akvarieväxter

Hur att plantera levande akvarieväxter i ditt akvarium


Levande akvarieväxter ger många bonusar till ett akvarium. De kan planteras på flera olika sätt för en grön, naturliga akvarium.

Instruktioner

1 Inköp levande akvarieväxter från en seriös återförsäljare. Se till att de är friska växter. Det finns olika typer av akvarieväxter: sväva, krukväxter, och ettor kombinerade med en växt vikt ledande remsan längst ner.

2 växt flytande växter i akvariet genom enkel släppa dem i vattnet. Var noga med toppar är upp och roten sidan nedåt. Om du har ett vattenfall-effektfilter på ditt akvarium kan du knyta en bit av fiskelina över detta område så de flytande akvarieväxter inte tumlas om.

3 Potted akvarieväxter kräver att gräva ett hål i substratet och sätta plantans rötter i det, ungefär som att plantera en vanlig växt i en trädgård. Om krukan är slitsad, kan du kanske att plantera potten också. Antingen sänka akvarium vattennivån och använda händerna, eller använda en lång växt käpp - en kluven pinne som används för att placera växter i ett akvarium - att gräva hålet och driva anläggningen i.

4 Växter som samlas i en bunt med ett vägt ledande remsan kan planteras i akvariet på två sätt. För det första kan de enkelt släppas ned i akvariet och tilläts sjunka till botten. Med tiden kommer rötterna växer nedåt och förankra anläggningen till botten. Du kan också ta bort den ledande remsan och plantera akvarieväxter direkt i substratet.

Tips

 • Använd akvarieväxt gödningsmedel för att främja tillväxt och växtskydd.
 • Före plantering, skölj växter väl.

Hur man odlar akvarieväxter


Akvarieväxter är lika lätt att växa som vanliga växter. Vattenväxter har även belysning och gödselmedel krav, så genom att ge dem samma vårdnivå som du ger dina krukväxter, bör ditt akvarium trädgård vara lika frisk och frodig. Dessa enkla tips och påminnelser kommer att hjälpa dig att öka din akvarieväxter utan problem.

Instruktioner

1 Skölj alla nyförvärvade akvarieväxter under rent vatten för att avlägsna oönskade element som sniglar och små rovdjur. Ta bort skadade eller ruttnande blad, stjälkar och rötter.

2 Sätt rotade plantor i underlaget endast upp till där bladen möts rötterna. Om anläggningen är mogen och har ett bra rotsystem, kan du trimma bort en tredjedel av rötter, inklusive de gamla brunaktig dem (döda rötter). Verktyg som en plantering pinne (eller bara ett par långa pinnar) hjälp.

3 Växt knölar, som elefant öron, vid en vinkel. Se till att skotten är precis ovanför substratet.

4 Separata sticklingar som säljs i knippen eller kluster. Plantera sticklingar individuellt och placerade för friskare tillväxt. Trimma bort några blad från botten av stammen och begrava stammen upp till den första undre bladet.

5 Tänk på detta grundläggande akvarieväxt placering: Höga växter och de som tenderar att växa lång och tjock ska placeras mot ryggen och längs sidorna; korta och rosett-typ växter kommer att se bra i fronten och centrum.

6 Ge rätt mängd ljus. De flesta vattenväxter kräver 10 till 12 timmar av direkt ljus per dag. För växter som kräver starkt ljus, som röda blad och fina-blad arter, installera tillräcklig lysrör för växterna att trivas. Överväg att använda aluminiumreflektorer bakom ljuskällan, och se till att akvariet glaskupa är alltid ren och klar.

7 Gödsla vid behov. Följ vattenväxt gödselmedel instruktioner för leverans och frekvensen av ansökan.

Tips

 • Avstånd vattenväxter kommer bidra till att ge tillräcklig belysning till botten blad.
 • Undvik att odla växter i områden där fisk som har en tendens att gräva (som ciklider) kommer utrota dem. I stället plantera dem bakom stenar, drivved, eller annan dominerande inredning.
 • Begrava rotade plantor för djupt kommer att orsaka stjälkarna att ruttna.
 • Binda sticklingar tillsammans och stack dem i underlaget kommer att krossa stjälkar och göra dem ruttna.
 • Placera inte akvariet genom fönstret för att lösa belysning brist problem eftersom det bara kommer att uppmuntra algtillväxt.

Tipsen är gulna på akvarieväxter


Akvarium ägare är levande växter i sina akvarier av olika skäl. Växterna lägga attraktiv atmosfär för miljön, ger fisk gömställen och ras, minska stress av fisk och hjälper till att hålla vattnet rent. Gulnande blad på akvarieväxter indikerar en brist som behöver åtgärdas.

näringsämnen

Akvarieväxter behöver tillräckligt med näringsämnen för att frodas. Brister i kalium, järn och mangan kan alla orsaka gulfärgning av blad. Vatten filtersystem i vissa hem bort kalium från kranvatten, så tank ägare måste fylla tanken vattnet kalium. Kaliumbrist kan leda till brist på järn. Hålla halter av näringsämnen i rätt nivå minskar risken för dessa problem som uppstår. Akvarium gödselmedel innehåller den erforderliga mängden av näringsämnen.

Ljus

Akvarieväxter behöver en viss mängd ljus för att trivas. Olika arter har olika behov när det gäller typ och mängden ljus. Gulnande blad tillsammans med hämmad tillväxt av anläggningen övergripande och några blad visar en brist på ljus. Bättre tillväxt närmare ljuskällan tyder också på att växterna inte får rätt ljus. Lägg ljus, använda starkare ljus, byte av lampor eller öka den tid ljuset är på korrigerar problemet.

plantering

Ibland bladen gulnar och släppa omedelbart efter plantering i tanken. Om bara några blad eller många, kan problemet bero på chocken av återplantering. Om de växer nya friska blad efter de gula falla av, var orsaken troligen transplantera process snarare än en näringsbrist eller belysning problem. Läs planterings krav som är nära. Vissa växer på stenar, vissa flyta, och andra behöver jord eller annan bas.

Förebyggande

Förebygga problem innan de uppstår genom att välja endast fräschare växter från tankar som innehåller fräschare fisk. Ta försiktigt bort eventuella skadade blad innan du placerar växterna i det nya akvariet hjälper till att förhindra sjukdomar från att komma in i tanken. Sterilisera växter genom att sätta dem i en kaliumpermanganatlösning i 10 minuter före plantering, men se till att dina fiskarter kommer inte att skadas av kaliumpermanganat. Var säker på växter och fisk du väljer kräver liknande miljöer i form av näringsämnen och ljus.

Mest realistiska akvarieväxter


Akvarieväxter lägga till en realistisk dimension till någon akvarium. Levande växter gynna välbefinnande vissa fiskar i ett akvarium, men är svårare att upprätthålla. Av denna anledning artificiella akvarieväxter kan vara ett bra alternativ. Konstgjorda akvarieväxter idag är utseendet liknar levande växter och görs till en standard där det är svårt att skilja mellan de två.

Silk växter

Silk växter är några av de mest realistiska konstgjorda växter tillgängliga för konsumenterna i dag. Silke växter tillverkas i många olika storlekar, stilar och färger för att passa in i alla akvarium utseende. Silk akvarieväxter kan hittas på de flesta fiskar och djuraffärer. Eftersom de är gjorda av silke måste de rengöras noggrant ofta för att hålla sin lyster och utseende. Rengöra dem är så enkelt som att köra dem med varmt vatten för att avlägsna eventuella alger och ansamlad smuts.

plast växter

Plast växter visas inte som realistiskt som siden sort men från ett avstånd av ett par fötter är det svårt att se skillnad. Dessa kommer i många olika storlekar och färger och är tillverkade av icke-toxiska material. Stora sorter av säkra plast växter kan hittas på alla husdjur och fiskaffär. De flesta plast växter är fästa vid botten av akvariet genom små stenar som begrava i grus eller substratet. Högkvalitativ plast växter kan fästas monterings stenarna säkert så att de inte kommer att riva av om en fisk biter det. I likhet med konstsilke växter, bör plastväxter rengöras regelbundet. Skrubbning dem med varmt vatten och en grov svamp bör rengöra eventuellt skräp.

integrerade Växter

Integrerade anläggningar kan hittas på en mängd olika djuraffärer och förbättra ett akvarium. Dessa artificiella anläggningstyper är vanligen silke eller plast växter i kombination med en träbit eller rock. Några exempel kan omfatta drivved eller stenar med konstgjorda växter redan monterade i dem resulterar i ett realistiskt utseende. Detta är ett bra sätt att skapa en naturlig miljö för olika fiskar och lägga till en realistisk touch till någon akvarium. Rengöring bör göras med varmt vatten och en svamp eller skrapa.

Variety Packs

Både siden och plast konstgjorda akvarieväxter kan hittas i mängd förpackningar. Vid köp av en sort pack tar bort gissningsleken att skapa en bra blandning av olika storlekar och färger av växter i ditt akvarium. Detta är ett perfekt sätt att börja ditt akvarium. Vissa webbplatser tillåter även att du kan skapa din egen sort pack genom att blanda och matcha konstgjorda växter.

Hur man rengör Konstgjorda akvarieväxter


Dagens Konstgjorda akvarieväxter finns i plast och i siden, och deras utseende rivaler som levande växter. Artificials erbjuder många fördelar, såsom att vara lätt att ta bort och ren. De har inga ljusinställningar, påverkar inte syrenivåer, och inte skapar avfall eller bära parasiter. Dessutom kommer de inte att dö, växa ur ditt akvarium eller bli ful från missbruk vissa varelser oundvikligen utsätter levande växter. Men som med alla andra akvarium inredning och utrustning, behöver de ibland rengöras för att förbli attraktiva.

Instruktioner

Plast Plant Care

1 Skölj plastväxter under varm, till rinnande vatten avlägsna överskott alger.

2 Sätt på dig engångshandskar och skyddsglasögon. Häll 1 liter varmt vatten i en plastbehållare. Tillsätt 1 tesked blekmedel per gallon. Om plast växterna mycket färgglada, kan du behöva lägga till ytterligare 1/2 tesked blekmedel.

3 Sänk växterna i den milda blekmedel vatten, och låt dem dra i den för ungefär en timme. Rör dem runt i behållaren för att se om det ser ut som om alla gunk har lösts bort. Ta bort dem från lösningen och skölj dem noggrant under varmt, rinnande vatten.

4 Placera plastväxter i en separat, ren behållare och tillsätt tillräckligt varmt vatten för att täcka dem. Lägg klor Neutralizer enligt anvisningarna på förpackningen.

5 Låt växterna i blöt i rade vatten i ca en timme. Skölj dem igen under varmt, rinnande vatten, tills du kan upptäcka ingen lukt eller känna av blekmedel på dem. När växterna har ingen blekmedel kvar på dem, de är säkert att återvända till akvariet. Om du har några som helst tvivel, ställa dem på fönsterbrädan och låt dem torka ut för en dag eller två. Om det finns någon blekmedel kvar på dem, kommer det att avdunsta helt.

6 Lägg till ett plecostomus till akvatiska ekosystemet om du känner att du får för mycket alger ansamling alldeles för fort.

Silk Plant Care

7 Skölj silke växter i varmt, att rinnande vatten avlägsna överskott alger.

8 Häll ca 1/2 kopp uniodized salt i en skål. Tillsätt tillräckligt citronsaft för att bilda en pasta. Ingen av dessa är skadliga för akvarieinvånare.

9 Använd en gammal tandborste för att skrubba plantorna med salt och citron pasta. Detta tar bort lätt alger och gunk.

10 Skölj silke växter grundligt under varmt, rinnande vatten. Skaka överflödigt vatten från dem. Klappa dem torra om du vill, eller helt enkelt sätta dem tillbaka in i tanken.

11 Lägg till en ny plecostomus till ditt akvarium om du tror att de alger ansamlingar ökar i storlek eller inträffar alltför ofta.

Hur Blöt akvarieväxter för Sniglar


Levande akvarieväxter förbättra både skönhet och hälsa ett akvarium genom att lägga till värdefull syre i vattnet medan du njuter av skadliga kemikalier och ammoniak. Tyvärr, vatten skadedjur sniglar, såsom den gemensamma dammsnäcka och malaysiska trumpet snigel, ofta använda levande vattenväxter som en plats att lägga sina ägg, som sedan kan nå pest proportioner i din tank. När de införs, kan bekämpa problemet vara svårt. Det är bäst att suga akvarieväxter för sniglar så fort du får dem hem, innan du placerar dem i tanken.

Instruktioner

1 Fyll en stor hink eller badkar med tillräckligt varmt (inte hett) vatten för att helt dränka blad och stjälkar av dina största anläggningarna. Fem-liters hinkar fungerar bra för detta, eftersom de möjliggör tillräckligt extra utrymme för att "swish" växterna runt lite.

2 Lägg akvarium eller kosher salt till hinken vid ett förhållande av 1 kopp per liter vatten som används och rör om noggrant tills saltet helt löst i vattnet.

3 Ta bort eventuella stenull, clips eller växt vikter från dina akvarieväxter.

4 Doppa varje planta, en i taget, i saltvattenbad och vips kraftigt runt i vattnet i 15 till 20 sekunder. Tillåter inte rotstockar eller rötter av växterna att vara nedsänkt, såsom den känsliga rotstrukturen kan skadas eller dödas. Låt inte växterna att förbli nedsänkt längre än 20 sekunder eller så, eftersom de uttorkande effekterna av saltet kan skrumpna och torka bladen.

5 Skölj varje planta i rent, avklorerat vatten innan man planterar i tanken.

Tips

 • Andra metoder för blötläggning anläggningar för sniglar inkluderar kaliumpermanganat eller blekmedel bad, men båda kan vara mycket skadligt för vattenväxter. Om vissa sniglar eller ägg hantera fortfarande att komma in i din tank med hjälp av saltvattenbad metoden kan de vara antingen manuellt bort, eller tillsats av loaches eller mördare sniglar kan hjälpa till att hålla populationer blir utom kontroll.
 • Använd inte bordssalt för saltvatten bad, som vanligt bordssalt innehåller andra kemiska tillsatser som kan skada dina växter.

Varför gör min akvarieväxter Rot?


Akvarieväxter kan lägga till visuella intresse för din tank och ger ett antal hälsofördelar för din fisk. Fisk som ofta gömma sig i eller simma bland lövverket, och mångfärgade växter gör en estetiskt tilltalande design uttalande. Alla fördelarna med akvarieväxter kommer att uppvägas, men om dina växter börjar ruttna. Ett antal skäl kan vara bakom ruttnande akvarieväxter, och lösningarna beror på problemet.

landväxter

Krukväxter och andra landlevande växter kommer inte att överleva i ett akvarium. De kommer att ruttna, enligt Aquarium Pro, eftersom de inte är avsedda att vara nedsänkt och bladen måste luftexponering för att överleva. Ibland butiker eller återförsäljare kommer bedrägligt sälja landväxter som akvarieväxter, så forskning lämpliga växter innan du investerar. Två vanliga exempel på växter som säljs för akvarium användning som inte bör ingå i en tank är fredslilja (Spathophyllum) och söt flaggan (Acorus).

vanliga problem

Även om en anläggning är avsedd för ett akvarium, kan det fortfarande ruttna på grund av ett antal problem. Enligt Badman s Tropic Fish, några vanliga orsaker är för lite gödsel och för mycket fosfat i tanken, liksom grus eller annat substrat som saknar näringsämnen eller vara alltför bra. Anläggningen kan också lida av Cryptocoryne sjukdom, även kallad Crytocoryne röta. Cryptocoryne sjukdom är idiopatisk, men det är ofta förvärras av smutsigt vatten och brist på rätt ljus och näringsämnen.

symptom

Fastställa orsaken bakom dina ruttnande växter genom att notera den drabbade anläggningens särskilda symtom. Växter som lider av för lite gödsel och för mycket fosfat kommer att ha blad som gulnar, spröd, tunn och slutligen ruttnar bort. Om dina växter rötter ruttnar och vrida svart, kan din tank substrat vara att skylla. Cryptocoryne sjukdom börjar med små hål i bladen och förskott med större hål tills det slutligen bryter ner hela bladet. Sjukdomen kan ta ut hela anläggningen eller spridning till alla växter i tanken.

lösningar

Beroende på dina växter problem, det finns olika lösningar på att stoppa eller förhindra röta. Fäst en kaliumbrist och överflöd av fosfat med hjälp av ett gödselmedel förening som är rik på järn. Om du redan använder gödningsmedel, prova att sänka karbonathårdheten i vattnet liksom vattnets pH med vattenanläggningar. Korrigera ett problem med substratet genom att tillsätta grövre material grus eller sand som är för fin, och använda ett substrat gödselmedel. Om det inte fungerar, kan du behöva byta ut underlaget. Fight Cryptocoryne sjukdom med en massiv vattenbyte, under omrörning upp och städa ur underlaget och ta bort alla döda och ruttnande växt bitar.

Förebyggande

Allmän tank vård kommer att hålla dina växter så frisk som möjligt. Grundläggande akvarium växt vård innehåller bra belysning, ett djupt skikt av substrat, gödningsmedel för växter och mjukt vatten. De flesta akvarieväxter behöver mer ljus än en enda lampa kan ge. Olika akvarieväxter frodas under olika förhållanden, och en del har särskilda vårdbehov; förhindra växt röta genom att lära mer om dina speciella växter och ge tillräcklig näring och ljus innan du stöter på problem.

Giftiga akvarieväxter och sköldpaddor


Många sköldpadda hobby som att lägga växter till deras vatten sköldpadda livsmiljö. Men inte alla växter är lämpliga för denna användning. Många sköldpaddor är åtminstone delvis växtätande, och kan äta växter i deras akvarium. Lärande vilka växter är lämpliga för sköldpaddor och vilka som är giftiga kan hjälpa hobby hålla sina husdjur friska.

typer

Giftiga växter finns i flera olika typer. Vissa innehåller oxalat salter, irriterande ämnen som kan orsaka sköldpaddor klia eller känner smärta om de kommer i kontakt med SAP. Några orsakar en kliande utslag vid hudkontakt. Andra är farliga på intag, och kan orsaka problem som sträcker sig från mild magbesvär till allvarlig organskada.

Risk

De flesta akvarieväxter säljs på djuraffärer är giftfri och säker för sköldpaddor. Men det finns ingen lag som kräver dessa anläggningar för att vara säker. Djurägare bör ta tid att göra sin egen forskning och vet toxicitet varje växt de funderar på att köpa. Blind inköp sätter sköldpaddan i riskzonen och kan leda till döden.

Behandling

Om en sköldpadda inte äter eller kommer i kontakt med en giftig akvarieväxt, skölja munnen och drabbade området med vatten och uppmuntra dricka. Det är viktigt att se en veterinär så snart som möjligt. Ihållande hud och irritation i munnen eller någon beteendeförändringar visar också ett behov av veterinärvård. Ta bort djuret från sin inhägnad och placera den i en anläggning fritt sjukhus hölje tills det kan få medicinsk hjälp.

överväganden

Många listor över giftiga växter inte gå in mycket detaljer om vilka delar av växten är giftiga och i vilken utsträckning. Forskning alla växter i detalj, i stället för att bara använda en lista över giftiga och icke-giftiga växter som en plantering guide. Ägare bör ha en detaljerad kunskap om alla växter i sin sköldpadda livsmiljö, för att undvika förgiftning och hålla livsmiljö friska. Några välkända säkra anläggningar för vattenlevande sköldpaddor inkluderar Java ormbunke, Amazon svärd växt och gemensamma vattenpest.

Varning

Sköldpaddor kan inte förväntas att känna igen giftiga växter i sin miljö. Enligt Tortoise Trust, reptiler inte kan identifiera giftiga växter, om de inte har stött på olika tidigare. Det är upp till ägaren att hålla sin sköldpadda livsmiljö säker, som en fångenskap höjs sköldpadda kan inte undvika farliga vattenväxter på egen hand. Vissa problem växter inkluderar Hygrophila balsamica eller pil arum, ett kärr bostad stam växt hemma i södra Asien, och Arrowhead växt, en mark växt som kan överleva med sina rötter nedsänkt. Båda kan vara farliga för sköldpaddor som inte vet att undvika dem.

Hur att plantera Sötvatten akvarieväxter


Även om vissa typer av konstgjorda akvarieväxter ser lika bra som the real thing, de inte har samma fördelar. Levande växter i ett sötvattensakvarium erbjuda en naturlig livsmiljö för fisk och bidra till att förbättra kvaliteten på vattnet i tanken. Växter dra in koldioxid från tanken miljön och utvisa syre i vattnet under dagen. Plantering sötvatten akvarieväxter också kommer att skära ned på algtillväxt i tanken och minska farliga nitrater.

Instruktioner

1 Skapa en mental bild av hur du vill att din akvarium att titta. Ungefär, karta bilden ut på en bit papper som ska användas som en guide för plantering av sötvatten akvarieväxter.

2 Linje din freshwarer akvarium med en 2-tums lager av sand eller fint grus substrat. Ställ dina stenar, drivved och andra dekorationer på plats.

3 Fyll sötvattensakvarium med vatten tre till fyra inches ovanför substratet. Häll vattnet långsamt så att du inte röra upp tanken. Vattnet kommer att plantera lättare.

4 Grip rötter den första anläggningen med ett par vatten pincett. Infoga punkten för pincetten på en liten vinkel, in i substratet, säkra rötterna av växten. Öppna pincetten, släppa anläggningen i substratet.

5 Fortsätta processen med de återstående anläggningar. Arbeta dig från förgrunden mot baksidan av tanken. Fyll akvariet med vatten, som kommer att stå hela av växterna upprättstående. Trimma toppar av växter som du tycker är alltför hög, med en sax.

Tips

 • Hålla bladverket av växterna ovanför substratlinjen efter plantering.
 • Använd inte växter från dammar eller sjöar i ditt akvarium. Använd endast plantor köps från ett akvarium butik eller de som du har förökas själv.
 • Tänk på att du måste placera en luft sten i tanken. På kvällen levande växter ta upp syre och frisättning av koldioxid, kommer luft stenen säkerställa att ett överflöd av koldioxid inte köra om tanken. Fisk svävar på toppen av din tank är ett säkert tecken på att du behöver en luft sten.

Vanligast akvarieväxter


Akvarieväxter gör mer än bara göra ett akvarium mer attraktiv och ge fisken en plats att gömma sig. De hjälper också till att rengöra, oxygenat och upprätthålla pH-värdet i vattnet. Vissa vattenväxter är lätta att hålla --- plantera dem och glömma dem. Andra är mer utmanande och kräver särskild omsorg och belysning för att hålla sig frisk. Några av de vanligaste akvarieväxter falla i den första kategorin och är idealiska för nybörjare och de flesta akvarium entusiaster.

Amazon svärd

Denna anläggning är mycket vanligt på grund av dess förmåga till anpassning till ett brett spektrum av förhållanden. Båda viktigaste sorterna har stora uttalade blad. Den trivs i nästan alla ljusförhållanden, i pH som sträcker sig från lätt surt till kraftigt alkaliska, i ett komplett utbud av vattnets hårdhet och i temperaturer från 67 till 86 grader Fahrenheit. Den växer snabbt utan en hel del ansträngning eller uppmärksamhet.

Anacharis / Elodea

Denna anläggning växer snabbt och är mycket effektivt för att förhindra alger genom att absorbera överskott av näringsämnen som främjar algtillväxt. Det frigör också ämnen som hindrar blågröna alger. Bladen av anacharis är höga och mycket tunn. Den växer i ett brett spektrum av vattenhårdhet och pH, ​​men föredrar svalare temperaturer på 50 till 78 grader Fahrenheit och medelhög till mycket hög ljus.

cryptocoryne beckettii

Denna anläggning är amfibisk, växer både på land och under vatten. Det är en rot matare, så den behöver att planteras eller fäst vid en flik rot. Dess färg anpassar sig till dess villkor, så den färg som den har när de köps kan ändras med tiden. Den tål ett brett spektrum av vattnets hårdhet och ljus, men gillar surt vatten. Föredragna temperaturområdet är mellan 68 och 78 grader.

java Fern

Detta är en av de mest solida akvarieväxter och är mycket svår att döda. Det finns flera sorter, den minsta gående ca 6 inches i höjd och den största variationen upp till 18 inches, med blad av ungefär en halv tum tjock. Denna anläggning kommer att sprida sig till en stor massa och överväldiga en tank om det inte tunnas ut ibland, vilket kan göras genom att köra fingrarna genom att separera enskilda anläggningar. Det går bra i ett brett spektrum av lätta mängder, men gör bäst i starkt ljus. Java ormbunke föredrar hårt vatten som är neutralt pH och varmare temperaturer på 70 till 86 grader.

java Moss

Denna populära anläggning kan lämnas att flyta fritt eller kan fästas på en klippa, drivved eller akvarium dekoration. Det är en långsam odlare som bara växer till omkring en kvarts tum i höjd, men gör en idealisk plats för fisk att lägga sina ägg. Det kommer att anpassa och växa i nästan alla miljöer som stöder tropiska fiskar, ungefär som Java ormbunke.

Vallisneria spiralis

Bladen på denna dramatiska växt har mörkare band som ger det visuella intryck i en tank med blandade växter. Det är härdig och förlåtande om ljus och vattnets hårdhet, men gillar surt vatten. Det går bra i många olika temperaturer, från 60 till 86 grader, så det kan koppla ihop med ett antal syra älskande växtarter för en imponerande uppvisning.

NÄCKEN

Denna anläggning breda ljusa gröna blad är en favorit mat för fisk och en önskvärd gömställe. Eftersom det tar de flesta av sina näringsämnen från bladen, utmärker Näcken på att hålla en tank ren. Det kan förankras till botten av en tank eller kan lämnas till fria flödet, vilket resulterar i större blad. Den föredrar neutralt till alkaliskt vatten och anpassar väl till olika ljusförhållanden och vattnets hårdhet. Den föredrar varmare vattentemperaturer på 68 till 82 grader.