a.v.aluminium kadai

Alkaliska livsmedel, såsom potatis, kommer att orsaka missfärgning på aluminiumpannor, men du kan lysa dem till deras ursprungliga glans med sura ämnen. Vissa rengöringsmedel maträtt eller höga mineralhalter i vatten kan orsaka förmörkas aluminium, också, vilket kan kräva en ökad mängd syra för rengöring. Låt kastruller i blöt i varmt vatten för att lossa bränn på livsmedel och sedan skrapa bort all uppbyggd med en trä eller plast redskap --- detta kommer att hjälpa processen att avlägsna missfärgning av aluminium.

Instruktioner

1 Fyll din aluminiumpanna med vatten och tillsätt två matskedar grädde av vinsten per liter vatten, eller lägga till en tesked av vit destillerad vinäger per kopp vatten.

2 Placera pannan på en uppvärmd spisplattan, och koka blandningen i missfärgade pannan i ca 10 minuter eller tills fläckarna lyfta.

3 Häll ut blandningen och låt pannan svalna. Tvätta aluminiumpanna för hand med varmt vatten och din vanliga diskmedel. Torka pannan som vanligt.

Tips

 • Om din panna är alltför stor för att släppa ut på spisplattan, sätta ättika eller grädde av vinsten i pannan och sedan hälla kokande vatten i det, och tvätta den för hand när den har svalnat.
 • Koka rabarber i pannan för att ta bort missfärgningar, men inte använda socker i den eller äta rabarber efteråt.
 • Undvik skursvampar eftersom de kan repa aluminium.

Stål Vs. Aluminium Häst släpvagnsvikt


Hästtrailers används för att transportera hästar och andra djur från en plats till en annan. Ursprungligen var de tillverkade med hjälp av stål, som hade sina nackdelar. Aluminium häst släp blev ett attraktivt alternativ under 1970- och 1980-talen. De är fortfarande uppfattas som bäst när man överväger att köpa en ny häst trailer idag.

Både häst trailers stål och aluminium marknadsförs. Var och en har det egna fördelar och downfalls. Aluminium släpvagnar är lättare och kan dras med en vanlig kraftig pickup som apposed till större stålhästtrailers kräver en tung pickup.

Fungera

En häst släpvagn är nödvändig för att transportera en häst över en lång sträcka. Oavsett om du deltar i Rodeos, shower eller bara ut för ett nöje rida, kommer en bra häst släpvagn hålla din häst bekväm för resan.

Historia

Tidiga hästvagnar tillverkades av stål. Den ursprungliga stål hade problem med rost och försämring, och en ny trailer måste antingen förvaras utom vädret eller bytas ut inom några år. Släpvagnar var också mycket tyngre vid tillverkning av stål och skulle kräva mer bränsle för lastbilen ska användas för att dra släpvagnar.

Aluminium häst släp var en stor förbättring jämfört med de ursprungliga stål hästtrailers. Även mycket dyrare initialt, rostar inte aluminium. Den förväntade livslängden för hästen släpvagn var mycket längre och lägre vikt sparas på bränslekostnader. Aluminium häst släpvagnar är mellan 25 till 35 procent lättare än stål hästtrailers.

En grundläggande stål 20-fots stötfångare-pull släpvagn med en totalvikt av 14.000 pounds. En jämförbar helt i aluminium släpvagn skulle ha en totalvikt på 9800 pounds.

överväganden

Dagens stål som används i hästtrailers rostar inte. Utvecklingen har lett till galvaniserat stål samt pulverlackerat stål som skyddar metallen mot väder och vind. Det är emellertid fortfarande tyngre än dess aluminium motsvarighet.

Aluminium leder värme snabbt. Detta gör det svårare att hålla hästar bekväm under varma sommardagar. Dessutom, om du inte håller golven i din aluminium hästtransport ren, kommer de att försämras.

Priset för aluminium är mycket högre än den för stål, därför en aluminium trailer kommer att kosta mycket mer initialt.

Varning

Medan aluminium häst släp är mycket lättare än dagens stålhästtrailers, det finns vissa problem som kan utvecklas i aluminium hästtransport. Aluminium är svagare än stål. Svetsar kan bryta igenom utökad användning. Om du är i en liten olycka, kan aluminium riva eller skjuvning, till vassa ojämna bitar som kan skada din häst, medan stål kommer att innehålla mer av det trauma av samma effekt.

Det är också svårare att reparera en aluminium hästtransport. Aluminiumsvetsning är en specialitet och det är svårt att hitta kvalificerade svetsare att göra reparationen, mycket mindre svetsare som har kunskap att utföra uppgiften. Aluminium reparationssvetsar är aldrig lika stark som den ursprungliga svetsen.

fördelar

Sammantaget kan den högre initiala kostnaden för en aluminium hästtransport spridas över en längre tidsperiod. Andrahandsvärdet på en aluminium släpvagn är högre jämfört med en stål släpvagn. Du kommer också att spara bränslekostnader som bogsering en aluminium släpvagn är lättare på dragfordonet än en stål släpvagn.

Effekterna av aluminium i Deodoranter


Svettning är en kroppsfunktion som reglerar kroppens temperatur; Men de flesta individer ogillar lukten som medföljer svett. Att minska eller eliminera denna lukt, de flesta individer använder deodorant. De flesta deodoranter innehåller aluminium, som är den kemiska i deodorant som förhindrar svettning. Under de senaste åren, har vårdpersonal kopplat denna kemikalie till många hälsoproblem. Några av dessa problem är så skadlig att många individer valde att byta till deodoranter som är "aluminium fri".

minskad Svett

Aluminium i deodoranter block svett kanaler, som förhindrar nya svett från att nå ytan av huden. Eftersom armsvett inte släpper från kroppen, toxiner bygga upp under huden. Denna uppbyggnad ger upphov till giftig insättningar utvecklas i både män och kvinnor. Enligt National Cancer Institute, aluminiumbaserade ämnen orsakar också östrogen uppbyggd, vilket är en ledande orsak till bröstcancer.

Bröstcancer Risker

Otaliga studier har gjorts för att avgöra om aluminium orsakar bröstcancer hos kvinnor och män. Resultaten har fastställt att det inte är den aluminium som orsakar cancer. Giftiga uppbyggd och ökad östrogen är det leder till en cancerdiagnos, särskilt hos kvinnor och män som rakar sina armhålor ofta. Enligt National Cancer Institute, kvinnor som började rakning sina underarmar före 16 års ålder fick en tidigare diagnos av bröstcancer än kvinnor som började rakning sina underarmar vid en senare ålder.

neurologiska skador

Aluminium i kroppen är också kopplad till utvecklingen av neurologiska sjukdomar. Enligt Education.com, kan aluminium i hjärnan orsakar Alzheimers sjukdom. Det är också kopplat till Lou Gehrigs sjukdom, osteomalaci, anemi, glukosintolerans och Parkinsons sjukdom. Även aluminium är kopplad till dessa sjukdomar, är det inte bekräftat huruvida aluminium som når hjärnan absorberas genom användning av antiperspiranter.

aluminium Alternatives

På grund av allvaret i de hälsoproblem som aluminium poser, oräkneliga individer söker alternativ till aluminium deodoranter. Naturliga deodoranter använda örter för att minimera lukt, men de flesta alternativen inkluderar inte antiperspiranter, så att kroppens naturliga svettning förmåga inte är blockerad. Populär att ta bort lukt ingredienser inkluderar lavendel, salvia, mineralsalt, ammonium och arrowrot pulver.

Att välja köksredskap är ofta en fråga om att välja rätt material och rätt pris. Allvarliga kockar kommer alltid ta hänsyn till material som värmer jämnt och konsekvent genom hela hällen av pannan. Det bästa kokkärl eliminerar hot spots och välbyggda, lätt att hantera och fungerar bäst med din viss typ av kamin.

Konstruktion

Aluminium köksredskap i allmänhet görs av en av två processer: gjutning eller pressning. Gjutning ger bäst kvalitet köksredskap, med tjocka, även bottnar och sidor och bättre porositet för värmeisolering. De flesta aluminium köksredskap sedan klädd, eller belagda med en annan metall. Anodiserad aluminium köksredskap, som inte är pläterade, utsätts för en elektrokemisk process som härdar aluminiumet genom nedsänkning i en elektrifierad syrabad. Den resulterande kemiska reaktionen, känner som oxidation, resulterar i en slitstark aluminiumoxidytan, som är helt resistenta mot flisning, korrosion och repning och även ger en mindre porös (alltså stick-fri) matlagningsytan.

Alla koppar krukor är gjutna, en process där smält koppar, ofta blandad med spårmängder av nickel, hälls i formar som formar metallen till formen av potten. Eftersom koppar är reaktiv, är den inre ytan av pannan då klädd i en annan metall.

beklädnad

För köksredskap, är det inre av pannan sällan en aluminium- eller kopparytan. Snarare pannan är klädd i ett annat material, vanligtvis rostfritt stål, även aluminium kan anodiserade, och koppar kan konserverad. Anledningen till detta är att både aluminium och koppar är reaktiva för vissa typer av kemikalier i livsmedel, och att rostfritt stål är en mycket hårdare och reptålig yta. Små mängder av aluminium eller koppar kan lösas genom sura livsmedel som citrusfrukter, tomater eller rabarber under tillagningen eller vid lagring under långa perioder. Beläggning med en annan metall förhindrar aluminium eller koppar från att komma i direkt kontakt med livsmedel.

Ledningsförmåga

Både aluminium och koppar är goda värmeledare. Koppar är bäst, men aluminium är en god tvåa. Koppar, eftersom det är en så bra ledare, överför värme snabbt och likformigt från brännaren eller spole genom hela basen och upp sidorna på pannan. Jämn fördelning av värme kockar livsmedel både nära toppen av potten samt vid sin botten. Med koppar det är minimal torkning av fuktiga livsmedel.

Kokkärl av aluminium har fördelen av att vara lätt i vikt under bibehållande av snabb och jämn värmefördelning som krävs för konsekventa tillagningsresultat. Titta i köket i någon större restaurang och du hittar ett överflöd av aluminiumskillets, stockpots, tjuvskyttar och kastruller. Kombinationen av pris, prestanda, hållbarhet, utmärkt ledningsförmåga och låga vikt gör aluminium köksredskap ett bra val, vare sig för hemmabruk eller professionell.

matlagning Prestanda

Ingen typ av köksredskap som är bäst för varje situation. För att matcha den kokkärl material med den typ av spis, ingredienser och tillagningsmetod flesta kockar har en mängd olika kastruller i olika material och konfigurationer. Koppar köksredskap anses av de flesta kockar att vara den ultimata materialet för de flesta tillagningsmetoder, eftersom den värmer och kyler snabbt som svar på låga eller spole, så stor kontroll för delikata rätter som såser. Om vikten av pannan är inte ett hinder (mest bra koppar köksredskap är mycket tung), finns det ingen bättre material att använda i köket. Aluminium, å andra sidan, är lätt, prisvärt för hemmet kock, kan vara mycket attraktiv, kommer i en mycket större mängd olika former och konfigurationer än koppar köksredskap och leder värme väl tillräckligt för att göra det till ett utmärkt val för hemmet kock.

Pris

Den bästa kommer inte billigt. Som med de flesta inköp, du får vad du betalar för. Koppar krukor är betydligt dyrare än även de bästa aluminium köksredskap. För att få ut mesta möjliga av de överlägsna egenskaperna hos antingen aluminium eller koppar kräver en kastrull med tillräcklig tjocklek. Detta, naturligtvis, ökar kostnaden. Aluminiumpannor gynnas mest av ökad tjocklek, särskilt om de är klädda i mindre ledande rostfritt stål. Om budgeten är begränsad, är det mycket bättre att köpa en hög kvalitet aluminiumpanna, än en billig tunn koppar en för samma kostnad. Även högkvalitativa kastruller kräver mer noga med att hålla ser bra ut, många kockar kommer att erkänna att bara veta att de använder bästa tillgängliga kokkärl kommer att göra dem en bättre kock

Aluminium vs. rostfritt stål ölbryggning Pot


För hemma öl bryggerier, det finns en frekvent debatt om fördelarna med aluminium och rostfritt stål brygg krukor. Potten används för att skapa din hemgjorda öl kan påverka kvaliteten på den färdiga produkten. Varje material har både för- och nackdelar som bör beaktas innan du bestämmer vilken kruka bäst passar dina individuella behov.

Rengöring och underhåll

Rostfritt stål är i allmänhet lättare att rengöra och ta hand om än aluminium. Eftersom rostfritt stål är en starkare metall än aluminium, är det inte lika känslig för repor och bucklor från rengöring. Den bundna oxidskikt på rostfritt stål innebär också att du kan använda frätande rengöringsmedel som skulle skada en aluminium potten. Aluminium kommer också att utveckla en tråkig missfärgning, medan rostfritt stål krukor förblir ljusa även efter upprepad användning. Prisbelönt bryggeriet Randy Barnes använder aluminium brygg krukor och rekommenderar att låta naturligt brun patina utvecklas på aluminiumkrukor medan endast ta bort skräp från vörten.

toxicitetsproblem

Förespråkare av rostfritt stål brygg krukor hävdar att aluminium har kopplats till en ökad risk för Alzheimers sjukdom. Dessa misstankar är ett resultat av studier på 1960- och 70-talen. Men Enligt Alzheimers Association, har modern forskning har visat att det inte finns någon verifierbar samband mellan Alzheimers sjukdom och aluminium köksutrustning. Om du fortfarande har problem, vilket gör att patina att utvecklas på en aluminium potten kommer att begränsa mängden kontakt som öl vörten har med metallen.

Påverkan på Flavor

Ett annat bekymmer är att surhetsgraden hos ölet kommer att reagera med aluminium och lägga misshagliga smaker att ölet samt skada potten. Det bör övervägas att Randy Barnes bryggt sin 2001 prisbelönta lager i en aluminium potten. Ölbryggning guide webbplats, Makingbeerathome.com betonar att öl vörten är helt enkelt inte sura nog att reagera med aluminium.

andra överväganden

Även om den exakta priserna på brygg krukor kommer att variera kraftigt beroende på var du köper dina leveranser, är aluminium konsekvent billigare än rostfritt stål. Aluminium bedriver även värme snabbare och mer effektivt än rostfritt stål, vilket innebär att vörten når en koka snabbare. En kruka av rostfritt stål kommer också att ta längre tid att kyla ner efter kokning.

Hur man använder en tre-häst aluminium Trailer med en Bumper Pull


Att ha en häst släpvagn kan göra skillnaden mellan en bakgård nöje häst och en vinnande konkurrent på showen krets. En aluminium hästtransport är lättare än traditionella stålvagnar, vilket kräver mindre hästkrafter på dragfordonet för att dra den. Tre hästsläp möjliggöra ytterligare utrymme inte bara för hästar, men för klibbighet och utrustning samt. Du kommer att spara tid och pengar genom att lära sig bogsera din egen aluminium släpvagn.

Instruktioner

Koppling upp Trailer

1 Utför en säkerhetskontroll för att säkerställa att släpvagnen är lämplig för att dra upp till tre hästar. Undersök trailer golvet, däcktryck, låsmekanismer och elektriska ledningar för att säkerställa att de fungerar i deras förväntade kapacitet.

2 Skift dragfordonet bakåt och långsamt tillbaka fram till Tången uppradade med bollen på släpet.

3 Flytta fordonet i parken och satte nödbromsen på. Använda vevaxeln på släpet, sänka trailern tills den är ordentligt kopplad till dragfordonet.

4 Korsa säkerhetskedjor över varandra i form av ett X. Clip dem på dragfordonet för ökad säkerhet.

5 Anslut elektriska ledningar till dragfordonet. Tryck på bromsarna och aktivera lastbilens blinkers för att testa ledningar.

Fylla på hästar

6 Öppna alla dörrar på vagnen för att släppa in mer ljus, som kommer att lugna hästen under laddningsprocessen.

7 Stå på den vänstra sidan av hästen. Led honom till släpet och fäst hans grimma på väggen med en släpvagn slips. När du laddar flera hästar, leda varje häst till stallet längst bort från släpet ingången.

8 Spärr aluminium delaren för att säkra hästen.

9 Upprepa steg 2 och 3 för varje häst tills släpet lastas.

10 Stäng släpets dörrar ordentligt för att hindra dem från att öppnas under transport.

Tips

 • Med en extra hitching spegel monterad på dragfordonet kan vara mycket användbar när man lär sig att koppla på släpet.
 • Att ge hästarna med nät fulla av hö kommer att förbättra släp upplevelse för de flesta hästar.
 • Dragkroken måste vara dimensionerad för trailern som anges i tillverkarens instruktioner.
 • Se alltid till dragfordonet har fått betyget att dra lastade vikten på släpvagnen. Överstiger märk kan leda till en olycka.
 • Var medveten om vädret. Stark värme eller kyla kan ha negativa effekter på hästar, liksom körförhållanden.

Ökad urinering i Cats


En katt urin system utför den viktiga funktionen att rena blodet från gifter, sedan utsöndra urin att bära giftigt avfall ut ur kroppen. Med tanke på dess syfte, är ganska viktigt för katten kissar. Men ökad urinering, eller urinera utanför lådan, är ett tecken på att det är något fel, och katten bör undersökas för att fastställa orsaken till den ökade potta vanor.

orsaker

VetInfo listar fem vanliga medicinska orsaker och en beteende anledning till ökad urinering. En plötslig ökning av urinering kan tyda kattdjur lider av en urinblåsa eller urinvägsinfektion. Inkontinens, särskilt hos äldre katter, kan också orsaka urin ökar. Ökad urinering är ett symptom på de allvarliga tillstånd av diabetes och njursjukdom. Slutligen kan katten vara urin märkning "territorium" i sin hem säga att det är som bestämmer.

relaterade symptom

Märker andra än ökad urinering symptom kan hjälpa veterinären diagnostisera den bakomliggande orsaken. Till exempel, ökad urinering med blod i det antyder infektion. En inkontinent katt kissar när man reser sig upp. En katt som lider av diabetes dricker mer vatten, blir håglös, och förlorar vikt och glans i pälsen. Om kattens ökad urinering beror på njursjukdom, kommer kattdjur har onormalt dålig andedräkt, blir deprimerade och orörlig, och kan kräks ofta och lider av kramper.

beteendeproblem

Katter är vanedjur och territoriell av naturen, och ökningen av urinering kan vara kattens sätt att agera ut. Om katten är bara urinera mer att hävda sin auktoritet, kan ägaren märker djuret urinera på syftet, i fullständig kontroll över urinering och på samma ställen (utanför lådan). Vanligtvis VetInfo rapporter dessa fläckar är områden i hemmet gynnas av andra husdjur eller kattens ägare själv.

Diagnos

För att bestämma orsaken till ökad urinering, kan veterinärer samla urin för att testa tre olika sätt: via kateterisering, spruta eller från kattens ägare. Vid insamling, kommer veterinären visuellt undersöka urinen för onormal grumlighet, färg, blod och närvaron av kristaller. Hon kommer att utföra en "Densitet" test, analysera och räkna alla ämnen lösta i urinen. En dipsticktest kontrollerar snabbt "protein, blod, glukos, bilirubin och ketoner i urinen," enligt VetInfo och en mikroskopisk undersökning bedömer blodkroppar och närvaro av bakterier.

Behandling

Behandling för ökad urinering hos katter beror på dess bakomliggande orsaken. Kattdjur kommer sannolikt att placeras på antibiotika för infektion. Diabetiker katt behöver äta en speciell diet, möjligen har daglig blodglucosetestning och insulinbehandling, liksom alla andra föreskriven medicin. Njursjukdom dikterar också katten äta en speciell diet, vidta föreskrivna mediciner och i svåra fall, få intravenös vätsketerapi på en regelbunden basis. Om katten är bara arg, ja, det kan inte vara mycket ägare kan göra. Men att ta bort stress och hålla pott glad kan hjälpa.

Hur man tar bort utökad EEG övervakning lim från håret efter test


En EEG (elektroencefalogram) är ett test som används för att upptäcka problem med den elektriska aktiviteten i hjärnan. Detta test utförs vanligen för att verifiera att en patient har epilepsi. När en standard EEG-test inte bekräfta anfallsaktivitet, är en utsträckt EEG används för att registrera hjärnans aktivitet för en längre tidsperiod. Under provningen, är elektroder limmas till hårbotten för att mäta hjärnans elektriska aktivitet och vidarebefordra informationen till en bärbar dator som bärs på ett bälte runt midjan. Den utökade EEG-övervakning lim kan fastna håret och hårbotten efter elektroderna avlägsnas; Däremot kan du ta bort limmet hemma.

Instruktioner

1 Applicera en handfull balsam för torrt hår omedelbart efter hemkomsten, med fokus på de slem områden. Arbeta balsam i håret med fingrarna. Göra det möjligt för balsam för att sitta i tjugo minuter.

2 Kamma balsam genom håret med en bred tandad kam. Kamning kommer bidra till att undanröja lösgjorda lim.

3 Skölj balsam ur håret. Schamponera håret, skölj och upprepa.

4 Applicera en handfull balsam till vått hår och låt det sitta i fem minuter. Använd en tandborste eller fintandad kam för att försiktigt arbeta eventuellt kvarvarande lim från håret. Skölj balsam ur håret.

5 Blöt en bomullstuss med aceton nagellacksremover om det finns någon kvarvarande lim. Gnid limmet med bomullstuss tills alla limmet avlägsnas. Skölj aceton ur håret.

6 Applicera babyolja för att eventuellt kvarvarande lim och låt det sitta i femton till tjugo minuter om du föredrar att inte använda aceton. arbeta försiktigt limrester från håret innan du sköljer ut oljan.

Tips

 • Undvik att använda aceton i närheten av ögonen, eftersom det kan orsaka irritation.

Hur man håller en innekatt från att bli uttråkad


Innekatter behöver intressanta saker att leka med och utforska för att inte bli uttråkad. När du håller din katt höll, är det mer sannolikt att hålla honom borta från problem. Tristess kan särskilt ställa in när ägarna är borta hela dagen. Om du vill behålla din katt ockuperade, finns det några saker som du kan överväga att ge till din katt att använda.

Instruktioner

1 Ta in en katt tunnel. Några av tunnlarna kan vara så lång som du vill att de ska bero på att du kan köpa extra bitar att fästa ändarna. Några av dem har hängande leksaker som katten kan spela med när de arbetar sig igenom. Det finns också fönster i tunneln som din katt kan kika igenom.

2 Ge din katt en plastboll som har en Jingle Bell på insidan. Vissa katter kan jaga bollen runt för mycket ett tag innan det blir uttråkad. Den klingande ljud som kommer från insidan av bollen kommer intriger dem. Du kan hitta denna typ av boll i flera olika storlekar i de flesta djuraffärer.

3 Köp en klös. Katter älskar att skrapa saker och om du inte ger dem något lämpligt att repa, hamnar de gör det på något eget val. Ibland kan det hamna din favorit möbel. Du kan hitta skrapa inlägg i flera former. Vissa är platt, några står upp och tall, och andra kan vara en del av katt hus. Priserna varierar beroende på vilken typ du väljer.

4 Sätt upp ett fönster abborre. Många katter älskar att titta ut genom ett fönster och titta på världen gå genom. Det finns de som också gillar att känna den varma solen på dem. Överväga att sätta ett par fönsterpinnar runt ditt hem så att din katt kan kika ut. Tänk på att sätta dem i olika platser så att din katt kan se olika vyer.

5 Köp en katt träd. Vissa kan vara helt genomarbetade. Den mer avancerade de är, desto mer de brukar kosta. De kan innehålla repor inlägg, säten, leksaker, steg och gömställen. Det finns storlekar som du kan välja mellan som sträcker sig från små till mycket stora.

Tips

 • Om du inte vill köpa varor, ge din katt en grundläggande papper påse eller låda. Vissa katter är helt nöjda med att dölja i en av dessa poster. De repa dem, rulla runt i dem och sova i dem. Efter din katt undersöker det, är chansen att han kommer att sluta bli fascinerad med det.

Hur man gör lasagne i aluminium


Lasagne är en måltid idealisk för att mata en stor grupp människor på ett knytkalas eller har resterna för ett par dagar. Genom att ändra ingredienser, kan du göra en variation av skålen varje gång du laga den. Vid tillagning lasagne i en aluminiumpanna, kan tomatsås interagera med aluminium och kan läcka in i livsmedlet efter det är kokt. Det är säkert att laga lasagne i en aluminiumpanna så länge du lagra den i en annan behållare.

Instruktioner

1 Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen tills al dente. Töm och skölj dem med kallt vatten och låt dem svalna till beröring.

2 Täck botten av din panna med tomatsås. Det belopp du använder beror på personliga preferenser. Om du gillar uppkäftig pasta, använda mer.

3 Koka korv eller hamburgare på spisen tills helt klar och dränera fett.

4 Blanda ricotta ost med två ägg tills den är slät och bredbar i en separat skål. Tillsätt korv eller hamburgare.

5 Varva lasagne nudlar ovanpå såsen tills pannan är helt täckt, vilket sparar några nudlar för ytterligare lager.

6 Sprid ett lager av ricottaost på nudlar. Strö mozzarella över dem.

7 Häll såsen ovanpå ostar och spridning.

8 Lägg till fler lager tills det är så tjock som du vill ha det. Det sista lagret bör vara sås med Parmesan och mozzarellaost strös över toppen.

9 Grädda i över på 350 grader Fahrenheit i 45 minuter. Osten bör smältas ovanpå. Baka längre om du föredrar en krispigare ost skikt på toppen.

Tips

 • Substitut keso för ricotta eller kombinera för mer smak.
 • Använd grönsaker såsom svamp eller broccoli i stället för kött för ett vegetariskt alternativ.
 • Lagra resterna i kylskåpet i en plast- eller glasbehållare med ett lock på den. Medan aluminium kan inte skada dig, kan det läcka in i maten och förstöra smaken.