biflod rhen

Skillnader i Rhen och Donau


Rhen och Donau är två av de stora floderna i Europa. Rhen och Donau är sammanlänkade via Rhen-Main-kanalen, som kombinerar med floderna för att åstadkomma en bana över kontinenten från Nordsjön till Svarta havet. Båda floder har stora historier av imperier bildas och avverkade på sina banker, och många slott - något som fortfarande står - restes inom synhåll av deras vatten.

Storlek

Även om Rhen och Donau är både stora floder, är Donau betydligt större. Rhen löper cirka 820 miles, medan Donau har en längd på mer än dubbelt så - 1780 miles - och är den näst längsta floden i Europa efter Volga. Även om båda floderna passerar genom Tyskland och Österrike, Rhen berör även länderna i Liechtenstein, Frankrike, Schweiz och Nederländerna och Donau rinner genom Slovakien, Ungern, Kroatien, Serbien, Bulgarien, Rumänien och Ukraina.

Rutt

Källan till floden Rhen är den stora Rheinwaldhorn glaciären i de schweiziska alperna, och floden flyter nordväst därifrån tills den mynnar ut i Nordsjön. Donau, under tiden bildar med mötet med Breg och Brigach floder i Tyskland Schwarzwald och rinner österut ut i Svarta havet. Donau har mer än 300 bifloder förgreningar under sin väg - mer än sju gånger så många bifloder som Rhen.

Handel

Rhen är en viktig passage för fartygstransporter, i synnerhet i Tyskland och Frankrike, och passerar genom vissa större städer, såsom Basel och Rotterdam i Nederländerna och de tyska städerna Bonn, Köln och Düsseldorf. Donau är också en viktig kommersiell väg för Europa och det berör Wien, Österrike; Budapest, Ungern; och Belgrad, Serbien - varje huvudstad i ett land, så dess betydelse för den ekonomiska utvecklingen förstärks.

Arter

Donau har en mycket rikare samling av vilda djur än Rhen, som drabbades omfattande föroreningar under 1970- och 1980-talen, skadar många av dess inhemska arter och döda några helt. Rhen har någonstans runt 40 arter av fisk, till exempel, medan Donau ståtar med mer än 100. Donau har det övergripande mer än 5000 djurarter, inklusive cirka 180 häckande fåglar och 40 däggdjur. Donaudeltat är den sista platsen i Europa där du kan hitta en havsörn, och det har 60 procent av världens vita pelikan befolkning.

Floder som rinner ut i Rhen


Rhen är en av de viktigaste källorna till färskvatten i Europa. Kör för cirka 1200 kilometer, Rhen sträcker sig från Reichenau, Schweiz, genom Liechtenstein, Österrike, Tyskland, Frankrike och slutligen Nederländerna, där den kombineras med två andra stora floder, redivides och slutligen mynnar ut i Nordsjön. Som den längsta floden i Europa, har det dussintals bifloder.

Schweiz, Liechtenstein och Österrike

Rhen former i de schweiziska alperna där Vorderrhein eller övre Rhen, och Hinterrhein eller Niederrhein, kombinerar. Rhen sammanfogas av Toss floden (Schweiz), den Ill (Österrike), den Aar (Schweiz) och den Birs (Schweiz).

tyskland

Rhen är Tysklands längsta flod, och det är där de flesta av flodens huvudflöden finns. Rhen sammanfogas här av Schussen, Wutach, den Alb, den Wiese, den Elz, Kinzig, Nahe, den Rench, Mosel, Nette, den Acher, Murg, Ahr, den Pfinz, det Erft , Main, Lahn, det Wied floden, Sieg, Wupper, den Düssel, Ruhr, den Enscher och Lippe floden.

frankrike

Ett antal floder bidrar till Rhen från Frankrike. Den Birsig, Ill (ej att förväxla med floden Ill i Österrike), i Moder floden, Lauter och Mosell.

Nederländerna

Innan Rhen delar i en serie av mindre floder och rinner ut i Nordsjön, är det sällskap av Oude IJssel, den Berkel och floden Meuse i Nederländerna.

Den huvudsakliga

Huvud är en av tre stora biflöden till Rhen. Huvud är en stor flod i sig 574 kilometer lång och rinner genom de tyska delstaterna Bayern, Baden-Württemberg och Hessen.

Mosel

Mosel är en annan av de stora bifloder till Rhen. Det går 545 kilometer genom Frankrike och Luxemburg, och ansluter sig till Rhen i Koblenz, Tyskland.

Neckar

Neckar är en annan stor biflod till Rhen. Det är 367 kilometer lång och huvudsakligen löper genom den tyska delstaten Baden-Württemberg. Det går Rhen i Mannheim.

Rhen - Maas - Schelde Delta

Rhen får sällskap av två andra stora floder i Nederländerna för att bilda Rhen - Maas - Schelde delta.

Billiga Kryssningar i Rhen, Europa


Floden Rhen har firats av kända kompositörer och artister genom åren, lägga till de myter och historia som omger den. Rhen spänner hela vägen från Holland, förbi Belgien, och genom Tyskland och Frankrike, för att slutligen slutar i Schweiz. Dess gräns städer erbjuder gott för resenären att se från ombord på ett kryssningsfartyg. Lyckligtvis denna typ av resor inte behöver vara dyrt, och du hittar det finns många Internet erbjudanden. Den Premicon drottning i synnerhet erbjuder lyx resa för en bråkdel av vad man kan förvänta sig att betala.

hänförande Rhine

Den "Förtrollande Rhen" kryssning genom Holland, Tyskland, Frankrike och Schweiz kostar $ 2800 i 2010. åtta dagars kryssning häver från Amsterdam och reser till Köln, Koblenz, Heidelberg och Strasbourg innan du avslutar i Basel, Schweiz. Den stannar i varje stad så att passagerarna kan utforska lokala museer och attraktioner, och stanna till för lunch och middag. Måltider ombord på fartyget, drycker och kvällsunderhållning ingår, som är guidade turer med headset och användning av cyklar.

Europa River Cruises

Blue Water helgdagar

Bridge House, Brook Street

Skipton, North Yorkshire BD23 1PP

44-1756-706-529

cruisingholidays.co.uk

Majestic Rhen och Mosel

Kvittning från Köln, är fartygets första anhalten Andernach, en av Tysklands äldsta städer, fylld med medeltida ruiner och fästningar. Härifrån kryssningen gör en avstickare ner floden Mosel att besöka vingårdarna i Moseldalen, där den berömda Riesling vin produceras. Väl tillbaka på Rhen, kommer passagerarna se Lorelei Valley och det omgivande landskapet, innan du går till den historiska staden Koblenz och hamna i Köln. Det finns ledig tid och guidade turer i varje stad. Kostnaden för denna resa är $ 1300 per person, som av 2010.

bågskyttar direkt

Customer Services Department

Wren Court, 17 London Road

Bromley, Kent

BR1 1DE

44-8445-734-806

archersdirect.co.uk

Premicon drottning

Detta kryssningsfartyg är verkligen lyxigt, komplett med en wienerkafé och inglasade gourmetrestaurang; lyckligtvis priserna är långt ifrån extravaganta. En fem-dagars kryssning från Düsseldorf på utvalda datum är endast $ 700. Vid andra tillfällen avgår från Köln och resa via Frankfurt eller Amsterdam, med priser som börjar från $ 1850 för sex dagar. Stugorna är lyxiga, med badrum i marmor, golvvärme, minibar, Wi-Fi och platt-TV. Drottningen Suite innehåller också tjänster av en butler.

Premicon drottning

Transocean Flussreisen GmbH

Stavendamm 22

D-28195 Bremen, Tyskland

49-421-3336-182

premiconqueen.de

Kryssningar på Globus Rhen


Globus är moderbolag för flera olika resebyråer. Varumärken i Globus familj ger olika resetjänster, från semesterplanering floden cruising. Den Avalon vattenvägar varumärke erbjuder flodkryssningar i Europa, Kina, Galapagos och Egypten. Floden Rhen i Europa är en av flera floder som ett Avalon vattenvägar kryssningsfartyg resor. Kryssningar pågå från några dagar till mer än två veckor.

En vecka eller mindre

Det finns tre kryssning alternativ som varar en vecka eller mindre. Alla är tillgängliga under julen. Det finns två Jul i Alsace och Tyskland kryssningar som erbjuds av Avalon vattenvägar. Båda kryssningar pågå i fem dagar. Man reser från Frankfurt till Basel och andra resor från Zürich till Frankfurt. Den Christmas Prag till Basel kryssning varar i sju dagar och reser från Nürnberg till Zürich.

En vecka till 10 dagar

Det finns fem kryssning alternativ med en löptid på åtta eller 10 dagar. Två är Romantiska Rhen kryssningar och båda senaste åtta dagarna. En kryssning reser från Amsterdam till Basel och den andra från Zürich till Amsterdam. Det centraleuropeiska Experience varar i åtta dagar och reser från Nürnberg till Remich. Tulip Time Cruise håller också i åtta dagar och färdas i en rundresa från Amsterdam till Holland och Belgien. Den Christmas Zürich till Prag kryssning varar i 10 dagar och reser från Zürich till Numenberg.

11 till 12 dagar

Varar 11 dagar, väderkvarnar, vingårdar, och Paris kryssning färdas från Remich till Amsterdam. Denna kryssning är också tillgänglig som en 12-dagars kryssning och resor från Amsterdam till Remich. Den övre Rhen till staden av musik kryssning tar dig från Zürich till Wien under 11 dagar. Det centraleuropeiska Experience är tillgänglig som en 12-dagars kryssning och resor från Paris till Prag eller från Prag till Paris. Två Julens kryssningar, både varar i 12 dagar, resa från Zürich till Prag eller Prag till Basel.

13 till 14 dagar

En 13-dagars kryssning, reser Europeiska Splendor antingen från Wien till Amsterdam eller från Amsterdam till Wien. Den övre Rhen till staden av musik kryssning är också tillgänglig som en 13-dagars kryssning, reser samma väg från Zürich till Wien. Väderkvarnar, vingårdar och Paris kryssning är tillgänglig som en 13-dagars eller 14-dagars kryssning. Rhen och Mosel är en 14-dagars kryssning från Amsterdam till Basel.

15 till 16 dagar

Två kryssningar heter Magnificent Europa förra i 15 dagar och resor från Budapest till Amsterdam eller från Amsterdam till Budapest. Grand Christmas Cruise är en 16-dagars kryssning och färdas antingen från Zürich till Wien eller från Wien till Basel.

Längre än 16 dagar

För kryssningar som varar längre än 16 dagar, Juveler i Centraleuropa reser från Budapest till Paris i 20 dagar. Nordsjön och Svarta havet kryssning varar antingen 22 eller 23 dagar. Reser från Bukarest till Amsterdam kan göras i 22 eller 23 dagar, medan Amsterdam till Bukarest rutten tar 23 dagar. Den 26-dagars kryssning, Nordsjön och Svarta havet Cruise, resor från Amsterdam till Istanbul.

Vad är längden på Rhen?


Rhen är en av de längsta floder att köra genom Europa - det är också en av de mest trafikerade vattendrag, som används för att transportera miljontals ton gods. Namnet Rhen härstammar från det keltiska ordet "ronos", som betyder "rasande flöde."

Plats

Rhen ursprung i Rheinwaldhorn glaciären i de schweiziska alperna. Det går i slutändan genom sex länder - Schweiz, Liechtenstein, Österrike, Tyskland, Frankrike och Nederländerna, innan den strömmar in i Nordsjön i Rotterdam.

Längd

Rhen är en av de längsta floder flyter genom den europeiska kontinenten. Enligt webbplatsen Roll, är Rhen ca 1320 km lång. Detta är lika med 820 miles.

Debatt

Längden på Rhen blev föremål för debatt i mars 2010. Enligt tysk webbplats The Local, trots dagens referenser notering Rhen som har en längd av 1320 km, Bruno Kremer - en biolog vid universitetet i Köln - har ifrågasatt denna siffra. För första halvan av detta århundrade, Rhen var faktiskt anges som 1,230 km långa, men runt 1930, tror Kremer ther figuren var förvirrad och längden ändras till 1,320 km. Kremer personliga mätningar kom till ca 1232 km. Även om det är ännu inte bekräftats officiellt, hävdar The Local lik av Rhen Museum i Koblenz har ändrat sina siffror eftersom dessa fynd.

Rhen Wine Tours i Tyskland


Floden Rhen i Tyskland är den längsta floden i landet och har fått sitt namn från den keltiska "renos", vilket innebär ilska flöde. Rhen ger bevattning för mycket av de tyska gårdar och vingårdar jordbruks längs stranden. Vingårdar längs Rhen är kända för att producera Riesling och Gewurztraminers. Det finns flera metoder för att turnera vin landet av floden Rhen, inklusive guidad eller självgående.

Vägen till Tyskland

Rhen Wine Tours i Tyskland

Turnera Rhen region i Tyskland.

Vägen till Tyskland erbjuder självgående drivande turer i hela den tyska vinland. Njut av att köra längs Rhen, vistas i fyrstjärnigt hotell, provtagning lokala viner och njuta av en fullständig gratis frukost varje morgon. Alla logistik ordnas genom företaget. Kör till Baden-Baden och prov viner från Varnhalt, Steinbach och Neuweier vingårdar. Förutom den själv guidad drivande tour, turer inkluderar en dag kryssning på Rhen.

Vägen till Tyskland
165 Avenue Rd
suite 301
Toronto, ON M5R 3S4
800-848-8163
roadtogermany.com

Gasthaus Hotel and Winery

Rhen Wine Tours i Tyskland

Tour de tyska landsbygden.

Gasthaus Hotel and Winery ligger längs floden Rhen. Gasthaus erbjuder resor utformade runt vinprovningar och touring lokala vingårdar och vingårdar. Det finns också vandrings dagar till promenader och promenera på landsbygden kring Gasthaus. Tour de mellersta Rhen lära sig om druvor och vinerna i regionen med vintner-master Peter Stahl. paket semester inkluderar logi och vinprovningar.

Gasthaus Hotel and Winery
Am Talblick 6
D-55430 Oberwesel-Dellhofen
tyskland
(+49) 6744-416
hotel-germany-rhine.com

Tyska Cycling Tours

Rhen Wine Tours i Tyskland

Besök historiska slott i Tyskland.

Kombinera fiberkabel av Europas traditioner, cykling och vin, i en semester med tyska Cycling Tours Rhen-Neckar tur. Tillbringa sju dagar cykla hela Rhen-regionen tar tid att stanna vid historiska slott, byggnader och vingårdar i Rhen. Det finns stödskåpbilar, guider / mekanik och snacks tillhandahålls under dagliga turer. Bo i små hotell och värdshus hela veckan. Frukost ingår i tur avgifter. Viner i Heidelberg och Loreley Valley samplas längs vägen.

Tyska Cycling Tours
Gabelsbergerstr. 2
Zwickau, Tyskland 08064
(49) 375-79289-77
germancyclingtours.com

Floden Rhen har sitt ursprung i de schweiziska Alperna och flyter genom Tyskland, Frankrike, Luxemburg och Nederländerna och i Nordsjön. Floden passerar slott, byar och berg vingårdar, liksom en mängd underbara städer, inklusive Strasbourg, Düsseldorf, Basel, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Köln och Mainz. Besökare till Rhen kan välja från ett brett utbud av flodkryssningar, med längder från ett par dagar till flera veckor. Vissa Rhen turer reser också en del av Mosel och Donau.

Instruktioner

Planera din Rhen Cruise

1 Bestäm vilken tid på året du vill gå på din kryssning. Turister trängs Rhen under sommaren, och byar och städer kan känna alltför övergivna på vintern. Om du vill undvika folksamlingar, men ändå uppleva Rhen i tempererade väder, gå på våren eller tidig höst. Regionens berömda "Tulip Time" händer i april och början av maj. Om du går då, kommer du antagligen att dela floden med massor av turister, men du får bevittna den spektakulära färger regionens tulpaner.

2 Välj önskade avgångs- och ankomst städer för kryssningen. De flesta turer erbjuder kryssningar som avgår från och ankommer till en mängd olika städer; du kommer förmodligen att kunna hitta en som erbjuder resplanen du vill. Resor ofta inte ingår i kryssning biljettpriser, så välj avgångs- och ankomst städer som du kan flyga till och från relativt billigt och att du skulle njuta av att utforska för ett par dagar före eller efter din kryssning.

3 Välj en tur organisation och längden på din kryssning. Cruising Semester i Storbritannien (Cruisingholidays.co.uk) erbjuder Rhen kryssningar som också turnera delar av Mosel och Donau, reser till Wien, Budapest och Svarta havet.

Euro River Cruises (Eurorivercruises.com) erbjuder turer avgår från en mängd olika städer, inklusive Paris, Bukarest, Amsterdam, Istanbul, Wien, Basel, Prag, Zürich, Antwerpen och Strasbourg. Du kan resa i minst tre nätter och högst 13 nätter; Priserna varierar från $ 600 till $ 3800.

Atlas River Cruise Tours (Rivercruisetours.com) erbjuder kryssningar av Rhen och Mosel med längder från åtta till 24 dagar. Priserna varierar från $ 1200 till $ 8400.

Tips

  • Innan du köper kryssning biljetter, se till att du vet vad priset inkluderar. Vissa biljetter kan omfatta flyg; andra inte.

Rhen Fakta

March 29

Sedan början av inspelningen av världshistorien har floden Rhen varit Europas viktigaste flod. Det flödar i en nordöstra riktning och är 820 miles lång. Som en följd av dess betydelse för handel och resor, har det också blev ökänd genom att vara den mest förorenade floden i Europa.

namn Ursprung

Floden Rhen är ett namn som härstammar från en keltisk ord som betyder "rasande flöde."

Början och slutet

Floden börjar som en ström på Rheinwaldhorn glaciären, som ligger i de schweiziska alperna. Floden Rhen tömmer ut i Nordsjön.

Navigering

Floden Rhen passerar genom fyra europeiska länder: Schweiz, Tyskland, Frankrike och Nederländerna.

Shoreline

Strandlinjen är beströdd med många slott. Det finns fler slott längs Rhen än i någon annan dalgång i världen.

militär betydelse

Eftersom tiden för det romerska riket, har floden utgör en viktig militär strategi för många arméer.

Rolig fakta

Lorelei är en legendarisk sten som ligger på floden Rhen. Det har varit inspirationen för många berättelser, sånger och dikter.

Korta Kryssningar på floden Rhen


Floden Rhen innehåller romantiska platser såsom slott, dalar, Vogeserna och Tysklands berömda Schwarzwald. Turister njuta kryssningar längs floden. Dag och kvällskryssningar erbjuder en mängd olika destinationer längs floden. Besökare kan hitta kryssningar sträcker sig från mindre än en timme till nästan 12 timmar.

viator

Viator säljer KD Rhen vidarebefordra fyra linjer längs floden Rhen. Innehavare av passet kan gå av båten vid varje hållplats längs vägen och plocka upp en annan båt senare. Passerkort finns från Mainz, Koblenz, Köln och Bonn. Viator erbjuder också KD Nostalgic Route Rhen Cruise, som varar 11 timmar. Kryssningen tar passagerare tur och retur från Koblenz till Rüdesheim. Kryssningen reser Rhen och Lorely dalar, där gästerna kommer att visa slott och vingårdar.

viator

600 Townsend St.

San Francisco, CA 94103

866-648-5873

viator.com

Loreley-Linie Weinand

Loreley-Linie erbjuder dags- och kvällskryssningar längs Rhen. Panoramic Rhen kryssning tar besökarna på en rundtur från Boppard till Lorelei rock och vidare till St. Goar. Gästerna kan köpa en enkelriktad eller rundtursbiljett. Turen tar ca 90 minuter ett sätt. Castle Cruise tar cirka åtta timmar. Båten stannar vid nio hållplatser mellan Boppard och Rüdesheim. Besökare kan stiga på Rudesheim i tre timmar innan han återvände till Boppard. Biljetter finns tillgängliga för enkelriktad och tur och retur resa. En dansande kryssning från Boppard till St Goar driver varje söndag från maj till november. Kryssnings har levande musik. På onsdag kvällar mellan april och oktober, erbjuder företaget en natt kryssning som varar cirka tre timmar.

Loreley-Linie Weinand

Rhenuferstrasse 55-56

D-56341 Kamp-Bornhofen på floden Rhen

tyskland

011-49-0-6773-341

loreley-linie.loreleyvalley.com

Bingen-Rudesheimer

Bingen-Rudesheimer erbjuder en dag kryssning till Lorelei rock och St. Goar. Turen tar cirka fem timmar och är tillgänglig från vår till vinter. Företaget erbjuder också en sju timmars castle tour, där passagerarna kan se Binger Loch, Ehrenfels, Rheinstein och Rechenstein. Tre timmars kväll middagskryssningar finns tillgängliga från Bingen till Rhein och från Rudesheim till Rhein. Passagerarna kan gå ombord på Bingen eller Rüdesheim. Kvällen kryssning är bara tillgänglig på lördagar. Bingen-Rudesheimer ger också chartertrafik till någon station på floden Rhen.

Bingen-Rudesheimer

Rheinkai 10

D-55411 Bingen On Rhine

tyskland

011-49-6721-14140

bingen-rudesheimer.com

En av Europas längsta floder börjar Rhen i Schweiz och flyter genom Tyskland, Frankrike, Luxemburg och Nederländerna. Städerna Koblenz och Mainz kan vara de bästa platserna att besöka. Om du gillar berg täckta med slott och vingårdar, kommer detta avsnitt vara en favorit för er.

tips

Besök Rhendalen på våren eller hösten. Dalen ska vara tyst och vädret trevlig. På sommaren, turister svärm dalen och i vinterevenemang nästan helt stänga. Varje stad längs Rhen erbjuder boende som ett värdshus, bed and breakfast eller camping.

Träffas

Även om du kan besöka Rhendalen från Frankfurt på en dagstur, kan den långa enheten vara frustrerande. Börja i Koblenz eller Mainz och huvudet mot den andra staden. En gång i Rhendalen, välj en transport. Köln-Düsseldorfer Line erbjuder båtturer från en stad till en annan. Resor kör ungefär fyra timmar nedströms och mer än fem timmar uppströms. Om du har en järnväg pass, bör dessa resor ingå. Om inte, de kostar ungefär $ 65. KD Lines båtar inte direkt resor men stannar vid många små städer. Eller ta ett tåg längs Rhen för spektakulära vyer. Tågen på vänstra stranden är lättare att navigera, och du kan välja mellan snabbare, nonstop tåg eller långsammare, regionaltåg som gör många stopp. Hyr en bil för att utforska området. Både Mainz och Koblenz har uthyrare.

Sevärt

Man måste se ruinerna av Burg Rheinfels. Denna fästning, som byggdes på 13-talet, en gång höjde sig över regionen. Du kan utforska dess grunder och labyrintunderjordiska tunnlar. En annan slottsruin, Ehrenbreitstein, sitter på högra stranden. Förstördes av Napoleons styrkor i 1801, var slottet återuppbyggdes. Den fungerar som ett vandrarhem, museum och plats för två restauranger. Schloss Stolzenfels är kanske det bästa exemplet på Rhen arkitektur med sina torn och utsmyckade grunder.