botten på vinflaska

Som en server i en restaurang, är det viktigt att driva vinförsäljningen eftersom det kommer att öka den totala summan av räkningen, och det är ett enkelt sätt att få en hel tabell att ta en drink. Att veta hur man korrekt presentera en flaska vin gör att du ser mer professionell och kommer att lämna ett gott intryck på dina gäster.

Instruktioner

1 När en tabell har beställt en flaska vin och du har fått det från bartendern, få lämplig mängd vinglas, en vinkylare (till en metallbehållare hålla vin cool) och ett linne. Placera linne i vinkylare att rada behållaren när flaskan placeras i den på bordet.

2 När anländer vid bordet, placera ett vinglas framför varje gäst som kommer att njuta av flaskan och placera vinkylare i mitten av tabellen.

3 Presentera vinet till gästen som formellt beordrade flaskan. Håll botten av flaskan i ena handen och luta tillbaka i den andra handen med etiketten vänd gästen så att hon kan kontrollera att det är precis vad hon beställt.

4 När gästen har sett flaskan, använda skärverktyget på vinöppnare att skära locket av korkskruven går hela vägen runt toppen av flaskan. Vrid sedan spiral del av vinöppnare i korken och använda spaken för att dra upp och släpp korken.

5 Häll bara en liten smak av vinet i glaset av gäst som beställt. Det är brukligt för gästerna att smaka på vinet först före alla andra för att visa hennes tillstånd.

6 Om gästen är nöjd med kvaliteten och smaken på vinet, kan du börja att hälla vin för de andra vid bordet. Se alltid till att börja med de äldsta kvinnorna först, sedan yngre kvinnor, då de äldsta män, sedan de yngre män, som slutar med den person som beställde vin.

7 Efter alla har ett glas vin hälls, placera flaskan i vinkylare och låt dina gäster njuta.

Tips

  • Se till att öva öppna en vinflaska innan du gör det framför en publik, eftersom det kan vara lite svårt att bemästra.

Hemlagad vinflaska öppnare


Om du behöver öppna en flaska vin, men inte har en korkskruv, kan du fortfarande få din vinflaska öppna med några objekt från runt huset. Dessa alternativ är inte idealisk: Om du har en vinöppnare hands, bör du använda den. Att öppna en vinflaska felaktigt kan resultera i bitar av kork släppa in vinet, eller ens flaska brott.

skruven Extraktion

Hitta en Gips skruv eller träskruv som har breda spiraler. Eftersom en korkskruv liknar nära en skruv, kan man vrida skruven i korken och få det att fungera i stort sett på samma sätt som en korkskruv. Eftersom skruvhuvudet är så liten, kan du få problem att dra skruven ut med händerna. Använd en tång eller sätta en gummihandske på handen medan greppa skruven. Har någon hjälp du håller flaskan när du drar åt skruven. Korken, med viss vridning, ska komma ut lätt. Denna metod är perfekt om du är hemma, med tillgång till dessa verktyg.

Peka och Pull

Hit botten av flaskan mot en hård yta, som en vägg eller ett träd. Se till att du inte slår glaset mot något som skulle vara svårt nog att bryta det, dock. Man kan linda en handduk eller skjorta runt basen av flaskan för att säkerställa att flaskan inte bryts. Se till att ytan du näven vinflaskan mot löper vertikalt, så flaskan är vinkelrät mot ytan som du banka den. Fortsätter att slå flaskan tills korken sticker tillräckligt för dig att ta tag i det med fingrarna, eller dra ut med en tång, om sådana finns. Denna metod är perfekt när du är på en picknick eller stranden eftersom den inte kräver något annat än en hård yta.

kniv Twist

Om du har en smal fickkniv eller en smörkniv till hands, kan du öppna en flaska vin. Du kommer att kunna få korken ut lättare om det finns en tandad kant på kniven, men vilken som helst kniv som kan passa in i flaskans hals kommer att fungera. Försiktigt, genom att rotera, skär in i centrum av korken. Försök att inte skjuta korken längre in i flaskan medan du gör detta. När kniven har blivit ungefär halvvägs genom korken, börjar vrida fram och tillbaka samtidigt som du lyfter upp för att ta bort korken helt.

Ibland när du når botten av en flaska vin, kan du hitta fläckar på insidan av flaskan själv. Om du behöver åter vinflaskan på något sätt, kommer du förmodligen vill ta bort dessa fläckar innan så sker. Du kanske vill också desinficera insidan av vinflaskan när du är klar rengöring. Om du ren och desinficera dina vinflaskor, är chanserna goda att du kommer att ta bort eventuella fläckar i processen och sluta med en sanitär flaska du kan återanvända hur du vill.

Instruktioner

1 Drop två protesen tabletter i flaskan när du har fyllt den med varmt vatten. Detta är vad befälhavaren sommelierer Sally Mohr och Wayne Belding rekommendera för att få envisa vin fläckar från glas.

2 Skölj ur vinflaskan och skrubba med en flaskborste eller liknande verktyg.

3 Spraya en sulfit lösning i din vinflaska. Sulfit lösningar kallas ofta sulphatizers, och du kan använda dem för att desinficera insidan av flaskan.

4 Placera vinflaskan upp och ner och låt den rinna av och torka. Du kan använda en enkel diskställ för detta eller en specialtillverkad flaska träd.

Hur man tar bort en kork från en vinflaska utan en korkskruv


Ta bort en kork från en vinflaska kan vara en svår uppgift i sig, men det blir ännu svårare när du inte har en korkskruv. Men även utan en korkskruv, är det fortfarande möjligt att öppna upp din vinflaska med en skruv på bara några minuter.

Instruktioner

1 Placera vinflaska i ett säkert område, såsom på ett bord eller golvet.

2 Använd en vass kniv för att skära bort folien från toppen av vinflaskan.

3 Positionera skruven vertikalt ovanför vinflaskan med spetsen av skruven som pekar mot botten.

4 Tryck på skruven i korken. Vrid skruven medurs med en skruvmejsel tills ungefär hälften av skruven är fast i korken.

5 Placera tången runt skruven. Placera en hand på tången och dels på vinflaskan. Dra skruven uppåt med tången tills korken kommer fri från flaskan.Sextonhundratalet vinflaskor skiljer sig mycket från de som används idag och är eftertraktade som samlarobjekt. Vinflaskor från den tiden tenderar att vara korta, runda och lök-formade, snarare än de långa, tunna flaskor vi känner till idag. De handblåst med en blåsrör och punty eller metallstav, vilket innebär att ingen två var exakt likadana. På samma sätt, det relativa priset på glas betytt mest vinflaskor från denna period var återfyllas och återanvändas många gånger, och några intakta exempel finns idag. Ofta de som blir tillgängliga har varit orörd i årtionden, och de kan täckt med smuts och rester. Med tanke på deras värde, rengöra dem kan vara en skrämmande uppgift.

Undersök din flaska

Undersök din vinflaska för chips eller sprickor. Om du hittar skador, måste du vara noga med att inte göra det värre under rengöringen.

blöt över natten

Blötlägg din 17th century vinflaska i varmt till mycket varmt vatten för åtta till tio timmar. Detta kommer att lossa några caked-on smuts eller skräp. Beroende på hur smutsig flaskan är, kan det vara fördelaktigt att byta vatten och tömma ut flaskan ett antal gånger under processen. Det är helt acceptabelt att låta vattnet svalna, men om du behöver byta vatten, fyll behållaren med varmt att mycket varmt vatten eftersom detta kommer att bidra till att bryta ner all smuts eller mögel rester och göra blötläggningsprocessen mer effektiv.

Använd bakpulver

Om blötläggning flaskan för åtta till tio timmar inte få det tillfredsställande rena, är nästa steg att blanda en lösning av bakpulver och mycket varmt vatten och låt flaskan nedsänkt i den för sex till åtta timmar. Bakpulver är effektiv på att bryta upp smuts och rester. Se till att skölja flaskan noggrant efteråt, men eftersom bakpulver torkar snabbt och lämnar en vit, pulverrester om den inte tas bort omedelbart.

Använd en flaskborste

Efter blötläggning flaskan i vatten och bakpulver, kan du använda en flaskborste avsedd för vinflaskor att försiktigt ta bort eventuella kvarvarande smuts eller mögel. En vanlig flaskborste kanske inte passa genom flasköppningen eller vara tillräckligt lång för att nå botten av flaskan. Var försiktig om vinflaskan flisas eller krackade flaskan skur processen kan göra skada värre. Lyckligtvis, 17th century vinflaskor tenderar inte att vara bräcklig - den handblown glas betyder att de är tjockare än dagens vinflaskor. Du bör kunna skrubba det ganska strikt så länge det inte är knäckt.

Varför vinflaskor Ha en grop i botten?


Vinproducenter över hela världen ger en avsevärd tanke på förpackningen av sina produkter, inklusive flaskdesign. Den grop i botten av många vinflaskor är känd som en "punt", och det finns olika förklaringar till funktionerna i den här funktionen.

Design

Enligt Oregon Wines hemsida, är en orsak till punt i botten av en vinflaska att tillåta sedimentering för att sedimentera runt basen. Detta gör det mindre troligt att det kommer att störas och hamnar i ditt vin glas som hälls.

Funktionalitet

Punts kan hjälpa till att hålla och hälla från en vinflaska om innehavaren placerar sin tumme i punt och greppar större delen av flaskan med sina återstående fingrarna. Punts kan också ge en robust yta för en vinflaska när den står upprätt, och kan lägga styrka till basen av större champagne-stil flaskor som håller vin under tryck.

Utseende

Estetik bidrar också till populariteten av stakbåtar i en flaska design. De tenderar att ge flaskan en rundad utseende som anses snygg och stilren.

Hur man tar bort en vinflaska etikett att spara


Många kännare av vin spara etiketter från särskilda flaskor vin som antingen token souvenirer eller för dekorativa ändamål. Vinflaska tillverkare använder en av två metoder för att ansluta sig etiketter flaskorna: antingen en klibbig, lim-stödda etikett eller ett vattenlösligt etikett. Din inställning till att ta bort etiketten från flaskan kommer att avgöras av vilken av dessa metoder tillverkaren har använt. Alltid vara noga med att använda rätt borttagningsmetod för din typ av etikett.

Instruktioner

Grunderna

1 Skjut rakblad enligt ett hörn av etiketten och bända upp spetsen på den. Ta bort rakblad. Om etiketten fastnar på bladet, då är det en klibbig etikett och du bör använda värme metod för att ta bort den. Om etiketten inte fastnar på bladet, då det är ett vattenlösligt etikett och du bör använda blöt metod för att ta bort den.

2 Använd värmemetod eller blöt metod för att ta bort etiketten.

3 Placera etiketten på syrafria, ligninfritt papper att bäst bevara det. Märkningen bör hålla sig till papperet.

värme Metod

4 Slå på ugnen och ställ in den till 350 grader F. Låt ugnen till fullo värma upp till rätt temperatur innan du fortsätter.

5 Don ugn vantar och placera flaskan i ugnen i fem minuter. Var försiktig när du hanterar flaskan, eftersom det kan kännas hal vid hantering av den med ugn vantar.

6 Ta flaskan ur ugnen och grepp sin hals med ett grytvante. Placera botten av flaskan mot en hård yta, med en kustfartyg däremellan.

7 Skjut rakblad under etiketten på ena sidan. Fortsätt att hålla flaskhalsen ordentligt.

8 Använda rakhyveln att skala av kanten av etiketten från flaskan. Ställ rakhyveln åt sidan.

9 Ryck på kanten av etiketten försiktigt för att långsamt dra bort det flaskan. Ta din tid med detta, eller etiketten kommer att utveckla veck.

Blöt Metod

10 Placera en stor vas eller hink i vasken. Behållaren bör vara tillräckligt stor för att placera din vinflaska i.

11 Tillsätt en liten droppe av flytande tvål till vattnet.

12 Placera vinflaska i behållaren och börjar fylla både behållaren och flaskan med varmt kranvatten.

13 Låt flaskan i blöt under fem till åtta timmar. Märkningen bör lossna av sig själv. Om den inte gör det, kan du hjälpa det försiktigt med rakhyveln.

Vin och blåst glasflaskor harken tillbaka till antiken. Romarna var de första att buteljera vin i glas och grekerna hade vin sedan 4000 f.Kr. Enligt webbplatsen Bottle ditt varumärke, "Vin ansågs vara en gåva från gudarna av de gamla grekerna, av vilka många dyrkade Dionysos, guden vin. " Den historiska betydelsen av vin och dess popularitet i dagens kultur gör det till en perfekt present. Nästa gång du erbjuder vin som en gåva, en personlig, sofistikerad touch genom att presentera den i en handgjord vinflaska väska.

Instruktioner

1 Mät längden på vinflaskan från mitten av halsen till botten. Lägga till två inches till denna mätning. Detta är den justerade längden av flaskan.

2 Mät runt basen av flaskan med ett måttband. Lägg tre inches till denna mätning. Detta är den justerade bredden av flaskan.

3 Vik tyget så att höger sida (de sidor som kommer att vara på utsidan av påsen) vidrör. Skära tyget i en rektangel i enlighet med den justerade längden av flaskan genom den justerade bredden av flaskan.

4 Placera de två rektanglarna på en plan yta med rätt sidorna fortfarande röra, och stift de två sidorna och botten längs kanterna. In en nål i en sida av toppen av vinflaskan påsen, vilket indikerar mitten högst fram.

5 Sy de två sidorna och botten, med hjälp av en halv tum sömsmån, med raksöm alternativet symaskinen. Ta bort stiften.

6 Vik den övre kanten under ¼ tum mot avigsidan av tyget (den sida som kommer att vara på insidan av påsen) och stift. Sy med en raksöm och en ¼ tums sömsmån.

7 Vik den övre kanten under en tum mot avigsidan av tyget och sy ett hölje (en tunnel som den rattail kommer att glida igenom), vilket lämnar en 3 tum bred öppning vid centrum övre framsidan av vinflaskan påsen.

8 Vänd vinflaskan väskan med rätsidan ut.

9 Klipp en bit rattail mäta dubbla justerade bredden mätningen. Anslut en säkerhetsnål till varje ände av rattail. Anslut en rattail änden till höljet med säkerhetsnål, se till att den inte vilse inne.

10 Mata den andra rattail änden genom höljet till dess att säkerhetstappen framträder på den andra sidan.

11 Sy en liten tofs varje rattail ände med hjälp av en nål och tråd.

12 Sätt vinflaskan i vinflaskan väska, botten först. Dra väskan upp till mitten av flaskhalsen och dra rattail banden stängd, binda i en båge eller knut.

Om du råkar trycka korken i en vinflaska, det finns ett sätt att hämta det utan att bryta flaskan. Om flaskan är tom du är redo att börja. Om det fortfarande finns vin inuti flaskan, häll vinet ut i en karaff innan början. Ta bort korken från en vinflaska är också en rolig fest trick som förvånar dina vänner.

Instruktioner

1 Ta en tom plastpåse och lägg det på bordet. Rulla påsen eller vik den som ett dragspel med den öppna delen av påsen på en ände och den slutna delen av påsen på den andra.

2 För in påsen i flaskan och lämna ungefär 2 till 3 inches av den öppna änden av påsen stack ut från halsen av flaskan. Om påsen är tillräckligt lång för att nå hela vägen ner till botten av flaskan, är så stor. Om påsen inte går hela vägen till botten av flaskan du behöver för att få korken upp nära påsen.

3 Plocka upp vinflaskan och håll den horisontellt. Skaka flaskan för att göra korken flytta upp så det är längs sidan av påsen, om så är nödvändigt.

4 Öppna änden av plastpåsen och blåsa i den. Fortsätta att blåsa tills plastpåsen expanderar för att fylla vinflaska.

5 Ta tag i toppen av påsen i handen och dra ordentligt på påsen, dra ut det ur flaskan. Påsen ska dra korken ur flaskan med den.

Tips

  • Om plastpåsen drar korken upp och korken fastnar i flaskans hals, använd en korkskruv för att avsluta avlägsnande korken från flaskan.

Hur man gör en trähandtag för en vinflaska


Som alla vinentusiast har förmodligen upptäckt, desto mer investerade får du i det perfekta vinet, desto mer komplicerat en uppsättning tillbehör som du behöver. En trähandtag och grepp för en vinflaska kan verka som en konstig idé, men med denna inställning kan du undvika att påverka temperaturen på vinet med handen medan du häller det. Detta är idealiskt för viner som ska serveras vid rätt temperatur.

Instruktioner

1 Utarbeta en tre-sidig form på papper med en penna; detta kommer att bli mönstret för handen. Gör formen från en lång rektangulär bit mäter 5 1/2 inches med en tum, och två "ben" bitar som mäter en tum med 1 1/2 inches. Göra benen vinkelräta mot ändarna av den långa delen, som bildar en satt, bred "U" -form.

2 Klipp ut mönstret. Spåra det på plywood.

3 Använd bläddrings att såga ut handtaget form från plywood.

4 Sand ner kanterna på handtaget med ett rörformat slip bit på det roterande verktyget. Om du inte har ett roterande verktyg, använda en pelarborrmaskin kvarn.

5 Linda och spärra de två hundhalsband tätt runt den breda delen av flaskan (ej nacken). Placera en ca två inches från botten och de andra två inches från där flaskan börjar kurvan upp till halsen. Placera dem så att spännena rad upp med varandra.

6 Håll i handtaget upp mot flaskan och kragar. Gör detta på sidan av kragar motsatt spännena. Justera placeringen av kragarna så att läder ställer upp med ändarna av trä och markera läder där virket rör med hjälp av en penna.

7 Använda slipmaskin eller en slip fastsättning på det roterande verktyget (eller pelarborrmaskin grinder) att forma ändarna av "ben" i handtaget i trä och ge dem en kurva för att matcha kurvan av läder över flaskan. Arbeta långsamt och kontinuerligt kontrollera formen av trä kurvorna mot flaskan och läder tills du kan trycka dem spola tillsammans.

8 Markera kragarna på vardera sidan av var trähandtag röra vid dem.

9 Ta kragarna ur flaskan och öppna dem. Lägga dem över insidorna av handtags benen; rada upp de markerade, utanför delar av kragarna med benen.

10 Borra varje kragar till lämplig handtagsänden med en enda skruv och skruvdragaren. Driva skruven in i träet från undersidan av kragen.