casio wave ceptor justera

Casio Wave Ceptor 3054 Instruktioner


Casio Datorer, grundat i Tokyo, Japan under 1940-talet, är väl känd för att producera billiga elektroniska klockor avsedda för en mängd olika användningsområden. En Casio Wave Ceptor klocka har förmågan att omkalibrera tidpunkt varje dag när den tar emot en signal från en av de atomur statione runt om i världen. Grundläggande viktiga funktioner inkluderar alarm och stoppur funktioner, samt att inrätta manuell mottagning för atom tid.

Instruktioner

Manuell Tid Receive

1 Placera klockan på en plan yta, med klockan 12 avsnitt pekade mot ett fönster (alternativt placera klockan på en stabil yta utanför kommer också att arbeta).

2 Håll "D" -knappen (längst ned till höger knapp) tills "RC" visas på framsidan av klockan.

3 Kontrollera klockan när den kalibrerar, väntar på skärmen för att ändra. Detta kan ta allt mellan två och sju minuter.

4 När ändrats, om ansiktet av klockan läser "ERR" klockan inte riktigt ta emot signalen. Om den visar "Senaste signal" skärm (som indikerar sista gången signalen lyckades kalibrerat), inställningen var framgångsrik.

Manuell tindändring

5 Håll knappen "A" (övre vänstra) tills stadskod indikatorn börjar blinka.

6 Tryck på knappen "C" (nedre vänstra) för att gå igenom de alternativ som kan ändras. Sluta när sekundindikatorn börjar blinka.

7 Tryck på "D-knappen" (längst ner till höger) för att återställa sekunderna till 00 och tryck sedan på knappen "C" (nedre vänstra) för att flytta till minuter.

8 Tryck på "D" (längst ner till höger) och "B" (överst till höger) för att cykla tiden upp och ner. När protokollet justeras genom att trycka på knappen "C" (nedre vänstra) en gång för att justera timmar på samma sätt.

9 Tryck på knappen "A" (överst till vänster) för att lämna inställningsskärmen och återgå till normal klockfunktion.

stoppuret

10 Tryck på knappen "C" (nedre vänstra) tills du anger stoppuret läge.

11 Tryck på "D" -knappen (längst ner till höger) för att starta, stoppa och starta klockan.

12 När du är klar tids körningen genom att trycka på knappen "A" (överst till vänster) för att rensa tiden.

alarm Funktion

13 Tryck på knappen "C" (nedre vänstra) tills du anger larmläge.

14 Håll knappen "A" (övre vänstra) tills larmet börjar blinka.

15 Tryck på knappen "C" (nedre vänstra) för att välja timme eller minut indikator.

16 Använd "B" (överst till höger) och "D" (längst ner till höger) för att ställa in timmar eller minuter.

17 Tryck på knappen "A" (överst till vänster) för att lämna inställningsskärmen efter färdigställandet.

Tips

  • Många Wave Ceptor klockor har problem som får signal inomhus. Vila klockan på natten i ett fönster för bästa mottagning.

Casio Wave Ceptor West Virginia 57H Instruktioner


Casio Wave Ceptor klockor främst kännetecknas av sin förmåga att automatiskt ställa in sin egen tid varje dag (oftast nattetid) genom att plocka upp en signal som sänds från en radiosändare. Radiosändare är belägna i Mainflingen, Tyskland; Anthorn, England; Fort Collins, USA; Mont Otakadoya, Japan; och Xi'an, Kina. Kalibreringssignalen, baserad på data från atomur, är mycket exakt till inom 500 ms.

Instruktioner

Casio Wave Ceptor Setup

1 Ställ din hemstad. Håll ned det övre vänstra knappen tills indikatorn sändaren börjar blinka; det kommer att läsa antingen A / T, MSF, DCF eller annan kod sändare beroende på var du befinner dig. Tryck på den nedre vänstra knappen tills staden indikatorn kommer upp; trycka på nedre högra knappen kommer att flytta öst och driver det övre högra knappen kommer att flytta West. Cykel genom stadens namn tills du når en stad som är i din tidszon. Till exempel i West Virginia du vill ange stad till NYC (New York) eftersom båda platserna är inom -5 tidszonen. Klockan ska nu visa rätt tidszon.

2 Få en signal. Klockan synkroniseras automatiskt varje natt utan användarinmatning krävs. Var och en av sändarna runt om i världen har varierande signal intervall så det kommer att finnas områden i världen där klockan inte kommer att kunna automatiskt synkronisera och kommer bara att återgå till att köra som en vanlig kvarts klocka. Om du bodde i West Virginia du skulle vara i Fort Collins signalområdet, vilket är cirka 2000 miles och täcker större delen av Nordamerika.

3 Förbättra mottagning. Även utanför ett intervall sändare är det fortfarande möjligt att ta emot uppdateringar signaler som ibland kan studsa jordens jonosfären. Lämnar din klocka genom ett öppet fönster före sänggåendet förbättrar chanserna för signalmottagning.

Casio WVA106HA är en del av Casio Wave Ceptor linje av klockor. Denna rad av klockor har atom tidtagning, fyra larm, en CR1620 batteri och är vattentät upp till 50 meter. Batteriet varar cirka två år innan det behöver bytas ut. Om din klocka är helt död eller det inte hålla tiden exakt, kan det vara dags att byta batteri.

Instruktioner

1 Placera Casio WVA106HA nedåt på en mjuk trasa.

2 Ta bort de fyra skruvarna på baksidan med hjälp av en Philips-skruvmejsel.

3 Ta bort bakstycket försiktigt från klockan. Du kan behöva placera en skruvmejsel i den bakre luckan för att bända bort det.

4 Ta bort skyddsplasthöljet ligger strax under bakstycket och över batteriet med en pincett för att exponera batteriet.

5 Dra upp metallspärren håller batteriet på plats med hjälp av en pincett.

6 Pop ut det gamla batteriet med hjälp av en skruvmejsel. Batteriet ligger strax under metall spärren du drog upp i steg 5.

7 Sätt i det nya batteriet i batterifacket säkerställa positiv laddning (+ tecken märkning) av batteriet i linje med den positiva märkning sitter på undersidan av batterifacket.

8 Placera skyddsplasten som täcker du bort tillbaka över det nya batteriet.

9 Sätt tillbaka locket och sedan tillbaka skruvarna som togs bort för att ta bort det.En Casio Wave Ceptor är en bra komplement till din garderob, men om det inte är att hålla rätt tid, är dess funktion enbart estetiska. Få dina pengar värde genom att hålla din klocka exakt arbetar för att se till att du kommer till viktiga möten i tid. Casio ger en manual med alla sina klockor och även inlägg online-versioner som referens. Instruktionerna nedan är för Wave Ceptor 3023. Instruktionerna för att ställa alla klockor i Wave Ceptor serien är likartade, men du bör vara noga med att använda den manuella som motsvarar klockans specifikt modellnummer.

Instruktioner

1 Håll knappen "A", den översta knappen på höger sida av klockan, tills displayen börjar blinka.

2 Tryck på knappen "B" för att gå igenom sekunder, minuter och timmar.

3 Använd knappen "C", som ligger under "B" för att öka belopp och "L" -knappen, som sitter på undersidan av klockan, för att minska mängderna. Tryck på "A" när du är klar.

Casio Wave Ceptor Instruktioner


Casio Wave Ceptor digitala och analoga armbandsur är utrustade med sensorer som får regelbundna uppdateringar för att säkerställa att den tid som visas på din klocka är alltid rätt. Exakt tidtagning och praktiska funktioner som larm, stoppur och nedräkningstimer gör Casio Wave Ceptor titta på en stor gåva för dig eller någon annan. Att lära sig att programmera och använda Casio Wave Ceptor är enkel, vilket gör att du gott om tid för viktigare saker i livet.

"En knapp

kan pressas "A" -knappen på din Casio Wave Ceptor att komma in och lämna inställningsskärmen när programmering av tid, datum och larmfunktioner i din klocka. Stoppur läge, är "A" -knappen för att starta och släppa split vid mätning sträcktider och för att rensa stoppuret. I World klockfunktionen genom att trycka på knappen "A" för att växla mellan sommartid och normaltid.

"B" och "D" Knappar

"B" och "D" knapparna på din Casio Wave Ceptor armbandsur används för att öka och minska antalet värden vid fastställandet tid, datum och larmfunktioner på klockan. I Tidvisningsfunktionen, tryck och håll "B" och "D" för att slå på den automatiska Display funktionen för att ställa klockan displayen automatisk uppdatering. "B" och "D" knapparna används också för att bläddra igenom data i klockans olika lägen.

"C" -knappen

"C" knappen på din Casio Wave Ceptor klocka används för att bläddra igenom de olika lägena för klockan. Den används också för att föra blinkande vid fastställandet tid, data- och larmfunktioner. "C" -knappen kan också hållas i någon av klockans lägen att stänga av eller un-mute klockans timsignal.

"D" -knappen

"D" -knappen på din Casio Wave Ceptor digital klocka utför en mängd olika funktioner på egen hand. I Tidvis läge kan knappen "D" hållas för att initiera en manuell klocka uppdatering. En gång började, stoppa uppdateringen när som helst genom att trycka på knappen "D". Knappen "D" används också för att växla mellan bildskärmar i Wave Ceptor olika lägen. Stoppur och nedräkningstimer lägen, är knappen "D" för att starta, pausa, starta och stoppa timing.

Casio Wave Ceptor serien är en samling av klockor i både digitala och analoga format. För att byta ut ett armband på klockor måste du lossa fjäderspärrarna, som håller bandändarna till huvud watch hölje. Fjäderspärrarna är samma sak med antingen gummi, läder eller metallband. Du behöver en fjäder bar borttagningsverktyg för att pressa fjädrarna.

Instruktioner

1 Sätt klockan nedåt på ett mjukt underlag.

2 Sätt i gaffeländen av en fjäder bar borttagningsverktyg mellan armbandet och fallet klacken. Fånga skuldran på fjäderskenan och tryck nedåt med fjädern-bar verktyg för att trycka ned våren bar.

3 Dra slutet av klockan bandet ut. Upprepa processen på den andra änden av armbandet. Ta bort fjäderspärrarna från deras platser på armbandet.

4 Mata fjäderspärrarna i spåren på den nya armband.

5 Sätt den ena änden av en fjäder bar i hål av ärendet klacken. Komprimera den andra änden av fjädern bar med den fjäder bar borttagningsverktyget.

6 Manöver komprimerade fjäder bar änden så att det är uppradade med hål på fallet klacken. Ta bort fjäder bar verktyg för att låta våren bar att snäppa på plats. Upprepa processen på den andra änden av armbandet.

Casio Waveceptor armbandsur är högteknologiska radio klockor som håller tiden genom att ta emot signaler från olika myndigheter. Detta gör det möjligt att Waveceptor att hålla rätt tid som helst i världen. Detta är dock ganska värdelös om du inte kan passa Waveceptor på handleden. Och eftersom Casio Waveceptor använder ett metallband, justera det kan visa sig vara lite svårt. Det finns dock ett sätt att justera bandet själv och utan hjälp av en klocka tekniker.

Instruktioner

1 in spetsen på din pincett i hålet på undersidan av haken där bandet är anslutet med ett metallstift.

2 Tryck ned på toppen av stiftet med din pincett att smälla stift på sin plats och ta bort bandet från spännet. Tappen kommer nu att sticker ut från änden av bandet.

3 Ta spetsen på stiftet med fingrarna eller pincett och ta bort den. En metallhylsa kommer att glida av bandet tillsammans med tappen, avslöjar en ny PIN-kod där hylsan brukade vara.

4 Ta bort detta stift att frigöra metallhållaren under det. Använd fingrarna för att ta bort hållaren och befria länken i klockan bandet.

5 Använd fingrarna för att ta bort länken metall. Om klockan bandet fortfarande inte passar, fortsätta förfarandet för att ta bort länkar tills bandet är önskad storlek.

Casio Waveceptor 4303 klockan är ett rostfritt stål klocka för män som har atom tidtagning, som styrs av radiosignaler från atomur hela världen, såsom klockor i Fort Collins, Colorado, och Rugby, England. Atomur sänder en tidssignal ut flera gånger om dagen, vilket resulterar i tidtagning som är korrekt inom plus eller minus 20 sekunder utan att ställa in klockan. Instruktioner för Casio Waveceptor 4303 är ganska enkla.

Instruktioner

1 Ange hemmazonen för klockan. Håll ned knappen på nedre högra sidan av klockan fem sekunder tills den aktuella tidszonen visas i det lilla fönstret på urtavlan.

2 Tryck på knappen på övre högra sidan av klockan för att välja önskad tidszon. E står för östra, C Central, M är Mountain, P är Pacific och O är Europa.

3 Tryck på knappen längst ner till höger på klockan för att avsluta inställningsläget tid.

4 Utför en manuell mottagning om så önskas, även om klockan ska automatiskt få atom tidtagning signalen flera gånger om dagen. Ställ klockan med 06:00 positionen vänd mot ett fönster med inga metallföremål i närheten.

5 Tryck på knappen på övre högra sidan av klockan två sekunder eller tills "AO" blinkar på displayen. Rör inte eller flytta klockan ca 10 minuter medan signalen tas emot. Rätt tid visas på klockan när mottagningen är klar.

6 Ändra sommartid (DST) på klockan genom att trycka ner knappen på den nedre högra sidan av klockan tills den aktuella tidszonen visas på displayen. Tryck på knappen igen tills "DST" visas. Tryck på knappen på övre högra sidan av klockan för att slå sommartid på, av eller välj "Auto", vilket innebär att klockan automatiskt till sommartid.

Casio Wave Ceptor är en linje av armbandsur. Wave Ceptor är en unik klocka linje som använder en tidsmottagningsantenn för att ta emot en radiosignal för att ställa in klockan, vilket innebär att klockan är alltid inställd på rätt tid. Det finns flera typer av Wave Ceptor klockor med olika funktioner, men de gemensamma funktionerna är desamma i alla av modellerna.

Strömförsörjning

Wave Ceptor klockor drivs av ett inbyggt batteri som lagrar el som genereras av en solcell på framsidan av klockan. När klockan körs på en mörk plats under en längre tid, börjar batteriet att köra ner, och en del av Wave Ceptor funktioner elimineras för att spara energi. Om batteriet är helt urladdat, kommer alla funktioner på klockan behöver återställas.

För att hålla batteriet fulladdat, se till att du placerar klockan så att ansiktet tar emot ett överflöd av ljus när du inte använder den. Om du bär klockan, försök att hålla det på utsidan av hylsan så att den får så mycket ljus som möjligt.

Automatisk Tidsinställning

Casio Wave Ceptor klockor har en automatisk tidsinställning som styrs av en radiosändning. När överföringen mottas kommer Wave Ceptor anpassa sig efter behov. För rätt tid ställas in, måste du ställa in din tidszon. För att ställa in din tidszon, tryck och håll den övre vänstra knappen tills sekundvisaren på stoppur pekar på den valda tidszonen. Tryck på den nedre högra knappen tills din tidszon är vald. Väl inställd, tryck på övre vänstra knappen för att spara inställningen.

Manuell Tidsinställning

Om du av någon anledning, inte kan plocka upp radioöverföring för automatisk tidsinställning klockan tillåter Wave Ceptor du ställa in klockan manuellt. För att ställa klockan manuellt, tryck och håll den övre vänstra knappen tills sekundvisaren på stoppuret stannar vid din valda tidszon. Tryck på nedre vänstra knappen för att få kontroll över de visarna. Du styr händerna på klockan med hjälp av övre och nedre högra knapparna. För att flytta händerna framåt, trycker det nedre högra knappen. För att flytta händerna bakåt genom att trycka på övre högra knappen. När rätt tid är inställd, tryck på övre vänstra knappen för att spara dina inställningar och avsluta manuell tidsinställningsmoden.

Klocka teknik har blivit mer och mer avancerade med åren. Casio Waveceptor serien är en rad av klockor som har sin tid uppdateras automatiskt via en radiosignal och drivs av solenergi. Du kan navigera genom de olika funktionerna i klockan med hjälp av knapparna på sidan.

Ställ hemstad

För att ställa in hemstad så att klockan ger en tid för din plats i synkronisering med radiosignalen från Fort Collins, Colorado, håll ned "A" tills staden indikationen i det övre högra hörnet av ansiktet börjar blixt. Använd "C" (öst) och "L" (väst) för att navigera genom staden listan tills du hittar din stad. Tryck på "A" för att ställa staden. Radiotidsfunktionen fungerar bara i USA, och kan påverkas av fjällterräng och andra faktorer som kan blockera signalen.

Ställ in Time

Håll ned "A" tills stadskoden börjar blinka. Tryck "B" för att bläddra igenom de olika alternativen för att ändra tiden som "24 / 12hr" format "Hour", "tag" och "Time". Tryck på "C" och "L" för att justera inställningarna för varje läge och "B" för att flytta till nästa kategori. Tryck på "A" för att lämna inställningsskärmen.

Sätt alarmet

Tryck på "B" två gånger för att bläddra till "Larm" -läge. Använd "C" för att bläddra bland larmen. Tryck på "A" för att välja ett larm. Använd "B" för att flytta mellan de blinkande timmar och minuter. Använd "C" och L "för att ställa in avläsningstiden. Tryck på" A "för att slutföra inställningen. Tryck på" C "för att välja larm och spela upp den. Tryck på" A "för att växla larmet på och av.

Använd stoppuret

Tryck på knappen "B" fyra gånger för att bläddra till "Tidtagarur" -läge. Tryck på "C" för att starta stoppuret. Tryck på "C" knappen igen för att stoppa den och sedan starta om den. Tryck på knappen "A" när klockan är stoppad för att rensa tiden tillbaka till "0" Tryck på knappen "A" när stoppuret är igång för att starta ett nytt varv.

Lysa upp

Tryck och håll "L" -knappen när tidtagning läge för att slå på klockan bakgrundsbelysning.