bryggning luftsluss

Hur man använder en luftsluss för att göra vin


Vinframställning innebär en biologisk process där jäst bakterier konsumerar socker i druvsaft och metabolisera det i alkohol. För de flesta vinframställning, är detta en två-stegsprocess. Det första steget är en primär jäsning, i vilka jäst bakterier har tillgång till luften och metaboliserar den största delen av sockret. Det andra steget kräver en luftsluss, som fortsätter jäsningsprocessen men saktar ner avsevärt genom att begränsa bakterierna exponering för syre. En luftsluss förhindrar syre från att komma in i behållaren som används för fermentering men tillåter koldioxid som produceras under processen för att fly (för att förhindra behållaren från att explodera).

Instruktioner

1 Påbörja denna process med vin som redan har genomgått sin primära jäsning. Detta innebär att du har kvar druvor eller druvsaft med vatten och jäst jäsa under ett antal dagar eller veckor, beroende på vinframställning metod. Detta oavslutade vin kallas ibland "vin produkt." När den primära jäsningen scenen är klar, kommer du att kunna använda en luftsluss för att slutföra vinframställningen med jäst vin produkt.

2 Kontrollera att ditt vin produkt har avslutat sin primära jäsning. Många vinexperter göra detta genom smak ensam - att kunna bedöma hur långt processen har kommit genom sötman i vinet. Om vin mix är sött, betyder det att det fortfarande finns en stor mängd socker i vinet produkten och det bör lämnas längre jästbakterier att fortsätta att metabolisera det i alkohol. Om vinet produkten inte smakar sött, är du redo att fortsätta.

3 Förbered din damejeanne / fat för andra jäsning. Du kommer att behöva sterilisera det att se till att inga främmande bakterier är närvarande som kan påverka smaken på vinet. Du kan göra detta genom att tvätta damejeanne / fat med kokande vatten och / eller en lösning av blekmedel eller natriummetabisulfit. Du kommer att behöva att noggrant skölja behållare för att förhindra steriliserings lösning du använde från att påverka smaken. Använd klor kranvatten för att göra detta - klor i vattnet gör det bakteriefria och ett utmärkt val för att skölja sterila behållare.

4 Rack din vinprodukt från den primära jäsning behållaren i din nyligen steriliserade damejeanne / fat. Du kommer att behöva använda plast spolning eller en omdragning kit för att göra detta. Var mycket försiktig när inredningar från din primära jäsning behållare till din damejeanne / fat, som den första behållaren har bottensatsen (sediment av döda jäst) och rest vid botten av behållaren. Om du undviker att röra eller omskakning detta sediment, kommer vinet produkt du rack vara tydlig och sedimentfria när du överför den till din steriliserade damejeanne / fat för den andra jäsningen.

5 Lägg ek kuber eller ekspån på denna punkt om det är dina önskemål. De kan lägga till ytterligare smak och karaktär till ditt vin. Mät 2-4 uns av ekspån per 5 liter vin. Blötlägg ekspån i kokande vatten under 10 minuter före lägga till dem i damejeanne / fat. Detta mättar och steriliserar marker. Om du inte lägger ek kuber eller ekspån, gå direkt till nästa steg i processen.

6 Placera damejeanne / fat där det kommer att finnas kvar under den sekundära fermenteringsprocessen. Det bör finnas en omgivningstemperatur mellan 70 och 75 grader Fahrenheit - jäsningsprocessen något svalare och kommer att hållas tillbaka, något varmare och det kommer att påskyndas och påverka smaken på färdiga vinet.

7 Seal din damejeanne / fat med luftsluss. Beroende på vilken typ av luftslussen du använder, kan du behöva fylla sluss halvvägs med vatten. Använda klorerat kranvatten för detta. Luftslussen kommer att producera en tätning som förhindrar syre från att komma in damejeanne / fat och låta koldioxid att fly. Du kan bekräfta jäsningen sker genom att notera bubblor av gas i den vattenfyllda luftsluss.

8 Lämna din förseglad container orörd tills den sekundära jäsningsprocessen är klar. Du kan normalt bedöma avslutad genom att titta luftslussen. När vattnet i den stannar bubblande, betyder det att jästbakterier har slut på socker att metabolisera och har blivit vilande. Smaka vin i detta skede för att se om du kan rack den i flaskor redo för nästa steg i din vinframställningen eller om den måste lämnas längre. Om du är ek åldrande vinprodukternas i en ek fat eller med hjälp av ekspån eller ek kuber, måste du också mäta hur nöjd du är med ek karaktär och om att lämna vinet längre eller inte.

9 Testa vinet produkten tills övertygad om att det är redo att skakas i flaskor - redo att drickas eller som fastställts för ytterligare åldrande. Som med inredningar vin från din primära jäsning, var försiktig under denna process inte att störa bottensatsen och rest längst ned i din damejeanne / fat eftersom detta kan göra ditt vin verkar grumlig.

Hur man gör en luftsluss


En luftsluss är viktigt att alla hem bryggeri, eftersom det håller syre borta från bryggningar, oavsett om de är vin, öl eller mjöd. Jäst vända socker till alkohol och koldioxid. Koldioxiden måste tillåtas att fly eller farliga tryck kan bygga upp och splittras brygg fartyg. Syre måste hållas borta från brygden dock som alkohol utsätts för syre förvandlas till vinäger. En luftsluss är en gastät envägsventil utformad för att låta koldioxiden ut samtidigt förhindra syre från luften från att komma in. Beroende på våld av fermenteringen, det finns två enkla sätt för ett hem bryggeri att göra en luftsluss.

Instruktioner

Blow Off Tube Technique

1 Borra ett hål i gummiproppen, precis mindre än ytterdiametern av slangen.

2 Sätt slangen genom gummiproppen, så en tum eller så av slangen skjuter in din jäsningskärl.

3 Sätt i proppen och slangenheten i jäskärlet. Röret ska sluta i luftrummet, som kallas ett huvudutrymme, ovanför brygd. Om röret slutar i din brygd, dra tillbaka genom proppen lite.

4 Fyll ett dricksglas eller kanna hälften med vatten.

5 Placera änden av den klara slangen i dricksglas eller tillbringare.

ballong Technique

6 Peta ett hål i botten av en ballong med en rak stift.

7 Sträck Ballon över halsen jäsningskärl.

8 När jäsningen börjar, blåses CO2 ballongen, men hålet förhindrar en uppbyggnad av tryck.

Ölbryggning Kit för nybörjare


Om smaka lokalt tillverkade öl är inte tillräckligt för att tillfredsställa din kärlek till öl, kan ölbryggning vara en spännande hobby. Crafting ett hem bryggt smak, som är anpassad till din smak, tar en del arbete. Men det slutliga resultatet att sparka tillbaka med en flaska din hemgjorda delikatess erbjuder en känsla av stor belåtenhet. Att komma igång är enkelt, eftersom många hem bryggning kit för nybörjare finns på marknaden.

Home Brewers Outpost

Hem Brewers Outpost erbjuder ölälskare en mängd olika alternativ för både öl och vin gör kit. Deras öl gör startpaket varierar från $ 94,95 till $ 339,95 med extra kostnader för flaskor och kapsyler. Den billigaste kit levereras med en 6,5 liters jäsnings hink med lock, en 6,5-liters tappning hink med tapp, tredelade luftsluss, ingen skölj sanitizer, en hävert enhet, kristall termometer, trippel skala hydrometer, hink klipp, kvalitet flaska capper , flaskborste, en "Home Beer Making" bok, instruktioner och ditt val av ingredienser för att brygga en av sex öl. Öl val inkluderar Blonde Ale, North Rim Vete, Altitude Amber, Northface Nut Brown, Ponderosa Porter eller Beartooth Stout. Få $ 20 rabatt priset på kit om du väljer ut av ingredienser, men tänk på att du kommer att behöva köpa brygg ingredienser såsom vete, knappt, förhoppningar och jäst.

De dyrare Plus och Deluxe kit erbjuder extrafunktioner som auto sifoner, DVD instruktioner, dubbla fermentorer och lyxiga kegging eller buteljeringspaket.

ölbryggning

Home Brewing är en onlinebutik som erbjuder en mängd olika nybörjare bryggsatser som sträcker sig från $ 69 till $ 449,95. Ett populärt val för många som köper via denna webbplats är True Brew Gold HomeBrew Kit, vilket inkluderar handbok och instruktioner, 7,8 gallon jäsa hink, en lock borras och genomföringen, Sann Brew rack och fylla kit, 6 gallon glasdamejeanne, jäsning termometer, liten buon vino fylld propp, hydrometer, tappning tapp, Emily dubbel hävstång capper, 3 delar luftsluss, flaskborste och en C-Brite sanitizer 8-pack.

Seven Bridges Cooperative

Seven Bridges Cooperative specialiserat sig på ekologisk brygg för fans av organiskt. Detta företag erbjuder fyra startpaket för början bryggerier: Single Stage Brewery (glas) med ekologisk öl Kit, Enstegsmodell Brewery (plast) med ekologisk öl Kit, Complete 2 Stage bryggeri med ekologisk öl Kit och Deluxe 2 Stage Brewery (2 glas) med organiska öl Kit. Prisintervallet på dessa kit varierar från $ 95 till $ 229.

Var och en av dessa kit erbjuder liknande produkter till de ovan angivna brygga kit. Satsen i sig är inte det som gör ölet organiskt, men brygg ingredienser. Så köp smart och tänk på att ekologiska ingredienser kit kan köpas oberoende av bryggsatsen.

Hur man gör Hem Brew med LEAF Humle


Leaf humle minska en hel del av det arbete som går in i ölbryggning. Den intakta hop lämnar stammen lätt från vörten vilket gör det enkelt att ta bort alla spår av humle före jäsningen. Pellets humle är finmalda och ofta slinka igenom korn väskor och silar, lämnar sediment i vörten. Bryggning med blad humle är enklare och lika välsmakande.

Instruktioner

Gör ditt Wort

1 Fyll en 5-gallon stockpot med vatten. Koka under fem minuter. Ta bort från värmen, täck och låt svalna medan du lagar mat vörten.

2 Lägga filtrerat vatten, hälften av dina humle, malt och korn till 8-gallon stockpot. Slå på spisplattan och låt blandningen koka. Rör om ofta för att förhindra att socker i malt från brännande. Släpp värmen till en sjuda. Ställ ett kök timer för 60 minuter. Täck och låt ingredienserna sjuda i en timme.

3 När kökstimer slocknar, öppna locket och tillsätt de återstående blad humle. Avkastning på locket och låt sjuda i ytterligare 15 minuter. Avlägsna stockpot från brännaren.

4 Lägg en annan runda av humle till pannan och rör om väl. Låt dessa humle dra i 10 minuter. Ta bort alla spannmålssäckar och pressa ut så mycket vätska som möjligt. Sila vörten genom en sil eller cheesecloth placeras inuti din damejeanne tratt.

5 Med användning av samma tratt, tillsätt det kylda vattnet till blandningen. Fylla damejeannen till 5-gallon märke. Kontrollera temperaturmätaren på sidan av damejeanne för att säkerställa att vörten är rätt temperatur för din jäst. Om inte, låt den svalna till rätt temperatur.

6 Häll i paketet öl eller lager jäst. Sätt damejeanne kork och luftsluss på plats. Fyll luftslussen med vatten för att förhindra luftburna föroreningar från att komma in i damejeanne och vörten. Plocka upp damejeannen i handtaget och swish den fram och tillbaka för att blanda jästen i vörten.

Jäsning och buteljering

7 Hur man gör Hem Brew med LEAF Humle

Buteljering är det sista steget i homebrewing.

När jästen börjar arbeta, ser du luftbubblor driver sin väg genom luftslussen. När du inte längre ser luftbubblor, ölen redo att flaska.

8 Kör dina flaskor genom en diskmaskin cykel. Använd en icke-klor desinfektionsmedel som B-Brite istället för maskindiskmedel. Se till att värmetorrcykeln är tillkopplad; Detta är det enklaste sättet att sterilisera flaskor. Medan diskmaskinen körs sanitize din hink, tapp, lock, omdragning rör och flaska fyllmedel i en B-Brite lösning. Skölj dem ordentligt.

9 Placera öl fyllda glasbehållare på disken. Placera ena änden av inredningar röret i damejeannen. Använda sifonen för att få ölet som strömmar från damejeannen till hinken. Töm alla öl i hinken och lämna jästen och återstoden i damejeannen. Sätt på locket på hinken.

10 Flytta damejeannen ur vägen. Placera hinken på disken, och låt det sitta i några minuter. Fäst omdragning slangen till tappen och sätta flaskan filler i den andra änden.

11 Placera flaskan fyllmedlet i en ren flaska. Öppna tappen för att tillåta ölet att flöda. När flaskan har en tum av utrymme kvar, ta ut flaskan fyllmedel. Placera ett lock på flaskan och använda skyddaren för att ordentligt täta kanterna. Upprepa denna process med de återstående flaskorna. Förvara flaskorna i en sval, mörk plats och inte röra dem i sex månader.

Du behöver inte specialutrustning för att göra honung vin eller mjöd. Inte heller behöver du köpa en dyr vinframställning kit. En hemmagjord jäsande fartyg kan göras från objekt från mataffären och några billiga objekt från din lokala brew butik. Om din stad inte har en brygga butik, kan objekten köpas online på olika återförsäljare.

Instruktioner

1 Ta bort locket från en 2- till 5-liters vattenkanna. Mäta avståndet över centrum av kannan öppningen med ett måttband eller linjal. Mindre kannor kan vara så liten som 2 inches medan större kannor kan vara 4 till 5 inches. Sätt tillbaka locket på kannan.

2 Besök din lokala brew butik. Be expediten för en gummikork propp för bryggning, som är av samma storlek som kannan öppningen. Dessa gummikorkar kommer i en mängd olika storlekar. Se till korken har ett centrumhål som går genom den.

3 Köp en plast luftsluss och ett paket med champagne vinjäst.

4 Sätt i luftslussen i mitten av gummikork, trycka ner i hålet tills den är säker och kan inte enkelt tas bort.

5 Häll ut en liter vatten från kannan. Du kan spara detta för att dricka eller matlagning, om så önskas.

6 Häll fyra pund av honung per gallon av mjöd du planerar att göra till en stor stockpot. Till exempel, om du har köpt en 5-liters kanna vatten, behöver du 16 pund av honung. Ta honungen till en sjuda på låg värme. Detta kommer att döda alla vilda jäst i honungen som kan påverka mjöd.

7 Häll varm honung i det återstående vattnet i kannan. Cap med korken, att trycka ordentligt på plats. Fyll i luftslussen halvfull med vatten.

8 Ställ kannan på en varm plats och låt honung vinet jäsa i 60 till 90 dagar. Jäsning sker när luftbubblor inte längre stiger i luftslussen.

Tips

  • Du kan också använda vitt vin jäst för honungsvin.
  • Du kan göra en jäskärlet för honungsvin med hjälp av en lerkruka eller stockpot och cheesecloth. Förbered honung, tillsätt vatten och täcka lerkruka med flera lager av cheesecloth. Säkra cheesecloth på plats med en stor gummiband eller en sträng.

Homebrewing, eller göra öl hemma, har nyligen blivit en mycket populär hobby. Bryggning hemma tar bara ett par bitar av utrustning och några ingredienser och nästan alltid resulterar i en mycket god smak slutprodukten. Det finns ett antal online-företag, liksom lokala homebrewing butiker, som säljer all utrustning som behövs, samt ingredienser för att producera din första fem gallon (cirka två fall) av öl, allt för under $ 150. Ingredienser för att producera ytterligare två fall av öl kan köra ungefär $ 25 to $ 50 per parti, beroende på vilken typ av öl som produceras.

Utrustning

För bryggning hemma, bör utrustningen innefatta en pott som kommer att hålla åtminstone fyra liter, en spis, en hink för fermentering, en hink för buteljering, en luftsluss, en sifon med slang, kapsyler och capper.

ingredienser

De fyra grundläggande ingredienserna i öl är vatten, socker (vanligen från mältat korn), humle och jäst. De flesta börjar homebrewers använder maltextrakt, som är helt enkelt socker som redan har extraherats från mältat korn. Mer avancerade homebrewers använda mältat korn och en kontrollerad extraktion temperatur, eller mäsk, att få sockret för sin öl.

Brewing Day (Boiling)

Brygg dag börjar med kokande vatten och tillsätta malt socker och eventuella bitte humle. Blandningen kokas därefter, vanligtvis i ungefär en timme, med ytterligare humle tillsätts mot slutet av koka för smak eller arom.

Brewing Day (Kylning och jäsa)

Blandningen kyls sedan (på detta stadium den ojästa öl är känd som vört) och vörten överföres till en fermenter hink, toppade till fem gallon, och jästen tillsätts. I en dag eller så, kommer jästen börjar jäsa vörten till öl, som producerar koldioxid som bubblar genom luftslussen.

Överföra och tappning

Efter jäsa under minst en vecka, kommer jäsningen slutar bubbla genom luftslussen, och ölen kan överföras till tappning hink. Vid denna punkt, är mer socker som tillsatts och ölen är flaska. Den extra socker i flaskan förbrukas av jästen, skapar kolsyra. Efter åtminstone två veckor karbone, ölen är färdig att drickas.

Damejeanner är oftast klara glasflaskor som håller sex till sju liter öl som det jäsa. De liknar de gigantiska plastkannor som vänds upp och ner i kontorsvattenkylare. Självklart, sitter damejeanne platt på sin bas när jäsa. Även om dessa fartyg, som kostar ungefär $ 25, är att föredra av många hem bryggerier, andra använder livsmedelskvalitet plasthinkar som modifieras något för bryggningen.

Instruktioner

1 Köp eller få en livsmedelskvalitet hink med lock. Du kan köpa en livsmedelskvalitet hink på en restaurang leverans butik, eller du kanske kan få en gratis från en lokal deli eller bageri. Ett bageri kan få isbildning i hinkarna, som är relativt lätt att rengöra. Delis kan få pickles i hinkar, som skulle kunna bidra bismaker till din brygd. Försök att få en hink med ett handtag, men se till att handtaget inte gå hela vägen genom skopan. Om du har ett val av skopor, inspektera den för hack och bucklor på insidan. Bryggning och städning går hand i hand. Repor på bryggytan kunde dölja bakterier som kan skada din öl. Se till att du får en tättslutande lock.

2 Rengör och testa din hink. Med hjälp av en mild blekmedel lösning - ungefär en kapsyl för varje liter vatten - rengöra din hink med en icke-slipande svamp. Rengör det mycket försiktigt - brygg innebär att ge en fin livsmiljö för jäst, och överallt där jäst vilja leva, bakterier vilja leva också. Bakterier gör öl smakar illa och kan göra dig sjuk. Testa skopan se till att den är vattentät och det finns inga osynliga sprickor. Se till att locket sitter ordentligt.

3 Köpa en-vägsventilen. Jäsande jäst kommer att producera koldioxid. I en förseglad glasbehållare, kommer trycket av denna gas så småningom blåsa av locket från kärlet. Damejeanner behöver ett sätt för gas att fly. Ventilen måste också förhindra främmande föremål från att komma in. Ange en backventil, även känd som en luftsluss. Det ser ut som en s-fälla under vasken, men det står rakt upp från en damejeanne. En envägsventil är plast och kostar ungefär $ 1.50 på en lokal homebrew butik. När de är fyllda med vatten, gör det stigande gas att fly och hindrar bakterier från att komma in i kärlet.

4 Passa en-vägsventilen. Det finns två sätt att göra detta. Ventilen kan sitta i en stor gummikork som har ett hål för luftslussen. Dessa kan köpas i ett hem brew butik. I andra fall kan en gummi o-ring monteras runt ett hål i locket. Dessa kan vara tillgängliga på hem brygga butik eller på en byggnad leverans butik i VVS avdelning för pocket förändring. Borra ett hål stort nog för O-ringen eller kork, montera sedan en du använder i hålet - Det bör passa väl. Den svåra delen i beslutar sig för att använda är kostnads-nytto. Eftersom gummikorkar är avsmalnande, inte borrhålet inte behöver vara en exakt storlek. Men de flesta människor inte har en bit kan borra en 1- eller 2-tums hål i ett lock. Att köpa en sådan bit kan förstöra de ekonomiska fördelarna med att göra din egen damejeanne.

5 Placera luftslussen. O-ringen måste passa väl i hålet, men också tätt kring luftsluss. Luftslussen, likaså bör också passa väl i korken.

Det kan vara svårt att tro, men du kan faktiskt använda mjölk kannor att jäsa öl --- perfekt för alla som dricker mycket mjölk och är på en budget när det gäller öl-bryggning leveranser.

Instruktioner

1 Rengör mjölkkannor med luktfri diskmedel. Du kan använda nästan vad som helst för att jäsa öl så länge det är noggrant rengöras och desinficeras. Med mjölk kannor, säkert du vill inte ha några rest smaker att komma in i din öl.

2 Sanera mjölk kannor med desinficeringslösning.

3 Koka vört enligt receptet för den specifika öl du gör. Om kokande 3 liter för en liten brygga, behöver du 3 en gallon mjölk kannor; om kokande 5 liter behöver fem mjölk kannor.

4 När du är klar kokande vörten använda sifonen att överföra vört i varje mjölkkanna.

5 Stäng kanna. För att hålla din öl saneras, och låta koldioxid att släppas under jäsningen, du kommer antingen att stänga kannan med en propp (gummi eller plast) och en luftsluss, eller du kommer att behöva använda en utblåsningsröret, som passar i mynningen av kannan och släpper in i en liten hink med vatten. Om ditt mål är billig bryggutrustning, utblåsningsrören och hinkar (eller ens muggar om du inte har något annat) är det billigaste alternativet.

6 Vänta ca 10 dagar för jäsning, tillsätt sedan priming socker och flaska.

Tips

  • De flesta recept för öl är för 5 gallon partier, vilket är varför du behöver 5 1 gallon mjölk kannor. Men du kan spara lite tid och ansträngning genom att göra en mindre sats, därför använder så många mjölkkannor och stänga mekanismer som är nödvändiga.
  • Plast är svårt att sanera och använda för någon längre tid. Om du använder plastmjölkkannor, överväga att spara många, och bara använda dem en gång eller två gånger för jäsning, för att säkerställa att utrustningen förblir saneras och bismaker kommer inte infektera öl.

Hur Brew jäst öl


Jäst är den lilla, svamparbetshäst bryggning. Den omvandlar de tillgängliga fermenterbara socker till etanol. Det finns två typer av jäst i bryggning. Top jästar fungerar bäst vid varmare temperaturer och används för att göra ales. Bottenfermenterande jäst fungerar bäst under rumstemperatur och används för framställning av lageröl. Även brygg kan vara en mycket komplicerad process, kan öl göras med endast fyra grundläggande ingredienser.

Instruktioner

förbereda Wort

1 Värm en till två liter vatten till kokning i mindre potten. Stäng av värmen och låt täckt. Detta kommer att användas för att kyla och bringa vörten till 5 gallon senare.

2 Värm 4 liter vatten till nära kokning i 5-gallon vattenkokare.

3 Tillsätt maltextrakt och rör om tills helt upplöst. Omrörning är mycket viktigt om du använder flytande extrakt; det hindrar vätskan från brännande vid botten av kolven. Om du använder torrextrakt, vara noga med att röra ofta och bryta upp klumpar. Håll utkik efter någon som kan fastna på sidorna eller sjunker till botten. Val av extrakt är till stor del en fråga om företräde.

4 Ta vörten till en koka och tillsätt 1 oz. av humlepellets. Koka i 30 minuter.

5 Tillsätt andra paket pellets och koka i ytterligare 15 minuter.

6 Täck vörten och ta bort från värmen.

7 Fyll din diskho eller badkar med kallt vatten. Ställ vattenkokaren i vattnet. Kyla vörten till minst 70 grader. Använd is om så önskas. Om använder sink, kommer vattnet måste bytas ofta. Om du använder badkar, fyll på med tillräckligt med vatten för vattenkokaren delvis flyta. Låt grytan delvis frilagda så att värmen att fly.

sanitizing

8 Förbered en desinficeringslösning. Du kan använda en jodofor jod-lösning utspädd i vatten, en specifik brygg desinfektionsmedel eller svag blekmedel. Om du använder jod eller blekmedel, skölj din fermentor och verktyg.

9 Sanitize all utrustning som kommer i kontakt med den kylda vörten.

10 Sanitize jästen paketet och sax genom att gnugga med alkohol eller steriliseringslösning.

Använda en luftsluss

11 Förbered en svag desinficeringslösning. Detta kommer att användas för att delvis fylla luftslussen. Luftslussen tillåter koldioxid som produceras under jäsningen för att fly. Den förhindrar också uteluft och föroreningar från att komma in.

12 Montera luftslussen och fylla hälften med steriliseringslösning. Cap luftslussen och försiktigt in den i hålet i fermentorn lock.

13 Använda en utblåsningsröret genom att fylla en plast kanna eller flaskan till hälften med steriliseringslösning.

14 Infoga en ände av den extra slangen i locket till fermentorn. Placera den andra i flaskan som innehåller desinficeringslösningen.

Jäsning

15 Säker nylonnät över plast jäsande-hink.

16 Häll försiktigt vörten i fermentorn. Häll snabb nog för lite stänk inträffa. Detta kommer att hjälpa lufta vörten och ge behövs syre för jästen.

17 Öppna paket ale jäst; stänka in i vörten.

18 Säkra locket ordentligt till hinken. Skaka eller rock hink att plaska vörten runt inuti. Detta kommer att ytterligare lufta vörten och ger gott om syre för jästen.

19 Placera fermentorn i en sval, skuggig plats och låt jäsa i två till tre veckor.

buteljering

20 Bered mer desinficeringslösning. Fyll en stor hink och mindre behållare.

21 Placera så många flaskor som möjligt i hinken av lösningen och låt suga.

22 Blöt kapsyler i mindre behållare med desinficeringslösning.

23 Lös upp 5-oz. priming socker helt 2 koppar hett vatten. Låt det svalna och häll i tappning hink. Detta kommer att producera en mindre skala jäsning i flaskorna som kommer karbonat ölet. Detta förebygger också överskott av socker från överkarbone ölet.

24 Överför öl från den primära fermentorn i tappning hink genom hävert genom plastslangen och omdragning sockerrör. Var noga med att se till att så lite jäst sediment som möjligt in i tappningsskopa.

25 Fyll flaskorna till högst 2 inches från toppen. Lägg till nya flaskor till hinken vid behov.

26 Placera flaska öl i en sval, skuggig plats för minst två veckor. Detta gör det möjligt ölet för att tillräckligt karbonat.

Tips

  • När du lägger till jäst vara säker på vörten är åtminstone 70 grader och ingen varmare än 75.
  • Noga med att se till att allt är korrekt sanerad under bryggningen.
  • Med hjälp av en utblåsningsröret i stället för en luftsluss under primär jäsning är ett bra sätt att förhindra en potentiell röra vid användning av mycket aktiva jäst.
  • Ren som du gå när bryggning. Detta gör det mesta av din tid och sparar besväret med rengöring när du är klar.
  • Ge öl minst 2 inches av huvudutrymmet i flaskorna för att tillåta tryckuppbyggnad. För lite huvudutrymme kan leda till överdrivet tryck orsakar flaskorna att bryta eller ens våldsamt splittras. Det är sällsynt, men kan hända. Förvara flasköl i ett område som lätt kan rengöras.
  • Jäst sediment kommer att finnas kvar i flaskan konditionerade öl, om oönskad helt enkelt hälla med omsorg.

Tanken på att göra vin hemma kan vara lite mystifierande för dem som aldrig har gjort det förut. Ett besök på en lokal brygga butik kommer att lämna dig övertygad om att du måste ha en hel del fantasi, dyr utrustning och ingredienser. Sanningen är att vin gjordes för århundraden i läder påsar och kan även göras i en tom mjölkkanna om så önskas.

brew Fartyg

En brygga fartyg för ditt vin kan vara något som kommer att hålla vinet som det jäser. För att göra en enda gallon hemgjort vin, behöver du en 8-liter stockpot, en gallon storlek mjölkkanna, en 2 gallon stengods lerkruka, en damejeanne eller en livsmedelskvalitet plast hink en gallon eller större i storlek. Varje fartyg som används för vinframställning skall steriliseras med kokande vatten innan du börjar processen. För de bästa vinprovning vin, behöver du en andra behållare med samma storlek.

Jäst

Bageri eller brödjäst kan användas, men kommer inte att ge dig de bästa vinprovning vin. Du kommer att få de bästa smaksatta viner som använder special jäst. Specialitet jäst finns på någon brygga butik eller online på vinframställning återförsäljare försörjnings. Innan du lägger jästen till juice, måste du "bevis" jästen. Detta görs genom att fylla ett glas eller skål med 1/4 kopp vatten och en matsked socker. Rör om blandningen och strö jästen over the top. När nivån av blandningen har stigit till två gånger djupet i glaset eller skål och ytan är bubblig, har jästen preparerat.

luftslussar

Gamla timers som gjorde hemgjort vin används sällan luftslussar. De band helt enkelt en stor bit av cheesecloth över bryggkärlet medan vinet jäsa. Idag kan du köpa luftslussar som kan föras in i gummiproppar för dunkar eller kan pressas på plats i en plasthink lock när du borra ett hål. Andra hemgjorda luftslussar kan vara en enkel längd av livsmedelskvalitet rör med en ände införd i det slutna bryggkärlet och den andra änden i en burk halv fylld med vatten. Syftet med en luftsluss är att tillåta trycket att undkomma kärlet medan vinet är bryggning. En enkel ballong med små porer kan tjäna som en luftsluss över toppen av en mjölkkanna.

Frukten

Vin kan göras av någon typ av druvor och många olika frukter. Vattenmelon, plommon, persika och björnbär är bara början när du gör hemgjord fruktviner. skall tryckas eller mosade att frigöra juice innan vinframställningen frukter och vindruvor. För en mycket enkel vin, kan du använda 100 procent druvjuicekoncentrat hittas på någon livsmedelsbutik.

Socker

De flesta vin recept kräver tillsatt socker. I allmänhet, du lägger ett pund av socker för varje liter vin du gör.

enkel vin

I en ren, tom mjölkkanna, häll innehållet i 3 behållare med fryst druvjuicekoncentrat. Tillsätt 6 behållare med vatten. Lägg i en extra halv kopp socker. Placera locket på behållaren och skaka tills sockret är helt upplöst i vätskan. Använd en synål att pussla tre små hål i slutet av en ballong. Sträcka halsen av ballongen över mjölkkanna öppningen. Trycker återstoden av ballongen in i mjölkkanna. Efter en dag eller så, kommer ballongen börjar stiga ut ur kannan. Kontrollera ballongen efter två veckor. Om det är helt tömd, är vinet redo att flaska eller dricka.