borrelia på hund

Symtom på Borrelia i hund


Hundarnas Lyme sjukdom, ett utbrett tillstånd i nordöstra USA, resultat från bakterier --- Borrelia burgdorferi --- sprids av rådjur fästingar. Unga rådjur fästingar ofta gå obemärkt på grund av sin ringa storlek. Därför bör du överväga möjligheten att borrelia om du har sett fästingar på din hund. Testning och vaccinationer för hund borrelia förblir kontroversiell, kontakta din veterinär för vägledning och omedelbart söka veterinär hjälp om du misstänker borrelia.

vaga symtom

Borrelia, i både hundar och människor, är smeknamnet "The Great imitatör" eftersom de allmänna symtomen lätt misdiagnosed.

vanliga symptom

Letargi, feber över 102 grader F och aptitlöshet följer vanligtvis hund borrelia.

Hälta

Hundar kan utveckla hälta --- eller en halta --- i en lem. Djurägare, förutsatt artrit eller skada, ofta kontakta en veterinär för detta symptom och lär av borrelia.

Ömhet

En infekterad hund kan uppvisa svullna lymfkörtlar, eller ömhet under sina leder. En veterinär kommer att utföra en fysisk undersökning att notera dessa symptom.

Behandling

Behandling innebär lindring av omedelbara symptom --- såsom barn aspirin för hög feber --- och en två-veckors kurs av antibiotikabehandling --- såsom doxycyklin.

Hundarnas Lyme Disease prognos


Hundarnas Lyme sjukdom är en vanlig sjukdom som drabbar hundar. Utan behandling, hund borrelia resulterar i flera gemensamma artrit och kroppen svaghet. Forskning har visat att långvarig infektion kan leda till njursjukdom och neurologisk sjukdom. Antibiotikabehandling visar sig vara den mest effektiva behandlingsmetoden mot borrelia.

Beskrivning

Canine Borrelia är en infektionssjukdom som orsakas av vissa stammar av invaderande bakterier. De skadliga bakterier förs till hundar genom fästingar, som biter i djurets hud och kan överföra bakterierna inom en till två dagar. Vid infektion kan borrelia orsaka flera systemiska sjukdomar, vilket resulterar i nedsatt kroppsfunktion över tiden. Hundarnas Lyme sjukdom skiljer sig från humant borrelia att hund borrelia inte visar tydliga symptom förrän flera veckor efter första infektionen. Även borrelia bakterier brukar inte leda till döden, måste vissa försiktighetsåtgärder och behandlingar följas för att säkerställa hälsa det enskilda djuret.

symptom

Hundarnas Lyme sjukdom resulterar oftast i artrit i lederna. Emellertid är borrelia också kända för att producera ett brett spektrum av symptom; hundar smittade med borrelia kan inte visa alla symptom. Vanliga symtom är feber, hälta, anorexi, inflammatorisk ledsjukdom, och neurologisk sjukdom i sällsynta fall. På lång sikt är hund borrelia kända för att orsaka glomerulär sjukdom, där betydande skador på njurresulterar i möjlig njursvikt.

Behandling

Antibiotikabehandling i tre till fyra veckor har visat sig vara den bästa behandlingen mot hund borrelia. Vanliga antibiotika inkluderar doxycyklin, ampicillin och amoxicillin. Valet av den specifika antibiotikumet ska användas beror på ålder av hunden, stadiet av infektion och svårighetsgraden av symtomen. Vanligtvis bör en förbättring av hälsan vara klart inom två dagar efter den inledande behandlingen. Dock kommer antibiotika bara lindra sjukdomssymtomen Lyme och kan inte befria hund sjukdomsframkallande bakterier. Sjukdomen bakterier Lyme är mycket långlivade, och ofta överlever antibiotikabehandling.

Prognos

Effektiva antibiotika kommer att resultera i tecken på återhämtning inom två dagars behandling. Men eftersom antibiotika inte kommer att utrota bakterierna kan borrelia symtomen återkommer inom några månader --- kontinuerlig behandling kan vara nödvändig för att säkerställa hundens hälsa. Pågående forskning om hund borrelia syftar till att hitta nya sätt att ta bort sjukdomsframkallande bakterier och ger mer effektiva medel för behandling.

Förebyggande

Lyme sjukdomsförebyggande innefattar vaccination och avlägsnande av sjukdomen överförande fästing. Snabb borttagning av fästingen kan förhindra initial infektion om fästingen tas bort innan den kan överföra bakterierna. Sedvanliga metoder för fästing borttagning inkluderar fästing repellenter och noggrann grooming. Dessutom är vaccinering också tillgänglig för att skydda hundar mot hunddjur borrelia. Men sådana vacciner är endast effektiva för hundar som aldrig har utsatts för sjukdomsbakterier Lyme.

Säkraste sättet att kontrollera fästingar på hundar


Fästingar är små parasiter som kan bära sjukdomar som borrelia och hund gulsot. Fästingar foder på blod från människor och djur, oftast hundar och katter. De använder sina mundelar att injicera in i huden av sin värd och kvar tills de tas bort. Om de inte avlägsnas kan de orsaka blodbrist, så småningom leder till döden. Förebyggande åtgärder är det säkraste sättet att kontrollera fästingar på hundar.

Instruktioner

1 Håll gräs klippa, trim träd och buskar. Om du har staplade löv på gräsmattan, ta bort dem. Fästingar lever i höga gräs, väntar på en värd att passera. Fästingar kan hittas även i skogs och skogsområden. Om du har flera träd och buskar runt huset, hålla dem trimmas kommer hjälpa till att kontrollera fästingen förmåga att haka på en värd.

2 Ta din hund till en veterinär för en kontroll. Fråga din veterinär om en månad aktuellt att hjälpa säkert kontrollera fästingar. Produkter som Frontline och Advantage kommer inte bara att hålla loppor från ditt husdjur, men fästingar också. Du skulle behöva tillämpa aktuella på baksidan av hundens hals en gång i månaden.

3 Försök med andra metoder för att kontrollera fästingar, såsom ett pulver eller spray fästing killer. Coat din hunds hår ordentligt, vilket gör att ditt husdjur kropp är helt täckt. Upprepa dagligen.

4 Kontrollera din hund dagligen för fästingar efter det att han / hon har varit ute. Borsta igenom håret och leta efter grå eller svart-färgad fästingar som kommer att visas som en bula på hundens hud.

5 Bada och doppa din hund att bli av med fästingar. Det finns flera schampon och dalar som säljs i djuraffärer som kommer att hjälpa att bli av med fästingar på din hunds kropp. Ändå kommer dessa produkter endast bli av fästingar som finns på ditt husdjur på den tiden. Loppor och fästing schampo och dopp inte hindra din hund från att få fästingar i framtiden.

Tips

  • När du sätter på loppor och fästing pulver eller spray, se till att bära skyddshandskar och tvätta händerna efteråt.

Typer av artrit i en hundens rygg


Den vanligaste typen av artrit i en hund ryggrad är osteoartrit eller degenerativ ledsjukdom. Symptomen ofta ser ut som om källan till smärtan är i armar och ben, eftersom hunden kan vara haltande eller har kraftigt begränsad rörlighet. Artros och andra typer av artrit kan spridas till andra leder i kroppen och blir värre med tiden.

infektiös artrit

Enligt "hundägare hem Veterinary Handbook" infektiös artrit orsakas av sjukdomsbärande fästingar hyser Rocky Mountain spotted feber, borrelia eller hund ehrlichiosis.

fungal artrit

Även kallad mykotisk artrit, är detta en annan sällsynt typ av artrit i ryggraden orsakas av en infektion från en svampinfektion som invaderar de mjuka vävnaderna som omger kotorna.

Reumatoid artrit

Enligt "hundägare hem Veterinary Handbook" reumatoid artrit ses ofta i små eller leksak hundar. Det kan bosätta sig i varje skarv, inklusive ryggraden och orsakas av ett problem med hundens immunförsvar.

Nonerosive artrit

Även känd som icke smittsamma artrit, är detta en annan typ av artrit som händer med medelstora och stora hundar över 5 år. Orsaken är okänd, men behandlingen är densamma som för reumatoid artrit.

Missuppfattning

Även nutriceuticals som glukosamin och chondroitan har hjälpt i många typer av hund artrit, Mar Vista Animal Medical Center konstaterar att de inte fungerar med spinal artrit på grund av formen på ryggraden.

Symptomen på Tick sjukdom hos hundar


Fästingar kan överföra sjukdomar till hundar. Det vanligaste symtomet av dessa fästingburna sjukdomar är ingen symptom, enligt Richard Goldstein, DVM av Cornell University College of Veterinary Medicine. Men om din hund är en av de 10 till 20 procent för att uppvisa symptom, kan de vara allt från hälta till anfall. Problemet med fästingburna sjukdomar hos hundar är att symtomen är vaga och ofta kan misstolkas som andra sjukdomar.

ledstelhet

Ledstelhet och svårigheter walking är ett symptom orsakas av flera fästingburna sjukdomar, såsom borrelia, ehrlichiosis, hund anaplasmos och Rocky Mountain spotted fever. I borrelia kommer hälta komma i cykler om tre till sex dagar vardera, med uppenbara återhämtning däremellan.

Aptitlöshet

Ehrlichios, babesios och hund anaplasmos kan orsaka förlust av aptit, eller anorexi, hos hundar. Detta symptom kan emellertid vara en indikator på en mängd olika sjukdomar - kryssa sjukdom är bara en av dem.

Feber

En feber utvecklas som kroppen försöker att kämpa mot fästingburna sjukdomar. I allmänhet är detta kopplat med letargi. Ehrlichiosis, hund anaplasmos, borrelia och Rocky Mountain spotted feber kan orsaka hög feber.

andra symptom

Kräkningar och diarré är symptom som kan åtfölja hund anaplasmos, borrelia, fläckig Rocky Mountain feber och babesios. Näsblod är ett klassiskt symptom på ehrlichiosis och Rocky Mountain spotted feber, enligt Dr. Goldstein. Kramper förekommer sällan med anaplasmos, men är möjliga. Ehrlichiosis kan orsaka retinal blödning, en rinnande näsa och blåmärken på buken.

Natural Flea & Tick Behandlingar


Loppor och fästingar kan vara bane av ditt husdjur existens. Fästingar bär borrelia och hund ehrlichosis, en infektionssjukdom. Loppor kan orsaka dermatit, en allergisk reaktion som kommer att få ditt husdjur biter och sprätta oavbrutet, lämnar sin hud utsatta för sekundära infektioner.

Många kommersiella loppor och fästing behandlingar, men innehåller kemikalier som du kanske föredrar att undvika att använda på ditt husdjur. Imidakloprid, vanligt i kommersiella loppgifter, kan orsaka letargi, aptitlöshet, hosta och andra biverkningar hos hundar eller katter. Naturliga loppor och fästing behandlingar kan vara bättre alternativ för ditt husdjur.

Vitlök som en loppa behandling

Loppor är mindre benägna att stanna kvar om de inte gillar hur din hund smakar. Tillsätt vitlök till din hunds mat att göra honom till en mycket mindre önskvärd källa till mat. Fint finhacka vitlök för att maximera effekten av den aktiva substansen, allicin. Blanda i ditt husdjur mat. Använder färska hela kryddnejlikor. Kylförvara inte vitlök; förvara den på en sval mörk plats. Vitlök kommer också att hjälpa din hunds immunförsvar bekämpa sekundära hudinfektioner om han redan är infekterad med loppor.

Även om det finns en del kontroverser om vitlök toxicitet för hundar, säger holistisk veterinär Dr Richard Pitcairn han använder det i koncentrationer av 1/8 tsk. per kopp mat med några negativa effekter för antingen hundar eller katter.

Med hjälp av en loppa kam

Få en loppa kam på din lokala djuraffären. Det är en liten, extremt fintandad kam med en bred eller utdragbara handtaget. Fyll en behållare med varmt tvålvatten, och som du kamma ditt husdjur päls, undersöka kammen för loppor och obundna fästingar. Dra av loppor du hitta och släppa dem i behållare med vatten. Tvålen bryter vattnets ytspänning så loppor kommer att drunkna. Fästingar inte drunkna i vatten, så har en liten skål med alkohol praktiskt om du tror att du hittar någon. Använd loppa kam utomhus om det är möjligt, eftersom det kan vara en rörig process.

Täck dig själv och det område där du arbetar, om du inte är utomhus, med en handduk. Kamma ditt husdjur dagligen under loppsäsongen. Koncentrera dig på bakdelen, rygg, nacke och huvud där loppor samlas. Din katt kan tass och knäppa på luften eftersom det tycker om att vara kammade så mycket. Dumpa det smutsiga vattnet ner i avloppet när du är klar. Lopp kammar rekommenderas inte för långhåriga djur.

Med användning av en Tick Scoop

En bock scoop, som finns på din djuraffär, liknar ett kök mätsked. Den har en liten V-formad skåra vid kanten av dess skål mittemot handtaget. När du hittar en fästing antingen krypa på eller ansluten till ditt husdjur, hålla skopan vinkelrät skåran nära fästingen. Skjut helt enkelt hack runt fästingen och skopa insekten av ditt husdjur. Släpp den i alkohol eller linda in det i toalettpapper och tömma den.

Hur Spot Lyme sjukdomssymptom hos hundar


Att veta hur man upptäcka Lyme sjukdomsymtom i din hund kommer att bidra till att förhindra allvarliga och även dödliga sjukdomstillstånd. Det är viktigt att känna till fakta och symtom på Borrelia hos hundar. Borrelia kan förekomma i ditt husdjur så bra som du. Hundarnas Lyme Disease kan leda till allvarliga och även dödliga sjukdomstillstånd hos hundar. Lyme Disease bärs av Deer kortnam- även känd som svart Legged fästingen. För John McCauley att infektera en hund, måste den fästas och eller inbäddade i hundens hud under 48 timmar. Men snabb borttagning av de smittade fästingen inom 24 timmar, kommer att kraftigt minska risken för din hund upphandlande borrelia. (Borrelia är bara sprids av fästingar och kan inte överföras från djur till människa.) Daglig inspektion och avlägsnande av fästingar på hundar är viktigt att förhindra spridning av Canine borrelia. Om man misstänker s borrelia, omedelbart kontaktar din veterinär.

Instruktioner

1 Symtom hos hundar och människor av Borrelia kan härma Rheumatoid Arthritis. En av de första symptomen för att leta efter i din hund kan haltande. Se upp för ömma och smärtsamma fötter och ben. Om möjligt, ta din hund för lymfkörtel svullnad i det drabbade benet. Ledsvullnad är också vanligt.

2 Håll utkik efter slöhet eller andra oförklarliga förändringar i hundens beteende. Var uppmärksam för förvirring, nervositet, och även kramper.

3 Om infekterade med Borrelia din hund kan utveckla en feber av 103 grader F - 105 grader F. kräkningar och anorexi är också vanligt.

4 Var uppmärksam under en längre eller svullen buk, andedräkt som luktar ammoniak, och ökad eller kraftigt minskad urinering.

5 De svåra symtom av Borrelia hos hundar inkluderar encefalit, protein förlora glomerulonueropathy, njursvikt, myokardit, och hjärnhinneinflammation. Men allmänna symtom hos hundar kan också anges. Och vissa hundar kommer att ha några symptom. Det är därför det är viktigt att utföra den dagliga kontrollen och avlägsnande av fästingar på din hund.

Tips

  • Var medveten om den främsta fästingsäsongen är maj-augusti i USA
  • Kontakta din veterinär för en korrekt tick repellerande för din hund, såsom K- 9 Advantix eller Frontline.
  • Fästing kragar är inte effektiva.
  • ALDRIG sätta en bock repellerande innehåller permetrin på en katt.
  • Ta bort fästingar omedelbart om de befinns på ditt husdjur.
  • Om du misstänker att din hund har borrelia, omedelbart kontaktar din veterinär.

Injektion eller Tablet att förebygga sjukdomar Från Fästingar i hundar


Fästingar kan bära och överföra borrelia till både människor och hundar. Enligt webbplatsen Working Dogs kan borrelia i hundar orsakar hjärt- och njurproblem tillsammans med svåra neurologiska sjukdomar. Sjukdomen överförs när hunden är biten av en fästing smittade med sjukdomen. Det finns en borrelia vaccin tillgängligt från din veterinär för att hålla din hund säker när det kommer i kontakt med en bock.

Säkerhet

Liksom de flesta vacciner borrelia vaccin, Recombinant ospA det är inte riskfritt. Det är en injektion som kan orsaka en behandlingsbar form av borrelia i hund. Samtidigt som det ger kortsiktiga säkerhet efter administrering, vissa veterinärer, såsom Dr. Bob Rogers med Critter Fixer Pet Hospital i Spring, Texas, har ansett det osäkra och oansvarigt att administrera och inte erbjuder vaccinet. År 2005, American College of Veterinary Internal Medicine sade: "De ACVIM diplomates tror att användningen av Lyme vacciner fortfarande är kontroversiell och de flesta inte administrera dem."

Skydd

Vaccinet kommer att skydda hunden under en kort tidsperiod, vilket i hög grad bestäms av hundens eget immunsystem. Medan vaccinet skyddar hunden från borrelia kan fästingar bära andra sällsynta sjukdomar för vilka det inte finns något vaccin eller skyddsmetod.

Nödvändighet

Borrelia är behandlingsbar i hundar när hunden är infekterad. Förmodligen, riskera en behandlingsbar sjukdom är säkrare än de faror som är förknippade med vaccinet. Enligt Dr Ron Hines DVM, mindre än hälften av hundar infekterade med borrelia kräver någon behandling alls. När det krävs behandling, kan en blandning mellan veterinärvård i form av antibiotika och holistisk healing hemifrån avhjälpa hund av sin sjukdom.

Kosta

Priset på vaccinet varierar beroende på plats och veterinär, i genomsnitt på $ 150. Vaccinet ska ges i office av en veterinär.

Varning

Om du misstänker att din hund har borrelia eller någon annan allvarlig sjukdom, bör du kontakta din veterinär.

Hur kan man kontrollera en hund för borrelia


Borrelia orsakas av bakterier som kommer från vissa fästingar. Om en fästing är infekterad, och biter en hund eller människa, kan bakterien från fästingen sprider och infektera. Det är viktigt att använda tick förebyggande och tick-dödande produkter för att minska risken för ditt husdjur fånga borrelia. Vacciner som förhindrar borrelia hos hundar finns. Din hund kan uppvisa särskilda tecken och symtom om det har kontrakte borrelia.

Instruktioner

1 Kontrollera din hunds lederna att se om de är svullna eller varm. Borrelia ger på symptom som liknar artrit.

2 Notera om din hund har blivit mindre aktiva. Hundar som har kontrakte borrelia tenderar att bli mindre lekfull.

3 haltande kan vara ett symptom på borrelia. Smärta i benen är vanligt med denna sjukdom; smärtan kan skifta från ena benet till en annan.

4 Kontrollera feber och svullna lymfkörtlar. En feber av 102 grader eller högre är ett symptom på borrelia.

Hundar är infekterade med bakterier som orsakar borrelia när de är biten av en infekterad fästing - vanligtvis en hjort fästing. Många hundar kommer att testa positivt för borrelia men visar inga symptom. Vid ett tillfälle, rekommenderas veterinärer att hundar som visade inga symptom inte behandlas, men denna rekommendation har i allmänhet ändrats. De antibiotika som används är relativt säkra, så det finns liten risk, och bakterierna är lättare att behandla om behandlingen påbörjas i början av sjukdomen.

symptom

Många hundar utvecklar aldrig symptom. De som gör kan ha svullna lymfkörtlar, med några sällan utvecklar hjärta, neurologiska och njurproblem.

Behandling

Tidigt stadium borrelia hos hundar behandlas med en 30-dagars cykel av doxycyklin. I mer avancerade fall kan kurs av antibiotika vara längre.

inte behandla

Det är inte känt om en hund som testar positivt någonsin kommer att utveckla symtom på borrelia. Men det är känt att obehandlat, borrelia kan orsaka artrit, njursjukdom och myokardit i hörntänder.

Eftergift

Om din hund testar positivt för borrelia, även om den inte har några symtom, kommer det med största sannolikhet bär sjukdomen i kroppen för resten av sitt liv. Enligt Ron Hines DVM, de flesta veterinärer tror antibiotika endast orsaka sjukdomen att gå i remission.

Vaccination

Det finns en vaccination för borrelia hos hundar, men det finns risker som är förknippade. Om din hund testar positivt för borrelia, är det i allmänhet inte rekommenderas att få vaccinet.