bonsaiträd farligt för katter?

Är det farligt för katter att äta hundmat?


Katter är lömsk, och några katter hitta hundmat en frestande måltid även om du avskräcka dem från att äta den. Även om ingenting i hundmat är giftig för en katt, hund livsmedel innehåller olika näringsämnen än de som katter kräver att göra en långsiktig hundmat kost farligt att en katts hälsa.

Fara

uppmuntra aldrig din katt att äta hundmat, eftersom det inte kommer att ge henne med proteinet, taurin och arakidonsyra hon behöver. Men så länge din katt primära diet består av kattmat, hundmat kommer inte att skada honom när han smyger en bit.

Protein

Eftersom de är köttätare, för optimal hälsa katter behöver en köttbaserad kost med mer energi framkallande protein än allätande hundar behöver - vilket betyder hund livsmedel kommer inte att innehålla tillräckligt med protein för att upprätthålla en katt.

taurin

Hundar tillverka sina egna taurin, men katter måste äta det i sin kost för att förebygga problem såsom hjärtsjukdomar, respiratoriska problem och till och med blindhet.

Arakidonsyra

Hundmat saknar också fettsyran arakidonsyra - som katter inte kan göra sig - som är viktigt i en katts kost.

kalorier

Kattmat har fler kalorier än hundmat eftersom metabolismen av katter är mycket annorlunda än den hos hundar. Om din katt äter endast hundmat, kommer hon sannolikt gå ner i vikt på grund av den lägre proteinhalten i hundmat.Din katt kan njuta av en liten rasar i snön, men det är inte en bra idé att låta honom på vintern om vägar eller trottoarer har behandlats med vägsalt. Denna bergsalt produkt kan skada din pott tassar och hud, och i värsta fall kan det döda honom när han får i det under grooming.

Problem med Salt

Vägsalt är ofta består av stora bitar av bergsalt för att absorbera fukt och sänka fryspunkten för vatten - vatten kommer inte att vända sig till is vid 32 grader Fahrenheit när de kombineras med salt. Isen bitar tillhandahålla dragning för däck eller för människor som gick på hala trottoarer. När saltet smälter is eller snö, kan det lämna pölar som kan ser gott att en katt ute på jakt. När man dricker vattnet, han dricker i saltet. Isen bitar kan också fastna i tassarna eller i magen päls, och hans favorit sätt att rengöra sig själv är genom att slicka bort nastiness.

Tassar och hud

Vägsalt ofta innehåller kemikalier med antifrysegenskaper samt bergsalt. När saltet, som omfattas av de kemikalier, fastnar mellan pott tassar, kan det gnugga dem råa med ojämna kanter och bränna bort små mängder av kudden täcker med starka kemikalier och salt friktion. Samma sak gäller för hans hud; om han är utanför ofta på vintern och har regelbunden kontakt med avisningssalt, kan hans hud blir röd och irriterad där saltet normalt landar. Förutom tassarna, är detta ofta på magen eller bakdel.

Om han äter vägsalt

Katter äter vanligtvis små mängder av salt i maten, vilket hjälper till att balansera sina kroppars elektrolyter. När de äter för mycket salt, men det kan vara dödligt. Detta kan hända när din katt slickar sina tassar och päls rent av stensalt eller genom att dricka vatten från salt pölar utanför. I lindriga fall kan han uppleva kräkningar, diarré, letargi och överdriven törst. I allvarligare fall förväntar njurskador, darrningar, kramper, koma och död. Ring din veterinär omedelbart om du misstänker salt förgiftning - snabba åtgärder kan spara din katts liv.

Vad ska man göra

Det enklaste sättet att skydda din katt på vintern är att hålla honom inne. Katter normalt inte behöver utomhus tid som hundar gör - allt de behöver, inklusive deras badrum är inne i huset. Om han måste gå utanför, aldrig låta honom spela utan tillsyn och försöka hålla honom borta från saltade områden. Torka tassarna och mage päls med en varm tvättlapp så fort han kommer in, och se till att få alla saltpartiklarna av sin päls. Med hjälp av ett djurvänligt avisnings produkt som inte innehåller salt på din uppfart och trottoaren kan också hjälpa, även om du inte kan stoppa din kommun från att använda salt på väg.

Är det farligt för katter att äta choklad?


Alla har en söt tand, inklusive din katt. Men vad vi vill inte nödvändigtvis alltid bra för oss. Detta gäller särskilt om katter och choklad. Vissa katter kan tolerera en bit av det då och då, men risken för toxicitet är alltför hög för att ta en sådan risk. Det bästa är att hålla chokladen bara för dig själv.

metylxantin

Choklad innehåller teobromin och koffein. Dessa är former av metylxantin, en molekylär förening som fungerar som en stimulerande, urindrivande och avslappnande. Det väcker en katt hjärtfrekvens, stimulerar dess nervsystemet och får den att förlora kroppsvätskor. Kroppen av en 100- eller 150-pound människa kan hantera sådana fysiologiska förändringar, men den lilla kroppen av en katt kan inte.

symptom

Katter som konsumerar choklad kan visa symptom som kräkningar, diarré, muskeldarrningar och täta urinträngningar. Fortsatt konsumtion av choklad kan leda till depression, kramper, hjärtinfarkt och även dödsfall. Dessutom kan choklad göra en fet feta, och det kan leda till en ätstörning. Katter som äter choklad förlorar ibland sin aptit för vanlig mat.

Behandling

Om din katt någonsin konsumerar choklad, omedelbart kontakta en veterinär. Veterinären kan framkalla kräkning, så att chokladen utvisas från kattens kropp. Andra möjliga behandlingar, enligt Cat World, är intubation och artificiell ventilation, hjärtövervakning och mediciner för att kontrollera skakningar och kramper.

alternativ

Vissa djuraffärer säljer falska choklad för katter. Det produceras av sällskapsdjur tillverkare mat och innehåller en vegetabilisk substitut som ser ut och smakar som choklad, men är helt säker för katter. Men innan du köper en sådan produkt, granska ingrediensförteckningen och se till att det inte innehåller någon metylxantin.

Medicinering för en katt med njursvikt


Njursvikt är en ledande dödsorsaken bland äldre katter. Kronisk njursvikt är en progressiv och irreversibel försämring av njurarna, medan akut njursvikt är en plötslig avstängning av njurarna, ofta som ett resultat av urinvägsobstruktion, infektion och toxin intag. Lämnas obehandlad kan båda formerna av njursvikt snabbt bli dödlig. Däremot kan omedelbar och kontinuerlig läkarvård förlänga en katt liv

Prognos

Som hos människor, det finns inget botemedel mot njursvikt kort av en transplantation. Däremot kan tillståndet hanteras under en längre tid. Hantera feline njursvikt är en fråga om styrning av mängden avfall som behandlas av njurarna så att njurarna inte blir överarbetad och avfall inte ansamlas i kroppen som ett resultat noterar Feline kronisk njursvikt Information Center. Kombinationen av en särskild diet, vätsketerapi och medicinering kan bidra till att uppnå detta.

Toxinreduktions Drugs

Flera läkemedel finns tillgängliga för att hjälpa till att minska halterna av gifter i en kattens kropp som ett resultat av njursvikt. Till exempel, kan Azodyl befolka tarmarna med välgörande micoorganizms som hjälper bryta ner gifter i tarmarna. Dessutom, ett läkemedel känt som Kremezin verkar för att sänka nivåer av en dietary toxiskt protein i blodet.

Sekundär skick Hantering

Katter som lider av njursvikt vanligtvis erfarenhet anemi, kalcium obalanser, överdrivet höga fosforhalter, kaliumbrist, högt blodtryck, magirritation och infektioner. Ett brett utbud av läkemedel kan användas för att hantera dessa samtidiga tillstånd som ett sätt att förbättra en katts livskvalitet och förlänga livslängden.

vätsketerapi

Intravenösa vätskor kan användas för att motverka livshotande uttorkning till följd av njursvikt. Detta bidrar till att sänka nivåerna av gifter i kroppen så att en långsiktig strategi kan genomföras. Subkutana vätskor administreras genom en nål införas strax under en kattens hud på en regelbunden basis för att hantera njursvikt som inte är direkt livshotande. Sub-Q vätskor förhindrar otillräcklig hydrering, vilket resulterar i minskat blodflöde till njurarna. Mängden vätska injiceras beror på kattens vikt och tillståndets allvarlighetsgrad. Injektioner kan ges en gång i veckan eller så ofta som dagligen. Sub-Q vätskor kan förlänga livet på en katt med njursvikt, men de kan också vara farligt för katter med hjärtproblem.

Diet

Katter med njursvikt kan placeras på låg-protein, låg salthalt och låg fosfor kost som syftar till att minska mängden avfall sina njurar måste filtrera bort. De låga salt- och fosfornivåerna tros hjälpa till att kontrollera elektrolytbalansen som är vanliga hos katter med njursvikt. Om en katt vägrar att äta, kan hans veterinär föreskriva en aptit stimulerande.

Hur man håller katter ut av krukväxter


Det finns inget mer lockande för katter än frodiga krukväxter, men många växter är giftiga för katter och kan ge magbesvär eller dödsfall vid förtäring. Medlemmar av liljefamiljen, oleander och dieffenbachia är särskilt farligt för katter. Även om ingen vet exakt varför katter äter växter, spekulerar veterinär Dr Nicholas Dodman att växter är attraktiva för katter eftersom de ger kostfiber och stöd i matsmältningen, inklusive passerar hårbollar. Om du är osäker på om dina krukväxter är giftiga för katter, är den bästa planen för att hålla katterna borta.

Instruktioner

1 utgöra ett alternativ. Kattgräs kommer att tillfredsställa dina katter sug efter grönska. Plantera gräs i en stor kruka som inte välter när katterna mumsa. För att göra din katt "inomhus trädgård ännu mer inbjudande, lägga till några kattmynta, valeriana eller kattmynta växter. Pet leverans butiker och webbutiker säljer kattgräs och frön.

2 Spraya bladen av krukväxter med en flaska varm sås eller annan produkt som smakar bittert och obehagligt för katter. Pet leverans butiker lagerprodukter som avskräcker katter från att äta krukväxter.

3 Använd amplar eller sätta dina krukväxter högt där katterna inte kan komma åt dem.

4 Täck jorden i krukväxter med små, släta floden stenar, grus, skärm tråd eller ogräs tyg för att hålla katter från att gräva. För att placera tråden eller ogräs tyg, skär en skåra eller ett hål i den och sätt på den runt anläggningen; sätta ett tunt jordlager ovanpå så katterna inte kan flytta den ur vägen.

5 Sätt en elektronisk avskräckande som skapar en mild stickande känsla runt krukor. Katterna kommer inte gillar känslan fötterna och kommer att hålla sig borta från växterna. Pet leverans butiker lager elektronisk katt avskräckande.

Tips

  • Forskning nya anläggningar innan föra dem in i ditt hem för att se till att de inte är giftiga för katter.
  • Samtidigt sätta aluminiumfolie runt dina växter kommer att avskräcka gräva den inte kvar.
  • Använd aldrig malpåse eller malmedel flingor att stöta bort katter. Ångorna är giftiga för både djur och människor.

Är Lilium Hybrider giftig för katter?


Även om ditt husdjur inte är en växt-eater, hålla liljor runt huset är en hälsorisk för din fyrbenta vän. Påsk liljor och andra medlemmar av Lilium släktet, inklusive hybrid liljor, är giftiga för kattdjur. Äta även en liten bit av dessa anläggningar gör att de flesta katter sjuk.

Typer av giftiga liljor

Alla arter och hybrider av Lilium blommor innehåller gifter som är skadliga för katter, bland annat populära sorter som Amaryllis, påsk liljor och dagdrömmareliljar. Tyvärr, andra typer av liljor är inte säkra alternativ. Dagliljor, medlemmar av Hemerocallis släktet, och Liljekonvalj (Convallaria majalis) är också potentiellt dödliga för kattdjur. Fred, Peru och Calla liljor är milt giftiga, men inte orsaka allvarliga njurproblem som liljearter gör.

Lily toxicitet och symptom

Katter otur att smaktestet stjälkar, blad eller blommor av en Lilium växt börja visa tecken på sjukdom inom några timmar. Liljor störa din katts mage först, vilket gör henne att kräkas och undvika mat. Dessa symtom kan försvinna en stund tills de gifter börjar skada hennes njurar ungefär tio timmar efter intag. Giftet kan allvarligt skada kitty njurar efter cirka 18 timmar, vid vilken tidpunkt skadan är vanligtvis irreversibel. Vissa katter är särskilt känsliga för lilja toxin, så även några inslag av anläggningen är en nödsituation för ditt husdjur.

förhindra Förgiftning

Om du har en kattunge eller två kör runt huset, är det säkraste valet för att undvika liljor helt och hållet. Inred ditt hem med katt säkra blommor som påskprästkragar, orkidéer eller violer i stället. Håll din katt inomhus för att hindra henne från att mumsa på grannens blommor när du inte tittar. Även om du kan hänga liljor och andra växter i hängande krukor från taket, är detta inte en säker metod, även om de är ur din katts räckhåll. Alla delar av lilja anläggningen är giftiga inklusive döende blad och stjälkar som faller till golvet.

behandling Förgiftning

Tveka inte att ta din katt till veterinären eller djursjukhuset om du tror att hon ätit en lilja eller annan giftig växt. Medan veterinärmedicinska forskare är fortfarande osäker på exakt varför liljor är så farligt för katter, det finns ingen tvekan om att det inte tar mycket av det att förgifta din kisse. Om din veterinär bedömer att ditt husdjur är i fara, kan han tvinga henne att kräkas eller mata henne aktivt kol för att upphäva gifter i magen. Hon kan också behöva vätsketerapi om giftet har börjat påverka hennes njurar.

Urinvägsinfektioner, annars känt som UTI, är obekväma, smärtsamma, och potentiellt mycket farligt att en katt. En obehandlad urinvägsinfektion kan leda till urinvägsinfektioner, bildandet av struvit kristaller i urinen, även urinvägs blockeringar som kan kräva kirurgisk behandling. Medan veterinär behandling rekommenderas för kattdjur urinvägsinfektioner kan du också be din veterinär att rekommendera holistisk behandlingsalternativ, liksom. Några av de mest effektiva holistiska behandlingar inkluderar kost och livsstilsförändringar i kombination med naturläkemedel.

Diet

Lägga osötad, ren tranbärsjuice till kattens diet håller bakterier från att hålla fast vid väggarna i urinblåsan medan försurande urinen vilket ytterligare förhindrar UVI uppstår. Osötad, ren tranbärsextrakt är ett bra alternativ och eftersom det packar samma punch som tranbärsjuice i bara en droppe och sedan katter ogillar allmänhet smaken av tranbär, extraktet lätt döljas i livsmedel eller administreras oralt. Alla naturliga, kemiska fri kost saknar konserveringsmedel och konstgjorda ingredienser i konventionella livsmedel och detta gör dem friskare för kattens immunförsvar. Din veterinär kan också ha ett livsmedel formuleras speciellt för att upprätthålla katturin hälsa. Också vara säker på att katten får rikligt med rent vatten för att spola ut bakterier i urinvägarna.

Örter och kosttillskott

Vitamin C läggs till din katts mat förbättrar immunförsvaret och stärker kattens urinblåsan foder som hjälper kämpa mot framtida UVI. Catharis lindrar smärta orsakad av infektionen och pelletsen enkelt administreras till katter. Lika delar av pisissewa, buchu, uva ursi, och echinacea kan kombineras i kattens föda. En tesked av örtteer gjorda av gullris, åkerfräken, persilja, marshmallow rot och fläder kan ges (efter kylning) tre gånger dagligen som behövs för att behandla symtom på UVI.

livsstil

Att se till att katten kissar nog är viktigt att förebygga och behandla UTI. Håll lådan ren att uppmuntra täta urinträngningar. Var noga med att torka din katts botten ofta för att rensa bort eventuella kvarvarande skräp och bakterier som kommer att förhindra att bakterier från att resa upp kattens urinröret och orsaka framtida urinvägsinfektioner. Att se till att katten har en säker, stressfri plats att koppla av, och uppmuntra motion för att förebygga fetma också hjälper till att hålla katt UTI i schack.

Hur man bygger en trä katt Shelter


Katter njuta av att sitta i en mysig trä skydd när utomhus, speciellt i kallare väder. För att ge din katt en säker plats att sova eller att ge skydd för lokala vilda katter i ditt närområde, kan du bygga en trä härbärge för dem med grundmaterial. Medan vissa katthem har mycket mer avancerade uppställningar, kommer en grundläggande skydd med varmt foder tillfredsställa de flesta katter. För mer än en katt, bygga flera skyddsrum eller öka dimensionerna att ta hänsyn till de andra djuren.

Instruktioner

1 Markera en 30-by-23-tums ark på 1/2-tums tjock yttre plywood för kapning. Mät 12 inches från botten av 30-tums sida och markera den med krita. Mät 18 inches från botten av sidan mittemot det och markera den med krita. Rita en rak linje, med hjälp av en linjal, mellan de två punkterna för att såg.

2 Såg plywood i två delar efter krita linjer för att göra två sluttande sidostycken.

3 Sand alla bitar för att avlägsna eventuella ojämnheter eller splitter.

4 Håll baksidan, en tre-av-en-fot ark 1/2-tums tjock yttre plywood, upprätt och placera en av de lutande sidopaneler vinkelrätt mot den längs 12-tums sida för att bilda en L-form . Placera en 11-tum hög, 2-av-3-tums inlägg inne i hörnet av 90 graders vinkel som bildas av panelerna.

5 Skruva vardera av de två panelerna i stolpen med tre 2-tums, platt-huvud träskruvar, lämnade 3 1/2 inches isär längs höjden på stolpen.

6 Håll i den lutande sidopanelen är parallell med den första en och vinkelrätt mot den andra sidan av den 3-för-en-fot bakpanel, längs den 12-tums sida. Placera den andra 11-tum hög inlägg inne i 90 graders vinkel som bildas av sidopanelen och bakpanelen.

7 Skruva vardera av de två panelerna i stolpen med fyra 2-tums platt-huvud träskruvar, placerade 2 1/2 inches isär längs höjden på stolpen. Du har nu en C-form låda utan botten, front eller övre panelen.

8 Mät en 7-för-7-tums fyrkant av hörnet av framstycket, ett 36-by-18-tums ark av 1/2-tums tjock yttre plywood, som är den främre panelen. Markera den med krita.

9 Såg 7-by-7-tums fyrkant av hörnet av panelen för att skapa entrén för katten i skydd.

10 Position frontpanelen är parallell med den bakre panelen, med den utskurna delen på botten. Panelen ska vara vinkelrät mot 18-tums sidan av tak över huvudet är sidopaneler. Placera var och en av de två 17-tums lång, 2-av-3-tums inlägg, inuti varje hörn.

11 Skruv både vänster- och högerpaneler i stolpen med fem 2-tums, platt-huvud träskruvar, lämnade 3 inches isär längs höjden på stolpen. Skruva båda sidorna av frontpanelen i stolparna med hjälp av samma metod. Du har nu en fyrsidig låda med ingen topp eller botten.

12 Vänd skydd upp och ned. Placera den nedre panelen, en 3-by-2-fot, 02/01 tum tjock yttre plywoodpanel, under de fyra sidorna. Centrera den direkt över sidorna.

13 Anslut den nedre åt sidorna genom att skruva in en 2-tums platt-head träskruv i varje hörnstolpe. Med de återstående träskruvar, placera en var 4 inches längs sidorna och skruva dem in i botten av sidopanelerna. Se till att skruvarna går in panelerna, inte utanför i träet så att du inte har några skruvar sticker ut när du är klar.

14 Center den uppochnedvända skydd över takpanelen, den 39-by-31-tums blad 1/2-tums tjock, yttre plywood. Det kommer lutning en vinkel längs sidorna. Det bör finnas någon överhäng för alla sidorna.

15 Fäst skydd längs högre sida till takpanelen med två medelstora gångjärn. Skruva fast dem på plats på utsidan av frontpanelen och undersidan av taket, som är vänd uppåt.

16 Vänd skydd åt rätt håll igen. Måla skydd med yttre kvalitet måla om så önskas.

17 klär insidan av skyddsrummet med halm för att skydda katten från elementen och isolera tak över huvudet. Du kan också lägga till en mjuk kudde eller filt insidan för värme och komfort.

Tips

  • Du kan bifoga bältros på taket av skydd för att ytterligare skydda den från väder och vind; använda takläggning naglar och böja tillbaka eventuella exponerade spikhuvuden så att de inte skadar katten.
  • Linje skydd med polystyrenskum paneler för extra isolering på vintern.
  • Kontrollera om det finns utstickande skruvar från botten eller sidorna längs stolparna; fila ner dem eller ta bort dem.
  • Inte används exponerade glasfiber för att isolera skydd eftersom detta är farligt för katter.

Vi har alla sett den fantastiska utbud av kostymer för hundar - från en hund Yoda kostym till en hund polis outfit. Nu våra fantastiska kattdjur kan också komma in på det roliga, som mer en mer katt kostymer är tillgängliga på webben och i specialaffärer. Problemet är, våra sällskapsdjur katter är ofta lite mer petiga och lättstött än våra hundar. Det är bara typiskt katt beteende. Hur får vi även våra katter i det kostym? Det handlar om experiment, och försöker ta reda på vad vår kattunge tolerans mot alla typer av material att röra deras päls kommer att bli. Vissa kanske kunna hålla en kostym på deras katt bekvämt bara tillräckligt länge för bilder, medan andra skulle kunna behålla sin katt klädd tillräckligt länge för trick eller treaters att komma och gå.

Instruktioner

En Experiment. Se hur din katt reagerar på dräkten när den är på. Har katten verkar besväras av en del av kläder, såsom hatt eller en cape? Ta det plagg för bästa resultat och optimal komfort. Du kan alltid lägga till den för en stund bara för att ta bilder.

2 inte tortera ditt husdjur. Inte insistera på att hålla alla dessa delar av kläderna på din katt om han eller hon verkar upprörd, slö eller stressade av den. Din katts synes söt utseende är inte värt att orsaka din katt att vara stressad. Stress kan också visa sig genom katter i en rad negativa sätt, bland annat din katt spraya urin på möbler eller andra ställen än sin kattlådan.

3 Satsa på en kostym som inte är begränsande. Chansen är stor att du har bättre lycka (och kommer inte att slösa bort pengar - dessa kostymer kan få dyr) om du väljer en mindre genomarbetade och mer bekväm kostym. Till exempel, ängel Halos, häxor hattar, djävulen horn, tiaror och kronor är alla enkla huvudet utsmyckning som kan vara mindre stressande för din katt. Detsamma gäller för resten av kläderna. Satsa på något enkelt, inte nödvändigtvis en full body kostym, såsom en cape eller änglavingar.

4 Se till att storleken är rätt. Du kanske vill gå lite större komfort och säkerhet. Många kostymer är också en-size-fits-all, så se till att mätningarna passar din katt på rätt sätt.

5 Välj hållbara tyger och de som kommer på och av lätt. Detta kommer att göra det mycket lättare för dig att få dräkten på och ta bort det. Detta kommer också att bli mycket mindre traumatiskt för din katt. Om det behövs, kan du bära handskar för att skydda dig från din katts klor; men om katten är att upprörd över kostym, du borde verkligen överväga att föra den upp helt och väljer en annan väg för din katt att uttrycka sig för semester - såsom små bågar som kan läggas till när din katt är tränas, eller en ny Halloween krage.

6 Respektera din katts tolerans. Varje katt är annorlunda. Vissa kan ha en högre grad av tolerans än andra. Återigen, övervaka din katts beteende. Ta bort kläder eller irriterande plagg eller objekt omedelbart om din katt verkar vara stressad för någon tid.

Tips

  • Övervaka din katt när han eller hon bär dräkten. Dessa dräkter kan vara ganska farligt, om en katt får en del av materialet fångats på någonting, till exempel. Du vill titta på ditt husdjur hela tiden.
  • Låt inte din katt bära kostym för en längre tid. Återigen, katter har en ganska låg tolerans som helhet dessa plagg. I samma ögonblick som du ser din katt känner dig stressad eller blir slöa bort kläder omedelbart.
  • Var noga med att beställa dräkten tidigt om det är för en semester händelse. Låt minst 2 veckor om du beställer på nätet.

Smärta rättsmedel för katter


Det är inte alltid lätt att veta när din katt är i smärta. Du kan märka beteendeförändringar såsom irritabilitet eller indragning eller mer uppenbara tecken såsom gynna en lem. Fysiska tecken kan inkludera vidgade pupiller eller en förändring av hjärtfrekvensen. Cat smärtlindring kräver noggrann uppmärksamhet eftersom en art, att de inte lätt metabolisera tillgängliga läkemedel.

Smärta i Cats

Akut smärta hos katter kan orsakas av olyckor eller skador. Akut smärta förbättrar vanligtvis inom tre till fyra dagar. Kronisk smärta är associerad med progressiva sjukdomar, såsom artrit. Andra typer av smärta inkluderar cancersmärta och neuropatisk smärta, som är resultatet av skador på nerver.

Veterinärer använder en smärtskala för att gradera ett djurs smärta. Det är ett frågeformulär som analyserar ålder, kön, orsaken till smärtan, kroppsregion och smärtintensitet. Även om något subjektivt, smärttrappan är ett användbart verktyg för att bedöma smärta.

Behandling av smärta hos katter

Katter inte producerar tillräckligt leverenzymer att metabolisera många icke-steroida antiinflammatoriska medel (acetylsalicylsyra och ketoprofen, till exempel), så drogerna linger mycket längre i blodomloppet. Dessa läkemedel bör endast användas under strikt veterinärkontroll.

Paracetamol (Tylenol) är särskilt farligt för katter och får inte användas som en behandling av smärta.

Receptbelagda smärtstillande medel finns tillgängliga för att behandla katt smärta. Butorfanol är effektiv men kan orsaka sedering hos katter. Det finns som en injektion eller tablett.

Kortikosteroider används ibland för att behandla inflammation och smärta, men nyare läkemedel med färre biverkningar är nu tränga undan deras användning.

Som ett komplement till traditionell veterinärvård, är akupunktur vinner fördel som en metod för behandling av smärta. Enligt Acupuncture.com finns mer than150,000 veterinär akupunktörer öva idag.

Vård i hemmet

Håll din katt så bekväm som möjligt. Var säker mat och vatten skålar är lätta att nå. Om ditt hem är mer än en nivå, ger en låda på varje våning för att minska trappklättring. Överväga en ny låda med lägre sidor.

En uppvärmd husdjur säng kan bidra till att lindra artrit smärta. Skäm bort din katts önskan om lugn och isolering genom att tillhandahålla en "katt grotta," en tyst, skyddat område för vila och återhämtning.

Stress kan förvärra smärtsymptom; hålla sin omgivning så säker som möjligt. Tyst interagera med och massera din katt dagligen. Hans förmåga att exploatera kan reduceras som ett resultat av hans smärta, så försiktigt borsta eller kamma honom regelbundet också.