Vad är automatisk uppringning klockor?

March 30

Termen "automatiskt" kan tyckas självförklarande den avser klockor, men precis som många andra termer av detta slag, är det viktigt att förstå nyanserna i begreppet. Automatisk och självuppdrag används omväxlande i TIDMÄTARE världen, men dessa termer kan betyda olika saker på olika klockor, och förstå hur sådana klockor funktion är viktig för att vara en kräsna Shopper och en kunnig klocka insamlare.

Mekanisk

Mekaniska klockor som är automatisk eller självuppdrag, fungerar precis som en manuellt lindad klocka när det gäller att berätta tid. Dessa automatiska klockor, dock har en vägd, halvcirkelformad rotor bakom rörelsen. Detta rotorn svänger fram och tillbaka med naturliga rörelser av handleden, vilket gör det möjligt att hålla drivkraften såret. Automatiska klockor lagra vanligtvis energi för upp till två dagar, varefter rörelsen stannar och klockan kommer att behöva återställas. Det är viktigt att komma ihåg att dessa klockor är endast automatiskt så länge rotorn tvingas att svänga längs sin axel.

Kvarts

De flesta människor förknippar automatiska klockor med komplexa mekaniska rörelser och inte tänka på uttrycket "automatiskt" när man överväger kvarts eller batteridrivna, rörelser. Kvarts klockor behöver inte lind som de körs på ett batteri, men detta batteri kommer att slitas ut, vilket innebär att det inte kan köra ständigt som en mekanisk klocka kan. Seiko banat väg för en kinetisk kvarts rörlighet som använder ett viktat rotor för att generera ström som laddar batteriet så att det kan köras i årtionden. Denna teknik kallas en kinetisk kvarts rörelse eller en automatisk quartz.

fördelar

Det finns inga fördelar med automatiska klockor i termer av tidtagning precision. Funktionen används endast som en bekväm lyx, så att du kan bära din klocka utan att behöva oroa lind det dagligen.

Klock Winders

Vissa människor kanske vill spara en dyrbar klocka eller har en omfattande samling av klockor som de roterar igenom. En automatisk eller självuppdragande klocka håller bara klockan körs kontinuerligt om det finns rörelse; och när klockan lagras, kommer det att sluta. En klocka som inte är igång kan drabbas av beslag med tiden och kommer att kräva dyra arbetet med att återställa det till sin rätta körförhållanden. Titta liftar är ett sätt att förhindra detta problem eftersom de lagrar klockan och rotera den med slumpvisa intervall för att efterlikna rörelsen av handleden, att din TIDMÄTARE mekanik hålla igång.


  

Kommentar