Allergiska reaktioner mot ögonbryn Wax

March 11

Allergiska reaktioner mot ögonbryn Wax


Under ögonbryn vaxning, är håret bort från roten genom placeringen av varmt vax. Panna papper eller muslin remsor anbringas på vax, får sitta, sedan drog ren, avlägsnande av vax och oönskat hår. Hos vissa personer, uppstår en allergisk reaktion under eller strax efter vaxning. I de flesta fall är den misstänkta allergisk reaktion på grund att inte själva förfarandet, men för att en allergi mot komponenter i vaxet. Potentiella reaktioner inkluderar överdriven svullnad, hudutslag, nässelutslag eller andningssvårigheter.

Potentiella allergener i ögonbryn vax

Om du har någon typ av allergi eller tidigare har haft en allergisk reaktion mot ögonbryn vax, vara noga med att fråga din kosmetolog för att beskriva beståndsdelarna i vaxet hon använder. Vissa ingredienser som ofta används vid ögonbryn vaxning blandar att människor kan vara allergisk mot inkludera jojobaolja, ethyleneV / A sampolymerer, bivax, lanolin, glyceryl rosinate och tvättsprit.

Allergisk reaktion mot Site baserad Pain

I ögonbryn vaxning processen, inte bara hår och vax avlägsnas, men det översta lagret av huden också. Vissa människor utvecklar en tillfällig allergisk reaktion när det nya lagret av huden utsätts. Denna reaktion kan komma från ingredienser i vaxet själva användaren är omedveten om eller rengöring eller kosmetiska produkter som används strax efter vaxning är klar. Även människor som normalt inte har en allergisk reaktion mot ett visst märke av tvål eller makeup kan finna sin så kallade "färska" hud inte tål vissa ingredienser. Lämnar nyligen vaxat skalet fritt från lösningsmedel och produkter för åtminstone ett par timmar kan bidra till att förhindra reaktioner.

Känsliga Hudreaktioner

Om en person lätt får blåmärken, solbränna lätt eller har det övergripande känslig hud, bör man i ögonbryn vaxning. Ungefär som potentialen för en allergisk reaktion mot ämnen eller ingredienser i ögonbrynet vax själv, kan personer med känslig eller tunn hud hitta blodkärl brustit under vaxning processen. Om detta huden utsätts för allergener, kan en allergisk reaktion uppstå.

Städning av Verktyg

Varje estetisk förfarande bör göras i en ren miljö med steriliserade verktyg. Om en miljö är oren, kan det förvärra sannolikheten för att meddela en allergisk reaktion hos personer med svår känslighet som har nya hud exponeras och beröring. Detta är särskilt viktigt att titta på om du har allergier mot ämnen såsom mögel eller mycket damm.


  

Kommentar