behandling rävskabb häst

Rävskabb behandling för hundar


Rävskabb uppstår när hundar är infekterade med Sarcoptic kvalster --- varelser som är mer likt spindlar än insekter. Du kommer inte att kunna se Sarcoptic kvalster på din hund --- de är mikroskopiska. Vad du ser är din hund gräva på hans hud och så småningom förlora betydande mängder av hår, speciellt på hans öron, armbågar, bröst och mage. Den goda nyheten är att du har flera behandlingsalternativ som finns och behandla rävskabb är enklare och mer effektivt än det en gång var.

Fungera

När din hund blir smittad med Sarcoptic kvalster, kvalster gräva i hundens hud och lägger sina ägg där. Äggen kläcks och larven flytta till ytan av hundens hud. Där mognar och börjar reproduktionscykel igen. Målet med behandlingen är inte bara att döda vuxna kvalster utan också för att förstöra larverna och stoppa reproduktionscykeln.

Historia

Vid ett tillfälle, doppa din hund i Amitraz eller kalksvavel formler var de enda alternativen för effektiv behandling av rävskabb. Även om dessa behandlingar används fortfarande ibland, kräver de flera program, är tidskrävande och inte lösa tillstånd så snabbt som vissa nyare alternativ. Med introduktionen av Ivermectin, bättre alternativ blev tillgängliga för behandling av rävskabb.

typer

Medan Ivermektin har snabbt blivit den vanligaste behandlingen för rävskabb, är användningen av Ivermectin för detta ändamål fortfarande anses off-label av FDA. Selamectin, som är ett derivat av Ivermectin, kan ofta ges i två aktuella doser under en tvåveckorsperiod för att rensa rävskabb. Moxidectin, också en Ivermectin derivat, ibland används off-label för behandling av rävskabb.

Tidsram

Vid behandling av rävskabb med Ivermectin, behandling innebär i allmänhet injektioner varje vecka eller varannan vecka med hela protokollet med upp till fyra doser. Med doppning, behandling innebär i allmänhet två till tre fullständiga mätt av hunden i Amitraz eller formel kalk svavel med en veckas mellanrum. Formeln får torka på hundens päls och sköljdes sedan.

Förebyggande

Medan rävskabb är mycket smittsam bland hundar, det finns åtgärder du kan vidta för att förhindra att din hund från att smittas. Selamectin, när de används varje månad, kan förhindra rävskabb. Medicinen finns i revolutionen, som är en veterinärskriven formel som också inkluderar loppor, fästing, hjärtmask och öronskabb förebyggande. Din hund är mest sannolikt att komma i kontakt med Sarcoptic kvalster i områden där ett stort antal hundar möts. Det är också en bra idé att hålla din hund borta från områden där rävar samlas som sarcoptes kvalster kan passera från räv till hund.

varningar

Medan ivermektin och dess derivat har blivit vanliga och effektiva behandlingar för rävskabb, har vissa hundraser visat sig ha vad som kan vara en dödlig känslighet för läkemedlet. Dessa raser inkluderar collies, Shetland sheepdog och Australian Shepherds. Dessutom har många veterinärer rekommenderar mot att använda loppan förebyggande Comfortis samtidigt behandla en hund med Ivermectin på grund av eventuella biverkningar. En vanlig huskur för rävskabb är att släcka hunden i använd motorolja. Inte bara är det ineffektivt, det kan orsaka dödliga sjukdomar i husdjur.

Equine Mange Behandling


Mange --- kvalsterangrepp som orsakar klåda, håravfall och sår --- kan leda till allvarliga hälsoproblem, och med döden om den inte behandlas. Veterinärer identifiera mange genom huden avskrap eller biopsier och behandla de flesta typer med aktuella tillämpningar eller tablettbehandling. Behandling typ och varaktighet beror på vilken typ av kvalster och svårighetsgrad av angrepp.

Fundamentals

Flera olika typer av kvalster angrepp kan infektera hästar, ponnyer, åsnor och åsnor runt om i världen, enligt maten och jordbruksorganisationer i FN. Mange orsakar irritation, håravfall, sårskorpor och sår, antingen från angrepp själv eller från djur repor, gnugga och rullande. Mange kan leda till infektioner, viktminskning och gör djuret mottagligt för andra sjukdomar.

typer

Rävskabb, medan sällsynt i USA, är den allvarligaste typen av skabb hittas hos hästar, enligt Merck Veterinary Manual. Skador visas först på djurets huvud, nacke eller axlar och spred sig till resten av kroppen och lämnar sipprar eller knaprig sår och kala fläckar. Obehandlad rävskabb kan leda till avmagring, svaghet och aptitlöshet.

Psoroptic mange producerar sår på delar av hästens kropp med tunga hår, bland annat under manen och luggen, vid basen av svansen, under hakan och mellan bakbenen. Det är ganska ovanligt hos hästar och kan identifieras genom huden avskrap.

andra typer

Chorioptic mange infekterar vanligen stora utkast hästraser med tjockt hår, känd som ludd på sina underben. Angrepp leder till håravfall och hud förtjockning på djurets fötter och underben. Om den inte behandlas, kan det vara ett kroniskt tillstånd som minskar under sommaren men återvänder i kallt väder. Infekterade djur gnugga och bita på sina ben, eller upprepade gånger stämpla dem på marken, enligt Equine Sciences Update webbplats.

Demodectic skabb, vanligt hos hundar, är sällsynt hos hästar. Kvalstren lever i hårsäckar och svettkörtlar, och kan infektera ett djurs ögonlock och nospartiet.

Behandling

Veterinärer behandla rävskabb med lösningar kalk-svavel eller fosfororganiska insekticider appliceras på hästens hud, enligt den Merck Veterinary Manual. Orala läkemedel inklusive ivermektin eller moxidectin är också föreskriven för behandling av smittade djur och de i nära kontakt.

Psoroptic mange behandlas med samma orala eller utvärtes läkemedel som rävskabb. Chorioptic mange behandlas endast med aktuella tillämpningar.

Ingen muntlig behandling existerar för hästar med demodectic mange. Ett läkemedel som vanligtvis används i andra djur kan orsaka kolik eller dödsfall hos hästar, enligt Merck Veterinary Manual.

överväganden

Den stabila området, sadel, sele eller annan utrustning och grooming leveranser bör rengöras noggrant om de har kommit i kontakt med eller lagras i närheten av ett djur med mange, enligt maten och jordbruksorganisationer i FN. Vissa mange kvalster kan också infektera människor, så försiktighet bör vidtas för att tvätta noga efter att ha runt infekterade djur.

Rävskabb är en infektion som orsakas av Sarcoptes scabei kvalster. Kvalster sprids mellan infekterade hundar och mate på värdens hud. Honan Burrows sedan in i hundens hud och insättningar ägg i hennes spår. Tre till tio dagar senare, äggen kläcks och cykeln börjar igen. Rävskabb orsakar klåda, sipprar sår, knaprig öronsnäckor och håravfall hos hundar. Det finns fem behandlingar för rävskabb som rekommenderas av Mar Vista Animal Medical Center i Los Angeles.

ivermektin

Ivermektin är en av de mest effektiva sätten att behandla rävskabb, enligt Mar Vista. Hundar får en till fyra doser 1-2 veckors mellanrum ivermektin, och klåda avtar vanligtvis några dagar efter den första dosen, säger hunduppfödare Norma Bennett Woolf. Medan ivermektin är effektiv på de flesta hundar, vissa raser har en mutation som gör medicinen giftiga. Dessa raser inkluderar collies, Shetland sheepdog och australiska herdar.

selamectin

Selamectin är ett derivat av ivermektin och används som en månatlig loppor, fästing och hjärtmask förebyggande. Selamectin behandlar också öronskabb och rävskabb kvalster. Ge selamectin till en hund på månadsbasis förhindrar rävskabb, men en extra dos två veckor senare dödar befintliga kvalster och är säkrare för collies, Shetland sheepdog och australiska herdar än ivermektin, enligt Mar Vista.

moxidectin

Moxidektin liknar selamektin i det att den är en ivermektin derivat och används som en månatlig loppa förebyggande. I moxidectin är ivermektin i kombination med loppan döda utvärtes läkemedel imidocloprid. Medan den amerikanska Food and Drug Administration inte märka moxidectin för användning vid behandling av rävskabb, andra länder använder den för detta ändamål, enligt Mar Vista.

milbemycinoxim

Dermatologer rekommenderar milbemycinoxim för behandling av rävskabb, enligt Mar Vista. Milbemycin är en annan månads oral hjärtmask förebyggande och är också en annan säker metod för behandling av rävskabb.

dopp~~POS=TRUNC

De traditionella metoder för behandling av rävskabb är med nedgångar. Olika typer av nedgångar inkluderar organofosfat dip, amitraz dopp och kalk svavel dopp, säger veterinären Holly Nash. Efter tvättning av hund med en bensoylperoxid schampo för att rengöra huden, ägaren tillämpar en kommersiellt tillverkade dopp utformad för att behandla mange till hundens hud och gör det möjligt att torka. Upprepa denna procedur varannan vecka för fyra till sex veckor bidrar till att döda kvalster och behandla skabb.

De bästa botemedel för Mange


Hur du behandlar din hunds mange beror på vilken typ av mange han har. Kvalster, eller mikroskopiska buggar relaterade till spindlar, orsakar skabb. Hundar utveckla två typer av skabb, varje klassificerad baserat på kvalster som orsakade det. Symptomen på varje form av skabb är liknande, och inkluderar ojämn päls, hudinfektioner och skallig, fjällande hudskador och sår. Din veterinär kan administrera ett hudtest för att avgöra din hunds specifika mange.

demodectic Mange

Demodex kvalster är skadedjur bakom demodectic mange, som sker oftast hos hundar under 18 månaders ålder. Demodex kvalster förekommer naturligt i hund hårsäckar, och bli problematiskt om andra hälsoproblem eller ett svagt immunförsvar låta kvalstren att växa utom kontroll. Lokaliserad demodectic mange är begränsad till en hund ansikte, är begränsad till fyra infekterade fläckar eller färre och händer under puppyhood. Generaliserad demodectic mange påverkar hundens hela kroppen ,. Demodectic pododermatitis är en typ av skabb som är begränsad till tassarna och är utbredd i sharpeis och gamla engelska fårhundar. Demodectic mange är inte smittsam.

sarcoptesskabb

Även kallad skabb, rävskabb kommer från Sarcoptes scabei kvalster. Till skillnad från demodectic mange, är rävskabb inte en naturlig hemvist i hundens hårsäckar eller hud. Det är också smittsam, kan överföras till andra hundar och människor, men angrepp hos människor lösa snabbt på egen hand. Kvalstren lever ungefär en månad i värd hundens hud där de gräver under hudens yta och lägger ägg. Äggen kläcks inom 10 dagar, vilket gav larver som vrider om på huden innan de mognar och lägga färska ägg. Kvalster livscykel genererar en hel del klåda i det drabbade hunden. Den öronlappar, armbågar, magen och andra delar av kroppen med mindre päls är särskilt sårbara för rävskabb. Slutligen, är hundens hela kroppen påverkas.

Behandling Demodectic Mange

Behandlingen av valet för demodectic skabb är ivermektin, en anti-parasit läkemedel levereras genom munnen eller injektion. Ivermektin rekommenderas inte för alla hundar: Det kan orsaka en dödlig reaktion i vallhundar, särskilt collie, shelties, australiensiska herdar och engelska fårhundar. Undvik att använda loppan förebyggande spinosad medan din hund tar ivermektin; kombinationen orsakar neurologiska skador. Hos hundar som inte kan ta ivermektin, kan din veterinär rekommendera dips eller bad med aktuell Mitaban eller amitraz. Mitaban är inte lämpade för användning i valpar under 4 månader eller i leksak raser. Hjärtmask medicin jaktplan, ges dagligen, är också effektivt mot demodectic mange. Lokaliserad mange försvinner vanligen på egen hand, även om antibakteriell salva Goodwinol hastigheter healing.

Behandla rävskabb

Som med demodectic mange, är ivermektin en vanlig behandling. Återigen, detta är inte en behandling för användning i vallhundar, eller med loppan förebyggande spinosad. Andra behandlingsalternativ inkluderar selamectin, som säljs under varumärket revolutionen, som är en ivermektin derivat som är säkert för vallhundar. Moxidectin, detaljhandeln under varumärket Advantage Multi kombinerar en ivermektin derivat med en loppa-dödande aktuell som även arbetar mot maskar och andra hud parasiter. Utöver de Mitaban dips och Interceptor behandlingar, veterinärer rekommenderar dips eller bad som gavs varje vecka för att behandla rävskabb kalk-svavel.

Prognos

Backning din hunds mange kräver flera månader av rutinunderhåll med nedgångar eller muntliga och injicerade läkemedel. I tuffare fall kan befria din hund skabb ta ett år. Under behandlingen kommer din hund behöver besöka veterinären för regelbundna hudtester för att avgöra om kvalster angrepp kommer under kontroll. Behandlingar bör fortsätta tills två hudtester rad visar kvalster har eliminerats eller reducerats till normala nivåer. Hundar kan inte anses vara botade från skabb först ett år efter deras sista behandlingen. Cirka 10 procent av hundar har obotlig mange. I dessa hundar, som roterar genom flera behandlingar med jämna mellanrum leder till en viss kontroll av sjukdomen.

Coonsiderations

Dina mange behandlingar fungerar mer effektivt när du matar din hund kvalitet sällskapsdjur att förhindra näringsbrist som förvärra immun problem. Arbeta hårt för att undvika ytterligare parasitinfektioner från maskar och loppor, eftersom båda kan orsaka lagt irritation. Håll koll på din hunds vaccinationer, och fråga din veterinär om antibiotika som kan förebygga hudinfektioner till följd av skabb. Håll din hund borta från steroider såsom prednison som stör immun styrka.

Rävskabb är en hudsjukdom som vanligtvis infekterar hundar orsakas av skabb kvalster. Kvalster gräver i huden och lägger sina ägg, vilket gör att hundens hud att vara extremt kliande. Kvalster börjar vanligtvis i hårlös hud så de inre öron, armbågar och buk är oftast de första områdena att bli smittade, men kvalster kommer så småningom sprida sig till andra delar av kroppen om villkoret går obehandlade. De flesta hundar svarar bra på behandlingen, och det finns flera alternativ.

månads~~POS=TRUNC mediciner

Månads mediciner kan bidra till att förhindra en rävskabb infektion i din hund, liksom att klara upp en befintlig infektion. Revolution är en aktuell medicinering appliceras mellan skulderbladen direkt på hundens hud en gång i månaden. Förutom att kontrollera skabb kvalster, Revolution skyddar även mot öronskabb, hjärtmask, loppor och fästingar. De flesta veterinärer rekommenderar en ytterligare applikation två veckor efter den ursprungliga ansökan för att rensa en befintlig infektion. Fördel Multi liknar revolutionen. Fördel Multi ger skydd mot hjärtmask, spolmask, piskmask och hakmask utöver rävskabb kvalster. FDA har inte godkänt Advantage Multi som rävskabb behandling, även om andra länder har. Interceptor och Sentinel är orala månatliga hjärtmask förebyggande mediciner som också bidrar till kontroll skabb kvalster.

ivermektin Injektioner

Ivermektin injektioner inte godkända av FDA, men de är oftast mycket effektiva vid behandling av rävskabb infektioner. Injektionerna vanligtvis ges varje vecka eller varannan vecka, och infektionen försvinner i allmänhet efter en till fyra doser. Vissa hundar har en genetisk mutation som gör ivermektin giftigt och eventuellt dödlig. Vanligtvis collies, Shetland sheepdog och Australian Shepherds bär mutationen, men det finns tester för att avgöra om din hund kommer att ha en negativ reaktion på injektioner. Loppkontrollprodukt Comfortis kan orsaka negativa interaktioner med ivermektin så hundar på Comfortis inte bör få injektionerna.

dips

Dips att behandla rävskabb är mycket tidskrävande, och kan vara potentiellt farliga för hundar och människor. Doppning användes som primär behandling för rävskabb före utgivningen av månads mediciner och ivermektin, men vissa veterinärer och djurägare fortfarande föredrar att doppa över andra behandlingsmetoder. Kvalster flyttar ofta hundens ansikte och öron, och det är svårt att tillämpa dopp på dessa känsliga områden. Vissa typer av rävskabb är resistenta mot doppa liksom. Amitraz och lime svavel dips är de mest effektiva. De bör tillämpas en till tre gånger varje vecka eller varannan vecka tills infektionen försvinner.

Vilka är de behandlingar för getter med skabb?


Även kallad rävskabb, skabb hos getter uppstår när små kvalster (Sarcoptes scabiei) gräva i din get hud, skapa håravfall, förtjockad hud, klåda och knaprig områden på huden. Behandling för getter med skabb varierar, beroende på graden av getmjölk mange infektion.

behandlings Typer

Merck Veterinary Manual stater som injektioner av ivermektin är en acceptabel behandling för getter med skabb. Du kan även använda topiska sprayer, som typiskt inkluderar permetrin (en topisk insecticide) som en aktiv beståndsdel.

topiska behandlingar

Enligt University of Florida Cooperative Extension Service, utvärtes behandlingar som är godkända för användning med getter inkluderar Atroban (11 procent permetrin) och GardStar (40 procent permetrin).

potential

I en liten studie, publicerad i tropiska djurhälsa och produktion 1993, forskare från GB Pant Lantbruksuniversitet och teknik i Pantnagar, Indien, med framgång använt ett naturläkemedel spray som innehåller olika växtextrakt för att behandla rävskabb hos getter.

Tidsram

Vid användning av utvärtes läkemedel för att styra skabb hos getter, kommer du normalt behöver dra sig tillbaka dina getter cirka 10 till 12 dagar efter initial behandling, på grund av den försenade kläckning av kvalster ägg.

överväganden

Använd din get skabb infektion som en guide som hjälper dig att avgöra vilken typ av behandling som du bör välja. Även mildare fall av skabb kan förbättras utan någon medicinsk behandling, mer allvarliga infektioner kräver normalt kemisk medicinering innan mange kommer att förbättras betydligt.

Varning

Även läkemedel som används för behandling av rävskabb i andra djurarter, såsom hästar, kan vara effektiva, de sannolikt inte märkt för användning med getter och kan orsaka allvarliga biverkningar hos getter. Rådgör alltid med din veterinär om diagnos och behandling krav innan du behandlar din get för skabb.

Instruktioner för att göra en LymDyp


LymDyp, tillverkad av Teva djurhälsa är en produkt kalk svavel. Det är tillgänglig via en veterinär och används för att behandla rävskabb. Det hanterar också ringorm och andra svampsjukdomar på hästar, katter och hundar. Som med de flesta kemiska produkter, försiktig under applicering, bära skyddskläder och undvika att få produkten i djurets ögon och mun.

Instruktioner

1 Öppna fönstren om tillämpning av LymDyp till sällskapsdjur inomhus.

2 Skaka LymDyp behållaren för att blanda ingredienserna. Kombinera 4 oz. av produkten med en liter vatten och blanda väl.

3 Applicera LymDyp lösningen till djurets päls tills den är mättad. Skölj inte hunden efter applicering, och inte låta den slicka pälsen tills det är torrt.

4 Tillämpa LymDyp i varje vecka tills tillståndet har åtgärdats.

Tips

  • Om produkten kommer i djurets ögon, stiger med vatten i 15 minuter och ring din veterinär.
  • LymDyp kan missfärga vita hår rockar, smycken och porösa ytor.En hund ägare vill inte se ett utslag på hundens mage när den rullar över för en bra magen rub. Bortsett från det faktum att det utslag indikerar att något är fel, kan ett utslag på en hunds mage vara oerhört smärtsamt och kliande. Bör hundens repa området för mycket, kommer det att orsaka ytterligare skada, och möjligen infektion, i huden. Ta hunden till veterinären vid de första tecknen på en mage utslag är avgörande för att behandla det.

Contact Dermatitis

Kontaktdermatit har två källor: allergier eller irriterande. Allergiskt kontakteksem är sällsynt, och uppstår när en hund är faktiskt allergisk mot sin omgivning. Irriterande kontakteksem är mycket vanligare, och kan vara resultatet av pooch kommer i kontakt med något som poison ivy eller vissa träd after. Symtom på kontakteksem inkluderar skador - små, röda knölar och blåsor - och klåda på magen, tassar och mun området, inklusive läpparna. Lapptest utförs vanligen för att fastställa orsaken till allergi eller irriterande bakom kontakteksem. Ta bort irriterande från hundens miljö är nyckeln till att behandla sin resulterande utslag.

sarcoptesskabb

Rävskabb är också känd som skabb och orsakar ett utslag på en hundens mage, öronlappar och armbågar. Rävskabb orsakas av Sarcoptes scabei kvalster. Den svår klåda, rodnad och fjällande irritation som åtföljer rävskabb beror på att kvinnliga kvalster håla under hundens hud för att lägga sina ägg. När äggen kläcks, larver flytta även om hundens hud, utvecklas till vuxna och om fler ägg. Rävskabb är svårt att diagnostisera, och vanligtvis hud avskrap att identifiera närvaron av kvalster är inte avgörande eftersom hunden kan ha skrapat kvalster bort. I de flesta fall, Mar Vista Animal Medical Center förklarar att veterinärer genomföra "Kanske Mange" testning, behandling rävskabb under två till fyra veckor med förskrivna läkemedel. Om mange börjar att klara upp, hundens mage utslag var resultatet av rävskabb.

staphylococcal Pyoderma

Stafylokock pyodermi är den officiella termen för en hud staphinfektion. Staph relaterade utslag på en hundens mage kan variera i svårighetsgrad från knaprig skador till svår rodnad, klåda och dränering. Tyvärr tyder en staphinfektion att det finns något mer kroniskt fel med hund, såsom allergier, hormon obalans eller parasiter. Tester för att fastställa den underliggande orsaken till staphinfektion, samt en bekräftelse hudbiopsi, används för att diagnostisera tillståndet. Beroende på graden av infektionen och dess bakomliggande orsak, behandlingar sträcker sig från antibiotika för att steroider eller, vad Pet Education termer, "hyposensibilisering injektioner" - en vaccin utformade för att bygga upp hundens immunitet mot allergenet orsakar staphinfektion.

Feline mange är en av de mest kända sjukdomar som påverkar din katt, som kännetecknas ofta av håravfall, fläckar av knaprig huden och infekterade kattdjur ständiga behov av att repa på sig själv. Om diagnosen snabbt och korrekt sätt, skabb kan också lätt behandlas.

Fakta

Det finns flera typer av katt mange att varje orsakas av en annan typ av kvalster. Kvalster är mikroskopiska varelser i samband med spindel som gräver under huden på katten och orsaka irritation.

tecken

En av de första tecknen på skabb är klåda i huden, som katten kommer att repa på tiden. Detta följs av rodnad områden som så småningom blir knaprig ser och kommer att synas som pälsen börjar faller ut.

typer

Notoedric mange orsakas av Notoedres kvalster och kan botas med utvärtes behandlingar. Rävskabb är det oftast diagnosen form av skabb hittas i katter och orsakas av Sarcoptes scabei kvalster. Det är alltför lätt att behandla. Den mest sällsynta formen av skabb hittas i katter är Demodectic, som vanligen följer en underliggande sjukdom.

topiska behandlingar

De flesta mange behandlas genom att bada katten veckan i lime svavel dopp såsom LymDip. Revolutionen, loppor medicinering, kan också användas för att behandla rävskabb. Insecticide salvor används i fallet med Demodectic skabb och måste appliceras flera gånger om dagen. Schamponering med bensoylperoxid schampo hjälper till att rensa upp hudinfektioner samt.

antibiotikabehandlingar

Antibiotika såsom Ivermectin kan användas tillsammans med topiska behandlingar. De kan förskrivas för att klara upp eventuella sekundära infektioner orsakade av mange, medan kortisoninjektioner kan rekommenderas för att stoppa klåda i kattens hud.

Canine Hudproblem


Hudåkommor är ett vanligt problem hos hundar. Orsaker kan vara ärftlig, miljö- eller kost. Hudåkommor är obekväma för hunden, och många hudåkommor är ett symptom på en underliggande sjukdom. Även om vissa villkor kan behandlas hemma, många hudproblem kräver receptbelagda läkemedel. Veterinärmedicinsk diagnos och behandling är viktig.

Skabb

Mange orsakas av ett angrepp av små kvalster på hundens hud. De två typerna av skabb är rävskabb, kallas hund skabb, och demodectic mange, som kallas röd skabb. Symtom på skabb inkluderar ofta repor, röd hud eller sår och kala fläckar. En veterinär kan behandla rävskabb med en topikal produkt och demodectic mange med ett dopp läkemedel.

allergisk dermatit

Hundar kan drabbas av miljö allergier, såsom pollen eller cigarettrök, eller från kost allergier. Allergier orsakar ofta klåda, vilket leder till repor, gnugga ansiktet och tuggar tassarna. En av de vanligaste allergenerna hos hundar är saliven från ett loppbett. Detta orsakar ett tillstånd som kallas loppbett dermatit. En veterinär kan utföra ett allergitest för att avgöra vad din hund är allergisk mot. Det bästa sättet att behandla allergier är att undvika de orsaker.

hot spots

Hot spots orsakas av alltför stora repor eller slickande och visas som rå, röda fläckar på huden. Behandling av heta punkter omfattar identifiering den underliggande orsaken. Ofta allergier är den skyldige.

Svampinfektion

Jäst infektioner är oftast ett symptom på en underliggande sjukdom eller störning som har försvagat immunförsvar. Infektioner brukar visa upp i öronen eller mellan tårna. Jäst infektioner behandlas med en aktuell grädde eller schampo och genom att identifiera och behandla den underliggande orsaken till försvagat immunförsvar.

Revorm

Ringorm orsakas av en svamp och uppkallad efter den distinkta runda fläckar det orsakar. Ringorm är mycket smittsam men lätt behandlas med svampdödande krämer eller schampo. Människor kan kontraktet ringorm från hundar.

hudtumörer

Hudtumörer visas som små klumpar under huden. Om vissa är godartade, är det viktigt att ha en veterinär utföra en biopsi för att bestämma om tumören är cancerogena.

Follikulit och Seborrhea

Follikulit påverkar hårsäckarna av en hund. Den orsakas av en bakterieinfektion, och symptom inkluderar en matt päls, fjällande hud, knölar och sår. Lindriga fall behandlas ofta med en topisk salva, medan mer allvarliga fall kan kräva en muntlig antibiotikum.

Seborrhea orsakar överdriven flagnande hud, liknar mjäll. Det finns två typer av seborré. Primär SEBORRE är ärftlig, medan den sekundära SEBORRE är resultatet av en bakomliggande orsak. De vanligaste orsakerna är allergier och näringsbrist.