänslighet, svullnad av hornhinnan och omgivande membran upprepade blinka och rött, vattniga, molnigt ögon.

Behandling för Inverted Ögonlocks

Topiska antibiotika av Terramycin eller Neomycin används två gånger om dagen för att lindra svallning och irritation. Första försök att korrigera tillståndet görs genom att rulla ögonlock ut och dra försiktigt på ögonfransarna med några timmars mellanrum. Om detta inte löser problemet, administrerar en veterinär en injektion av prokain penicillin under ögonlocket för att tvinga den att bli. Om detta inte fungerar, är kirurgi ett alternativ.

Rullade ut ögonlock

Rullas ut ögonlocken är ett tillstånd där den nedre ögonlocket är löst och diskett, så att främmande föremål irritera och infektera ögat. Operation som utförts av en veterinär är den bästa behandlingen.

Hudförändringar i Sheep


Det finns många sjukdomar, parasiter och förhållanden som kan orsaka skador på huden av får och andra små idisslare. Många är till stor del förebyggas genom korrekt och snabb klippning, borttagning av delar av ull mättad av avföring, separering av smittade djur och användning av insekticider och vaccinationer. Flitig djurhållning, tidig diagnos och förebyggande åtgärder kommer att eliminera eller minska många vanliga får hudförändring förhållanden.

yttre parasiter

Yttre parasiter lever på eller i fårskinn, inklusive den mjuka vävnaden i näsan. De livnär sig på och lägga ägg i köttet av det drabbade djuret. Sådana parasiter inkluderar flugor, löss, kvalster och fästingar. Även om vissa fåruppfödare använder bekämpningsmedel för att styra externa parasiter, organiska kontroller är säkrare för både djur och miljö. Sådana organiska kontroller inkluderar att hålla inkommande får bort från flocken för några veckor initialt för att säkerställa att djuret inte har parasiter, mata dem med hög kvalitet flöden, minskar byggas stress och använda tvål, vegetabiliska oljor, kiselgur och flytande enzymer för att behandla infekterade djur.

fårskabb

Fårskabb är en allvarlig hudsjukdom som orsakas av kvalster Psoroptes ovis. Detta tillstånd sprider sig snabbt och kan döda hela fårhjordar. De första symptomen är röda sår och förlust av ull klumpar och framsteg i skorv liknande lesioner, i synnerhet på axlarna av det infekterade djuret. Dunking får i insekts brukade vara vanligt, men inte längre på grund av stress för djuren, miljöhänsyn och kostnader. Förekomsten av fårskabb har därför ökat sedan 1990-talet.

Chorioptic Mange

Chorioptic mange orsakas av kvalster Chorioptes bovis. Det är vanligt under vintermånaderna, när fåren i trånga utrymmen och kvalster har en chans att sprida sig från ett får till nästa. Symptom inkluderar håravfall och hud förtjockning på baksidan och bakbenen hos djuret. Avancerade stadier inkluderar skador på pungen.

ansikts~~POS=TRUNC Eksem

Facial eksem är vanligt i fårpopulationer, särskilt under vintermånaderna. Detta hudåkomma påverkar slutligen levern och kan allvarligt minska får produktivitet och välbefinnande, så småningom leder till döden om den inte behandlas. Symtomen omfattar rastlöshet, svullnad och rodnad i öronen, ögon och näsa, undvikande av solsken och täta gnidning av de drabbade områdena. Förebyggande inkluderar zinktillskott, betesmark besprutning med en fungicid och flitig bete.

Kommer Salt Cure en ko rosa öga?


Bovint pinkeye är en smittsam infektion i ögat som är vanlig hos nötkreatur. Medan folk rättsmedel och anekdotiska bevis tyder på salt kan vara effektiv i sin behandling, det finns flera veterinär-godkända metoder för att behandla sjukdomen. Dessutom salt kan irritera ögonvävnaden och förvärra problemet ännu mer. Som sådan, är det bäst att utbilda sig om själva sjukdomen och vetenskapligt baserade behandlingsmetoder.

Beskrivning

Hos nötkreatur är pinkeye orsakas av bakterien Moraxella bovis. En besläktad stam, Moraxella ovis kan också vara den skyldige. Villkoret orsakar svullnad och inflammation i ögonvävnaden samt ögon sår. Ljus blir en irriterande och ofta leder till skelning. Vänster obehandlade sår kan spricka och orsaka förlust av syn i det infekterade ögat.

symptom

När smittade, boskap nuvarande symtom på pinkeye inom ett par dagar. De ögonen blir först svullna och rinnande. Vävnaden är ofta röd och verkar irriterad. Med tiden hornhinnan kan imma och så småningom kan bli vit eller blåaktig i fläckar. Även vid behandling, kan ärrvävnad vara närvarande på ögat som den läkande processen kommit igång, vilket resulterar i livslångt skada på djurets vision.

Pinkeye är mycket smittsam och passerar från en ko till en annan genom kontakt och relativ närhet. Det tenderar att sprida mest intensivt under sommaren och tidig höst.

Behandling

Som med de flesta villkor, är det bäst att börja behandling för bovin pinkeye vid första tecken på utbrott. En intramuskulär eller subkutan injektion av oxytetracyline är den primära behandlingen för pinkeye. Andra läkemedel såsom ceftiofur, penicillin och fulfonamides används ibland. En flock veterinär kan också injicera antibiotika under ögonlocket, som betjänar en liknande funktion som den huskur salt.

Ett öga lapp över det smittade området rekommenderas ofta, och i allvarliga fall, kan djurets öga sys stängd tills den har läkt.

missuppfattningar

Medan anekdotiska bevis tyder på salt kan hjälpa vid behandling av pinkeye, kan det också irritera ögat och orsaka ytterligare komplikationer. Som sådan är det rekommenderat att konsultera en besättning veterinär och driva mer ortodoxa behandling. Med tanke på den mycket smittsam karaktär pinkeye, kan detta bidra till att förhindra en eller två fall i full utbrott. En annan skola tanke rekommenderar topisk applicering av milda antibiotika. Även om detta kan hjälpa till att på kort sikt, behöver dessa preparat inte tillräckligt länge för att hjälpa läkningsprocessen under mer än en kort period.

överväganden

Den viktigaste faktorn för att mildra pinkeye styr ansikte flugor. Insektsmedel brukar rekommenderas, antingen administreras som en medicinskt öra kran, eller appliceras via en dammpåse bunden över en slussas utfodringsområde.

Det finns nötkreatur Pinkeye vacciner som speciellt rekommenderas för arbetande boskap. Överinseende av en besättning veterinär rekommenderas vid administrering av dessa vacciner.

Medan pinkeye är också vanligt hos människor, de bakterier som är ansvariga för kon formen är artspecifik.

Bakterier som påverkar Fåglar


Människor runt om i världen att hålla fåglar som husdjur eller boskap. Fågelägare bör vara medveten om möjliga fågelsjukdomar, av vilka några är överföras till människor. Vissa bakterier eller bakterieliknande organismer påverkar mer än 100 fågelarter, över hela världen. Även ett virus och inte bakterier, informerade och ansvarsfulla fågelägare kan bidra till att undvika sjukdomsutbrott och panik som det som inträffade under 2003 och 2004 med fågelinfluensa.

papegoja Fever

Chlamydia psittaci, ett bakterieliknande organism, är orsaken till papegoja feber (Papegojsjuka) som påverkar fåglar med böjda näbbar, som papegojor och parakiter. I USA, är chlamydiosis ett problem bland kalkoner och duvor, medan kycklingar är mer resistenta mot sjukdomen. Överföring av bakterier sker genom inandning av förorenat fekal damm och sprids av bärare fåglar. Drabbade fåglar visar tecken på diarré, hosta och vätskesekretion från ögon och näsa. Berörda kalkoner kommer att visa en nedgång i äggproduktion. Behandlingen kräver bredspektrumantibiotika för fåglar och tetracyklin för människor.

Salmonella

De flesta djur och människor är mottagliga för salmonellainfektion. Salmonellabakterier sända genom intag mat som förorenats av avföring. Infekterade kycklingar kan passera infektionen till sina ägg, som utgör en risk för människor som intar okokt ägg. En stam, känd som salmonella Arizona förekommer oftast i reptiler och fåglar. Smittat fjäderfä visa svaghet, anorexi och frossa. Utbrott bland kalkoner, höns och kanariefåglar har vanligtvis upp till 60 procent dödlighet. De flesta salmonellastammar överleva i flera månader i jord, foder och vatten.

avian tuberkulos

Bakterien Mycobacterium avium är orsaken till fågel tuberkulos, nära besläktad med nötkreatur tuberkulosbakterier, som påverkar människor. Till skillnad från de flesta mykobakteriella infektioner, är M. avium mycket resistent mot antibiotika; kirurgiskt avlägsnande av de påverkade lymfkörtlar är det enda sättet att eliminera sjukdomen. På grund av detta, är avfolkning av smittade fjäderfäbesättningar den minst kostsamma alternativet.

Botulism

Botulism är en lam och ofta dödlig sjukdom av fåglar som orsakas av intag av en toxin som produceras av bakterien Clostridium botulinum. I de stora sjöarna, sporadiska die-offs av måsar och lommar är vanliga. Botulism förekommer i form av sporer, vanligt förekommande i våtmarker och sjön runt om i USA Vissa miljöfaktorer, såsom varierande vattennivåer, ruttnande vegetation och höga temperaturer, bidrar till botulism utbrott.

Ros

Bakterierna är Erysipelothrix insidiosa orsaken till erysipelas sjukdom hos höns, ankor, gäss och kalkoner. Erysipelas förekommer oftast hos unga manliga kalkoner under höst- och vintermånaderna. Dessa bakterier lever under långa perioder i marken, vilket gör återfall vanligt. Trängsel, fuktigt väder och dåliga sanitära förhållanden ökar risken för ett utbrott. Smittade fåglar är synligt sjuka med allmän svaghet, aptitlöshet och gulaktig eller grönaktig diarré.

bird Papegojsjuka


Papegojsjuka, som orsakas av en intracellulär bakterie som kallas Chlamydia psittaci, infekterar fåglar och människor. Hittade i infekterade fågelspillning, bakterierna sprider sig när människor eller fåglar andas de torra, infekterade fekal partiklar, enligt US Centers for Disease Control and Prevention. Alla fågelarter kan hysa Papegojsjuka och vidarebefordra den till människor. Utbrott kan ske i PET butiksanställda, personliga fågelägare, fjäderfä växt anställda och veterinärer. Sjukdomen kan vara dödlig.

Inkuberingsperiod

Smittade fåglar börjar att visa symptom tre dagar till flera veckor efter exponering. Många fåglar infekterade förblir asymtomatiska men kasta bakterier i sin avföring i flera år. Människor som kontraktet Papegojsjuka har en inkubationstid på en till fyra veckor, men de flesta människor börjar uppvisa symptom efter bara 10 dagar, enligt Iowa State University Center for Food Security och folkhälsa.

symptom

Fåglar infekterade börjar uppvisa aptitlöshet, slöhet, diarré, viktminskning, ruffled fjädrar, nästäppa och rinnande ögon. Människor lider feber, huvudvärk, frossa, hosta, ljuskänslighet och muskelvärk. När röntgenstrålar är utförda, uppvisar den sjuke ofta fickor av lunginflammation på lungorna. Sjukdomen kan snabbt utvecklas för att påverka flera organ, och njursvikt, hjärtproblem, leversjukdom och encefalit kan utvecklas. Från människa till människa överföring är extremt sällsynt.

Diagnos

Diagnos hos fåglar görs genom nasala svabbar och avföringsprov. En obduktion kan också utföras för att erhålla diagnos om fågeln har gått bort. Diagnos hos människor är gjord av ett stort antal blodprover.

Behandling

Sällskapsfåglar ordineras tetracyklin eller doxycyklin för upp till 45 dagar när en diagnos av Papegojsjuka görs. Ägaren måste administrera flytande antibiotika eller veterinären kommer att använda ett antibiotikum injektion var 10 dagar, enligt Avian webben. Småfåglar såsom parakiter kan förskrivas antibiotika-behandlat utsäde. Människor ordineras tetracyklin eller doxycyklin.

Prognos

Omkring 50 fall av Papegojsjuka rapporteras årligen i människor i USA. Dödligheten kan vara så hög som 15 till 20 procent utan behandling, men med behandling är det mindre än 1 procent, enligt eMedicine. Äldre människor ofta drabbas av sjukdomen hårdare. Pet fåglar som får snabb behandling återhämta sig också väl.

Vacciner är skott som administreras av en kvalificerad veterinär för att ge katter ett visst skydd mot flera vanliga sjukdomar. Många kattdjur sjukdomar kan hindra livskvalitet och, i vissa fall leda till döden. Vaccination är inte ett botemedel, snarare en förebyggande som antingen kan minska symtomen eller eliminera sammandragning av sjukdomen helt och hållet. Som med humanvacciner, kattvacciner har sin baksida.

rabiesvaccin

Rabies är inte en typisk sjukdom för katter att dra ihop sig, men när smittade, kan en bit skada människor och andra djur. Katter kan smittas av sjukdomen från gnagare, fladdermöss och andra vilda djur. I många stater, vaccinationer rabies är lagen för husdjur. Rabies kan döda människor. Ett vaccin vart tredje år är den vanliga rekommendationen för katter.
Biverkningar för rabiesvaccin är allvarliga och sällsynta. De omfattar problem med stora och fina motorik, kramper och skador på vävnaden. Problem med nervsystemet hos katt kan visas upp till 45 dagar efter det att vaccinet har administrerats och inkludera njurskador och leverproblem.

FVRCP Vaccine

Den FVRCP vaccinet skyddar mot tre vanliga sjukdomar: Calcivirus, Feline viral rinotrakeit och valpsjuka. Calcivirus liknar en vanlig förkylning i de flesta katter, men kan förvandlas till ett allvarligt tillstånd på något. Viral rinotrakeit är orsaken till många lungsjukdomar hos katter, och valpsjuka är en allvarlig, dödlig och mycket smittsam sjukdom för både katter och hundar. Valpsjuka är överallt en katt är; vaccination rekommenderas.
Vanliga reaktioner på FVRCP vaccinet ingår symptom som liknar en förkylning, inklusive rinnande näsa, nysningar, hosta och i vissa fall, kräkningar. Dessa symtom bara varar ett par dagar. Cat depression är en sällsynt biverkning av vaccinering och bör behandlas av en läkare om den inte klara upp inom några dagar eller inkluderar andningsproblem.

Feline Leukemi vaccin

Feline leukemi är en dödlig infektion i vilda och tama katter och är lätt minskade med katter som tillbringar mycket tid utomhus. Viruset är allvarlig och i de flesta fall, dödligt och kan jämföras med människans immunbristvirus (HIV) som angriper kroppens celler och förstör immunsystemet. Katter får sjukdomen från bites, avföring, delade smutsiga katt brickor, infekterade katter, biter och kroppsvätskor. För katter som tillbringar sina liv inomhus helt isolerade från andra katter, är inte nödvändigt vaccin.
Förutom svullnad och klumpar vid injektionsstället, kan katter uppleva en rad biverkningar av vaccinet, inklusive feber, godartade knölar och sarkom. Sarkom är en gruppering av cancerceller som potentiellt kan döda en katt och kräver strålbehandling.

Feline AIDS Vaccine

Feline AIDS kan döda en katt, orsakar immunsystem att misslyckas, påverkar celler, märg och orsakar cancer. Finns det ingen känd bot för sjukdomen; vaccination rekommenderas eftersom de flesta katter dör inom tre år att drabbas av sjukdomen.
Den vanligaste biverkningen av aidsvaccin är att det alltid kommer att göra en katt testar positivt för sjukdomen när de inte har det. Förutom irritation vid vaccinationsstället, kan vaccinet orsaka benigna och maligna tumörer. Eftersom vaccinet är inte 100 procent effektivt mot viruset, ska vaccinationen diskuteras med en professionell.

Chlamydia psittaci Vaccine

Detta vaccin förhindrar mot bakterier chlamydiosis, vilket orsakar problem på ögon och lungor katter. Beslutet att administrera vaccinet är en personlig en som fall kan oftast behandlas med antibiotika. Vaccinet sig inte förebygga sjukdomen, minskar bara symptomen och göra det lättare för katten. Vaccinet rekommenderas inte för majoriteten av katt befolkningen, men är vanligare i flera katt hem eller djurhem.
Biverkningar kan vara allvarliga, inklusive ätstörningar, depression, feber och extrem trötthet.

chlamydiosis Papegojsjuka


Papegojor och andra sällskapsfåglar kan bära och överföra zoonotiska sjukdomar, sjukdomar som människor kan fånga från kontakt med djur. Chlamydiosis Papegojsjuka eller papegoja feber påverkar upp till 200 amerikaner varje år, enligt Dr Klaus-Dieter Lessnau på eMedicine.com. Dr. Lessnau noterar också att fall av papegoja feber är förmodligen under diagnosen. Trots risken för infektion, klamydios Papegojsjuka svarar bra på behandlingen, och sällan kräver fågelägare att bli av med sina husdjur.

orsaker

Bakterie organismen Chlamydia psittaci orsakar chlamydiosis papegojsjukan, enligt Lessnau. Linda Pesek, en veterinär som skriver för Birdsnways.com, rapporterar att sjukdomen förorenar fåglarnas avföring, nässekret, urin, saliv och fjäder damm. Människor som andas in infekterad fråga kan drabbas av sjukdomen. Medan vissa fåglar visar symtom på chlamydiosis papegojsjukan, Dr. Pesek konstaterar att många fåglar är bärare, som kan vara smittade med sjukdomen utan att visa några symptom.

symptom

Symtom på klamydia Papegojsjuka hos fåglar är diarré, ögon eller näsa utsläpp, dålig aptit och en "ruggig" utseende, enligt Pesek. Sådana symtom är gemensamma för många fågelsjukdomar, och visar på behovet av omedelbar veterinärvård. Lessnau listar mänskliga symptom som liknar influensa, med feber, hosta, huvudvärk och andningssvårigheter, och säger att inkubationstiden hos människor i genomsnitt fem till 14 dagar. Vissa människor kontrakt papegoja feber och har inga symptom, medan andra människor utvecklar allvarliga fall av lunginflammation.

risker

Pet Shop anställda och fjäderfäuppfödare har en ökad risk för chlamydiosis papegojsjukan, enligt Lessnau, som också rapporterar att människa till människa överföring av papegoja feber är möjlig. Från människa till människa överföring är ovanligt, men orsakar mer allvarliga symtom när den inträffar. Pesek varnar att personer med försvagat immunsystem, de äldre och yngre barn har hög risk för infektion av zoonotiska sjukdomar, inklusive papegoja feber. Personer med försvagat immunsystem inkluderar personer som lider av AIDS, cancerpatienter och någon som tar immunsuppressiva läkemedel.

Diagnos

Diagnos av papegoja feber kan vara svårt, eftersom många läkare tror inte att kontrollera en sådan ovanlig sjukdom när de presenteras med vad som verkar vara influensa. Michigan Department of Agriculture utfärdat en broschyr om klamydia Papegojsjuka rådgivning fågelägare att informera sina läkare att de äger fåglar vid rapportering influensaliknande symtom. blodtestning är nödvändigt för att diagnostisera papegoja feber. Michigan Department of Agriculture konstaterar att blodprov ta flera dagar att slutföra.

Behandling

Läkare ordinera tetracyklin och doxycyklin antibiotika till människor som smittats med papegoja feber, enligt den statliga Department of Health New York. Antibiotikabehandling för klamydia Papegojsjuka varar i tre veckor, och sjukdomen svarar i allmänhet väl när behandlingen inleds. Pet fåglar smittade med papegoja feber får samma antibiotika, men behandlas i 45 dagar, rapporterar Pesek. Under denna tid måste fågeln vara isolerad från alla andra fåglar och får minimal mänsklig kontakt för att minska risken för infektion.

Förebyggande / Lösning

En infektion av klamydia Papegojsjuka inte ger immunitet mot framtida infektioner till människor eller fåglar. Att minska risken för papegoja feber infektion, rekommenderar Michigan Department of Agriculture aldrig köpa en fågel som verkar sjuk. Karantän alla nya fåglar i 45 dagar om du har en multi-fågel hushåll, och har en fågel veterinär testa den nya fågeln för klamydia Papegojsjuka (vissa fåglar är bärare och visar inga symptom). Alla burar, matskålar och leksaker bör rengöras och desinficeras regelbundet.