Vad Kryddor Smakgoda på Zucchini?

February 16

Vad Kryddor Smakgoda på Zucchini?


Zucchini anses vara en sommar squash eftersom det äts när grönsak är ung, är huden tunn och fröna har inte härdat. Zucchini, och alla andra sommar squash kan ätas många sätt, bland annat rå, tillagas i såser eller förrätter och bakade i bröd eller muffins. En mängd olika kryddor ihop väl med zucchini, vilket gör det en mångsidig tillägg till många rätter.

Peppar

Zucchini är mångsidig och välsmakande nog att det kan framställas på många sätt kryddat med bara en krydda: peppar. Andra kryddor, såsom timjan, oregano och salt, kan tillsättas till dessa disk, men de är inte nödvändiga. Några exempel på dessa enkla zucchini rätter inkluderar fragmentering squash i en slaw, blanda med peppar och tärnad lök, och servering på toppen av en hamburgare eller som en del av en sallad. Du kan också skära zucchini i 1/4-tums skivor, bröd skivorna och sedan baka göra en krispigt sida maträtt. Strö isbergssallad chips med peppar, ost och salt när de har kommit ut ur ugnen för att slutföra skålen.

Kummin

Kummin och andra mexikanska kryddor är goda liga för zucchini. Ett enkelt sätt att förbereda zucchini använder kummin är att skära squash på längden och pensla med olivolja. Strö skivor med kummin, salt och peppar och grilla i ca fem minuter på varje sida. En maträtt som detta skulle kunna tjäna som en vegetarisk huvudrätt eller som en sida bredvid biff eller annat kött från grillen. Du kan också överväga att lägga vitlök, oregano eller koriander till en maträtt som denna.

indiska kryddor

Indiska kryddor kan ge dina zucchini maträtt en exotisk twist. Ett exempel är en indisk stil stek som kan serveras som tilltugg. Hacka zucchini i små tärningar och stek med lök, vitlök och matolja. Lägg senapsfrön, ingefära, gurkmeja och peppar, och koka tills de är mjuka. En maträtt som skulle para ihop bra med curry, ris och indiska platt bröd, eller som en sida skålen tillsammans med en kött eller fisk huvudrätt.

Muskot och kanel

Liksom många squash, är zucchini smak så mångsidig att den kan göras till en sött bröd. Zucchini bröd innehåller kryddor som muskot och kanel, som lägger en kryddighet som par väl med bröd sötma. För att förbereda zucchini bröd, blanda strimlad zucchini med ägg, olja, socker, vanilj, mjöl, salt, bakpulver och bakpulver. Tillsätt kanel och muskot, och vik i hackade nötter om du vill. Baka i en timme vid 325 grader och låt den svalna innan servering.


  

Kommentar