bada nyfödda valpar

Hur att bada nyfödda valpar


Precis som alla nyfödda djur, nyfödda valpar kräver en hel del uppmärksamhet och omsorg. Vanligtvis kommer mamman hunden tvätta valparna själv, men om hon är ovillig, är nödvändig mänsklig inblandning. Eftersom nyfödda valpar inte kan reglera sin kroppstemperatur, nedsänkning dem i ett bad - oavsett hur varmt - kan ge dem en chill. Så en fuktig tvättlapp kommer att fungera alldeles utmärkt.

Instruktioner

1 Doppa en mjuk tvättlapp i varmt vatten. Ingen schampo är nödvändig vid denna tidpunkt; en valp hud är mycket känslig.

2 tvätta försiktigt valparna. Rensa bort all överbliven rest från fostersäcken.

3 Torka valp. Gnugga bort överflödig fukt med en ren handduk. Använd en hårtork på lägsta inställningen vid behov.

4 Håll valpen varm. Placera valp bredvid sin mamma och syskon för kroppsvärme. Använd en värmedyna eller värmelampa för att ge extra värme för hundarna.

Tips

  • När valparna når 4 veckor gammal, kan du rengör dem igen med en fuktig handduk. När valparna når 8 veckor, kan du ge dem ett bad. Ta med dina valpar till veterinären för regelbundna kontroller och prov.
  • Se till att valparna är helt torra innan du placerar dem tillbaka i sin säng.

Kan nyfödda valpar Ta ett bad varje dag?


Nyfödda valpar är helt hjälplös och kan inte riktigt bada sig ännu. Medan mamma bör gå in och rengöring hennes spädbarn, ibland behöver hon en hjälpande hand. Du bör inte bada nyfödda valpar varje dag, även om du kan behöva hjälp Maggie torka sin kull då och då.

Roll mors Bath

Maggie har en hel dag med sina nya valpar. De sjuksköterska varje några timmar, vilket är en börda i sig själv. Men sedan efter varje utfodring, har Maggie att bada varje valp att rengöra dem, särskilt om de är rörigt ätare. Bad är en speciell tid som gör det möjligt för Maggie att binda med sina barn, även om hon är också belägga dem med sin doft, vilket gör henne hela kull lukt känner till varandra. Hennes tunga är inte bara en super svamp som tar bort alla skräp, hjälper det också hennes barn gå potta. Medan badar hennes avkomma, kommer hon slicka den bakre änden av var och en, stimulera rörelse i sina tarmar så att de har en önskan att befria sig.

Hur man hjälper

Du kommer att vilja undvika över hantering valpar för de första två veckorna efter födseln, föreslår ASPCA. Men om Maggie är överväldigad med sina moderliga plikter och inte hålla sina valpar ren, kan du behöva hjälp under denna tidsram. Nyfödda valpar behöver inte den traditionella tvål och vattenbad vid denna punkt. Schampo kan vara irriterande för deras bräckliga huden och gör valparna lukta främmande för Maggie. Allt du behöver göra är att vagga varje valp i en torr handduk och torka bort fast baserad på mjölk med en varm fuktig trasa. torka försiktigt bort dem med torr handduk och abborre dem tillbaka upp bredvid Maggie för värme. Beroende på hur smutsig de får, kan du behöva rengöra dem bara en gång om dagen eller efter varje utfodring

Tvättning bakändan

Om du vårdar föräldralösa valpar eller om Maggie bara inte trappar upp till plattan, måste du ta över rollen att hjälpa varje valp befria sig. Bara täcka spetsen på fingret med en varm våt trasa och gnugga deras hind ändar för bara några sekunder efter varje flaskmatning. Denna rörelse efterliknar den del av moderns bad som hjälper nyfödda gå potta. Du kommer att behöva göra detta tills de går på egen hand, i allmänhet omkring tre till fyra veckors ålder.

När till Bada

Så länge din veterinär ger dig klartecken, kanske du att kunna bada dina valpar inom några veckor efter födseln. Generellt behöver du bara bada din pooch ungefär en gång var tredje månad, även om han tillbringar mycket tid utomhus, kan han behöva mer frekventa bad, enligt ASPCA. Bada tidigt är särskilt fördelaktigt om du har en ras som kräver många resor till groomer hela sitt liv, som en pudel eller en Yorkie. Tvätta honom, med fokus på att röra sina tassar och ansikte, gör honom att känna sig bekväma med hanteras tidigt i livet. När han växer upp, kommer han att vara lättare att exploatera, oavsett om du trimma honom själv eller ta honom till en professionell.Nyfödda valpar kräver en hel del arbete. De måste matas, umgås, hållas rena och varma och har förebyggande hälsovård. Huden på en nyfödd valp är känslig och föremål för mange eller vårtor.

Mjäll

Per Läkare Foster och Smith Pet Education hemsida, "i de flesta valpar, särskilt de mindre än fyra månaders ålder, normala smörj körtlar (talgkörtlar) i huden tenderar att vara active." När valparna skjul ilska, torr död hud, utan fukt på huden, kommer det från hunden som vita flingor. Den rekommenderade behandlingen av mjäll är havremjöl schampo och en återfuktande sköljning för att hålla oljor i huden.

Juvenil Cellulit (Valp kvarka)

Detta är ett tillstånd som orsakar ansiktet, näsa, ögonlock eller läppar att svälla och ibland bildar sår. De sår eller bölder kan bryta, avlopp och orsaka en sekundär bakteriell infektion. Per Läkare Foster och Smith, är behandling 3-4 veckor som består av höga doser av kortikosteroider.

Virala papillom (vårtor)

Unga valpar är känsliga för små runda hud utväxter eller tumörer på grund av en omogen immunförsvar. Vårtan är normalt återfinns i eller runt munnen och ögonen och som vanligen förekommer i grupper. Enligt Mar Vista Pet nätbibliotek, för det mesta vårtorna försvinner på egen hand och ibland vårtor kommer att tas bort.

Skabb

Enligt hundägare anvisningen hemsida, "Demodex kvalster är vanligt förekommande i porerna i valp hud." Detta betyder inte att demodectic mange kommer att finnas. Men med några valpar vars immunförsvar försvagas, kan kvalster leda till mange. Behandlingen är både en insekts att döda kvalster tillsammans med att använda ett schampo läkemedel i bad.

impetigo

En annan hudåkomma är en bakterieinfektion som orsakar blåsor pus fyllt som kan behandlas med en aktuell lösning. De är oftast ses på buken och kan gå sönder och skorpa över. Sällan infektionen kan sprida sig.

Hur ta hand om nyfödda valpar


Leverans och vård av nyfödda valpar kan vara en överväldigande uppgift för både dig och modern. Merparten av tiden, kommer en mamma hund gör ett utmärkt jobb att ta hand om sina valpar, men du kan hjälpa och vara där i fall mamman behöver hjälp att ta hand om sina nyfödda valpar.

Instruktioner

Förberedelse

1 Se till att valplådan är bekvämt för både mamman hund och hennes valpar. Har tillräcklig sängkläder och ändra den regelbundet för att undvika överdriven nedsmutsning.

2 Använd en värmelampa för att uppnå rätt temperatur i valplådan. En hund ska ha en temperatur på omkring 101,5 grader, men valpar vanligtvis föds med en kroppstemperatur på 94 grader som gradvis bygger upp efter att de föds. Tills deras temperatur når normal, de är beroende av miljön för att förse dem med värme de behöver, så hålla rummet på 70 till 80 grader. Du kan använda värmedynor, men du övervaka dem att se till att de inte blir för varmt.

3 Rengör valplådan minst en gång om dagen. Det är bäst att använda tidningspapper eller objekt som lätt kan placeras i tvätten, såsom handdukar eller filtar.

4 Övervaka valparna för de första veckorna av sitt liv, inklusive väga dem en gång om dagen och hålla en noggrann rekord. Viktökning bör inte vara överdriven, men det bör vara konsekvent.

5 Bada valparna efter varje utfodring eller oftare om de blir smutsiga.

6 Se till att valparna ammar på sin mamma åtminstone varannan timme. Om valparna flyttar runt en hel del och gråt, kan de inte får tillräckligt med mat. Om mamman inte tillåter valparna att vårda varannan timme, mata dem en mjölktillskott.

7 Se till valparna kissar och avföring naturligt. Om du märker en bristande eliminering i valplådan, gnugga magen och perinea området före och efter varje matning för att stimulera dem.

Tips

  • Saker kan gå fel under födelseprocess; Om du är osäker på något eller vet något är fel så ta din hund till en nödsituation veterinär genast. Alltid söka expertråd för något du inte förstår.

Nyfödda valpar kräver välbehövlig uppmärksamhet och på en regelbunden basis. Även om de flesta mödrar gör mycket bra i att ta hand om sina valpar, är det upp till vårdgivaren att se till att mamman möter näringsbehov valparna och tar väl hand om dem. Det är viktigt att vara ansvarig om valp matning, utveckling och förebyggande hälsovård. Valpar bör ses av en veterinär så snart som möjligt.

matning

En frisk valp bör vårda om varannan timme tills magen är full. Om de blir hungriga, kommer de yelp ut för något mer. En konstant gnälla valp kan innebära att valpen inte får tillräckligt med mjölk och kan svälja luft istället. Friska valpar kommer att vara kraftig och fyllig. En valp som kan svälja luft kan verka som om den har en full mage, men efter ett tag kan ligga stilla och bli svag. Valpar kan förlora upp till 10 procent av sin kroppsvikt under de första 24 timmarna. Efter denna tidsperiod, bör valpar stadigt upp i vikt.

valplådan

En valplådan kan köpas för att hålla valparna och mor bekväma. Nyfödda valpar inte kan hålla sina kroppstemperatur varm, därför hålla termostaten inställd på en behaglig temperatur är viktigt. Värmelampor används ibland för första dagarna och kan ställas in för 85 grader Fahrenheit. Avstå från att valplådan i den direkta vägen av en luftkonditionering på framsidan eller i direkt linje av ett utkast.

Hålla valpar Ren

Mödrar bada valparna att se till att de hålls rena. De kommer att slicka valparna ansikte, deras magar och även runt anus och svans område för att stimulera valparna att regelbundet kissa och bajsa, strax efter matning. Korrekt handdukar bör placeras i valplådan av denna anledning. Om valpar blir täckta eller spräcklig med sitt eget avfall, använd en varm trasa för att torka försiktigt, i stället för ett badrum. Mödrar kan också slicka upp avfallet.

Äta och dricka

Valparna kommer att börja imitera deras mor genom att äta och dricka på ca 3 veckor gamla. Blandning mjölk, varmt vatten och hårt kibble i en mixer blir maten i gröt, som är lämplig för nyfödda valpar. Vara säker på att mjukas upp maten placeras inne i en flat tallrik som gör det möjligt för valparna att enkelt nå den. Valparna bör matas denna måltid tre till fyra gånger om dagen. Varje vecka, öka mängden av mat, och minska mängden av vatten och mjölk tillsätts. Valpar bör äta torrfoder med den tid de är 7 veckor gammal.

7 veckor gamla

Vid tiden valparna når 7 veckor gamla, de bör helt avvanda från modersmjölken. Valpar bör ges en utsedd sömn och lek samt ett visst område för att befria sig. Fastställande tidningar eller handdukar kan vara det enklaste sättet att gå om den här processen om valparna hålls inne. Vara säker eliminering området hålls ren efter varje användning. I den här åldern bör vaccinationer valp nu startas av en lokal veterinär.

Valpar behöver mycket omsorg för att växa upp till friska hundar. En valp mor ger normalt större delen av den vård som krävs, men om du har tagit på en föräldralös valp du hittar det finns några saker du behöver göra under dagen för att ge en tillräcklig mängd vård. Att hålla valpens huvudområdet varm och fri från drag, utfodring, bad och hjälpa valpen gå på toaletten kommer alla att vara saker som du, den antagna mor, kommer att behöva tillhandahålla.

Instruktioner

1 Håll valparna inomhus i en dragfri rum och bort från kalla golv. Rummet ska vara mellan 70 och 80 grader F om de har sin mamma. Om du tar hand om föräldralösa valpar, hålla på rummet vid 80-85 grader F.

2 Placera en stor hund bärare i rummet. Håll området varm genom att placera en lampa på toppen av det. Eller kan du placera varma värmedynor på den lägsta inställningen eller varma vattenflaskor under filtar i bäraren. Även om du inte har en värmedyna i bruk, placera mjuka filtar inne i lastbäraren för valparna att lägga på. Om du bara har en valp, sätta ett uppstoppat djur inne för valp att gosa med.

3 Gnid en varm, fuktig disktrasa över valpens genitala och anala området för att hjälpa det gå på toaletten. Gör detta före och efter matning. Vanligtvis kommer en mamma hund använda tungan för att stimulera eliminering, men om hon inte är närvarande måste göras av dig att hålla valpen frisk.

4 Håll valpens sängkläder ren och torr vid alla tidpunkter.

5 Bada valpen med varmt vatten och mild baby tvål eller schampo. Handdukstorka eller använd en hårtork på lägsta inställningen att helt torka valp innan han återvände till sin säng.

6 Mata din valp med formel om mamman hunden inte är närvarande. (Se steg 7 för ett recept.) Använd en flaska och placera den i valp mun. Kläm flaskan för att få mjölken flödar om valpen inte startar på egen hand. En valp kommer att vilja matas flera gånger varje dag. Om en valp gnäller, kan det vara ett tecken på att det är hungrig. Du kommer att behöva mata valpen hela natten, precis som ett nyfött barn.

7 Gör din egen valp formel genom att blanda en 13-oz. kan av kondenserad mjölk, 13 oz. vatten, 4 oz. vanlig yoghurt, 4 äggulor och 1 msk. av flytande vitaminer. Vatten är mycket viktigt, särskilt med formel som inkluderar yoghurt och konserverad mjölk.

8 Rapning en flaska matad valp genom att gnugga sina sidor och rygg. Flytta handen upp och ner försiktigt men bestämt tills du hör en rap.

9 Värm din valp innan utfodring. Gör detta genom att placera en värmedyna insvept i handdukar i en liten låda med valpen på toppen. Ofta vänder valpen att hålla valp från att värmas upp alltför snabbt eller bara på ett ställe. En gång per valp är varm, kan den matas.

Tips

  • För att förhindra torra flingor på din valp, använda en grov handduk och varmt vatten på valpens ansikte och kropp några gånger varje dag.
  • Använd inte loppor schampo på nyfödda valpar.
  • Ändra inte mängden vatten i formel recept. Utan tillräckligt med vatten i formeln, kommer valpens maginnehållet hårdna som cement och orsaka valpen att dö.
  • Mata inte en kall valp. Värm gradvis före utfodring.

Hur man ska behandla nyfödda valpar med loppor


Nyfödda valpar är lika benägna att få loppor som sina föräldrar är. De kan få loppor från sina föräldrar när de ammar eller om med sin mor. Nyfödda valpar kan inte använda samma medicin som vuxna hundar behandlas med på grund av deras känsliga hud och svaga hälsa. Nyfödda valpar har känslig hud som inte står upp till vuxen hund utvärtes behandlingar.

Instruktioner

1 Ring din veterinär vid första tecken på loppor på dina valpar. Få ett receptbelagt läkemedel från veterinären för mamman och andra vuxna hundar i hushållet och behandla vuxna hundar. Inte behandla din nyfödda valpar med denna behandling.

2 Ta bort alla sängkläder från valpvalplådan. Ta valparna från valplådan och rengör den helt med blekmedel och vatten eller diskmedel och vatten. Placera rena sängkläder i rutan. Inte återvänder valparna till valplådan men om de har loppor, eftersom detta kommer att recontaminate sina sängkläder.

3 Samla alla objekt som du behöver för att ge dina nyfödda valpar ett bad. Detta kommer att innehålla en baby schampo, valp schampo eller diskmedel. Se till att du har gott om handdukar och några lopp kammar för trimning valparna.

4 Bada nyfödda valp som om du skulle bada en nyfödd baby. Använd varmt vatten och se till att det inte är för varmt eller för kallt. Använd baby schampo eller diskmedel för att tvätta valp från halsen till svans. Se till att tvätta fläckar som under benen och under svansen väl. Dessa är de platser som loppor brukar migrera till. Använd en varm facecloth eller trasa och tvätta valp ansikte med den. Kontrollera öronen noggrant och plocka bort alla loppor du hittar.

5 Skölj valp bort och leta efter tecken på loppor. Du bör se loppor flyter i vattnet när du är klar bada valp. Linda valp i en varm handduk och handduk torka henne.

6 Kamma igenom valpens päls med en loppa kam. Plocka ut eventuella kvarvarande loppor och lägg dem i en skål med vatten som innehåller blekmedel. Detta kommer att hjälpa döda lopporna så att de inte sprids. Nyfödda valpar har inte så mycket hår som vuxna hundar, så att du kan se loppor lättare. Upprepa stegen på varje valp.

7 Rengör hela ditt hem så loppor inte kommer tillbaka. Du kan behöva ånga rengöra dina mattor för att bli av loppor och ägg. Om loppor kommer tillbaka, kan du även behöva lopp bomba ditt hus. Detta kan göras av en professionell insekts fumigator.

Tips

  • Valpar kan inte använda samma medicin som en vuxen hund kan använda.
  • Valpar kan bli sjuka om de biten av många loppor.

Vad gör du när nyfödda valpar inte vill äta?


Oavsett om du höja övergivna valpar eller ta hand om en mor och hennes kull, är du ansvarig för hälsa och välbefinnande av valparna i din vård. Som deras vaktmästare, måste du se till att deras behov tillgodoses. Nyfödda valpar behöver sjuksköterska för att få näring, värme och, om sjuksköterskor från sin mor, maternella antikroppar som skyddar mot sjukdomen. En valp vägran att sjuksköterskan kan signalera problem.

orsaker

Ibland kan en valp vägran att äta härrör från att vara full. Nyfödda valpar äter varje två till fyra timmar för de första två veckorna i livet. Om mindre än fyra timmar har gått sedan valp förra matade, kan det inte vara hungrig. Gas och förstoppning är något vanligt förekommande hos nyfödda valpar, särskilt om de är flask eller rör matades eller om deras mat plötsligt ändras. Om en nyfödd valp är för kallt, kan det också vägrar att äta. Valpar föddes för tidigt eller som lider av sjukdom eller missbildning i käken, näsa eller hals kan vägra eller inte kan äta.

lösningar

Om ditt nyfödda valp tidigare matas, vänta ungefär en timme och erbjuda mat igen. Om valpen verkar i övrigt frisk och varm, kan du rapa valpen genom att försiktigt klappa magen med en eller två fingrar. Om valpen verkar oförmögen att uträtta sina behov eller har en svullen mage, stimulera anus med hjälp av en varm, fuktig disktrasa för att uppmuntra avföring. Om valpen vägrar att äta eftersom det är kyld, måste du värma upp, både för att uppmuntra att äta och för att undvika ytterligare komplikationer eftersom nyfödda hundar inte kan reglera sin kroppstemperatur. Håll valpen under kläderna mot huden för att värma den, eller linda in den i en handduk färskt ut ur torktumlaren. Ta tidigt födda valpar, slöa valpar eller valpar med uppenbara tecken på sjukdom eller missbildning som hindrar att äta till en veterinär professionell för intervention.

överväganden

Flaskuppfödda valpar kan ha en hårdare tid än valpar som sjuksköterska från mamman. Se till att du använder rätt nippel storlek för din nyfödda valp flaska och att bröstvårtan öppning är inte större i diameter än en vanlig gem. Typen formel kan också påverka en valp önskan eller förmåga att äta. Använd en valp mjölk ersättning formel. Inte mata en nyfödd valp komjölk - det är näringsmässigt otillräcklig och härjar på känsliga valp tarmsystem.

Varning

Tveka inte att ta din nyfödda valp till veterinären. Valpar inte har en reserv av fett eller energi och kan inte vänta till slutet av dagen eller nästa morgon vid en veterinär nödsituation. Att avvärja problem innan att komma till veterinären, placera en klick karo sirap på valpens tandkött innan ut. Sirapen absorberar genom tandköttet och den lilla bit av energi som kan göra skillnaden mellan liv och död i en näringsfattig nyfödda. Nyfödda valpar som vägrar att äta är i riskzonen för undernäring och uttorkning, som kan vara dödlig i så lite som fyra eller fem timmar. Om du tvivlar eller funderingar, kontakta veterinär läkare så snart som möjligt.

Metoder för att Feed nyfödda valpar


Näring för en nyfödd valp är viktigt i sin tillväxt och utveckling. Men på den olyckliga tillfälle där en valp inte kan sjuksköterska från sin mor eller avvisas av sin mor av någon anledning, måste människor ingripa för att rädda livet på valpen.

Vad att mata

Den amerikanska SPCA (ASPCA) berättar läsarna av sin webbplats för att mata valpar en kommersiell hund mjölkersättningsprodukt speciellt framtagen för valpar. Använd inte komjölk eftersom det kan orsaka magbesvär och diarré.

Gayle Kaye, en uppfödare för Chelsea collies, säger att en hemmagjord formel lämplig för nyfödda valpar består av en 13-oz. kan av kondenserad mjölk, en lika stor mängd vatten, 4 uns av vanlig yoghurt, fyra äggulor och en matsked flytande vitaminer.

Hur Feed

Sked-matning formel till en valp kräver tålamod och finess. Höj inte valpens huvud eftersom det kan leda till att formeln för att fylla hans lungor. En snyggare och enklare sätt att mata en nyfödd valp är att använda en pipett.

Pet specialaffärer har vanligtvis speciella nappflaskor gjorda speciellt för valpar.

Drs. Foster och Smith diskuterar på deras hemsida, Peteducation.com, att en annan populär metod är sondmatning. Det är ren och effektiv.

Tube-flöde genom att försiktigt placera ett rör på framsidan av valpens mun, aldrig tvinga in den.

Valpens svälja reflexively kommer att orsaka honom att dra röret i hans matstrupe. Sajten varnar dem som vill lära sig denna metod för att få sin veterinär eller en kvalificerad professionell lära dem hur man rör-foder.

2ndchance.info föreslår startar den genomsnittliga valp med 25 till 35 milliliter formel för varje 3,5 uns valpen väger varje dag.

Som med ett mänskligt spädbarn, rekommenderas att efter varje utfodring valpen att burped. Håll valpen med magen mot axeln och försiktigt klappa honom på ryggen tills han rapar.

När att mata

Feed nyfödda valpar sex till åtta måltider per dag, var tre till fyra timmar. Liksom människobarn, kommer valpar gör ingen hemlighet av när de är hungriga genom att gråta och bli upprörd.

Ingen speciell mat är nödvändig

Om moder nyfödda valpar matas en hög kvalitet kibble eller hög kvalitet på burk hundmat, då är det inte nödvändigt att ge henne något annat. Om hon verkar förlora vikt på sin vanliga mat, helt enkelt mata henne mer av det. Enligt VetInfo.com bör vårdhund idealt matas tre gånger mer än vad hon skulle äta under normala förhållanden.

Mödrar har speciella näringsbehov

Mödrar till nyfödda valpar kan behöva mjuk mat eller mer tilltalande mat för att uppmuntra dem att äta efter stressen i valpning. Enligt hunduppfödare och domare Richard Beauchamp, bör en ammande mor har sin vanliga kost "kompletteras med köttig soppor och tjocka buljonger" och kan dra nytta av att byta från vanlig vuxen kibble att valp kibble.

Slutsats

Så länge som en ammande hund har en stadig aptit och blir en balanserad kost, sedan tillskott bör inte vara nödvändig. VetInfo.com råder för att säkerställa endast att hunden får mer mat och färskvatten än normalt.