ändra datum på omega seamaster

Så här ställer du in datum och tid på en Omega Seamaster Automatic 197


Omega klockor har varit inflytelserika i klockvärlden sedan 1848 med sin precision och mekaniska detaljer. Omega Seamaster Automatisk insamling av klockor har självuppdragande rörelse, precision och hållbarhet. Dessa klockor visar också datum och har en transparent målet. Kristallen av dessa klockor är välvd, reptålig och tillverkad av antireflexsafirglas. Inställningarna för datum och tid är densamma för de flesta av Omega klockor. Ställa en Omega Seamaster Automatic watch är ganska enkel så länge du följer anvisningarna noga.

Instruktioner

1 Leta reda på knappen på sidan av klockan, som kan ställas in i tre olika lägen genom att dras ut. Den ursprungliga positionen är känd som den första positionen. Dra ut vredet till det andra läget. Du kommer att höra ett svagt klick.

2 Vrid vredet framåt eller bakåt för att ställa in datum. Timvisaren kommer att gå i en timme hopp. Datum ändras med en dag antingen framåt eller bakåt varje gång du passerar midnatt. Vrid den tills önskad tid har uppnåtts. Tryck sedan tillbaka ratten till det första läget, eller till den tredje positionen för att ställa in tiden.

3 Ställ vredet i den tredje positionen och kontrollera om den andra sidan stoppas. Vrid kronan framåt eller bakåt för att ställa in önskad tid. Var uppmärksam på den dag, som kan förändras om du passerar midnatt. Genom att passera midnatt, kommer du att kunna skilja mellan am och pm tid. Till exempel, för att ställa in tiden på 7:00 i stället för 7:00, vrid fram ratten tills minutvisaren passerar 12 och datumet. Därefter vänder det tillbaka till 7, och du vet att detta är 19:00

4 Kontrollera timmar, minuter och sekunder samt datum. Om allt är korrekt, tryck på vredet tillbaka till sitt ursprungliga läge. Datum och tid är nu inställt på Omega Seamaster Automatic watch.

Tips

 • Omega instruktionsbok föreslår synkronisera sekunder på klockan genom att trycka tillbaka kronan till sitt ursprungliga läge för att göra det sammanfaller med en given tidssignal.

Så här ställer du in datum på en Vintage Omega Seamaster Automatic


Omega är en schweizisk klocka företag som grundades 1848. Omega ägs av Swatch Group. Omega Seamaster är gjord för att vara en djupdykning klocka och vissa modeller har en andra krona som släpper helium efter dykning. Seamaster har burits av James Bond sedan 1995. Den automatiska Seamaster vindar automatiskt när slitna eller placeras i en klocka winder. Den kan manuellt lindas men det är inte nödvändigt att göra detta.

Instruktioner

1 Vrid kronan moturs för att skruva det. Kronan bör poppa ut när den skruvas. När kronan hoppar ut det är i "neutral" position. Om du vrider kronan medurs i "neutral" -läge kan du manuellt vinden klockan.

2 Dra ut kronan ett snäpp. Vrid kronan medurs för att ändra datum. Detta är hur du ändrar datum på "quick-set" datum Omega klockor. Alla moderna Seamasters har "quick-set" datum funktion. Vissa vintage Seamasters har "quick-set", men andra har pumpen stil. För pump stil Seamasters dra ut kronan till den sista skåran och pumpa kronan in och ut för att ändra datum.

3 Tryck kronan i och samtidigt vrid medurs för att dra åt den. Kronan bör vara tät för att säkerställa att fallet är vattentät.

Tips

 • Inte ändra datumet för klockan mellan klockan 08:00 och 02:00, eftersom det datum automatiskt förändras under dessa timmar.

Omega Seamaster Automatiska Instruktioner


Omega Memomatic Seamaster klocka har en automatisk funktion för både dess larm och kalender. Den består av en tre-läge kontrollknappen och en två-läge lind krona. Hand slingrande för tidtagning och larmet är inte nödvändigt om du inte har burit klockan under 48 timmar eller längre eller om du vill använda larmet igen mindre än en timme efter det senast användes. Datumet kommer att ändra sig vid midnatt på en daglig basis så det bara behöver en justering för månader som har färre än 31 dagar.

Instruktioner

För att stoppa alarmet

1 Tryck på den övre kontrollknappen på höger sida av klockan för att stoppa larmet. Det bör ringa för åtta till tio sekunder. Den övre knappen är kontrollknappen och den nedre knappen kallas slingrande kronan.

2 Ställ in larmet genom att dra ut den slingrande kronan och vrida lind kronan bakåt till den tid du vill att larmet att gå av vid. Tryck tillbaka slingrande kronan. Larmet ska ringa inom en till tre minuter från utsatt tid.

3 Ändra datum genom att trycka på återställningsknappen infälld i tills du når önskat datum. Denna knapp ligger mellan kontrollknappen och slingrande kronan. Du kommer att behöva använda ett vasst föremål, t.ex. en kulspetspenna för att skjuta in den ordentligt.

4 Dra slingrande kronan och vrid slingrande kronan i endera riktningen till rätt tid. Trycka tillbaka den slingrande kronan till sitt ursprungliga läge.

5 Kontrollera att den slingrande kronan trycks i nära titta på fallet själv eftersom detta garanterar att klockan kommer att vara vattentäta.

Tips

 • Det finns många modeller av Omega Seamaster klockor. Om du inte har en manual för din modell, kan du gå till Omega hemsida för en manuell eller kontakta dem för en handbok. Det är det enda sättet att vara säker på att du har rätt instruktioner för just din modell. Manualerna komma med illustrationer.

Genom 1960-talet, Omega Seamaster klockor var en av Omega främsta Dress Watch linjer, medan på 1970-talet de skiftade mot sport och dyk klockor. De flesta Seamasters har en krona --- ratten klockan tre --- med tre lägen för att ställa in tid och datum. Kronografer, som har en stoppursfunktion, är något mer komplicerat, men den grundläggande proceduren för att ställa in klockan är likartad. Evighetskalender kronografer har en "0" läge i vilket kron pressar in i målet för att ställa in månad.

Instruktioner

Tappning och samtida icke-Kronografer

1 Dra ut kronan och vrid den medurs för att ställa in tiden. På äldre Omega, är det bäst att flytta händerna framåt eftersom det är den naturliga riktningen av händerna. Tryck på kronan an mot fallet när tiden är inställd.

2 Dra ut kronan till den andra positionen om Seamaster har ett datum fönster. Vrid kronan moturs för att ställa in datum på Seamasters utan en "quick-set" datum funktion. Tryck kronan helt mot målet när datum och tid är inställda.

3 För Seamasters med en "quick-set" datum funktion, rotera kronan att flytta händerna förbi klockan ett, och sedan bakåt till cirka 09:00 Flytta händerna framåt igen till klockan ett för att flytta fram datum. Upprepa proceduren tills du når önskat datum. Tryck kronan an mot fallet när du är klar.

Samtida självuppdragande kronografer

4 Dra ut kronan till det andra läget för att ställa in datum på nyare modell kronografer. Vrid kronan bakåt eller moturs, på rätt datum. Dra ut kronan till den tredje positionen för att ställa in tiden. Vrid kronan i endera riktningen för att ställa in tiden. Den andra handen förblir immobiliserade. Trycka tillbaka kronan till målet att synkronisera sekunder och att återuppta tidtagning.

5 Tryck på tryck om fallet kanten klockan två för att starta stoppuret. Tryck på tryck igen för att stoppa den. Tryck på skjut klockan 4 efter stoppuret stannar för att återställa den.

6 Dra ut kronan till den andra, eller halvvägs, och vrid den om kronografen har en evighetskalender. Kalendern händer rör sig i en timme hopp och växlar automatiskt från AM till PM. Flytta kalender händer till rätt datum. Tryck på kronan mot målet. Kronan kommer att doppa i fallet nästan i nivå med kanten. Nedtryckt i mer än tre sekunder. Månaden, betecknas med ett tal, till exempel "1" för januari, visas under åtta sekunder. Dra kronan till position 2 för att vrida kronan igen ett helt varv. Månaderna kommer att gå framåt. Hitta rätt månad och återgå kronan till den första positionen.

Tips

 • En automatisk eller självuppdrag har Omega Seamaster en automatisk rörelse --- liten fjäderbelastad mekanism som reglerar tiden --- och vindar från rörelsen av handleden. Bara skaka den några gånger för att få igång. Det behöver inte lind om det suttit i mer än 40 timmar.
 • Inte ställa in tid eller datum mellan 22:00 och 2 är det kan skada rörelsen.

För klocka aficionados är Omega Seamaster en diskret klocka som är verkligen värt att äga. Även om Omega erbjuder många kvalitet mönster i raden, är den klassiska Seamaster mångsidig med ett elegant utseende.

Funktioner

Seamaster har automatisk rörelse med en reptålig kristall kupol. Finns i sin helhet eller medelstora, är det vattenresistent ned till 300 meter och visar en roterande ram.

Utseende

Den klassiska Seamaster är stål på stål med en slående blå urtavla. Glow-in-the-dark accenter i ansiktet markera tiden som den släta andra sidan sveper runt.

Kosta

Denna klocka säljs i 2009 för $ 3280.

kända Ties

Införd genom Pierce Bronsnan i "Goldeneye" är Omega Seamaster kallas James Bond klockan.

varningar

Akta dig för falska Omega klockor som kan sälja för hundratals eller tusentals dollar. Köpa klocka från en ansedd juvelerare.

Hur Size en Omega Seamaster Armband


Seamaster samlingen är en serie klockor som skapats av Omega 1947 att idrott antingen mekaniska eller kvarts rörelser. Ändra storlek på Seamaster armband görs genom att ta bort eller lägga till länkar från mitten.

Instruktioner

1 Sätt på Seamaster och stänga spärren. Nyp armbandet för att bestämma hur många länkar som du behöver ta bort. Om du inte kan stänga spärren, måste du mäta hur många länkar som du behöver för att lägga till armbandet. Ta av klockan.

2 Leta reda på länkar som har pilar på dem.

3 Ta nålen och tryck på stiften på sidan av varje länk i pilens riktning.

4 Ta bort stift från den andra sidan av armbandet och placera den på en säker plats.

5 Ta bort låspinnen från centrum länken.

6 Ta ett annat stift för att ta bort en länk eller lägga till en länk i öppningen.

7 in låspinnen i mitten länken. Rikta in de två länkar som du behöver för att säkra tillsammans.

8 Sätt stiftet från sidan utan pilen och se till att stiftet skjuts tillbaka med press på änden av stiftet du sätter på sist.

Tips

 • Var noga med att inte repa dina länkar när du använder nålen.
 • Armband av andra klockor som skapats av Omega är svårare att ändra, eftersom de har fler länkar.

Seamaster är en dykning och klänning klocka, som produceras av Omega sedan 1947. Förutom sin tillförlitlighet annan claim to fame klockan har är framträdanden i flera James Bond-filmer, som bärs av spionen. Ställa in tid och datum måste dra ut klockans stammen.

Instruktioner

1 Ta bort klockan från handleden. Hålla den med ansiktet mot dig och "12" vid toppen av ansiktet.

2 Vrid ratten på änden av skaftet, som ligger på höger sida av klockan, moturs tills den är helt öppen.

3 Dra försiktigt på ratten för att föra stammen ut. Dra ut och vrid ratten medurs och moturs för att justera tiden. Dra ut längre och tryck in för att ställa in datumet på urtavlan.

Hur att byta batteri på en Omega Seamaster Watch


Omega är en världskänd urmakaren med eleganta tid bitar för både män och kvinnor. Omega har en anrik historia. Deras klockor har rest till månen sex gånger. De var det första företaget att göra en dykarens klocka och idag de gör "världens enda certifierade marina kronometer armbandsur," enligt Omega webbplats. Det är från denna stolta tradition att Seamaster serien föddes. Inte alla Seamaster klockor innehåller batterier, men Seamaster Quartz serien gör. Batterierna är lätt att ändra, men du bör avstå från att göra det under garantiperioden.

Instruktioner

1 Placera urtavlan nedåt på mjuk trasa för att skydda ansiktet och titta på fallet från repor och märken. Innan du fortsätter, se till att arbetsområdet är rent och fritt från damm och ludd som kan fastna i klockan mekanism.

2 Ta bort bakstycket. De flesta Omega Seamasters har skruvarna som håller ryggplåten i, men vissa äldre modeller och dammodeller har en pop-up platta. Om Seamaster har skruvar, använder klockan fallet skiftnyckel för att lossa skruvarna. Vrid skruvarna i en moturs riktning. Ta bort skruvarna och lägg dem på ett säkert ställe. Om ryggplatta har små spår längs sidan, skjut platt skruvmejsel i ett av spåren och tryck försiktigt uppåt. Gör samma sak med de andra spåren tills plattan lossnar och hoppar av.

3 Bänd batteriet från under batteribandet försiktigt, med hjälp av platt skruvmejsel. Var ytterst försiktig när man gör så för att undvika skador på omgivande komponenter. Ta del av batteriets orientering. Med hjälp av gamla batteriet serienummer, beställa ett ersättningsbatteri från en juvelerare eller online.

4 Skjut in det nya batteriet i under batteribandet. Använd pincett för att göra så salt och olja från dina händer fräta i batteriet. Se till att det nya batteriet är vänd åt samma håll som det gamla batteriet.

5 Sätt tillbaka plattan. Om du har en pop-out platta, tryck lätt tills plattan klickar på plats. Om du har en skruv-in plattan, byta ut skruvarna med titta på fallet skiftnyckel och vrid medurs.

Tips

 • Byta ut batteriet när sekundvisaren börjar röra sig i steg om två sekunder.
 • Ändra ditt eget batteri under garantiperioden kan upphäva garantin. Ta din klocka till en auktoriserad återförsäljare för batteribyten och reparationer under garantiperioden.

Hur Spot Fake Omega Seamaster Klockor


Omega, som grundades 1848, har varit känt i generationer för att göra kvalitet, noggranna klockor. Populära och dyra märken som Omega är ofta förfalskas, men förfalskningar är oftast lätt att skilja från den äkta varan.

Instruktioner

1 Använd en guldsmedsaffär lupp (eller förstoringsglas) för att undersöka ytan på klockan i fråga. Kontrollera teckensnittet i ansiktet och på dagen hjulet. Om det är suddig eller offset, är klockan sannolikt falska. Kontrollera lysande punkter. Om de inte är perfekt runda, detta är en annan röd flagga.

2 Kontrollera serienummer under en av klackarna. Om klockan inte har ett serienummer tryckt på det, är det en bluff. Om du hittar ett serienummer, men ändå misstänker en bluff, göra en sökning på Internet på antalet; många av de företag som producerar förfalskningar stämpla samma serienummer på alla klockor de gör.

3 Kontrollera ramen. Leta efter utskrift till vara på sin plats eller suddiga, den lysande punkten på toppen vara off-center, eller på ramen till inte klicka ordentligt på plats samtidigt som du vrider.

4 Hitta en bild av caseback din modell är tänkt att komma med och jämföra den med klockan i handen. Falska klockor är ofta nära, men nästan aldrig perfekt, repliker av den äkta varan. Kontrollera om felstavningar och designelement som är på sin plats.

5 För att bekräfta äktheten av klockan utan skuggan av ett tvivel, ta bort caseback. Detta gör att du kan se rörelsen. Falska rörelser kommer inte att stämplas med ett serienummer som matchar numret på fallet, och kommer ofta ser billig och har lite i vägen för dekoration eller metalldelar. Jämför en bild av den inre rörligheten från Omega med klockan i handen. Detta är i särklass den mest korrekta, men också den mest engagerade och svårt sätt att avgöra om klockan är äkta.

Tips

 • När du är osäker, ta klockan till en Omega återförsäljare. De kommer att kunna bekräfta om klockan är en falsk mycket lätt.
 • För att undvika att köpa en falsk, bara köpa från välrenommerade återförsäljare och undvika Handlare, grå marknaden återförsäljare och alla handlare som inte erbjuder en tillverkargaranti.

Hur man ställer in datum på en Omega Constellation


Omega Constellation klockor har en lång rykte som fina klockor. De är också slitstark, med många av dem fortfarande fullt funktionsduglig decennier efter sin tillverkning. Om du har stött på en av dessa klockor någonstans eller hade ett arv till dig, kan du vara obekant med alla dess funktioner. En första blick på Constellation kan leda dig att tro att justera dess inställningar är svårt, men att ställa in datum är okomplicerad.

Instruktioner

1 Starta processen att ändra datum på din Omega Constellation gång från 02:00 till 20:00 och undvika de motsatta timmar (8 pm och 2 am). Gör detta så att du inte ändra inställningarna medan klockan går igenom den automatiska datum förändring.

2 Dra ut kronan av klockan till position två. Du kan identifiera denna position genom känsla. När du drar kronan bort huvudet från klockan, sluta när du känner den första "klick". Om du känner två klick har du gått för långt, och du behöver för att driva tillbaka kronan mot klockan ett klick.

3 Titta på datum display och vrid kronan bakåt eller framåt för att ändra datum. Flytta det som behövs för att få rätt datum.

4 Tryck kronan tillbaka upp mot klockan för att slutföra jobbet.