Varför min Outdoor Tom Cat ta hem Strays?

January 8Om din manliga hankatt har roaming och föra hem herrelösa kattdjur, är det troligt på grund av hans hormoner. Tom katter inte kastrerade, vilket innebär att de kommer att vara mer intresserade av att hitta honor att para sig med och män att slåss med över territoriet än att tillbringa kvalitetstid med dig. Tyvärr kan dessa potentiella paramours och rivaler följa Spike hem och hänga i hopp om att interagera med honom.

Ladies Man

Spike kvinnliga katt beundrare sannolikt kommer att frestas att följa honom hem i hopp om parning med honom om de är i värme. Kvinnor som inte har kastrerade tenderar att ströva omkring, precis som intakta män gör, letar efter en partner, enligt American SPCA. Det är troligt att Spike har varit märkning utsidan och eventuellt insidan av ditt hem med urin. Han använder sin urin som ett sätt att marknadsföra sin tillgänglighet för damer och för att markera sitt revir. Tyvärr innebär detta att vissa grann honor kan dra till ditt hem och kommer att para sig med din hankatt om de hittar honom där.

romantiska Rivals

Din intakt manliga hankatt har roaming kring vad han anser hans territorium, som omfattar området direkt runt ditt hem. För att markera sitt territorium, de sätter urin runt området för att varna andra hankatter att hålla sig borta. Tyvärr kan herrelösa tom katter följa Spike hem för att slåss med honom över rättigheterna till hans torv eftersom intakta hannar är mer aggressiva än de som har kastrerad, enligt High Plains Humane Society. Dessa andra män vill göra anspråk på din kisse territorium som sin egen, så att de kan para sig med tillgängliga honor i området och äta någon mat som du lämnar ut för Spike.

nedslående besökare

Hemlösa katter kan bära sjukdomar som kattimmunbristvirus och kattleukemivirus, som kan överföras till din kisse genom ett bett eller repa under ett slagsmål, varnar Jersey Society for förhindrande av djurplågeri. Kvinnor som parar med Spike blir gravid, vilket ger kullar av kattungar att ta itu med. För att förhindra Spike från att hämta hem några vänner, hålla och mata honom inomhus eller i ett slutet uteplats som han inte kan fly från. Har honom kastrerad att minska sin önskan att ströva omkring, kompis och slåss rekommenderar VCA djursjukhus hemsida. Kastrering kommer att göra honom mindre aggressiv totalt och kan stoppa honom från att spruta urin både inom och utanför hemmet.

Att ta hand om Spike och hans vänner

Den bästa tiden att kastrera din fyrbenta vän är före när han slår puberteten, vanligtvis mellan 4 och 6 månaders ålder, rekommenderar Catster webbplats. Detta kommer att hindra ditt barn från att vilja flytta runt utanför och ta hem några vänner. Även om din kisse är äldre, kan han kastreras säkert. För att hantera alla herrelösa katter han förde runt ditt hem, kontakta en lokal katt räddningsorganisation. Organisationen får anta ut eller fälla, neutrum dem och släppa sina vilda vänner för att förhindra den lokala pott befolkningen från exploderande med ankomsten av nya kullar.


  

Kommentar