analsäckscancer hund

Hur vet jag om din hund behöver sin anala körtlar uttryckta


En hund anala körtlar utsöndrar en vätska som hjälper djurets rektala muskler driva avföring ur sin analöppningen. Hundar använda samma illaluktande vätska för att markera sitt territorium och att identifiera varandra. Beläget vid klockan 8 och klockan fyra positionerna något nedan och på varje sida av analsfinktern kan analsäckarna bli fullständig och blockerade, eller "påverkas." Att veta vilka symtom ditt husdjur kan visa när dess anala körtlar behöver uttryckas kan hjälpa dig att förhindra impaktion och spara på bekostnad av akut veterinärvård.

Instruktioner

1 Håll utkik efter scooting beteende. En hund kommer typiskt höja sin svans, sjunka till golvet i en sittande ställning och dra sig själv längs med frambenen för att minska trycket i de anala säckar.

2 Notera någon ny, stickande lukt som kommer från din hunds bakkanten. Vätskan i anala körtlar luktar särskilt kraftig med en mörk, musky doft.

3 Följ ditt husdjur för överdrivet slickande av anala området. Ofta när körtlar blir full kommer hundarna slicka området i ett försök att orsaka körtlar att släppa vätska.

4 Meddelande om din hund har problem med avföring. Påverkade anal säckar sluta producera den nödvändiga vätska som hjälper ditt husdjur för att lindra sig, och förstoppning eller smärta vid avföring resulterar ofta.

5 Titta efter inflammation i området kring anus. Kontrollera visuellt för brott eller bölder och iklädd ett par engångshandskar av latex, känner någon svullnad eller värme.

Tips

 • Eftersom överviktiga hundar är benägna att anal sac problem, underhålla din hunds optimal vikt med regelbunden motion, veterinärer på VetInfo webbplats rekommenderar.
 • Mata hunden hög kvalitetskött baserade livsmedel och komplettera sin kost med behandlar högt i tillsatta fibrer, såsom morötter, bananer, päron och ärtor för att ge ökad volym och för att stimulera tarmkanalen.
 • Har din hund anala körtlar uttrycks av din groomer eller veterinär med varje bad eller klinikbesök. Regelbunden rengöring förhindrar vätskeansamling och möjlig impaktion.
 • Har din veterinär åter kontrollera ditt husdjur anala säckar om symptomen kvarstår efter tömning. Vissa hundar tar flera besök för att bli helt ren.
 • Om din hund anala körtlar bli påverkade, och abscess eller brista, är nödvändig veterinärbehandling med antibiotika för att förhindra ytterligare smärta och infektion.

Någonsin undrar varför hundar sniffar varandras rumpor när de träffas? De kan vädra ut identiteter av doften som avges från anala körtlar.

Identifiering

Anala körtlar är två små strukturer belägna i hundens anus. Körtlar aktiveras när en hund defecates. Hundens individuella doft ackumuleras i körtlar som avföring passerar förbi. Det avges när en annan hund nosar området.

fördelar

Den primära uppgiften för anala körtlar är att tillhandahålla ett telefonkort för andra hundar. Körtlar avger en individuell doft. När en hund defecates, passerar avföring under de körtlar och små mängder av doften fäster vid avföring. När hundar sniffar poop de kan identifiera varandra med doften. När hundar möts, de lyfter ofta sina svansar, vilket orsakar en liten mängd av doft att släppas. Lukta butts tillåter hundar för att identifiera varandra.

Förebyggande / Lösning

Påverkade anala körtlar kan vara ett problem för vissa hundar. Om en hund scooting över golvet eller bita i svansen området, påverkade anala körtlar är mest sannolikt orsaken. Anala körtlar blir påverkade när den bruna vätskan inte släpps ut som avföring passerar över körtlar. Detta kan orsakas av avföring som är alltför mjuk. Körtlar kan också böld eller bli infekterade. Abscessed anala körtlar är smärtsamma och kräver veterinärbehandling.

överväganden

Om påverkade, kan anala körtlar uttryckas (manuell frigörande av doft vätska). Veterinärer, hundgroomers och kunniga djurägare kan uttrycka påverkade anala körtlar. De använder sina fingrar för att försiktigt trycka upp körtlar, släppa den bruna doftande vätska. Korrekt uttryckt körtlar släppa en stark, skadlig lukt.

Teorier / Spekulationer

Kosten kan bidra till påverkade anala körtlar. Om avföringen är alltför mjuk, kommer det inte att aktivera körtlar när den passerar över, så småningom orsakar impaktion. Veterinärer rekommenderar en fiberrik kost, ofta i premium hundmat. Fibern ökar densiteten och huvuddelen av avföringen.

Varning

Abscessed anala körtlar är infekterad och måste behandlas av en veterinär. Om hunden verkar vara i smärta, är en resa till veterinären rekommenderas. Ibland kan det anala körtel brista, vilken är en veterinär nödsituation. Om hunden lider av återkommande impaktioner kan veterinären rekommendera kirurgiskt avlägsnande av anala körtlar.
Innan du tillåter någon annan än en veterinär för att uttrycka din hunds anala körtlar, ta reda på hans erfarenhet. Felaktigt uttrycker anala körtlar kan orsaka abscessed eller spruckna körtlar.

Hur Internt Express en hund anala körtlar


Om din hund scooting hans rumpa på din matta och du undrar varför hon gör detta är du inte ensam. Anal körtel impac ofta ses i alla hundraser och vissa raser är mer benägna att anal körtel impaktion än andra. Detta förfarande är inte för blödiga eller svagt-of-hjärta. Frågan från anala körtlar luktar illa nog att göra vissa människor helt sjuk. Om du är en av dem, är det bäst att lämna den här proceduren upp till din veterinär eller groomer.

Instruktioner

1 Låt en person hålla hundens främre änden. Detta är viktigt eftersom hunden inte kommer att lägga fram detta förfarande villigt och måste hållas tillbaka. I vissa fall kan du behöva använda en munkorg eftersom detta kan vara obehagligt för en hund och han kan försöka att bita av rädsla.

2 Don ett par gummihandskar och sätta lite smörj gelé på pekfingret du kommer att använda för att uttrycka hundens anala körtlar. Använd rikligt med glidmedel eftersom det är obekvämt för hunden och gelé kommer att göra det lättare för er båda.

3 Titta på hundens ändtarmen och föreställa sig en klocka. Se toppen som 00:00, och varje sida som 03:00 och 09:00. Botten är 06:00. Anala körtlar är placerade på 4:00 och och 08:00.

4 försiktigt men bestämt placera tummen och pekfingret på vardera sidan av hundens ändtarmen på utsidan av anus. Tummen och pekfingret bör vara ca 9:00 och 03:00 på utsidan av hundens anala körtlar. Försök att uttrycka anala körtlar från utsidan innan tillgripa internt uttrycka körtlar. Detta är mer bekvämt för din hund.

5 Dra mot dig flera gånger med hjälp av en slagrörelse med fingrarna. Bara på vardera sidan av analöppningen du bör börja se en tjock, svart vätska fram. Det kommer att ha en stark, obehaglig lukt. Håll pappershanddukar till området för att fånga problemet. Om detta inte fungerar, gå vidare till steg sex.

6 Sätt pekfingret ungefär en halv tum i ändtarmen. Anala körtlar kommer att kännas som små druvor vid 4:00 och 8:00 positioner. Tryck försiktigt samtidigt som du drar mot dig. Om körtlar är fyllda de kommer att uttrycka en illaluktande utsläpp. Om färgen är svart eller brunaktig hunden är bra. Om det är gulaktig eller grön kan detta indikera förekomsten av en infektion och bör föras till din veterinär uppmärksamhet. Efter körtlar uttrycks, rensa upp i området med en mild tvållösning för att rengöra lukt bort.

Tips

 • Kontrollera anala körtlar visuellt, en urladdning kan indikera hela anala körtlar.
 • Urladdningen kommer att ha en obehaglig lukt, detta är normalt.
 • En infekterad körtel kan förvandlas till en abscess och detta kommer att behöva omedelbar uppmärksamhet från din veterinär.
 • Kontrollera om svullnad av körtlar och rodnad i färg som kan tyda på en infekterad anal körtel.
 • Bita nära körtlar kan också tyda på att uttryck som behöver göras.

Kanske den mest obehagliga uppgift för en hundägare uppstår under grooming processen. Uttrycka anala körtlar i en hund kan vara svårt och rent motbjudande, men väl hand om dessa anala körtlar på en regelbunden basis kan förhindra hälsoproblem som kräver veterinärvård. Även om inte alla hundägare vill vara en "gör det själv-er" när det gäller denna syssla, med lite övning, kan det göras snabbt och effektivt med minimal röran och lukt.

Instruktioner

1 Förbered ett bad för din hund. Sekret från analkörteln är mycket obehagligt att lukta, och innehållet av körteln kan spruta ut oväntat under expression. Uttrycka anala körtlar i ett badkar kan du utföra denna uppgift och omedelbart styra röran och lukt.

2 Leta reda på anal körtel öppningar. Titta på ungefär 5 och 7:00 runt anus hos hunden. De kan vara svårt eller omöjligt att visualisera.

3 Känsla för körtlar med tummen och pekfingret under huden under anal körtel öppningar. Körtlar är ungefär lika stor som en njure böna. De kan vara förstorad om säckarna påverkas eller infekterade.

4 Tryck in och klämma med fingret och tummen i en uppåtgående rörelse. Målet är att få körteln under fingrarna på varje sida, och tvinga innehållet till ytan och ut genom öppningen. Du bör använda ett fast tryck, men inte så fast att du orsakar obehag för hunden. Detta steg kan göras med en varm tvättlapp eller pappershandduk som täcker anus att förhindra sekret från besprutning.

5 Upprepa steg 4 tills du inte längre märker grönaktig eller brunaktig vätska som uttrycks.

6 Tvätta noggrant det anala området. Sekret från anala körtlar kan överföras till dina möbler, kläder eller husdjur sängkläder om det finns kvar på ditt husdjur päls. Det är absolut nödvändigt att ta bort all lukt från hunden efter att uttrycka körtlar.

Tips

 • Kontakta din veterinär om vätskan du uttrycker är blodig, tjock eller innehåller pus. Detta tyder på en infektion och måste behandlas.

Hur att pressa din hund anala körtlar


Positionerad under dess analsfinktern, en hunds anala körtlar producerar en vätska som smörjer rektum, vilket gör att avföringen att röra sig mer fritt ut analöppningen. När dessa körtlar få full kan du se din hund scooting över golvet eller överdrivet slickande vid sin botten för att lätta på trycket. Du kan lukta en foul, frän lukt som kommer från området. När du lär dig att uttrycka ditt husdjur anala körtlar, du inte bara spara pengar på veterinär eller grooming besök, hjälpa dig att se din hunds fortsatta hälsa.

Instruktioner

1 Sätt på ett par engångshandskar latex.

2 Stå på ena sidan av din hund och placera arm din icke-dominanta handen runt och under magen för att hålla ditt husdjur från att flytta bort. Om din hund emot denna typ av återhållsamhet, har ett intresseföretag hålla det för dig.

3 Lyft svansen med din icke-dominanta handen, se till att du inte drar eller rycker svansen i en grov sätt.

4 Placera din dominanta hand strax under hundens anus så att din första finger vilar vid klockan fyra positionen och tummen sitter klockan 8. Om du är vänsterhänt, kommer fingret läge vändas.

5 Massage fingrarna upp mot ändtarmsöppningen försiktigt klämma som du går. Du kan behöva göra detta mer än en gång innan du ser tecken på anal säck vätska.

6 Fortsätt uttrycka anala körtlar tills all vätska försvinner.

Tips

 • Du kan observera att vätskan som uttrycks är särskilt tjock, nästan en jordnötssmör konsekvens, eller att det inte går att massera något ur körtlarna. Vid denna punkt, rekommenderar veterinär Dan Wasmund samråda med din veterinär för att undvika bakteriell infektion och eventuella bölder i hans "PetStuff Online Newsletter."
 • Om du märker din hund anala körtlar är svullna eller inflammerade, måste du söka veterinär uppmärksamhet för ditt husdjur. Anala säckar kan påverkas och kan bli infekterade, vilket kräver föreskrivna antibiotika för att läka ordentligt.

Hur man kan bli av en foul hund lukt


Din familj hund kan vara verkligt bedårande och söt, men det kan ibland vara svårt att bortse från hans starka vovve lukt. Om din hunds kroppslukt är ihållande och gör ditt hem luktar allt annat än trevlig, vidta åtgärder och räkna ut hur att erövra situationen. En mängd olika faktorer kan orsaka en hund att avge en dålig lukt, från att gå utanför under regnet överdriven svett på en varm och fuktig sommardag.

Instruktioner

1 regelbundet bada din hund. Bad rekommendationer varierar beroende på hundras, så kontakta din veterinär och ta reda på hur ofta är optimalt för din älskade husdjur. För att upprätthålla en ren miljö (och se till att lukten problemet inte komma ur handen igen), men tvätta din hund med jämna mellanrum, särskilt under sommarmånaderna. Om din hund inte har badat i år, det oundvikligen kommer att leda till ditt hem att lukta, särskilt om det tillbringar mycket tid att hoppa upp på soffor och sova på sängar. Att bada din hund på rätt sätt, alltid använda ett schampo särskilt skapats för hundar.

2 Hantera fläckar omedelbart. Även om din hund är helt rumsren, finns möjligheten av en olycka, särskilt om du var borta hela dagen eller hunden fick plötsligt sjuk. Om du märker en kräkas eller urin plats, till exempel städa upp så snart som möjligt. Att låta fläcken att förbli ett tag kommer bara uppmuntra din hund att återkomma senare och fortsätta att upprepa beteendet. Blanda lika delar varmt vatten och vinäger i en hink, och fukta en svamp med lösningen. Placera svampen över det drabbade plats och stadigt skrubba bort fläcken.

3 Hantera din hunds sängar. En boven bakom offensiv hund lukt är orena hund sängkläder och filtar. Hålla några extra hund filtar till hands så att du kan tvätta sängkläder en gång i veckan. Bortsett från att bara tvätta lakan, flytta din hunds säng och torka upp golvet nedanför.

4 Leta efter dolda mat. Hundar har ofta äta mat och behandlar i hemliga områden i hela hemmet, vare sig i hörnet av linneskåpet eller under skrivbord. Från tid till annan, söka din hunds favorit dolda områden för att se till att det inte har gömt bort livsmedel, som så småningom kan leda till starka och obehagliga lukter under resten av ditt hem.

5 Groom ditt husdjur. Många hundraser är långhårig. Saker kan lätt fastna på långhåriga hundar, speciellt efter att ha varit ute under en lång tid. För att eliminera potentiellt mycket smutsiga saker från klamra sig fast vid din hund (och orsakar aggressiva lukter i ditt hem), borsta din hund regelbundet. Kamma och trimma din hunds päls regelbundet, särskilt kring dess bakre område.

6 Ta din hund till veterinären för regelbundna kontroller. Stark hund doft förknippas ofta med hälsoproblem. För att säkerställa att din hund är frisk (och även ta kontroll över lukten situation), boka en tid med veterinären för att kontrollera eventuella hälsofrågor, däribland öron eller hudinfektioner, som producerar obehagliga luktande bakterier och anal säck sjukdom.Ändra en hunds kost bör alltid övervakas av en veterinär. Låg-protein diet är vanligtvis förknippas med hundar som är över en hälsosam vikt eller har problem, såsom återkommande infektion i anala körtlar. I kombination med hög fiber och motion, dessa problem vanligtvis lösa sig själva med lite veterinär engagemang.

hemlagad Kibble

Hemlagad kibble är ett bra alternativ för hundar med specifika näringsbehov, även om det kan bli tidskrävande för upptagna husdjursägare. Bra fiberrik tillägg till hemlagad mat är saker som tomater, äpplen, havregryn och pumpa. Undvik saker som korn och rött kött. Protein bör komma från linser, bönor och magert kött som fisk eller fågel. Vissa hundar är mycket känsliga för sojaprodukter, så testa din hund med sojabönor först innan du gör dem en vanlig Förutom deras hemlagad måltid.

För att göra torrfoder, mos dina valda ingredienser. Grädda purén i en 350-graders Fahrenheit ugnen tills mestadels torrt. Låt det svalna tills du är bekväm att hantera det. Bryt bakade puré i lagom stora bitar, och se till att se upp för vassa kanter som kan skada hundens mun. Att hjälpa till med rengöring, kan du placera bakade puré i en trasa säck sedan bryta upp. Duken säck kommer att fånga de smulor och fragment som skapats från att bryta upp din kibble.

kommersiell mat

Kommersiell kibble kommer färdigförpackade i små bitar. Undvik kommersiella kibble som innehåller mestadels fyllmedel såsom majs. Leta efter hög kvalitet kibble som innehåller köttkällor som är mest fjäderfän eller fisk och skaldjur. Konserver innehåller mer fukt per ounce och kan hjälpa till med problem som kräver fiberrik hund livsmedel. Hitta livsmedel som har höga halter av grönsaker, frukt och korn som havregryn och jord brunt ris. Kom ihåg att fettrik och kaloririka livsmedel bör undvikas om hunden byter livsmedel på grund av sin vikt.

rå Diet

Raw dieter är tillverkade hemma men är inte tillagas på något sätt. Raw kost kan bestå av saker som hela morot bitar, rå kyckling eller ägg, ärtor och potatis. Raw dieter varierar beroende på ålder, kondition, träningsnivå och hundras. Om du är orolig för salmonella eller andra problem med råa livsmedel, prata med din veterinär om riskerna. En rå kost kräver kunskap om en hunds näringsbehov.

tillskott

Tillägg för fiber kan läggas till någon diet du väljer för ditt husdjur. Plain, konserverad pumpa föreslås av flera veterinärer och andra yrkesverksamma inom hundens världen att reglera hundens tarmsystem och är en fantastisk källa till fiber. Metamucil kan användas genom att strö den över hundens mat.

Hur man botar en hund med en Butt infektion


Ibland hundar kan få infektioner i sina anala körtlar, som kan vara smärtsamma. Om du märker din hund scooting sin påkörning över golvet, är chansen att din hund har en anal infektion. En infektion orsakas av en ackumulering av vätska i anal säck som hjälper till att mjuka avföringen. Om din hund har lös avföring, börjar vätskan att bygga upp och kan inte släppas vilket orsakar en infektion. Det är möjligt att behandla hemma om det upptäcks tidigt nog, annars kan du behöva besöka din veterinär.

Instruktioner

1 Uttryck din hunds anala körtlar. Uttrycka anala körtlar tar bara en minut eller så och kan förhindra infektionen, eller bidra till att börja läkningsprocessen, genom att uttrycka körtlar. Om du inte är bekväm att uttrycka din hund anala körtlar själv, ta din hund till en lokal groomer eller veterinär.

2 Besök din veterinär om du märker blod eller pus runt anus eller blandas i den vätska som har uttryckts från anala körtlar. Din veterinär kommer att behöva undersöka din hund för att säkerställa att den anala körtel inte har brustit från vätskeuppbyggnad. Veterinären kan ge dig en aktuell salva för att minska smärta och svullnad och bidra till att minska risken för en infektion.

3 Besök din veterinär för antibiotika. Om din hund har en infektion, antibiotika är nödvändiga för att behandla infektionen. Om din hund inte ges antibiotika kan infektionen sprids och kan senare kräver operation för att avlägsna den anala körtel.

Tips

 • Om du är nervös om att uttrycka din hund anala körtlar, ring din veterinär och be honom att gå igenom det. Processen tar bara några minuter och tar inte mycket ansträngning.
 • Anal körtel infektioner är vanligare i mindre hundar eftersom de vanligtvis inte har stora avföring. Stora avföring hjälpa att frigöra vätska från den anala sac, vilket minskar risken för en infektion.
 • För att minska risken för en infektion, bör din hunds anala körtlar uttryckas månad om du märker att de inte uttrycka sig.

Hund hud som klåda & Förtjockning


Om din hund har repor och dess hud har blivit tjock, är det troligt lider av en obekväm tillstånd. Förtjockad hud är ofta ett resultat av kronisk irritation, vilket kan orsakas av alltför stora repor. Många olika åkommor kan orsaka repor och mest avhjälps med hjälp av en veterinär.

symptom

Hundar som utvecklar förtjockade hud som ett resultat av kronisk repor ses ofta kliar för de flesta av deras vakna timmar. De kan också bita sig eller gnugga sina kroppar mot möbler eller andra föremål i ett försök att lindra klådan. Förtjockad hud kan bli röd eller mörkare och känns ganska tjock och tät vid beröring. Drabbade hundar kan bli känslig i dessa områden, eftersom de ofta är mycket irriterad och inflammerad.

orsaker

Alltför stora repor är ett symptom på en mängd olika sjukdomar. Enligt Dog Health Guide webbplats, allergier, hud parasiter, överkänslighet, hudinfektioner och hypotyreos kan alla orsaka kronisk repor. Dessutom, hudcancer, kan anal körtel infektioner, hormonella problem och svampinfektioner orsaka klåda, liksom.

Diagnos

Din veterinär kommer att ge hunden en grundlig undersökning och bestämma vilken typ av tester hon kommer att utföra baserat på vad hon ser. Om hon ser loppor, får hon besluta att inflammation och irritation orsakas av en allergi mot loppor. Hon kan utföra hud avskrap, där hon gnuggar huden med en kniv för att leta efter tecken på kvalster. Veterinären kan också ta blodprover för att avgöra om de frågor som orsakas av allergier, sköldkörtelproblem eller hormonella problem. Dessutom kan hon samla några hårstrån och kultur dem till testet för svamp.

Behandling

The Dog Health Guide hemsida säger att allergier är ofta behandlas med antihistaminer, steroider, fettsyror och dietförändringar. Loppor och kvalster behandlas med mediciner som tar bort dem från kroppen. Steroider och antibiotika kan förskrivas för att lindra inflammation och infektion orsakad av parasiter. Sköldkörtel och hormonella problem behandlas ofta med livslånga mediciner, medan svampinfektioner behandlas med krämer och ibland orala läkemedel. När den underliggande problemet är löst, går kliande och förtjockad hud ofta bort.

Förebyggande

Förhindra förtjockad, kliande hud är möjligt, beroende på dess orsak. Till exempel, hålla loppor borta genom att placera din hund på en förebyggande. Undvik kontakt med andra djur som kan ha hudparasiter, inklusive kvalster som orsakar skabb, för att hålla djur från att smittas av obekväma tillstånd. Om ditt djur är allergisk mot påverkbara ämnen, såsom cigarettrök eller nötkött, hålla det borta från dem.

Vad orsakar Scaly hot spots på en hund?


Många hundar lider en smärtsam och obekväm tillstånd som kallas hotspots. Hot spots är små, fjällande, skador som visas på ytan av en hundens hud. Dessa fuktiga och illaluktande sår orsakar en avsevärd mängd obehag för hundar och ofta växa snabbt på grund av att djuret slickar, repor och tugga på dem samtidigt som man försöker finna lindring. Varje hund kan drabbas av hot spots, men detta villkor är vanligast i de längre håriga hund raser såsom Collie, Samojed och tyska Sheppard. Det finns många orsaker till hot spots på hundar.

insekts Allergier

Vissa hundar kommer att uppleva allergiska reaktioner mot loppor eller fästingbett. Hundar som lider allergiska reaktioner mot loppor eller fästingar ofta utvecklar hotspots i bettet område som kan orsaka betydande skador på ytan på huden. De heta områden kan uppträda och försämra inom en avsevärt kort tid, vanligen inom 12 till 48 timmar efter att bli biten.

öroninfektioner

Många hundar som lider av öronskabb eller infektioner är mottagliga för att utveckla hot spots. Generellt kan hotspots i hundar induceras av något som irriterar eller kliar hundens hud. Hundar med öronskabb eller mitten på öroninfektioner har tendenser till överdrivet repa de drabbade områdena som kan i vissa fall leda till utvecklingen av hot spots. Söka veterinär uppmärksamhet om du misstänker att ditt husdjur har en öroninfektion åtföljs av hot spots i närheten av öronen.

Anal Gland Irritation

Hundar som blir drabbade med anal körtel irritationer är också kända för att vara känsliga för hotspots. När en hund anala säckar blir påverkade det upplever en betydande mängd klåda och obehag runt anus. Hunden kan börja överdrivet slickar och repa irriterade anal områden, gnugga sig mot slip föremål, eller scooting över mattor i försök att lindra klåda. Denna typ av hund aktivitet leder ofta till hot spots på hund anala området,

Dålig Vård och hopslingrade hår

Hundraser med längre hår som Afghan Hound eller Pomeranian är också benägna att utveckla hot spots. Långhåriga hundraser behöver ständig tandborstning och grooming att förhindra att deras rockar från att bli knutna och tovigt ned nära huden. När pälsen av en långhårig hund blir tovigt och trassla nära hudytan det börjar dra och rycka på huden orsakar en hel del obehag för djuret. I försök att lindra klåda och dra hunden ofta biter och tuggar på det drabbade området, som i slutändan kan leda hot spots.