Turistinformation för Notre Dame

March 14

Turistinformation för Notre Dame


Paris är känd för sina historiska landmärken med politiska, kulturella och religiösa betydelse. Notre Dame har länge varit en av de mer kända av dessa landmärken, reser sig över staden som en framträdande del av den parisiska landskapet. Beläget i den fjärde av 20 "arrondissementen" (eller administrativa distrikt) den fungerar som hem för ärkebiskopen av Paris och är fortfarande betraktas som ett utmärkt exempel på tidig gotisk stil arkitektur av 12th och 13-talen.

Historia

Byggandet av Notre Dame började 1163, när biskopen av Paris, Maurice de Sully, ville bygga en kyrka som kunde rymma den växande stadsbefolkningen. Sista handen var färdig 1345, nästan 180 år efter det att arbetet påbörjades. Sedan dess domkyrkan har varit inblandad i många historiska händelser: Crusaders skulle ofta be om segern här innan de lämnar för krig; Franska revolution av det sena 18-talet rev statyer av helgon i ett uppror mot den franska kungligheter; Napolean krönte sig själv kejsare i 1804 efter att ha smort av påve Pius VII. Idag tjänster fortfarande hålls inne i katedralen nästan varje dag.

Arkitektur

Notre Dame är mest känd för sina arkitektoniska landvinningar i tidig gotisk stil, vilket gör den till en av Unescos världsarv. Två torn flankerar endera sidan av byggnadens västra fronten, med det södra tornet huset klockan Victor Hugo karaktär Quasimodo ringde i "Ringaren i Notre Dame." Den södra rosa fönstret, som skildrar olika karaktärer och berättelser från det nya testamentet, gavs som en gåva av kung Ludvig IX och är domkyrkan mest kända glasmålning. I främsta rummet i katedralen, där orgeln är inrymt, kör mer än 455 fot lång och 98 fot bred, och den högsta punkten i rummet når nästan 125 fot. Hundratals statyer kantar insidan och utsidan av byggnaden, med de tolv apostlarna, helgon och gargoyles.

Organ

Två organ spela musik inne i katedralen: den stora orgel och kören orgel. Den stora orgel byggdes 1401 och har genomgått olika modifikationer och tillägg under de närmaste flera århundraden. Det kan höras på söndag morgon tjänster. Den mindre kororgeln kan höras under veckan på tjänster, och fungerar som en backup när den stora orgel är under reparation.

turer

Notre Dame är öppen året runt, inklusive helgdagar, från 8:00 till 6:45 pm vardagar och från 8:00 till 19:15 lördagar och söndagar. Audioguides finns på plats för en självgående turné; guidade turer finns på flera språk och börja på Great Organ vid olika tidpunkter under dagen. Specifik information om tider och språk kan hittas på Notre Dame hemsida.

natt~~POS=TRUNC Shower

Natten visar hålls varje år i september och oktober i katedralen. Enligt katedralen hemsida, dessa visar är "operor som består av ljud och bilder" projiceras på en skärm upphängd i taket och mäter cirka 100 kvadratmeter. Natten visar är gratis, men donationer under prestanda accepteras.


  

Kommentar