aprikosträd blad problem

En av de tidigaste, sötaste frukter av säsongen är aprikos. Den lilla frukten har en tunn apelsin hud och saftig orange kött som omger en liten grop. Sylt, gelé, pajer och såser gjorda av aprikos är alla läckra. Men träden är utsatta för några problem.

Storlek

Aprikosträd få så högt som 30 fot och kan kräva upp till 30 fot i diameter mellan träden. Såvida två aprikosträd planteras i närheten, kommer de inte att sätta frukt eftersom de förlitar sig på korsbefruktning. För att undvika detta problem, köpa en självbefruktande träd.

Tidsram

Aprikoser blomma mycket tidigt på våren innan sista frosten datum är förbi. Men om en frost händer medan trädet blommande eller bara efteråt när unga frukt är bara börjat växa fram, kommer blommorna och frukterna dö. Frysta blommor förvandla en ful brun innan de skrumpna ihop och de hårda små frukter bara faller av trädet. För att ge en aprikosträd den bästa chansen att blomma sent nog för att undvika en mördare frost, inte plantera det på den östra eller södra sidan av din trädgård. Dessa platser får mest solen. Aprikoser planterade på norra eller västra sidan av din trädgård kommer inte värma upp så snart så blommar kommer senare.

Riskfaktorer

Ett annat aprikosträd problemet uppstår när trädet är för nära en köksträdgård med tomater, potatis och meloner eller en jordgubbe plåster. Dessa växter bär en sjukdom som kallas Verticillium vissnesjuka. När en aprikosträd kommer i kontakt med Verticillium vissnesjuka, kan det bli ett tillstånd som kallas black.

Identifiering

Vissa insekter angriper aprikosträd samt. Branch och kvist borrar är skalbaggar som gräver in i aprikos grenar. Cankerworms äter aprikos blad och lägger sina ägg på grenarna. Om aprikos trädets blad börjar krypa upp, kan det attackeras av mjöliga plommon bladlöss. Slutligen har den brunaktiga nos skalbagge äter varje del av en aprikosträd: blad, kronblad och frukt.

fördelar

Aprikosträd är i samma familj som plommon, persikor och mandel. Alla dessa olika sorters frukter kan ympas på samma träd, som skulle bli känd som en värd. Denna enkla trädgårds operation kan ge trädgårdsmästare med ett träd med mogen frukt hela sommaren. Om värden är en plommonträd, kan trädet tolerera en rikare jord. Om värden är en persika eller annan aprikos, kan det frodas i en sämre jord.

Tips om Slip Rådjur


Slip vilt, oavsett om det är älg eller rådjur, är ett viktigt steg i processen att jaga och få köttet förberedd för middagsbordet. Det finns flera metoder för slipning och förbereda hjortkött men bara ett fåtal viktiga åtgärder är nödvändiga för att säkerställa god, hälsosam vilt för dig och din familj.

Ät rätt efter slipning

Rådjur kommer att smaka bäst om slipningen sker strax innan det tillagas och serveras till middag. Det kommer att smaka färska och vara av högre kvalitet.

Håll kött Delvis Frozen

Tina köttet tillräckligt för att kunna få en kniv genom det något lätt. När den fortfarande är partiellt frusen, är det lättare att hantera köttet och kontrollera de små en-tums remsor av kött som skall matas in i kvarnen.

Trimma kött

Trimma fett och brosk bort köttet innan det i en kvarn. Mindre slipmaskiner, som är den typ som oftast finns i hemmen, har blad problem och ofta bli igensatta. Genom att skära bort det fett och brosk, kommer bladen stannar renare och göra jobbet för slipning mycket lättare för operatören.

Rimliga belopp

Ju större kvarnen är, desto lättare slipningen kommer vanligtvis att vara. Däremot behöver du inte en stor kvarn; nyckeln till alla storlekar kvarn är att inte överbelasta kvarn vid slipning vilt. Grind mindre mängder åt gången för att underlätta för operatören och att skära ner på några igensättningsproblem.

använder ofta

Beroende på ditt sätt att mala och vilken typ av kvarn du använder, kommer du att lära dig vad som fungerar för dig och din vilt över tiden. Fortsätta att öva och använder kvarnen ofta för färska, friska, välsmakande vilt.

Hem inspektionen blad för en Pet Antagande


Hem inspektion ark används av många djur räddningsgrupper och vindskydd som ett verktyg för att kontrollera specifika säkerhetsaspekter av blivande sällskapsdjur hem. Checklistor för grundläggande information är vanligtvis ingår på arken tillsammans med plats för särskilda överväganden för säkerhetsfrågor, särskilda behov eller utmanande husdjur. Dessa inspektioner utförs för att göra vissa ett husdjur går in i en säker och lämplig miljö för resten av sitt liv.

säkerhet Översikt

Även om det finns inga standard hem säkerhet inspektionsblad, en bra kan helt enkelt alla som läser det att förstå vad säkerhetsfrågor är acceptabla och som måste åtgärdas innan djuret placeras i ett hem. Blanketten ska vara en checklista som omfattar alla aspekter av hem säkerhet på ett sätt som en godkänd kräver helt enkelt kontroll av en lämplig ruta.

blivande ägare

Inspektions hem säkerhet är ofta en räddningsorganisation & # 039; s enda chans att anse den blivande ägaren lämpliga för sällskapsdjur i fråga. Inspektions ark bör ta itu med dessa frågor så antar tjänstemän kan känna sig bekväma att placera ett husdjur i den nya ägaren & # 039; s vård. Innehålla avsnitt som behandlar ägare & # 039; s tidigare PET erfarenhet, förmåga att tillhandahålla veterinärvård, positiva tränings erfarenheter och grooming. Om ägarna har nuvarande husdjur, observera tillståndet och temperament på bladet. Ta del av om familjen har barn och om de kan utgöra ett problem för nya husdjur.

Location, location, location

Du måste notera om platsen för hemmet är lämpligt och säkert för ett husdjur. Inkludera fläckar att notera platsen och trafiken på närliggande gator, liksom om hemmet har ett staket. Innehålla ett avsnitt om inställningen anteckna placeringen av naturliga vattendrag, gård eller vildmark egendom. innefattar också ett område att notera tillstånd av angränsande fastigheter och eventuella risker de kan innebära för ett husdjur. Arket bör omfatta alla dessa och lämna utrymme för anteckningar baserat på några frågor.

Hem Säkerhet

Gör ett avsnitt på blad för varje sovrum, badrum, kök och några gemensamma livsrum i hemmet. Inkludera alla utrymmen pet kan komma att inkludera garage, källare, gå upp vindar, balkonger eller trappor. Inkludera frågor: Gör dörrar och fönster stänger säkert? Är farligt skräp tillgängliga för husdjur? Gör alla eluttag eller apparater ser farligt för ett husdjur? Om du hittar säkerhetsproblem, vara specifik om att skriva ner dem i detalj för diskussion med husägaren.

yard Safety

Avsnittet varvet säkerhet bör behandla alla aspekter av utanför utrymmet för fastigheten. Inkludera frågor som är de staket, grindar, lås och gården säker och husdjur är lämpligt? Vem har gården tillgång? Om uthus ligger på fastigheten, fråga vad som finns i dem och om sällskapsdjur kommer att ha tillgång till dem. Är bakgården rörig eller snyggt? Finns det blomma trädgårdar, bevattningssystem eller en pool? När du fyller i bladet, notera om något av dessa områden inte kan vara lämpliga för den specifika husdjur intresse.

Husdjur tillåtet

Ett hem inspektionsbladet ska innehålla en rad med titeln "Godkännande för djurägande." Skriftligt godkännande är nödvändigt för alla som hyr sina hem eller människor som lever i samhällen som begränsar särskilda nummer eller typer av sällskapsdjur. För egenskaperna hos dessa typer, ett godkännande signatur från en hyresvärd, hem ägare & # 039; associering, bostadsrätt ombord eller lägenhet chef bör tas upp på hem säkerhetsinspektionsrapporten.

Förbi och underkänt

Om områden i hemmet misslyckas inspektionen, datum formuläret och erbjuder sig att komma tillbaka inom en viss tidsram om ägarna är villiga att göra justeringar. Lämpliga justeringar bör noteras på blanketten tillsammans med en slutlig godkänd eller underkänt. Hem säkerhet bör betraktas som ett sätt för en räddningsorganisation för att avgöra om en potentiell adoptivföräldern kan ge en kontinuerlig husdjur säker miljö.

Hur man skär ett blad tårta


Cutting en ark kaka ofta kan vara en frustrerande, rörig process eftersom oavsett hur mycket man än försöker, smular kakan eller fastnar på kniven. Nästa gång, försök skära kakan detta ingen muss, utan problem sätt med en bit av unwaxed tandtråd. Storleken på bitarna kommer att bero på hur många personer du tjänar, men mellan två och tre inches är standard portion.

Instruktioner

1 Ställa in blad kaka på en fast yta så att den inte kommer att glida lätt. Om så är fallet, satte den på en fuktig kökshandduk.

2 Vira en lång bit av unwaxed tandtråd runt varje pekfingrarna. Tandtråden bör vara 12 till 15 inches längre än höjden av kakan.

3 Skära tårtan med start två inches in från en smal ände av kakan. Skära genom sågning och tillbaka med tandtråden. Släpp den ena änden av tandtråd, och skjut försiktigt ut kakan.

4 Röra sig i två till tre inches från det första snittet, och åter linda tandtråd runt pekfingrarna. Gör en klippa, och upprepa tills du kommer till den motsatta änden av kakan.

5 Vänd kakan och skär den horisontellt, med samma teknik. Fortsätt tills du når slutet av kakan.

Tips

  • För att göra arket kakan ännu lättare att skära, lägga den i frysen några timmar. Kakan blir fastare och kommer att hålla ihop.
  • Om du vill ha bitar av kakan för att vara perfekt storlek, mäta bitar innan du skär kakan, och göra en liten markering med en tandpetare för varje snitt.
  • En fullständig blad kaka (12 x 18) bör ge 45, två- med tre-tums skivor.

Dubbelbladshyvel Problem


När en man snubblar in i badrummet på morgonen halv vaken, är det sista han behöver oroa sig för om hans rakkniv kommer att vara säker och fungera rätt. Dubbelkant rakhyvlar har en hel del fördelar jämfört med andra knivtyper som kan minska rakning frågor, men de har fortfarande problem med sin egen. När en man behöver för att garantera att han får en bra rakning, bör han veta vilka problemen med dubbelkant rakhyvlar är så att han kan avgöra om en kommer att passa honom.

svängning

Vissa tillverkare av rakhyvlar har utformat sina rakhyvlar med svängande huvuden. Detta ger en man mycket bättre kontroll över det tryck han utövar på sitt ansikte med bladet eftersom huvudet kan anpassa sig till konturerna hos huden. Men inte alla dubbelkant rakhyvlar gjort detta sätt. De har ofta huvuden som är inställda på plats. Den dubbla kant rakhyvel med denna design blir okänslig för hur mycket tryck läggs på handtaget och handleden har att göra alla rörelser att följa ansiktsdrag.

justerbarhet

Hår kan växa i olika vinklar i ansiktet. Detta, i kombination med konturerna av ansiktet, innebär att ett nära, även rakning kräver förändringar i vinkeln på bladet. Inte alla dubbelkant rakhyvlar är utformade så att bladvinkeln kan justeras.

Tryck

Till skillnad från andra typer rakkniv dubbelkant rakhyvlar kräver väldigt lite tryck. En lättare kontakten medan rakning kan vara svårt att utveckla, särskilt om en person används för att en tyngre rakkniv.

löddrande

Dubbelkant rakhyvlar kräver rakkrämer. Detta kan vara dyrare än andra knivtyper som kan användas på torr hud, särskilt tills en man finner den kräm som fungerar bra med hans hud, razor och vattentyper. Kostnaden blir högre ju mer löddrande behöver göras; i genomsnitt behöver en dubbel kant rakkniv rakning minst tre löddrar.

lyxvaror

En man som väljer en dubbel kant rakkniv kan spendera en hel del i tillbehör, såsom en ställning för rakhyvel, en rakkräm skål och en kräm applikator borste. Även om många av dessa objekt är engångs inköp, kan de motsvara kostnaden för dussintals engångsblad.

överväganden

Dubbelkant rakhyvlar har tydligt några frågor. Men dessa frågor inte förneka fördelarna dubbelkant rakhyvlar har, såsom billigare, längre livslängd och lättare åter blad och en skärmetod som avviker från den traditionella "bogserbåt och hacka" system av patron rakhyvlar. Dessa fördelar måste beaktas i samband med de nackdelar innan ett beslut om användningen av en dubbel kant rakkniv kan göras.

Problem med en Juiceman JM300


Den Juiceman JM300 ger användaren med färskpressad juice från ett sortiment av frukt och grönsaker. I likhet med många andra elektriska produkter, kan användare av Juiceman JM300 upplever tekniska problem som bidrar till bristande funktion eller reducerad prestanda. Att veta vad man ska göra när problem uppstår kommer att bidra till att du får mest nytta och glädje av din juicer.

Överdriven uppbyggnad av Pulp

När fungerar korrekt, bör Juiceman JM300 producerar jämna juiceextrakt med ett minimum av massa. En överdriven massa runt locket kan leda till högre nivåer av massa i juicen. Att avlägsna överskott massa, tömma korgen så fort du märker det börjar fylla. Med fingret eller en plastspatel eller sked, lätt peka på utsidan av locket för att avlägsna eventuellt överskott av massa som kan ha torkat längs kanten. Tvätta locket med varmt tvålvatten och låt locket torka ordentligt innan du byter den.

Överdriven ljud eller vibrationer

Under normal drift förväntar sig en liten nivå av buller och vibrationer. Men när du märker mycket buller eller vibrationer, är den mest sannolika boven en uppbyggnad av torkad massa inuti silkorgen. För att korrigera detta problem, töm silkorgen och rengör bort överflödigt massa som kan ha byggt upp. Använd en varm, våt trasa. Torka ordentligt och försök sedan juicer igen. Om överdriven buller eller vibration kvarstår, kontakta Juiceman kundservice på 1-800-231-9786 mellan klockan 08:30 till 08:00 Eastern Standard Time, måndag till fredag ​​för att diskutera dina reparations- eller ersättningsalternativ.

Mat Hålla sig till Blades

Ett annat vanligt problem med Juiceman JM300 är en uppbyggd av livsmedel mellan tänderna hos bladen i botten av juicer s filter. Med tiden, en överdriven ansamling av matrester cankeep juicer från att fungera ordentligt och hindrar juicer prestanda. Att ordentligt rengöra bladen, kraftfullt skrubba tänderna med en skurborste eller nylon skurborste. Använd en tandpetare för att bryta bort alla små matrester som kan finnas kvar som du inte lätt kan nå med rengöringsborsten.

färgning

Med tiden, kan färgning utvecklas i utvinningsområdet av juicer på grund av de höga nivåerna av karotenoider som finns i grönsaker, särskilt morötter. Att attackera svåra fläckar, ta bort det drabbade området och blöt över natten i lika stora mängder av biologiskt nedbrytbar tvål och varmt vatten. Var extra noga med att se till att du använder tillräckligt med vatten för att helt täcka de färgade områdena. Om biologiskt nedbrytbara tvål är inte tillgänglig, använd 1/4 kopp vanligt blekmedel till en diskho full med varmt kranvatten. Efter delarna blöt över natten, torka dem ordentligt innan du byter, då fungera som vanligt.

Cookie degen problem & Korrigeringar


Degen är hjärtat i dina cookies, och när det görs bra det kommer att ha en positiv effekt på hur din slutliga cookies sig. Eventuella problem med degen kan resultera i kakor som till exempel alltför torr, platt eller hård. I andra fall, brister fram inför degen når även ugnen, eftersom de gör hantering och bakning svårt. Lyckligtvis finns det fastställs för dessa deg problem.

Instruktioner

Degen för klibbigt

1 Placera degen i en stor skål och täck den med plastfolie.

2 Ställ skålen i kylskåpet och låt den kyla i upp till en timme.

3 Ta degen och tömma den på en arbetsyta som är lätt dammas med mjöl.

4 Damm ytan av degen lätt med mjöl om det fortfarande fastnar på händerna eller kavel.

Degen är för mjuk och sprider sig

5 Placera degen i en stor skål och täck den med plastfolie.

6 Ställ degen i kylskåp och låt det chill för en timme innan du försöker hantera det igen.

7 Tillsätt mer mjöl, 1 msk. vid en tidpunkt, om degen fortfarande är mjukt.

8 Knåda tillsättes mjölet i degen tills den når den önskade fastheten.

Alltför torr och smulig deg

9 Fukta en trasa med ljummet vatten.

10 Placera trasa över degen och låt det sitta i 30 minuter.

11 Tillsätt 1 msk. mjölk om degen är fortfarande alltför torr. Knåda den i degen med händerna.

12 Tillsätt mer mjölk, 1 msk. vid en tid, tills degen är hanterbar och inte längre smular.

Degen faller isär när de överförs till Cookie Sheet

13 Kavla ut degen direkt på cookie blad i stället för din vanliga arbetsytan.

14 Placera cookie plåt med degen i kylskåp för att kyla i 20 till 30 minuter.

15 Ta bort cookie blad ur kylskåpet och använda dina cookies fräsar att skära ut dina former.

16 Lyft cookie utskärningar från den kylda cookie blad med en spatel och överföra dem till en ny cookie plåt innan du placerar dem i ugnen för att baka.

Problem med bakning Cookies


Alla bagare långa för att helt bakade parti av cookies och få bakning frågor är mer frustrerande än felaktigt bakade kakor. Overbaked, platta, cakey eller hårda kakor är alla vanliga cookie bakning dilemman som vanliga bagare sannolikt kommer att stöta på.

Över Kokt Bottoms

Bottnarna dina cookies kan också brynt, eller ens bränd, när topparna av cookies är klar. För att avhjälpa denna situation, undvika mörka bakplåtar och använda metall eller aluminium bakplåtar som har en matt finish. Baka dina cookies i den övre tredjedelen av ugnen och se till att det finns åtminstone en tum av utrymme mellan bakplåten och dina ugnsväggarna. Överväg att reducera receptet temperaturen med 25 grader Fahrenheit om ugnen tenderar att köra varm; en lägre temperatur kan kräva en längre tillagningstid, dock. Titta på dina cookies noggrant under de senaste par minuter och ta ut dem när kanterna börjar dyka upp gyllene.

Överdriven Smält / Spreading

Kakdeg som smälter när du sätter den på cookie blad och kakor som sprids för mycket medan de bakar ofta resulterar i kakor som är för platt. Båda dessa problem orsakas av en cookie blad som är för varmt när degen placeras på det. Låt din cookie blad svalna till rumstemperatur i-mellan partier av cookies. Om du har bråttom, kör ned på cookie blad under kallt vatten i några sekunder för att påskynda kylningsprocessen. Och, inte smörja cookie blad om cookie receptet kräver specifikt för det.

Kakliknande Konsistens

Dina cookies kan tyckas alltför fluffigt och kakliknande, i stället för mjuk och seg. Om du föredrar sega kakor, använder smör i receptet i stället för att förkorta eller margarin. Mät upp dina ingredienser noga - att lägga för mycket bakpulver kan orsaka cookies för att blåsa upp alltför mycket. Ta med degen till rumstemperatur innan du baka det för att undvika en kaka-liknande konsistens.

hårt Konsistens

Cookies som kommer ut ur ugnen hård eller seg är en annan vanlig bakning problem. För mycket mjöl, för mycket salt eller över blanda degen kan ge cookies en hård konsistens. Förhindra detta genom att noggrant mäta din mjöl och salt, bara lägga det belopp som receptet kräver. Dessutom inte över-blanda kakdegen när mjölet tillsättes. Mjuka kakor som redan är i ugn genom att placera en bit bröd inuti cookien behållaren.

Cedar Olja för Tick problem


Varningstexter på fästing bekämpningsmedel uppmana ofta du hålla utom räckhåll för barn, att tvätta händerna efter hantering för att omedelbart skölja några rester från huden och för att undvika produkten helt om du är gravid. Ändå är dessa giftiga behandlingar sprutas på husdjur; en biverkning kan orsaka ditt husdjur sjukdom och obehag. Ett alternativ till kemisk-lastad bekämpningsmedel är cederolja, som den amerikanska Food and Drug Administration har erkänt som säkert för husdjur och människor. För generationer cederträ kistor har skyddat familjen skatter från mal och andra skadedjur. Cederolja kan skydda din familj husdjur och hem från problem fästingar.

cederolja

Cederträolja extraheras från Cupressaceae eller barrträd familjen, vilket inkluderar ceder, enar och cypressträd. Oljan skördas i USA främst från Virginia ceder, Texas ceder och västra röda cederträ. Den har en ren, piney doft. Förutom att repellera skadedjur, används det som ett homeopatiskt medel för att förbättra andningsorganen, behandla urinvägsinfektioner och minska fet hud och mjäll. Oljan användes första gången 2000 f.Kr. av egyptierna under sin ritual mumifiering processen; de också infunderas papyrus blad med att stöta bort insekter. US Environmental Protection Agency fann att cederträolja är en naturlig fästing och loppor Resistance när den används på husdjur eller deras sängkläder och att oljan inte utgjorde någon risk för människors hälsa eller miljön.

Husdjur

Cederolja finns nu i många fästing och lopp repellenter på nätet och i butiker i schampo, sprayer och kragar. Vissa organiska märken skryta med att vara 100 procent cederolja. För att göra ditt eget husdjur schampo, kombinera sex till tio droppar cederolja med 2 uns av någon biologiskt nedbrytbar PET schampo. Tvätta som vanligt. För att göra en cederolja fästing repellent för din hund, Fyll ett glas sprayflaska med destillerat vatten. Tillsätt 10 till 20 droppar cedar olja. Skaka väl och spraya djuret som behövs, undvika sin näsa och öron. Använd omedelbart innan oljan och vatten separat.

Hem

Doften av ceder stöter bort fästingar --- om din fästing problem sträcker sig över hela ditt hem, kan cederolja hjälpa det också. Tillsätt 10 droppar cederolja till en gallon hink med tvålvatten och en mjuk trasa för att torka av ytor och möbler. Skölj golv och kakel med cederolja lösning. Fästingar försvinner, men den härliga woodsy doft kommer att dröja. Dessutom kan du använda cederolja och blandningen vatten att spruta din gård och ingångarna till ditt hem.

varningar

Även om EPA och FDA har förklarat cederolja säkert för människor och husdjur, vissa tillverkare och webbplatser rekommenderar att gravida och ammande kvinnor undvika det. Dessutom kan eteriska oljor förorsaka hud och slemhinnor irritation eller allergiska reaktioner hos vissa personer. Om du eller ditt husdjur har några hälsoproblem, konsultera med en veterinär eller läkare innan du ansöker. Katter är särskilt känsliga för eteriska oljor, så alltid späd lösningen väl och använd med försiktighet.

År efter år, människor njuta av att göra jordnötter sprött för semester, men ibland även den mest rutinerade bagare har problem med att få det att bli perfekt. Det kan finnas problem med ingredienserna, med matlagning jordnötter sprött och med att hälla blandningen. Med jordnötter sprött, måste du titta på temperatur och hårdhet.

ingredienser

När du gör jordnötter sprött, vill du använda rätt socker. Vissa sockerarter är alltför fina och kan orsaka den spröda för att ställa in för hårt och smakar mycket söt. Du bör använda ljus majssirap, inte mörk sirap, när du gör jordnöt sprött.

omröring

Vid tillagning jordnötter sprött, måste du vara snabb om omrörning eller blandningen börjar fastnar på sidorna av pannan. Blandningen måste nå en temperatur på 250 grader innan du lägger till jordnötter och salt. Om du inte rör kontinuerligt, jordnötter falla till botten och kan brinna. Rör långsamt, men hålla den i rörelse.

Temperatur

Om värmen stiger över 300 grader, kommer blandningen att vara svampig och svag. Om blandningen är rätt konsistens och gyllene färg, kan du ta bort blandningen från värmen. Titta på godis termometer och när den når 290 till 300 grader, ta bort blandningen från värmen.

hälla

Hälla jordnötter sprött efter kokning och tillsats av vanilj och smör kan göra spröda mycket hårt. Använda en träsked att påskynda häll så att den spröda inte börja ställa in i pannan. Förbered cookie blad i förväg och använda en icke-stick spray.

Städa

Så fort du har tömt pannan och har blandningen utspridda på cookie blad, börja tvätta pannan och träsked. Blandningen blir svårt snabbt och kan ställa upp på de objekt som du använder för att göra det. Varmvatten och en fettlösande diskmedel fungerar bra för att städa upp.