bromspedaler

Delar av Flygplan


Även om det finns många olika typer av flygplan, de flesta plan dela med sig av samma grundläggande delar. Över hundra år av framsteg luftfarts är den moderna plan mottagaren av många teknik och tekniska förbättringar.

Interiör

Ett flygplan interiör är uppdelad i två distinkta sektioner: flygkroppen och sittbrunnen. Sittbrunnen, även känd som cockpit, är den främsta delen av planet och innefattar cockpit och alla flygplanskontroller. Från cockpit piloten kan se genom vindrutan och, vanligtvis, flera sidorutorna. Resten av kroppen av planet är flygkroppen, och innehåller passagerar- och fraktområden. Sittplatser, lagring, kök och toaletter är alla delar av flygkroppen. Moderna trafikflygplan inkluderar en säkerhetsdörr för att separera cockpiten från flygplanskroppen för pilotens säkerhet.

Kraft

De flesta flygplan får ström från antingen en serie av jetmotorer, eller en uppsättning av propellrar. Propellerplan drivs av en turboladdad förbränningsmotor inte olik de som används på vissa bilar och lastbilar. Varje propeller, antingen monterade på vingarna eller på planets nos, är direkt drivs av en sådan motor. Jetplan använda vingmonterade jetmotorer att producera dragkraft. Jets leverera ström genom urladdning vätska (vanligtvis komprimerad luft) i motsatt riktning mot flygplanets avsedd rörelse. Jetmotorer använder turbiner för att komprimera och tömma luft, vilket driver flygplanet.

Vingar

En planets vingar är noggrant utformade för att möjliggöra lyft och manövrerbarhet. Formen på vingar, både i termer av ytform och tvärsnitt, varierar på olika typer av flygplan, men i varje fall vingen måste kunna förändra det tryck av luft när den passerar över vingen och skapar hög- och lågtrycksområden som orsakar flygplanet att uppleva hiss. En planets vingar innehåller flikar som kan styras av piloten. Dessa klaffar styra mängden lyft som genereras. De ändrar också dra och rulla, så att piloten att styra under flygningen och bromsa flygplanet för landning.

Styrning

Styrning åstadkommes genom användning av vingklaffarna, liksom rodret. Belägen vid den bakre delen av det plan kropp, är rodret en flik som är fäst vid den vertikala stabilisatorn. Den vertikala stabilisatorn och roder används för att styra gir (planets rörelse från sida till sida). Under detta liknar den horisontella stabilisatorn en liten par vingar och används för att ändra tonhöjd (uppåt- och nedåtgående rörelse i planet). Skevrodret är ytterligare en klaff på de huvudsakliga vingar som kan flyttas för att styra planets rulle.

kontroller

Alla rörliga element som styr ett plan rörelse, såväl som de motorer själva, styrs av piloten från sittbrunnen. En planets roder och bromsarna kontrolleras vanligen genom en serie av pedaler, som liknar de bromspedaler på en bil. En gasreglaget trycks framåt eller dras tillbaka för att styra utmatningen av motorerna. Styrning åstadkommes genom användning av en styrhjul, vilket liknar en bilens ratt men är ledad i ytterligare riktningar. Radarskärmar, navigationsinformation och ytterligare data visas av ett stort antal meter, skärmar och mätare. Sittbrunnen är också pilotens kommunikationscentral, som innehåller radioapparater och låta henne att kommunicera med flygledare.

Specifikationer för ett flygplan Matta


Golvmattor är ett sätt att hålla grus, smuts och sediment samlas på golven av fordon. Golvmattor används i små flygplan för att förhindra sådan oönskad grit från att skada botten av farkosten. Även om mycket av flygindustrin regleras, golvmattor är helt valfritt och bara om någon typ av matta kan placeras på golvet i planet. Specifikationen av golvmattorna begränsas endast av dina behov och använder för flygplanet.

Plats

Golvmattor är sällan, om någonsin, placerad under vänstra sätet - pilotens sida - golv. Detta beror på att roder och bromspedaler kan hindras genom tillsats av till och med 2 mm bredd av en golvmatta. Detta innebär en osäker situation. Om pedalerna fastnar på mattan, kan flygplanet reagera i farliga sätt. Skulle du vilja att skydda den vänstra sätet sida av flygplanet, överväga att ha golvet täckt i alla väder matta. Detta bör ske genom en professionell flygmekaniker som vet hur man placera mattan inte hindra roder och bromspedaler.

Element och stil av flygplan

Om du flyger ett sjöflygplan eller du flyga i områden med massor av fukt eller nederbörd, överväga att få en gummigolvmatta för rätt sätet golvet. En gummimatta samlar vatten, så att du kan ta bort mattan och skaka ut vattnet från båten. Var noga med att hitta en som har formförebyggande beläggningar och se till att skaka ut efter varje flygning att förhindra att fukt byggs upp under mattan och på golvet.

Mått

En matta kan anpassas eller skära ned på din specifika flygplanet. Till exempel, ordet mönster i en Citabria - är annorlunda än en Cessna 172. Mät golvet och använda en brukskniv för att skära ut en anpassad golvmatta för ditt flygplan - en buske stil flygplan.

Alternativt, beställa flygplan specifika golvmattor från specialiserade luftfartsproduktbolag.