Växter till foder getter till Kontroll Interna parasiter

January 18

Växter till foder getter till Kontroll Interna parasiter


Getter, liksom andra idisslare, kan vara benägna att maskar och andra interna parasiter. Nyckeln till att kontrollera parasiter är i kosten. Många växter har naturliga, avmaskning egenskaper som stöd i parasitkontroll. Vissa växter kan matas direkt, medan andra kan göras till extrakt som läggs till de getter foder. Förebyggande är den bästa starten till kontrollerande parasiter.

Vitlök

Vitlök har varit kända för att ha avmaskning egenskaper sedan nionde århundradet i Persien. Det är fortfarande används som ett växtbaserat förebyggande. Även om det inte hindrar utläggning av ägg, hindrar det ägg från vissa parasiter från att utvecklas till larver. Vitlök terapeutiska egenskaper kommer från dess hög svavelhalt. Medan färsk, hackad vitlök är mest effektiva, kan med hjälp av pulveriserad vitlök (sätts foder) vara det enklaste sättet att införa det till dina getter diet.

Malört

Malört är en annan utmärkt dewormer. Många arter av malört kan användas. Använd sunt gråbo mot potostrongylus, Dictyocaulus och Bunostomum. Arten är lätt äts av getter och får lika. Använd sunt malört med försiktighet, eftersom stora mängder kan vara farligt. Branta torkade och krossade blommor i kallt vatten för att göra ett utdrag. Eurasian malört producerar santonin i dess blommor. Återigen, göra ett utdrag ur torkade blommor. Santonin är effektivt mot de flesta parasiter, med undantag för echinococcos. Men använda den i små doser, eller ögonproblem kan uppstå.

andra växter

Många växter kan läggas till din betesmark som har avmaskning egenskaper. Helt enkelt lägga dem och låta getterna på bete. Växter som växer i de flesta av Nordamerika med avmaskning egenskaper inkluderar björnbär, hallon, ung aska och äldre rötter. Ytterligare växter som hjälper till att bekämpa off inre parasiter inkluderar rölleka, kalmus, småborre, ringblomma, blå Cohosh, hampa, pokeweed, TRAMPÖRT, bloodroot, rue, kalott, skunk kål (även skunk ogräs), nässlor, valarian, vintergröna och verbena.


  

Kommentar