är havremjöl samma som havrekli?

Wild Yam och mexikanska Yam är samma sak; de är båda namnen för en växt hemma i Nordamerika som tros vara en homeopatisk behandling för en mängd olika sjukdomar. Medan effektiviteten av anläggningen är tveksamt, anses det säkert för vuxna att konsumera.

namn

Wild yam går genom flera namn, däribland mexikanska Yam, vilda mexikanska Yam, American Yam, kolik Root och Devil ben.

användningar

Rötterna till Wild Yam används för att göra medicin. Wild Yam har tros vara en behandling för matsmältningsbesvär, nervsmärta, gallblåsan problem, menstruation svårigheter, reumatoid artrit och även som en oral födelsekontroll.

Preventivmedel

Missuppfattningen att Wild Yam kan användas för att förhindra graviditet härrör sannolikt från anläggningens historia som en källa till billig progesteron för p-piller under mitten av 1900-talet. Det finns emellertid inga bevis för att Wild Yam kan omvandlas till hormoner i människokroppen.

menstruella Svårigheter

Det finns inga starka vetenskapliga bevis för att stödja påståendet att Wild Yam underlättar menstruation svårigheter, inklusive värmevallningar i samband med klimakteriet. Vissa företag tillverkar en Wild Yam kräm avsedd att appliceras på huden; effektiviteten i krämer är också stöds.

Kolesterol

Tidiga studier har visat Wild Yam kan minska low-density lipoprotein (LDL) och triglycerider, samtidigt som man ökar high-density lipoprotein (HDL), enligt Medline Plus. Men webbplatsen varnar behövs fler studier på detta område.

Är Aquarium Salt Samma som Pool Salt?


Du bör inte använda poolen salt för akvarium ändamål. Det finns många variabler i pool alter, och många kommersiella märken kan ha tillsatser. Vissa märken kan även innehålla andra än natriumklorid alter. Även om det finns flera olika användningsområden för salt i akvariet, är pool salt inte idealiskt för någon av dem.

pool Salt

Pool salt har ingen plats i akvariet. Medan vissa märken kan innehålla rätt typ av salter för akvarier, det är en klokare tillvägagångssättet för att välja salter du vet är säkra. Många pool salter innehålla tillsatser utformade för att hålla saltet från klumpar, som kan orsaka problem med vattenkemi och kan förgifta fisken. Vissa pool salt är inte ens natriumklorid, men brom klorid. Även om denna substitution fungerar bra för simbassänger, är det giftigt för akvariefiskar. Att stanna på den säkra sidan, endast använda beprövade typer av salt för ditt akvarium.

salt Mix

Saltvattensakvarier fungerar bäst med kommersiella salt mix. Salt mix är en färdiga blandning av natriumklorid och andra mineraler som simulerar havsvatten. Tillverkarna utformade dessa produkter som skall användas med renat vatten, som omvänd osmos eller destillerat vatten. Dessa produkter kan säkert skapa vatten för marina organismer, både fisk och ryggradslösa djur. För en marin akvarium, är detta den enda salt du någonsin skulle använda.

Sötvatten och bräckt Salter

Sötvattensakvarier kan behöva salt för en mängd olika ändamål. Du kan använda en liten mängd salt som en tonic för sötvattensfisk. Dessutom kan salt dips bota vissa parasitinfektioner. För dessa ändamål, kommer du vill använda kosher salt eller akvarium salt. Dessa produkter innehåller ren natriumklorid med mycket lite i vägen för tillsatser och föroreningar. För bräckt-vatten akvarier - akvarier med mer salt än sötvatten, men mindre än full styrka havsvatten - har du möjlighet att antingen sötvatten salter eller havssalt mix.

Bord och Rock Salt

Tabell och berg salter kan också orsaka problem för akvarier. Bordssalt kan innehålla alltför silikater, samt jod. Dessa tillsatser kan orsaka problem för akvariefiskar. På liknande sätt kan bergsalt innehålla olika föroreningar. Men olika experter göra olika rekommendationer om bord och berg salter. När detta är fallet, betyder det oftast att experterna har haft olika erfarenheter, och det kan innebära att vissa märken - eller ens partier - en produkt arbete under vissa omständigheter. Spela på säkerhet, använd endast akvarium saltprodukter eller kosher salt.

Gula febern och malaria är båda virus villkor som ges till människor via myggor och har liknande symptom. Malaria är en av de vanligaste virussjukdomar i världen och båda sjukdomarna är en viktig angelägenhet för folkhälsan tjänstemän i utvecklingsländer. Båda sjukdomarna kan förebyggas och resenärer till infekterade områden bör vidta alla försiktighetsåtgärder före och under en resa.

Betydelse

Både gula febern och malaria är vanliga i utvecklingsländer där vacciner inte är lätt tillgängliga. Den gula febern-vaccin, vilket är bra för 10 år, har orsakat en viss förbättring, men är dyra och därför inte är tillgängliga för stora, fattiga befolkningar. Eftersom det inte finns någon vaccination för malaria är profylaktisk behandling används av resenärer. Sådana behandlingar är inte rimligt att användas av infödda befolkningen på grund av den nödvändiga frekvensen av användning och förekomsten av malaria.

Geografi

Medan malaria kan inträffa i alla tropiska eller subtropiskt område sker gula febern bara i Afrika söder om Sahara och tropiska Sydamerika. Där är det endemiska och ibland är orsaken till en epidemi. Resenärer till dessa regioner bör vara noga med att förstå deras risk, och att vidta åtgärder för att förhindra att smittas av sjukdomen.

Identifiering

Symtom på malaria och gula febern är likartade. Patienter kan uppleva frossa, huvudvärk, ryggsmärta, feber, muskelvärk, trötthet, illamående och svaghet. För malaria, har viruset en inkubationstid på 7 till 30 dagar; för gula febern, är inkubationstiden tre till sex dagar. För båda sjukdomarna, symptomen uppträder i allmänhet i en vecka.

Varning

Både malaria och gula febern kan få allvarliga komplikationer. I allvarliga fall av gula febern, kan smittade personer upplever hjärtsvikt, hypotension, chock, metabolisk acidos och hjärtarytmi. I värsta fall, kramper och koma kan också förekomma. Vid allvarliga malariafall, kan akut njursvikt och metabolisk acidos inträffa.

Förebyggande / Lösning

Resenärer kan minska risken att smittas av gula febern och malaria genom att skydda sig från myggor. Använd en myggmedel som innehåller den kemiska DEET, och bära långa byxor och skjortor med långa ärmar för att minska mängden exponerad hud. Resenärer bör använda myggnät när sova, och undvika att resa i närheten av stillastående vatten. Ett vaccin är tillgängligt för gula febern och resenärer kan ta profylaktiska läkemedel för att förhindra malaria.

Är Tilapia Samma som Carp?


Tilapia tillhör en helt annan familj av fisk än karp. Karp är karpfiskar, medan tilapia är ciklider. Båda fisk är allätare och orsaka problem vid utsläpp i gäst vatten, eftersom de föder prolifically och förskjuta inhemska arter. Både karp och tilapia har brukats framgångsrikt i tusentals år och är viktiga kommersiella arter där lokalt populär. Som matfisk har karp inte blivit accepterad i USA, men tilapia är gulaktigt och läckra kött har hittat en färdig marknad.

Karp

Är Tilapia Samma som Carp?


De många sorter av karp inkluderar karp som anses vara en grov eller skadedjur fisk i de flesta amerikanska sjöar och floder, liksom guldfisk och koi som hålls som husdjur. Karp växa till över 5 fot lång och kan väga över 80 pounds. I Europa har karp blivit en viktig sportfisk, och i Amerika intresset för dem ökar. Ursprungligen från Asien, är nu vanlig karp i Europa och i Nordamerika på grund av avsiktliga utsläpp.

tilapia

En tropisk ciklid, är tilapia hemma i Nilen regionen och har brukats för mat i Mellanöstern sedan tiden för faraonerna. Tilapia har blivit naturaliserade i vissa delar av Florida och är en utbredd skadedjur fisk i Australien. I Florida, den största inspelade provet var 15,5 inches lång och vägde 3 pounds. Tilapia, som karp, anpassar sig väl till dåliga vattenförhållanden och kan lätt upp i tankarna. Tilapia göra dåliga akvarium husdjur på grund av deras tendens att rycka upp tank inredning och angripa andra fiskar.

Popularitet

Medan karp är en populär matfisk i Asien, finner det endast en liten marknad i Europa. I USA har karp viss betydelse som en etnisk asiatisk mat. Beniga och fet kött kräver speciella förberedelser - amerikanska sportfiskare gynna arter som filé väl, vilket ger nästan benfria styckningsdelar. Tilapia jämför väl till atlantisk soldatfisk i smak och konsistens och enligt den amerikanska Tilapia Association är den femte mest populära matfisk i Amerika.

vattenbruk

Den växande efterfrågan på tilapia har genererat kommersiellt intresse i tilapia vattenbruk i många delar av USA i södra stater, där tilapia kan framgångsrikt upp i utomhusdammar, det finns oro för att tilapia kan av misstag införas för vattenvägar och störa infödda ekosystem. I Australien har tilapia blivit så genomgripande att kontroll ibland kräver förgiftar hela sjöar och utsättning inhemska fiskar. I tropiska Sydamerika, är tilapia redan tagit upp i stora jordbruksverksamhet och rutinmässigt levereras som filéer till amerikanska marknaderna.

potential

Tilapia jordbruk i USA är ett av de snabbast växande delar av vattenbruksindustrin. Som vilda bestånd av fisk nedgång hjälper tilapia produktion minska trycket på vilda fiskbestånd utan också presenterar sina egna risker för miljön. I Florida, har vilda tilapia delvis styrs av införandet av en andra icke-nativ predatory ciklid. Tilapia har också etablerats i Salton havet i Kalifornien och fyra sjöar i Texas, inklusive Lake Conroe nära Houston.

De första Bundt kastruller tillverkades och varumärkes av Minneapolis företaget Nordic Ware början på 1950-talet. Dessa kokkärl var verkligen rafflade-tube kastruller. Men nu den allmänna termen "Bundt" avser alla stilar av djup kaka kastruller som har en rörformad centrum.

Historia

Bundt kastruller modellerades efter nordeuropeiska "kugelhopf" pannor. Dessa pannor producerade de rika, täta kakor gynnas av invandrare från nordeuropeiska länder. Deras popularitet spred sig och med 1960-talet, Bundt kastruller var den högsta säljande tårta pan i USA.

Fungera

Det ihåliga röret i mitten av den Bundt pan ökar den mängd värme som når smet, så att en stor kaka kan tillagas jämnt. I en konventionell tårta pan skulle utsidorna av en kaka så stora och täta som en Bundt kaka, bränna före mitten kokta.

typer

Nordic Ware ursprungliga pan hade räfflad sidor som producerade ett elegant utseende utan att behöva glasyr. Variationer sträcker sig nu från enkla, raka sidor versioner kastruller som producerar utarbeta mönster.

Vilda möss kan hållas som husdjur, samma som alla tama musen du köper i en djuraffär, den enda skillnaden är att vilda möss har att fångas vid en viss punkt i deras liv, och inte tidigare eller senare. Dessutom lever de längre än djuraffären olika mus och är i allmänhet friskare och starkare.

Instruktioner

Hur man håller en Wild Mouse som ett husdjur

1 För att hålla en vild mus som husdjur det måste fångas i tidig ålder, men inte för tidigt. Om du hittar en baby mus som fortfarande är rosa och hårlös, är det för tidigt att hålla det som ett husdjur. Dessa möss är fortfarande beroende av sina mödrar näring. Men bara några dagar senare, kommer musen ha sin päls men det är ögon kommer fortfarande att vara stängd. Detta är en perfekt tid för att fånga barnet musen eftersom ett par dagar när ögonen öppna, kommer det att se dig och det kommer att binda med dig, först genom doft och senare, med sikte identifiering.

2 När musen öppnar sina ögon det kommer att acceptera sina mänskliga ägare som familj och kommer att bete sig som en tam mus. Det är därför det är viktigt att få musen innan dess ögon är öppna. Det kommer att binda med dig och gör att du kan hålla den, och mata den för hand. Annars skulle det vara rädd för dig och skulle vara skygg och förvirrad när innehas av en människa. En mus denna storlek kan matas genom en vanlig pipett med en lösning som består av mjölk och smält ost.

3 Håll den unge musen i en behållare är tillräckligt stor för att vila bekvämt och kanske köra lite. Ge den mat och vatten. Jordnötssmör är ett utmärkt val som möss verkar gå för det. De älskar också choklad och ost, men äter nästan vad som helst du ger dem, inklusive kött. Möss i naturen kommer även att vända kannibalistiska vid tillfällen då det finns en livsmedelsbrist, så kött är definitivt inte bortom dem. Du kommer förmodligen behöva ett stort akvarium så musen kan ha en bekväm plats att röra sig i, och en övning hjul också. Ge musen några träspån för sängkläder och några pinnar att tugga på som gnagare tänder växer kontinuerligt.

4 Wild möss leva till ungefär tre år gammal. Ibland domesticerade versioner lever kortare livslängd på kanske ett och ett halvt år eller ett år och, men för det mesta som beror på det faktum att de har korsades genom så många generationer att en del av deras DNA ändras från sin ursprungliga form. Detta är inte att säga dock att domesticerade möss inte kan leva standard tre år men de är oftast mindre benägna att.

5 De flesta mus ägarna försöker hålla endast honor tillsammans som en allmän regel. Hanarna måste hållas isär, eftersom de kommer att kämpa om de placeras tillsammans och en manlig och kvinnlig par kommer att överbelasta dig med sällskapsdjur möss, så eftersom möss är sociala varelser, bör du överväga att få två honor och hålla dem tillsammans i en behållare. Ändra sängkläder på musens hem ofta, eftersom musurin är en doft du verkligen inte vill ha som den rådande atmosfären i ditt hem.

Tips

  • Se till att ditt nya husdjur musen har alla färskt dricksvatten den behöver, rena sängkläder och ett medel för motion.
  • Försök inte att hålla en fullvuxen vild mus som sällskapsdjur. De kan och kommer att bita om provocerade och vilda möss kan bära en hel del sjukdomar, så var försiktig och förstå att fullvuxen vilda möss inte gör stora husdjur.

Vilken typ av kött som ska användas på Skewers?


Kabobs eller kebab som de ibland kallas, är helt enkelt kött på spett. Det är ett bra sätt att förbereda mat för fester och andra sammankomster. Många gånger köttet kommer att förberedas omväxlande kött och grönsaker som lök, paprika, körsbärstomater eller zucchini, och ibland ananas, äpple eller mango. Nyckeln till framgång förbereda skewered mat med kött är matlagning tid. Vid kombination skewered objekt, se till att köttet kommer att ha tid att nå sin lägsta inre temperatur innan grönsaker eller frukt brinna.

skewered Kyckling

En av de möjliga alternativ för skewered kött är kyckling. US Department of Agriculture rekommenderar matlagning kycklingbröst till en innertemperatur på 165 grader Fahrenheit. Skewered kött är bäst när marinerad innan matlagning. Paula Deen har ett bra recept för skewered kyckling som kockar i ungefär sex minuter. Hennes enkla kyckling marinad använder 2 msk. var och en av soja, citronsaft, teriyakisås, Worcestershire sås och olivolja, i kombination med tre vitlöksklyftor och en nypa salt och peppar. Ställ i kylskåp och låta kött att kyla under minst en timme.

Nötkött Kabobs

Nötkött är en annan välsmakande val för skewered kött. En av de mer attraktiva aspekter av att använda nötkött är att det kan framställas baserat på personliga preferenser. Vissa människor gillar deras nötkött sällsynta medan andra föredrar det lite mer gjort. Den rekommenderade inre temperaturen för nonground nötkött biffar eller stekar är 145 grader Fahrenheit för sällsynta och 160 grader Fahrenheit för medium. Marinering kött också tillför smak och fukt till köttet. Marinader innehåller oftast någon sur substans, såsom vinäger, vin, citronsaft eller ananasjuice. Dessa syror kan hjälpa naturligt möra köttet förutom att lägga till smak.

Kalvkött kan också användas som ett skewered kött. Kalvkött är kalv kött som höjs till vara öm. På grund av sin naturliga mjukhet, inte kalvkött inte kräva marine före tillagning. Marinader som används på kalvkött bör inte innehålla sura ingredienser eftersom de kan orsaka köttet blir mosig. De interna temperaturer för matlagning kalvkött är samma som någon annan typ av nötkött.

Lamb on-a-Spett

Även lamm är inte lika populär som kött eller kyckling i USA, är det en stapelvara kött i många andra länder runt om i världen som Skottland, Australien, Indien, Mellanöstern och Grekland. Lamm är mycket välsmakande och anbud och fungerar mycket bra som en skewered kött. Lamm, som nötkött, är bäst förberedda sällsynta eller medium. De interna temperaturerna är desamma som nötkött: 145 grader Fahrenheit för sällsynta och 160 grader Fahrenheit för medium.

grillad Pork

Fläsk anses säkert att äta när den inre temperaturen når 160 grader Fahrenheit. Griskött på spett har en utmärkt smak när marinerad innan matlagning. Tillagningstiden för griskött för att nå den rätta inre temperaturen kommer att vara något längre än med kyckling, nötkött eller lamm. Fläsk ska alltid genomkokt. Bobby Flay erbjuder denna enkla marinad recept för griskött som består av ¼ kopp varje ostronsås och låg salthalt sojasås; 2 msk. finhackad vitlök; 2 msk. socker; 3 msk. finhackad koriander blad och stjälkar; och 1 tsk. färskmalen peppar. Täck fläsk med blandningen och låt den marinera i en till fyra timmar.

Hundraser som är bra med boskap och göra bra i kallt väder


Historiskt, till herdar nordliga klimat föds upp och hålls hundar tenderar boskap, och många av dessa raser är fortfarande med oss ​​idag. Även om det finns vissa hundar fortsätter den stolta traditionen av renskötsel eller får i kylan alpina kullar eller snöiga dalar, många husdjur med familjer som kanske inte ens vara medvetna om sin bästa väns speciella förmågor.

typiska egenskaper

Vallhundar finns i många färger, former och storlekar, men snö hundar har några distinkta drag som skiljer dem från andra. Dessa inkluderar den tunga dubbla skikt, som består av en vattenbeständig yttre päls och en mjukare underbeläggning för att hjälpa isolera dem. Snö hundar har också små, trekantiga stora öron kallas prick öron, som är lätta för hunden att röra sig och är skyddade av päls för att förhindra värmeförluster. Den tjocka, kurviga svans som draperar över en snö hundens rygg är inte bara för syns skull eller balans. Hunden använder den som en filt för att täcka sina fötter och näsa medan vila eller sova.

Hundar och Vikings

Den isländska Sheepdog är den enda hundras som kan göra anspråk på Island som sin hembygd. Det härstammar från hundar som reste till ön med viking mer än 1000 år sedan. Dessa Hardy, medelstora hundar var en viktig del av människans överlevnad på Island. Denna hund spårar dess anor tillbaka till fornnordisk Spitz, samma som många andra nordiska besättningen hundar.

Arctic Hundar

Vissa hundraser har fötts och ras nära polcirkeln. Den svenska Vallhund, finska lapphund och samojed är alla arbetande hundar från arktiska klimat som spåra sina rötter tillbaka till de gamla vargar och rävar av inhemsk hund anor. Hundarna i Arktis dra fortfarande slädar och bär förpackningar, liksom renskötsel precis som de har i hundratals år.

Sennen

Schweiz och Belgien har båda oförutsägbara klimat, och Schweiz kan ha vissa särskilt ogästvänlig terräng i Alperna. Denna miljö har producerat raser som stora schweiziska berg hund och flera varianter av belgiska vallhundar. Den belgiska Sheepdog utmärkte sig faktiskt som ett dragdjur i krigstid, tar en paus från sitt vanliga jobb samlas för att hjälpa haul kanoner. Hardy schweiziska hund hävdar fjärr och robusta dalar i den bergiga nationen som dess hemland där den används fortfarande som ett flockdjur och brukshund.

Akne i hårbotten inträffar samma som akne på någon annan del av kroppen. Det är svårare att behandla och observera att det kan döljas i håret. Men behandlingar finns tillgängliga från dermatologer.

orsaker

Fet hud är en orsak till normal akne, inklusive hårbotten akne. Hår produkter, såsom schampo, balsam eller stylinghjälpmedel, kan också lämna hår fet, förvärra hårbotten och orsaka ett utbrott av akne på hårbotten.

hårbotten follikulit

Hårbotten follikulit är en sjukdom som orsakas av omfattande, kliande utbrott av akne. Akne visas även längs hårfästet. Det spekuleras att störningen skapas av bakterier och jästsvampar.

Hårbotten follikulit Behandling

Hårbotten follikulit behandlas av en hudläkare. Regimen behandling kan bestå av antibiotika, antisvampmedel, antihistaminer, anti-mjäll schampo eller steroidala medel.

Behandling av Scalp Acne

Bensoylperoxid kan användas för att behandla hårbotten akne, men det bleker håret i vissa användare. Salicylsyra och anti-mjäll schampo kan också bidra till en viss grad.

Slutsats

Om man misstänker hårbotten akne eller hårbotten follikulit är, kontakta en läkare eller hudläkare. Behandlingar finns tillgängliga för var och en av dessa villkor.

Hur man skall höja ödla ägg som lever


Ödla ägg kan inkuberas i en plastbehållare. Ägg bör placeras i vermikulit eller perlit, inom denna behållare. Dessa ägg har halvmjuk skal och måste hanteras mycket varsamt. Positionen eller orienteringen av varje ägg som flyttas till behållaren också måste förbli den samma som den var i den ursprungliga boet. Det växande embryot kan skadas eller förstöras om ägg roteras under överföringen. De ägg av olika arter av ödlor kläcks vid olika temperaturer. Ödla embryon kommer att utvecklas till kvinnliga reptiler vid lägre temperaturer och i hannar vid högre temperaturer. Ett varmt rum är tillräckligt för att kläcka kvinnliga ödlor, men en inkubator måste användas för att kläckas hanar.

Instruktioner

1 Placera den tomma plastbehållare på en digital skala och väga den.

2 Fyll behållaren halvvägs med perlit, som är tillgänglig från de flesta foder och utsädesaffärer.

3 Placera behållaren med perlit, på den digitala skala och väga det igen.

4 Subtrahera vikten hos den tomma behållaren från vikten av behållaren med perlit. Denna siffra indikerar vikten av perlit.

5 Multiplicera vikten av perlit med 0,8. Resultatet blir mängden vatten i kubikcentimeter du behöver lägga till perlit.

6 Tillsätt rätt mängd vatten till en plast, handhållen växt mister och spreja på perlit. Vattnet kommer att hydratisera äggen. Eftersom det inte finns några hål i plastbehållaren, eller ett lock, är det endast nödvändigt att hydratisera behållaren en gång.

7 Gräv en grund grop i perlit med fingret.

8 Använd en svart vass-point filtpenna för att göra en liten markering på toppen av det första ägget. Flytta ägget från den ursprungliga häckningsplats, utan att ändra dess orientering.

9 Placera ägget i fördjupningen i perlit. Säkerställa att märket är i samma position som när ägget var i boet. packa försiktigt perlit runt ägget.

10 Upprepa steg 8 och 9, tills behållaren är full av ägg.

11 Sätt på locket ordentligt på behållaren.

12 Placera behållaren på en hylla i ett rum med en temperatur på 79-82 grader Fahrenheit att producera honor.

13 Placera behållaren i en inkubator med en temperatur på 87 till 88 grader Fahrenheit för att producera hanar.

14 Öppna behållaren en gång i veckan för luftväxling.

15 Kontrollera en ödla djurhållning handbok för antal dagar det tar för ägg från exakt vilken art du har att kläckas. Inkubation perioder varierar med olika ödla arter.