byta batteri luminox

Hur man byta batteri på en Colibri fickur


Colibri fickur är både praktisk och ett sätt uttalande, och kräver vanligen ett nytt batteri en gång om året eller två. Du kan ta din Colibri fickur till ett smycke butik för ett nytt batteri, eller så kan du försiktigt byta batteriet själv. Det finns alltid en risk för att repa höljet, så om det är en dyr modell, kanske du föredrar att låta en professionell för att byta batteri. Men om du är försiktig och använder rätt verktyg, bör du kunna byta batteri utan att skada klockan på mindre än 10 minuter.

Instruktioner

1 Hitta den lilla skåran på baksidan av klockan precis ovanför leden.

2 Placera spetsen på skruvmejseln (den lilla slag som används för skruvarna i glas) i spåret och försiktigt bända på baksidan av klockan.

3 Leta upp gamla batteriet och försiktigt bända ut med skruvmejseln.

4 Sätt tillbaka batteriet och locket och spola tillbaka klockan till rätt tid.

Tips

  • Arbeta över en vadderad yta i fall du släpper klockan.

Hur att byta batteri i en kvarts Seiko klocka


Seiko är ett japanskt klocka företag som började 1881. Seiko gör klocka med en kvarts rörlighet, vilket kräver ett batteri, och en automatisk rörelse, som drivs av den naturliga rörelsen av handleden. Ändra en klocka batteri i en Seiko är en enkel process, även om du inte har erfarenhet av att arbeta med klockor. Vid byte ett batteri själv, finns det en risk att du kan skada klockan rörelsen.

Instruktioner

1 Slå på Seiko nedåt på en mjuk trasa för att förhindra urtavlan från repor när du byter batteri.

2 Titta på baksidan av titta på fallet. Det finns två typer av klocka ryggar din Seiko kunde ha. Om du ser spår runt utsidan av målet, se dig har en "skruv tillbaka." Om du inte ser spår, är din klocka en "snäppa tillbaka", vilket innebär att målet kommer att dyka rakt upp och behöver inte vridas.

För "skruven tillbaka," du behöver en klocka fall öppnare skiftnyckel. Justera stiften på skiftnyckel för att passa in i tre stift runt utsidan av målet, dra åt stiften. Vrid nyckeln handtaget till vänster ca ett halvt varv för att lossa målet. Ta nyckeln och lossa ärendet helt med fingrarna. Lyft på baksidan av fallet med fingrarna.

För "snäppa tillbaka" passar spetsen av en liten skruvmejsel, den storlek som används för att arbeta på glasögon, i skreva där målet möter titta på fallet. Vicka skruvmejseln tills målet dyker upp. Du kan behöva använda våld, men vara noga med att inte repa titta på fallet.

3 Ta bort gummipackningen från runt utsidan av den inre klockan. Gummipackningen säkerställa att ärendet är vattentät, och du kommer att behöva lägga tillbaka exakt som du fann den innan du stänger klockan fallet.

4 Leta klockan batteriet och skjut din skruvmejsel under batteriet för att ta bort den. Dra ut batteriet med fingrarna när du lossade den från sin position. Ta del av vilken sida av batteriet var vänd uppåt. Du kommer att behöva sätta det nya batteriet på samma sätt. Var noga med att inte röra vid någon annan del av klockan med skruvmejsel. Du kan skada klockan rörelsen.

5 Sätt i det nya batteriet på samma sätt som du hittat det gamla batteriet. Du kan använda en pincett eller fingertopparna för att sätta i batteriet på plats. När batteriet är på plats, vrid vaka över att se till att den andra handen rör sig.

6 Sätt gummipackningen runt utsidan av klockan precis som du fann det när du öppnade klockan fallet. För "skruven tillbaka," plats klockan tillbaka på klockan och skruva fast den med fingertopparna. För "snäppa tillbaka", tryck ner på målet tills du hör det "klickar".

Hur öppnar jag baksidan av en Seiko Quartz att byta batteri?


Seiko Watch Company inleddes 1881 i Japan och började göra järnvägen fickur, som namngavs den officiella "Railway Watch" i Japan 1929. kronograf fickur infördes av bolaget 1941 och undertecknandet armbandsur, "Grand Seiko ", debuterade 1960. Seiko fortsätter att producera olika typer av klockor för män och kvinnor, inklusive klänning och sport stilar. Ta bort baksidan av en Seiko klocka för att byta batteri, såsom en Seiko kvarts klocka, kräver användning av ett verktyg, såsom en liten vanlig skruvmejsel eller ett fall tillbaka nyckel.

Instruktioner

1 Vänd vaka över och ligger på en mjuk stabil yta, såsom en handduk eller en datormus vadderar.

2 Använd en mjuk och torr trasa för att torka av höljet baksidan av klockan för att ta bort all smuts eller skräp som skulle kunna falla in klockan en gång öppnas.

3 Undersök ärendet. Om det finns flera luckor på målet, är det enkelt tillbaka fallet och kräver användning av en liten vanlig skruvmejsel eller ett fall tillbaka nyckel, finns på de flesta Urmakare butiker att öppnas. Om målet är slät med en liten strecksatsen på sidan, är det enkelt tillbaka fallet och kommer att kräva en liten vanlig skruvmejsel för att öppna.

4 Sätt den platta kanten av den lilla standard skruvmejsel i strecksatsen mellan målet och klockan på ett kick tillbaka fallet. vicka försiktigt skruvmejseln för att öppna målet.

5 Sätt i den lilla vanlig skruvmejsel i spåren på baksidan av en skruv tillbaka fallet och vända i en moturs rörelse för att öppna slitsarna och ta bort målet. Alternativt, för in metallspetsar i ett fall tillbaka skiftnyckel i spåren på ärendet och vrid målet skiftnyckel i en moturs rörelse för att öppna spåren och lyft upp målet.

6 Ta bort det gamla batteriet inifrån klockan och sätter ett nytt batteri.

Hur man lägger den Baksida på en klocka Efter Byta batteri


Du lita på din klocka för att hålla tiden, knappast ge det en tanke tills en dag då den beslutar att sluta köra. Oftare än inte, betyder att det är dags att byta batteri. Byta en klocka batteri kräver att ta bort baksidan av klockan, kallas målet, för att ta bort det gamla batteriet och sätt i ett nytt. Returnera målet till sin normala plats är en okomplicerad uppgift som du kan utföra på en kort tid.

Instruktioner

1 Ställ upp urtavlan nedåt på en mjuk yta, till exempel en dator musmatta eller en trasa. Detta skyddar urtavlan repas.

2 Placera ärendet på klockan. Vissa klockor kommer att ha en O-ring eller packning. Om din gör, placera det i läge innan du sätter målet på.

3 Rikta in strecksatsen om målet med fördjupningen på sidan av klockan och tryck på målet försiktigt med tummarna tills du hör ett klick. Målet är nu på plats.

4 Använd en liten vanlig skruvmejsel eller ett fall tillbaka nyckel, som finns på många hårdvara eller titta reparationsaffärer, för att avsluta ett ärende tillbaka som har flera luckor på baksidan. Använd skruvmejsel eller metall tips om ärendet skiftnyckel för att aktivera spåren på målet i en moturs riktning. När alla spåren har vänts, rygg är fallet på plats.

5 Ställ in klockan, om så är nödvändigt.

Hur man byter batteri på en schweizisk armé fickur 24721


Den första schweiziska armékniv skapades 1897 i Schweiz. Sedan dess har Victorinox schweiziska armé Company gjort knivar, bestick, resor redskap, kläder och tillbehör, inklusive fickur. Den schweiziska armé fickur 24721 är en vattentät, unisex fickur med ett läderband. Byta batteri i fickur kräver några steg.

Instruktioner

1 Ta klockan från läderfodral.

2 Ställ urtavlan nedåt på en mjuk yta, såsom en handduk, för att skydda urtavlan.

3 Leta efter en liten skåra i målet. Sätt bladet av en platt verktyg, såsom en liten standard glasögon skruvmejsel i skåran och försiktigt bända målet bort.

4 Lyft ut batteriet med nageln eller kanten på mejselklingan.

5 Sätt tillbaka batteriet. Ställ ärendet på klockan och rada upp skåran på målet med skåran på sidan av klockan. Tryck på ärendet på klockan tills den snäpper på plats.

6 Sätt tillbaka klockan till läderpåse och vind klockan för att ställa in tiden.

Tips

  • Om du har problem byter batteri, ta klockan till en klocka verkstad för att få hjälp.

Instruktioner om hur du byter batteri på en anspela Watch


Anspela tillverkar en rad billiga klockor med metalliska fullföljande och strassdetaljer. Klockorna brukar komma med en begränsad två års fabriksgaranti. Kvarts klockor finns i en mängd olika stilar för både män och kvinnor. Batterierna ska pågå i ca 18 månader, men kan bytas ut med lätthet. Du bör byta batteri när klockan börjar förlora tid. (Medel)

Instruktioner

1 Placera mjuk duk på arbetsytan. Placera urtavlan nedåt på duken. Duken kommer under batteribyte processen skydda urtavlan från repor. (Ref 1 & 2)

2 Ta bort baksidan av klockan. Om klockan har två små spår på sidorna av klockan tillbaka, helt enkelt skjuter skruvmejsel under klockan tillbaka och pop den. Om det finns skruvar i klockan tillbaka, använder klockan fallet skiftnyckel för att ta bort skruvarna. Förvara skruvarna på en säker plats för att undvika misplacing dem. (Ref 1 & 2)

3 Lyft upp batteriklämman och underlätta batteriet med skruvmejsel. Ta del av batteriets orientering. Placera det nya batteriet under batteriklämman med hjälp av pincetten. Stäng locket genom att applicera tryck tills det klickar på eller genom att skruva skruvarna igen. (Ref 1 & 2)

Tips

  • Inte hantera det nya batteriet. Salt och olja från dina händer kommer att leda till korrosion.

Bulova Corporation gör Bulova, Wittnauer, Accutron och Caravelle klockor. Bulova har också en Harley-Davidson linje som inkluderar armbandsur, FOB och fickur för både män och kvinnor. Alla icke-läder band är gjorda av rostfritt stål. Batteriet i en Harley-Davidson Bulova klocka kan lätt ändras hemma.

Instruktioner

Byt batteri i en Harley Davidson Bulova Watch

1 Pop öppna baksidan av titta på fallet med en liten skruvmejsel från din klocka kit eller en liten glasögon skruvmejsel. passa försiktigt spetsen på skruvmejsel i den lilla spricka när den avtagbara målet uppfyller aktuella fallet av klockan. Använda våld för att pop tillbaka öppna genom att lyfta upp på toppen av din skruvmejsel (se länk i Resources). Var noga med att inte repa fallet.

2 Sätt gummipackningen åt sidan. Gummipackningen gör titta på fallet är vattentät. Det är viktigt att sätta tillbaka den på samma sätt som du hittade det när du stänger fallet.

3 Hitta klockan batteri, en liten cirkel, och ta bort den genom att spräcka den ut med din skruvmejsel. Sätt spetsen på skruvmejsel längs sidan av batteriet och lyft upp batteriet.
Den typ av batteri behövs beror på vilken typ av Harley Davidson Bulova klocka du har. De mindre kvinnors klockor kommer att ta en annan storlek batteri än mäns klockor. Den typ av batteri behövs kan etsas in på baksidan av titta på fallet eller du kommer att behöva titta på den aktuella batteri att se önskad storlek.

4 Sätt den nya klocka batteri i klockan. För att du gjorde det på rätt sätt, vända vaka över att kontrollera om klockan fungerar.

5 Sätt tillbaka gummipackningen exakt hur du hittade den runt kanten av ärendet.

6 Stäng fallet och lyssna efter ett "klick" för att se till att ryggen är säker.

Att lära sig att byta batteri på en Timex 1440 kan vid första anblicken verka överväldigande om du inte används för att ändra klockbatterier. Timex 1440 sportklocka har ett stoppur, en Indiglo Night Light, datum display och två separata tidszoner. Byte av batteri på en klocka kan vara en skrämmande upplevelse, eftersom det innebär att öppna upp baksidan av klockan och utsätta viktiga mekanismer. Få tydliga instruktioner om hur man ändrar Timex 1440 batteri kan ge dig förtroendet att ta på jobbet.

Instruktioner

1 Vrid klockan runt för att avslöja metallplattan på undersidan av urtavlan. Leta de fyra skruvarna på baksidan av klockan. Använd din mikro skruvmejsel för att lossa de fyra skruvarna som håller bakstycket på plats. Lyft upp bakstycket från huvuddelen av klockan för att avslöja de inre mekanismer.

2 Läs etiketten på baksidan av klockan. Håll utkik efter en triangel eller pil som pekar utåt till kretskortet. Detta pekar på "All-Clear" pad; som kan behöva sluten senare för att få det nya batteriet fungerar. Kom ihåg riktning pilen och "All-Clear" pad, som är en liten metallplatta. Försiktigt bort etiketten som täcker batteriet och lägg den åt sidan.

3 Skruva loss skruven som håller batteriet på plats. En rem täcker batteriet för att hålla den på plats, och detta är i allmänhet hålls ner med en eller två skruvar. Lyft i bandet med hjälp av din mikro skruvmejsel när du har tagit bort skruvar, bör det öppna upp som en dörr.

4 Ta ut det gamla batteriet och ersätta det med ett nytt. Se till att du har köpt rätt typ av batteri för klockan. Helst kan du ta det gamla batteriet med dig när du köper en ny. Sätt det nya batteriet på plats och ersätta den rem som håller batteriet på plats. Sätt tillbaka alla skruvar.

5 Vrid klockan runt och se om det fungerar. Om klockan fungerar, behöver du inte att kort "All-Clear" pad, vilket är att föredra, eftersom detta felaktigt kan skada 1440 elektronik. Om klockan inte fungerar, vrid klockan igen.

6 Peka på toppen av batteriet och "All-Clear" pad samtidigt med en pincett eller en böjd gem. Klockan kan visa en serie tal, när detta har gjorts, men det bör återställas efter ett ögonblick. Byt dekalen, i samma riktning som när du tog bort den (med pil som pekar till "All-Clear" pad), och åter fästa på baksidan av klockan.

Tips

  • Var noga med att inte röra något annat än den "All-Clear" pad när man försöker korta det. Vidröra batteriet eller någon annan del av klockan interna kretsar kan resultera i 1440 fungerar inte korrekt.

Hur att byta batteri i en LASSALE kvarts klocka


Seiko LASSALE utbud av klockor infördes 1981 och har klänning klockor för män och kvinnor. Deras mest utmärkande drag är deras utomordentliga tunnhet. LASSALE klockor kommer med en fabriksgaranti som upphör att gälla om klockan är manipulerats. Om din klocka är inte längre omfattas av garanti, kan du byta batteriet i några få enkla steg. Du kommer att känna batteriet behöver bytas när sekundvisaren börjar röra sig i två steg om en sekund.

Instruktioner

1 Placera LASSALE kvarts urtavlan nedåt på mjuk trasa. Detta kommer att hindra den från att bli repig. Ta bort klockan tillbaka. Ryggen kommer antingen lossna eller skruva av. Om baksidan har två spår längs sidan, kan du skjuter skruvmejsel in under klockan tillbaka och sätta press uppåt för att lossna på baksidan. Om din klocka har små skruvar på baksidan, använd nyckeln för att lossa skruvarna och ta bort huvudet. Boett nycklar finns från hantverk och smycken butiker.

2 Ta bort det gamla batteriet genom att skjuta skruvmejsel under den och lätta ut. Se till att inte repa någon av komponenterna. Om du kämpar, använd skruvmejsel för att lyfta klämman som håller batteriet på plats upp. Håll upp det med fingret. Använd skruvmejseln för att dra ut batteriet.

3 Sätt i det nya batteriet. Använd en plast pincett för att dra det in under klippet. Undvik att vidröra batteriet med fingrarna som olja och salt från fingrarna orsakar korrosion. När batteriet är på plats, byt tillbaka klockan och pop eller skruva i ordentligt.

Tips

  • Seiko LASSALE klockor är analoga klockor, men om din kvartsur är digital, måste du återställa kretsen vid batteribyte. Du kan göra det genom att placera metall pincett på den positiva sidan av batteriet och pricken märkt AC inuti klockan.
  • Se till att klockan förblir ren och fri från damm och smuts när du byter batteri. Detta kommer att säkerställa att det förblir i gott skick.

Hur man öppnar en klocka för att byta batteri


Öppna baksidan av en klocka för att byta batteri verkar som om det skulle vara en mycket enkel uppgift, men eftersom det finns många olika typer av klockor, det finns ingen universell teknik för att öppna dem. Du kan behöva köpa specialiserade verktyg för att öppna klockan. En viktig sak att komma ihåg när man arbetar på klockan är att aldrig tvinga något. Det är mycket lätt att bryta en klocka om du använder för mycket kraft när du försöker ta bort höljet.

Instruktioner

1 Undersök din klocka. Leta efter några gångjärn, hack, skruvar eller läppar eller bryt områden som tycks indikera någon typ av verktyg kan användas för att öppna klockan. De vanligaste armbandsur har en läpp, men inga andra gångjärn eller skruvar. Andra vanliga fall kan fästas med skruvar eller snäpp ryggar (som innehas av gångjärn). Om det inte finns någon synlig sätt att öppna klockan, kan du behöva för att komma åt batteriet genom att ta bort kristallen genom vilken du se ansiktet på klockan.

2 Köp några verktyg som du behöver för att öppna klockan. Om din klocka hålls ihop med skruvar, måste du köpa en speciell uppsättning av små skruvmejslar. Om du behöver ta bort kristallen, måste du köpa en kristall hiss. Om din klocka fall hålls stängt av endast gångjärn (eller ingen synlig mekanism), kan du kanske att bända upp fallet utan specialverktyg.

3 Öppna baksidan av din klocka. Skruva skruvar, sedan bända fallet öppet så skonsamt som möjligt. En nyfikna verktyg kommer med de flesta klocka verktygssatser, men du kanske kan bända upp klockan med någon i hemmet. Om man använder en kristall lyft, placera fingrarna på anordningen runt kristallen och försiktigt bort det genom att arbeta mekanismen på toppen av hissen.

4 Ta bort dammskyddet, om det finns en sådan. Detta är en sekundär dörr bakom den första dörren som håller dammet från att nå insidan av klockan. Detta bör lossna ganska enkelt. Batterifacket är vanligtvis belägen här. Om du använder en kristall hiss, kan du behöva ta bort ansiktet på klockan innan du hittar batteriet.

Tips

  • Särskild övervakning verktyg kan köpas på flera platser, inklusive smycken butiker och några hobby butiker.
  • Var noga med att inte förlora några bitar av klockan när du har målet bort. Förlora ens den minsta delen kommer sannolikt att påverka hur klockan fungerar.