bruten käke katt

Hem behandlingar för en katt med en bruten fot


Diagnostisera en bruten fot i en katt är svårt, eftersom katten kan haltande av en annan anledning. När du har fastställt att du husdjur verkligen har några allvarliga problem och smärta, är det bästa tillvägagångssättet för att ta dem till veterinären så fort som möjligt. Om veterinären är inte ett alternativ, det finns behandlingar du kan vidta för att göra ditt husdjur bekväm medan de läka sig själva. Försök aldrig att ge din katt mänskliga smärtstillande. Katter är mycket svåra att medicinera rätt, och du kan förgifta dem.

immobilisering Bandage

Om bara en tå i kattfot är bruten, kan du kanske att göra henne bekväm och påskynda läkning genom att helt enkelt bandage foten, som de andra tårna kommer att stödja och fungera som en skena för den trasiga en. Detta liknar hur ett brutet finger skulle hanteras i en person. Börja med att linda med gasbinda, sedan med en stretchigt själv elastisk binda för att hålla katten från att tugga av gasväv. Var noga med att täcka skarvarna över och under pausen.

splinting

För en mer allvarlig paus, men en där benet inte kommer genom huden, tillämpa en skena. Den spillts bör vara styv, tillräckligt länge för att täcka fogarna ovanför och under pausen. Pad skenan väl för att hålla huden från att slipas som lemmen kommer att behöva splinted i veckor. Bandage bör bytas ofta för att hålla sår bildas och smitta från inställningen i. Tejpa skenan på plats och försöker att hålla katten vila och inte springa runt.

sammansatt fraktur

Om avbrottet är allvarlig nog för att ha orsakat benet att bryta igenom huden, eller om det finns någon öppet sår i samband med avbrottet, måste du ta katten till en veterinär. Smuts och bakterier har kommit in i såret och kommer att resultera i en infektion som kan döda katten. Försök inte att behandla en sammansatt fraktur hemma. Placera katten i en låda fodrad med handdukar, med en annan för att delvis immobilisera djuret för transport. Om kostnaden är ett problem för dig, kom ihåg att de flesta humana samhällen eller räddningsoperationer kommer att ha en plan på plats för ekonomiskt stöd och skulle hellre arbeta fram en avbetalningsplan med dig än vänder bort ett skadat djur.

Skador och ålder Cats

Ett brutet ben i en ung katt blir botade framgångsrikt hemma med skenor och hålla djuret lugnt för så få som fem veckor. En högt uppsatt katt, på grund av ålder, kan behöva ha sina ben fästs av en veterinär och kommer att ta mycket längre tid att återhämta sig. Ha detta i åtanke när du försöker att behandla din katt hemma.

Att ta hand om en katt med en bruten käke kan säkert vara en utmaning. Även de mest rutin delar av djurägande, såsom utfodring och grooming, är mycket svårare när ett älskat husdjur har en sådan förödande skada. Att se din katt får tillräckligt med näring medan bruten käke läker kan vara en svår uppgift, men är väl värt den tid och ansträngning för att hjälpa ditt husdjur återhämta sig.

Instruktioner

Hur att mata en katt med en bruten käke

1 Prata med din veterinär om din katts kost. Medan dess käke läker, kommer det att bli mycket svårt för den att äta på egen hand och ta in tillräckligt med näringsämnen för att hålla sig frisk. Din veterinär kommer att guida dig på rätt mängd för att mata den, och kommer sannolikt att råda dig att bryta matningarna ner i fem eller sex små måltider per dag för att optimera dess näringsvärde retention.

2 Välj en hög kvalitet, närings ljud burk kattmat skedar den rekommenderade mängden i en skål. Din katt kommer inte att kunna äta ur skålen själv, men skålen kommer att fungera som en visuell indikator som det matdags. Blanda en liten mängd av en kaloripasta, såsom Nutrical, i maten. Kalori pasta är packad med vitaminer och näringsämnen som din katts kost kan saknas och kommer att hjälpa den att upprätthålla rätt vikt och energi som käft läker.

3 Scoop en liten mängd mat på skeden och erbjuda den till din katt. det kan vara ovilliga att äta av sked i början, så placera den mot kattens mun. Det kan vara nödvändigt att sakta öppna sin mun och skrapa lite av maten på tungan, försiktigt tvångsmatning det några inslag tills det inser att det kan slicka maten från skeden på egen hand.

4 Fortsätt att mata katten från sked tills det verkar helt eller tappar intresset. Erbjud färskvatten hela din utfodring session för att hjälpa tvätta mjuka maten. Inte rädd om katten inte äta så mycket som vanligt, eftersom äta kan vara smärtsamt, särskilt under de första veckorna av återhämtning. Täck eventuellt kvarvarande mat och förvara den i kylskåpet.

5 Torka din katts ansikte med en mjuk, ren, fuktig handduk efter att ha ätit. Din katt kan ha svårt att rengöra sig med en bruten käke, och kombinationen av mjuk mat och klibbig kalori pasta kan snabbt matta sin päls, så se till att du tar bort alla bitar av mat för en ren, frisk katt.

Tips

 • Följ noga din veterinär instruktioner för att påskynda längs ditt husdjur återhämtning. Ge några mediciner precis som riktade och ta det för uppföljningsbesök i tid för optimal vård.
 • Mata aldrig din katt något som inte rekommenderas av din veterinär. Även om det kan verka intresserad av att äta matrester, kan de orsaka mer skada än nytta och kan hindra din katt från att äta normal kattmat i framtiden.

När din katt är skadad, är din första instinkt att gripa honom och rusa till veterinären kontor. Detta är inte alltid den bästa första steget. Om du misstänker att din katt har en bruten tå och du behöver inte en paus för att behandla den första, kan den tid du tillbringar i väntrummet ser en enkel hårfäste fraktur utvecklas till något mycket mer komplicerat. Som din miss kattdjur vän stegar oroligt i sin bur, kan de skarpa kanterna från frakturstället att arbeta sig igenom muskler, senor, nerver och slutligen huden. För att undvika detta olyckliga resultat, läs anvisningarna nedan för att guida dig i behandlingen av en bruten katt tå, som börjar med skenor tån före avresa till veterinären.

Instruktioner

1 Ring veterinären kontor och låta dem veta vad som hänt och att du är på väg.

2 skena kattens tå innan de lämnar för veterinären. Detta kommer att förhindra ytterligare försämring till skadan medan du väntar på att ses. Börja med att rulla gasväv runt hela tassen, som sträcker sig halvvägs upp benet. Rulla gasväv i en figur-8 mönster, cirklar tassen i en slinga, den "fotled" i en annan.

3 Applicera flera lager av gasbinda, dra tätt för att hålla tårna tillsammans, men inte så hårt att du avbröt cirkulationen i extremiteten. Säkra med tejp.

4 Placera katten i en bärare och ta till veterinären för röntgen och bekräftelse av den brutna tå diagnos. Veterinären kommer att kasta eller åter skenan tassen.

5 Inringa katten till inomhus medan tass läker.

6 Kontrollera tassen dagligen för att se den gjutna eller skenan är ren och torr. Om apparaten blir våt eller smutsig, måste det bytas ut. Undersök huden runt och under anordningen för tecken på gnidning eller irritation.

7 Montera din katt för en elisabetanska krage om hon fusses med apparaten och försöker att ta bort den. En elisabetanska krage är en trattformad skyddsanordning som passar runt kattens hals, skapar en barriär som skyddar katten från självskadebeteende. De mest effektiva kragar sträcker bara förbi i slutet av kattens näsa.

8 Kontrollera kattens tår varje dag för att se till att de är varma. Jämför de skadade tårna till oskadade dem. Om det skadade området är kallare, kan det betyda blodcirkulationen inte når extremiteterna.

9 Använd en låda med låga sidor tills katten återhämtar sig från skadan. Det kan inte manövrera väl samtidigt bär en apparat. Växla till gammal stil lera kull, som klumpar skräp tenderar att klamra sig fast vid tårna. Ändra kullen tre gånger om dagen för att hålla apparaten från att bli smutsig.

Tips

 • Vira katten i en handduk innan behandling av foten för att förhindra repor. Om möjligt, ta hjälp av en vän.
 • Om du märker någon obehaglig lukt, svullnad eller smärta i samband med gjutna eller skenan, ringa veterinären omedelbart.I motsats till sitt namn, har ringorm ingenting att göra med maskar men är en svampinfektion som växer i de ytliga eller döda lager av hud, hår eller naglar. I drabbade djur, ringorm orsakar ungefär cirkulära områden av håravfall främst på huvud, öron eller tassar. Infekterad hud ser fjällig och kan även vara inflammerad medan hår runt de infekterade områdena verkar vara bruten. Veterinärer och laboratoriepersonal har flera alternativ tillgängliga för dem när diagnostisera ringorm.

Ultraviolett Wood lampa

Som ett förberedande test, är en ultraviolett Woods lampa lyste på kattens päls i ett mörkt rum. Om katten har ringorm, kommer pälsen fluorescerar äppelgrön. Resultaten av detta test är inte definitivt, men de kan hjälpa till att avgöra om det krävs ytterligare granskning av pälsen.

mikroskopisk undersökning

En undersökning av kattpäls under ett mikroskop kan ge bevis för svamp element och sporer i samband med ringorm. Ett negativt resultat, men det är inte tillförlitlig, eftersom det kan helt enkelt tyda på att det testade provet inte var smittad. Det bör noteras att många veterinärer väljer att inte använda denna diagnostiska verktyg eftersom sporerna är svåra att se.

fungal Kultur

Den mest tillförlitliga metoden för att testa en katt för ringorm är via en svampkultur. Hår samlas från katten, placeras i en särskild odlingsmedium och inkuberas sedan i laboratorium i ett försök att växa ringorm svampar. Om de testade hårstrån är smittade, kommer en positiv kultur visar inom 10 dagar.

Biopsi

Det kan ibland vara nödvändigt att ta bort en hudprov från en katt för mikroskopisk granskning. Svampsporer på dessa prov är klart synliga och en diagnos av ringorm är tillförlitlig.

Ringorm hos katter är inte en dödlig sjukdom, men det är inte trevligt. Ringorm orsakar din katt att förlora sin hår och uppleva kliande röda knölar. Ringorm hos katter är en folksjukdomar samt extremt smittsam inte bara till andra djur, men för människor också. Ringorm sprider sig snabbt och har en långsam återhämtning. Symptomen på ringorm kan likna andra hudsjukdomar, inklusive loppallergi, så det är bäst att få din katt för att se en veterinär så snart som möjligt.

Instruktioner

symptom

1 mest kända tecken på ringorm är en lapp av håravfall, vanligtvis cirkulära, på katter huvud, öron eller lemmar, även om det kan förekomma i andra områden. Du kan märka röda knölar i området för håravfall.

2 I områden av håravfall kan du märker skalning eller skorpbildning av kattens hud. Området kanske kliande och inflammerad.

3 Din katt kan utveckla vad som ser ut som mjäll eller flagnande hud. Håren runt detta område kan tyckas vara bruten.

4 I lindriga fall din katt kan utveckla grå ojämna områden av håravfall som kan eller inte kan åtföljas av klåda.

Diagnos

5 Använd en svart ljus. I omkring 50 till 60% av fallen, kommer ringworms lyser grönt när visas under en svart ljus. Men bara för att du inte ser någon ljust gröna sken betyder inte din katt kommer att testa negativt för ringorm.

6 Din veterinär kommer att ta ett prov på din katts hår från den smittade området och skicka det till labbet. Där kommer de att använda en speciell kultur som kommer att öka svamptillväxt. Detta är den mest tillförlitliga metoden för att diagnostisera ringorm. Hela processen tar vanligtvis cirka 10 dagar att utföra.

7 För en snabbare diagnos veterinären kommer att undersöka håren på din katt under ett mikroskop och leta efter svampsporer.

Hur man gör en katt Paw i gips


Kattägare som verkligen älskar sina lurviga familjemedlemmar och vill bevara ett speciellt minne kan göra det väldigt enkelt med ett plåster tasstryck. Inte bara är det billigt, men möjligheterna till kreativitet är ungefär lika ändlösa som en katt nyfikenhet. Med bara lite tid och ansträngning, kan du skapa en hyllning anstår din katt personlighet och intressen. Följ dessa enkla steg för att göra det "spinnande-fect" gips tasstryck.

Instruktioner

Blandning

1 Skär öppna påsen av gips med hjälp av en kniv eller sax sedan mäta 2 koppar gips och en kopp vatten. Om det behövs mer på grund av storleken av plattan du vill göra eller storleken på din katts tass, använd en 2: 1 gips-vatten-förhållande.

2 Blanda gips och vatten tillsammans i en metall bunke och rör tills det verkar slät.

3 Häll blandningen i en burk eller plast pan som du kan kasta eller återvinna när projektet är avslutat. Du bör inte försöka laga något i pannan efter att formen.

Skapa Paw Imprint

4 Plocka upp din katt och sedan försiktigt placera önskad tassen (s) i gips mix. Håll tass i gips för ett par sekunder att hålla vakt för att säkerställa att plåstret inte blir på din katts päls. Det är mycket viktigt att du inte får kattens päls i gips eftersom det är mycket svårt att få bort. Om några pinnar till kuddar av din katts tass, helt enkelt tvätta bort det.

5 Tvätta din katts tassar.

6 Peta ett hål i gips medan det fortfarande är våt om du vill hänga tassavtryck. Du kan göra detta med hjälp av en penna, bara se till att tvätta gips bort direkt.

7 Tillåt gjutformen att torka ostörd under ca 24 timmar. Du kanske vill sätta den ur din katts räckvidd så att det inte blir bruten.

Dekorera och Visning av Pawprint

8 Dekorera formen efter det torkar, om du vill, med hjälp av markörer, färg eller kritor.

9 Skriv dagen för tassavtryck och kattens namn, antingen på framsidan eller baksidan av formen. Det enklaste sättet att göra detta är genom att använda en Sharpie eller annan permanent markör.

10 Visning av tassavtryck men du vill: Häng den från en spik, lägga ner den på ett soffbord eller stötta upp på en bokhylla, till exempel.

Tips

 • Var extra försiktig när du gör och hantering gips mix. Bära ett par plasthandskar för att säkerställa att ingen gips fäster på huden och skyddsglasögon för att hålla gipsdamm ur ögonen. Du kan också överväga att bära ett förkläde om du är orolig för att få gips på kläderna.
 • Skölj händer och kattens tassar i en hink som kan tömmas utanför, eftersom gips kan hårdna i husets ledningar om spolas ner i avloppet.
 • Gör ditt bästa för att undvika att få gips på din katts päls.
 • Vänta en tid när du katt verkar vara på gott humör för att begränsa storleken på rörelsen. Försök också att undvika en tid då det kan finnas höga ljud att samtidigt få din katt att flytta och våndas.

Tecken och symtom på en bruten Tibia i Cats


Skenbenet och vadben är två långa ben som utgör den nedre bakben på katter. Annars känd som skenbenet, den tibiafrakturer vanligen på grund av trauma eller sjukdom. Alla brutet ben kan orsaka en betydande mängd av smärta. Katter kommer normalt försöka att inte visa att de är i smärta när de är sjuk. Att känna symptomen på en trasig skenben kan hjälpa dig att känna igen tillståndet och söka omedelbar behandling för ditt husdjur.

Typer av frakturer

Skenbenet kan gå till brott på ett antal olika sätt. Dessa beror på naturen av det utfällande skada eller sjukdom och på en katts ålder. Green frakturer involverar sprickor i benet i avsaknad av en fullständig brytning. De benbrott och splitter i flera ställen i finfördelade frakturer som ofta ses hos äldre katter. Benet kan tränga ut från huden i sammansatta frakturer.

fysiska tecken

Rådgör med din veterinär omedelbart om din katt har hälta och inte lägga vikt normalt på en bakbenet. Vägran att gå eller haltande kan vara symtom på en bruten tibia. Kontrollera ditt husdjur bakben för fysiska tecken på en paus såsom vävnads svullnad eller ett ben som har brutit igenom huden.

grooming Behavior

En trasig tibia är en allvarlig ortopedisk skada. Husdjur med en sådan skada kan uppleva drastiska förändringar i deras grooming beteende. En katt som är mindre ren än normalt och har tovigt päls kan ha en bruten tibia. Kontakta din veterinär om din katt har allmänna sjukdomssymptom, såsom minskad aptit och plötsliga förändringar i sömnmönster.

symptom

Katter mask typiskt sin smärta och isolerar sig när de är sjuk. Följ din följeslagare för beteenden som kan tyda på smärta. En bakben som onormalt är placerad kan vara ett symptom på ett brutet skenben. Stroke din katt för att kontrollera om onormala svar som kan vara tecken på smärta. Ditt husdjur kan bli aggressiv eller gråta om du försöker röra henne skadade lem.

Hur man splint en hund eller katt Brutna Limb


I de stunder efter en skada, är många ägare frestas att köra ut genom dörren till veterinären kontor. Men genom att göra så att du kan lämna din hund eller katt utsatt för allvarligare skador medan den väntar på läkare vid en veterinärklinik. När en lem är kvar unsplinted kan en hårfin fraktur vända mer allvarliga, och i vissa fall, kanter jagged ben vid frakturstället kan klippa av blodkärl, senor, ligament, och benet kan skära genom muskler och även huden, vilket leder till en sammansatt fraktur. Omedelbart efter upptäckten av en hund eller katt med ett brutet ben, bör djurägare splint lem för att förhindra ytterligare skada.

Instruktioner

1 Bedöm hunden eller katten skada. En bruten lem kommer dingla och rör sig mycket löst, med sällskapsdjur som inte har någon kontroll över den del av benet under punkten för skadan. Svullnad är inte alltid ögonblicklig. Om det finns någon fråga om huruvida en lem är bruten, välja att splint benet. Andra skador, såsom sönderrivna ligament, kommer också att gynnas av skenor.

2 Få en familjemedlem eller vän att sitta med den skadade husdjur. Försök att inte flytta skadade husdjur tills lem kan splinted. Har vän eller familjemedlem klappa djur och tala lugnande. Applicera en kylklamp till den skadade kroppsdelen medan den andra personen samlar in material som krävs för att skapa en skena.

3 Samla nödvändigt material som behövs för att skapa skenan. En trådklädhängare kommer att krävas, utöver rullade gasväv, som kommer att användas för att linda benet, säkra skenan på plats. Om rullade gasväv inte är tillgänglig, kan tunga tejp som maskeringstejp eller silvertejp användas, men gäller inte tejp direkt till katten eller hundens päls. Istället vira en pappershandduk eller vävnad runt benet och skenan, och sedan applicera tejpen över pappershandduk för att undvika en smärtsam borttagningsprocessen. Om bandet inte är tillgänglig, kan en trasa eller klädesplagg rivas i strimlor och används för att knyta runt benet, säkra klädhängare skenan på plats.

4 Överväg att använda en munkorg, som även de mest foglig, vänlig hund kan bli aggressiv när i smärta. Och medan den splinting processen bör utföras med begränsad rörelse av den skadade kroppsdelen, kan processen fortfarande vara smärtsamt. En kylklamp kommer också att krävas för att minska svullnad innan lemmen splinted, och på resan till veterinären kontor.

5 Koppla en tråd klädhängare och vik den flera gånger tills det är ungefär samma längd som djurets ben. Om tillgängligt, trådklipp kan användas för att skära bort överflödigt tråd, som bara en längd ungefär lika med hundens ben kommer att krävas. Wrap tejp runt någon skarp kabeländarna för att undvika skrapning eller skära djurets hud.

6 Närma skadade hunden och placera en munkorg på nosen. Om en munkorg inte är tillgänglig, för att använda tejp, en bandana eller remsa av tyg lindas runt hundens nospartiet under skenor processen. I fallet med en katt, en vän eller familjemedlem kan hålla kattens mun är stängd. Även varsam hantering kan vara mycket smärtsamt när det gäller ett brutet ben, och denna smärta kan leda till aggression i normalt fogliga husdjur.

7 Böj klädhängare tråd till den ungefärliga formen av hundens ben. Benet ska splinted i ett neutralläge. Benet ska inte vara fullt utsträckt eller helt böjd.

8 Placera trådklädhängare vid sidan av djurets ben mycket försiktigt. Försiktigt, börja linda rullade gasväv runt benet och tråd, fästa kabeln till benet. Omslags bör vara måttligt fast för att hålla skenan på plats. men inte för hårt, eftersom detta kommer att skära benet cirkulation. Om det finns några frågor om huruvida förpackningarna för hårt, öva på din egen handled och vänta en minut. Om det finns något obehag, stickningar eller bultande, lossa omslag och försök igen.
Försök inte att omarbeta benet om det är krokig; linda benet som det är. Att försöka att åter rikta en krokig brutet ben kommer att vara mycket smärtsamt för hunden och den kraftiga ben skärvor kan orsaka ytterligare skador på närliggande muskler, blodkärl och nerver, och huden.

9 Linda hela benet och när omslags är klar, använda lite tejp för att fästa den rullade gasväv. Om rullade gasväv inte är tillgänglig, skära eller slita en bit tyg i strimlor och knyta banden runt benet och tråd i båda ändar och varannan eller var tredje inches längs benet. Om tygremsor inte är tillgängliga, kommer bandet att räcka. Men när man använder en mycket tejp som tejp, inte applicera tejpen direkt till hundens päls. I stället, placera en vävnad, pappershandduk eller en bit av tyg över benet och sedan applicera tejpen. Ett annat knep innebär fällbara flera inches av bandet över sig själv (med de klibbiga sidorna vidhäftade tillsammans). Denna del av bandet kan användas som en barriär mellan tejpen, limmet och päls.

10 Om det är möjligt, bära skadade katt eller hund till bilen. Om hunden är för stor för att bära, slunga en handduk under hundens bakdel och dra upp handduken slutar att underlätta promenader.

11 Ta med en vän eller familjemedlem att hjälpa till att transportera en hund till veterinärklinik, om möjligt. Den andra person kan sitta med hunden och hjälpa till att stabilisera honom eller henne när fordonet svänger, i händelse av att en hund bilbälte är inte tillgänglig. Med en liten hund eller katt, bör djuret placeras i en bur, som sedan bör fästas på plats med ett säkerhetsbälte.

Den andra personen bör också gälla en kylklamp till den skadade katt eller hund ben under ritten, för att minska svullnad och smärta.

Skenor en Pet Brutna Toe

12 Använd rullade gasväv eller tejp för att svepa runt hela foten. I fallet med valsade gasväv, vira foten och ankeln, eftersom detta kommer att hålla gasväv på plats. Använd en siffra åtta mönster när inslagning, med slingorna cirklar foten och ankeln.

13 Betala särskild uppmärksamhet åt tårna när omslag med gasbinda. Omslaget runt tårna bör vara fast, men inte för hårt, eftersom detta kommer att hindra cirkulationen. Inslagning tårna kommer att hålla dem tillsammans som en enhet, och det kommer att begränsa rörelsen för den skadade tå.

14 Bär den skadade hunden eller katten ut till bilen och transportera skadade djuret till veterinärklinik omedelbart. Om möjligt, ta med en vän eller familjemedlem som kan tillämpa en kylklamp till den skadade foten för att minska smärta och svullnad.

Tips

 • Om avbrottet inte innefattar en led, och en trådklädhängare inte är tillgänglig, rulla en tidning, tidskrift eller annat liknande föremål runt skadad del av benet, som bildar ett rör. Applicera tejp för att fästa änden av den tidning eller tidskrift. Detta rör kommer att fungera som en skena i fall då en tråd klädhängare är inte tillgänglig, även om det bara kommer att fungera för skador som inte inbegriper en gemensam. Den skadade delen av benet måste vara rak.
 • En vän eller familjemedlem kan vara till stor hjälp vid tillämpningen av skenan och samtidigt väg till djurkliniken.
 • I fallet med en sammansatt fraktur (där benet har punkterade huden), anbringa tryck för att stoppa blödningen och om nödvändigt, linda en tuss av gasväv eller pappershandduk för att benet för att absorbera blod.
 • Försök inte att omarbeta ben vid paus platsen. Åter rikta en krokig ben är inte bara extremt smärtsamt, men det är också mycket farligt och kan leda till extrem blodförlust, skador på muskler, ligament, senor och andra närliggande strukturer i benet. Spjäla benet som det är.
 • Var försiktig när du hanterar ett skadat djur och använda en munkorg när det är möjligt, som ett skadat djur kan vara aggressiv.
 • Transportera skadade hund eller katt omedelbart till veterinären kontor efter extremiteten splinted. Fördröja behandlingen kan leda till ytterligare skada, onödig smärta och död i ett fåtal fall.

Hur berätta om din katt har en tandvärk


Katter gillar inte att annonsera när de är i smärta, så du måste titta efter tecken på tandvärk för att förhindra din katt från lidande långa perioder av obehag och stress. Problem som orsakar tandvärk hos katter inkluderar karies, tand resorption - som orsakas av förfall under tandköttskanten - inflammerat tandkött och brutna tänder. Även din veterinär kontrollerar dessa tandproblem på din katts årliga wellness examen, kan du leta efter flera saker som betyder en veterinär besök krävs.

se rött

Röda tandkött är bland de första tecknen på tandvärk hos katter. Cornell University College of Veterinary Medicine hemsida säger cirka 85 procent av katter över sex år har karies och tand resorption förekommer hos cirka 50 procent av katter. Det första steget i karies är inflammerat tandkött, som ofta förekommer som en röd linje längs tandköttet där de möter tänderna. Rött och svullet tandkött är också symptomatiskt för kattdjur gingivit syndrom, som drabbar cirka en procent av katter. Friskt tandkött hos katter är rosa.

symptomatisk Behavior

Din katt är mest sannolikt att visa tandvärk symptom när man äter. Katter med smärta i munnen tugga ofta på ena sidan och äter mindre än vanligt eller ibland inte alls. Din katt kan försöka att äta men sedan släppa maten, vissla och springa iväg. Han kanske föredrar mjuk mat över torr. Krafsar på munnen och skakar på huvudet finns fler tecken på smärta din katt kan visa när man äter eller vid andra tidpunkter. Ett annat symptom för att kontrollera är dålig andedräkt. Din katt andedräkt kan lukta mat han åt nyligen, men det bör inte luktar stötande.

Trasiga tänder och bölder

Din katt kommer att skada om han bryter en tand, som han kunde göra när striderna eller bara tugga. Katten kanske inte visar någon reaktion. Över tiden, bakterier invadera den öppna tanden och orsaka inflammation i tandroten och käkbenet. Kontrollera din kattens mun regelbundet hjälper till att identifiera en bruten tand innan en allvarlig infektion får fäste. Tanden kan se uppenbarligen bruten, eller kan den vara missfärgad.
Knacka försiktigt på några tänder som inte ser normalt. En smärtreaktion är symptomatiskt för en böld. Boka tid hos veterinären.

Stoppa Rot

Omkring 90 procent av katter upplever tandproblem någon gång i sitt liv, men du kan förhindra att din katt från lidande helt enkelt genom att borsta tänderna varje dag och ta din katt för regelbundna kontroller. Feeding din katt mat utformad för att rengöra tänderna också minskar bakterier och plack som orsakar röta. Din veterinär kan rekommendera en tandvänlig diet för din katt.

Varje sällskapsdjur ägare vill se till att deras husdjur bibehålla optimal hälsa. Om du är en katt ägare, kan du hjälpa till att hålla ditt husdjur friska genom att regelbundet kontrollera tänderna. Leta efter tecken som att hon kan lida av en oral sjukdom som kräver behandling.

Instruktioner

1 Leta efter mjölktänder som aldrig föll ut. Dessa tänder är små och oftast sköts åt sidan när de vuxna katt tänder kommer in. Din veterinär kan välja att ta bort dessa tänder för att förhindra senare komplikationer.

2 Kontrollera tandköttet. Tandköttsproblem är vanligtvis lätt att upptäcka på grund av den effekt som den har på utseendet på tandköttet. Sjuka tandkött ser rött och svullet.

3 Undersök kattens mun för trasiga tänder. Om du ser en flisas eller bruten tand, då vet du att katten kan kräva tandvård.

4 Meddela veterinären. Om du ser något oroväckande i kattens mun, låt din veterinär vet så att han kan ytterligare undersöka djuret.

Tips

 • Du kan ha problem med att titta i munnen på en lättretligt feline. Be någon att hjälpa dig och hålla katten på plats medan du undersöker munnen.
 • Om du inte kan undersöka din kattens mun hemma, begära att veterinären genomföra en muntlig kolla upp vid nästa kontor besök.