brygga risvin

Så att brygga Soju


Brewing soju, en koreansk risvin, sparar pengar och gör att du kan ställa in alkohol och socker till din personliga smak. Brygg soju kan göras på ungefär tre veckor till en kostnad (2010) av mindre än $ 1 en kopp i Fresno, Kalifornien. Kostnaderna kan variera beroende på land.

Instruktioner

1 Placera 2 koppar vitt ris i durkslag och skölj i kallt vatten.

2 Placera i ris ångbåt och tillsätt kallt vatten. Tillåta att dra i en timme.

3 Ånga i ris ångbåt under en timme bort sedan och svalna i fem minuter.

4 Placera kokt ris i förslutningsbar behållare och tillsätt 4 koppar kallt vatten, 8 matskedar Nuruk enzym och jäst. Rör om tills enzym och jäst är upplöst och försegla behållaren.

5 Rör blandningen två gånger om dagen under de första fem dagarna tätnings behållaren efter varje omrörning. Låt behållaren att sitta ostört under de följande två veckor eller tills luftslussen slutar fizzing.

6 Sätt cheesecloth i durkslag och placera durkslag över potten så vätskan filtreras genom durkslag i potten. Häll blandningen från behållaren i durkslag.

7 Häll två koppar vatten i durkslag över ris.

8 Tillsätt 4 matskedar socker till vin i grytan och rör om tills det är upplöst.

9 Häll och servera.

Tips

 • Låt sitta ostört under längre tid för högre alkoholhalt.
 • Lägg till ytterligare socker för sötare vin.
 • Tillsätt ytterligare vatten till färdig vin att späda alkoholhalt om så önskas.
 • Nuruk finns på många asiatiska marknader eller kan göras via recept i "Handbook of Indigenous fermenterade livsmedel."
 • Se upp för gas uppbyggd i slutna behållare och ventilera om det behövs för att minska trycket.

Om Risvin

January 4

Om Risvin


Det finns många typer av alkoholhaltiga drycker, med olika ingredienser som jästa eller omvandlas för att skapa goda drycker. En av dessa är risvin, som är populär över hela världen och som ändras något beroende på region den är gjord i. Kanske den mest kända risvin är japanska skull, men det är inte allt som finns.

Historia

Gamla östra nationer började traditionen att skapa risvin. Det är därför skull är en av de äldsta typerna av denna alkoholdryck. Kina, Japan, Thailand och angränsande nationer hade sina egna speciella typer som finns. Senare, när handelsvägar öppnas upp mot väst, risvin gjorde sin väg in i växande kulturer i Indien och de omgivande områdena. Här utvecklades risvin genom åren, och idag många platser har sin egen form.

Produktion

Risvin görs mindre som druvvin och i stället bryggt på ett sätt som liknar öl. Ris kokas, kyls och sedan in i ett tråg. När tillräckligt ris har gjorts ett skikt av jäst satt över det. I skull produktion är Aspergillus oryzae jäst form som används. Jästen blandas med stärkelse i riset, vilket orsakar en sur reaktion som skapade socker. Jäst som växer sedan slukar sockret och omvandlar den till alkohol. Risvin är oftast tillåtet att sitta i minst 6 månader innan den tappas och säljs.

alkoholhalt

Risvin har den högsta alkoholinnehåll, i genomsnitt, av alla de jästa drycker. Öl, som är lägre på denna totempåle, med en halt av 3 till 8 procent alkohol. Grape vin är 10 till 20 procent alkohol i genomsnitt. Risvin, å andra sidan, går mellan 18 och 25 procent alkohol. Detta är 36-50 bevis.

typer

Det finns många typer av risvin. De beror på den region som de är gjorda, såväl som den speciella konsistens och smak de får efter att bryggas. Skull är den traditionella japanska risvin. Amazake, också från Japan, bryggs så att det är mindre alkoholist. Choujiu är en risvin från Kina som är tjock och mjölkaktig på grund av jäst kvar inne i den. Makkoli är liknande, men tunnare. Det härstammar från Korea. Dessa är bara några av de olika typerna av ris viner, med andra som har olika blandningar som omfattar tjocklek, grumlighet och sötma.

Varning

Som med alla alkoholhaltiga drycker, är det viktigt att begränsa intaget av risvin per sammanträde. Eftersom risvin har en högre alkoholhalt än druvvin, till mindre behov vara full för att få samma mängd alkohol i ditt system. Använd aldrig ett fordon under påverkan av risvin, och gör ditt bästa för att känna dina personliga gränser. Dricker för mycket kan orsaka tillfällig hjärnskador, förlust av nervsystemets funktioner och eventuell förlamning eller död.

Hur man mäter styrkan risvin


Risvin är en populär form av alkohol i hela Asien och, som namnet antyder, den är gjord genom jäsning rice.If du ölbryggning risvin du vill veta percentage.The japanska mängd risvin, sake, är typiskt mellan 15 och 17 percent.Using en hydrometer du kan testa styrkan i din brygga så att du vet precis hur hård att hälla dessa cocktails.

Instruktioner

1 Testa kalibrering av hydrometern. Göra genom att placera den rengöras och steriliseras hydrometer i en steriliserad glas vatten av rumstemperatur, som bör vara 68 grader Fahrenheit.The hydrometer bör läsa 1,000, som är den ursprungliga vikt (OG) av rent vatten.

2 Häll cirka en kopp ojäst ris vätska i den genomskinliga plastbehållaren. Det bör finnas tillräckligt med vätska i behållaren, så att den hydrometer kan flyta fritt. Sänk hydrometern i riset sprit och bläddra att undanröja eventuella klängande luftbubblor.

3 Anteckna mätningen på sidan av hydrometer.This kommer att ge dig före jäsning allvar av vätskan, eller den ursprungliga vikt (OG). Att lägga till några alkoholfri karamellfärg i blandningen kan göra hydrometern lättare att läsa.

4 Mät vätskan igen efter jäsningen ungefär complete.Measuring alkoholhalten kommer att hjälpa dig avgöra om blandningen är klar jäsa. Numret du får från hydrometern här gången kallas slutliga vikt (FG).

5 Ta vörtstyrkan och subtrahera och subtrahera det från den slutliga allvar och sedan multiplicera det resulterande antalet med 131. Detta kommer att ge dig alkoholvolymprocenten (ABV), som är den kommersiella standarden internationellt för att mäta alkoholhalten. Ekvationen kan förenklas till ABV = (OG-FG) x131.

Så att brygga öl med Beano


För dem som sysslar med skärande kolhydrater och kalorier från sin kost, kan öl vara en olycklig olycka av carb-räkning. Öl är relativt hög i kolhydrater, främst från socker och stärkelse. Lyckligtvis finns det ett mycket enkelt och billigt sätt att brygga en "lätt" öl, minska kolhydrater med ungefär hälften, genom att använda en produkt som kallas Beano. Beano är faktiskt ett enzym som kallas alfa-galaktosidas. Det säljs på apotek som ett matsmältningen, men när de läggs till öl det bryter ner komplexa kolhydrater som jästen inte kan komma till. Det kan också innebära att ge ölet en tunnare smak, som kan vara mer acceptabel i några öl än andra.

Instruktioner

1 Kombinera och koka ditt vatten, maltextrakt, humle och andra ingredienser enligt receptet.

2 Sanera din fermentor med en svag blekmedel eller kommersiella desinficeringslösning, liksom all annan utrustning som kommer i kontakt med öl, såsom termometer, tratt och jäsröret.

3 Tillsätt 3 liter vatten till sanerad jäskar under en 5-liters sats av öl.

4 Lägg dina kokt ingredienser (vört) till det kalla vattnet i fermentorn. Lägg till ytterligare kallt vatten för att göra 5 liter, om det behövs.

5 Lägg ditt paket jäst till fermentorn när ölet har svalnat till 75 grader Fahrenheit.

6 Vänta cirka tre till fem dagar för den första jäsningen att avta. Jästen är mycket aktiv när den först tillsattes, och det kommer att kasta bort skum för första dagarna. Använder en fermentations slang kopplad till toppen av fermentorn, om så önskas, för att fånga skummet.

7 Överför din öl till en sekundär fermentor, desinficeras på samma sätt som din primära fermentor, med hjälp av en sanerad hävert.

8 Tillsätt tre krossade tabletter Beano till 5 liter öl i den andra fermentorn omedelbart.

9 Bifoga ditt luftsluss till toppen av fermentorn och låt ölet jäsa under den tid som anges av ditt recept, allt från några dagar till flera veckor.

10 Låt öl att jäsa till fullbordan, med specifika mätningar gravitations med en hydrometer på varandra följande dagar för att säkerställa att jäsningen är klar. När dina avläsningar är samma på två eller tre dagar i följd, är det gjort.

11 Bottle din öl.

Tips

 • Försök lägga Beano till ett mindre urval av din öl först ta reda på om du tycker om resultatet. Om du är nöjd med smak, lägga till den i hela partiet nästa gång.

Så att brygga Herbal Beer


Njut av den goda smaken av hembryggt öl med tillsats av hälsofördelar. Örter som rölleka, en ört för att hjälpa läkningsprocessen, citronmeliss, med sina lugnande egenskaper som är också till hjälp för förkylningar och influensa, och gråbo, som hjälper matsmältningen, är alla populära tillägg till öl. Med hjälp av en enkel process, kan dessa öl med hälsofördelar lätt bryggt hemma.

Instruktioner

1 Häll vattnet i lager potten och koka upp. Tillsätt muslin väska innehållande rölleka, socker och melass och koka i 30 minuter. Ta bort från värmen och låt svalna till rumstemperatur. Ta påsen ur vätskan.

2 Bered en steriliseringslösning genom att lösa 5 Campden tabletter i en pint varmt vatten. Tvätta jäsningskärl, bung, luftsluss och tratt. Skölj väl med steriliseringslösning.

3 Tillsätt jästen till den kylda vätska enligt tillverkarens anvisningar och rör om väl för att blanda.

4 Häll i den steriliserade jäskärlet och täta med luftslussen och propp.

5 Placera kärlet i ett varmt rum för att jäsa. Låt stå i 7 till 10 dagar tills skummet har avtagit.

6 Bered en steriliseringslösning som beskrivs i steg 2. Tvätta ölflaskor, mössor och suga slang och trollspö skölj väl med lösningen.

7 Noggrant sifon öl i flaskorna. Lägg 1/2 tsk. socker till varje flaska skruva sedan på locken ordentligt. Skaka försiktigt för att lösa upp socker. Etikett och datum. Förvara i en sval mörk plats för två veckor till karbonat.

Tips

 • Andra smaker kan bryggas genom att ersätta rölleka med 1/2 oz torkad gråbo eller 2 oz torkade citronmeliss.

Så att brygga iste i Mr Coffee Iced Tea Maker


Det finns inget som ett glas iste på en varm dag. Mr Coffee Iced Te kan användas för att enkelt brygga iste på mindre än 10 minuter. Det kan också användas för att göra iskaffe - följ samma riktning för bryggning iste men lägga 10-14 msk. av kaffebönorna i stället för te.

Instruktioner

1 Fyll Iced Tea Maker tillbringare med vatten till 2-qt. markera.

2 Häll vattnet i vattenbehållaren på toppen av Iced Te bas (den del av maskinen med strömbrytarna). Fyll kannan med isbitar till 2-qt. markera.

3 Placera den svarta stöpning korgen på toppen av kanna och ställa in ett pappersfilter inne i korgen.

4 Placera den lösa te eller tepåsar i blötläggnings korgen. Täck stöp korg med lock.

5 Skjut kanna säkert på plats på Iced Tea Maker bas så att öppningen på stöpning korg locket är precis under den övre del av maskinen.

6 Koppla in sladden i ett eluttag och slå på maskinen. Lampan tänds.

7 När bryggningen är klar kommer iste maker automatiskt stängas av. Skjut kanna bort från maskinen och låt te att tömmas helt från blötläggnings korgen.

8 Avlägsna blötläggnings korgen och kassera dess innehåll. Skölj locket blötläggning och korg med vatten och ställ åt sidan. Sätt tillbaka locket på kannan och tjäna te.

Så att brygga och Blötläggning Tea


Oavsett om du förbereder te från koppen eller gallon finns lämpliga metoder för att stöpning och bryggning te. Läs vidare för att lära sig att brygga och branta te.

Instruktioner

1 Förstå att bryggning och stöpning te innebär att du kommer att föra vatten till en koka och sedan lägga till den verkliga te eller tepåsar för en bestämd tid. Stöpning te längre kommer att producera en starkare smak slutresultat. Samtidigt kommer en del teer (såsom grön eller vit) brinna om de är genomsyrad för länge.

2 Det första steget till att brygga te är att föra kallt vatten till en koka eller i närheten av koka, beroende på instruktionerna. Bestäm om du vill branta te i en kopp, glas kanna eller gryta med kokande vatten. När vattnet är lämpligt uppvärmd, tillsätt te och förutse blötläggningstiden.

3 Stöpning te timing tar lite trial and error. Du vill inte att överskrida te eftersom det kan smaka bittert. Inte låta te till branta tillräckligt länge kommer inte extrahera antioxidanter och andra fördelar av teblad. Täcker behållaren som du branta te i förhindrar eteriska oljor från förångning i luften samtidigt te brygger. Ju längre du låter te med koffein branta, desto starkare mängden koffein i te.

4 Kall bryggt te är ett alternativ till varm brygg som tar mycket liten ansträngning. Fyll bara ett stort glas kanna med kallt vatten och tillsätt te eller tepåsar. Placera den täckta kanna i kylskåp i åtta till tolv timmar och sedan avlägsna teblad eller tepåsar. Kall bryggt te är ett överlägset alternativ till sol bryggt te eftersom det minskar risken för bakterier bildar.

5 Färskhet är viktigt när det gäller att brygga te som eteriska oljor som får infunderas i vattnet blir mindre kraftfull med tiden. Många teblad förlora sin styrka så butiken te i lufttäta glasburkar om man köper lösa eller om tepåsar inte är individuellt förseglade. Den finaste provsmakning bryggt te kommer från stöp färska, lösa teblad. Om du köper te lös, köper bara vad man rimligen kan använda så det kommer inte gå inaktuella.

Tips

 • Prova att experimentera med din favorit smaker med teabag kombinationer såsom pekoe svart med några persika eller hallon växtbaserade tepåsar blandas in för en förändring.
 • Vissa teer bäst förberedda med kokt vatten medan andra teer kräver vatten värms strax under kokpunkten. Se till att följa anvisningarna för det specifika teblad du kommer att använda.

Det finns många delar av utrustning som kan göra homebrewer livet lite enklare (och ölen lite bättre). En av de mest mångsidiga anordningar är pumpen hög temperatur, som kan användas på många olika sätt under bryggningsprocessen. Med modeller som kostar $ 150 eller mindre, är en pump med hög temperatur en investering som kommer att betala stora utdelningar under din brewday.

Överföring av varma vätskor

Ölbryggning kräver överföring av stora volymer av vätska. Detta är inte en stor oro när du fyller en vattenkokare med kallt vatten för uppvärmning, men det kan bli mycket farlig när man försöker flytta en stor vattenkokare full av varm vätska. Med hjälp av en pump med hög temperatur kan bidra till att göra detta en enklare och säkrare process. Se alltid till att pumpen är ren och saneras; du kan sanera din pumphuvudet genom att pumpa en desinficerande lösning (såsom StarSan) eller kokande vätska genom anordningen under några minuter. När saneras, kan du använda din pump i varje brygg operation där du behöver för att överföra vätska från ett kärl till ett annat.

Recirkulation av Mash

En stor nytta för pumpar hög temperatur cirkulerar din mäsk vätska. Mosa innebär blötläggning din säd i vatten vid en viss temperatur. Det är svårt att hålla denna temperatur, eftersom en ouppvärmd mashtun (fartyget du använder för att mäsk säd i) kommer gradvis att förlora sin värme, och att applicera värme på botten av mashtun kan scorch säden. Lös det här problemet genom att använda två pumpar; en pump tar mäsken vätskan och pumpar den in i en vattenkokare, där det upphettas utan risk för brännande säden. Den andra pumpen sänder den uppvärmda vätskan tillbaka in i mashtun. Denna metod har också den fördelen att hålla mäsk flytande rörelse, förbättra effektiviteten och eliminera hot spots i mäsken.

Recirkulation av Wort

Recirkulerande vörten (en tysk brygg term för ojäst öl) medan du kylning är en annan uppgift att pumpen hög temperatur utmärker sig på. Många homebrewers använder en vört kylaggregat för att kyla sin vört, som innebär att placera en spole av kopparrör i den kokande vörten och sedan rinnande kallt vatten genom spolen. Effektiviteten av denna process förbättrats avsevärt genom att försiktigt whirlpooling vörten i grytan, hålla den i rörelse mot spolarna i kylaggregatet. Haka ingången på din pump upp till vattenkokaren tapp, och dirigera pumputgången tillbaka till sidan av grytan motsatt tappen. Genom att justera pumpens utgångs röret så återflödet skjuter mot grytan sida, kan du starta en bubbelpool effekt som kommer att hålla din vörten ständigt rör sig och minska kyltiden dramatiskt.

Så att brygga kaffe i en urna


Oavsett om du planerar för ett stort bröllop, dop eller andra stora insamling, brygga kaffe i en urna i stället för en kaffekanna är en bra idé eftersom urnor kan göra cirka 100 koppar kaffe, beroende på deras storlek. Du behöver inte offra kvalitet för kvantitet, och processen att brygga kaffe i en urna är relativt lätt.

Instruktioner

1 Skölj urnan med rent, kallt vatten och se till att det är frånkopplad innan du börjar. Dra kaffekorgen och stolpen ur urnan, och linje korgen med ett filter. Placera den lämpliga mängden av kaffesump i korgen och ställ åt sidan.

2 Bestäm antalet koppar du behöver göra och fylla urnan med rent vatten upp till den punkt som anges på insidan.

3 Byt stolpen i urnan och låsa den på plats.

4 Placera korgen med kaffesump ovanpå stolpen och sedan låsa locket urnan på plats.

5 Anslut urnan och det kommer automatiskt att börja brygga kaffe. Servera kaffe så snart som möjligt för att undvika en bränd smak. Koppla urnan men inte röra stången eller korg under minst 30 minuter för att undvika brännskador.

Tips

 • Rådgör alltid bruksanvisningen för specifika instruktioner.

Hur man lagrar Kombucha kultur när den inte Brygg


Kombucha kulturer kan lagras under månader i ett vilande tillstånd. De kalla temperaturerna inne i kylskåpet ta nästan aktiviteten hos en kombucha kultur till ett stopp. Bryggning som får fortsätta vid rumstemperatur kan vända kombucha sura. De flesta kombucha kulturer matas tillräckligt med socker före kylskåp lagring för att upprätthålla dem i månader. En vilande kultur kan återupplivas från kylförvaring att börja brygga färska satser av kombucha te.

Instruktioner

1 Lägg till en halv tsk lös svart te till en infusions. Sänka den laddade infusionsanordningen in i bottnen av en bred öppning glas Quart burk.

2 Värm en kopp filtrerat vatten till nästan kokning i en tekanna. Häll vattnet över te infusionsanordningen. Vänta i fem minuter.

3 Ta bort infusions. Tillsätt 1 msk socker till burken. Rör om med en träsked tills sockret är fullständigt upplöst.

4 Häll en kopp ofiltrerad kombucha te i burken. Kombucha kultur är en geléartad massa som liknar en vattenburen svamp. Dumpa ut alla te kvar i behållaren med kulturen så den är isolerad.

5 Häll kombucha kultur från sin originalförpackning i Quart burk sötad te. Försegla burken säkert med ett lock. Placera burken på en stabil yta på baksidan av kylskåpet i upp till sex månader.

Tips

 • Ta bort kombucha kultur ur kylskåpet och fylla på sött te för att starta bryggningen. Efter två eller tre bryggningar kulturen kommer att vara tillbaka till att producera kombucha te på sin ursprungliga nivå.